Zajímá vás téma POT JAKO OCET? Tak právě pro vás je určen tento článek. Pocení je dobrá věc, jelikož dochází k regulování tělesného tepla, ochlazení v případě potřeby. Zápach není ve skutečnosti způsoben potem, ale bakteriemi na kůži, které se jím živí. Kromě termoregulace slouží sekrece potu k vylučování některých odpadních produktů metabolismu (například močoviny, kyseliny močové a jiných). Pot naznačuje různé věci o tom, co se děje v lidském těle.
Homeopatické léky na nadměrné pocení
ACETIC ACID – pacient s bledou, voskovou a edematózní kůží. Horká pokožka s pálením a suchostí. Hojný pot. Snížená citlivost povrchu těla. Varikózní otoky. Podrážděnost vyvolaná většinou starostmi kvůli obchodům.
ACONITUM – studený pot a ledový chlad obličeje, nadměrné pocení na místech, kde pacient leží, potí se ze strachu, šoku nebo leknutí, pocení přináší úlevu všech obtíží.
AETHUSA CYNAPIUM – horkost a pocení na hlavě, odřená stehna při chůzi, pacient se velice potí na tříslech a ve slabinách, pokožka je chladná a pokrytá lepkavým potem. Silné a studené pocení. Nemá žízeň. Když se potí, musí být přikrytý.
AGARICUS MUSCARIUS – nadměrné pocení hlavně dopoledne. Večerní prudké záchvaty horka s hojným pocením. Velmi citlivý k chladnému vzduchu, zhoršení na chladném čerstvém vzduchu, po jídle a po souloži. Zlepšení pozvolným pohybem.
AMMONIUM CARBONICUM – dlouhotrvající pocení, štiplavé sekrece potu, odpor k vodě, potí se při každé situaci a z maličkostí, pocení v záhybech končetin, mezi nohama, kolem konečníků a genitálií.
ANTIMONIUM TATARICUM – pocení z ospalosti a vysílení, hojné pocení při zimnici, studený a lepkavý pot, s velkou slabostí, horečka doprovázená pocením a letargií.
ARSENICUM JODATUM – pocení po horečce, vysilující noční pocení, pacient je promočen potem, zimnice, nesnáší chlad. Velká vyhublost s dobrou chutí k jídlu.
BABTISIA – pocení při zimnici, s revmatickými bolestmi, celé tělo bolavé, horkost a pocení po celém těle, pot zapáchá po hnilobě.
BARYTA CARBONICA – potí se v přítomnosti někoho cizího, strach z cizinců, zmatenost, plachost. Ztráta sebedůvěry, zvýšená stydlivost. Pacient s bledým a odulým obličejem, potí se na čele. Chodidla nohou se silně potí a zapáchají.
BELLADONNA – pocení všude po těle, ale ne na hlavě. Zčervenání kůže. Suchá a horká pokožka, zduřelá a velice citlivá. Pacient se velice potí, suchá je jen hlava. Nemá žízeň.
CALCAREA CARBONICA – hojné pocení těla, s potlačenou bolestí hlavy, při spánku silné pocení, až promáčí polštář. Pacient se lokálně potí, je většinou tlustý, ochablý, potí se a je mu zároveň zima, jeho pot je kyselý a vlhký.
CHINA-CINCHONA OFFICINALIS – lepkavé pocení, s krvácením, chlad s hojným pocením, jedna ruka ledově studená, druhá teplá. Zničující noční pocení. Pocení při každé menší námaze, hlavně na jednotlivých místech. Senná rýma s horečkou a pocením.
MERCURIUS – pocení při jídle, večer v posteli. Všechny příznaky se zhoršují pocením. Hojné páchnoucí vazké pocení, horší v noci. Studený lepkavý pot na nohou v noci.
V naší poradně s názvem WARFARIN A JABLEČNÝ OCET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaklin.
Krásný večer,,Prosím,mohu při Warfarinu užívat i jablečný ocet?? Za odpověď děkuji..JK.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Jablečný ocet mírně podporuje srážlivost krve. Znamená to tedy, že ocet může oslabovat účinky léku Warfarin. Když octa použijete jen lžičku na ochucení, tak nemusíte mít obavy s kontraindikací. Když ocet budete pít, například ředěný vodou, tak by to mělo účinek jako kdybyste přerušila léčbu Warfarinem.
Jablečný ocet je kvašený jablečný mošt, který má medově zlatou barvu. Tato barva vzešla z prasklých buněčných stěn čerstvých zralých jablek. Tyto buněčné stěny jsou bezbarvé, ale jakmile dojde ke kontaktu se vzduchem, zlatavě se zbarví. Tento jev se nazývá enzymatické hnědnutí a dodává moštu nejen nádhernou barvu, ale i výraznou chuť. Přesné složení konkrétního octa závisí na tom, z čeho byl vyroben. Dokonce i jablečný ocet se liší podle druhu a stavu jablek.
Jablečný ocet se vyrábí podobně jako ostatní octy. Nejprve se jablečný mošt fermentuje kvasinkami. Tím se cukr z jablek změní na alkohol. Poté se přidají bakterie kyseliny octové, aby se alkohol přeměnil na kyselinu octovou.
Lihový ocet také začíná cukry, které jsou fermentovány kvasinkami a poté navíc destilovány, aby se vytvořil alkohol. V tomto případě bývá zdrojem cukrů nejčastěji obilí nebo rýže. Poté, stejně jako u jablečného octa, se do směsi destilovaného alkoholu a vody přidají bakterie kyseliny octové, které změní alkohol na kyselinu octovou.
Hladiny kyselosti jablečného octa a lihového octa jsou podobné. Jablečný ocet obsahuje 5%-6% kyseliny octové, zatímco lihový ocet obsahuje 4%-7%.
Lihový ocet obvykle neobsahuje žádné vitamíny a pouze jen stopová množství minerálů. Jablečný ocet, který není ultrafiltrovaný, obsahuje další složky z jablek, jako jsou bílkoviny, enzymy a samotné bakterie, které ocet vyrobily. Z tohoto důvodu bude nepasterizovaný, nefiltrovaný jablečný ocet kalný a bude obsahovat některé probiotické bakterie.
Někteří lidé věří, že jablečný ocet je zásaditá potravina. Může to být proto, že octu vévodí kyselá chuť a je spojen s jablky, která jsou doopravdy „alkalizující“. To znamená, že když vaše tělo tráví jablka, vznikají alkalické vedlejší produkty.
Jablečný ocet je však zcela odlišná potravina a od jablek se liší velmi odlišným nutričním profilem. Ačkoliv je octu stanoveno kyselé pH v hodnotě kolem 2,5, neexistuje žádný důkaz, který by podporoval myšlenku, že jablečný ocet je alkalizující potravina.
Ve svém příspěvku PODKOZNI TUK POT KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albert .
prosim vas jak bich ptkozni tuki pot kuzi ja jich mam hodne dase to nejak nebo neco je nato mneto taki boli dase to nejak lecit dekuji z pozdravom albert
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Ocet se vyrábí fermentací tekutin, které obsahují etylalkohol. Právě tento druh alkoholu totiž bakterie při kvašení přeměňují na kyselinu octovou. Koncentrace kyseliny se v jednotlivých octech liší, v obchodech jsou ale zpravidla běžně k dostání octy s obsahem 5–8 % kyseliny octové. Při výběru se vždy pečlivě podívejte na označení výrobku. Slovo „ocet“ znamená, že se jedná o biologicky vyrobený ocet. Právě ten by měl být vaší volbou do kuchyně i k léčebným účelům. Octy vyrobené ze syntetické kyseliny octové nejsou vhodné, protože neobsahují žádné aromatické látky. Bývají označeny jako „ocet vyrobený z kyseliny octové“ nebo „ocet vyrobený z octové esence“.
Kromě klasického kvasného lihového octu, který vzniká zkvašením čistého etanolu, je k mání celá řada dalších octů. Každý z nich má svou specifickou chuť a své využití v kuchyni – některý se hodí do salátů, jiný je skvělý k přípravě ryb či omáček. Nejčastěji se používá ocet vinný, jablečný, balzamikový, v asijské kuchyni je pak nejoblíbenější rýžový ocet. Vyzkoušet ale můžete i ocet sladový nebo syrovátkový.
Jablečný ocet je velmi prospěšný pro udržení zdravé hladiny alkalického pH v těle. Aby bylo tělo zdravé, musí udržovat rovnovážný stav pH a acidobazickou rovnováhu v normálním rozmezí 7,35–7,45. Podle výzkumů je nerovnovážný stav pH důvodem nedostatečného množství energie a výskytu většího počtu infekcí.
Běžný ocet má pH 5, tudíž by měl být silně kyselinotvorný.
Rýžový ocet má pH 7,5 a je mírně zásadotvorný.
Jablečný ocet má pH 8–7,5 a je mírně zásadotvorný.
Ve svém příspěvku SAUNA A RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Strýček Jedlička.
"Pot z tradičních saun obsahoval asi 97 % vody a 3 % toxinů. Infračervené sauny produkovaly pot, který obsahoval pouze 80–85 % vody. Zbývajících 15–20 % tvořily těžké kovy, kyselina sírová, sodík, amoniak, kyselina močová a toxiny rozpustné v tucích."
:-) :-) :-)
Kondenzát?
Kdepak asi soudruzi udělali chybu?
Možná v nepřesnosti překladu?
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Octu můžeme být vděčni za mnoho prospěšných účinků, které využíváme po tisíciletí. Podívejte se na hlavní z nich, které jsou účinné na pokožku:
Filtrovaný ředěný ocet se používá k léčbě chronických onemocnění středního ucha. Nejčastěji je používán k vyplachování zvukovodu.
Filtrovaný ocet je výborný dezinfekční prostředek, funguje lépe než některé komerční produkty na inhibici mikrobů.
Filtrovaný ocet se používá i k léčbě mírných popálenin, protože způsobuje jejich neutralizaci.
Ocet je velmi vhodný při léčbě svědění kůže. Pokud se svědění objevuje v choulostivých oblastech (například kolem očí), musí být zředěn. Pro ošetření celého těla se doporučuje přidání 3 hrnků octa do koupele, prospěšné je přidat i tymián.
Pro zmírnění svědění v oblasti konečníku se doporučuje octový obklad - gáza navlhčená v octu, která musí být použita velmi opatrně.
Ocet je velmi vhodný do horké koupele, svým přirozeně kyselým pH sníží pH koupele a přiblíží vodu obvyklému pH pokožky, které je okolo 5. Čistá voda bez octa má pH okolo 7 a v soukromých studnách může být i vyšší.
Ocet je užitečný jako obklad při podvrtnutí nebo otoku.
Jakýkoli ocet je výborná aviváž. V octu nejdříve vyluhujte najemno nakrájené slupky od citrusů po dobu minimálně 3 týdnů a pak přecezený ocet použijte jako aviváž v posledním máchání. Výsledkem bude jemné prádlo s lehkou vůní po citrusech. Vyzkoušet můžete také slupky od banánů nebo ananasu. Tato aviváž z octa v posledním kroku praní před ždímáním snižuje vysoké pH prací lázně. Prádlo s vysokým pH na povrchu může dráždit pokožku, i když je už suché.
Jedním z důvodů, proč je ocet tak užitečný při léčbě kožních onemocnění, je to, že má kyselou hodnotu pH. Takže používání octa pomáhá normalizovat pH na povrchu kůže, který je přirozeně mírně kyselý, v rozmezí 4,7 až 5,6.
V naší poradně s názvem SLANÝ POCIT V PUSE DEKUJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.
Mám neustále slané rty když si je obliznu je fakt že nedodržují životosprávu bo jsem linek může to být tím že my chybí vitamíny? Pozoruji to už tři týdny co sem začal pracovat na hale kde bylo 50 stupňů jak v prádelně nikdy jsem to nezažil a dost piju pivo
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pokud neužíváte žadné léky a jste jinak zdráv, tak slané rty budou mít svou příčinu v nadměrném pocení. Pot, který ochlazuje vaše tělo při práci v hale s 50°C, obsahuje mimo vody také sodík, chlorid a draslík. Když se voda z vaší pokožky odpaří zbydou na pokožce tyto minerály, které chutnají slaně. Slaný pot je normální stav, ovšem pokud k němu dochází ve zvýšené míře, může to mít za následek nerovnováhu v elektrolytech uvnitř vašeho těla (Hyponatrémie). To se dá jednoduše napravit tím, že si koupíte sportovní nápoj s minerály a budete ho pít místo vody vždy, když se nadměrně potíte. Předejdete tím nepříjemnostem z nerovnováhy elektrolytů, která se může projevit křečemi ve svalech, zmateností a bolestí hlavy.
Jablečný ocet je starý lidový lék a jako takový se používá na celou řadu zdravotních potíží. Jeho zastánci tvrdí, že může léčit artritidu, působí jako ochrana při osteoporóze, snižuje krevní tlak a cholesterol v krvi, působí jako prevence rakoviny, ničí záněty a infekce a rovněž napomáhá lepšímu trávení, odbourává tuky a podporuje hubnutí, zlepšuje paměť a chrání mysl proti stárnutí. V medicíně má ocet opravdu bohaté využití a první zmínky o něm se objevují už před 10 000 lety. Byli to právě Babyloňané, kteří zhruba 5 000 let před Kristem získali kyselou tekutinu procesem kvašení. Na výrobu octa použili datlové palmy, hrozny, fíky a věřili v jeho vynikající léčivé vlastnosti.
Jablečný ocet se dnes prodává jako zdravější alternativa vinného octa. Mnoho výrobců tvrdí, že obsažený beta-karoten působí proti volným radikálům, že se jako významný antioxidant podílí na regeneraci a že předchází mutaci lidských tkání. Použití jablečného octa jako léku na artritidu není prokázáno, je ale založeno na domněnce, že ocet rozpouští krystaly kyseliny, které se ukládají v kloubech a okolních tkáních, následkem čehož se snižuje pohyblivost kloubu. Tyto krystaly způsobují rovněž předčasné stárnutí organismu. Podle některých teorií jablečný ocet umí tyto krystaly proměnit v roztok a vyloučit z těla. Podobně tvrzení o tom, že jablečný ocet snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, má svou teoretickou základnu. Ta vychází z předpokladu, že lidé při konzumaci těžkých bílkovinných a tučných pokrmů přirozeně touží po „něčem kyselém“. Jablečný ocet prý ředí krev, což následně vede k volnějšímu průtoku krve bez zatížení srdce. Jiné zdroje uvádí, že přítomný pektin funguje přes trávicí systém, kde váže cholesterol a podporuje jeho vyloučení z organismu. Jablečný ocet je k dispozici také ve formě tablet. Výrobky bývají kombinované například s vlákninou, případně jinými bylinnými složkami. Jejich účelem je usnadnění trávení těžkých jídel a také podpora spalování tuků.
Ve svém příspěvku BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.
Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.
Já používám jablečný ocet. Smíchám 1 šálek jablečného octa a 4 šálky vody. Před aplikací šamponu dvakrát nebo třikrát týdně opláchnu vlasy touto směsí. Jablečný ocet obsahuje silné antifungální sloučeniny, které zabíjejí houby a léčí kvasinkovou infekci ve vlasech. Antioxidanty v octu zase pomáhají rychle obnovit kůži. Kdo nemá rád ocet, může místo něj použít citronovou šťávu v poměru 6 lžic citronové šťávy na 1 šálek vody.
Pot sám o sobě nijak nezapáchá, ale pokud je smíchaný s bakteriemi je hlavní příčinou tělesného pachu, ale ne všechen pot je stejný. Důvodem je to, že lidé mají dva různé druhy potních žláz.
Ekrinní žlázy
Na chodidlech nohou a dlaních, stejně jako na čele, tvářích a podpaží je velké množství ekrinních žláz. Pot, který produkují, je vodnatý a nezapáchá.
Apokrinní žlázy
Lidé mají apokrinní žlázy v podpaží a kolem genitálií. Tyto žlázy produkují hustou, průhlednou tekutinu, která může cítit velmi silně, když se smísí s bakteriemi na kůži.
Existuje několik možných příčin změn tělesného pachu:
Cvičení
Nový cvičební režim může způsobit náhlou změnu tělesného pachu. Když někdo cvičí, jeho tělo se potí, aby mu pomohlo udržet si stálou teplotu. Když se tento pot smísí s bakteriemi na kůži a následně zaschne, je cítit.
Mezi další důvody, proč se někdo může potit více než obvykle, patří:
lidé s nadváhou nebo obezitou;
lidé v horkém prostředí;
lidé ve stresu.
Jídlo
Některé potraviny mohou vést ke změně tělesného pachu. Vysoký obsah vlákniny v brukvovité zelenině – jako je zelí, květák a kapusta – může například přidat do potu plyn, který pachem připomíná vejce. Podobně působí chřest, který přidává zápach i do moči.
Potraviny jako česnek, cibule, kmín a kari mohou také způsobit změny tělesného pachu. Tělo uvolňuje při rozkladu těchto potravin síře podobné sloučeniny, které mohou reagovat s potem na kůži a produkovat tělesný pach, a ten se může lišit od přirozeného pachu člověka.
Vedlejší účinky léků
Některé léky mohou způsobit nadměrné pocení, což může u některých lidí vést ke změnám tělesného pachu. Některé z nejběžnějších příkladů těchto léků zahrnují:
desipramin (Norpramin);
nortriptylin (Nortrilen);
pilokarpin (Fotil, Fotil Forte);
protriptylin (Vivactil);
doplňky stravy s obsahem zinku.
Na obalu produktu by měly být uvedeny všechny možné vedlejší účinky léku. Je však důležité si uvědomit, že ne každý, kdo užívá lék, bude mít uvedené vedlejší účinky.
Zdravotní stav
V některých případech jsou náhlé změny tělesného pachu důsledkem základního zdravotního stavu.
Hyperhidróza
Lidé s hyperhidrózou se nadměrně potí z ekrinních žláz. Ekrinní pot nemá tendenci vést k tělesnému pachu, ale může, pokud se mísí s apokrinním potem.
Plantární hyperhidróza způsobuje nadměrné pocení nohou, což vede k páchnoucím nohám.
Osoba může mít primární hyperhidrózu, což znamená, že k ní dochází samo o sobě, nebo nadměrné pocení může být příznakem jiného zdravotního stavu. Může to být také vedlejší účinek některých léků.
Kyselý pot může být příznakem vážného onemocnění, jako jsou různé úzkostné stavy (například agorafobie – strach a úzkost na volném prostranství). Člověk s touto diagnózou by měl kromě klasického lékaře navštívit i psychoterapeuta. U řady pacientů se objevuje i bromidrofobie. Není to nic jiného než strach z vlastního zápachu.
Dle odborníků může být kyselý pot způsobený i stravou, stresem či vlivem určitého typu léků. Na pocení ze stresu účinně pomáhá šalvěj.
Potraviny, které způsobují kyselý pot: Základem je cukr, dále slazené limonády, bílá mouka, mléko, alkohol, káva, solené či grilované a uzené potraviny. Vyhněte se alkoholu a kořeněným jídlům, omezte kávu i sladké a sprchujte se spíše vlažnější vodou. Zamyslete se i nad volbou vhodného oděvu. Léto je tu, syntetické materiály jsou neprodyšné a zvláště v parných dnech se v umělém oblečení budete cítit jako v sauně. Silné pocení není normální.
Léky samy o sobě kyselý pot nezpůsobují. Podle lékařů vzniká na základě různých chronických onemocnění, přičemž dochází k celkovému překyselení organismu. Pokud se chcete problémů zbavit, je vhodné nekonzumovat ve větší míře výše zmiňované potraviny.
Důležité: Nepříjemný pach vzniká až množením bakterií v místě vyloučení potu. Až jeden litr potu vytvoří naše tělo každý den – jeho množství závisí na klimatických podmínkách, fyzické námaze nebo vynaloženém stresu. Pocení je přirozený proces zajištující termoregulaci, ale i vylučování toxických látek z těla. Pot se skládá z 99 % z vody, zbytek jsou rozpuštěné pevné látky (chlorid sodný, močovina, kyselina močová a další).
V naší poradně s názvem LÉČBA SVRABU OCTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.
Pomůže to ?A na jak dlouho?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Ocet dokáže zabít svrab, který se právě pohybuje na pokožce. Ovšem svrab je po většinu času zalezlý v komůrkách hluboko v kůži a tam se ocet nedostane a svrab se tak vůbec pomocí octa nevyléčí. Ocet je na svrab nedostatečně účinný. Jediný osvědčený lék na svrab je sírová mast, infektoscab a nebo pak orálně podávaná antiparazitika.
Ponořte celé syrové vejce do šálku octa. Vejce by mělo v octu zůstat po dobu 7 dní. Během této doby dojde k rozpuštění vejce a skořápky. Po sedmi dnech zůstává jen jedna část vejce a tou je transparentní membrána, kterou je zapotřebí z nádoby odstranit. Malé množství tohoto vaječného octa se smíchá se sklenicí teplé vody a užívá třikrát denně. Samurajové toto tonikum užívali jako zdroj síly a moci.
Ochucený ocet
Ochucené octy existují již tisíce let. Mezi nejčastější aromatické látky přidávané do octa patří bylinky – rozmarýn, bazalka a česnek. Také se mohou přidávat květiny, ovoce nebo zelenina. Nejčastěji se vyrábí malinový ocet. Výroba takového octa zahrnuje následující:
umytí malin;
rozehřátí octa, nesmí dojít k vaření;
přidání malin;
přelití do uzavíratelných sklenic;
po vychladnutí skladovat na chladném a tmavém místě po dobu nejméně šesti týdnů;
po uplynutí této doby ocet přecedit a uskladnit do sterilizovaných lahví.
Ochucený ocet se dá vyrábět i z borůvek, broskví nebo meruněk.
Destilovaný ocet
Destilovaný ocet se používá v mořicích a čisticích prostředcích. Na rozdíl od jablečného octa neobsahuje žádné živé kvasinky, z tohoto důvodu by neměl být považován za zdroj léčebných výhod.
Ocet a česnek
Česnek dodává obdivuhodnou sílu a vytrvalost. Lze ho použít i při přípravě zálivek. Zde je recept na přípravu dobré zálivky:
½ šálku rostlinného oleje;
¼ šálku octa;
1 stroužek mletého česneku;
3 lžíce citronové šťávy;
1 lžíce cukru.
Bór v octě
Bór je minerál, který je nezbytný jak pro život rostlin, tak i pro život živočichů. Pokud je v lidském těle nedostatek bóru, nedochází k tvorbě silných a rovných kostí. Bór je důležitý pro tvorbu kostí, protože hraje důležitou roli ve využívání vápníku. Ocet uvolňuje bór do těla a zároveň ovlivňuje uvolňování steroidních hormonů (estrogenu a testosteronu), jejich používání a životnost. Estrogen je jediným organickým lékem pro léčbu osteoporózy.
Ve svém příspěvku PLÍSEŇ POD GELOVÝM NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kyra.
Tak na toto bych raději ocet nepoužívala, ocet také vzniká nějakým kvašením a kvasnice obecně jsou nejhojnější půdou pro plíseň, takže toto bych vyloučila. Citron určitě nebo citrogrep kapky se používají proti plísni, ale co je velice účinné, mně zmizí fleky na kůži do dvou až tří dnů mazání nezředěného tea tree oleje téměř úplně, je to nejrychlejší a nejúčinnější zabiják plísně na vnější použití. Ale pokud máte plíseň pod nehtem, máte ji i v těle. Může to být Candida Albicans, o tom si zjistěte. Pokud máte i jiné obtíže, můžete udělat i slinový test, je to zákeřná potvora. Právě na to držím dietu, protože příznaky v silném stádiu jsou širokospektré a velmi nepříjemné, život znepříjemňující - špatné dýchání, deprese, suché vlasy, atd. je toho velmi mnoho. Radím vám zjistit si jestli nějakou plíseň v těle nemáte, přinejlepším se tam dostala od někoho infikovaného a je tedy zatím jen povrchová, ale může se nakazit celý organismus. Je výborné to včas podchytit správnou dietou. Nechci strašit, ale vím, co tahle nemoc dokáže a jak neskutečně rychle se množí.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Na smradlavý pot z podpaží je nejlepší 99 % isopropylalkohol. Isopropylalkohol je bezpečná desinfekce běžně prodejná v lékárně. Cena jednoho litru isopropylalkoholu stojí cca 160 Kč. Nalijte si trochu isopropylalkoholu do dlaně a rozetřete si to v podpaží a pak připažte. Nechte to chvíli působit, což se může projevovat pocitem horka v tom místě. Po několika minutách isopropylalkohol vyprchá a nemusí se oplachovat. Tento způsob boje proti zapáchajícímu potu plně nahradí antiperspirant, protože zachová váš pot bez zápachu. Pot sám o sobě nesmrdí. Smrad vytvářejí bakterie, které z potu žijí. Isopropylalkohol tyto bakterie bezpečně zahubí. Použití je možné jednou za tři dny na umytou pokožku.
K inhibování bakterií, které způsobují tělesný zápach, může být používán například peroxid vodíku. Aplikace je jednoduchá. Stačí pouze neředěný peroxid vodíku nanést vatovým tamponem do oblasti podpaží.
Jedlá soda a citron jsou dalším účinným domácím lékem proti tělesnému zápachu. U jedlé sody je všeobecně známo, že neutralizuje zápach. Vytvořte tedy pastu z jedlé sody a citronové šťávy a používejte ji místo deodorantu.
Jedním z nejúčinnějších prostředků proti tělesnému pachu je jablečný ocet, který snižuje pH pokožky a tím i výskyt bakterií. Pomocí vatového tamponu jej naneste do podpaží.
Velmi vhodné je žvýkání listů a pití šťávy z petržele, která také vydatně pomáhá regulovat tělesný pach.
Deodorační vlastnosti má také tuřín, který je navíc velmi zdravý, nyní jej však aplikujte vně – vymačkejte šťávu z tuřínu a natřete jí podpaží.
Ocet pomáhá snížit hladinu krevního tlaku a hladiny cukru v krvi. Kvůli jeho kyselosti při konzumaci by se dalo očekávat, že prostředí organismu bude dělat kyselejším, ale není tomu tak.
Jablečný ocet stejně jako jiné druhy octa obsahuje kyselinu octovou. Je vyroben fermentací jablka a alkoholu, umožňující bakteriím kyseliny octové převést alkohol na kyselinu octovou. Jablečný ocet obsahuje 5 až 6 % kyseliny octové, zatímco destilované bílé octy obsahují 4 až 7 % kyseliny octové.
Tento ocet je vhodné konzumovat s běžnou stravou, jelikož vyrovnává acidobazickou rovnováhu. Je tu jedno velké ale!
Při regulaci acidobazické hladiny v krvi hrají velkou roli ledviny, které způsobují, že se nadbytečné kyseliny vylučují jako součást moči. To znamená, že potraviny mohou ovlivnit hladinu kyselosti v moči. Jablečný ocet, i když obsahuje kyselinu, má skutečně alkalický účinek. Malé množství jablečného octa nemusí zvyšovat hladiny kyselin v moči, ale konzumace velkého množství octa může zvýšit kyselost moči.
Co z toho vyplývá...
Pokud pijete jablečný ocet, promíchejte jej s vodou a následně si čistou vodou propláchněte ústa. Kyselost nápoje může při pravidelné konzumaci způsobit poškození zubů nebo jícnu. U některých lidí, kteří pravidelně konzumovali ocet, byly zaznamenány snížené hladiny draslíku, což vede k oslabení kostí a zvyšuje se riziko vzniku osteoporózy.
Ve svém příspěvku OCET A CIBULE ZAFUNGOVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edisko.
Měl jsem po vyučení před asi 40 lety kuří oko na palci pravé nohy. Maminka mi palec obalila igelitem v kterém byl ocet a cibule, tak jak praví babská rada, a u kořene jemně omotala hrubší nití. Obal jsem (z chlapské lenosti) nevyměňoval, jak se radí zde, ale ponechal na místě a po dvou dnech jej přestal vnímat. Po týdnu jsem jej sundal a kuří oko bylo pryč. Zlatá maminka! :-)
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.
Zdravím, jako zpětnou vazbu, že jsem si také něco přečetl od jiných jsem píši svoji dobrou zkušenost.
Dva nebo tři roky jsem měl na jedné noze - plosce - dvě kuří oka, nebo to byli malé bradavice, nevím přesně. Schovávaly se pod ztvrdlou kůží a bylo obtížné se k nim dostat. Zkoušel jsem se k nim dostat a zničit je nejdřív pomocí MMS kapek, to je roztok oxidu chloričitého, ale bylo to moc zdlouhavé. Taky jsem zkoušel roztok hydroxidu sodného ... též moc zdlouhavé.
Pak jsem zkusil kyselinu chlorovodíkovou. Během jednoho dne bylo jedno kuří oko pryč, druhé bylo asi hlouběji, tak jsem v tom pokračoval někdy další den.
Návod: navlhčíte vatovou tyčinkou několikrát za sebou, vždy po zaschnutí, léčené místo. Na první pohled nebude nic nápadného, ale kůže má změněnou strukturu (od kyseliny) a vhodným špičatějším nožíkem to inkriminované místo postupně seškrábete - bezbolestně, bez krve, jen tu tvrdou a suchou kůži, a hlavně pak to oko. Hodně zdaru.
Díky octu jsou vlasy hebké a lesklé. Obyčejná směs vody a octa uhladí povrch vlasu a vyčistí jej od nánosů vlasových přípravků. Použijete-li po umytí bílý nebo jablečný ocet, krásně tím vlasy oživíte.
Jak na to? To se dozvíte z následujících řádků...
Smíchejte jednu část vody s jednou částí octa. Samotný ocet je na vlasy příliš silný, proto je nutné jej nejprve naředit vodou. Čtvrtina hrnku octa a čtvrtina hrnku vody by na jeden oplach měly stačit.
Na oplach funguje skvěle jablečný nebo destilovaný bílý ocet. Někteří lidé upřednostňují jablečný ocet, protože nemá tak výraznou vůni.
Pokud máte hodně mastné vlasy, můžete použít navíc jednu polévkovou lžíci octa. Pokud máte vlasy sušší nebo trpíte lupy, použijte o jednu polévkovou lžíci octa méně.
Umyjte si vlasy šamponem jako obvykle. Pokud možno použijte vlažnou nebo studenou vodu. Myjete-li vlasy horkou vodou, mohou vypadat matně a takzvaně krepatě. Chladná voda uhladí vlasové šupinky a napomůže tak lesklému, hladkému vzhledu vlasů.
Nepoužívejte kondicionér. Protože vlasy oplachujete octem, nepotřebujete po mytí použít kondicionér. Díky octovému oplachu budou vlasy jemné a hladké. Vlasy opláchněte. Octovou vodu pomalu lijte na hlavu a snažte se ji rovnoměrně rozmístit do vlasů. Pomocí prstů oplach vmasírujte do vlasové pokožky a do vlasů od kořínků po konečky.
Nechte ocet působit pět až deset minut. Tak se oplach pořádně vsákne do vlasů. Využijte zbývající čas třeba na dokončení ranní či večerní hygieny.
Nakonec vlasy opláchněte studenou vodou, a to důkladně, abyste z vlasů odstranili přebytečný ocet. Nemusíte to ale přehánět, protože až vlasy uschnou, ocet z nich již nebude cítit.
Opakujte jednou nebo dvakrát týdně. Možná se vám účinek octového oplachu bude líbit natolik, že jej budete chtít opakovat pokaždé, když si budete mýt vlasy. Pokud ale ocet budete používat příliš často, může vám vlasy nadměrně vysušovat. Používejte jej jen jednou či dvakrát týdně, abyste obnovili lesk vlasů a odstranili zbytky vlasových produktů.
V naší poradně s názvem OCET NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.
Chcel by som sa spytat ci sa da pouzit ocot na liecenie svrabu.asi pred mesiacom som svrab prekonal pouzivanim masti infectoscab ale ako vidim znovu sa mi vratil lenze tentokrat som odcestovany v zahranici a nemam moznost sa dostat k tejto masti.niekde som cital ze s octom sa da prekonat svrab ale nie som si tym isty tak by som chcel vediet ci je to pravda
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .
Bohužel ocet je na svrab slabý a nedokáže ho zahubit. Budete muset po návratu k lékaři, Infectoscab je to nejúčinnější, co dnes proti svrabu máme.
Jablečný ocet je hodně kyselý a některým lidem po něm není dobře. Zředit jej můžete vodou. Pokud vám jablečný ocet „nevoní“ vůbec, nahradit jej lze tabletami s obsahem octa, které prodávají v lékárnách. Jablečný ocet mohou užívat i těhotné a kojící ženy, ne však za účelem snižování váhy.
Jablečný ocet je přírodním prostředkem pro zvýšení kyselosti v trávicím traktu. Kyselé prostředí žaludku ničí většinu mikroorganismů, které se dostávají s potravou do trávicího systému. Účinek jablečného octa se projeví postupným úbytkem škodlivých bakterií ve střevě. Jablečný ocet se proto doporučuje pro úpravu látkové výměny v organismu.
Jablečný ocet je produktem fermentace drcených jablek, při níž se štěpí cukry. V prvním stupni jsou přeměněny na alkohol, konečným produktem je ocet. Hlavní složkou (nejen) jablečného octa je kyselina octová. Octy však obsahují i další kyseliny, vitamíny, minerální látky a aminokyseliny.
V naší poradně s názvem NEVOLNOST PO POŽITÍ JABLEČNÉHO OCTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Novák Petr.
po požití většího množství ředěného jablečného octa už 24 hodin přichází nevolnost a zvracení neemohu se ani najíst vše jde po chvilce ven jak to zastavit
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .
Přestaňte používat ocet a dejte si ho jen občas do salátu. Ne u každého člověka je jablečný ocet prospěšný.
Bez účinné cirkulace se nejen prospěšné živiny a kyslík nedostanou do našich buněk, ale ani odpadní materiály se nemohou dostat ven. Saunování pomáhá očistit tělo od stovky toxinů, jako jsou těžké kovy, chemikálie a pesticidy. Může pomoci odstranit olovo, měď, rtuť, arzen a kyanid a pomoci vyrovnat pH těla neutralizací příliš kyselé tělesné chemie. Teplo, které infrasauny produkují, vytváří pot, který čistí pokožku zevnitř ven. Přestože je pokožka navržena jako hlavní orgán pro odstraňování tělních odpadů, u většiny lidí je neaktivní, protože se dostatečně nepotí. Hluboká penetrace infračerveného tepla uvolňuje toxiny z tukových vrstev těsně pod kůží a tyto toxiny proplachuje potem. Suché teplo v sauně může způsobit zvýšení teploty pokožky na asi 104 °F, a mnoho jedinců – zejména těch, kteří pijí několik sklenic vody před vstupem do sauny – dokáže vypotit přes litr toxického potu během krátkého pobytu v sauně. Kromě čištění pokožky také saunování pomáhá odstraňovat toxiny z vnitřních orgánů. Játra, ledviny a další vnitřní orgány mohou být zatíženy estrogenem, chemikáliemi a toxickými kovy. Neustálé přetěžování těchto vylučovacích orgánů výrazně brzdí odstraňování toxických látek z našeho organismu. Pro pacienty s rakovinou to pak znamená značný problém. Saunování napomáhá cirkulaci krve od středu těla směrem ke končetinám, aby se zbavily přebytečného tepla. Infračervené sauny pak způsobují, že se krev pohybuje směrem k povrchu těla, čímž napomáhají zbavit nečistot vnitřní orgány těla. Aby vědci zjistili, jak to opravdu funguje, analyzovali pot z tradičních i infračervených saun. Pot z tradičních saun obsahoval asi 97 % vody a 3 % toxinů. Infračervené sauny produkovaly pot, který obsahoval pouze 80–85 % vody. Zbývajících 15–20 % tvořily těžké kovy, kyselina sírová, sodík, amoniak, kyselina močová a toxiny rozpustné v tucích.[3]
Kyselý pot u kojenců může být způsoben nevhodným oblečením. Samotný pot není cítit. Je vhodné kojence oblékat do čistě bavlněného oblečení bez příměsi umělých vláken.
V naší poradně s názvem WARFARIN 5MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Slavík.
Užívám Warfarin 5mg.Mohu konzumovat zeleninu(rajčata,ředkvičky,česnek) a lžičku jablečného octa ve sklenici vody?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Při léčbě Warfarinem je třeba dbát na příjem vitamínu K. Množství přijatého vitamínu K za jeden den by mělo být 90 mikrogramů pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Různé potraviny mají různé množství vitamínu K. To znamená, že když do svého jídelníčku zařadíte nějakou potravinu, tak byste měl ubrat jinou potravinu s podobným množstvím vitamínu K. Takto můžete konzumovat prakticky jakékoliv potraviny, ale v přiměřeném množství. Ředkvičky, česnek a jablečný ocet patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitamínu K. Rajče obsahuje více vitamínu K a sníte-li jich jeden kilogram během jednoho dne, tak jste vyčerpal téměř veškerý limit pro příjem vitamínu K. Pro přehled uvádím množství vitamínu K ve vámi uvedených potravinách:
- 100 gramů rajčat obsahuje 7,9 mikrogramů vitamínu K
- 1 hlavička ředkvičky obsahuje 0,06 mikrogramů vitamínu K
- 1 stroužek česneku obsahuje 0,05 mikrogramů vitamínu K
- Jablečný ocet neobsahuje žádný vitamín K a nijak neovlivňuje účinky Warfarinu.
Léky samy o sobě nezpůsobují kyselý pot. Kyselý pot může vznikat na podkladě chronického onemocnění. Pokud trpíte chronickým onemocněním, zkuste upravit svůj životní styl tak, aby nedocházelo k překyselení organismu:
Jezte co nejvíce přirozenou stravu, která není chemicky upravovaná, obohacená konzervanty, barvivy či jinak upravovaná.
Snižte příjem jednoduchých cukrů, zejména bílého rafinovaného cukru a výrobků, které jej obsahují.
Snižte příjem mléka a mléčných výrobků.
Nahraďte bílou mouku moukou celozrnnou, včetně výrobků.
Snižte příjem masa na 2x týdně (výjimkou jsou děti).
Snižte příjem nasycených a transmastných kyselin.
Zvyšte příjem obilovin.
Zvyšte příjem zeleniny vařené i syrové.
Jezte dopoledne jen ovoce.
Hlídejte si pitný režim, pijte dostatečné množství čisté vody, nejlépe pramenité anebo upravené filtrační konvicí, aby neobsahovala chlór.
Dochucujte potravu spíš kořením než solí.
Zařaďte pití čerstvých zeleninových šťáv.
Naučte se správně hluboce dýchat.
Zařaďte co nejvíce pohybové aktivity venku v přírodě.
Zařaďte pravidelně půsty.
Pijte bylinné čaje zajišťující správné pH v těle.
Užívejte doplňující vitamíny a minerály, nejlépe po poradě s odborníkem na přírodní léčbu.
Ocet je velmi kyselý. pH octa je v rozmezí 2–3. Filtrovaný jablečný ocet je nutričně podobný ostatním druhům octa. Někteří věří, že je více alkalizující než jiné octy, ale neexistují žádné důkazy, které by to podporovaly. Čím méně je filtrovaný, tím obsahuje více látek, jako jsou komplexní sacharidy a dietní vlákninu. Obě tyto složky jsou velmi účinné proti rakovině. Pokud je ocet vyroben z čerstvých, chemicky neošetřovaných jablek, obsahuje zdravou dávku pektinu. Pektin je rozpustná vláknina, je tedy velmi vhodný pro náš organismus, protože zpomaluje vstřebávání potravy a tekutin ve střevech. Pektin se zároveň váže na cholesterol, čímž ho odvádí z těla ven. Menší množství cholesterolu pak vede ke snížení rizika kardiovaskulárních problémů, jako jsou srdeční infarkty a mrtvice.
Pití zředěného jablečného octa pravděpodobně neovlivní pH vašeho těla, ale pravidelná konzumace může mít tyto výhody:
Může snížit rizikové faktory srdečních onemocnění. Několik studií na zvířatech ukázalo, že ocet může snížit krevní tlak, cholesterol, triglyceridy a další rizikové faktory srdečních onemocnění. Není však známo, zda by ocet měl stejný účinek u lidí.
Může zvýšit citlivost na inzulín. Podle této studie bylo prokázáno, že ocet zvyšuje citlivost na inzulín a snižuje hladinu cukru v krvi u lidí s diabetem 2. typu.
Může podporovat hubnutí. Některé studie naznačují, že octy, včetně jablečného, mohou napomáhat hubnutí omezením chuti k jídlu a snížením tak příjmu kalorií. Důkazy spojující příjem octa s úbytkem hmotnosti jsou však příliš slabé na to, abychom mohli vyvozovat závěry.