Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POMAHA CITRON NA MOCOVINU V KRVI

OBSAH

Léčivé účinky

Citron posiluje imunitní systém a obranyschopnost, pomáhá při zažívání, zabraňuje krvácení z dásní, posiluje tepny, posiluje vlasy, nehty a pokožku, zvyšuje výkonnost, působí preventivně proti křečovým žilám.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ PATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumila Cihelková.

Na popraskané paty pomáhá citron. Paty potřít, změkčí kůži a zároveň dezinfikuje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popraskané paty

Přírodní léčba vysoké hladiny kreatininu v krvi

Chcete-li pomoci tělu s vylučováním nadbytečného kreatininu, zde jsou některá doporučení, kterými byste se měli řídit:

  • zvyšte příjem tekutin, aby byl vyplaven kreatinin z ledvin;
  • pijte brusinkový džus, který je užitečný při léčbě infekcí močových cest;
  • zahrňte do jídelníčku okurky, hlávkový salát, květák a mrkev. Tato zelenina pomáhá zvládnout ledvinové poruchy;
  • zdržte se nadměrné konzumace alkoholu;
  • vyhněte se červenému masu a potravinám bohatým na mouku a cukr, protože je pravděpodobné, že komplikují funkci ledvin;
  • použijte ženšen, který je účinný při snižování kreatininu v krvi;
  • pijte šťávu z Aloe vera, zlepšuje funkci ledvin a pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi a krevní tlak;
  • pravidelně cvičte, protože tím spalujete kalorie.

Zdroj: Jak snížit kreatinin v krvi

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

já jsem ještě objevila přípravek glukorizin a ten mi taky pomáhá na udržení hladiny cukru v těle...tak si tolik nemusím hlídat jídlo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi

Citrón

Citrón je jednou z mála potravin na světě, která má zvláštní strukturu. Citrón produkuje množství elektromagnetické energie. Tato energie je velmi účinná při léčení, čištění. Citrón pomáhá aktivovat a zvýšit účinnost jater. Zároveň je bohatý na draslík, vápník, fosfor a hořčík. Dalo by se říci, že se jedná o zázračnou potravinu, která je vhodná při léčbě nachlazení, chřipky, bolesti v krku a při problémech s játry.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOROVÝ ČAJ NA NACHLAZENÍ A JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, chtěla bych vědět jak často a dlouho se muže užívat čerstvý zázvor jako čaj. A jestli jsou možné při dlouhodobém užívání zdravotní problémy (jako pocení, zvýšený krevní tlak a mdloby).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Zázvor je lék snad na všechno :D pomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi, při chřipce, rýmě a nachlazení je to pro mě opravdu první záchrana.

Zdroj: diskuze Zázvorový čaj na nachlazení a jeho užívání

Pro přípravu tinktury citron - česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml 60% vodky.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi ČESNEK CITRON ZÁZVOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den.
Využívat v několika fázích celou vyrobenou várku a přerušit.Nebo dvě fáze a opakovat 2x ročně. Jaký je prosím rozdíl v receptu:4 citrony, 4 stroužky česneku,kousek zázvoru. Vše rozmixovat,přidat 2L studené vody, přivést do varu a odstavit.Scedit přes plátno. Užívat malou skleničku denně na lačno. Tento recept byl také na internetu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Nevarit, česnek citron zázvor med každé ráno s teplou vodou jako elixír života jasné,!

Zdroj: diskuze Česnek citron zázvor

Glykemický index citronu

Citrony obsahují velké množství vitaminu C a rozpustné vlákniny a mají nízký glykemický index (GI), proto mohou být součástí vaší stravy, ať už máte cukrovku nebo ne.

Glykemický index určuje, jak ovlivňuje druh sacharidů, který se nachází v konkrétní přijaté potravině, vzestup hladiny glukózy v krvi i vzestup hladiny inzulinu v krvi.

Zdroj: Citron a cukrovka

Diskuze

V diskuzi PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.

Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Význam glykemického indexu

Dle hodnot glykemického indexu (GI) se sacharidové potraviny dělí na potraviny s vysokým glykemickým indexem (GI 75 a více), se středním glykemickým indexem (GI 56–74) a nízkým glykemickým indexem (GI 55 a méně). Po konzumaci potraviny s vysokým glykemickým indexem dojde k prudkému vzestupu hladiny glukózy v krvi a k jejímu následnému rychlému poklesu vlivem okamžitého vyloučení velkého množství inzulinu do krve. Po požití potraviny s nízkým glykemickým indexem dochází k pozvolnému vzestupu hladiny glukózy v krvi a k jejímu pomalému poklesu. V krvi je udržována stálá hladina glukózy, nedochází k výkyvům glykemie (hladiny glukózy v krvi).

Zdroj: Citron a cukrovka

Diskuze

V diskuzi CITRON A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nika.

Citron se jako antikoncepce používal už ve starém Egyptě. Casanova u svých milenek praktikoval jen metodu, kterou převzal ze starých pramenů. Půl citronu se vymačkalo a zasunulo do pochvy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Citronová šťáva při dně

Citron patří k tradiční medicíně mnoha zemí, a to i při léčbě nemocí pohybového aparátu. Jeho šťáva pomáhá bojovat proti artritidě, revmatismu a artróze. Citron je nasycený vitaminy A, B1 a B2, P a C, jakož i kyselinou citronovou. Tyto komponenty mají posilující a protizánětlivé vlastnosti. Zbavit se nemoci pouze použitím citronu není sice možné, ale může sloužit jako vynikající podpora. Doporučuje se použít citronovou šťávu nebo tinkturu z citronové kůry: rozřízněte si jeden citron a vymačkejte z něho šťávu. Potírejte s ní klouby 2x denně a nehýbejte se, dokud zcela nevyschne. V případě, že nemáte čas na tinkturu, připravte si z citronové kůry čaj: nalijte do hrnce 1 litr vody a přidejte šťávu a kůru ze 2 citronů. Vařte 15 minut, když čaj trochu vychladne, oslaďte ho medem a pijte.

Zdroj: Dna a citron

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

60% vodku koupím kde?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vodka se 60% alkoholu se dá koupit v každém větším supermarketu. Například Pelíškovka nebo Jelcinovy slzy.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Může se citron při cukrovce?

Třebaže citrony mají spoustu zdravotních výhod, je třeba mít na paměti několik věcí:

  • Citronová šťáva je kyselá a může narušit zubní sklovinu.
  • Citron může vyvolat pálení žáhy.
  • Citron je přírodní diuretikum.
  • Citronová kůra obsahuje oxaláty, které mohou vést k tvorbě ledvinových kamenů oxalátu vápenatého.
  • Pokud trpíte mírnými negativními vedlejšími účinky, omezte nebo se vyhněte konzumaci citronů a citronové šťávy a poraďte se se svým lékařem, zda nemáte například ledvinové kameny.
  • Užívání 1 000 miligramů vitaminu C po dobu šesti týdnů může pomoci snížit riziko komplikací diabetu typu 2 snížením hladiny cukru v krvi a hladin lipidů.
  • U lidí s diabetem může být potřeba suplementace vitaminem C vyšší.
  • Příjem vitaminu C v potravě může hrát ochrannou roli při vývoji diabetu 2. typu.

Zdroj: Citron a cukrovka

Diskuze

V diskuzi JE VHODNÝ PRO DIABETIČKU 2.ST. UŽÍVÁNÍ DOPLŇKU STRAVY LINGZHI -KOŘEN ŽIVOTA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Je vhodný pro diabetičku II.stupně užívání doplňku stravy LINGZHI - kořen života,kde je obsah polysacharidů 30 % /200 mg/g/ ?. Četla jsem, že pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Je vhodný pro diabetičku 2.st. užívání doplňku stravy LINGZHI -kořen života ?

Zibor a menstruace

Při podávání léku Zibor u fertilních žen je třeba počítat i s vyšší intenzitou menstruačního krvácení.

Zdroj: Zibor pomáhá blokovat srážlivé procesy v krvi

Nutriční hodnoty citronu

Na 100 g citronu připadá až 58 mg vitaminu C. Citron obsahuje také vitamin B6, toho je v něm ale podstatně méně (0,11 mg/100 g). Pro citron je specifická kyselá chuť, kterou způsobuje kyselina citronová. Velmi důležité jsou i flavonoidy, které mají antioxidační účinky.

Další látky obsažené ve 100 g citronu:

  • voda: 86 g
  • bílkoviny: 1,0 g
  • tuky: 0,3 g
  • cukry: 3,2 g
  • energie: 79 kJ
  • Na: 5 mg
  • K: 150 mg
  • Ca: 85 mg
  • Mg: 12 mg
  • P: 18 mg
  • karoten: 0,018 mg

Zdroj: Citron a cukrovka

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlos.

To byl přesně můj případ. Zdravý životní styl, dostatek pohybu a přesto mi cukr v krvi létal okolo 6ti mol. Nakonec se mi povedlo pomocí doplňku stravy cukr v krvi zkrotit a držet ho na uzdě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IVa.

Co vam pomohlo? vyzkousela jsem uz hodne veci ale nic nezabira

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Zibor a alkohol

Umírněná konzumace alkoholu během léčby Ziborem nevadí.

Zdroj: Zibor pomáhá blokovat srážlivé procesy v krvi

Česnek a citron na zvápenatělé tepny

Česnek a citron se používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. K těmto účelům je vhodná tinktura z česneku a citronu.

Zde je článek, kde se dozvíte více informací o receptu na tinkturu z česneku a citronu.

Zdroj: Zvápenatělé tepny

Co všechno citron obsahuje

Citron je bohatým zdrojem vitamínu C neboli kyseliny askorbové, která posiluje obranyschopnost organismu. Dále podporuje tvorbu kolagenu, látky, která se podílí na stavbě pojivové tkáně a pomáhá při hojení nejrůznějších poranění. Citronová šťáva obsahuje karotenoidy, vitamíny skupiny B, pektiny, fosfor, draslík, sodík, dvojmocný vápník, dvojmocné železo a další stopové a minerální prvky. Citron především obsahuje takzvané flavonoidy, látky s antioxidačními vlastnostmi, které preventivně působí proti kardiovaskulárním chorobám a rakovinnému bujení. Ve žluté vrstvě citronové kůry se nachází silice, která se skládá z limonenu, citralu a citronelalu, dále obsahuje glykosid hesperidin, jenž blahodárně ovlivňuje prostupnost a křehkost krevních vlásečnic. Bílá vrstva citronové kůry je nazývána albedo a obsahuje především flavony, glykosidy a deriváty kumarinu. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Dávkování

Je ještě potřeba více prozkoumat, kolik citronové šťávy nebo citronového extraktu potřebuje konkrétní člověk, aby se u něj snížila hladina kyseliny močové v krvi. Doposud publikované studie používaly různé dávky. V první z nich měli účastníci denně vypít asi 30 mililitrů čerstvě vymačkané čisté citronové šťávy (to je šťáva asi z jednoho citronu denně). Ve druhé studii každý pil denně čerstvou šťávu ze dvou citronů zředěných ve dvou litrech vody. Ani přesná dávka pro citronový extrakt ještě nebyla stanovena.

Zdroj: Citron a puriny

Využití glykemického indexu v praxi

Glykemický index je využíván ve zdravé výživě, redukční dietě a diabetické dietě. Zdravá výživa je prevencí proti různým onemocněním, například inzulinové rezistenci a následnému přechodu k onemocnění diabetes mellitus 2. typu, k nadváze a obezitě. V diabetické dietě má glykemický index význam při udržování stálé hladiny glukózy v krvi. Glykemický index je využíván i při redukci tělesné hmotnosti. Základem obezity je porucha energetické bilance organismu s projevy hyperinzulinémie (zvýšená hladina inzulinu v krvi). Hyperinzulinémie je přímo úměrná zvýšené hladině inzulinu v krvi, zpočátku jen po jídle, později i mezi jídly (v klidové fázi). Obézní jedinci mají porušenou energetickou bilanci buněk a tím i celého organismu, což vede k nárůstu tělesné hmotnosti po konzumaci stravy, která má vysoký glykemický index. Příčinou poruchy energetické bilance organismu jsou dědičné sklony, špatné stravovací návyky, nesprávný životní styl a stres.

Zdroj: Citron a cukrovka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP