Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PLOCHÉ BRADAVICE FOTO JEJICH ODSTRANĚNÍ

OBSAH

Bradavice foto

Fotky, na kterých jsou vidět bradavice ve svých různých projevech na kůži a sliznicích, jsou zde: bradavice foto.

Zdroj: Odstranění bradavic

Diskuze

V diskuzi PLOCHÉ BRADAVICE / VÝRŮSTKY.... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirra.

Zdravím, mě začaly ploché bradavice / výrůstky asi před 40 lety. Prvně byly jen na hřbetech rukou a postupně, s léty, se začaly rozšiřovat po celém těle. Na rukou jsem měla "zákrok" 2x...jednou dusíkem a později jakousi elektrickou kličkou či co...obojí bylo na prd. Poslední dobou je to už ale opravdu na pováženou. Je mi 66, ale tyhle se neukazují věkem, jak říkám, začali před mnoha lety a stále se rozšiřují. Už jsem z toho psychicky na dně, nejdu ani na masáž, plovárnu... nikam, protože bych se musela hanbou propadnout. Nejsou skoro vůbec vyvýšené spíš jakoby trošku tmavší fleky a je vidět, že je kůže úplně jinak "seskupená" jakoby než má být....stále mě svědí celé tělo...poslední šly záda....nástup se mi zdá stále rychlejší....mám strach, že budu opravdu za chvíli jen zavřená doma, protože mě nepustí snad ani to MHD....jsem jako ropucha.....vyzkoušela jsem všechny vodičky a laser-na ty největší, a tak při radě použít česnek, ocet nebo podobné babské fígle je mi trochu do smíchu....poradíte?....nejlepší by byl asi jeden velkej tunel s velkým zábleskem,aby všechny zmizely....tak nějak se mi nechce věřit tomu, že by v dnešní době pokroku v medicíně nebyl člověk schopnej se zbavit takových potvor.....nejlepší by to bylo asi krevním řečištěm...jsem zoufalá......Díky JUráková
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Toman Jiří.

Pokud máte známou v lékárně, tak si sežeňte kyselinu mravenčí (běžně se neprodává). Při aplikaci pozor, ať si nepopálíte kůži v okolí bradavice.
Funguje na 100%
Pěkný den!

Zdroj: diskuze Ploché bradavice / výrůstky....

Bradavice a chirurgická léčba

Někdy, vzhledem k rozsahu bradavic, není možné provést jejich odstranění vypálením dusíkem nebo kyselinou mléčnou a musí se přikročit k chirurgickému odstranění bradavic ostrou lžičkou při lokální anestézii. Po tomto zákroku jsou pro doléčení velice prospěšné koupele operované části v manganistanu draselném. Manganistan draselný, neboli hypermangán, pomůže vyškrábnuté bradavice totálně zacelit a zabránit jejich opakované recidivě.

Zdroj: Odstranění bradavic

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE ODSTRANĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Spáčilová.

Nemohu se zbavit bradavice na chodidle.
Byla jsem i na chirurgickým odstranění a mám ji opět.
I na vypálení dusíkem a potírání Kolodiem forte.
A není možný se ji zbavit.
Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bradavice odstranění

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den otče Pleskači,prosím o radu - atopický ekzém. Synovec /44 let/ od mala trpí atopickým ekzémem. V rodině otce se vyskytovala tuberkuloza. Pracuje jako stolař.Syn 9 let,atopický ekzém + astma. Už se obrátil i na lékaře-homeopatika. Má "zanesené ledviny a játra ". Dostal homeopatika,pokud nezaberou tak léčba světlem. Prosím o Vaši radu. Děkuji a s pozdravem Zuzana Zemanová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Čechovská.

Dobrý den, otče Pleskači. Trápí mně ploché bradavice různé velikosti, které se mi v průběhu let rozesely po celém trupu a po rukou. Je to velká vada "na kráse" a vadí mi to, i když už mám svoje roky (63 let) Je jich mnoho a stále přibývají. Lékařka dermatoložka mi řekla, že se jedná o virus a v podstatě kromě seškrabávání, nebo odstranění laserem není léku. Při tom počtu bradavic bych se nedoplatila. Nemáte prosím jinou radu?
Děkuji Vám předem a přeji Vám hodně zdraví.
Eva Čechovská

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Bradavice na jazyku

Někdy se setkáváme s otázkami, jak odstranit bradavice na jazyku. V těchto místech, na sliznicích jazyka, se bradavice objevují jen velmi zřídka. Pokud se zde objeví, tak se nevypalují, ale odstraní se vyříznutím. Vždy tento zákrok musí odborně provést lékař. Lidé si často pletou bradavice na jazyku s afty. Afty jsou naopak na jazyku velmi časté a způsobují je alergické reakce, popřípadě také často předávkování vitamíny řady B a nebo naopak jejich nedostatek.


Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Co jsou plantární bradavice

Plantární bradavice jsou poddruhem pravých bradavic. Objevují se na ploskách nohou. Zde je velmi silná vrstva kůže, proto se jejich klinický obraz mírně liší. Vlivem tělesné hmotnosti nerostou bradavice na povrch, nýbrž se zanořují do hloubky zrohovatělé kůže. Tyto bradavice pak mohou být při chůzi velmi bolestivé.

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem 1 -PSÍ BRADAVICE; 2- BRADAVIČKY V PODPAŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

1) Jak ostranit bradavice asi psí. Náš Chodský pes má bradavice velké jako nasáté klíště (bílé). Klíště to ale není. Jak nejlépe tomuto výskytu zamezit? Pro odstranění jsme dostali přípravek který se ale nesmí aplikovat na kůži (jen na bradavici). Je to podmínka neuskutečnitelná, zvláště u psa který se drbe olizuje atd. a při aplikaci nepostojí.
2) V podpaží mám stále malinké bradavičky. Rostou spíše do délky než šířky. Moc to zatím nevadí ale stále se množí.Jak je odstranit?
Děkuji a přeji pěkný den Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto útvary nejsou virové bradavice, ale fibromy. To jsou kožní útvary, které jsou popsány včetně jejich odstranění zde: www.ceskenemoci.cz/f…
Vyskytují se na kůži u všech živočichů, takže jak u lidí tak i u psů a odstraňování je u všech podobné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze 1 -psí bradavice; 2- bradavičky v podpaží

Odstranění kožních výrůstků na očních víčkách

Pokud má bradavička hluboký kořen, tak je potřeba ji odstranit vyříznutím. Jinak ji lze ošetřit upálením a vypálením kořene. Ale jen ty na povrchu kůže. U hlubších bohužel hrozí jejich opakovaný výskyt, protože se nevypálí zcela. Tento výkon zdravotní pojišťovna nehradí a stojí 1 000 Kč.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Mohl bych se zeptat kolik nocí je tak zhuba potřeba tento česnek přikládat? Po první noci se bradavice zvětšila 5x více než byla před touto léčbou tak nevím... děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Česnek se přikládá na bradavice obden do doby, než bradavice zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Bradavice a domácí léčba

Česnek s citrónem nebo octem na bradavice

Česnek a ocet je účinný domácí lék na odstranění bradavice. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku a přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme.

Na bradavice ocet s cibulí

Podobně funguje při odstraňování bradavice i cibule a ocet. Cibule se nechá namočit v octu zhruba 24 hodin. Pak se macerovaná cibule na noc přiloží na bradavici a obváže třeba fáčem. Za 10 dnů je po bradavicích.

Banánová slupka na bradavice

S oblibou se také na léčbu bradavic používá slupka od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry na bradavice bradavice zcela zmizí.

Cibulová mast

Cibulová mast změkčuje zrohovatělý povrch bradavic, napomáhá jejich olupování a také zpomaluje jejich růst.

Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem GENITALNI BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, byl jsem na abrasy (odstranění bradavic) a používal jsem krém wartec. Krém mi vůbec nepomohl, bez jakékoliv změny a bradavice se mi postupně vracejí. Prosím o pomoc a případně o kontakt na někoho kdo se tímto problémem specializovaně zabývá. Děkuji mockrát.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na bradavice je nejlepší dusík aplikovaný několikrát po sobě. S touto léčbou bradavic dusíkem má nejlepší výsledky MUDr. Sonja Lacinová.
Kontakt:
Kochova 1185, 43001 Chomutov
Poliklinika, 5. podlaží
Telefon +420 474 447 733
Ordinační hodiny:
Pondělí 07:30 - 11:00 12:30 - 14:30
Úterý 08:00 - 12:00 13:00 - 15:00
Středa 07:30 - 12:00 13:00 - 15:00
Čtvrtek 08:00 - 12:00 13:00 - 15:00
Pátek 07:30 - 11:00

Zdroj: diskuze Genitalni bradavice

Příznaky

Většina lidí nakažených HPV nemá žádné příznaky, nebo se objeví, ale mohou být tak slabé, že ani nevíte, že jste nakaženi. Zjevné příznaky zahrnují bolest, svědění, krvácení nebo se mohou vytvořit viditelné genitální bradavice. Symptomy se projevují dva až tři měsíce po infikování, ale existují i případy, kdy se objevily již ve třetím týdnu, nebo naopak až po několika letech od nakažení. Viditelné genitální bradavice se objevují pouze během aktivní infekce. Ale je možné šíření viru, i když nejsou tyto bradavice viditelné. Jak bradavice na genitáliích vypadají je vidět tady: kondylomata foto.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Česnek na bradavice

Česnek je účinným prostředkem na posílení imunity, což je při výskytu bradavic nezbytné. Proto česnek nejen pokládejte na bradavice, ale rovněž jej užívejte vnitřně (nejlépe čerstvý).

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena;.

Já používám na bradavice slupku od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli svých nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry proti bradavicím bradavice zcela zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Úspěšnost

Odstranění bradavic pomocí česneku je metoda zdlouhavá, ale funkční. Pokud dodržíte veškerá pravidla bezpečné terapie, postižené místo se vám odvděčí zdravou kůží. Také se vyhnete zdlouhavému čekání před ordinací.

Zdroj: Česnek na bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem SEBORRHOICKÉ BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Dobrý den, mám těchto bradavic dost. Zajímalo by mě, jestli neexistuje nějaký krém k odstranění těchto bradavic.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém bohužel žádný takový není. Seboroické bradavice jdou odstranit chirurgicky, lejzrem a malé jdou vypálit tekutým dusíkem.

Zdroj: diskuze Seborrhoické bradavice

Diagnostika genitálních bradavic

Genitální bradavice můžeme obvykle identifikovat podle jejich vzhledu. Důležité je jejich odlišení od zhoubného kožního bujení (rakoviny), proto při nejisté diagnóze má být vždy odebrán vzorek tkáně k mikroskopickému vyšetření. Totéž platí pro ženy s bradavicemi na děložním hrdle.

Zdroj: Genitální bradavice

Co způsobuje bradavice u psa

Bradavice u psa jsou způsobeny papilomaviry. Papilomy v oblasti ústní se vyskytují u zvířat do 2 let stáří a předpokládá se, že se vůči papilomaviru postupně objevuje odolnost.

Zdroj: Bradavice u psa

Léčba bradavic

Bradavice je nutné léčit, aby se nešířily dále. Jestliže se bradavice vyskytnou na jakémkoliv místě na těle, je vždy dobré navštívit lékaře, v tomto případě dermatologa. Ten určí, o který typ bradavic se jedná a jaký bude nejvhodnější způsob léčby. V dnešní době sice lze zakoupit i bez receptu prostředky léčící bradavice, ale pokud si pacient není jistý, je lepší svěřit se do rukou odborníka. Neodborným ošetřením se totiž mohou bradavice rozšířit na jiná místa nebo přenést na jinou osobu. Je třeba mít stále na paměti, že se jedná o onemocnění zapříčiněné viry. Opatrnost se doporučuje zvláště u dětí, z hlediska typu u genitálních bradavic. I tak bývá léčba mnohdy komplikovaná a dlouhodobá.

Jednu z nejznámějších léčebných terapií představuje tzv. kryoterapie. Obecně jde o „zmrazení‟ bradavice tekutým dusíkem nebo jinou silně podchlazenou látkou. Tímto způsobem se léčí obecné či ploché bradavice, uvedenou léčbu lze využít i v případě kondylomat. Léčba „zmrazením‟ je krátkodobě bolestivá, avšak není třeba se obávat, protože bradavice po zmrazení většinou rychle ustupují a u menších bradavic často ani není třeba kryoterapii opakovat. Za několik dnů se na zmrazeném místě vytvoří puchýř, se kterým bradavice sama odpadne.

Mezi další možnosti odstranění bradavic patří chirurgická cesta. Tak se odstraňují bradavice a kondylomata většího rozsahu, zákrok se provádí většinou v místní narkóze. Menší útvary (jako například nitkovité bradavice) lze vyoperovat ostrou lžičkou.

Některé druhy bradavic (zejména vulgární bradavice, tedy bradavice nacházející se na obličeji, ústech a rukou) se odstraňují pouze konzervativní léčbou. K tomuto účelu se využívá kyselina salicylová, po jejíž aplikaci zrohovatělé útvary postupně změknou a poté jsou bezbolestně odstraňovány skalpelem.

Zdroj: Bradavice

Plantární bradavice

Plantární bradavice jsou vlastně poddruhem pravých bradavic a objevují se na ploskách nohou. Protože je zde velmi ztluštělá kůže, jejich klinický obraz je lehce odlišný. Vlivem tělesné hmotnosti nerostou bradavice na povrch, nýbrž se zanořují do hloubky zrohovatělé kůže. Tyto bradavice pak mohou být při chůzi velmi bolestivé. Ve středu viditelných útvarů jsou občas patrné drobné červené až černé tečky, které jsou způsobeny krvácením z drobných kožních kapilár. Tento druh bradavic je na léčbu jeden z nejobtížnějších, neboť má tendenci k častým recidivám (vracení se po vyléčení). Po jejich odloučení je na chodidle patrná kráterovitá prohlubeň, která se později zahojí.

Zdroj: Bradavice

Léčba bradavic

Většina bradavic nevyžaduje léčbu. Ale pokud máte bradavice, které jsou bolestivé nebo se šíří na další místa, lékař vám doporučí jejich odstranění. Léčba bradavic je často zdlouhavá a pacienti si pak připadají v boji bezmocní. Současná kožní medicína nabízí několik možností léčby. Důležité je být během léčby trpělivý, vše konzultovat se svým kožním lékařem a dodržet veškerá doporučení, která se léčby týkají. Léčba bradavic zahrnuje následující:

  • domácí léčba pomocí kyseliny salicylové nebo lepicí pásky;
  • předepsání silného léku na bradavice;
  • zmrazení bradavic (kryoterapie);
  • chirurgické odstranění bradavic;
  • lokální destrukce prostřednictvím potírání tyčinkou z kompaktní masy dusičnanu stříbrného asi po dobu 9 dní;
  • léčivé byliny, například šťáva vlaštovičníku;
  • česnek vkládaný na bradavice;
  • léčiva obsahující aktivní látky, jako je cytostatikum, které ničí chorobně se množící buňky. Také je vhodná kyselina mléčná a kyselina salicylová.

Léčba bradavic nemusí vždy fungovat, protože bradavice mají tendenci se vracet nebo šířit na jiné části těla. Příčinou tohoto problému bývá léčba, protože většina léčebných zákroků bradavice pouze inhibuje, ale neničí virus, který je způsobuje.

Kryoterapie

Obecně jde o „zmrazení“ bradavice tekutým dusíkem nebo jinou silně podchlazenou látkou. Léčí se takto obecné a ploché bradavice, léčba je přípustná i pro kondylomata. Zmrazování je krátkodobě bolestivé, není však třeba se obávat, bradavice mají tendenci po zmrazení rychle ustupovat a u menších bradavic často ani není potřeba kryoterapii opakovat. Za několik dnů se vytvoří na zmrazeném místě puchýř, s kterým bradavice sama odpadne.

Chirurgické odstranění

Odstraňují se tak bradavice a kondylomata většího rozsahu, zákrok se provádí většinou v lokální narkóze. Menší útvary jako nitkovité bradavice je možné vyoperovat ostrou lžičkou.

Konzervativní léčba

K tomuto účelu se využívá kyselina salycilová, po jejíž aplikaci zrohovatělé útvary postupně změknou a jsou odstraňovány bezbolestně skalpelem.

Imunitní systém si někdy s bradavicemi poradí sám, a proto se může stát, že léčebné zásahy nejsou zapotřebí. Navštívit kožního lékaře je ale doporučeno pokaždé. Pokud s účinnou léčbou začnete včas, předejedete rozsáhlým výsevům bradavic a svízelné a zdlouhavé léčbě několika útvarů.

Zdroj: Bradavice

Co to jsou bradavice?

Bradavice jsou nezhoubné nádorky způsobené lidským kožním papilomavirem HPV. Papilomaviry se běžně vyskytují v lidské populaci a většina z nich nevyvolává u člověka žádné onemocnění. Viry z této skupiny mohou ale způsobovat i závažnější onemocnění, jako je rakovina děložního čípku nebo některé infekční kožní choroby. Virus HPV obsahuje dvouřetězcovou DNA a stejně jako v lidské populaci se vyskytuje i u jiných živočišných druhů. Všechny HPV viry jsou však vysoce druhově specifické, proto se nemohou mezi jednotlivými druhy přenášet. U stejného druhu je virus přenosný pouhým dotekem a může proniknout do podkoží například malým poraněním. Bradavice mají individuální inkubační dobu od několika týdnů přes měsíce, nebo dokonce roky. Člověk tedy může být přenašečem bradavic, aniž by sám nějaké měl. Uvádí se, že příznivým faktorem pro vznik bradavic je kůže dlouho vystavovaná potu, odtud zřejmě vyplývá jedno z nejčastějších umístění bradavic – na ploskách nohou.

Existuje pět druhů bradavic, které se od sebe liší vzhledem a tvoří se na různých částech těla.

  • Běžné bradavice rostou nejčastěji na rukou, ale mohou se objevit kdekoliv na těle. Jsou na povrchu drsné, mají tvar kopule a šedohnědou barvu. Tady je vidět několik fotografií, jak vypadají běžné bradavice.
  • Plantární bradavice se objevují na chodidlech. Vypadají jako tvrdá silná pokožka s tmavými skvrnami. Plantární bradavice způsobují při chůzi bolest. Připadá vám, jako byste šlapali na ostré kameny. Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět plantární bradavice.
  • Ploché bradavice obvykle rostou na obličeji, rukou nebo nohou. Jsou malé, ploché a mohou být růžové, světle hnědé nebo světle žluté. Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět ploché bradavice.
  • Nitkovité bradavice se objevují kolem úst, nosu nebo v oblasti vousů. Mají stejnou barvu jako kůže. Trčí z nich výrůstky, které vypadají jako vlákna. Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět nitkovité bradavice.
  • Periunguální bradavice rostou v oblasti nehtů. Tyto bradavice mohou ovlivnit růst nehtů. Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět periunguální bradavice.

Zdroj: Bradavice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP