Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PODPORA RUSTU TĚLA

OBSAH

Podpora růstu

Chcete-li podpořit růst a zdraví osoby, která roste, měli byste obohatit její jídelníček. Jídelníček by měl obsahovat v dostatečném množství následující plodiny a rostliny.

Čerstvé potraviny vhodné pro růst jsou:

  • mandle;
  • mrkev;
  • třešně;
  • jablka;
  • hrušky;
  • fíky;
  • datle;
  • lískové ořechy;
  • vlašské ořechy;
  • pomeranče;
  • mandarinky.

Hlavní jídlo by mělo často zahrnovat:

  • vařený mangold;
  • vařenou mrkev;
  • vařený špenát;
  • ovesné vločky;
  • celozrnné pšeničné klíčky;
  • ječmen;
  • pohanku.

Velmi vhodná je i petržel, která se přidává do salátů čerstvě nasekaná.

Zdroj: Doplňky pro správný růst

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA PODPORA SRDCE,VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štíbrová.

Prosím jaká homeopatika mi pomohou též na cukrovku a neuropatii,děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Homeopatika podpora srdce,vysoký krevní tlak

Očista

Citrony předcházejí sepsi, nebo růstu bakterií v těle, chrání tak před mnohými nemocemi a pomáhají k očistě těla. Doporučuje se šálek teplé vody s čerstvou citronovou šťávou hned po ránu, pročistí tak hlen z předchozího dne v celém trávicím traktu. Také by se měl pít jeden šálek večer.

Zdroj: Výhody citronové vody

Diskuze

V diskuzi DERIVAČNÍ KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lily.

Jsem na tom stejne, pokud budes mit zajem, napis mne na email, mozna nam vzajemna podpora pomuze.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martinka Svobodná.

Ahojky , dovoluji si zeptat se , jak se vám daří ohledně derivačky zda jste vytrvala a jaké máte vysledky
moc děkuju za odpověd
zdraví Martina

Zdroj: diskuze Derivační koupel

Psychická vyrovnanost

Stresové situace se podepíší na lidském organismu i v podobě řídnutí vlasů. Vše souvisí se vším, proto se vyvarujte stresové zátěži a relaxujte v přírodě na čerstvém vzduchu. Dojde k celkovému prokrvení organismu, což bude mít blahodárné účinky na vaši psychiku, potažmo na vaše vlasy.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Diskuze

V diskuzi PROTI RUSTU CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
schanim naky krem proti rustu chloupku na oblicej dekuji a zda se da i koupit v lekarne ci drogerie dekuji pro pripad mi napis te adresu praha dekuji moc s pozdravem.alena kastratova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

ACTIZYM KRÉM - Ajurvédský krém s rostlinnými enzymy k odstranění nežádoucích chloupků (přírodní metoda, účinnější alternativy laseru).

eshop.tarani.cz/acti…

KONTAKTY
Prodejna TARANI
Kollárova 528/1
Kroměříž 767 01

ESHOP a Oddělení péče o koncové zákazníky TARANI (přízemí)
mob.: + 420 775 272 929
email: tarani@tarani.cz

Fakturační adresa
MAX TRADING s.r.o.
Podolská 103/126
147 00 Praha 4 – Podolí

Zdroj: diskuze Proti rustu chloupku

Séra na podporu růstu vlasů

Nanogen Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů, ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály, udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitaminů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Příklady sér.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Diskuze

V diskuzi ZASTAVENÍ RŮSTU SRTI - LABRADOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Habarta Jiří JUDr..

Dobrý den,

veterinář před dvěma měsíci vyholil naší fence na ramenním kloubu levé přední nohy srst a po dalším vyšetření do klubu aplikovat injekci kortikoidu. Na vyholeném místě je zcela zastaven růst srsti ani náznak sebemenšího růstu. Můžete mi prosím poradit co s tím.
Děkuji.
Habarta
mob. 777918553

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zastavení růstu srti - labrador

Vitamíny na růst vlasů

  • Vitamíny B-komplexu – nejdůležitější vlasové vitamíny, které zabraňují vypadávání vlasů a chrání před UV zářením. Nedostatek těchto vitamínů se projevuje výskytem lupů a zvýšeným maštěním vlasové pokožky. Zdroj: všechny tyto vitamíny jsou obsaženy v přípravku Pangamin, dále je můžeme najít v luštěninách, obilninách a vnitřnostech, také ve vajíčku a mléčných výrobcích, květáku, hroznech.
  • Vitamín A – pomáhá redukovat nadměrnou funkci mazových žláz. Zdroj: mrkev, rybí tuk, játra, zelí, brokolice, kukuřice.
  • Vitamín C – důležitý antioxidant nejen pro zdraví vlasů, ale celého těla. Zdroj: černý rybíz, zelená a červená paprika, brokolice, kiwi, jahody, kedlubny, pomeranče, čínské zelí, mandarinky.
  • Vitamín E – dodává vlasům hebkost. Zdroj: máslo, mléko, sója, burské oříšky, olej z pšeničných klíčků.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LAPACHO A RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evušenka.

dobrý den ví někdo jestli se může lapacho užívat i při léčbě citostatiky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lapacho a cytostatika - cytostatika jsou látky, které se používají k léčbě nádorových onemocnění a hemoblastóz a jejich hlavním cílem je zastavení růstu buněk, jak nádorových, tak i těch zdravých. Smrtící efekt cytostatik je bohužel nespecifický, takže postihuje i zdravé buňky. Cytostatika = chemoterapie.

Lapacho je spíše uklízečka jedů z našeho těla. Takže při současném užívání cytostatik není dobré odvar z Lapacha pít, neboť by mohl snižovat účinek cytostatik a de facto by prodlužoval léčbu i utrpení pacienta. Naopak po skončení chemoterapie je Lapacho, stejně jako i ostatní detoxikační pomocníci, velmi vhodné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lapacho a rakovina

Padání vlasů v přechodu

Vypadávání vlasů u žen související s hormonální činností je vzácnější, ale může se objevit. Toto vypadávání je slabší a je způsobeno selháním ženské produkce estrogenu. Vypadávání vlasů může též způsobit ovariální tumor nebo menopauza. Většinou dochází ke ztrátě vlasů na vršku hlavy, ale hustota vlasů ve spánkové a týlní oblasti zůstává nezměněna. Vlasy u žen bývají velmi tenké, holá místa a plešatost se vyskytují jen ve vzácných případech. Tento jev postihuje téměř 40 % žen, a to přibližně od 50 let. V této době také dochází ke snížení produkce ženských pohlavních hormonů (estrogenů) v souvislosti s menopauzou a může tak převažovat mužský pohlavní hormon (androgen). U žen pak tyto androgeny zkracují životní cyklus jednotlivých vlasů. K androgenní alopecii může vést i užívání hormonální antikoncepce nebo lokálně podávaných přípravků s estrogenem.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Masky na vlasy s podporou růstu

Základem vlasových masek je olivový olej. Pokud jej doma nemáte, určitě si ho pořiďte. Je vhodný nejen v kuchyni, ale stane se vám pomocníkem také v koupelně. Připravit si z něj můžete hned několik regeneračních masek na vlasy.

Kávová maska

Ingredience: jeden žloutek, olivový olej (3 lžíce), mletá káva (2 lžíce)

Postup: Vše důkladně promíchejte a naneste po celé délce vlasů. Nechte působit 20 minut a poté důkladně smyjte vlažnou vodou (aby se vajíčko nesrazilo).

Banánová maska

Ingredience: čerstvý banán (1 kus), med (1 lžíce), olivový olej (1 lžíce)

Postup: Banán rozmixujte a v misce smíchejte s medem (ne zcukernatělým) a olejem. Zcukernatělý med je potřeba nejdříve rozehřát. Na vlasech nechte dvacet minut působit a poté vymyjte.

Medová maska

Ingredience: med (1 lžíce), olivový olej (1 lžíce), jeden žloutek

Postup: Výše uvedené ingredience smíchejte dohromady a naneste na 20 minut na suché konečky vlasů. Směs poté vymyjte vlažnou vodou a vlasy umyjte šampónem. Nakonec naneste kondicionér, který opět nechejte působit alespoň dvě minuty. Důkladně opláchněte, aby vlasy nebyly mastné.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem GINKGO BILOBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, mám částečně zúžený oční nerv. Očním lékařem mi byla doporučena podpora lečby vytažky z ginkgo biloby. Mám na zahradě strom ginkgo biloby. V průběhu dne sním několik čerstvých listů. má toto užívání listu pro organismus nějaký význam. Děkuji za odpověď Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pojídání listů ginkgo biloba má také blahodárné účinky, ale je nepraktické, protože se do těla dostávají i škodliviny z okolního prostředí, které na listy ulpěly během vegetace. Potom také čerstvé listy nejsou k dispozici po celý rok a úspěch léčby je založen na pravidelném a dlouhodobém užívání. Proto je lepší listy nasušit, uskladnit a pak použít některý z výše uvedených receptů na použití, během celého roku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ginkgo biloba

Co je to cyklická výměna vlasů

V průběhu života se vlasy několikrát vymění. Tento proces začíná již v průběhu embryonálního vývoje. Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a jsou nahrazeny další vlasovou generací. Takzvaná cyklická výměna vlasů probíhá ve třech fázích. Během života je ve kštici zhruba 80–90 % vlasů v aktivní fázi růstu, v takzvaném anagenu, 1 % ve fázi odpočinku, tedy v takzvaném karagenu, a 10–20 % ve fázi zániku, v takzvaném telogenu. Složení vlasu společně s jeho výměnou však podléhá přirozenému stárnutí a poměr vlasů anagenních a telogenních se postupně mění. Samotný vlas je díky své přirozené struktuře značně odolný. Tvoří jej z 60–90 % keratin (nerozpustná bílkovina tvořící ochranný obal, 30 % voda dodávající vlasům pružnost, 2 % barvivo melanin, 9 % lipidy, dále aminokyseliny podporující pevnost a lesk vlasů a stopové prvky zinek, měď, síra, selen...). Dědičnost tedy ovlivnit nemůžeme, zevní podmínky, mezi něž patří znečištěné životní prostředí, počasí se změnami teploty a vlhkosti však ano! Pokud tyto nepříznivé vlivy působí dlouhodobě a pravidelně, mohou přirozený proces stárnutí vlasu výrazně urychlit.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Antiandrogeny

Spironolactone Orion a Verospiron jsou antiandrogeny používané k léčbě růstu ochlupení. Tyto léky zabraňují růstu tím, že blokují androgen (mužský hormon). Léky zabraňují upevňování androgenů na jejich receptorech nalézajících se v těle. Pozitivní účinky těchto léků se objevují po několika měsících.

Zdroj: Léky proti růstu chloupků u žen

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Několik možností bez umělých řas

Zcela novou unikátní metodu prodlužování řas speciálními kapičkami nabízí oční klinika DuoVize v Praze. Kapky s obsahem látky Bimatoprost se po dobu 6–10 týdnů pravidelně každý večer po odlíčení aplikují ke kořeni řas horního víčka. Jedná se o látku, která se v očním lékařství již několik let používá ke snížení očního tlaku, zatímco prodloužení řas se původně projevilo jako vedlejší efekt léčby. Působením aktivních látek obsažených v kapkách dochází k prodloužení přirozených řas (nejde tedy o řasy umělé, ale je to podpora růstu řas), proto také není výsledek patrný okamžitě, nýbrž asi po třech až čtyřech týdnech po aplikaci. Řasy pak rostou nejen delší, ale i tmavší a silnější. Výsledný efekt vydrží šest až osm měsíců, pak řasy vypadají a jsou nahrazeny novými. Poté je třeba určitou dobu v aplikační kúře pokračovat. „Prodlužování řas lumiganem používá již déle než rok i moje šestnáctiletá dcera a všechny sestry a lékařky z naší kliniky,“ uvádí MUDr. Josef Hycl, CSc., z oční kliniky DuoVize. Naznačuje tím bezpečnost použití výrobků i u osob mladších 18 let. Avšak o vhodnosti používání přípravku musí především rozhodnout oční lékař. Podmínkou pro začátek terapie je proto oční lékařské vyšetření, které prověří stav očí a vyloučí chronické oční záněty či oční vady, při kterých nelze kapky doporučit. Balíček služeb, který zahrnuje lékařské vyšetření, poučení, zácvik aplikace a vlastní preparát na dobu 12–16 týdnů, je k dostání v ceně 2 900 Kč. Takže podpora růstu řas tímto způsobem funguje!

Upozornění:

Přípravek Lumigan je lék s možnými vedlejšími účinky. Doporučujeme proto nakupovat tento výrobek výhradně v lékařské ordinaci, nikoli na internetu anebo dokonce "použité". Více informací najdete na SÚKL.

Renokin Lash Lash

Zdroj: Prodloužené řasy pro svůdný pohled vašich očí

Diskuze

V diskuzi ŠUPINATĚNÍ KŮŽE - se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Havlátová.

Dobrý den, mohu se zde zeptat, co je nejvhodnější pro léčbu šupinaté kůže a mírné zarudnutí na hrudníku a břicha. Co nejlépe na podporu růstu chlupů a přesrtění. Děkuji. Ing.Bc.Eva Havlátová, 602508885

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Šupinatění kůže -

Krémy

Mast Vaniqa je krém na předpis. Tento krém zabraňuje růstu ochlupení a aplikuje se přímo na postiženou oblast. Zároveň zpomaluje a zastavuje růst ochlupení. Pozitivní účinky tohoto léku nejsou ihned patrné, objevují se po dvou měsících užívání.

Zdroj: Léky proti růstu chloupků u žen

Perorální kontraceptiva

Antikoncepční pilulky obsahují dvě klíčové složky, které zabraňují růstu ochlupení. Jedná se o estrogen a progestin. Tyto ženské hormony zabraňují růstu chloupků, jelikož dochází k inhibování produkce androgenu (mužský hormon). Právě androgen je zodpovědný za nadměrný růst chloupků u žen. Perorální antikoncepční přípravky jsou ideálním způsobem pro odstranění ochlupení. Hirsutismus představuje pro ženu kosmetický problém, ale málokdy značí vážnější chorobu. Varovným signálem by měly být především jiné projevy maskulinizace objevující se  pubertě, protože by mohly znamenat vážnější onemocnění vaječníků či nadledvin.

Zdroj: Léky proti růstu chloupků u žen

Jak na rychlejší růst vlasů

Růst vlasů podpoříte jednoduše i tím, že je budete pravidelně zastřihávat. Jednou za čtvrt až půl roku se musí zastřihnout konečky vlasů, které se po takto dlouhé době mohou třepit. Další údržba vlasů by měla spočívat v dodání vitamínů a minerálních látek, takže je třeba dávat velký důraz na výběr šamponu. Právě ten totiž může stát za vypadáváním vlasů, stačí, aby obsahoval několik nevhodných chemických sloučenin, se kterými si vaše vlasy nebudou rozumět.

Problém s růstem vlasů může zapříčinit i další potíže, jako je například zpomalený růst nehtů nebo ochlupení, což značí jisté zdravotní komplikace. Zinek, křemík, selen nebo hořčík jsou minerální látky, které vlasy a jejich růst účinně posilují a jejich příjem v potravě bychom neměli zanedbávat. Pomohou i obyčejná slepičí vejce, kopřivový čaj nebo popíjení určitých druhů minerálních vod.

Nezbytná je i úprava jídelníčku, protože právě skladba denních porcí jídla nebo nápojů může stát za nedostatečným růstem vlasů. Málo ryb nebo zeleniny bývá obvykle příčinou těchto potíží. Stejně tak přílišné množství těžko stravitelných a masitých jídel; klobásy nebo svíčková by se měly na jídelníčku v případě těchto zdravotních potíží objevovat jen opravdu výjimečně až svátečně. Vlasům neprospívá ani přílišné letní horko nebo mráz v zimě.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Přípravky pro růst vlasů

Biohar vlasový aktivátor

BIOHAR aktivátor růstu vlasů s přírodní kyselinou hyaluronovou. Vysoce kvalitní kyselina hyaluronová a prvotřídní kolagen svými účinky otevírají zcela nové možnosti v péči o vaše vlasy. Biohar je vysoce účinný aktivátor vlasů, který byl vyvinut na základě objevu přírodních růstových polypeptidů. Vynikajících výsledků bylo dosaženo při testování u nejtěžší formy úplné ztráty vlasů – takzvané totální alopecii. V případech nadměrného vypadávání vlasů, ale také přímo na již prořídlé vlasy byla prokázána výrazná a celková regenerace a aktivace tvorby nových vlasů. Účinek aktivátoru vlasů Biohar se také výrazně projevil ve zlepšení kvality vlasů – jejich pevnosti, pružnosti a zamezení lámavosti.

Zde je uvedena cena přípravku Biohar.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

  • Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů:
  • Ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály.
  • Udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.
  • Dermatologicky testován pro citlivou pokožku hlavy.

Tady je možné zakoupit přípravek Nanogen.

Bioaquanol U stimulátor vlasového růstu

Při pravidelném používání tohoto přípravku dochází ke snížení vypadávání vlasů, zmírnění lámavosti a omezení třepení vlasů, snížení tvorby lupů a k růstu nových vlasů již po dvou měsících aplikace. Výborných účinků kopřivy na růst vlasů a na pokožku je využito ve vlasovém stimulátoru BIOAQUANOLU U, který kromě toho obsahuje výtažek z měsíčku zahradního, kořene kostivalu, aloe vera a mateří kašičku. Stimulátor vlasového růstu BIOAQUANOL U dráždí mírně pokožku. Toto mírné dráždění je žádoucí, dochází při něm k lepšímu prokrvení vlasové pokožky i k lepší výživě vlasových cibulek.

Stimulátor BIOAQUANOL U je vhodný pro celou řadu alopecií (vypadávání vlasů) mužů i žen. Doporučuje se nanášet přípravek alespoň dvakrát denně na postižené místo smotkem vaty nebo přímo vetřít prsty do pokožky vlasové části hlavy.

Zde je možné výrobek Bioaquanol U zakoupit.

NANOGEN Sérum na podporu růstu vlasů pro muže

Účinné Nanogen sérum pro muže obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace.

Tady je možné přípravek Nanogen zakoupit.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitamínů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Zde je možné Bioaquanol H zakoupit.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Jak urychlit růst vlasů – babské rady

  • Dodávejte svému tělu více bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí. Protože proteiny poskytují stavební kameny pro růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.
  • Vtírejte do svých vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech. Dále pomáhají odstranit špínu a nečistoty a odblokovávají vlasové folikuly, dodávají vlhkost a posilují vlasy. Oleje pomáhají dodávat živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky. Patří mezi ně: olivový olej, kokosový olej, levandulový olej, ricinový olej, jojobový olej, mandlový olej, rozmarýnový olej, rybí tuk, olej Emu, Tea tree olej, Arganový olej, olej z hroznových jader, hořčičný olej a avokádový olej.
  • Jedním z důvodů pro nedostatečný růst vlasů může být poškození vlasů z nadměrného používání drsných stylingových přípravků, chemicky laděných šamponů a tepelných stylingových zařízení. Masky pro vlasy pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Doporučuje se například tato vlasová maska: Smíchejte lžíci medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy s jedním žloutkem a pak tuto směs naneste na nemyté vlasy. Nechte půl hodiny, poté umyjte přírodním šamponem.
  • Smíchejte jednu lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje a 3 kapky oleje rozmarýnu a přidejte jednu polévkovou lžíci destilované vody. Ponořte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy. Směs zabijí bakterie, odstraňuje nečistoty a otevírá vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst.
  • Provádějte si často masáž vlasové pokožky, protože tím zvýšíte krevní oběh. To pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů. S pomocí jednoho z výše uvedených olejů bude masáž ještě účinnější.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Podpora trávení

Citrony zmírňují příznaky poruch trávení, jako je pálení žáhy, nadýmání, plynatost a křeče. Pravidelné pití citronové vody čistí střeva, což vede k eliminaci zácpy a průjmu. Čajová lžička citronové šťávy do sklenice s vodou pomáhá zmírnit pálení žáhy. Šťáva ze tří až čtyř citronů vede ke zmírnění bolesti a snižuje krvácení při silné menstruaci. Je dobré mixovat citronovou šťávu se studenou nebo teplou vodou. Vyhněte se však extrémně horkým nápojům, mohly by poškodit žaludeční sliznici.

Zdroj: Výhody citronové vody


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP