Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PITÍ BŘEZOVÉ VODY

OBSAH

Účinky na zdraví

Kromě vitamínů C a B obsahuje březová voda velké množství minerálních látek. Za zmínku stojí například draslík, vápník, hořčík, zinek, fosfor a železo. Čerstvá březová voda má jen velmi krátkou dobu trvanlivosti, ale dá se z ní vyrobit sirup, který je možné skladovat dlouhodobě. Díky detoxikačním účinkům se pití březové šťávy nebo mízy používá při očistných kúrách. V takovém případě se popíjí aspoň jedna sklenička denně zhruba tři týdny. Nicméně lze tento nápoj s klidem pít pravidelně i delší dobu. Kromě zlepšení stavu pleti a vlasů se březové vodě připisují pozitivní účinky na trávicí soustavu, ledviny a játra. Navíc obsahuje látku zvanou saponin, která se mimo jiné vyskytuje také v ženšenu a je prospěšná pro kardiovaskulární systém. Také zde najdeme aminokyseliny, kyselinu listovou i citronovou, i fruktózu. Přírodní medicína doporučuje březovou kúru při problémech s ledvinovými kameny. Přesněji má působit preventivně u lidí, kteří mají sklony k tomuto zdravotnímu problému. Také by měla posilovat játra, očišťovat je a stimulovat jejich práci. Doporučuje se na posílení imunity. Zvláště užitečná může být při různých sezónních únavách.

Zdroj: Březová voda na pití

Poradna

V naší poradně s názvem BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Přibylová.

Dobrý den, nasbírala jsem z naší břízy pár litrů mízy, natekla krásně, je čirá, ale nezdá se mi ani trochu sladká. Všude se píše, že chutná mírně sladce, ale tato nikoliv. Čím to je? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sladkost březové mízy nemusí být vždy patrná. Obvyklý obsah sacharidů v této míze je 1%, což je stejné, jako když do jednoho litru vody rozmícháte jeden gram cukru. To také skoro nepoznáte. Sladkost se zvyšuje s nedostatkem vody u kořenů stromu. Je li sucho, míza je hustší a sladká chuť je pak více patrná. Sladká chuť nemá vliv na zdravotní účinky mízy a stále zůstává v mnoha ohledech léčivá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Březová voda na pití

Podpora trávení

Citrony zmírňují příznaky poruch trávení, jako je pálení žáhy, nadýmání, plynatost a křeče. Pravidelné pití citronové vody čistí střeva, což vede k eliminaci zácpy a průjmu. Čajová lžička citronové šťávy do sklenice s vodou pomáhá zmírnit pálení žáhy. Šťáva ze tří až čtyř citronů vede ke zmírnění bolesti a snižuje krvácení při silné menstruaci. Je dobré mixovat citronovou šťávu se studenou nebo teplou vodou. Vyhněte se však extrémně horkým nápojům, mohly by poškodit žaludeční sliznici.

Zdroj: Výhody citronové vody

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Dostatek čisté vody po pití

Voda, voda, voda, tak ta vám skutečně může pomoct. Nejvíce vám prospějí nasycené minerálky, protože ty nejúčinněji snižují koncentraci alkoholu v krvi.

Zdroj: Jak se neopít

Poradna

V naší poradně s názvem DNA NEMOC KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Binh Nguyen Van.

Dobry den. Mam Dna nemoc kloubu, muzu kolik kavu za den?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pití kávy může snížit množství kyseliny močové a tím se zmírní projevy dny. Káva může být ochucena mlékem ale vždy bez cukru. S kávou vypijte vždy i sklenici čisté vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna nemoc kloubů

GGT a pití alkoholu

GGT se může zvýšit v důsledku zvýšené syntézy nebo zrychleného uvolňování z poškozených nebo mrtvých jaterních buněk. Zdá se, že primárně ukazuje na nepřetržité pití alkoholu, než pouze epizodické pití. Nadměrné pití alkoholu není jedinou příčinou zvýšených hladin GGT; mohou také narůst v důsledku většiny hepatobiliárních poruch, obezity, diabetu, hypertenze a hypertriglyceridémie. Existuje také velké množství falešně negativních výsledků pro GGT ve vztahu se zneužíváním alkoholu. Například Brenner a jeho kolegové v roce 1997 pozorovali, že pouze 22,5 procenta stavebních dělníků, kteří pili alkohol v průměru 50–99 g/den, mělo zvýšené hodnoty GMT, a dokonce i mezi těmi, kteří konzumovali více než 100 g/den, pouze 36,5 procenta mělo vysoké hladiny GMT.

Zdroj: Hodnoty GGT u alkoholiků

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM PROBLÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danča.

Dobrý den,můj partner si koupil březovou
Vodu a já si toho nevšimla a výpláchla si ústa.Myslela jsem,že je to ústní voda.Ale další den mě začlo škrábat v krku.Může se mi něco stát?Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při náhodném použití březové vody k výplachu úst bez polykání tekutiny nehrozí žádné vážné nebezpečí a škrábání v krku bude mít jinou příčinu. Na škrábání v krku kloktejte roztok Stopangin a pak půl hodiny nic nejezte ani nepijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám problém

Nejlepší voda k pití

Pokud vaše pitná voda pochází z obecního vodovodu, můžete zaznamenat zápach a chuť chlóru. Chlór se často používá v bezpečných, monitorovaných dávkách k úpravě veřejné pitné vody a k ochraně před bakteriemi, aby nekazily zásoby vody. Pokud chcete z vodovodní vody odstranit chuť nebo zápach chlóru, existují jednoduché a levné způsoby, jak toho dosáhnout.

Filtry s aktivním uhlím dokážou účinně odstranit chlór z pitné vody. Mohou být připojeny k vodovodnímu kohoutku ve vaší domácnosti nebo použity ve džbánech a vázách na filtrování vody. Instalace perlátoru na vaši baterii může také pomoci snížit chuť chlóru.

Balená voda je často považována za chutnější než voda z kohoutku. Pokud je pitná balená voda vhodná pro váš životní styl, kupujte ji v recyklovatelných nádobách. Snižte tak množství odpadu z plastových lahví opětovným používáním lahví na vodu a recyklací starých.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den, cena 3 - 4 000 Kč mi pripada trochu nehorazna a take na tech strankach nikde nejsou uvedene informace, co obsahuje. Psala jsem jim na stranky a nic... pekna firma. Ti, co to zkouseli, muzete mi poskytnou vice informaci? Dekuji. Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vili.

K tomu stačí trvalé pití zásadité (živé)vody. Cenově se nedá s ničím porovnat, je téměř zdarma. O vodě se dozvíte více na webu : www.mrtva-ziva-voda.…



Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Základní tonikum - příprava

(možno také nazvat pH balancer)

  • 3 šálky destilované nebo demineralizované vody
  • 1/3 šálku jablečného octa

Smíchejte vodu a jablečný ocet, pak to nalijte do čisté uzavíratelné nádoby a uschovejte v koupelně, ideálně na tmavém místě. Tímto je hotová příprava základního tonika. Destilovanou vodu koupíte v drogérii nebo si ji můžete připravit doma.

Domácí výroba destilované vody

V tomto případě jde spíše o výrobu demineralizované vody, která má stejné vlastnosti, jako voda destilovaná. Demineralizovaná voda se získá pomocí reverzní osmózy, což je sada několika filtrů, která dokáže odstranit z vody prakticky všechny v ní rozpuštěné látky. Filtrace v reverzní osmóze probíhá na molekulární úrovni a takto přefiltrovaná voda je pak srovnatelná s vodou destilovanou. Ani destilovaná voda a ani demineralizovaná voda však není vhodná pro pití, na to pozor!!! Sadu filtrů a reverzní osmózu si můžete objednat v některém z internetových obchodů. Cenově toto zařízení vyjde asi na 3.500 Kč.

Zdroj: Domácí pH Balancer

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva .

Muze souviset to ze mam nyni silne akne s trombozou nyni mam i ostruhy jsem na warfarinu.Vypada to jestli me problemy nenastaly po zavedeni Mireny.Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tutopak.

Zdravim vas
Ve vašem případě v souvislosti s žilní trombozou dolních končetin a s patní ostruhou bych to viděl na extrémní překyselení organismu
a přetížení těžkými kovy.
Jinými slovy potřebujete komletní detox pomocí naturopatie.
Dále bych doporučil pití vylisovaných šťáv se zeleniny,ovoce a prefitrované vody,neboť jste dehydrovaná. Klasická voda s chlórem je toxicky zatížená,tudíž nesplňuje podmínky optimální hydratace organismu.

Zdroj: diskuze Rada

Proč je důležité správně pít

Voda je součástí všech tělesných funkcí. Proto je správná hydratace tak důležitá. Pití dostatečného množství vody může pomoci vašemu zdraví a potěšit vaše tělo. Co je ale zdravá hydratace a jak jí dosáhnout?

Doporučení pro denní příjem vody je nespočet. Liší se navrhovaným objemem, ale jedna věc je konzistentní. Pitná voda je nejlepší způsob, jak zůstat hydratovaná. Zatímco džus, limonády, čaj a káva obsahují také vodu, běžná čistá voda je nejúčinnějším způsobem hydratace.

Proč jen voda? Džus a limonády mají vysoký obsah přidaného cukru, který může dráždit váš žaludek, pokud jste dehydrovaní. A může způsobit škody ve vaší zdravé stravě. Sportovní nápoje mohou být vhodné pro hydrataci, ale měly by být používány pouze v případě, že jste tvrdě cvičili a hodně se potili. Může být prospěšnější vypít hodně vody před intenzivním cvičením a po něm sníst svačinu, jako je ovoce nebo nízkotučná granola.

Pro správný příjem vody začněte s jednoduchým cílem – dospělí by měli vypít asi osm sklenic vody o objemu 250 mililitrů každý den. Důslednost a pití vody před cvičením udrží vaše tělo šťastné. Pokud je pro vás obtížné zapamatovat si pití vody, noste s sebou opakovaně použitelnou láhev na vodu. Zapište si, kolik vody denně potřebujete, a odškrtávejte litry, jak je pijete.

Nezapomeňte na ovoce a zeleninu, které jsou přirozeně plné vody. Jablka, hrozny, melouny, okurky, hlávkový salát a celer jsou dietní zdroje vody. Tyto plnohodnotné potraviny nejsou jen zdravou volbou, ale pomáhají vám také udržovat správnou hydrataci.

Pokud u svého nápoje preferujete nějakou extra chuť, přidání ovoce a zeleniny do sklenice studené vody může být vaší vstupenkou ke zdravé hydrataci. Bobule, máta a okurka se pěkně promíchají a dodají obyčejné sklenici vody nějaký extra punc bez cukru navíc. Začněte nahrazovat slazené nápoje louhovanou vodou a dopřejte svým chuťovým pohárkům zdravější nápoj.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZÁCPU ZPUSOBENOU DEPRESÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva Karasová.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit čím odstranit zácpu vzniklou vždy při depresi? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Mám maniodepresivní psychózu, která je často doprovázená i zácpou. Léčím ji tak, že užívám Psyllium, což je zdravá vláknina a když mám hodně tuhou stolici, tak večer dávám jednorázově Gutalax nebo Fenolax a navýším denní příjem tekutin na 3 litry vody denně, první pití hned po probuzení na lačno. Dá se to takhle v pohodě zvládnout a chodím pak pravidelně ráno po probuzení na velkou jenom jednou denně.

Zdroj: diskuze Jak léčit zácpu zpusobenou depresí

Jak zjistit dehydrataci

Je snadné zapomenout pít vodu, když jste zaneprázdněni. Ale vaše tělo vás může upozornit na dehydrataci několika příznaky. Žízeň je nejviditelnějším ukazatelem, ale často přichází příliš pozdě. Mírná dehydratace může nastat již mnohem dříve, než dostanete žízeň, takže vaše tělo již bude strádat.

Mezi další příznaky dehydratace patří únava, potíže se soustředěním a bolest hlavy. Ty mohou být jen lehké, takže je důležité věnovat pozornost tomu, co vám vaše tělo říká. Pokud by se tyto příznaky vloudily, ihned je spláchněte velkou sklenicí vody. A pokračujte v pití po zbytek dne pro celkovou rehydrataci těla.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Diskuze

V diskuzi FLEKY NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Riegerová Dana.

flek je mírně vyvýšen, je asi 13 cm nad kolenem na vnitřní straně stehna, nesvědí, nezvětšuje se a je stejný asi dva měsíce velikost je v průměru 2 cm, není přesně zaoblený, stejně teplá kůže na fleku, jako okolí,mazala jsem flek pouze pudrem na kopřivku, protože jsem si myslela, že je to z citronu, který si dávám jak do čaje, tak do vody při pití.V ,mládí jsem trpěla kopřivkou, ale tento flek nesvědí.Citrónu spotřebuji asi tak každý den půlku.
děkuji a přeji hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dajda.

takže vyléčeno, byla to AVIVÁŽ, takže si lidé dejte pozor na Aviváže!!!!

Zdroj: diskuze Fleky na stehnech

Podpora trávení

Šťáva z Aloe vera slouží jako účinná léčba zánětlivých střevních onemocnění. Aloe vera může jednak pomoci s detoxikací střev, jednak snížit střevní mikroorganismy (kvasinky). Šťáva z Aloe vera může podpořit vaše celkové zdraví, pomůže vám s mnoha zdravotními problémy, od pálení žáhy až k zácpě.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem MAM NEMOCNA JATRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal felhr.

Dobry Den mam steatozu a nabeh na cirhozu jater a nevim co konzumovat dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při ztukovatění jater (steatoza) jste určitě v péči nějakého hepatologa. S ním byste měl probrat svůj jídelníček. Obecně se v těchto případech používá žlučníková dieta, která je popsána tady: www.ceskenemoci.cz/p…
Někdy ovšem bývá problém se zadržováním vody a je nutné výrazně omezit pití a solení. Pro správné stanovení diety je potřeba vyšetření. Jen správně stanovená dieta může v těchto případech prodloužit život. Proto doporučuji obrátit se na svého hepatologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mam nemocna jatra

Pití jedlé sody

Každý potřebuje mít zásobu zásaditých minerálů pro tělo, především sodíku a vápníku. Tyto minerály jsou ukládány v krevní plazmě a slouží jako vyrovnávací paměť. Tyto rezervy se používají k udržení pH krve, ale vše závisí na konzumované potravě. Zpočátku jsou vaše rezervy hydrogenuhličitanu sodného používány k udržení kyseliny / zásadité rovnováhy.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Diskuze

V diskuzi BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

Jak uchovat březovou vodu na delší dobu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Březová voda na pití


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP