Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PĚNA VE STOLICI

OBSAH

Příznaky roupů

Onemocnění roupy se projevuje únavou a častou potřebou se vyprázdnit. Dále se při nákaze roupy vyskytují také bolestí břicha, průjem, podrážděnost, svědění a kopřivka. Po nákaze roupy se ve stolici začínají objevovat nejen oplozená vajíčka (jako bílé tečky ve stolici), ale i dospělí roupi, což tvoří dojem bílých částeček ve stolici.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi BÍLA PĚNA V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobré dopoledne přeji mám na vás otázku ...... mám bílou pěnu v moči .... jaká má být hodnota kyseliny močové .Jakým zpusobem ji mužu stahnou na přijatelnou hodnotu .....abych ledviknu nezatěžuval... Děkuji za vaši odpověd Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

DNA vím co je KM jsem měl vysoké číslo ted to spadlo 400 bíla moč znamena co přesne jestli to můžete vysvětlit ,děkuji

Zdroj: diskuze Bíla pěna v moči

Ulcerózní kolitida

Pro ulcerózní kolitidu je typický nález červené, nenatrávené krve ve stolici. Nemoc bývá provázena průjmy, zvýšenou teplotou, někdy se vyskytují i křeče, bolesti břicha, nucení na stolici a občas se ve stolici nalézají hleny. Smrtelnými komplikacemi je protržení narušené stěny střeva a následný zánět pobřišnice.

Zdroj: Krev ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLA PĚNA V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobré dopoledne přeji mám na vás otázku ...... mám bílou pěnu v moči .... jaká má být hodnota kyseliny močové .Jakým zpusobem ji mužu stahnou na přijatelnou hodnotu .....abych ledviknu nezatěžuval... Děkuji za vaši odpověd Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proč si myslíte, že máte zvýšenou hladinu kyseliny močové? Bílá pěna při močení je zcela normální, když po chvilce opadne. Je normální, že se kyselina močová vylučuje močí. Naopak, kdyby se močí nevylučovala a zůstávala v těle, tak vznikne onemocnění zvané dna. Pokud máte pochybnosti o svém zdraví na základě náhlé změny při močení, tak doporučuji navštívit urologii, kde Vám moč komplexně vyšetří a zjistí případné onemocnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bíla pěna v moči

Montážní pěna Tytan

Montážní pěna Tytan je jednosložková pěna k okamžitému použití. Vyznačuje se minimálním nabýváním, proto je vhodná pro použití u podkladů citlivých na tlakové namáhání. Při aplikaci nevznikají odřezky, pěna nestéká. Je vhodná k použití při montážích, utěsňování, vyplňování a izolování. Odolává vlhkosti a plísním. Tepelná odolnost po vytvrdnutí je -60 až +100 °C. Pěnu nanášíme pistolí, která umožňuje větší přesnost a rychlost. Po vytvrdnutí ji můžeme brousit, řezat, natírat nebo omítat. Lze ji použít na většinu materiálů, například na beton, omítku, dřevo, sklo, cihlu.

Zdroj: Montážní pěna

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den už sleduji mesic stejný problém teď mám ve stolici centimetrové válečky když to zmáčkne ve vnitr bíložluté co to může být

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli jste něco zjistila Mám stejný problém a nevím co to může být až mě to děsí děkuji za odpověď Jana mám také ve stolici žluté válečky tak jak popisujete všichni

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Montážní pěna vysokoexpanzní

Montážní pěna vysokoexpanzní je hustší při aplikaci a hodně nabývá na objemu. Používá se na upevňování oken, dveří, vyplňování vybouraného zdiva, k instalaci vzduchotechniky, sanitární izolace, na aranžérské a dekorační práce, jako je výzdoba akvária. Dále pro výplně dutin v autech, lodích, v podkroví a na střeše. Po vytvrdnutí nenasakuje vodu. Tepelná odolnost po vytvrdnutí je -40 až +95 °C. Povrch nelepí již po 20–30 minutách. Pěna má žlutou barvu.

Zdroj: Montážní pěna

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Montážní pěna

Montážní pěna je ceněna pro své vynikající vlastnosti, konkrétně pro svou vysokou přilnavost a lepivost k různým materiálům, jako je třeba beton, dřevo, kámen, polystyren a další. Používá se také jako výborná tepelná izolace koupelnových van. Je velice vhodná při usazování dveřních zárubní, okenních rámů, vyplňování prostorů mezi panely, zděnými příčkami, na strop či podlahu. Je hojně využívaná i jako zvuková izolace. Dodává se v různých úpravách dle možnosti využití, například: Kanalizační pěna – odolnost proti splaškové vodě; Studnářská pěna – vhodná pro styk s pitnou vodou; nebo Zimní pěna – možnost aplikace až do -15 °C. Montážní pěna nepodporuje růst plísní a hub, je bez nutričních hodnot pro hmyz a hlodavce.

Zdroj: Montážní pěna

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÉ KULIČKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzu.

prosím vás, můj imobilní otec má asi 14 dní žluté kuličky ve stolici. vypadají jako polystyrenové, stolici má kašovitou.
co je to za onemocnění??
děkuji moc a mějte se hezky.
s pozdravem!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav krůza.

dobrý den,chci se zeptat mam občas nějaké kuličky ve stolici a zárověn průjem,ale netrvá to dlouho cca 2-4 dny a pak už né tolik řidká stolice,tak se chci zeptat mam s tim zajít k doktorovi nebo si mam něco koupit v lékarně.díky moc

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Montážní pěna cena

Cena montážní pěny se odvíjí dle druhu a výrobce zhruba od 80 Kč do 400 Kč. Tady najdete přehled aktuálních cen montážních pěn.

Zdroj: Montážní pěna

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakuk.

Dobrý den chtel jsem se zeptat zda je možné ze po bananech a mandarinkach se mi změnístolice ve zlutou barvu dděkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, to je možné, banány a mandarinky můžou stolici zbarvit do žluta. Žlutá stolice bývá také po bramborách a po arašídech nebo kešu oříškách. Naopak červená řepa stolici úplně ztmaví.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Montážní pěna Den Braven

Montážní pěny Den Braven se na trh dodávají ve velkém výběru pro profesionální, ale i pro hobby použití. Pěny se dají výborně využít ve stavebnictví, kde slouží převážně k utěsňování a izolování okenních rámů, rámů, potrubního vedení, kabelového vedení, sanitárního vybavení a mnoho dalšího. Montážní pěna má vysokou přilnavost, dobré tepelně izolační vlastnosti, dlouhou životnost a hlavně přijatelnou cenu.

Zdroj: Montážní pěna

Poradna

V naší poradně s názvem POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Nejdriv sem mel horecku s mensimi bolesti v oblasti zaludku ale pak jsem misto stolice mel jen bilou penu neni to hlen proste pena jako ze sumaku odpoved na mail dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Začnete užívat Endiaron, který je volně prodejný v lékárně, a na chvíli držte žlučníkovou dietu, která je popsána tady: www.ceskenemoci.cz/p…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pomoc

Montážní pěna nízkoexpanzní

Montážní pěna nízkoexpanzní se používá pro speciální montáže, u nichž je nutná vyšší hustota vytvrzující pěny a minimální expanze (méně nabývá). Jedná se o lepení parapetů, schodišťových podstupnic, prahů a podobně. Je vhodná i pro vyplňování běžných spár při montáži dveřních zárubní a okenních rámů. Po aplikaci se vyznačuje minimální rozpínavostí (méně než 50 %). Tepelná odolnost po vytvrdnutí je -40 až +90 °C. Zařezávat můžete dle velikosti spáry po 30–60 minutách.

Zdroj: Montážní pěna

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÉ VÁLEČKY VE STOLICI, CO ZNAMENAJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Doleželová.

Dobrý den jsem onkologická pacientka a je to tak týden co jsem z pozorovala žluté válečky ve stolici. V dětství jsem transfuzi dostala žloutenku typu C a od té doby nám zvětšená a ztučněla játra. Jsem po operaci žlučníku a mám odoperované 60 cm tenké střevo od té doby mám spíše ridkou stolici i několikrát za den většinou když něco sním nebo se napiji musím na stolici do 5 až 10 minut. Stolice většinou vypadá světle hnědá až žlutá
Prosím o radu co by to mohlo být. Děkuji Danča

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Co to muze dyt.dekuji

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Pistole na montážní pěnu

Pistole na montážní pěnu je vyrobena z kovu a plastu. Používá se pro aplikaci montážní pěny z pistolových dóz. Snadno se obsluhuje. Pomocí regulačního šroubu lze nastavovat požadovanou šířku pěny, což je úsporné a efektivní. Pěna se nerozstříkává a dobře se usměrňuje proud toku pěny.

Zdroj: Montážní pěna

Montážní pěna ve výfuku

Pokud vám nějaký „vtipálek“ nastříká do výfuku montážní pěnu, máte možnost ji buď vyšťourat, nebo odmontovat díl výfuku a pokusit se pěnu vypálit. Je totiž hořlavá. V nejhorším případě budete muset poškozený díl vyměnit, což ale bude pravděpodobně nejjednodušší řešení. Když se budete pokoušet nastartovat s montážní pěnou ve výfuku, nenastartujete.

Zdroj: Montážní pěna

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Crohnova nemoc

Přebytek hlenu ve stolici je méně častý u lidí trpících Crohnovou chorobou. Pokud se hlen objeví ve stolici nemocného, může to signalizovat rozvoj anální fisury.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Pěna

Pěna je ideální pro ty, kteří chtějí dosáhnout rychlého výsledku! Bio organická káva, červený pomeranč, zázvor a mandarinka podporují redukci celulitidy a vytvářejí hladkou a zpevněnou pokožku. Kakaové boby a šťáva z aloe vera pečují o opálení. Pěna je tak dokonalým a oblíbeným pomocníkem pro jaro a léto.

Použití:

  • 1 hodina působení - pro lehký kávový odstín;
  • 4 hodiny působení - pro hluboké bronzové opálení;
  • pro ještě tmavší výsledek nechte i déle.

Samoopalovací pěna obsahuje kakaový bronzer. Tmavě zbarvená pěna okamžitě zbarvuje pokožku a usnadňuje aplikaci. Poté, co skočíte do sprchy, se vám může zdát, že se opálení trochu smylo, ale pozor, opálení se nadále vyvíjí až po dobu 48 hodin.

Pozor: Pěna obsahuje kakaový bronzer - nedoporučuje se bílé oblečení až do první sprchy!

Výhody:

  • 100% přírodní produkt s certifikací;
  • vyhlazuje pokožku;
  • bez konzervačních látek, syntetického barviva, vonných látek, oxidu zinečnatého, parabenů a PEG;
  • opálení se vytrácí postupně a rovnoměrně;
  • produkty se liší obvykle jen cenou.

Zdroj: Samoopalovací tabletky


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP