Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PODPORUJE TVORBU MELANINU

OBSAH

Holtova mast na ekzém

Holtova mast se používá pro léčbu chronických forem atopického ekzému, lupénky a hlavně seboroické dermatitidy. Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech.

Zdroj: Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENA ŘEPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela langová.

zajímalo by me jestli na DNU mohu jíst zavařenou červenou řepu dekuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Červená řepa obsahuje velké množství oxalátů, které podporují tvorbu ledvinových kamenů. Dna rovněž podporuje tvorbu ledvinových kamenů. Proto by nemělo být konzumováno větší množství červené řepy lidmi trpících dnou.

Většině pacientů s dnou udělá dobře, když se vyhnou potravinám s vysokým obsahem oxalátů. Dodržování diety s nízkým obsahem purinů a oxalátů pomůže dosáhnout úlevy od dny. Osoby trpící dnou, kteří již mají ledvinové kameny, by udělaly dobře, kdyby se zcela vyhýbaly potravinám bohatým na oxaláty.

Oxaláty jsou přírodní sloučeniny, které se nacházejí v zelenině, ovoci, ořechách a obilovinách. Příklady potravin s nejvyšším obsahem oxalátů: zelená listová zelenina, sója, mandle, brambory, čaj, rebarbora, obilná zrna a červená řepa. Oxaláty také přirozeně vznikají v lidském těle jako odpadní produkt.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červena řepa

Potraviny podporující tvorbu melaninu

Melanin je pigment, který určuje barvu vlasů a pokožky, proto je velmi důležitý, zároveň ochraňuje pokožku před škodlivými účinky slunečního záření.

Melanin je například obsažen v mědi, která také pomáhá produkovat melanin, stejně jako elastin, což je protein dodávající pokožce pružnost. Měď se nachází v ústřicích, vnitřnostech (zejména v játrech) a měkkýších. Další potravinou, která obsahuje melanin, je sója, která je důležitá i z toho důvodu, že obsahuje a dodává lidskému tělu živinu zvanou tyrosin. Tato živina se nalézá v mnoha přírodních zdrojích, například v dýňových a sezamových semínkách a fazolích. Velmi vhodnými potravinami jsou také ořechy a luštěniny, včetně mandlí, arašídů a sušených fazolí.

Zdroj: Melanin v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE TROMBEXEM 5 A POUŽITÍ VÍT. K se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mila.

Dobrý den, mám prosbu jak se zachovat. Jsem 3 roky po střední CMP, zároveň jsem 3/4 po těžké dopravní nehodě a nesrůstá stehenní kost. Vím, že vít. K podporuje tvorbu bunecite stavby kosti ale též zahušťuje krev, což je protiklad při užívání Trombexu. Prosím jak nejlépe postupovat . Můj neurolog přesný postup neví. Děkuji moc. Milan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Trombex obsahuje účinnou látku Clopidogrel a jeho účinky nejsou závislé na vitamínu K. Vitamín K je omezen pouze u léčby Warfarinem. Když užíváte Trombex, tak můžete konzumovat vitamínu K kolik chcete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Správné hodnoty ředění krve

Přípravky a léky pro zevní použití:

  • Léky (hlavně hydrochinon, retinoid, kyseliny diové), které ovlivňují tvorbu melaninu a podporují rychlejší obnovu kůže. Jejich poměrně velkou nevýhodou je časté podráždění kůže.
  • Ošetření laserem, u kterých však během hojení může dojít k opětovné hyperpigmentaci.
  • Chemický peeling, který odstraňuje vrchní vrstvy pokožky a tím i melanin, ale nepůsobí na melanocyty ani neovlivňuje tvorbu melaninu. Rizikem je podráždění pokožky.
  • Intenzivní pulzní světlo (IPL) je účinná metoda, pokud je pigment uložen ve vrchních vrstvách pokožky.

Kompletní sortiment v boji proti pigmentovým skrvnám: pigmentové skvrny.

Zdroj: Pigmentové skvrny

Poradna

V naší poradně s názvem TRIBULUS ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk Jursa.

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Mám zvětšenou prostatu a beru lék duodart. Je vhodné brát tribulus?Mám také zvíšený chol. ten zlí 4.3.Děkuji za odpověd.Jursa.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Od svého lékaře dostáváte lék, který léčí nezhoubné zvětšení prostaty. Na zvětšování prostaty má vliv testosteron. Tribulus podporuje tvorbu testosteronu, to znamená, že jde svým účinkem proti vaší současné léčbě. Nelze tedy doporučit užívání tribulusu při zvětšené prostatě. Pokud i přesto chcete zkusit tribulus užívat, určitě o tom informujte svého lékaře, aby vás mohl v tomto ohledu lépe sledovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tribulus účinky

Syntéza melaninu

Syntéza melaninu (melanogeneze) se odehrává v melanocytech, které se nacházejí mezi buňkami bazální vrstvy epidermis. Pomocí tenkých výběžků každý melanocyt zásobuje zhruba 36 keratinocytů. Melanin je skladován v melanozomech. Výchozí látkou pro syntézu melaninu je aminokyselina tyrozin, ten se prostřednictvím tyrozinázy přes dihydroxyfenylalanin oxiduje na dopachinon. Po vytvoření dopachinonu dochází k rozdělení na dvě metabolické cesty.

Zdroj: Co je melanin

Diskuze

V diskuzi AKNÉ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sam22.

ahojte,ano tělo potřebuje pročistit si teda myslím já také měla akné ale po porodu se mi plet zpravila,ale i tak beru chlorellu jako prevence je fakt skvěla a plet je taky ok pomáhá z těla odstranovat těžké kovy,toxiny a další jedovaté látky,pomáhá odstranit chronickou zácpu,čistí trávící ustrojí,jako probiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií,podporuje zdravou krvetvorbu,zvyšuje hladinu hemoglinu,podporuje kožní metabolismus,hojení ran a vředů,posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním,podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů,prospívá celkové regeneraci organismu,zvyšuje energii a vitalitu a další a další věci my ji bereme celá rodinka plus malej má 4 a už jí bere od 1 roku a jsme s ní moooc spokojeni proto posílám dál více se dozvíte zde jsou tam supr články chlorellamrmia.blogs…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné diskuze

Účinky Holtovy masti

Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky nebo se používá jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech, a to tak, že se aplikuje na postižené místo 2–3x denně.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea didiova.

zdravim mela bych dotaz mam pigmentove skvrny ale jineho puvodu pokazde kdyz se mi obevi mali napr.pupinek ja ho hned strhnu a tim padem se mi hned z toho objevi pigmentova skvrna nevim si s tim rady jak to odstranit mam to skoro na celem tele nejvice oblicej nohy a ruce prosim o radu nevim jak dal predem moc dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli tě to fakt štve, tak si přestaň nípat ty pupínky. Tím zastavíš tvorbu nových skvrn. Skvrny, které už vznikly, jde odstranit jen s velkým úsilím, větším než si přestat strhávat ty pupínky. Tak s tím přestaň! Na odbarvení pigmentových skvrnek je nejlepší kyselina kojová, která se dá kapátkem nanést přesně na skvrnu. Kyselina kojová dokáže snížit obsah melaninu ve škáře a tím zesvětlí pokožku. Efekt není trvalý, skvrny se po čase objeví znovu. Efektivnější odstranění pigmentových skvrn je pomocí lejzru, protože zde je efekt trvalý. Dobré je také chránit pokožku před sluncem například pomocí BB krému.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentove skvrny

Kyselina kojová

Kyselina kojová je produkována některými druhy hub. Byla objevena v Japonsku. Kyselina kojová se používá nejen v potravinářském, ale i v kosmetickém průmyslu, kde je hlavně využívána k zesvětlení kůže a odstraňování pigmentových skvrn. Kyselina kojová zesvětluje kůži potlačováním enzymu tyrosinu, který spouští tvorbu melaninu (kožního barviva), a to tak, že odstraňuje pihy, jaterní, stařecké skvrny, těhotenské a hormonální skvrny či nestejnoměrně opálenou pleť v obličeji. Kyselina kojová je v současnosti obsažena v řadě kosmetických produktů včetně mýdel, gelů a krémů, přidává se i do zubních past.

Zdroj: Bělení kůže

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sam22.

ahojte,ano tělo potřebuje pročistit si teda myslím já také měla akné a padéní vlasů ale po porodu se mi plet zpravila,ale i tak beru chlorellu jako prevence je fakt skvěla a plet je taky ok pomáhá z těla odstranovat těžké kovy,toxiny a další jedovaté látky,pomáhá odstranit chronickou zácpu,čistí trávící ustrojí,jako probiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií,podporuje zdravou krvetvorbu,zvyšuje hladinu hemoglinu,podporuje kožní metabolismus,hojení ran a vředů,posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním,podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů,prospívá celkové regeneraci organismu,zvyšuje energii a vitalitu a další a další věci my ji bereme celá rodinka plus malej má 4 a už jí bere od 1 roku a jsme s ní moooc spokojeni proto posílám dál více se dozvíte zde jsou tam supr články chlorellamrmia.blogs…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Injekce

Na trhu je k dostání Melanotan 2 (označovaný také jako MelanotanII). Jde o syntetickou formu peptidu přirozeně produkovaného v těle, který stimuluje melanogenezi (tvorbu melaninu), což je proces odpovědný za pigmentaci kůže. Tento peptidový hormon, nazývaný alfa-melanocyty stimulující hormon (MSH), aktivuje melanokortinové receptory. MSH má prostřednictvím těchto melanokortinových receptorů také silný vliv na metabolismus lipidů, chuť k jídlu a sexuální libido. Ve studiích bylo prokázáno, že potlačuje chuť k jídlu, stimuluje odbourávání tuků (lipolýzu), zvyšuje sexuální apetit, a navíc podporuje opalování kůže. Melanotan 2 byl zkoumán jako ochranný prostředek proti škodlivým účinkům ultrafialového záření ze slunečního světla, a to kvůli jeho schopnosti stimulovat melanogenezi. Melanotan 2 a podobné synteticky vyráběné varianty, známé jako PT-141, byly také studovány pro možné využití v léčbě sexuálních dysfunkcí, zejména erektilní dysfunkce u mužů.

Tento produkt má zaručit mimo jiné „rychlé opálení“. Ale co vedlejší účinky, třeba pihy? Pokud vám nevadí, vyzkoušejte ho.

Prodej je možný přes internet. Cena injekčního produktu na opálení je také uvedena na internetu. Pokud pohledáte, určitě vysněný produkt naleznete.

Je jen na vás a na vašich prioritách, jakou cestu k opálení si zvolíte.

Zdroj: Melanin tablety

Poradna

V naší poradně s názvem MELANIN TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše tesaříková.

budu spát po těchto tabletách i když beru leta na spaní Hypnogen?děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vyzkoušejte to a dejte mi vědět, jestli se vám usíná líp po melaninu. Vyzkoušení není nebezpečné, vždy se můžete vrátit zpět k Hypnogenu. Obojí je na přírodní bázi.

Zdroj: diskuze Melanin tablety

Funkce melaninu

Melanin chrání proti poškození světlem. Pokožka nesmí být nadměrně vystavena světelnému UV záření. Konkrétněji se udává, že nesmí docházet k oxidaci kyseliny listové v pokožce, ale zase musí být dostatek světla, aby mohl vznikat vitamín D. Melanin tedy pohlcuje především ultrafialové záření, které mění z 99,9 % na teplo, a tak zabraňuje tvorbě volných radikálů, čímž chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru – melanomu.

V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována hlavně v okamžiku, kdy dojde k poškození DNA. Pokožka tak při opalování hnědne. Různé lidské rasy mají geneticky zakódované odlišné barvy pleti, což zřejmě záviselo na tom, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Vzácně dochází i k přílišné produkci melaninu (takzvaný melanismus) nebo je naopak melanin produkován v nižším množství (albinismus).

Zdroj: Co je melanin

Poradna

V naší poradně s názvem PREDNISON A SLABÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jar.Najč.

Dotaz odborníkovi: je možno vyléčit tzv.slabou kůži/pokožku/ po vysazení léku Prednison? Za odpověd předem díky.J.N.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prednison je syntetický kortikosteroid, který mimo své léčivé účinky má i nežádoucí účinky na pokožku, kterou ztenčuje. Obvykle se pokožka vrátí do původního stavu za jeden až dva měsíce po vysazení Prednisonu. Existují však i podpůrné látky na její posílení. Je to vitamín C, tretinoin a vitamín E.

- vitamin C se použije zevně přímo na kůži. Vitamín C při místní aplikaci rovnou na pokožku podporuje tvorbu kolagenu, vaše pokožka se stane silnější při pravidelném používání. Vitamín C najdete v různých pleťových vodách, krémech a sérech.

- promluvte si se svým lékařem o účinné látce tretinoin. Tretinoin podporuje tvorbu kožních buněk, pomáhá výrazně zahustit kůži. K jeho získání budete potřebovat lékařský předpis. Je k dispozici v masti, krému a ve formě séra.

- propíchněte kapsli vitaminu E a vymačkněte obsah na kůži. Vitamin E je nezbytný pro zdraví pokožky. Při místní aplikaci, podporuje silnější a zdravější kůži.

- denně masírujte pokožku. Masáž zvyšuje krevní oběh, pomáhá rozproudit krev a živiny se snadněji dostanou na celou plochu tenké pokožky. Jakmile bude vaše pokožka lépe živená, začne houstnout. Pevným tlakem masírujte oblast dvakrát denně po dobu nejméně 90 sekund.

- jeste vyváženou masitou stravu. Vaše pokožka potřebuje zdravou stravu plnou kolagenu a všech ostatních aminokyselin, aby se regenerovala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prednison a slabá kůže

Tvorba melaninu

Co je melanin? Z chemického hlediska je odvozen z aminokyselin tyrosinu či tryptofanu, které jsou oxidovány a polymerizovány. Nejběžnější formou je hnědočerný polymer eumelanin. Další běžná forma je červenohnědý polymer feomelanin, který je zodpovědný za zrzavé vlasy a pihy. Oba mají mírně odlišnou chemickou strukturu.

Melanin chrání pokožku proti poškození světlem. Pokožka nesmí být nadměrně vystavena světelnému UV záření. Udává se, že nesmí docházet k oxidaci kyseliny listové v pokožce, ale při nedostatku světla by zase nemohl vznikat vitamín D. Melanin pohlcuje především ultrafialové záření, čímž zabraňuje tvorbě volných radikálů a chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru melanomu.

V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována v okamžiku, když dojde k poškození DNA. Pokožka tak při opalování hnědne. Různé lidské rasy mají geneticky zakódované odlišné barvy pleti, což zřejmě záviselo na tom, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka, v níž vzniká melanin, se označuje melanocyt a je zodpovědná za pigment.

Melanocyt čili pigmentová buňka je typ živočišných buněk roztroušených ve svrchní vrstvě pokožky, ve vlasových folikulech, v oční živnatce, ve vnitřním uchu, mozkových plenách, kostech i v srdci. Melanocyty produkují pigment melanin a jsou neuroektodermálního původu. Melanocyty jsou buňky s mnoha výběžky, jimiž se napojují na přilehlé keratinocyty. V cytoplazmě melanocytů jsou zvláštní organelové struktury, takzané melanozomy. Se vzrůstající velikostí melanozomů se dá usuzovat na temnější barvu pleti. Pokud jsou pokožkové buňky vystaveny UV záření, dochází k produkci intermedinu (melanocyty stimulující hormon, MSH), který podporuje tvorbu melaninu v melanozomech. Melanin se poté po malých částech předává do sousedních keratinocytů a způsobuje zde opálení.

Nadměrnou lokální činností melanocytů vznikají různé skvrny, například pihy (ephelides), kávové skvrny („café-au-lait“) či některá lentiga. Horší bývají melanocytové névy, z nichž se může vyvinout maligní melanom.

Vlasové barvivo (melanin) je uloženo převážně v kortexu a částečně v medule.

Typy melaninu:

  • eumelanin (tmavý);
  • feomelanin (světlý);
  • erytromelanin (červený).

Zdroj: Melanin tablety

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOERELLA PODPORUJE VZNIK RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Beru chlorellu asi 14dnu citim se lepe atd.ale zarazilo me cteni ze chlorella muze ovlivnit vznik rakoviny to me hodne vydesilo o to vic ze otec mel rakovinu,nevim ted jestli mam v uzivani pokracovat..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto riziko je u chlorelly jen hypotetické a není potvrzeno žádnou studií. Vychází se zde z teorie, že chlorella podporuje buněčné dělení a tudíž může podporovat i dělení rakovinné buňky. Toto riziko je převáženo mnoha pozitivy, které chlorella má. Je-li vám po užívání dobře a cítíte se fajn, tak klidně pokračujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chloerella podporuje vznik rakoviny

Výskyt melaninu

V lidském těle se vyskytuje nejen v kůži, ale například i ve vlasech či v sítnici. Mimo to se melanin nachází v peří ptáků, v pokožce plazů, ve hmyzí vnější kostře, nebo dokonce v inkoustu hlavonožců.

Zdroj: Co je melanin

Diskuze

V diskuzi SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samboja.

Brání či podporuje skořice stolici? Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořice

Funkce melaninu

Melanin chrání proti poškození světlem. Pokožka nesmí být nadměrně vystavena světelnému UV záření. Konkrétněji se udává, že nesmí docházet k oxidaci kyseliny listové v pokožce, ale zase musí mít kůže dostatek světla, aby mohl vznikat vitamín D. Melanin pohlcuje především ultrafialové záření, které mění z 99,9 % na teplo, a tak zabraňuje tvorbě volných radikálů, tím také chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru, melanomu.

V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována hlavně v okamžiku, kdy dojde k poškození DNA. Pokožka tak při opalování hnědne. Různé lidské rasy mají geneticky zakódovanou odlišnou barvu pleti, což bylo zřejmě ovlivněno tím, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Vzácně dochází i k přílišné produkci melaninu (takzvaný melanismus) nebo je melanin naopak produkován v nižším množství (albinismus).

Zdroj: Melanin v potravinách

Holtova mast – příbalový leták

Cremor Holt je typem stearinového hydrokrému zahuštěného hydrogelem škrobu. Obsahuje 6% Tinctura ichtamoli detergent. Podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže, ekzémech a podobně.

Užití holtovy masti

Cremor holt se používá tam, kde je potřeba podpořit tvorbu nových buněk pokožky, či jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže, ekzémech a podobně.

Holtova mast dávkování

Aplikujte na postižené místo 2–3x denně.

Kontraindikace

Nejsou popsány.

Vedlejší příznaky

Nejsou popsány.

Zdroj: Holtova mast

Příbalový leták

Cremor Holt je typem stearinového hydrokrému zahuštěného hydrogelem škrobu. Obsahuje 6% Tinctura ichtamoli detergent. Podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže, ekzémech a podobně.

Zde můžete vidět příbalový leták Holtovy masti.

Zde můžete vidět cenu Holtovy masti.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Melanin a adrenalin

Ve vzácných případech dochází k přílišné produkci melaninu (takzvaný melanismus) nebo je naopak melanin produkován v nižším množství (takzvaný albinismus). V přírodě albinismus vyvolává zvýšení adrenalinu u zvířat, která pod jeho vlivem na albíny utočí.

Zdroj: Melanin

Hormon melanin

Hormon melanin pohlcuje ultrafialové záření, které mění z 99,9 % na teplo, a tak zabraňuje tvorbě volných radikálů, čímž chrání DNA buněk před poškozením a vznikem zhoubného nádoru. V lidské kůži je tvorba melaninu stimulována hlavně v okamžiku, kdy dojde k poškození DNA. Různé lidské rasy mají geneticky zakódované odlišné barvy pleti, což zřejmě záviselo na tom, v jak intenzivním slunečním záření se daná populace vyvíjela. Buňka zodpovědná za vznik melaninu se označuje jako melanocyt. Nejběžnější formou je hnědočerný polymer eumelanin. Další běžná forma je červenohnědý polymer feomelanin, který je zodpovědný za zrzavé vlasy a pihy. Oba mají mírně odlišnou chemickou strukturu.

Zdroj: Melanin

Co v sobě obsahuje Smilax lékařský?

Sarsaparilla veracruz - Smilax lékařský obsahuje zejména steroidní saponiny, rhynchophyllin, hirsutin, mitraphylin, beta sitosterol a glykosidy. Dále pak stopové prvky vápník, měď, železo, jód, mangan, draslík, křemík, sodík, síru. Vitamíny B - komplexu, vitamíny A, C a D. Smilax byl indiánům Jižní Ameriky velmi znám a byl jimi oblíben pro své tonizační a afrodiziakální účinky. Smilax totiž podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, čímž ovlivňuje i sexuální apetit u mužů i u žen.

Zdroj: Smilax lékařský


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP