Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PO APLIKACI BOTOXU

OBSAH

Nežádoucí účinky botoxu

Je sice málo pravděpodobné, ale bohužel možné, že se botulotoxin může rozšířit do jiných částí těla a způsobit příznaky podobné botulismu. Pokud se tak stane, ihned informujte svého lékaře, zvláště jestli zaznamenáte některý z níže uvedených nežádoucích účinků v době zahrnující hodiny až týdny po aplikaci injekce botoxu. Může dojít:

  • ke svalové slabosti celého těla;
  • k problémům se zrakem;
  • k potížím s mluvením nebo polykáním;
  • k potížím s dýcháním;
  • ke ztrátě kontroly močového měchýře.

Injekce botoxu se nedoporučují ženám, které jsou těhotné nebo kojí, protože nejsou známy vedlejší účinky botulotoxinu na dítě.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE V HOMEOPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Dobrý den. Trpím nadměrným pocením v oblasti hlavy a tváře. Můžete mi prosím poradit která homeopatika by byla vhodná na řešení tohoto velmi nepříjemného problému.
Děkuji za odpověď.
Jelínková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel žádná. Zkuste aplikaci botoxu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje v homeopatii

Vybírejte svého lékaře pečlivě

Injekce botoxu musí být podávány pouze pod lékařským dohledem. Informujte se u svého lékaře, který by vám měl doporučit nejlepšího odborníka v tomto oboru. Důležité je, aby měl lékař dobrou zkušenost s botoxem. Zručný lékař s příslušným certifikátem vám může poradit, jak postupovat, a pomůže vám zjistit, zda injekce botoxu vyhovuje vašim potřebám a zdraví.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi CENA BOTOXU PŘI LÉČBĚ POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Středová.

Prosím o sdělení jaké jsou výsledky aplikace botoxu, jeho cena, na koho se nejlépe obrátit ? Středová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cena botoxu při léčbě pocení

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Poradna

V naší poradně s názvem STEM CELLS BOTU INTENSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Zdravím, znáte někdo Stem Cells Botu Intense? dle popisu to je "sérum s kmenovými buňkami na hluboké mimické vrásky", četla jsem o tom samou chválu, ale známe to, máte s tím někdo zkušenosti? Vrásky mám opravdu hluboké a ráda bych se jich zbavila. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z medicínského hlediska je možné hluboké mimické vrásky redukovat jen pomocí chirurgického liftingu nebo zabráněním mimiky v obličeji pomocí botulotoxinu. Ovšem botox aplikovaný zevně na pokožku nemá prakticky žádný účinek na mimické svalstvo a vrásky nevyhladí. Z osobní zkušenosti doporučuji z těch dvou zmíněných chirurgickou plastickou operaci obličeje, při které se mírně vypne pokožka a tím dojde ke zmírnění hloubky vrásek se zachováním schopnosti přirozeně se usmát. Kdežto u botoxu dojde k ochromení mimických svalů, které atrofují, čímž se prověšují a zabraňují přirozenému úsměvu, který při botoxu vypadá spíše jako šklebení. Úsměv a výraz v obličeji se změní po obou zákrocích, ale u botoxu je to více ošklivé a nápadnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stem Cells Botu Intense

Kdy na slunce po botoxu

Asi týden po aplikaci botulotoxinu je vhodné vyhýbat se pobytu na slunci, jinak by mohlo dojít ke špatnému vstřebávání botoxové injekce. Po aplikaci je možné navrátit se ihned do práce, není nutné žádné delší zotavování.

Zdroj: Botox a slunce

Diskuze

V diskuzi VRASKY V 16 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Je mi 16 let a mam vrasky kolem oci je to strasne nevim cim to je dodrzuji pitny rezim, i pravidelny spanek a presto se mi delají. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HELP...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pikolo.

Ahoj Lucko,

mimicke vrasky jsou nam dane, u nekterych lidi mohou vznikat jiz v rannem veku. Svou roli hraje genetika a samozrejme kvalita pokozky. Nekdy jsou vrásky naopak krásné, dodávají obličeji výraz a jakýsi smrnc. Mozna to Vase okoli vnima jinak nez Vy. Nicmene lze jim castecne zabranit aplikaci botoxu, avsak na to jste jeste hodne mlada a rovnez bych nedoporucila ani doplnky stravy. Ty jsou primarne urceny pro plet ve veku kolem 30 let +. Zamerte se proto na kosmetiku,ktera je urcena pro mladou plet. Kazda z rad by mela obsahovat take krem / gel na ocni okoli. Gel obvykle pokozku schladi a vypne, efekt vrasek je pak mene viditelny. ze znacek muzete sahnout po Nivea, Garnier anebo Frais Monde, pripadne Mastik spa - ty posledni 2 znacky jsou kvalitnejsi.

Hezky den, Pikolo

Zdroj: diskuze Vrasky v 16

Kdy po botoxu na solárko

To samé jako u slunění platí i pro návštěvu solária. Asi týden po aplikaci botulotoxinu je vhodné vyhýbat se UV záření, aby nedošlo ke špatnému vstřebávání botoxové injekce.

Zdroj: Botox a slunce

Diskuze

V diskuzi KASELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evelinaka.

Dobrý den-nedozvěděla jsem se jaký je rozdíl mezi kyselinou hyaluronovou ve formě ampulí z lékárny na aplikaci na pokožku a kyselinou hyaluronovou k aplikaci do kůže resp. pod kůži.....je v tom nějaký jiný rozdíl než v hutnosti gelu atd?-děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kaselina hyaluronová

Co je botox na vlasy?

Základem přípravku s botoxem na vlasy je vysoce regenerační sérum, které skutečně společně s posilující maskou nebo regenerační péčí dle typu vlasů, vlasy opravdu zaceluje a posiluje. Po aplikaci botoxu na vlasy nastává totiž okamžitá hloubková regenerace uvnitř vlasů, jejich vnitřní struktura je obnovena, vyplněna, zpevněna a zacelena. Vlasy jsou po botoxu na vzhled přirozené, pevné a sametově hebké na dotek, jako by byly znovuzrozené.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Diskuze

V diskuzi PAMYCON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka Říčařová.

Kapky jsem si kapala do uší a po aplikaci mi v uších píská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pamycon

Rizika a nežádoucí účinky botoxu

Injekce botoxu jsou relativně bezpečné, pokud je jejich aplikace prováděna zkušeným lékařem. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří otoky nebo podlitiny v místě vpichu injekce, bolesti hlavy nebo příznaky podobné chřipce. Pokud není injekce aplikována správně, může se látka rozšířit do okolních tkání a způsobit problémy, například suché oči nebo nadměrné slzení, pokřivený úsměv, zešikmené obočí a povadlá víčka.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Moravec Karel.

obdržel jsem dodávku bez poučení jak ho používat.pouze důkladně protřepat a umýt si ruce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Návod je na webu. Aplikaci zvládne i blbec

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Rizika botulotoxinu

Vedlejší účinky jsou minimální a obvykle se vztahují k lokálnímu vpichu. Bolestivost nebo mírné podlitiny jsou méně časté. Make-up může být nanášen po léčbě normálně, ale je třeba dbát na to, aby po aplikaci botulotoxinu nebylo místo vpichu masírováno. Ve vzácných případech se může u pacienta vyskytnout dočasná slabost okolních svalů, dočasný povis obočí nebo očního víčka či bolesti hlavy.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem LOCERYL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den,chci se zeptat mám používat lak loceryl na nehet palce na noze,už jsem ho jedenkrát použila :-),ale před tím jsem používala batrafen (kapky pod nehet) a nevím jestli to můžu kombinovat nebo používat jen ten lak. Děkuji Jaroslava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Milá Jarko, při správné aplikaci léčivého laku Loceryl je třeba odfouklý nehet nejdříve obrousit až na nehtové lůžko a pak teprve nanést lak. Současnou aplikaci Batrafenu pod nehet by pak již nebylo možné uskutečnit, protože nebudete mít žádný nehet, pod který byste jej nakapala. Současná aplikace Batrafenu a Locerylu je tedy nevhodná. Ve Vašem případě použijte jen léčivý lak Loceryl jednou za 3 až 5 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Loceryl

Průběh a výsledky léčby botoxem

Váš lékař bude chtít vědět, zda jste během posledních čtyř měsíců nepodstoupili již nějaké injekce botulotoxinu. Jestliže užíváte léky na ředění krve, budete je muset několik dní před aplikací injekce vysadit, aby se snížilo riziko krvácení nebo vzniku podlitin. Lékař se vás bude také ptát, jestli užíváte léky na spaní nebo na alergii.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi PODVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M.V..

Také jsem si zakoupila 60 ks náplastí za 1 199,- Kč.
Po aplikaci všech jsem zjistila, ne že by mne pomohly, ale naopak, potíže se ještě zhoršily.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze PODVOD

Botox na artritidu

Jako další možné využití botoxu se jeví využití jeho účinků ke snížení bolesti artritidy v rameni, koleni či kyčli. Aplikace malých dávek botoxu do specifických svalů blokuje chemické signály, které způsobují omezení pohyblivosti svalů. Některé studie potvrzují slibné výsledky, kdy došlo ke zmírnění bolesti artritidy. Ale nebylo stoprocentně potvrzeno, zda za to může opravdu jen botox. Tyto výzkumy stále pokračují, ale jsou zde i ověřené možnosti léčby, které zahrnují cvičení, snížení váhy a medikamentózní léčbu.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PEELING PROTI AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

NEDOPORUČUJI peeling ''pomocí'' česneku .. po aplikaci má pleť okamžitě zrudla slzeli mi oči a štípalo to ... Asi je to reakce na mou citlivou pokožku .. okamžitě jsem to z pleti smyla a dostalo se mi to až do vlasů ze kterých jsem to nemohla vytáhnout.. Až po aplikaci mého nočního krému jsem si ulevila byla to taková úleva jako když máte za sebou náročný den a přijdete domů a sednete si.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mari.

česnek taky nedoporučuji!! pleť mi to úplně spálila a na kožní jsem na to dostala antibiotika...

Zdroj: diskuze Domácí peeling proti akné

Průběh léčby botoxem

Před zákrokem

Přestože většina lidí snáší dobře aplikaci injekční stříkačkou, možná budete chtít, aby vaše pleť byla znecitlivěna před tímto zákrokem. Na výběr je několik možností:

  • lékař vám aplikuje znecitlivující lék do kůže pomocí injekce;
  • může vám být předepsán krém, který se aplikuje 60 až 90 minut před zákrokem;
  • může dojít k ochlazení kůže pomocí studeného vzduchu, který působí na pleť po dobu 10 sekund; znecitlivění trvá jen několik sekund.

Během zákroku

Lékař použije tenkou jehlu na aplikaci malého množství botulotoxinu do kůže nebo svalů. Počet potřebných injekcí závisí na mnoha faktorech, včetně rozsahu léčené oblasti. Injekce botoxu se obvykle podává v ordinaci lékaře.

Po zákroku

Hned po zákroku jste schopni normální denní aktivity. Lékař vám sdělí, jakým způsobem se následně máte o svou pleť starat, nedoporučuje se masírování nebo tření, protože to způsobuje, že toxin migruje do jiné oblasti.

Zdroj: Injekce botoxu

Péče po aplikaci botoxu

Klientkám a klientům po aplikaci botoxu se doporučuje neužívat v den aplikace tablety snižující srážlivost krve – Acylpyrin, Aspirin a podobně. Dále se 4 hodiny po aplikaci nedotýkat ošetřených oblastí, prudce se nepředklánět a nelehat si. Do 48 hodin po zákroku se nedoporučuje prudké slunění, cestování letadlem, kosmetické ošetření pleti a masáže. Případná modřinka v místě vpichu se ošetřuje přípravkem na vstřebávání modřin (nesteroidní antiflogistika – Hirudoid, Heparoid, Lioton, Fastum a další). Možné otoky víček se zlepší při aplikaci obkladů s borovou vodou (3x denně 5 minut vlažný roztok). Pokud se objeví projevy infekce, mokvání nebo edémy (otoky), případně jiné komplikace, nebo máte-li pochybnosti, zda hojení probíhá bez problémů, doporučuje se ihned kontaktovat lékaře. Pokožka je bezprostředně po zákroku lehce zarudlá a oteklá, ale asi po hodině tyto nežádoucí projevy zcela vymizí. Účinky injekční aplikace botulotoxinu jsou patrné po 1–3 dnech. Intervaly mezi jednotlivými aplikacemi se s množstvím podstoupených ošetření prodlužují. Efekt zákroku vydrží po první aplikaci asi 3 až 6 měsíců, po druhé aplikaci asi půl roku a po třetí 9–12 měsíců. Poté se stávají svaly opět aktivní a vrásky se opět začínají tvořit. Například aplikace Dysportu by se měla opakovat 2x ročně. Vrásky se postupem času změlčují a s opakovanými aplikacemi botulotoxinu časem zcela vymizí.

Zdroj: Botox a slunce

Botox na kontaktní granulom

Kontaktní granulom je obtížně léčitelné onemocnění hrtanu. Botulotoxin, který se aplikuje do bočních svalů krku, má u tohoto onemocnění velmi pozitivní účinky.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Botox

Botox byl prvním lékem využívajícím botulotoxin, mezi nejnovější produkty patří Dysport, Myobloc a Xeomin. Výrobky se od sebe liší zejména v dávkování, takže nedochází k záměně jednotlivých produktů.

Zdroj: Injekce botoxu

Výsledky léčby botoxem

Injekce botulotoxinu začíná fungovat několik dní po ukončení léčby. V závislosti na problému léčby může účinek trvat 3 až 12 měsíců. Chcete-li zachovat trvalý efekt, budete muset podstupovat injekce s botulotoxinem v pravidelném intervalu.

Zdroj: Injekce botoxu

Prevence

Efektivními prostředky proti nežádoucím mimickým vráskám jsou krémy se syntetickými látkami. Výsledný efekt používání takových krémů se dá přirovnat k účinkům botoxu. Látky sice neochromují obličejové svaly jako botox, ale snižují napětí v kůži a tím vrásky vyhlazují.

Zdroj: Vrásky kolem horního rtu a brady


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP