Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PEROXID VODÍKU POUŽITÍ

OBSAH

Peroxid vodíku cena

Tady je seznam cen, za které je možné sehnat nejlevnější peroxid vodíku.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Diskuze

V diskuzi KOUPIT CISTY PEROXID VODIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jura.

Kdo poradi kde/jak se da sehnat cisty peroxid vodiku? Zatim jsem nasel jen prodejce pro firmy, ne fizicke osoby. Slysel jsem a cetl ze se da pouzivat take vnitre, denne par kapek do vody ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koupit cisty peroxid vodiku

Jak použít peroxid vodíku do ucha

Do postiženého ucha se nalije 3procentní peroxid vodíku. Připravte se, že aplikovaná tekutina studí a bublá. Peroxid vodíku ve zvukovodu rozpouští nečistoty, bublá, nic přitom nebolí. Až tekutina v uchu došumí, zvukovod se vytře vatičkou, nebo se pacient položí na stranu vyplachovaného ucha a zbytek obsahu se nechá vytéct na tamponek.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM LZE ODSTRANIT Z KOUPELNY HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

prosím vás má niekto skúsenosti s odstránením škvŕn z vane po použití hypermangánu? ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste peroxid vodíku z lékárny.

Zdroj: diskuze Čím lze odstranit z koupelny hypermangan

Recept na použití peroxidu

Peroxid vodíku se aplikuje přímo na postižená místa nebo plošně na hladinu. Kyslík, který se z něj uvolňuje, ničí buňky řas. Odumřelé řasy jsou poté rozloženy bakteriemi obývajícími akvárium. Peroxid se za určitou dobu rozloží na neškodný kyslík a vodu.

Zdroj: Peroxid vodíku v akvaristice

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ K REPAREXU PRO MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Christian Seemann.

Dobrý den,

při aplikaci Reparexu mi přípravek několikrát ukápnul na umyvadlo a pak jsem se rovněž umyvadla dotkl rukou s aplikační rukavicí. Přípravek zanechal na umyvadle fleky zbarvené do hněda, které nemohu ničím smýt. Ani ředidlem ne. Může mi někdo poradit čím ho lze vyčistit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na skvrny od Reparexu zkuste peroxid vodíku 10%. Jde koupit v drogerii.

Zdroj: diskuze Dotaz k Reparexu pro muže

Kdy může peroxid vodíku pomoci

Peroxid vodíku se používá jen v případě, kdy odstraňujeme ušní maz. Pro toto čištění se používá výplach ucha peroxidem vodíku. Tekutina se nalije do ucha, může se aplikovat i čistou injekční stříkačkou, a pomalu se vpraví do zvukovodu. Pacient by měl při této aplikaci ležet s hlavou otočenou na straně zdravého ucha. Roztok se nechá působit do té doby, než peroxid dobublá. Poté se zbylý obsah peroxidu vytře.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Poradna

V naší poradně s názvem BOBULE PTAČÍHO ZOBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gita kolondrová.

Dobrý den,

prosím o radu jak odstranit skvrny z venkovní dlažby posezení od bobulí ptačího zobu.

D Ě K U J I

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Zkuste peroxid vodíku H2O2 v 30% koncentraci. Koupit ho můžete v lékárně.

Zdroj: diskuze Bobule ptačího zobu

Peroxid vodíku na genitální bradavice

Genitální bradavice se dají léčit pomocí peroxidu vodíku. Postačí pouhé potírání bradavice kysličníkem. Poté se jen čeká, až bradavice odpadne.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Tak ten nadpis článku hovoří přesně...takhle jsem to měla každé léto. Teď jsem si před létem koupila donnu nails na výživu, aby byly nehty odolnější, raději jsem je občas namazala ještě mastičkou a hurá, za celou dobu nic.
A upřímně Josefe, FUJ!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pip69.

Plaťte jim co chcete. A sdílejte než to máznou.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů na nohou

Název problému

K odstraňování řas, nálevníků a bakteriálních zákalů vody se využívá peroxid vodíku za využití následujícího postupu. V prvé řadě vypneme filtr, poté na hladinu rozprašovačem naneseme peroxid vodíku, který necháme působit.

Odstraňování roduchy, nálevníku a štětičkové řasy provedeme tak, že pomocí stříkačky aplikujeme peroxid vodíku přímo na postižené listy rostlin každý den po dobu pěti dnů. Množství peroxidu na jednu aplikaci by mělo být maximálně 40 ml na 80litrové akvárium. Dávejte pozor, abyste peroxid nestříkli na ryby!

Zdroj: Peroxid vodíku v akvaristice

Diskuze

V diskuzi ASTMA LÉČIT KYSLÍKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pichler.

Dobrý den
mám astma bronchiale, pomůže mi léčba kyslíkem? Jestli jo, jaký přístroj mám koupit?
Předem děkuji za odpověď.
Pichler

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirino.

sežente si 30% peroxid vodíku lékárenské kvality 5-10 kap. do 1,5dc vody nebo 50-100 kapek 3% do1,5dc vody nalačno 3krát/denně,poté 1/2 h.nejíst nepít.....

Zdroj: diskuze Astma léčit kyslíkem

Peroxid vodíku na bělení prádla

Peroxid vodíku, který je běžnou součástí lékařského vybavení, také může vdechnout bílému prádlu nový život. Peroxid je oxidační činidlo, které rozpouští zbytky a rozjasňuje bílé prádlo způsobem podobným běžným bělícím prostředkům dostupným v obchodě.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo

Diskuze

V diskuzi JAK VYČISTIT UCPANÉ UCHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Marhanová.

Dobrý den.Prosím vás rozpustí peroxid vodíku i ucpané ucho krví?Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyčistit ucpané ucho

Kdy může peroxid naopak ublížit

Při zánětu středního ucha by se peroxid bez vědomí lékaře neměl používat, a to proto, že pokud je zánět ve vnějším uchu, může dojít k jeho přenosu až do vnitřního ucha, a může dojít k závažnější infekci, nebo dokonce život ohrožujícímu stavu, jako je absces mozku. Tudíž není vhodné léčit zánět středního ucha pomocí peroxidu vodíku.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Poradna

V naší poradně s názvem BAZÉN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobrý den, mám dotaz. manžel inteligentně vysypal větší množství hypermanganu do bazénu a nyní máme tmavě fialovou vodu. Máme 5 letou dceru, která do bazénu pochopitelně chce. Dá se nějak neutralizovat? nebo je třeba bazén celý vyčerpat??? dkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vodný roztok hypermanganu, nebo-li manganistanu draselného, se dá neutralizovat koncentrovaným peroxidem vodíku nebo kyselinou šťavelovou a také kyselinou sírovou. Koncentrovaný peroxid vodíku (H2O2) se dá koupit v drogérii a je to asi nejbezpečnější způsob. Přidávejte ho dokud nebude roztok bezbarvý. Bezpečné je také použití kyseliny šťavelové (C2H2O4), ale její pořízení není běžné. Kyselina sírová (H2SO4) se dá běžně koupit, ale její použití vyžaduje zkušenosti, protože je to silná žíravina - rozkládá biologické tkáně. Ve všech uvedených případech je nutné výsledný roztok zkontrolovat lakmusovým papírkem - musí mít neutrální pH (7). U všech uvedených způsobů neutralizace se z roztoku uvolňuje čistý kyslík, který může vybuchovat. Na dně se pak vysráží černý prášek, což je oxid manganičitý, který je potřeba vysát.
Z výše uvedeného je vidět, že neutralizace hypermanganu je možná, ale přináší mnoho rizik. Zvažte tedy jestli nebude jednodušší vodu kompletně vyměnit.

Zdroj: diskuze Bazén

Peroxid vodíku do ucha

Nekapejte si do ucha peroxid vodíku, může naleptat a podráždit zvukovod.

Toto jsou rady první pomoci: Vždy je lépe navštívit odborného lékaře, který stanoví diagnózu a případnou léčbu. Většina lékařů vám po dohodě nabídne i alternativní postup léčby. Při neznalosti stavu si takzvanými osvědčenými radami můžete spíše uškodit.

Zdroj: Co na bolest uší

Poradna

V naší poradně s názvem JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Ja mám už dlhšie v ústnej dutine a v hrdle pľuzgiere, kožná lekárka mi doporučila vyplachovanie ústnej dutiny a kloktanie hypermangánom. Skoro po týždni je to zlé... Teraz čítam že nie je vhodný na vnútorné sliznice... Som z toho zmätená..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když je hypermangan dobře rozředěný vodou, tak není škodlivý a může se s opatrností použít i na výplach dutiny ústní - nikoliv k polykání. Hypermangan sám o sobě ale moc neléčí a spíše jen desinfikuje, podobně jako peroxid vodíku. Jestliže tedy není pozitivní výsledek po týdnu používání, tak je potřeba hledat důkladněji příčinu vašich puchýřů (pľuzgierov) a nasadit účinnější lék. Běžte tedy znovu na kožní a požádejte o revizi svého stavu.

Zdroj: diskuze Jazyk

Bělení zubů peroxidem vodíku

Bělení zubů se provádí peroxidem vodíku o různé koncentraci. Peroxid vodíku se v ústech rozpadá na aktivní molekuly, které reagují s pigmentem. Tímto se molekuly pigmentů zmenšují a zjednodušují a převádějí se tak do jiného spektra viditelnosti, pro lidské oko nezachytitelné. Tento pigment se nachází pouze v organické části skloviny, která tvoří jen 2 %. Při domácím bělení zubů se používá menší koncentrace peroxidu, obvykle 10, 15 nebo 20 %, podle stupně zbarvení.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Zdravím všechny,bělila jsem si zuby doma White Pearl-modrým-v balení byly 2 bělící pasty a cena byla kolem 600,-Kč.Už je to asi 6 let a tak jsem chtěla bělost zubů zase trošku obnovit,koupila jsem tentokrát červené balení White Pearl(protože modré jsem nesehnala)a ejhle!oni se naučili,jak zákazníky "ošulit"protože místo dvou bělících past je tam jen jedna,pak tzv,startovací gel-což mi přijde jako obyčejná pasta a pak nějaký tzv.aktivační gel-což je obyčejný peroxid vodíku....to za stejnou cenu.Výsledný efekt je mnohem slabší-pochopitelně s polovičním množstvím,proto radím,když už- ptejte se po modrém balení a červené ať si narvou do špic!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarek.

www.mj-krasazdravi.c… :)

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů

Peroxid vodíku do ucha

Zalehlé ucho je opravdu nepříjemná věc. Skoro každý se s tímto problémem setkal. Vzniká v podstatě na základě ucpání zevního zvukovodu mazovou zátkou, což je vlastně nejčastější příčina tohoto stavu. Jediné plus ucha zalehlého kvůli ušnímu mazu je, že to nebolí. Potíže se řeší buď návštěvou ORL, kde zátku šetrně odstraní propláchnutím uší, nebo to provedete doma sami pomocí kapek. Nejčastěji se k odstranění tohoto problému používá ředěný peroxid vodíku z lékárny. Zředěný peroxid se nakape do problematického ucha pomocí injekční stříkačky. Kdybychom ho do ucha chtěli nalít, mohlo by se tam dostat větší množství, než jsme chtěli. Peroxid by měl maz v uchu eliminovat. Nechte ho účinkovat asi pět až deset minut. Pak se ho z ucha snažte vytřepat. Ušní maz se uvolní sám.

Zdroj: Zalehlé ucho

Peroxid vodíku na plíseň nehtů

Peroxid vodíku je znám pro svou schopnost léčit řadu infekcí. Kysličník je pravděpodobně nejlevnějším známým lékem používaným k léčbě infekcí nehtů (plísňové infekce nehtů). Pozitivní účinek kysličníku na tyto infekce spočívá v jeho oxidačních a antiseptických vlastnostech. Doporučuje se namáčení infikovaného nehtu do roztoku pětkrát až šestkrát denně.

Velmi účinný je přírodní dezinfekční prostředek vyrobený z dílu octa a peroxidu, protože zrychluje hojení nehtu. Plíseň nehtů je velmi perzistentní a může vyžadovat další lékařská opatření. Radí se namáčení nohou či rukou (závisí na výskytu plísně) v jablečném octu a teplé vodě po dobu 20 až 25 minut. Taktéž je ideální použít tea tree olej či levandulový olej, které mají rovněž blahodárné účinky na léčbu plísně nehtů. Oba tyto oleje jsou zároveň antimykotiky.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Léčba pomocí peroxidu a kyseliny

Peroxid vodíku

K léčbě seboroické dermatitidy použijte peroxid vodíku. Peroxid se aplikuje přímo na postiženou oblast, která posléze zbělá a zůstane taková po určitou dobu. Po chvilce se opět kůže zbarví na svou původní barvu a dojde k tvorbě strupů na postiženém místě. Peroxid vodíku se musí pravidelně aplikovat na postižené místo, dokud všechny skvrny nezmizí. Pro přesnější aplikaci se používá vatový tampon. Na okolní kůži je vhodné použít hydratační krém nebo mléko. Nejlepší je hydratovat pokožku před aplikací peroxidu vodíku. Léčba může být provedena v jednotýdenních intervalech. Aby se zabránilo seboroické keratóze, je vhodné používat peroxid vodíku i do koupele.

Kyselina glykolová

Roztok kyseliny glykolové se připravuje za použití 30% kyseliny, která by měla být přelita do rozprašovače. Roztok se aplikuje denně na postiženou oblast, zároveň by měl tento roztok zůstat na kůži po dobu několika hodin. Tato léčba může způsobit nepříjemný pocit píchání na kůži, ale to je naprosto normální. Po aplikaci dochází k zarudnutí pokožky v ošetřených místech. Pro dosažení nejlepších výsledků je možné roztok aplikovat před spaním. Pokud máte na těle vícero nevzhledných výrůstků (seboroická keratóza), je velmi vhodné začít s odstraňováním postupně, ne najednou. Díky tomu je zřejmé, co způsobuje kyselina glykolová na pokožce. Pokud se objeví nesnesitelné pálení, pak je důležité s touto léčbou přestat.

Zdroj: Seboroická keratóza

Peroxid vodíku na záněty v uších

Peroxid vodíku představuje efektivní způsob, jak léčit a čistit ušní infekce. Infekce se objevuje, když je jedna část ucha napadena bakterií nebo virem. Příznaky ušních infekcí zahrnují pocit plnosti ucha, ztrátu sluchu, bolest, odvodnění zvukovodu, horečku, potíže s rovnováhou, závratě. Chronické infekce ucha mají mnoho rizik. Opakující se infekce mohou vést k perforaci ušního bubínku, zjizvení a erozi malých kostí ve středním uchu. Závažné infekce mohou způsobit absces mozku nebo zvýšení cholesteatomu. Cholesteatom je cysta, která se tvoří na kůži. Tato cysta může způsobit poškození sluchové struktury.

Peroxid vodíku je ideálním řešením na čištění (mytí) zvukovodu od nahromaděného mazu. Problémem při zánětu středního ucha bývá to, že je často podceňován. Ušní bubínek funguje jako ochrana jemných struktur ucha, zejména střední a vnitřní části. Nevýhodou aplikování peroxidu do ucha je, že pokud je zánět ve vnějším uchu, může dojít k jeho přenosu až do vnitřního ucha. Díky tomu se může z mírné infekce rozvinout něco vážnějšího, nebo dokonce život ohrožujícího, jako je absces mozku. Není tedy moc vhodné léčit podomácku zánět středního ucha pomocí peroxidu vodíku.

Peroxid vodíku pro čištění ucha se používá jen v případě odstranění ušního mazu. Pro toto čištění postačí pouze jedna až dvě kapky peroxidu.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Na bílé zuby stačí soda a kysličník

Vše, co potřebujete pro bělení zubů, jsou jednoduché výrobky pro domácnost. Podívejte se v kuchyni do skříně, zda máte jedlou sodu, pokud ano, tak dáte 2 lžičky jedlé sody do mističky nebo šálku. Následně se podívejte, jestli máte v lékárničce peroxid vodíku.

Zdroj: Domácí bělení zubů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP