Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PORUCHY LYMFATICKÉHO SYSTÉMU

OBSAH

Poruchy lymfatického systému

Mezi poruchy lymfatického systému patří lymfedém. Lymfedém je onemocnění, při kterém se lymfa hromadí v měkkých tkáních těla. Lymfa je tekutina obsahující bílé krvinky, které brání průniku choroboplodných zárodků. Příznaky lymfedému se nejčastěji projeví na rukou nebo nohou. Příčinami lymfedému bývají infekce, rakovina, genetické předpoklady, odstranění mízních uzlin. Léčba pomáhá kontrolovat příznaky a je kombinována s cvičením, kompresí postižené části, péčí o pleť a masážemi.

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem MĚSÍČKOVÁ MAST A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Markovicova@seznam.cz.

Dobrý den,měla jsem zlomený kotník a v pondělí mi sundali sádru,ale stále nesmím chodit.Dělám si masáže s měsíčkovou mastí,ale nevím zda tato mast nemá vliv na účinek Warfarinu.|Ten mi nasadili,když jsem dostala plicní embolii na základě zlomené nohy.Děkuji Jana Suržinová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měsíčková mast se může v klidu používat na masáže zlomené nohy, i když se současně užívá Warfarin na ředění krve. Masáže vždy provádějte ve směru od prstů nohy, přes kotník ke kolenům. Tím podpoříte správný krevní oběh i oběh lymfatického systému.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Měsíčková mast a warfarin

Bylinný čaj pro zdravý lymfatický systém

Nejlepšími bylinkami pro lymfatickou očistu je třapatka (Echinacea), Goldenseal Rott („Zlatá pečeť“), řebříček a chvojník (Ephedra). Echinacea a Goldenseal jsou silná přírodní antibiotika pro čištění lymfatického systému. Řebříček slouží k pocení, čištění, sušení a léčí řadu infekcí. Ephedra je nejsilnější čisticí prostředek, ale musí se používat s opatrností a pod dohledem lékaře, protože za určitých okolností může poškozovat tkáně.

„Zlatá pečeť“ je prášek vhodný pro krátkodobé použití při čištění vašeho lymfatického systému v důsledku akutní infekce. Doporučuje se 500 mg denně.

Echinacea je lepší pro dlouhodobé užívání, protože je šetrnější ke tkáním. Pro pravidelné lymfatické čištění se doporučuje pít ½ šálku denně v kombinaci s kořenem lékořice.

Pro jemnou očistu lze pít 3 nebo více šálků denně odvaru z řebříčku.

Ephedra je jedním z nejmocnějších detoxikačních prostředků. Nicméně je to také silný stimulant nervového systému, který musíte užívat s opatrností. Před zahájením jakéhokoli druhu alternativní léčby doporučujeme konzultaci s ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM-MUZE JEJ UZIVAT CLOVEK NA WARFARINU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Haškova.

Chtěla bych se zeptat,jaké máte zkušenosti s užíváním tohoto přípravku po úrazech a při Warfarinu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym je po úrazech vhodný, protože přispívá ke zlepšení prokrvení tkání a zlepšuje činnost lymfatického systému. Wobenzym tak zkracuje dobu léčby. Bohužel díky těmto účinkům Wobenzym není možné jen tak kombinovat s Warfarinem. Společné užívání je možné, ale musí být trvalé a na začátku a na konci společné léčby musí být proveden test srážlivosti krve a přizpůsobeno dávkování Warfarinu. Proto je třeba obrátit se se svým záměrem užívat k Warfarinu i Wobenzym na svého lékaře, od kterého dostáváte předpis na Warfarin a naplánovat s ním začátek a trvání léčby Wobenzymem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Wobenzym-muze jej uzivat clovek na warfarinu?

Souhrn kroků vedoucích k odstranění akné nejen na zádech:

  1. Odstranit jedy a nezdravé látky na vstupu do organismu.
  2. Provést detoxikaci organizmu a očistu lymfatického systému pomocí Activ Aloe a řasy Chlorella.
  3. Vyrovnat hormony vysazením nebo změnou antikoncepce.
  4. Uklidnit se, vyrovnat svou psychiku a začít vnímat okolí pozitivně.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Poradna

V naší poradně s názvem ZAŘAZENÍ DO SYSTÉMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel To je jedno.

Jak mám zařadit bobkový list do systému např: Myš: Říše:
živočichové (Animalia)
Kmen:
strunatci (Chordata)
Třída:
savci (Mammalia)
Řád:
hlodavci (Rodentia)
Čeleď:
myšovití (Muridae)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vavřín vznešený alias bobkový list
Vědecká klasifikace
Říše: rostliny (Plantae)
Podříše: cévnaté rostliny (Tracheobionta)
Oddělení: krytosemenné (Magnoliophyta)
Třída: nižší dvouděložné (Magnoliopsida)
Řád: vavřínotvaré (Laurales)
Čeleď: vavřínovité (Lauraceae)
Rod: vavřín (Laurus)
Binomické jméno: Laurus nobilis

Zdroj: diskuze Zařazení do systému

Mrtvice

Nepříjemné pocení může doprovázet jako jeden z mnoha příznaků rovněž některá neurologická onemocnění. Jde například o poškození hypotalamu, mozkovou ischemii (mrtvice a infarkty), poruchy autonomního nervového systému, epilepsii.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem PLISEN POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

dobrý den,před rokem mě začal bolet prst na ruce ale moc jsem tomu něvěnovala pozornost, myslala jsem ža mám jen záděr, nebo jsem zajela pilníkem. Po nějaké době mi mězi kůžičkou a nehtem vznikla malá bílá tečka- a z té začal vatékat hnis,Nebralo to konce a trvalo to několik dnů.Byla jsem dost zničená, protože o nehty jsem se vždy vzorně starala a nikdy neměla zapotřebí umělé. Asii po dvou měsících jsem zašla k lékaři-chirurgovi. ten doporučil višnové zábaly. To trvalo ěkolik týdnů, pomohly od bolesti a vzhled nehtu nebyl až tak hrozný, přesto se nemoc po pár týdnech opšt vrátila.Poté doporučil strhnutí něhtu. Což jsem odmítla, sehnala jsem si mastičku z trávy a neht se ,,zahojil" ale neroste rovný, naštěstí je jen n aboku a není tak viditelný. To bylo před rokem a tec se mi udělalo to samé na palci stejné ruky. Jsem v nocé práci a nemůžu chodit s višnákem palec bolí a já jsem na dně. Marijánka nezabírá....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Jitko, to co zde popisujete, ukazuje spíše na problém Vašeho imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. Ve Vašem případě jde o opakované infekce nechtového lůžka. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita Vašeho nehtu. U Vás bych nehledal příčinu v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř, ale Vy přeci nechcete, aby vůbec takový vznikal. A toho dosáhnete vyléčením svého imunitního systému. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Požádejte tedy svého obvoďáka o tento krevní rozbor.

Vlivy, které můžou ovlivňovat Váš imunitní systém:
Obecně je zřejmé, že na imunitní systém působí, často negativně, mnohé civilizační vlivy: od změn životního stylu (druhové i chemické složení stravy, stres atd.), až po nejrůznější formy znečištění prostředí.

Léčba poruchy imunitního systému není jednoduchá, podobně jako u alergií, ale léčit se dá. Pokud byste chtěla zahájit léčbu okamžitě, tak je možné začít užívat léčbu Ibuprofenu 400mg, který je volně prodejný v lékárně v dávkování 1 tabletu každé 4 hodiny po dobu jednoho týdne. Pak zhodnoťte výsledky. Před užitím Ibuprofenu je třeba prostudovat příbalovou informaci o kontraindikacích a nežádoucích účincích, jde totiž o vysoké dávky protizánětlivého léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plisen pod nehtem

Léčba poruchy lymfatického systému

Způsoby léčby lymfedému zahrnují kompresi (obvykle vícevrstvé obvazy), manuální lymfodrenáž (MLD), pohybové cvičení. Manuální lymfodrenáž je lehká masážní terapeutická technika, při které se masáž provádí v určitých směrech na základě struktury lymfatického systému. To pomáhá odtoku lymfy přes správné kanály. Léčba zahrnuje také péči o pleť, aby se zabránilo poranění, infekci a rozpadu kůže, stejně jako lehké cvičení a pohybové programy. Cvičení by mělo být pečlivě navrženo lékařem a fyzioterapeutem. Vše by mělo pomoci k odvodnění, aniž by to vedlo k otokům, které by mohly zhoršit váš zdravotní stav. Dále se doporučuje nosit kompresní punčochy v postižených oblastech nebo využit pneumatické komprese s čerpadlem. Váš lékař a fyzioterapeut rozhodnou, které metody komprese jsou nejlepší.

Operace se používá pouze v některých případech, ale výsledek je omezený. Chirurg musí mít hodně zkušeností s tímto typem postupu. Po operaci proběhne následná fyzická terapie ke snížení lymfedému. Mezi možné typy operací patří: liposukce, odstranění abnormální lymfatické tkáně, transplantace normálních lymfatických tkání v oblastech s abnormální lymfatickou drenáží, tyto zákroky jsou méně časté. Nejčastějším výkonem při abnormální lymfatické tkáni je náhrada pomocí žilních štěpů. Tyto postupy jsou obvykle úspěšné, i když jsou často prováděny experimentálně.

Lymfedém je chronické onemocnění, které obvykle vyžaduje celoživotní léčení. V některých případech se lymfedém časem zmenší. Nicméně některé otoky jsou obvykle trvalé. Pokud se u vás objeví otok paží, nohou nebo lymfatických uzlin, navštivte svého ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Lymfatický systém

Diskuze

V diskuzi PROBIOTIKUM I NA CESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Henryho.

Aktivní probiotikum
Přínos pro zdraví

Střevní mikroflóra tvoří významnou část imunitního systému a tak není divu, že mnohé poruchy spojené s imunitní reakcí, byly označeny jako potenciální terče pro probiotické terapie.

Kdy mohou pomoci přátelské bakterie:

Zánětlivé střevní onemocnění
Syndrom dráždivého tračníku
Peptické vředy
Virová gastroenteritida
Antibiotiky spojené průjem
Astma
Senná rýma
Ekzém
Jídlo intolerance
Infekce močových cest
Ledvinové kameny
Ústní infekce
Zubní kaz
Candida
revmatoidní artritida
syndrom chronycké únavy
významné doplnění střevní kůry - očisty střev


Více zde: www.zdravickoboskovi…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Probiotikum i na cesty

Autonomní neuropatie

Vegetativní nervový systém ovlivňuje mnoho orgánů, systémů a jejich funkcí v těle, proto je poškození autonomních nervů provázeno mnoha různorodými příznaky, a to podle toho, která část je kterým mechanismem poškozena. Často dochází ke zvýšenému pocení, které se projevuje chladnými dlaněmi.

Poruchy vegetativního nervového systému mohou vzniknout v každém věku, některé z nich jsou dědičné. Ve vyšším věku jsou většinou součástí neurodegenerativních onemocnění, jako je například Parkinsonova choroba, nebo metabolických onemocnění, jako je například diabetes mellitus. Zejména u nemocných léčených inzulinem či perorálními antidiabetiky s rizikem noční hypoglykemie se projevují tyto poruchy nadměrným pocením. Cukrovku také často doprovází postižení autonomního nervového systému, které může být příčinou nadměrného pocení v průběhu celého dne.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC SLONÍ NOHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobry den pane doktore,obracim se na Vas s dotazem,po prekonani rakoviny delozniho cipku mi byla prerusena lymfa v trisle a nasledkem toho je prava koncetina o 17.5cm vetsi.Ma psychika a sebevedomi jsou nenavratne zakopany hluboko pod zemi.Je mozna v mem pripade dobrovolna amputace koncetiny??Je mi 50let a oprvdu uz to nezvladam.Dekuji,Barbora

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Amputace nohy by nebylo nejlepší řešení. Je úžasné, že jste přežila rakovinu a byla by škoda komplikovat si život dalším traumatem spočívajícím v nemožnosti normálního pohybu vlivem amputace funkční nohy. Hledejte způsoby, jak stav nohy vrátit zpět. Syndrom sloní nemoci vzniká jako reakce na přítomnost parazita nebo jako následek zneprůchodnění lymfatického systému. U vás je jasně lokalizované místo, kde k přerušení došlo a snad by se dalo toto místo obejít přemostěním za použití žilních štěpů. Provádí se to ve vzácných případech. Tento postup je nejúčinnější v časných stádiích lymfedému a měl by ho provádět zkušený chirurg. Takové chirurgy je možné najít na klinikách velkých měst, jako první by byl IKEM v Praze. Zkuste si zajistit doporučení od svého ošetřujícího lékaře na vyšetření v tomto institutu. Pokud chcete více podrobnějších informací k této nemoci, tak zde je náš článek s informacemi o možnostech léčby: www.ceskaordinace.cz…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc sloní noha

Očista lymfatického systému

Jelikož lymfatický systém čistí celé naše tělo, mohou se příznaky ucpaného systému projevit v mnoha ohledech, proto je důležitá očista lymfatického systému. U očisty lymfatického systému postupujte dle pravidel zdravé výživy a správného životního stylu. Zde je několik rad:

  1. „Vyčistěte“ svůj jídelníček tak, aby vám pomohl očistit lymfatický systém. Zdravá strava produkuje méně odpadu, a tak nezatěžuje váš lymfatický systém. Vyhněte se zpracovaným potravinám, které mají vysoký obsah soli, cukru a konzervačních látek. Vyměňte jednoduché cukry a sacharidy za komplexní sacharidy z ovoce. Vyhněte se ovoci, které u vás vyvolává alergii.
  2. Pijte 2,5 až 4 litry filtrované nebo čištěné vody denně. Vaše tělo potřebuje být dobře hydratované, aby váš lymfatický systém správně fungoval.
  3. Praktikujte hluboké dýchání z bránice a nosem, aby byla vaše lymfa v pohybu.
  4. Pravidelně cvičte. Nejlépe skákejte nahoru a dolů na trampolíně nebo přes švihadlo po dobu 5 minut denně. Další mírné cvičení, jako je chůze a strečink, je také užitečné, pokud jej provádíte pravidelně.
  5. Odpočiňte si v sauně nebo parní lázni a nechte vaše tělo potit, takto se organismus výborně očistí od toxinů.
  6. Noste oblečení, které není příliš upnuté. Těsné oblečení omezuje váš lymfatický systém a přispívá k jeho ucpání. Ze stejného důvodu by se ženy měly vyhnout celodennímu nošení podprsenek.
  7. Vypořádejte se stresem, depresí a jinými emocionálními problémy. Emocionální problémy se totiž mohou snadno stát fyzickými.
  8. Zvažte alternativní terapie. Bylo zjištěno, že akupunktura je velmi prospěšná pro proudění lymfy. Pravidelné ošetření od maséra, který je obeznámen s lymfodrenážní masáží je skvělý způsob, jak udržet celé tělo zdravé a lymfatický systém v běhu.
  9. Detoxikujte své tlusté střevo. Vyberte si detoxikační systém, který zároveň pročišťuje játra, ledviny a slezinu. Pokud jste pod pravidelnou kontrolou lékaře, měli byste vždy s lékařem konzultovat, jaký detoxikační program je pro vás nejvhodnější.

Zdroj: Lymfatický systém

Diskuze

V diskuzi LÉČBA LUPÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iren.

Důvod lupénky spočívá ve střevním traktu - střevní stěny se v některých oblastech ztenčí natolik, že se stanou propustnějšími a k tomu se navíc přidává špatná koordinace vylučovacího systému. Jedovaté látky, které mají procházet střevy a pak být vylučovány, pronikají ztenčenými stěnami do lymfatického systému a pak se dostávají do krevního oběhu.
Průběh lupénky jde zmírnit a dokonce i přes názory většiny lékařů i vyléčit. Podstatou je v první řadě změna jídelníčku a během této změny - střevního traktu s dodáváním minerálů a vitamínů. Dále je nutné pokožku postiženou lupénkou nutně šetrně ošetřovat.
Lupénka je zánět kůže a její původ je ve střevech. Aby jsme lupénku zdárně mohli hodně zmírnit nebo dokonce vyléčit, je zapotřebí úprava jídelníčku - omezit tučná a smažená jídla a přidat více zeleniny a ovoce. dále je zapotřebí v první fázi co nejmírnější detox, posílit imunitu, a doplnit do těla minerály a stopové prvky a to vše zevnitř a povrch kůže jemně ošetřovat - nepoužívat mýdla koupená v drogerii, která pokožku dráždí a vysušují ještě více než je zapotřebí.
Mám velké zkušenosti s léčbou lupénky a můžu říct, že je léčba lupénky z 99% úspěšná, pokud člověk postižený lupénkou spolupracuje a řídí se pokyny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba lupénky

Zdravý spánek

Zdravý spánek je takový spánek, kdy si na něj v průběhu dne vůbec nevzpomeneme, nepřemýšlíme nad tím, jak spíme. Když tělo spí, sníží se krevní tlak, dýchání se zpomaluje, mozek ale intenzivně pracuje. Spánek aktivuje paměť. V noci se uloží to, co člověk během dne zažil nebo se naučil. Ukazuje se, že je poměrně důležitý zejména pro naší emoční paměť. Takže vliv je potom na duševní zdraví. Spánek má nepochybně funkce i u imunitního systému. Spánek se v průběhu noci mění. Střídají se dvě základní fáze spánku: non-REMREM.

Zdroj: Poruchy spánku

Oteklá víčka (spodní i horní)

Pokožka kolem očí je velmi citlivá a vše se na ní během několika hodin odrazí. Vyloučíme-li alergickou reakci na kosmetické přípravky a účinek probdělých nocí, pak je vhodné se zamyslet nad životním stylem během několika uplynulých týdnů. Otoky víček mohou být důsledkem užívání léků, špatného nahromadění lymfatické tekutiny či oslabení funkce ledvin. Poměrně rychlé a účinné řešení představuje zvýšení pitného režimu, aby mohla správně proběhnout detoxikace lymfatického systému a lymfa opět začala fungovat.

Jídelníček: vyloučení slaných a sladkých jídel, zvýšený pitný režim.

Tmavé kruhy pod očima

Bývají projevem vyčerpání, chřadnutí organismu a jeho oslabení. Po uplynutí kritické fáze by tyto potíže měly odeznít. Jestliže však přetrvávají, jde o problém nedostatku železa, nedostatečné okysličení a současně dlouhodobé únavy. Navíc čím je pleť bledší, tím jsou kruhy výraznější. Řešením je úprava jídelníčku, odpočinek a dostatečný pitný režim. Vhodné ke konzumaci jsou luštěniny, hodně zeleniny a ovoce, které jsou plné antioxidantů.

Zdroj: Pleť – zrcadlo našeho zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem TEBOKAN A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den,
užívám 2 pilulky denně Tebokan 40 mg. Mohu zapíjet jídlo pivem? Mohu dát třetinku něčeho ostřejšího (do 45%)?

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tebokan obsahuje hlavně extrakt z jinanu dvoulaločnatého (Ginkgo biloba), který se užívá k léčbě příznaků poruchy paměti, poruchy pozornosti, snížené schopnosti soustředění a emoční lability. Ačkoliv není známa žádná interakce mezi Ginkgem a alkoholem, tak přesto pití alkoholu v tomto případě nelze doporučit, neboť alkohol zhoršuje všechny zde vyjmenované příznaky. Jedno pivo denně neuškodí, ale vyšší dávky alkoholu s denní pravidelností je již problém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tebokan a alkohol

Lymfatický a imunitní systém člověka

Imunitní a lymfatický systém jsou dva úzce související orgánové systémy, které sdílejí řadu orgánů a fyziologických funkcí. Imunitní systém je obranný systém našeho těla působící proti infekčním patogenním virům, bakteriím, houbám a parazitům. To znamená, že zabraňuje, aby tyto škodlivé látky vstoupily do organismu, a pokud se již tak stalo, tak proti nim útočí. Lymfatický systém je systém kapilár, cév, uzlin a dalších orgánů, které dopravují lymfu z tkání. Lymfatický systém slouží jako filtr, který zbavuje organismus od zbytků buněk nebo patogenů, přenáší také mastné kyseliny ze střeva do krevního oběhu. Lymfatická soustava (mízní soustava) je jednosměrná soustava lidského těla, vedoucí z mezibuněčných prostor do krve mízními cévami. Větší mízní cévy se označují jako mízovody (například hrudní mízovod, kde ústí míza do žil).

Funkcí lymfatického systému je odvod tkáňového moku z tkání ve formě lymfy, odvod tuků ve formě kapének do horní duté žíly, obranný mechanismus (mízní uzliny), rovněž odvádí z těla produkty metabolismu (škodlivé, nepotřebné látky), vede do krve živiny, lymfa se podílí i na stálosti vnitřního prostředí (takzvaná homeostáze).

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem ŠTÍPNUTÍ,NEBO ROZSKRÁBLÝ NEŽID? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Ludvík.

Objevil se mi na hýždi červený flek,mám za to,že jsem si rozškrábl pupínek ,ale nikdo nikdy neví. Nemohli by jste odhadnout?? Je to ,citlivé,zarudlé,.. Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět alergická reakce po štípnutí hmyzem, na kterou pomůže namazání Fenistilem. Je zde však další možnost, že v místě centrálního pupínku bylo přisáté klíště, které jste mohl nevědomě při škrábání vyrýpnout. Klíště může přenášet bakterie způsobující onemocnění zvané borelióza a rizika z neléčené boreliózy jsou opravdu nebezpečná. V případě, že borelióza není léčena včas, může přejít do stadií s rozvinutím dlouhodobých následků. Mezi nejčastější patří chronický zánět kolenního kloubu, poruchy periferních nervů a lícního nervu. Dále dochází k poruchám rytmu srdeční činnosti a následkům z postižení centrálního nervového systému projevující se zejména poruchami paměti, nebo až jejími výpadky, zmenšením schopnosti koncentrace a udržení pozornosti, změnami nálad a v neposlední řadě také změnami spánku.
Doporučuji zajít na kožní a nechat si svůj červený flek na kůži vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Foto po štípnutí hmyzem na boreliozu

Noční děsy

Noční děsy jsou poměrně častou příčinou neklidného spaní. S léčbou zde neurologům pomáhají psychologové. Poruchy dýchání ve spánku zase může vyřešit chirurgické odstranění nosních a krčních mandlí. Lékaři ale zdůrazňují, že dětské problémy souvisejí s růstem, s tím, jak dozrává nervová soustava.

autor: Jakub Vinš

Zdroj: Poruchy spánku

Porovnání Xanaxu a Lexaurinu

Přípravek Lexaurin v nízké dávce snižuje duševní napětí a úzkost. Vyšší dávky způsobují svalové uvolnění a psychické zklidnění, což je velmi důležité při léčbě vážných neurotických (duševní poruchy mírného stupně) a psychosomatických onemocnění (duševní a tělesné onemocnění ve vzájemném vztahu).

Lexaurin je indikován:

  • při úzkosti, napětí, podrážděnosti, poruchách spánku;
  • při funkčních poruchách srdce a cévního systému, dýchacího, zažívacího a močopohlavního ústrojí způsobených stresem, úzkostí a napětím;
  • při psychosomatických poruchách, jako jsou bolesti hlavy nebo onemocnění kůže psychického původu;
  • při úzkosti a napětí doprovázejících vleklá organická onemocnění,
  • při abstinenčním syndromu (příznaky po vysazení alkoholu u závislých osob).

Léčivou látkou je bromazepamum. Přípravek je určen pouze pro dospělé.

Rozdíl mezi Xanaxem a Leuxaurinem je v účinné látce a v indikacích. Nejedná se o totožné přípravky.

Zdroj: Xanax

Chorobná nespavost

Pokud problémy se spánkem přetrvávají několik měsíců, lidé by rozhodně měli vyhledat odborníka. Takové potíže totiž nejen obtěžují, ale mohou i ohrozit na životě. Stavy, kdy už je člověk sám na sebe naštvaný, že to trvá hodinu a nemůže usnout, ví, že je třeba už jedna hodina nebo půl druhé ráno, a bude vstávat v půl páté do práce. Občas potká nespavost každého. Pokud ale trvá několik měsíců a provázejí ji další potíže, stává se vážným případem pro lékaře. Příčin může být hodně, špatná funkce nervových systémů, které se starají o spánek, duševní porucha nebo kritická životní situace. Závažné poruchy dnes mají i lidé přetížení prací. Mozek začne vypínat startér spánku. Tito lidé nemohou usnout, i když jsou v naprostém klidu, třeba na dovolené. Takoví pacienti musí omezit práci, naučit se odpočívat. Další dopady, které patologická nespavost na zdraví má, mohou být totiž velice nebezpečné. Lidé, kteří jsou dnes přetíženi a kteří tomu přetížení nevěnovali dostatek pozornosti několik let, tak teprve dnes začínají být velmi obtěžování těmito příznaky. Začíná z toho být jakási hrozící epidemie syndromu vyhoření.

Zdroj: Poruchy spánku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP