Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PLÍSEŇ POD NEHTY LIDOVÉ LÉČITELSTVÍ

OBSAH

Plíseň nehtů foto

  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na rukou, jsou zde.
  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na nohou a žluté nehty, jsou zde.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

Plíseň nehtů příznaky

Nehty, které jsou infikovány plísní, jsou zbytnělé, křehké, třepí se, jsou drsné a nerovné, zkřivené, matné, šedé nebo nažloutlé barvy. Při neléčené mykóze nehtů dochází k oddělení nehtů od nehtového lůžka, k tak zvané onycholýze. Plíseň může způsobovat bolest v prstech nebo v konečcích prstů a plesnivé nehty mohou i mírně zapáchat. Mezi další příznaky spojené s plísní nehtů jsou kožní léze zvané dermatophytidy. Dermatophytidy mohou způsobovat vyrážku nebo svědění v oblastech těla, které nejsou zamořena plísní, podobně jako alergická reakce nebo i svědivé pupínky kolem nehtu na noze.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Ještě bych zde doplnila, že na plíseň nehtů je také dobrý a účinný léčivý lak na nehty Loceryl. Loceryl je na lékařský předpis a cena doplatku je 335 Kč.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Já jako prevenci, aby se mi plíseň nevrátila, používám nailner. Vyživuje nehty, dezinfikuje a ty jsou silnější a nepustí do sebe plíseň.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prevence

Příčiny a přenos plísně nehtů

Jedná se o plísňovou infekci nehtů, způsobenou obvykle dermatofyty rodu Trichophyton rubrum a méně často Epidermophyton a Microsporum. Vzácně může být plíseň nehtů způsobena kvasinkami Candida a velmi zřídka jinou plísní. Důvod, proč převažují dermatofyty nad kvasinkami, je zřejmě v důsledku růstu nehtů. Nehty za jeden měsíc narostou o jeden až dva milimetry. Nehty na rukou rostou rychleji, nežli nehty na nohou. Proto je také léčba plísně u nehtů na nohou často dlouhodobá. Plíseň nehtů si můžete přinést ze školy, od někoho z rodiny, z manikúry nebo z bazénu či sauny. V bazénech se nachází nejčastěji, ale může být efektivně odstraněna dezinfekcí.

Zdroj: Plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NA NOHOU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada .

Manželovi moc pomohla na plíseň na nohách "obyčejná" voda z mrtvého moře. Je to přírodní plné minerálů, tak by to mohlo pomoci i na na nehty na rukou. morespa.cz/obchod/ba…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Prosím Vás a jak jste tuto vodu používala? Můžete nám poradit? A to jste se té plísně úplně zbavila?

Zdroj: diskuze Plíseň na nohou diskuze

Léčba plísně

V některých případech může být přínosné, když je nehet odstraněn pomocí chirurgického nebo chemického zákroku. Nehet se odstraní buď celý, nebo jen částečně a pak se obnažené lůžko ošetří například léčivým lakem na nehty Loceryl 5.

Zdroj: Plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenni.

U mně se plíseň objevila neodbornou modeláží gelových nehtů, pod gelem byly bublinky, což je častý důvod... - www.specialista-neht… Nehty šly dolů a hned bylo po problému.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

Canespor a jiná kožní plíseň

Mast z této sady nelze použít k lokální aplikaci na jiná mykózou postižená místa na těle.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem GOOGLE JAK NA NEHTOVOU PLISEN RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie klepsova.

po nehtove modelazi se mi obevila opravdu oskliva plisen na vsech nehtech na rukou mam ted hrozne nehty poradte mi nejakou kosmetiku nebo koupele nebo mam radsi navstivit koniho lekare

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Marie, takto nemocné nehty by měl vidět kožní lékař. I tak vám ale nyní nezbývá, než počkat, až nehty dorostou (několik měsíců až půl roku). Aby nehty dorostly zdravé a bez plísně, tak to vyřešíte na kožním vhodným protiplísňovým (antimykotickým) roztokem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Google jak na nehtovou plisen rukou

Lék na plíseň nehtů na nohou

Při léčbě plísní nehtů pomáhá amorolfine ratiopharm 5% s hloubkovým účinkem léčivé látky Amorolfinu. Díky jeho dlouhodobému efektu se doporučuje aplikovat pouze jednou týdně.

Amorolfine ratiopharm 5%

Lék inhibuje růst plísní a zabíjí je současně. Tento lék je určený k léčbě plísní nehtů jako léčivý lak na nehty. Měl by se na postižené místo používat jen jednou týdně. Další výhodou je, že léčivý lak na plíseň nehtů je bezbarvý a neloupe se. V terapii je potřeba trpělivost, protože vyhubení plísně nějakou dobu trvá. Dlouhá léčba je obvykle zaviněna tím, že dlouho neléčená plíseň může být ve vzduchových mezerách mezi nehtovými povlaky a trvá dlouho, než odrostou. Lékem Amorolfine ratiopharm můžete léčit nehty dlouhodobě i po dobu 6 – 12 měsíců. Lék Amorolfine ratiopharm je volně prodejný v Německu a do České republiky se vůbec nedováží. Nahradit ho lze pomocí léčivého laku na nehty Loceryl 5%, který je ale zase jen na lékařský předpis.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Nakažlivá plíseň nehtů

Onychomykóza je velmi nakažlivé onemocnění, které se přenáší z osoby na osobu. Počátky nákazy jsou velmi často na veřejných prostranstvích, jako jsou lázně, sauny, bazény a sprchy u sportovních zařízení. Důvod rychlé nákazy je prostý, lidé zde chodí bosí a tím na sebe přenášejí infekci prostřednictvím styku kůže s podlahou.
Plísňová infekce může ovlivnit různé oblasti nehtu: nehtový val, nehtové lůžko a samotný nehet. Infekce většinou začíná na předním okraji nehtu, odkud se může rozšířit po celém nehtu. Mnozí trpí s viditelnými následky plísně nehtů, protože mají nehty zdeformované se žlutými nebo hnědými či bílými skvrnami.

Typické příznaky plísně nehtů na nohou

  • Nehty s plísní jsou křehké a praskají v jednotlivých vrstvách.
  • Nehty s plísní mají bělavé až žlutohnědé zbarvení.
  • U nehtů s plísní dochází k ztluštění nehtu.
  • Plíseň nehtu na noze může být také doprovázena bolestí při chůzi.

Plíseň nehtů na nohou foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň nehtů na nohou.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NA NEHTU NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marek josef.

Zkoušel jsem všechny léky od kožaře a stalo mě to hodně peněz na doplatcích ale plíseň se stále drží.Nehet si ubrušují malou frézou až na krev kapu si za svoje peníze EXODERIL už druhou skleničku a plíseň se stále drží asi je nezničitelná.Je mi 69 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adam.

Na nehty - Biodeur Chytrá houba Pythie Nail
Mají např zde:
www.drmax.cz/chytra-…

Dle diskuzí na netu účinkuje a lidé jsou spokojeni.

Zdroj: diskuze Plíseň na nehtu nohy

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Tak ten nadpis článku hovoří přesně...takhle jsem to měla každé léto. Teď jsem si před létem koupila donnu nails na výživu, aby byly nehty odolnější, raději jsem je občas namazala ještě mastičkou a hurá, za celou dobu nic.
A upřímně Josefe, FUJ!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobry den, ja jsem se plisne na nehtech zbavila tak, ze mi doktor na koznim predepsal nejake drijaky pro které bylo potřeba udelat jaterni testy. Takze to jsem hned zavrhla a sla jsem na přístrojovou pedikúru, kde mi pedikérka bruskou odstranila veskere postizene nehty. Uplne bezbolestne, za jednu navstevu všechny spatne nehty byly pryc.Palce zbrousila az na luzko, a ostatní nehty jen castecne. Postupne nehty dorustaly a za pul roku, po ctyrech navstevach u pedikerky mam nehty zdrave. Je to uplne jednoduche a nemusíte jist ty zdravi skodlive leky, které tak radi všichni predepisuji.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů na nohou

Obrana proti nehtové mykóze

Správná prevence před vznikem infekce nehtů nevyžaduje jen správné mytí rukou a nohou. Mezi další opatření patří:

  • Proti plísni nehtů je vhodné pravidelné čištění nehtů alespoň jednou týdně.
  • Plíseň nehtů se omezí tím, že udržují nehty čisté, krátké a suché.
  • Proti plísni nehtů je vhodné nosit ponožky, které dýchají, obvykle syntetické
  • Proti mykóze nehtů pomáhá používání proti-plísňových sprejů nebo zásypů.
  • Plíseň nehtů se omezí nošením gumových rukavic při mytí nádobí.
  • Plíseň nehtů také ovlivňuje kousání nehtů.
  • Nákaza onychomykózou se také omezí, když se nosí boty nebo sandály na veřejných místech, jako jsou bazény, sauny, koupaliště.
  • Plísni nehtů lze předejít, když zajistíte, aby vaše nástroje na manikúru a pedikúru byly vždy čisté, nejlépe vysterilizované, například převařením v horké vodě.
  • Mykóza nehtů se také objeví méně, když přestaneme používat laku na nehty a umělé nehty.
  • Proti přenosu plísně nehtů se vyplatí vždy umytí rukou po dotyku s člověkem, který měl plísní infikovaný nehet.
  • Nákaza nehtovou plísní se omezí, když se vyhneme sdílení bot a ponožek s jinými lidmi.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Na co Clotrimazol zabírá

Clotrimazol pomáhá léčit mykotické infekce kůže vyvolané dermatofyty, kvasinkami, (například kandidózy), plísněmi a dalšími, jako Malassezia furfur a infekce způsobené Corynebacterium minutissimum. Ty se mohou projevit jako mykotická onemocnění nohou, kůže a kožních záhybů, jako pityriasis versicolor (pityriáza), erythrasma nebo povrchní kandidózy. Clotrimazol také velmi dobře vybělí i od plísně zažloutlé nehty. Když Clotrimazol pravidelně stříkáte pod žlutý nehet zasažený plísní, tak žluté nehty na nohou nebo rukou do několika dnů krásně zbělají - plíseň zmizí a započne hojení nehtového lůžka. Hojení nehtového lůžka po plísni trvá dlouho, lůžko se zaceluje rychlostí přibližně půl milimetru za měsíc! V tomto procesu je nezbytné soustavné léčení Clotrimazolem.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Antimykotika bez receptu na plíseň nehtů

Clotrimazol pomáhá léčit mykotické infekce kůže vyvolané kvasinkami, plísněmi a dalšími, jako Malassezia furfur a infekce způsobené Corynebacterium minutissimum. Ty se mohou projevit jako mykotická onemocnění nohou, kůže a kožních záhybů, například pityriasis versicolor (pityriáza), erythrasma nebo povrchní kandidózy. Clotrimazol také velmi dobře vybělí i od plísně zažloutlé nehty: Když Clotrimazol pravidelně stříkáte pod žlutý nehet zasažený plísní, žluté nehty na nohou nebo rukou do několika dnů krásně zbělají, plíseň zmizí a započne hojení nehtového lůžka. Hojení nehtového lůžka po plísni trvá dlouho, lůžko se zaceluje rychlostí přibližně půl milimetru za měsíc! V tomto procesu je nezbytné soustavné léčení Clotrimazolem. Používá se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Clotrimazolu.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Správná léčba plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů se nevyléčí sama o sobě, a jestli není léčena, tak se může rozšířit na ostatní nehty. Při nakažení nehtu plísní to chce hodně trpělivosti, abyste se jí zbavili.
Tady je několik rad, co máte dělat, pokud jste nakažení plísní nehtů na nohou.

  • Při plísni nehtů na noze používejte samostatný ručník pro vaše nohy.
  • Při plísni na nehtech musí být vydesinfikováno vše, co přijde do kontaktu s vašimi nehty.
  • Při plísni na nehtech je nutné prát ponožky na 60°C.
  • Při plísni na nehtech berte ohled na lidi kolem a neběhejte na boso, ani doma ani ve veřejných zařízeních.
  • Při plísni nehtů se musí často větrat boty a měla by být i častější jejich výměna. Je to proto, že patogeny se cítí nejlépe v teplém, vlhkém prostředí, které je v zapařené nevětrané botě často.
  • Udržujte své nehty co nejkratší a čisté!

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Kdy použít Canespor 1x denně sada na nehty:

  • Vhodný k léčbě mykózy nehtů – postižení 1–2 nehtů.
  • Vhodný jako doplňková léčba při rozsáhlejší mykóze nehtů (3 nehty a více).

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP