Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POTRAVINY ZVYŠUJÍCÍ TESTOSTERON

OBSAH

Velmi jang potraviny

Mezi velmi jang potraviny patří drůbež, obojživelníci, mušle, červené rybí maso, jako je tuňák, losos, mečoun.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Horák.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak poznat poruchu tvorby testosteronu, hledal sem hodně na internetu, moc jsem toho nenašel, je mi 17 lel a nezazmenávám na sobš od svých 15 let žádné změny, jen jsem vyrostl, prosím poraďte co dál. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denis.

Testosteron je pouze na předpis??

Zdroj: diskuze Testosteron

Slabě jin potraviny

Mezi slabě jin potraviny patří cibule, červená ředkvička, kořeny lotusu, květák, brokolice, růžičková kapusta, zelí, hořčice, pórek.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERON TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Cvičím a rád bych si zvýšil hladinu testosteronu, poradíte mi které tablety na testosteron si mám koupit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Testosteron je hormon, který se vyrábí v našem těle a není možné ho přímo do těla v této formě dodávat ani tabletami a ani injekcemi. Jediná možnost, jak zvýšit hladinu testosteronu je utlumit látky, které regulují, respektive brzdí jeho výrobu v nadledvinkách. Nejběžnější způsob, jak zvýšit sekreci testosteronu v těle je užívat tablety, nebo spíše kapsle s extraktem z bulharské rostliny Tribulus Terrestris. Pokud Kamile skutečně tvrdě cvičíš, tak můžeš Tribulus Terrestis brát v dávce třikrát vyšší, než je doporučená na obalu výrobku, jinak se bere v doporučených dávkách od výrobce. Pro skutečné zvýšení testosteronu v krvi je třeba užívat Tribulus Terrestris alespoň 3 týdny! Bere se v cyklech 4-5 týdnů užívat a pak na 3 týdny vysadit a pak zase hned znovu opakovat užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron tablety

Co je testosteron

Testosteron je hormon, který se tvoří v mužských varlatech, kde stimuluje produkci spermií, podporuje mužskou sexuální touhu, a také pomáhá budovat svalovou a kostní hmotu. Produkce tohoto hormonu přirozeně klesá s věkem, ovšem jen velmi pozvolna. Za posledních dvacet let mužům testosteronu výrazně ubývá. Vědci netuší proč, ale dnešní mladí muži ho mají v krvi mnohem méně, než ho měli ve stejném věku jejich otcové. Na homosexualitu výška hladiny testosteronu nemá vliv. Jinými slovy, to, že má muž málo testosteronu, neznamená, že má homosexuální sklony.

U žen je testosteron produkován vaječníky, v nadledvinách a v periferních tukových tkáních. Jeho koncentrace v séru u žen je desetkrát nižší než u mužů. Obdobně jako u mužů, i u žen se testosteron v séru vyskytuje především ve formě vázané na SHBG (sex hormone binding globulin).

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Diskuze

V diskuzi 8 POTRAVIN PRO VYŠŠÍ TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Díky za článek

Dalších 8 potravin pro zvýšení hladiny testosteronu můžete najít ZDE: www.primulus.cz/8-po…

Více tipů a rad jak zvýšit přírodně hladinu testosteronu můžete najít na www.primulus.cz/blog

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 8 potravin pro vyšší testosteron

Testosteron u žen

U žen se testosteron vyšetřuje při nepravidelném menstruačním cyklu, nebo pokud žena nemenstruuje vůbec, dále má-li problém otěhotnět, nebo pokud se u ní objeví nápadné maskulinní znaky, jako je ochlupení na obličeji či na těle, plešatění a hluboký hlas. Hladina testosteronu může stoupat u tumorů vaječníků nebo nadledvin, nebo i za jiných okolností, jako je např. syndrom polycystických ovarií. Příliš mnoho testosteronu v ženském systému může způsobovat akné, nadměrné ochlupení a neplodnost.

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVIČNÍK - TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

Ahoj,
chtěl bych si koupit tribulus kvůli testosteronu. Někde jsem ale četl, že jeho kvalitu dost ovlivní množství saponinů. Myslíte, že je to tak vážné nebo to vliv na kvalitu nemá?

Vybral jsem si tenhle - fitkram.cz/nutrend-t… který má 60% ale nevím jestli je to dost.

Díky za pomoc! :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Množství saponinů je důležité a 60% je optimální. Stejně tak je ale důležitá důvěra ve výrobce, který to na výrobku deklaruje. Jinými slovy ti nezbyde nic, než některé vyzkoušet a vyhodnotit účinky sám na sobě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník - testosteron

Velmi jin potraviny

Mezi velmi jin potraviny patří bílé pečivo, těstoviny, rajčata, brambory, lilek, grapefruity, banán, ananas, paprika, špenát, koření, med, javorový sirup, kešu oříšky, měkký sýr, jogurt, máslo.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David Anonym.

Dobrý den, sexuální touha a nadměrné ochlupení mi opravdu už kazí radost ze života. Vím, že existuje mnoho přírodních léků na zvýšení testosteronu. Existují i účinné přírodní léky na snížení testosteronu?
Popř. jak se jmenují?

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Slabě jang potraviny

Mezi slabě jang potraviny patří zrna v přírodním, neupraveném stavu: rýže, ječmen, proso, pšenice, oves, žito, pohanka, quinoa, teffová semínka, amarant, fazole azuki, mrkev, pastinák, ředkev setá.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Diskuze

V diskuzi PES ČÍVÁVÁ POPIS A POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Vaněk.

Mám stěně čívavu 7měsícu nevim jaké potraviny jsou pro něj nejlepší již jsem vyskoušel nekolik chřupek i kapsiček ale vetšínou mu nic nechutna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, mám doma také čivavu, fenečku, v březnu jí budou 3 roky. Ta moje čivava je dost vybíravá, nejraději má jídlo vařené, hustou polévku, např. masíčko (kuřecí, hovězí, vepřové.) se zeleninou, vajíčko - stačí 1/2 na den , rýži, nudle, oves.vločky, brambůrek. Ale i tak mám doma granulky, pro malé plemena, některé jsou přímo pro čivavy. Nad kapsíčkama, paštičkama, atd. ohrnovala nos, čichla a odešla, radějí hladověla. Jinak když si najdete web.stránky , která je věnovaná čivavám, tam je o tomto plemenu úplně všechno, také jsem zpočátku nevěděla co s tím malým štěnětem, byl to dárek, pro mě ten nejkrásnější.

Zdroj: diskuze Pes čívává popis a potraviny

Vliv testosteronu na plešatění

Androgenetická alopecie postihuje až osmdesát procent mužů bílé rasy. Plešatění u mladých mužů není ničím výjimečným. Začíná pozvolným vznikem koutů, čehož si muži často ani nevšimnou, postupně však přechází do druhého stadia, kdy prořídne kštice na temeni. Finální fází je takzvaná hippokratovská pleš, kdy vlasy ze kštice zcela zmizí a zůstává jen úzký pruh vlasů kolem hlavy.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Poradna

V naší poradně s názvem TABLETY S TESTOSTERONEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

dobry den methyltestosteron genesis se da koupit v lekarne ? dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žádný testosteron není volně prodejný. Z důvodu vážných nežádoucích účinků. Používá se pouze pro muže bez vlastní produkce testosteronu na vykrytí deficitu. V takovém případě je léčivo podáváno lékařem s pečlivým dozorem na všechna známá nebezpečí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tablety s testosteronem

Průměrně jin potraviny

Mezi průměrně jin potraviny řadíme fazole, čočku, červenou čočku, kukuřici, celer, zelené fazole, houby, celozrnné nudle, tofu, tempeh, meruňky, melouny, hrozny, pomeranče, mandarinky, citrony, mandle, vlašské ořechy, rýžový sirup, ječmenový slad.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Horák.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak poznat poruchu tvorby testosteronu, hledal sem hodně na internetu, moc jsem toho nenašel, je mi 17 lel a nezazmenávám na sobš od svých 15 let žádné změny, jen jsem vyrostl, prosím poraďte co dál. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro 100% určení poruchy testosteronu je zapotřebí laboratorní vyšetření krve. Jen tak se dá zahájit substituční léčba testosteronem. O odběr můžeš požádat buď dorostového lékaře a nebo také na oddělení urologie, kde mají bohaté zkušenosti s lidmi s nedostatkem tohoto hormonu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron

Jak snížit hladinu testosteronu u mužů?

Testosteron je mužský pohlavní hormon, který se tvoří ve varlatech. Jeho tvorba je řízena luteinizačním hormonem (hormon tvořený v podvěsku mozkovém). V době vývoje plodu má vliv na vznik mužských pohlavních orgánů (penis, varlata, prostata). Později jeho tvorba stoupá až v pubertě, kdy se podílí na růstu pohlavních orgánů a vývoji druhotných pohlavních znaků (růst vousů, ochlupení, změna hlasu, vývoj svalstva). Je nezbytný pro správnou tvorbu spermií. Tvoří se také v nadledvinách u obou pohlaví a v malém množství ve vaječnících u žen. Testosteron je u žen přeměňován na ženský pohlavní hormon estradiol.

Je známým faktem, že se vyšší hodnoty testosteronu projevují na vzhledu muže mohutnějšími svaly, ochlupeným hrudníkem nebo také řídnoucí kšticí. Rovněž se ví, že množství testosteronu s přibývajícím věkem klesá, přičemž nejvyšší hladinu mají chlapci v období puberty a výrazný pokles začíná od čtyřicátého roku věku.

Věděli jste však, že za posledních dvacet let mužům testosteron výrazně ubývá? Přibývá tak zženštilejších mužů, ale odborníci zatím nedokážou vysvětlit, proč tomu tak je. Přinášíme vám další, málo známá fakta o testosteronu.

Produkci testosteronu například inhibuje mírná konzumace červeného vína. Jedna nebo dvě skleničky denně představují bezpečný rozsah.

Zdroj: Přírodní antiandrogeny

Diskuze

V diskuzi 25 TIPŮ, JAK ZVÝŠIT TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dalších 25 tipů, jak zvýšit hladinu testosteronu přírodní formou můžete najít zde: www.primulus.cz/25-t…

PRIMULUS - přírodní doplněk stravy na podporu hladiny testosteronu v těle.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 25 tipů, jak zvýšit testosteron

Extrémně jang potraviny

Mezi extrémně jang potraviny patří surová stolní sůl, léky, barbituráty, steroidy, sedativa, vepřové maso, hovězí maso, vejce, tvrdé slané sýry.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Chcela by som vedieť presne, ktoré potraviny sú vhodné a ktoré nevhodné pri zvýšenej hladine kyseliny močovej. Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro snížení kyseliny močové se vyhněte těmto potravinám:
- Pivní a obilné alkoholické nápoje (jako je pivo, vodka a whisky);
- Maso, jehněčí a vepřové maso;
- Vnitřnosti, jako jsou játra, ledviny a maso ze žláz, jako je brzlík nebo slinivka břišní;
- Mořské plody, zejména měkkýši, jako jsou krevety, humři, mušle, ančovičky a sardinky;
- Výrobky s vysokým obsahem fruktózy, jako je limonáda a některé džusy, cereálie, zmrzlina, cukrovinky a rychlé občerstvení.

Nejlepší potraviny pro dietu u dny:
- Nízkotučné mléčné výrobky, jako jsou jogurty a odstředěné mléko;
- Čerstvé ovoce a zelenina;
- Ořechy, arašídové máslo a různá semínka;
- Kvalitní tuk a olej;
- Brambory, rýže, chléb a těstoviny;
- Vejce (s mírou);
- Maso, jako je ryba, kuře a červené maso, je dobré s mírou (kolem 120 až 160 gramů denně).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc dna a zakázané potraviny

Výhody Undestoru

Undestor se používá u dospělých mužů jako náhrada testosteronu pro léčbu různých zdravotních problémů způsobených nedostatkem testosteronu (mužský hypogonadismus). Tento stav je třeba potvrdit dvěma samostatnými měřeními hladiny testosteronu v krvi a přítomností klinických příznaků, jako je například impotence, neplodnost, snížená sexuální apetence, únava, depresivní nálada, úbytek kostí způsobený nízkými hladinami hormonu. Undestor jsou měkké, oválné, lesklé tobolky, které obsahují 40 mg testosteron-undekanoátu ve formě žlutého oleje. Léčivá látka testosteron-undekanoát se v těle přeměňuje na testosteron. Testosteron je přirozený mužský hormon, známý jako androgen.

Doporučená dávka je 3 až 4 tobolky denně během prvních 2 až 3 týdnů, poté následuje postupné snížení na 1 až 3 tobolky denně. Tento přípravek musíte užívat s jídlem. Tobolky užívejte celé bez žvýkání a zapíjejte je vodou nebo jinou tekutinou. Polovinu denní dávky užívejte ráno a druhou polovinu večer. Tobolky se polykají celé bez žvýkání. Užívají se po jídle, je-li třeba, tak s malým množstvím tekutiny. Doporučuje se vzít si polovinu denní dávky ráno a druhou polovinu večer. Užívá-li pacient lichý počet kapslí, je třeba vzít větší dávku ráno. Krabička přípravku Undestor obsahuje 3, 6 nebo 12 sáčků, každý sáček obsahuje blistr s 10 tobolkami. Velikost balení je tedy 30, 60 anebo 120 měkkých tobolek.

Zdroj: Náhrada za Undestor

Potraviny čínské medicíny

Černý sezam, dřín, fenykl, hroznové víno, hřebíček, jinan, kaštan, kelp, krevety, kustovnice, lotosové semeno, pšenice, rakytník, skopové maso, skořice, sójová omáčka, sůl, vlašské ořechy

Zdroj: Potraviny posilující ledviny

Průměrně jang potraviny

K průměrně jang potravinám se řadí bílé rybí maso, jako je platýs, pstruh, dále celozrnná mouka v chlebu nebo housce, mořská sůl, miso, sójová omáčka používaná při vaření.

Zdroj: Jin a jang potraviny

Zdravá výživa

Spolu se zvýšeným příjmem zinku musí každodenní jídelníček zahrnovat další potraviny, které zvyšují hladinu testosteronu:

  • ovoce – banány, avokádo a fíky
  • zelenina – chřest, květák, brokolice
  • zdravé tuky – ryby, losos a tuňák
  • ořechy – mandle a kešu

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Praktický význam odvodňování

Přírodní diuretika pomohou s odstraněním přebytečné vody nebo tekutin z těla. Přírodní diuretika jsou přírodní potraviny a byliny, které umožňují větší průtok moči a tím pomáhají s odstraněním tekutin a toxinů z těla.

Zdroj: Močopudné potraviny

Potraviny s vitamínem A

Vitamín A je užitečný pro zdravý vzhled pokožky. Nízkotučné mléčné výrobky, např. jogurt, jsou těmi nejlepšími potravinami, jak získat vitamín A. Jogurt totiž navíc obsahuje acidophilus, což je bakterie, která podporuje střevní zdraví. A zdravý trávicí systém je předpokladem zdravé kůže.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP