Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POZOR NA VIRONAL

OBSAH

Vironal v těhotenství

V těhotenství neužívejte žádné regenerační přípravky, pouze po dohodě s lékařem. To se týká i produktu Vironal. Vironal ani další bylinné koncentráty se v těhotenství neužívají. Produkty, které mohou posílit kondici, a tím i imunitu v těhotenství, jsou Vitamarin 2–2–1 a Fytominerál 2x denně 15 kapek do sklenice vody. Oba jsou prospěšné matce i plodu.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Diskuze

V diskuzi VIRONAL LÉČÍ VITILIGO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra.

Já mám vitiligo.Jak Vironal léčí vitiligo?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vironal léčí vitiligo

Cena

Zde naleznete srovnání cen produktu Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Diskuze

V diskuzi NOSNÍ POLYPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Ano lze. Aplikace par kapek vitaminu E do kazde nosni dirky kazdy vecer prinasi zmenseni polypu jiz za par dni. Lze ho koupit primo tekuty s kapatkem, nebo lze v nouzi nariznout a vytlacit obsah tobolky vitaminu E primo do nosu, vzdy v leze. Je pomerne jedno, zda je to vitamin E 200 nebo 400.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Barbora.

Dobrý den,zrovna zkouším vitamín E v kapkách a Vironal.
Mám díky nosním polypům pořád zalehlé ucho.
Lékař mi chce jen neustále psát kortikoidy , ale po těch je mi ještě hůř.
Má někdo taky problém s ušima???

Zdroj: diskuze Nosní polypy

Vironal v lékárně

Přípravek se dá zakoupit v lékárně nebo na internetu. Vinoral energy jsou kapky, jejichž cena se pohybuje kolem 380 korun za 30 ml.

Zdroj: Vironal pro psy

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

zdravím 11.10.jsem měla s manželem nechraneny styk.jenže si nedal pozor.12.10 jsem měla ms ale jen slabou a asi jen 3 dny.místo 7 to mi měla ms končit 19.10.opětovný nechraneny styk.opět si nedal pozor.mužů být těhotná.od té doby mám stále vytoky.děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

S největší pravděpodobností těhotná nebudete. Pro jistotu si můžete udělat těhotenský test. Zauvažujte také nad nějakou účinnou obranou proti početí, kterou budete moci sama ovládat, například kroužek Nuvaring nebo hormonální antikoncepci.

Zdroj: diskuze Těhotenstvi?

Nežádoucí účinky

Nebyly popsány nežádoucí účinky u doplňku stravy Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Višněvského balzám se nehodí na léčení popálenin ani spálenin od slunce. Uplatnil by se zde jen tehdy, když by se při hojení tkáň zanítila nějakou infekcí, tak pak by višňák pomohl na zhojení toho zánětu. Na popáleniny zabírá výborně Panthenol, který kůži rychleji regeneruje a zrychlí její obnovu po spálení.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Drahomira.

Pozor i na chemické popáleniny, louh a čistící prostředky.

Zdroj: diskuze Višňák mast

Vironal

Vironal je vyrobený podle moderních poznatků fytoterapie, psychotroniky, krystaloterapie a biorezonance. Jedná se o vysoce koncentrovaný produkt obsahující bylinné výtažky, éterické oleje a bioinformační složky ve vzájemně vyváženém synergicky působícím komplexu.

Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídící impulzy podkorových center mozku, regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací a vyvolání zpětného regeneračního procesu.

Vironal obsahuje krvavec toten, lípu srdčitou, mateřídoušku obecnou, lékořici lysou, čubet benedikt, bukvici lékařskou, křen selský, potočnici lékařskou, chininovník lékařský, lichořeřišnici větší, diviznu velkokvětou, sadec konopáč, myrhovník, aframomum melegueta, citrus paradisi – grapefruit, éterické oleje (například myrhový, eukalyptový a kafrový) a informace z rostlin, olejů a nerostů (například jaspisu a antimonitu).

Vironal je vhodné používat jak preventivně při styku s větším počtem psů zvláště v obdobích virových epidemií, tak při akutním onemocnění. Vironal může být dobrou volbou v boji proti infekčním chorobám, jedná se však pouze o doplněk stravy, není to žádný lék.

Zdroj: Vironal pro psy

Diskuze

V diskuzi LEUKOCYTY B-WBC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ČENĚK.

Je hodnota 11,4, která má limit 10,0 již nebezpečná? Co bych měl učinit, abych se dostal na hodnotu 4,0-10,0?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ida.

Pozor, může znamenat onkologické onemocnění.

Zdroj: diskuze Leukocyty B-WBC

Jak a kdy použít Vironal pro děti

Vironal je nevhodný pro děti do 3 let. Děti od 12 let užívají 7 kapek denně, dětem od 3 let se doporučuje užívat 2 kapky denně. Po třech týdnech užívání následuje týdenní pauza.

Dle zkušeností je Vironal pro děti od 3 let vhodný v dávkování 1x 1 kapka denně. V akutní fázi (2 až 3 dny) je dávkování 1 kapka ráno a 1 kapka večer.

Vironal dokáže stimulovat i dětský imunitní systém natolik, že odolává bakteriím i virům. V případě, že je dítě opakovaně nemocné (ne alergické!), můžeme tento kruh zastavit. Další obrovskou výhodou Vironalu je jeho využití při akutních stavech. Silné detoxikační, antioxidační a regenerační účinky komplexu rostlin a bioinformací se dají využít nejen preventivně, ale i při různých virových, mikrobiálních a bakteriálních infekcích, jako jsou chřipky, angíny, teploty, nachlazení, rýma, virózy, sinusitidy, záněty plic a dýchacích cest, při poruchách činnosti sleziny, při dráždivém kašli, na vyvolání pocení a pro lepší činnost lymfatického a imunitního systému.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Poradna

V naší poradně s názvem KAPYDERM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

muze se aplikovat kolem oci kapyderm specialni krem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zdeňko, Speciální krém K od Kapydermu se na obličeji dá použít pro léčbu seboroické dermatitidy. Máte-li projevy seboroické dermatitidy u očí, tak můžete opatrně nanést Speciální krém K od Kapydermu i kolem očí. Důležité je si dát pozor při nanášení, ale i po něm, aby se léčivý krém nedostal do očí, respektive za řasy. Vniknutí krému do očí by mohlo vyvolat pálivou reakci v očích. To platí i při případném pozdějším spocení a zatečení potu s krémem do oka, ano? Pozor na to!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kapyderm

Nežádoucí účinky

Produkt je zcela přírodní a vedlejší účinky se tedy objevují pouze velice zřídka (pokud je jedinec alergický na některý z komponentů). V takovém případě doporučujeme snížit dávkování a vyhledat odbornou radu.

Zdroj: Vironal pro psy

Diskuze

V diskuzi VYSAVAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martas.

Tyčové vysavače mají oproti klasickým vysavačům jednu výhodu, a tou je snadná ovladatelnost a jsou vždy po ruce. Na druhou stranu nemají moc výkon a malou kapacitu nádoby na nečistoty. Zdroj: www.covybrat.cz/nejl…

Alfou a omegou je Třída účinnosti vysávání. Štítek ji zvlášť udává pro tvrdé povrchy (dřevěné podlahy, parkety) a pro koberce. Vyberete si tedy podle toho, jestli máte v bytě více koberců nebo tvrdých podlahových krytin.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Semfík.

Tay mohu tyčák doporučit, ale je potřeba dývat pozor na předražené šmejdy. Za nás můžu doporučit www.arecenze.cz/tyco… a vítěze Miele, šlapě skvěle za ty peníze :).

Zdroj: diskuze Vysavač

Dávkování

Doporučené dávkování je 2–7 kapek 1–3x denně.

Před použitím důkladně protřepejte (21x). Tím dojde k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Vironal by se měl podávat půl hodiny před jídlem nebo po něm, nejlépe ředěný vodou, případně nakapaný na lžičku a podávaný přímo. Pro podporu detoxikace těla je vhodné zvýšit při regenerační kúře příjem tekutin. Po 3 týdnech užívání udělejte vždy 1 týden pauzu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Při chronických onemocněních se doporučuje užívat minimální dávky, v akutních stadiích se doporučuje dávky zvýšit. V případě přechodného zhoršení stavu je třeba snížit dávkování, dokud zhoršení nepomine, a teprve poté se vrátit k původnímu dávkování. V užívání přípravku není vhodné přestávat, neboť se jedná o zpětný regenerační proces (reverzní reakci), při němž se mohou objevit příznaky dřívějších onemocnění. Tento jev je důkazem pozitivní odpovědi organismu, informuje o tom, že dochází k uzdravování.

Zdroj: Vironal pro psy

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Za mne jednoznačně první volbou WObenzym. Pozor na správné dávkování a užívání nalačno a máte pokoj.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym

Zkušenosti s Vironalem u psů

Vironal má díky komplexu výtažků z rostlin a dalších obsažených látek silné detoxikační, antioxidační a regenerační účinky. Významně tak posiluje imunitu a schopnost těla bránit se průniku nežádoucích mikroorganismů. Lze jej využít jako účinnou obrannou bariéru proti širokému spektru patogenů virového i bakteriálního původu, šířících se vzduchem a přenosných kapénkovou infekcí nebo potravinami. Je vhodné jej použít jak preventivně, zvláště v obdobích virových epidemií, tak při akutním onemocnění. Vironal posiluje právě ty orgánové systémy, které se s vnějšími patogeny setkávají jako první – dýchací systém, trávicí systém a kůži –, proto jedině podpora a ochrana ohroženého terénu je tím jediným správným přístupem v boji proti infekčním chorobám.

Největší výhodou je dobrá reakce zvířat na podaný přípravek. Bioinformační produkty působí relativně rychle a většinou se zdravotní problémy už neobjeví. Pokud ano, tak nebyl vybrán vhodný přípravek. Další výhodou je, že můžete při méně závažných příznacích vynechat návštěvu veterináře. Správně vybraný produkt Energy by měl poskytnout pozitivní výsledky do 2 dnů. Většinou lze zaznamenat účinek téměř okamžitě, několik hodin po první dávce. V případě, že se stav přesto zhoršuje, může jít o závažnější postižení, a pak je návštěva veterináře nutná. Mnohem častěji nacházejí přípravky Energy uplatnění právě až po návštěvě veterináře, kdy se stav po nastavené léčbě nezlepšuje anebo se onemocnění vrací. V tomto směru poskytují tyto produkty majiteli zvířete poměrně dobré zázemí druhé volby. To, co nedovede klasická medicína, lze ještě zvládnout touto alternativou. Žádný z doporučených produktů Energy zvířeti neublíží a vždy bude k jeho prospěchu.

Zdroj: Vironal pro psy

Diskuze

V diskuzi !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jessica.

!!!!!TOTO OPRAVDU FUNGUJE!!!!!
Nejlepší je smíchat sodu se skořicí a citronem, poté vše nanést na zuby a 3x denně vyčistit po dobu 7dní. - !!OSVĚDČENÉ!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rašatfa.

Ano, toto mám vyzkoušené - opravdu to funguje. A co Vám???

Zdroj: diskuze !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alternativní léčba

Pokud chcete aplikovat alternativní léčbu – výše neuvedenou, tak se neobejdete bez změny myšlení a životosprávy. Pomáhá také jóga. Pokud se do této alternativní léčby vrhnete, tak je v první řadě potřeba významně v potravě omezit cukry(člověk se až diví, kde všude je bílý cukr). To samé platí s bílou moukou a mléčnými výrobky , které zahleňují. Omezit je třeba také vepřové maso. Naopak ve své potravě přidejte hodně zeleniny, celozrnné pečivo (ne to obarvené na tmavo) a místo čokolády použijte cereální nápoj Caro. Dále používejte doplněk stravy Vironal a jednou krát denně Avamys. Asi po 3 týdnech zaznamenáte značné zlepšení. Po Vironalu budete mít 3 týdny “volno“. Dávkování Vironalu je pro dospělé 2 – 7 kapek 1 – 3 x denně, pro děti od 12 let 7 kapek za den a pro malé děti od 3 let 2 kapky za den. Před použitím Vironalu je třeba jeho důkladné protřepání (21 x). Tím dojde k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Vironal užívejte půl hodiny před jídlem nebo po něm, nejlépe ředěný vodou, případně nakapejte na lžičku a užívejte přímo. Pro podporu účinků je vhodné zvýšit příjem tekutin. Po 3 týdnech užívání Vironalu udělejte vždy 1 týden pauzu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Další možností je léčba pomocí gelu aloe vera. Dávkování aloe vera gelu většinou závisí na výrobci. Jelikož se jedná o přírodní produkt, nehrozí žádné vedlejší účinky na vaše zdraví. Obvykle se doporučuje 3 až 5 polévkových lžic ve 2 až 3 porcích denně.

Pro odstranění nosních polypů je možné použít homeopatikum HomSet DETOX a Thuya occidentalis 15CH, kterým se navíc organismus také detoxikuje. U nosních polypů doporučujeme navštívit homeopata, který určí homeopatickou konstituční léčbu individuálně, aby mohla tento problém pomoci odstranit.

Zdroj: Nosní polypy a alternativní léčba

Diskuze

V diskuzi FLEKY NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Riegerová Dana.

flek je mírně vyvýšen, je asi 13 cm nad kolenem na vnitřní straně stehna, nesvědí, nezvětšuje se a je stejný asi dva měsíce velikost je v průměru 2 cm, není přesně zaoblený, stejně teplá kůže na fleku, jako okolí,mazala jsem flek pouze pudrem na kopřivku, protože jsem si myslela, že je to z citronu, který si dávám jak do čaje, tak do vody při pití.V ,mládí jsem trpěla kopřivkou, ale tento flek nesvědí.Citrónu spotřebuji asi tak každý den půlku.
děkuji a přeji hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dajda.

takže vyléčeno, byla to AVIVÁŽ, takže si lidé dejte pozor na Aviváže!!!!

Zdroj: diskuze Fleky na stehnech

Jak léčit pásový opar u dětí

Léčba obecně probíhá buď orálně (tabletkami), nebo nitrožilně, podáváním virostatik – nejčastěji s účinnou látkou acyclovir (Zovirax, Herpesin, Provirsan) nebo valacyclovir (Valtrex). Léčba pásového oparu by měla být zahájena co nejdříve po nástupu příznaků (nejlépe do 3 dnů). Nevyskytnou-li se komplikace, trvá léčba 5–7 dní. Někdy se doporučuje zvýšit příjem vitamínu B (ačkoliv účinnost vitamínů na léčbu pásového oparu nebyla s jistotou prokázána).

Při léčbě pásového oparu je vhodné urychlit zasychání puchýřků například aplikací tekutého pudru, a naopak po zaschnutí a při odlučování krust zvláčňovat postižené místo změkčující mastí s antiseptiky či antibiotiky. Pro nekomplikovaný průběh léčby se doporučuje sucho a teplo a dále existuje mnoho potravinových doplňků, které mohou při léčbě více či méně pomoci. Jsou to například:

  • lysin – podporuje hojení
  • vironal – má protivirové účinky
  • echinacea – zvyšuje obranyschopnost
  • pupalkový olej a vitamín E – příznivý vliv na hojení kůže
  • pivovarské kvasnice – vitamín B
  • česnek – přírodní antiseptické účinky

Proti recidivám pásového oparu je možné očkovat vakcínou Zostavax.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Pěstování bazalky venku

Bazalku můžeme pěstovat venku vysazenou přímo do záhonu. Vysazujeme ji během května, ale musíme dávat pozor na přízemní mrazíky, kterým bazalka bohužel neodolává. Musíme tedy zvolit vhodnou dobu výsadby. Při přesazování bazalky z květináče přímo do záhonu musíme dávat pozor, abychom nepoškodily kořínky. Pokud vysadíte bazalku vedle rajčat a okurek, chráníte je před padlím a jí zajistíte dostatečnou zálivku. Má ráda slunné prostředí.

Zdroj: Jak pěstovat bazalku

Léčba pásového oparu

Léčba pásového oparu by měla být zahájena co nejdříve po nástupu příznaků (nejlépe do 3 dnů). Nevyskytnou-li se komplikace, trvá léčba 5−7 dní. Léčba je symptomatická (léčí se projevy nemoci, nikoli její příčina). Kombinují se obvykle protizánětlivé, analgetické (proti bolesti) a virostatické prostředky. Virostatika se podávají buď v tabletkách, nebo v infuzích (nitrožilně). Nejčastěji se používají virostatika s účinnou látkou aciclovir nebo valaciclovir. Antibiotika se při léčbě pásového oparu podávají jen starším lidem nebo lidem s oslabenou imunitou jako prevence sekundární bakteriální infekce, která by u takových pacientů mohla nepříjemně zkomplikovat léčbu. Někdy bývá doporučováno zvýšit příjem vitaminu B (ačkoliv vliv vitaminů na léčbu pásového oparu nebyl zatím s jistotou prokázán).

Při léčbě pásového oparu je vhodné urychlit zasychání puchýřků aplikací např. tekutého pudru, naopak po jejich zaschnutí a při odlučování krust je dobré zvláčňovat postižené místo změkčující mastí s antiseptiky či antibiotiky. Pro nekomplikovaný průběh léčby se doporučuje sucho a teplo. Dále existuje mnoho potravinových doplňků, které mohou při léčbě pásového oparu také více či méně pomoci. Mezi ně patří např.: L-lysin (podporuje hojení), Vironal (má protivirové účinky), Echinacea (zvyšuje obranyschopnost), pupalkový olej a vitamin E (mají příznivý vliv na hojení kůže). Rovněž může pomoci konzumování česneku, jelikož česnek má přírodní antiseptické účinky.

Zdroj: Pásový opar

Jak probíhá přezimování

Keřík přezimuje při běžné pokojové teplotě. Myrtu nejlépe postavte tam, kde se teplota pohybuje v těch nižších hodnotách, avšak pozor, teplota v místnosti nesmí klesnout pod 10 °C.

Zdroj: Japonská myrta - přezimování

Na co si dát pozor

  1. V případě rozlití roztoku na jiné oblasti pokožky je omyjte mýdlem a hned čistou vodou. Kůže bude po koupeli zbarvená, a do své normální barvy se vrátí za několik dní.
  2. Koupelová nádoba i ručník budou obarveny roztokem hypermanganu a neměly by být používány pro jiné účely.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Dávkování

Světle růžový roztok se vytvoří cca z jednoho zrníčka na jeden litr vody. Teplota roztoku nemá vliv na léčbu. Pozor, roztok způsobuje hnědé skvrny na kůži i na textilu. Dají se odstranit pyrosiřičitanem draselným, takzvaným pyrosulfitem, který se prodává v drogerii na síření vína.

Zdroj: Kde koupit hypermangan


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP