Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PARALEN A IBUPROFEN ROZESTUP

OBSAH

Apo-Ibuprofen 400 cena

Zde se můžete podívat na ceny Apo-Ibuprofen 400.

Zdroj: Apo-Ibuprofen 400

Diskuze

V diskuzi TEZEO 40 A CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,prosim vas,uzivam 1/2 tablety tezeo 40 na hypertenzi.Rano..Tlak mam ted cca 115/70.Drive jsem byla zvykla pit rano 1/2 vymackaneho citronu s vodou a ted nevim,jestli to muzu pit,kdyz uzivam tento lek..Dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobry den,prosimvas uzivam tezeo40 na hypertenzi a uzivam skoro kazdy den 1 tabletu paralenu,protoze me porad poboliva hlava.Doktor mi rika ze Paralen,nebo ibuprofen muzu na ty prasky brat.Ale uz ten paralen takhle beru asi 4 tydny(predtim jsem brala ibuprofen),tak se chcizeptat,jestli to opravdu nevadi.Chodim i k ortopedovi,protozemam problemy s krcni pateri,ale krome obcasnych obstriku a rehabilitaci mi nic nenapsal.Myslim leky na bolest.

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Ibuprofen

V případě, že vám výše poskytnuté rady nepomohly, je na místě vyzkoušet některé z léků na bolest. Nejlepší je užití těchto medikamentů konzultovat s lékařem či lékárníkem. Ne všechna analgetika pomohou na tak velkou bolest, jako je bolest zubu. Obyčejné látky většinou uleví jen na chvíli, v horším případě vůbec. Doporučuje se například Ibuprofen.

Zdroj: Co pomáhá na otok tváře od zubů

Poradna

V naší poradně s názvem PRESTARIUM NEO COMBI A LEKY NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,chci se zeptat,jestli muzu brat paralen,anebo ibuprofen,kdyz beru prestarium neo combi.Beru ho sedmy den a porad se mi toci hlava.Mam ale i zablokovanou krcni pater.
Chtela bych se zeptat,jestli muzu uzivat paralen,anebo ibuprofen na bolest pri lecbe vysokeho tlaku prestarium neo combi.Beru tyto prasky na tlak teprve 7 dni,ale porad se mi mota hlava.Mam asi i zablokovanou krcni pater,takze motolici mozna mam i od toho.Nejsem si ale jista,jaky lek proti bolesti mohu izivat.Krome toho beru betablokator Propranolol na esencni tres a euthyrox na stitnou zlazu.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na krátkodobé (1 až 2 dny) léčení bolesti můžete použít paralen raději než ibuprofen. Bolest vycházející ze zablokované krční páteře vám pomůže rychle vyléčit lékař ortoped. Prohlédne vás a předepíše vám léky proti bolesti, mnohem lepší, než si můžete volně koupit. Především ale budete mít jistotu, že se budou moci užívat společně nejen s Prestarium Neo Combi, ale i s ostatními medikamenty, které užíváte. Motání hlavy neboli závratě mohou souviset s lékem Prestarium Neo Combi, jde totiž o častý nežádoucí účinek u tohoto léku. Informujte o tom lékaře, který vám lék předepsal - je důležité, aby o tom věděl! Může vám pak upravit dávkování a vy se tak zbavíte tohoto nepříjemného pocitu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prestarium neo combi a alkohol

Pradaxa a léky proti bolesti

Bylo prokázáno, že podávání nesteroidních protizánětlivých léčivých přípravků ke krátkodobé analgezii není spojeno se zvýšeným rizikem krvácení při společném podávání s dabigatran-etexilátem. Při chronickém podávání však nesteroidní protizánětlivé léčivé přípravky zvýšily riziko krvácení přibližně o 50 % u dabigatran-etexilátu i warfarinu.

Na bolest se při současném užívání léku Pradaxa nedoporučuje užívat nesteroidní antiflogistika, mezi něž patří Surgam nebo například Ibuprofen, protože ty obecně při dlouhodobé léčbě zvyšují riziko krvácení. Je ale možné užívat například Paralen, Novalgin, Tramal, Zaldiar.

Bez doporučení lékaře neužívejte jiné léky na bolest než ty, které obsahují pouze paracetamol (například Panadol Novum, Paralen). Léky na bolest, které obsahují diclofenac, ibuprofen, kyselinu acetylsalicylovou a podobně, zvyšují riziko vnitřního krvácení a poškození trávicího traktu.

Zdroj: Pradaxa a Paralen

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

dobry den us 3den mne boli v puse kost a nasla sem si tam bouli na ty kosti bereru si paralen ale nepomaha to k zubari 26,5 us nevim co stim 3noc us nespim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Paralen může pomoci, ale u vás už jeho účinky nestačí. Bolest utiší jen zásah zubního lékaře. Nezvyšujte dávkování paralelu na více než 1 gram paracetamolu v jedné dávce a mezi dávkami dodržujte časový rozestup minimálně 4 hodiny. To jsou 2 tablety Paralenu každé 4 hodiny.
Zřejmě máte zánět okostice, který je třeba ihned ošetřit, nejlépe na zubní pohotovosti nebo hned zítra u běžného zubaře jako akutní případ. Když to neuděláte, tak s každým dalším dnem se u vás zvyšuje riziko komplikací a budoucích trvalých následků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest zubu

Warfarin a Paralen

Bezpečně můžete užít na bolest léky, které srážlivost krve neovlivňují, například ty s účinnou látkou paracetamol (Panadol Novum, Paralen). To znamená, že k Warfarinu si Paralen v doporučeném dávkování vzít smíte.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den a existuje něco nejakej prášek nebo něco na bolest mám doma dva kluky a sem sama nane tak že si nemohu dovolit někam chodit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste nahradit Paralen za Ibalgin 400 popřípadě Apo-ibuprofen 400 a užívejte jednu tabletu po šesti hodinách a zítra navštivte normálního zubního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest zubu

Warfarin a Paralen

Paralen při léčbě Warfarinem není kontraindikovaný a lze jej užít.

Zdroj: Warfarin s jinými léky

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti, které můžete užívat společně s Warfarinem jsou Tramal, Panadol, Paralen, Novalgin a Tralgit.

Při Warfarinu nesmíte užívat Ibalgin, Ibuprofen, Brufen a další nesteroidní antirevmatika. Stejně tak ani Anopirin, Acilpirin, Dextrometorfan, Acylcoffin, Superpyrin, Aspirin, Nurofen, Voltaren, Veral, Dicloreum a Diclofenac.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Léky proti bolesti s Xareltem

Při léčbě lékem Xarelto můžete na bolest užívat Paralen (acetaminofen), ale postupujte podle pokynů na krabičce, abyste se ujistili, že neužijete více než doporučené množství. Pokud vás bolí žaludek, neužívejte Pepto Bismol, protože může zvýšit pravděpodobnost krvácení, když užíváte Xarelto. Neužívejte Aspirin nebo Ibuprofen, když užíváte rivaroxaban, pokud lékař neřekl, že je to v pořádku. Zvyšují možnost krvácení.

Zdroj: Co nejíst při užívání léku Xarelto

Poradna

V naší poradně s názvem CO SE NESMÍ JÍST A PÍT NA ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuse.

Co se nesmí jíst při užívání Eliquis

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis (apixaban) je skvělý lék na ředění krve, protože společně s ním můžete konzumovat téměř vše. Během užívání přípravku Eliquis byste se měla vyhýbat grapefruitu, grapefruitové šťávě, limetkám a pomelům. Tyto citrusové plody zabraňují rozkladu apixabanu a mohou zvýšit nežádoucí účinky z předávkování.
Pozor si rovněž dejte na užívání léků proti bolesti jako je ibuprofen a naproxen. Bezpečným volně prodejným lékem na bolest při léčbě Eliquisem je Paralen (paracetamol).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis 5 mg a alkohol

Je lepší Acylpyrin, nebo Paralen?

Paralen a Acylpyrin má v lékárničce snad každý. Který je lepší, se říci nedá. Rozdíly a specifika užívání ale u nich jsou. Paralen a Acylpyrin jsou českou klasikou v boji proti virózám a chřipkám. Oba léky neřeší příčinu onemocnění, ale pomáhají s jeho symptomy (především horečkou a bolestí).

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Warfarin a Paralen

K samoléčbě běžných potíží (například bolesti, horečky) lze bez porady s lékařem či lékárníkem užít paracetamol (například Paralen®, Paramegal®, Panadol®) v dávce 500–1 000 mg (1–2 tablety), a je-li nutné, lze dávku opakovat po 4–6 hodinách, a to maximálně do celkové denní dávky 2 000 mg.

Zdroj: Nežádoucí účinky Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽU UŽÍVAT PARALEN KDYŽ BERU PRÁŠKY KREV NOKLAUD A ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Arnost lebl.

Můžu užívat paralen když beru prášky na krev

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, paracetamol, který je účinou látkou v Paralenu, nijak neovlivňuje účinky léků na ředění krve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náhrada za lék Warfarin

Klacid 500 a Paralen

Podávání Paralenu je opodstatněné při snižování teploty a při bolesti, u dospělé osoby se podávají 2 tablety současně po šesti hodinách.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500

Poradna

V naší poradně s názvem GEL DOLGIT A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, ještě jeden dotaz ..jestli muže 88 mamka užívající Warfarin používat---Dolgit krém---díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dolgit gel obsahuje Ibuprofen a díky tomu, že se používá na pokožku a ne vnitřně, tak je zcela bezpečný i v případě společného užívání s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Warfarin a Paralen

Paracetamol, což je účinná látka Paralenu, lze při souběžné léčbě s Warfarinem bez obav použít. Pokud by byly bolesti silné a paracetamol by nestačil, může lékař předepsat silnější analgetika ze skupiny opioidů.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Bendova.

Může si vzít při warfarin psnadol nebo paralen 500

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Panadol i Paralen je možné užívat i když užíváte Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jeho nežádoucí účinky

Rozdíl mezi paracetamolem a ibuprofenem

Ibuprofen a paracetamol jsou léky na snížení bolesti. Rozdílné jsou v tom, že ibuprofen snižuje zánět (otok), kdežto paracetamol ke snížení zánětu vhodný není, vhodnější je na snižování horečky. Společné užívání paracetamolu a ibuprofenu je možné, pokud jsou užívány v doporučeném dávkování.

Vysvětlení

Můžete užívat paracetamol a ibuprofen společně, pokud je to nutné, ale měli byste se ujistit, že užíváte pouze doporučenou dávku každého léku.

Doporučená dávka paracetamolu je 500 mg až 1 gram každé čtyři hodiny. Jedna tableta obvykle obsahuje 500 mg paracetamolu.

Doporučená dávka ibuprofenu pro dospělé činí 400 mg a užívá se každé čtyři až šest hodin. Neměli byste užívat víc než 2 400 mg (šest tablet) během 24 hodin. Jedna tableta obsahuje obvykle 200 až 400 mg ibuprofenu, ale raději zkontrolujte uváděné množství na plaketě.

Zdroj: Paracetamol versus Ibuprofen

Apo-Ibuprofen na bolest ucha

Přípravek Apo-Ibuprofen 400 mg obsahuje účinnou látku ibuprofen (Ibuprofenum), který působí proti zánětu, bolesti a horečce. U náhle vzniklých nebo vleklých zánětlivých chorob užívejte tento lék pouze na doporučení lékaře. V těchto případech se přípravek užívá většinou dlouhodobě a v dávkování, které určí lékař individuálně. Při léčbě mějte vždy na paměti, že se jedná o lék, a proto s ním tak nakládejte.

Doporučené dávkování při bolestech, při horečnatých onemocněních: Dospělí a dospívající nad 12 let užívají obvykle 1 potahovanou tabletu APO-IBUPROFEN 400 mg 3krát denně, a to 1 potahovanou tabletu jednorázově nebo podle potřeby, nejvýše 3 potahované tablety denně. Odstup mezi jednotlivými dávkami je nejméně 4 hodiny. Bez doporučení lékaře nesmí být překročena dávka 1200 mg ibuprofenu za den.

Zdroj: Apo-Ibuprofen 400

Apo-Ibuprofen na chřipku

Bez porady s lékařem je možné přípravek Apo-Ibuprofen 400 mg užívat při bolestivých stavech nerevmatického původu, např. při sportovních a jiných poraněních, při bolestech hlavy nebo zubů, při bolestivé menstruaci a ke zmírnění horečky a bolestí při nachlazení. Při léčbě chřipky Apo-Ibuprofenem 400 nikdy nekombinujte s těmito léky: Nurofen x Ibalgin x Brufen x Ibuprofen x Apo-Ibuprofen x Dolgit x Ibumax. Všechny tyto preparáty obsahují stejnou účinnou látku ibuprofenum, která by se potencovala a měla by vliv na výskyt nežádoucích účinků.

Pokud se bolesti nezmírní po 5 dnech, nebo horečka neustupuje po 3 dnech léčby přípravkem APO-IBUPROFEN 400 mg, nebo se obtíže zhorší, poraďte se o dalším postupu s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dnů.

Doporučené dávkování při léčbě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů a páteře nebo mimokloubního revmatismu: Přípravek se u těchto onemocnění užívá na doporučení lékaře, který stanoví i dávkování. Dospělí a dopívající nad 12 let obvykle užívají 1–2 potahované tablety APO IBUPROFEN 400 mg 3krát denně. Odstup mezi jednotlivými dávkami je nejméně 4 hodiny.

Zdroj: Apo-Ibuprofen 400

Porovnání Nimesil, Ibalgin a Paralen

K léčbě bolesti se podávají obvyklé druhy spasmolytik a analgetik. Nejlépe účinkují salicyláty, paracetamol, nesteroidní antirevmatika a preparáty s kodeinem. Účinek analgetik lze zesílit kombinací s psychofarmaky (neuroleptika a analeptika). Další možností je podávání silných analgetik – opiátových analog (tramadol – Tramal®, pentazocin – Fortral® a další), opět případně v kombinaci s psychofarmaky. Nutné je však počítat s rizikem zvyšování dávek a vyvolání návyku. Dlouhodobou analgetickou terapii je nutné konzultovat s praktickým lékařem, který zná komplexně zdravotní stav.

Nimesil

Nimesulid obsažený v léčivých přípravcích Aulin, Nimesil, Mesulid a jiných má analgetické (působí proti bolesti) a protizánětlivé účinky. Používá se zejména při bolestech pohybového aparátu, při bolestech a zánětech šlach.

Dávkování

1 tableta nebo sáček po jídle, maximálně 2x denně a po dobu nejdéle 15 dní (aby se předešlo možnému výskytu nežádoucích účinků, například poškození trávicí trubice a jater).

Ibalgin

Ibalgin 400 obsahuje léčivou látku ibuprofen, která patří do skupiny takzvaných nesteroidních protizánětlivých léčiv. Zabraňuje tvorbě tkáňových působků, takzvaných prostaglandinů, které jsou zodpovědné za vznik bolesti a zánětu a uvolňují se v místě poškození tkáně. Ibuprofen zmírňuje bolest a zánět různého původu, nadto tlumí horečku, která provází například nemoci z nachlazení.

Lék Ibalgin 400 se užívá například při bolestech hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění měkkých tkání, jako je pohmoždění a podvrtnutí. Dále se Ibalgin 400 užívá při horečnatých stavech při chřipkových onemocněních a jako doplňková léčba horečnatých stavů při jiných onemocněních. V případě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů a páteře (artritidě a artróze) nebo měkkých tkání pohybového ústrojí provázených bolestivostí, zarudnutím, otokem a kloubní ztuhlostí se přípravek používá pouze na doporučení lékaře. Ibalgin 400 je vzhledem k množství léčivé látky v jedné tabletě určen pro dospělé a dospívající nad 12 let. Pro děti ve věku 6–12 let je vhodný přípravek s obsahem 200 mg ibuprofenu (Ibalgin 200), dětem do 6 let věku je určen ibuprofen v suspenzi.

Lék Ibalgin je na rozdíl od léku Nimesulid dostupný bez lékařského předpisu. Ibalgin 400 musíte užívat pečlivě podle návodu.

Paralen

Paracetamol, léčivá látka přípravku Paralen 500 tablety, působí proti bolesti a snižuje zvýšenou tělesnou teplotu. Paralen je určený ke snížení horečky při chřipce, nachlazení a jiných infekčních onemocněních. Tablety Paralen 500 jsou také vhodné při bolestech různého původu, například při bolestech hlavy, zubů, bolestivé menstruaci, bolestech pohybového ústrojí provázejících chřipku a nachlazení a bolestech zad. Přípravek Paralen 500 je určen pro dospělé, dospívající a děti od 6 let věku. Tablety Paralen 500 nezhoršují žaludeční potíže a nevyvolávají zvracení, mohou je užít i nemocní se žaludečními a dvanáctníkovými vředy a nemocní, kteří nesnášejí kyselinu acetylsalicylovou.

Dávkování

Dospělí a dospívající (starší 15 let) užívají 1–2 tablety dle potřeby několikrát denně v časovém odstupu nejméně 4 hodin. Maximální denní dávka je 8 tablet, nejvyšší jednotlivá dávka je u osob s tělesnou hmotností nižší než 50 kg 1 tableta, u osob s tělesnou hmotností 50 kg a více 2 tablety. Při dlouhodobé terapii (nad 10 dnů) nepřekračujte denní dávku 5 tablet.

Dětem a dospívajícím ve věku od 6 do 15 let se podává 1/2–1 tableta dle potřeby několikrát denně v 6hodinových intervalech. Interval lze zkrátit v případě potřeby na 4 hodiny, přičemž nesmí být překročena celková denní dávka. Maximální denní a jednotlivé dávky dle věku a hmotnosti jsou vyznačeny v tabulce.

Vzhledem k množství léčivé látky v tabletě není přípravek určen pro děti do 6 let věku. Dětem od 3 let je možno podat přípravek Paralen 125 tablety, pro mladší děti je určen Paralen ve formě suspenze nebo čípků.

Složení

Léčivou látkou je paracetamolum 500 mg v 1 tabletě.

Dalšími složkami jsou předbobtnalý kukuřičný škrob, povidon 30, sodná sůl kroskarmelózy a kyselina stearová.

Upozornění

Účinná látka paracetamol je obsažena v řadě různých léků, pozor na jejich kombinaci. Neužívejte současně více léků s obsahem paracetamolu. Během léčby nepijte alkohol.

Lék Paralen je dostupný bez předpisu.

Zdroj: Nimesil

Ibuprofen

Lékem proti bolesti je například Ibalgin/Ibuprofen/Apo-Ibuprofen, u starších lidí známý pod názvem Brufen. Na trhu tyto léky naleznete jako sirup, tablety, gel či takzvaný rapid. Působí proti bolesti a proti zánětům. Vedlejší účinky léčivé látky ibuprofenum nejsou příliš škodlivé, nejsou-li výše uvedené léky užívány dlouhodobě.

Wikipedie uvádí, že ibuprofen (latinsky ibuprofenum) je léčivo ze skupiny nesteroidních antiflogistik, které se používá na tlumení bolestí, zánětů a horeček. Existuje ve formě tablet, sirupů a léků pro lokální podání (krémy, gely). Tablety v síle do 400 mg lze zakoupit v lékárně i bez lékařského předpisu. Síla 600 mg je vázaná na lékařský předpis. Prodává se pod různými komerčními názvy, například Apo-Ibuprofen, Brufen, Dolgit, Ibalgin, Ibumax, Nurofen a další.

Doporučené dávkování závisí na tělesné hmotnosti a indikaci. Standardní denní dávka na léčbu bolesti či horečky je jedna tableta denně. Obecně se dá říci, že doporučená dávka pro perorální podání je pro dospělé a dospívající od 12 let 400 mg až 3krát denně s časovým rozestupem 4–6 hodin (20–35 mg na 1 kg hmotnosti pro děti). Maximální denní dávka by neměla překročit 1 200 mg. V případě revmatických onemocnění může být dávka i vyšší. Přesnou dávku ale musí vždy stanovit lékař. Ani v takovém případě by neměla být překročena maximální denní dávka 2 400 mg!

Zdroj: Lék na bolest zad bez předpisu

Za jak dlouho se dostaví účinek paracetamolu?

Účinek paracetamolu se začne projevovat nejdříve za 15 minut až do jedné hodiny poté, co jste si vzali prášek.

Vysvětlení

Účinek paracetamolu trvá až šest hodin. Můžete si vzít 500 mg až jeden gram každé čtyři až šest hodin, dle nutnosti. Během 24 hodin byste neměli užívat vyšší dávky. Vždy si přečtete příbalové informace.

Zdroj: Paracetamol versus Ibuprofen


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP