PLNĚNÉ ŽAMPIONY V ALOBALU POHLREICH bylo téma, které nás inspirovalo k vytvoření tohoto článku. Alobal se běžně používá v každé domácnosti. Víte ale, že alobal lze použít i proti bolesti, při popáleninách nebo při zánětu a že tak dokáže nahradit nadměrné požívání léků. Ač to zní jako babské nebo šamanské pověry, hliníková fólie má ověřené účinky, které potvrzuje například psychoterapeut Wilhelm Reich, jeden z nejznámějších studentů Sigmunda Freuda.
Je pravda, že alobal léčí
Léčení alobalem je používáno mnoha lékaři po celém světě, kteří v něm vidí jednoduchou metodu, jak tělo zbavit četných zdravotních neduhů. Alobal je sice jen tenká hliníková fólie, ale dokáže odstranit množství každodenních problémů. Používá se jako doplněk k léčbě.
Použití
Léčba únavy a nespavosti: Použití alobalu na odstranění únavy je již prověřenou metodou, která si získala mnoho příznivců. Je ideální použít proužky alobalu, které se před použitím umístí na 2–4 hodiny do mrazáku. Následně se aplikují na obličej, konkrétně na tváře nebo oční víčka. Alobal by měl být na tváři tak dlouho, dokud neucítíte, že jsou svaly odpočaté a uvolněné. Po aplikaci by se měly příznaky únavy i nespavosti vytratit.
Zklidnění bolestivých kloubů: Alobal se používá pro léčbu bolestivých svalů a kloubů, a to zejména při artritidě, dně, ischiasu nebo bolestech paty. Pokud chcete z této léčebné metody vytěžit maximum, obalte bolestivé místo alobalem a ten následně jemně oviňte lékařským obvazem. Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je nutné dát 2 týdny pauzu. Pokud bude bolest přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolesti nezmizí.
Alobal na popáleniny: Prvky v alobalu pomáhají zklidnit popáleniny. Ideální postup je umístit popálené místo pod tekoucí ledovou vodu, následně místo osušit měkkým hadříkem a aplikovat mast na popáleniny. Poté se na spálené místo položí sterilní gáza a ta se obalí alobalem. Aby alobal nepadal, je vhodné ho zajistit lékařským obvazem. Alobal je vhodné nechat působit tak dlouho, dokud bolest neustane.
Fantomová bolest: Fantomová bolest je popisována jako bolest chybějících orgánů nebo končetin po amputaci. Ačkoliv již pacient amputovanou končetinu nemá, může mít pocit, jako by končetinu měl a cítil v ní nepříjemnou bolest, od mravenčení až po silné bolesti. Jednou z účinných terapií je právě hliníková fólie. Postiženou končetinu je ideální obalit alobalem a zajistit lékařským obvazem. Teprve když bolest ustane, může se alobal odstranit.
Chřipka a nachlazení: Odpovědí na chřipkovou sezonu nemusí být antibiotika a jiné léky od doktora, dokonce i zde může pomoci hliníková fólie. Nachlazení a začínající chřipku lze zastavit nebo vyléčit tím, že nohy obalíte v 5–7 vrstvách alobalu. Nohy by měly být takto obalené po dobu 1 hodiny. Následně jim dopřejte 2hodinovou pauzu, aby mohly dýchat, a hned poté postup opakujte, opět s 5–7 vrstvami alobalu. Následně udělejte další 2hodinovou přestávku a zábal opakujte ještě jednou. Tento postup dodržujte po dobu 7 dnů a chřipka či nachlazení by měly zmizet. Samozřejmostí je dostatek odpočinku a dostatečný příjem tekutin.
Jídelníček
při bezlepkové dietě by měl být vyvážený, měl by se vyhnout
potravinám obsahujícím lepek a zároveň nahradit chybějící
vitamíny.
Snídaně
Ke
snídani při bezlepkové dietě je vhodný ovocný (bylinkový) čaj,
müsli (bezlepkové) či pečivo (bezlepkové) s pomazánkou
(například rybí, mrkvová, vajíčková), s máslem, kvalitní
šunkou, taveným sýrem, slaný pohankový koláč, jáhly s
ovocem, vločky s ovocem a medem.
Svačina
Denní
dávka vitamínu se v jídelníčku dá splnit vhodnou ovocnou
(zeleninovou) svačinou: například banán, meloun, blumy, broskve,
jablka, mrkvový salát, citrusy.
Oběd
Správný
oběd se skládá ze dvou chodů: z polévky a hlavního jídla.
Polévka může být jakákoliv, důležité je, aby nebyla zahuštěná
moukou, vhodná je například polévka hrášková, gulášová,
kmínová s vejci, hovězí vývar s bezlepkovými těstovinami,
zeleninová, koprová, celerová. Jako hlavní jídlo je vhodné
například pečené kuře s dušenou rýží, bezlepkové jahodové
knedlíky, plněné papriky sójovým masem, rajská omáčka a
bezlepkové těstoviny, španělský ptáček a dušenou rýží,
grilovaný pstruh s bramborovou kaší, pečený králík s dušeným
zelím a bramborovým knedlíkem, čočka s vejcem, ryba s bramborem
a zelenými fazolkami, rýže s kuřecím masem a žampiony.
Svačina
Odpolední
svačina může být nápaditější, k pití je vhodné mléko/mléko,
k jídlo například: perník, knockebrot, jogurt s ovocem,
bezlepkový croissant, šlehaný tvarohem, jáhlový nákyp s
meruňkami, pohankové palačinky s ovocem.
Večeře
I
večeře může být velmi pestrá: zapečené brambory se špenátem
a sýrem, kuřecí nudličky s cuketou a těstovinami, pohankový
chléb s tvarohovou pomazánkou, jáhlová kaše s jablky a skořicí,
lasagne s mletým masem, pohankové rizoto se žampiony, zapečené
toasty se šunkou, žampionyplněné nivou, bezlepkové těstoviny s
dýní a žampiony, zelenina s kozím sýrem, zapečený fenykl.
Pokud nechcete utrácet peníze za kadeřnici, můžete si melír udělat sama doma. Kupte si vše potřebné v obchodě pro kadeřnice, kde vám prodavači jistě poradí. Ve většině drogeriích seženete melírovací sady. V obchodě pro kadeřnice koupíte kvalitnější produkty. Pokud nevíte, jakou sadu byste si měla koupit, zamyslete se nad následujícími faktory.
Délka vašich vlasů. Pokud máte krátké nebo středně dlouhé vlasy, měla byste si koupit sadu, která obsahuje čepici, háček a štětku. Pokud máte delší vlasy, budete potřebovat sadu, která obsahuje aplikátory, které vám pomohou nanést melír rovnoměrně po celé délce vlasů.
Typ melíru, jaký chcete. Pokud chcete jen o něco světlejší pramínky, kupte si sadu, která obsahuje gumový aplikátor, pomocí něhož můžete zesvětlovač nanést pouze na místa, na kterých ho chcete mít. Pokud chcete dosáhnout dramatičtějšího výsledku, kupte si sadu se štětkou nebo aplikátory na dlouhé vlasy.
Barva, které chcete dosáhnout. Pokud chcete, aby váš melír vypadal přirozeně, vyberte si blond melír, který je jen o několik odstínů světlejší než vaše vlasy. Pokud máte tmavě hnědé nebo černé vlasy, můžete zvolit také rezavý melír.
Postup
Melír na vlasy dávejte několik dní po tom, co jste si je naposledy umývala. Když ho budete nanášet na zcela čisté vlasy, mohla byste si je zničit, protože přirozená mastnota vlasů je chrání před vysušením. Před nanášením melíru byste měla mít vlasy suché.
Na stůl v koupelně si rozložte vše, co budete potřebovat. Vezměte si na sebe staré tričko a připravte si staré ručníky pro případ, že by se vám roztok dostal na pokožku. Můžete si vzít gumové rukavice, aby se vám roztok nedostal na ruce. V některých sadách rukavice najdete. Odstraňte z koupelny vše, co by se mohlo při melírování poškodit – roztok peroxidu odbarví vše, co mu přijde do cesty.
V sadě na melírování najdete čepici, která má dírky, ze kterých budete vytahovat pramínky, které budete chtít zesvětlit. Tato čepice vám umožní rozmístit pramínky rovnoměrně po celé hlavě. Pokud ale máte příliš dlouhé vlasy, nebo chcete pramínky vybírat přesněji, nemusíte čepici používat.
Pokud používáte čepici, nasaďte si ji a podívejte se, kde chcete mít melír. Pomocí háčku, který byl součástí sady, vytáhněte malé pramínky z dírek v čepici. Nemusíte vytahovat pramínky ze všech děr – vyberte si pouze místa, která chcete vytáhnout.
Pokud máte dlouhé vlasy, podívejte se do zrcadla a vyberte si pramínky, které budete chtít zesvětlit. Použijte malé sponky nebo pinetky a oddělte tyto prameny od ostatních vlasů.
Postupujte podle pokynů uvedených u sady na melír. Smíchejte prášek s krémovým oxidačním činidlem a vytvořte melírovací roztok. Nanášejte roztok na pr
Pohlreich doporučuje předehřát troubu na 180 °C. Řepy naskládejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud nepůjde řepa nožem lehce rozkrojit. Jakmile je hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.
Jednotlivé bulvy řepy poté rozkrojte na poloviny (záleží na vás, jestli je oloupete nebo necháte se slupkou) a každou pokapejte olivovým olejem a lžící červeného vinného octa.
Zálivku na salát připravíte jednoduše, uvádí Pohlreich. V misce, nebo ještě lépe v malé skleničce s uzávěrem důkladně promíchejte všechny suroviny.
Radicchio salát natrhejte na kousky a přelijte zálivkou. Naservírujte salát na talíře, na něj rozložte plátky upečené řepy a navrch dejte vlašské ořechy. Nakonec na talíře rozdělte čerstvý kozí sýr a natrhané lístky hladkolisté petrželky. Ihned podávejte, upozorňuje Zdeněk Pohlreich.
A jako bonus přikládáme ještě jeden recept z červené řepy.
Ve svém příspěvku STŘÍBRNÝ MŮSTEK Z ALOBALU NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Ondreička.
Neviem sa vyznať v tom, ako vlastne vhotoviť mostík na širokej ? náplasti - 1 cm vodorovne a 1,5 cm zvisle ?
Môžete mi prosím poslať obrázok alebo podrobnejší návod. Chcem to použiť na koleno v IV. štádiu RA.
Ďakujem
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.
Prosím o návod, resp. radu, ako vyhotoviť strieborný mostík z alobalu, ktorý chcem používať na obklady boľavého kolena s reumatoidou artritídou IV. stupňa.
Ďakujem za pomoc
Technologický postup: Zdeněk Pohlreich nejprve spaří a nadrobno naseká loupané mandle, poté je vloží do misky. Přidá k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, 2 lžíce medu a promíchá. Vepřovou panenku rozřízne, osolí, opepří a na řezu ji potře mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné, poté ji pokape pomerančovou šťávou. Takto připravenou panenku zaroluje, roládu sváže provázkem a znovu ji opepří a osolí na povrchu. Rozpálí si gril a nechá maso péct ze všech stran asi 10 minut, poté ho zabalí do alobalu a nechá ještě chvíli na ohni. Následně roládu vyjme z alobalu, zbaví ji provázku a nakrájí na plátky. Takto připravená panenka se může podávat s různě upravenými brambory, pečivem nebo saláty.
Ingredience: 30 g rýže, 40 g mrkve, 40 g petržele, 20 g celeru, sůl, petrželová nať
Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme vařit do osolené vody. Spařenou rýži propláchneme a také přidáme do polévky. Do hotového pokrmu doplníme drobně nasekanou petrželku.
Mrkvový salát
Ingredience: 200 g mrkve, 20 g cukru, sůl, pomeranč
Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. Z pomeranče vymačkáme šťávu, osladíme cukrem, přidáme špetku soli a vzniklým nálevem mrkev přelijeme.
Tvarohový knedlík
Ingredience: 400 g měkkého tvarohu, 80 g krupice, 40 g strouhanky, 1 vejce, 80 g mléka (1 procento tuku), sůl
Postup: Tvaroh utřený s vejcem a mlékem osolíme, přidáme krupici i strouhanku a promícháme. Z těsta vytvarujeme váleček, který zabalíme do vyždímaného ubrousku namočeného ve studené vodě, na koncích převážeme provázkem, vložíme do vařící osolené vody, kde jej necháme podle velikosti 10–20 minut. Hotový knedlík vybalíme, nakrájíme na kolečka a podáváme s ovocnou omáčkou.
Plněné brambory
Ingredience: 80 g libového masa (směs vepřového, králičího, hovězího), 600 g brambor, kmín, sůl, petrželová nať, olej
Postup: Očištěné maso nakrájíme na malé kousky, podlijeme, osolíme a podusíme. Velké brambory oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme. Hotové maso rozemeleme, smícháme s nasekanou petrželkou a vzniklou směsí naplníme brambory. Pokapeme olejem, posypeme kmínem a narovnáme do zapékací misky vymazané olejem. Podlijeme malým množstvím vody a udusíme.
Řízek
Ingredience: 100 g libového masa (kuřecí, krůtí, telecí nebo vepřové), hladká mouka, vejce (bílek), odtučněné mléko
Postup: Plátek kuřecího, krůtího, telecího, vepřového nebo i rybího masa naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vaječném bílku s trochou odtučněného mléka (0,5 % tuku, je vhodnější než nízkotučné, které má 1,5 % tuku) a ve strouhance. Čtverec alobalu potřeme malou kapkou oleje, aby se maso nelepilo. Řízek zabalíme a pečeme, nejlépe v remosce asi 25 až 30 minut, podle druhu masa. Lze péci i na roštu v troubě, ale to se musí víc hlídat, aby řízek nebyl vysušený.
Alobalové překvapení
Ingredience: 100 g masa (kuře, krůta, telecí), kořenová zelenina, majoránka, kousek másla
Postup: Plátky libového masa (kuře, krůta nebo telecí) nasolíme, naklepeme, vložíme do alobalu spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou (lze i mražená směs na svíčkovou) a posypeme majoránkou. Pečeme podle druhu masa 30–50 minut. Jako přílohu zvolíme brambory, rýži či bramborovou kaši.
Těstovinový salát
Ingredience: 100 g těstovin, 1 rajče, 1/2 papriky, 30 g kuřecího masa
Postup: Těstoviny uvaříme, promícháme s nakrájenou syrovou paprikou a rajčaty a s vařeným kuřecím masem nakrájeným na kostičky.
500 g
mouky (kukuřičná, rýžová, pohanková, kombinace těchto druhů)
250 ml
vody
200 ml
mléka
1 lžička
soli
3 lžíce
oleje
2 lžíce
octa
1 lžíce
cukru
1 a ½
sáčku sušeného droždí
1 hrst
chia semínek
1 lžička
chlebového koření
Postup
Do
nádoby nalijte vlažnou vodu a mléko, přidejte sušené droždí,
cukr, sůl, ocet, olej, mouku a chlebové koření. Směs řádně
promíchejte, pokud je příliš hustá, přidejte ještě trochu
vody. Po zamíchání surovin vytvarujte bochník a posypte ho chia
semínky. Chleba se peče v troubě asi 45 minut při teplotě
220 °C.
MRKVOVÉ
MUFFINY
Ingredience
½ hrnku
jablečného pyré
½ hrnku
oleje
3 lžíce
rozmixovaného lněného semínka
8 lžic
vod
1 a ½
hrnku mouky (rýžová, kukuřičná, pohanková)
½ hrnku
kokosu
½ hrnku
třtinového cukru
1 lžička
prášku do pečiva z vinného kamene
1 lžička
skořice
Muškátový
oříšek
Sušený
mletý zázvor
Sůl
3 hrnky
nastrouhané mrkve
Postup
V jedné
nádobě si smícháte jablečné pyré, olej, lněné semínko a
vodu. V druhé nádobě smícháte mouku, kokos, třtinový
cukr, prášek do pečiva, skořici, špetku muškátového oříšku,
sušeného mletého zázvoru a soli s nastrouhanou mrkví. Obě
směsi smícháme a naplníme tím muffinové košíčky. Košíčky
se neplní celé, asi jen do dvou třetin. Muffiny se pečou při
teplotě 170 °C asi půl hodiny.
RÝŽOVÉ
VLOČKY S OVOCEM
Ingredience
200 g
rýžových vloček
700 ml
mléka
Špetka
soli
1
vanilkový cukr
Ovoce
(jahody, jablka, hrušky, atd.)
Postup
Vločky se
společně s mlékem a špetkou soli přivedou k varu. Do
této směsi se přidá cukr a může se přidat nakrájené/rozdrcené
ovoce. Ovoce se může dát i závěrem na uvařenou kaši.
ZELENINA
S KOZÍM SÝREM
Ingredience
Libovolné
množství oblíbené zeleniny
Olivový
olej
1 cibule
1
stroužek česneku
Pepř
Sůl
Bazalka
Kozí
sýr
Postup
Oloupeme si
a na kostičky nakrájíme cibuli, k tomu se nakrájí na slabé
plátky česnek. Cibule a česnek se na pánvi zpění na olivovém
oleji. Přidá se zelenina a dusí se doměkka. Zelenina se ochutí
pepřem, solí a bazalkou. Na závěr se zelenina posype kozím
sýrem.
Hliníková fólie má léčivé vlastnosti, které jsou obvykle využívány u tradičních léčitelů v Rusku nebo v Číně. Použití hliníkové fólie na popáleniny, bolesti svalů, zad a mnoho dalších obtíží už není žádnou novinkou. I lékaři potvrzují vynikající výsledky při využití hliníkové fólie. Může jít o dokonalou náhradu chemických látek a drahých léků. Obyčejný alobal dokáže eliminovat popáleniny, bolesti svalů, zad, krku, ramen, kolen, nohou, kloubů, jizev po operaci a má i protizánětlivé účinky.
A jak na to? Postižené místo pořádně zabalte do alobalu a nechte hodinu v klidu. Látky se aktivují a alobal začíná léčit. Takový hliníkový zábal můžete opakovat i několikrát denně. Uvidíte, že se vaše obtíže velmi brzy srovnají. Celé tajemství spočívá v tom, že energie, která proudí v biologicky aktivním bodu, cestuje k meridiánu a zpět takzvanými bioproudy, které procházejí naším organismem.
Lékaři se k novému léčení pomocí „stříbrného můstku“ zatím nevyjádřili. Vzhledem k tomu, že se na první pohled jedná o nevinnou metodu, která by neměla nijak ublížit, můžete si stříbrný můstek vyrobit a na vlastním těle ho při zdravotních problémech vyzkoušet.
V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.
Dobrý den,chtěla bych vyzkoušet obklady z alobalu na bolesti bederní páteře a nohy,chtěla bych vědět,zda se může tento obklad používat při užívání Warfarinu.Domnívám se,že ano,ale raději se ptám.Děkuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Obklady z alobalu nijak neovlivňují účinky Warfarinu a je možné je použít. Zároveň je možné potírat bolavá záda i nohy gelem Voltaren, který také Warfarinu nijak nevadí.
Při léčbě otoků zabalte postiženou oblast 4 až 8 vrstvami alobalu a mezi každou vrstvu vložte hadřík nebo kus papíru. Udržujte bolestivou oblast zabalenou po dobu nejméně jedné hodiny a pak ji odkryjte. Po dvou až třech hodinách postup opakujte, a to po dobu 3 – 7 dnů, v závislosti na intenzitě otoku.
Lékaři v USA používají alobal i při léčení dny. Nemocné palce se zabalí hliníkovou fólií a nechají takto po dobu 12 hodin. Tento postup by se měl opakovat cca 12 dnů.
Tato metoda může být použita i při nachlazení a kašli. Je nutné zabalit nohy 5 až 7 vrstvami alobalu a mezi každou vrstvu vložit kus papíru nebo bavlněné tkaniny. Nechte působit asi 1 hodinu, alobal vyjměte, po 2 hodinách postup opakujte. Opět alobal sundejte, udělejte si 2 hodinovou pauzu a postup opakujte po třetí. Tuto metodu byste měli praktikovat asi 1 týden.
Alobal je také velmi dobrý pomocník při popáleninách. Nejprve je třeba vyčistit spálenou oblast studenou tekoucí vodou a vysušit. Je-li kůže poškozena více, lze použít sterilní gázu a absorbovat z rány tekutinu. Když je rána dokonale suchá, nanese se tenká vrstva masti používané běžně na popáleniny a na ni se položí alobal. Poté se zakryje rána obvazem a nechá v klidu, dokud bolest neodezní.
Chcete-li projasnit svou kůži a oči po probdělé noci, je třeba hliníkovou fólii roztrhat na malé kousky a dát je na několik hodin do mrazáku. Takto namražené kousky alobalu přiložte na obličej a na oční víčka a nechte působit 15–30 minut. Budete překvapeni, jak stopy únavy, nespavosti a stresu zmizí z vaší pokožky.
Vezměte kus alobalu a zabalte jím postiženou bolestivou oblast. Takto přiložený alobal zafixujte obinadlem a nechte působit 8–12 hodin v závislosti na intenzitě bolesti. Tuto proceduru je vhodné provádět na noc.
Terapie hliníkovou fólií se doporučuje po dobu 10–12 dnů. Každý den umístěte kus alobalu na postiženou oblast a zajistěte obvazem, a to buď po celou noc, nebo celý den. Po této kůře by měla následovat jednotýdenní přestávka. Ošetření je možné v případě potřeby opakovat.
Vzhledem k tomu, že má alobal dvě strany – jednu matnou a druhou lesklou –, dochází mezi odborníky k rozepřím, kterou stranu otáčet směrem k tělu. Někteří vědci a lékaři obhajují tezi, že by si měl pacient dávat na postiženou oblast přímo lesklou stranu alobalu, zatímco druzí tvrdí, že na vnitřní straně by měla být strana matná. Doposud se bohužel k žádnému jednotnému závěru nedošlo, takže můžete použít libovolnou stranu. Nebojte se, obě jsou stejně účinné.
Ve svém příspěvku ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.
Dva dny mě bolel prst na noze. Včera jsem se už naštvala, na noc obalila špičku nohy do alobalu a zajistila ponožkou. Už v noci, kdy jsem musela jít na WC, jsem zjistila, že bolest je pryč. Krásně jsem usnula a spal až do devíti.To je pohoda !
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav.
Je třeba vzít kus široké náplasti a na ni nalepit pásek fólie (alobalu) široké 1 cm vodorovně a 1,5 cm svisle, přičemž se horní a spodní části náplasti nechají volné, tedy vlevo i vpravo po 1,5 cm. Stříbrný můstek se přikládá na všechna postižená, bolavá místa.
Ve svém příspěvku NÁPLAST S ALOBALEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA DOLEŽELOVÁ.
Měla jsem velké bolesti bederní páteře. Kamarádka mně nalepila na bolestivé místo kousky alobalu a dva dny jsem bez potíží - vůbec jsem nemusela užívat léky na bolest. Irena
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.
Dobrý den. Mám velké bolesti v ramenou a krční páteři, a bolest již postupuje po zádech až do bederní páteře. Beru prášky na bolest ale už ani to nezabírá u lékaře taky nic nezjistili. Chci vyzkoušet zmiňovaný alobal.
Chci se tedy zeptat má se přikládat na holé tělo, nebo stačí třeba přes tílko. A má se dát ve více vrstvách nebo stačí? A pak mě hlavně zajímá když sis alobal vytvořím na ramena a krční páteř jakýsi krunýř mohu ho použít opakovaně že by ho vždycky ráno sundala a na noc zase nasadila? Moc děkuji za odpověď