Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PERUÁNSKÝ BALZÁM

OBSAH

Višněvského balzám složení

Višňák se dělá ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a ve výsledku je tekutá a voní po třešních a ta druhá varianta je pak s pixem (bukový dehet), je mnohem hustší, spíše už jako mast a „voní“ po uzeném. Obvykle ta tužší a smradivější varianta je více oblíbená. Někdy se také můžeme setkat s názorem, že správný višňák je vždy tekutý, ale není to pravda.
Hlavní složky višněvského balsámu (složení višňáku):

  • Bismuthi tribromphenolas, což je sloučenina bizmutu a bromu 3 gramy.
  • Pix fasi neboli bukový dehet 5 gramů.
  • Oleum Ricini, ricinový olej 100 gramů.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem CALTRATE VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Maku 2 lžičky- tím jste měl na mysli “mák”?
Pokud ano, tak mletý? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi měl na mysli macu. Maca peruánská, je peruánský kořen známý jako prostředek pro zvýšení výkonnosti, výdrže, síly a libida. Tady je vidět její cena: www.prozdravi.cz/bio…

Zdroj: diskuze Caltrate vedlejší účinky

Višňevského balzám cena

Zde je seznam všech internetových obchodů, ve kterých je višněvského balzám k dostání: višněvského balzám a kde ho objednat.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svozilova.

Visnovsky balzám seženete v každé lékárně na objednání
Lahvička stoji kolem 100 Kč.

Zdroj: diskuze Višňová mast

Co je to Višněvského balzám

Višněvského balzám (višňovského balzám) se používá již 90 let. Balzám poprvé vytvořil v roce 1927 Alexandr Vasiljevič Višněvskij, vojenský a experimentální chirurg, který to dotáhl až na akademika věd. Velkého využití se tato látka dočkala za druhé světové války, kdy Višněvskij vyměnil jednu ze složek – drahý a nedostupný peruánský balzám – za dostupný a levnější březový dehet. Suspenze se tehdy na vynálezcův pokyn aplikovala na všechna střelná poranění, ne pokaždé s úspěchem. A používá se dodnes.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpánka Čechová.

Dobrý den, kde se dá sehnat višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena višněvského balzámu je do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékarně mají dva druhy, ten s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Višněvského balzám – složení

Balzám se dělá ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a je ve výsledku tekutá a voní po třešních, ta druhá varianta je pak s pixem (bukový dehet), je mnohem hustší, spíše už jako mast a „voní“ po uzeném. Oblíbenější je spíše tato tužší varianta. Někdy se také můžeme setkat s názorem, že správný „višňák“ je vždy tekutý, ale není to pravda.

Hlavní složky Višněvského balzámu:

  • bismuthi tribromphenolas, což je sloučenina bismutu a bromu (3 gramy)
  • pix fasi neboli bukový dehet (5 gramů)
  • oleum Ricini, ricinový olej (100 gramů)

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpánka Čechová.

Dobrý den, kde se dá sehnat višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je seznam všech internetových lékáren, kde mají višněvského balzám: www.zbozi.cz/?q=Susp…

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Co je to višňová mast

Višněvského balzám, někdy také Višňovského balzám, višňová mast, višňák, nesprávně černá mast, je produkt dostupný ve dvou variantách, z nichž jedna obsahuje peruánský balzám a výsledkem je tekutá varianta vonící po třešních a ta druhá je s pixem, což je bukový dehet, takže výsledný produkt je mnohem hustší, spíše už jako Višněvského mast, a má charakteristickou vůni po uzeném mase. Obvykle tužší a více aromatická forma je více preferovaná, i když je účinnost obou variant srovnatelná. Často záleží na volbě lékaře. Někdy se také můžete setkat s názorem, že správný „višňák“ je vždy tekutý, ale není to pravda.

Složení Višněvského balzámu:

  • Bismuthi tribromphenolas (sloučenina bizmutu a bromu) 3 g
  • Pix fasi (bukový dehet) 5 g
  • Oleum ricini (ricinový olej) 100 g

Zdroj: Višněvského mast

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVSKÝ BALZÁM DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

je běžně prodejný nebo je na recept?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magistra.

Višněvského balzám je volně prodejný v lékárnách. Prodávají ho asi za 130 Kč za 100 ml. Bohužel nejde poslat na dobírku, protože obsahuje látky vyloučené z balíkové přepravy.

Zdroj: diskuze Višňovský balzám dr max

Višněvského balzám – prodej v lékárně

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena Višněvského balzámu se pohybuje do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékárně jsou k dispozici dva druhy, varianta s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Dakujem za odpoved!
U nás na v Stúrovskej oblasti lekárnach to ani nepoznajú,za to by som chcela vediet ci by sa to nedalo objednat cez internet. Dakujem,cakám za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, višněvského balzám se dá objednat na internetu, tady je vidět jeho nejlevnější cena a seznam lékáren, kde ho mají: www.zbozi.cz/?q=vi%C…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Višněvského balzám

Višněvského balzám má natolik typickou vůni, že kdo ji jednou cítil, zapamatuje si ji. Višněvského balzám je klasická mast používaná v kožním lékařství, případně v jiných oblastech medicíny k hojení kožních projevů. Léčí zánětlivá a hnisavá ložiska, projevy kožních chorob, pomáhá při cévních onemocněních. Pro vysokou účinnost je Višněvského balzám v oficiální medicíně používán od roku 1927. Je volně prodejný v lékárnách.

Višněvského balzám je mast, suspenze používaná jenom zevně. Aplikuje se na místa postižená kožními záněty, furunkly (nežity), vředy, abscesy (hlízy), na hnisavá ložiska na různých místech těla (nehet, prso, podpažní žlázy, třísla), na bércové vředy, křečové žíly a podobně. Dále se Višněvského balzám používá k léčbě některých kožních chorob, například červenky (erysipeloid) či růže (erysipel). K výkonu způsobilí zdravotníci používají tuto mast při ošetřování pokročilejších stadií dekubitů. Terénní kontaktní pracovníci ošetřují Višněvského balzámem i klienty takzvaných „K“ center (drogově, injekčně závislí).

Složení: Višněvského balzám obsahuje ricinový olej, zásaditý tribromfenolát bismutitý a další složky. Původně jednu z nich podle původní receptury tvoří takzvaný peruánský balzám, který je někdy nahrazován bukovým dehtem. Peruánský balzám voní příjemněji, dehtu je zase mezi lidmi připisována větší účinnost. Tribromfenolát bismutitý je léčivá látka, která účinkuje protizánětlivě, dezinfekčně a mírně znecitlivuje tkáně.

Použití: Při použití Višněvského balzámu dojde k rychlému ohraničení zánětu ve tkáni a k rychlejšímu vyhnisání ložiska anebo ke vstřebání výpotku. Při hojení působí Višněvského balzám regeneračně. Mast se nanáší na mulové tampony (čtverce), které se přikládají na postižené místo, obvykle jednou denně. Balzám se nepoužívá na otevřené rány, oděrky a jiná povrchová poškození kůže. Nesmí se dostat na sliznice a do očí. Může se vyskytnout alergie na některou z obsažených složek. Místa ošetřená Višněvského balzámem je třeba chránit před slunečním ultrafialovým zářením. Těhotné a kojící ženy mohou Višněvského balzám používat. Mast se dá koupit v lékárnách bez lékařského předpisu.

Zdroj: Rána na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

ítala som sa v článku ako uchovávať Višňovského balzám.Či v chladničke alebo pri izbovej teplote,a tiež dobu expiracie po pripravení v lekárni.Za odpoveď vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višňák nejdéle vydrží v chladu a temnu. Takže chladnička je optimální místo, kde se dá višněvského balzám skladovat. Doba použitelnosti bývá obvykle 3 měsíce od namíchání v lékárně.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Višněvského balzám – cena

Zde můžete porovnat ceny Višněvského balzámu.

Zdroj: Višněvského balzám

Je volně prodejný

Višněvského balzám je volně prodejný, a tak ho lidé často používají i na zanícená místa okolo nehtů, ale hodí se také na zánětlivé akné a boláky na kůži. Cena krabičky suspenze o hmotnosti 100 gramů vyjde zhruba na 120 korun. Má jej také lékárna Dr. Max. Kde koupit Višněvského balzám? K dostání je ve všech kamenných lékárnách nebo na internetu přes vyhledávač zboží.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať,či balzam môže mať liečivé účinky aj na štítnu žlazu,nakolko mi diagnostikovali chronický zápal s 4cm uzlom na nej.Brala som euthyrox a sama som si potierala krk balzamom.Po 2 mesiacoch som bola na kontrole a lekárka s prekvapením konštatovala,že žiadny uzol tam nieje.Tak neviem či ide o jej chybu v predchádzajúcom vyšetrení alebo by ten balzam to vyriešil.Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinky višněvského balzámu na štítnou žlázu nejsou zatím popsány a patrně jste byla první, kdo to takto použil. Pro ověření léčivých účinků to zkuste příště znovu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Jaké složení má Višněvského balzám

Višněvského balzám je roztok xeroformu ve směsi ricinového oleje a peruánského balzámu. Obsahuje 3 gramy Bismuthi tribromphenolas, což je sloučenina bizmutu a bromu, dále 5 gramů Pix fasi neboli bukového dehtu a 100 gramů Oleum Ricini, tedy ricinový olej.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Chcela by som sa informovat ze odkial by som mohla objednat visnovsky balzam,a za akú cenu?Dakujem za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Alex, višněvského balzám je volně k dostání v každé lékárně a to i na Slovensku. Cena je kolem padesáti korun, na Slovensku to bude přibližně 2 až 3 €. Když ho zrovna nemají, tak jde objednat a lekárník ho do několika dní namíchá. Tady je o višňáku podrobný článek, mrkni tam pro více informací: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Cena

Višněvského balzámcena

Zdroj: Višněvského balzám

Upozornění

Nepoužívejte Višněvského balzám:

  • pokud jste přecitlivělí na léčivou látku nebo některou z pomocných látek;
  • při povrchovém neinfekčním zánětu kůže, při oděrkách a jiných povrchových poškozeních a na zvředovatěnou kůži;
  • při použití na kožní záněty, může dojít k prostupu látek obsažených v přípravku kůží do oběhového systému;
  • na sliznice a do očí.

Zdroj: Višněvského balzám

Višněvského balzám dávkování

Višňák se nanáší na gázu, která se pak přikládá na postižené místo. Toto se provádí jednou denně po dobu několika dnů, až se v zánětlivé oblasti uleví. Pokud by do tří dnů nenastalo zlepšení nebo by se situace ještě zhoršila, tak je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc a zánět řádně vyšetřit.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Višněvského balzám – účinky

Višněvského balzám, někdy nazýván také černá mast, působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Višněvského balzám urychluje ohraničení zánětu a jeho vyhnisání a zhojení. Višněvského balzám podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a urychluje regeneraci tkáně. S těmito vlastnostmi se výborně hodí na zanícené záděry kolem nehtů, na zánětlivé akné anebo také na zarudlé boláky na krku. Višněvského balzám mohou používat i děti. Výborně se také uplatní při léčbě růže (erysipel), červenky (erysipeloid), postupujícího neohraničeného kožního zánětu – červené fleky na kůži (flegmona), nežitu (furunkl a karbunkl), abscesu, hnisavého zánětu nehtového lůžka (paronychium), zánětu podpažních potních žláz (hidrosadenitis axillaris), zánětu povrchních křečových žil (varikoflebitis), sekundárně infikovaných kožních vředů jiného původu.

Zdroj: Višněvského balzám

Pozor na višňák v létě!

Višněvského balzám pokud páchne po uzeném, tak obsahuje bitumózní dehet, nejčastěji bukový dehet. Tento dehet je fotocitlivý a na slunečním záření, vlivem UV paprsků, velmi často podráždí pokožku v místě aplikace. Podráždění se projeví výrazným zčervenáním. Nevystavujte višňákem namazanou kůži slunci!

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Charakteristika Višněvského balzámu

Višněvského balzám je suspenze ke kožnímu podání. Podává se k léčbě růže, červenky, postupujícího neohraničeného kožního zánětu, nežitu, hlízy, hnisavého zánětu nehtového lůžka, zánětu podpažních žláz, zánětu povrchních křečových žil a na sekundárně infikované vředy jiného původu.

Višněvského balzám obsahuje jako léčivou látku bismuthi tribromphenolas (zásaditý tribromfenolát bismutitý). Bismuthi tribromphenolas působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Urychluje ohraničení zánětu a vyhnisání. Podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a regeneraci tkáně.

Zdroj: Višněvského balzám


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP