Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÁNÍ KE KŘTU

OBSAH

Stříbrná lžička ke křtinám

Stříbrná lžička je vhodným dárkem ke křtu pro miminko. Lžička může mít netradiční tvar. Rukojeť je možné lemovat proužkem a obrázkem, lze na ni nechat vyrýt například monogram nebo křestní jméno i datum narození. Záleží jen na vaší fantazii.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi OBSAH PURINU V LISTOVE ZELENINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian.

Dobrý den,prosím Vás kolik purinu obsahuje listova zelenina např.římský salát,ledovy salát,zeli apod.?Předem dekuji za odp. spozdravem a přání hezkého dne přeje Metela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obsah purinu v listove zelenině

Přání ke křtinám

Přání ke křtinám můžete ozvláštnit drahokamem. Můžete si pohrát se symbolikou drahokamů. Každý drahokam něco znamená, před něčím ochraňuje. Některé drahokamy jsou přiřazené určitým měsícům, pokud dítěti věnujete drahokam měsíce, ve kterém se narodilo, potom může nosit svůj drahokam narození.

Jaká poselství můžete drahokamem vyjádřit:

  • smaragd – dávám ti inspiraci, přeji ti štěstí, věrnost a bezvýhradnou lásku
  • akvamarín – do života ti dávám odvahu a rozvahu
  • diamant – jsi čistý a neposkvrněný, ať je stejně průzračný i tvůj život
  • rubín – ať máš celý život hodně energie a rovnováhy, běž za svým štěstím
  • safír – přeji ti moudrost, ať jsi vždy sám sebou
  • opál – chci tě chránit, aby se ti na cestě životem nestalo nic zlého
  • topaz – ať vždy dosáhneš toho, co si přeješ, a najdeš lásku

Pokud máte básnický sklon, je vhodné i ručně psané přání, které je originálním dárkem.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA OTEKLÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kloučková.

Dobrý den, já mám takové přání a to nechat si udělat oční linky takhle www.radchenko.cz/per… Ale trpím právě otoky očí. Dříve jsem měla oteklé oči jen po nedostatečném spánku nebo po větším pláči. Ale teď mi začaly otekat každé ráno po probuzení a obávám se, že by mohl být ten permanentní make-up v tomto případě problém.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na oteklé oči

Smuteční verše pro kamaráda

Jako kluk jsem vždycky chtěl,

abych úsměv pro vás měl.

A tak rád se s vámi smál.

Neviděl jsi slzu mou

stékala jen noční tmou.

Kolikrát? Nevím sám.

~

Byl jsem jen kluk,

který jedno přání má.

Chtěl jsem jen žít,

jako skála silný být.

Bože můj,

andělská křídla jsi mi dal.

Slzy mé neviděl nikdo z vás.

~

Tolik přání každý má,

že je šťastný nevnímá.

To je dar, vím jenom já.

Můj život znám, byl to boží dar

Co přát si máš?

Štěstí máš co nevnímáš.

~

Byl jsem jen kluk,

který jedno přání má.

Chtěl jsem žít,

s vámi být,

na svět se smát.

Křídla mám napořád, odlétám.

Zdroj: Smuteční verše

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ GANGLIONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miriam.

Dobrý den prosím vás udělala jse mi na zápěstí boule doktrorka mi řekla , že je to ganglion a chci to chirurgicky odstranit myslíte prosím vás když na své požádání chci bouličku vyříznout , že mi to udělají děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ganglion jde vyříznout na přání pacienta. Může zde být problém v tom, kdo to zaplatí. Když to nevyžaduje zdravotní stav, tak je to vnímáno jako kosmetický zákrok, který hradí pacient. Když prokážete, že nevyříznutí bude znamenat ohrožení zdravotního stavu například vznikem deprese z bouličky, tak by to mohla pojišťovna zaplatit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění ganglionu

Lze bobkový list zapálit

Tato rostlina má také psychoaktivní účinky – má pozitivní vliv na naši náladu. Jediné, co je třeba udělat, je zapálit jeden list v popelníku, odejít z místnosti a vrátit se za 10 minut. Místnost bude plná vůně, která vás i celou vaši rodinu uvolní.

Pálení bobkového listu patří ke staré pohanské tradici. Na bobkový list bylo zvykem napsat tajné přání a poté list spálit, aby se přání splnilo.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

Dekuju ale to us mam zasebou us to trva 3roky a nevym jal dal je to hrozne a muzu se zeptat na co je presne ten ARGINMAX dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

ArginMAX je preparát podporující chuť k sexu, zintenzivňuje prožitky a učiní vás více nadrženým. Vzhledem k vašemu přání omezit předčasnou ejakulaci si myslím, že bude spíše na škodu, než k užitku. Navíc ve 24 letech nepoznáte prakticky žádný účinek, neb vaše tělo je dostatečně zasobováno hormony, které jsou tímto preparátem stimulovány.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Mince ke křtu

Marně si lámete hlavu, co darovat novorozenému dítěti, aby to byl dárek na památku? Anebo byste rádi věnovali hodnotný a symbolický dárek děvčátku či chlapci k jeho narozeninám nebo k jiné významné příležitosti? Pak si určitě přejete, aby to byl dárek krásný a jedinečný. Nejlépe dárek ze zlata či stříbra s trvalou uměleckou i finanční hodnotou. Mezi takové dárky patří samozřejmě šperky, ale mohou to být například i zlaté či stříbrné pamětní mince a medaile.

Zvyk darovat peníz pochází již z počátku 16. století. Mince a medaile měly závěsná ouška a nosila je nejdříve šlechta, později i bohatí kupci a měšťané. V pozdější době měly mince již jinou funkci. Sloužily jako mince vínkové, které dostával novokřtěnec od svých kmotrů do peřinky. Jednalo se většinou o drobnější mince od grošíku až po čtvrttolarové mince. Děvčata tyto mince nosila zavěšena na krku mezi korály nebo českými granáty, někdy též u růžence. Mládenci nosili vínkové peníze na řetízku u hodinek. V 19. století pominul zvyk darovat minci ke křtu. Církev u nás zavedla speciální křestní medaile a také byly raženy medaile na první biřmování.

V současnosti u nás stoupá počet křtěných dětí a také roste obliba zlatých mincí darovaných při příležitosti narození dítěte či jeho křtu. Zlaté dukáty naši předkové dávali dětem do kolébky, aby jim přinesly zdraví, štěstí a blahobyt. A tato krásná tradice pokračuje i ve 21. století. Věnovat dítěti můžete i stříbrný tolar.

Dítěti můžete darovat i stříbrný nebo zlatý medailon se symboly štěstí. Je to krásný dárek, který bude neustále připomínat významnou událost, jakou je právě narození dítěte. A také bude neustálou připomínkou toho, kdo novorozeňátko obdaroval, mohou to být například prarodiče, příbuzní, kmotr či kmotra, rodinní přátelé. I v dospělosti se člověku při doteku s medailonem vybaví vzpomínka na babičku. Oblíbené jsou také stříbrné medaile zobrazující znamení zvěrokruhu. Krásným dárkem jsou rovněž stříbrné pamětní medaile s dětskými motivy.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi NÁPLASTI DETOX PHARMA KOD 8111 OBJEDNÁVÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Jihlavec.

Děkuji panu řediteli za přání.Doufám,že mi ještě v mém věku pomohou.Už to bude na jaře 82. Vloni jsem měl starosti s manželkou,která mi pak v říjnu zemřela.
Zkoušel jsem náplasti i na nohách manželky,ale u ní to nefungovalo.Měla RS multiplx
a tak myslím,že při narušených nervech v těle což je ta "mozkomíšní skleroza"to opravdu nejde.Děkuji za vyřízení.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Náplasti detox pharma kod 8111 objednávám

Použití kloktadla

Kutvirtovo kloktadlo, lidově Kutvirt, je přípravek, který se míchá na přání zákazníka v lékárně. K užívání se doporučuje na bolest v krku, při angínách, k dezinfekci nosohltanu.

Zdroj: Kutvirtovo kloktadlo

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA PŘI ZAČÍNAJÍCÍ CUKROVCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tony.

Vážená paní sestro, bratr má cukrovku, zatím nepíchá si inzulin, má dlouhod. cukr,2.typ., a tvrdil, že nesmí ani trochu ostré papriky ze zahrádky. Prosím Vaše vyjádření, v článku jsem se dočetla pouze o paprice, že ji mohou cukrovkáři. Díky , sestra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měla byste respektovat přání vašeho bratra a nechat ho, ať pálivé papriky vůbec nejí. Pálivost paprik má na starosti látka s názvem capsaicin a ten pomáhá regulovat hladinu krevního cukru. Capsaicin by mohl posílit účinky probíhající léčby diabetu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta při začínající cukrovce

Dárek ke křtinám pro chlapce

Chlapcům se dárek vybírá složitěji, protože šperky u chlapců nejsou tak obvyklé. Skvělým a netradičním dárkem pro kluka však může být diamant. Nemusí být osazený ve šperku, může jít o diamant s investičním potenciálem. Takovýto dar je nejen krásným spojením absolutní čistoty křtu a vzácného drahokamu, ale navíc v sobě ukrývá investiční potenciál. Když malý chlapeček vyroste, z diamantu se může stát finanční základ, na kterém bude moci stavět. Z darovaného diamantu se také může stát kamínek, který jednou osadí do zásnubního prstenu své vyvolené. Každopádně však jde o dar s úžasnou symbolikou, která ho bude provázet po celý život.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Poradna

V naší poradně s názvem ARTROZA NEMOC Z POVOLANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav holub.

Pred 2 roky mi zjistili artrozu kolene pracuji 38 let u drahy jako posunovac loni v lete jsem v praci upadl a muj stav se zhorsil ze pro bolest jsem musel jit na nemocenskou jedinne reseni je Tep. Kolena ale termin mam az v dubnu 2017. ted mi spo roku skoncila nemocenska muse jsem zazadat o inv duch.nahr.praci kterou bych zvladl nemaji chodim o fr holi mohlo by se jednat o nemoc z povolani dekuji.je mi 56 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Váš případ nepůjde uznat jako nemoc z povolání. Budete si musetještě na deset let najít novou práci, u které nebudete muset chodit. Hledat práci můžete buď sám prostřednictvím internetu a telefonu a nebo vám v tom může pomoci příslušný Úřad práce. Nová práce Vám zvedne znovu sebevědomí a uspokojí to přání být užitečný. Jste ještě mladý. Vyřiďte si invalidní důchod a tu novou práci dělejte pro zábavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Artroza nemoc z povolani

Barva vlasů a lesk

V jádru vlasu (kortex) se nachází přírodní barvivo melanin, které je schopno absorbovat část světla. Další část světla odráží a to vnímáme jako barvu vlasů. Povrch vlasu (kutikula) je tvořená šupinkami, které jsou průhledné. Pokud se poškodí, stávají se mléčné a nepropouštějí světlo, barva je mdlá. Při barvení dodáváme vlasům barevné pigmenty, jenž ulpí na vlasech, odrážejí světlo a vytvářejí tak určitý barevný odstín. Postupem času a mechanickým poškozením se barevné pigmenty uvolňují a z povrchu vlasu se odlupují šupinky. Barva je nesouměrná a vytváří matný vzhled.

Kam pro novou barvu vlasů? Barvení může vlasy poškodit

Výrobci barev nabízející své produkty v běžných obchodních sítích lákají své zákazníky ke koupi barev z drogerií, přičemž se často a rádi odvolávají na cenu, snadnou a jednoduchou aplikaci. Výsledkem by měla být zářivá barva vlasů a hedvábný lesk. Jenže takové domácí experimenty často nedopadají dle přání. Vlasy jsou zničené, chemlonové, zacuchávají se, nemají lesk a ve finále ani barva není ta, co jste si koupili. Proč? Barvení vlasů patří do rukou profesionálů. Je to složitý proces, jehož výsledek závisí na mnoha faktorech, jako jsou např. kvalita a míra poškození vlasů, původní barva vlasů, prostředí, používaná vlasová kosmetika atd. Pokud tedy opravdu chcete barvu dle přání a chcete se vyhnout nepříjemnému překvapení, svěřte se raději do rukou "profíků".

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Diskuze

V diskuzi NEKUPTE TO !!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M..

Také jsem si zakoupila 60 ks.za 1 199,- Kč. Nepomohly, potíže se ještě zhoršily.Požadovala jsem vrácení 100% garance peněz. Odkázána jsem byla na obchodní podmínky, které jsem dle přání splnila, včetně nesmyslného rámečku na obálce, vyvedeného v červené barvě a ještě požadovaného rozměru. /?/.nevím k čemu.Sáčky ve kterých byly náplastě zaslány jsem vrátila, potvrzení o platbě, převzetí zásilky včetně kódu a čísla zásilky,atd.
Ovšem chtějí zpět i smradlavé celofánové pytlíčky, které jsem z pochopitelných důvodů vyhazovala.Tak že jsem NESPLNILA Obchodí podmínky a nic nedostanu. Dobře mne tak !!!
Lituji jen toho, že jsem si neschovávala i použité náplasti a nevrátila je v těch smradlavých sáčcích.
No nekupte to , když vrácení je tak jednoduché. Nepomohly mne náplasti, ale pochopila jsem
úroveň šmejdů a vytahování peněz z důvěřivých lidí. BOHUŽEL.
Jsem důchodce, mohu si dovolit vyhodit 1 199,- Kč - vždyť jsem dostala přidáno celých 40,- Kč!!!§

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mili.

Mohu jen potvrdit,že negativní reakce na náplasti jsou opodstatněné.Někdo si z toho pakuje kapsy.Taky jsem je využila,žádné zlepšení v ničem jsem nepocítila.Je to asi jen další blud na důvěřivce jako já.Škoda peněz a už si nic podobného nekoupím.

Zdroj: diskuze Nekupte to !!!

Dárek ke křtinám od kmotra

Křtiny jsou velmi starým náboženským obřadem, kterým se člověk přijímal do určité církve, tedy ne jen římskokatolické. A když je dnes v naší zemi naprostá většina nevěřících, stává se křest určitým obřadem přijetí malého človíčka do společnosti. Proto můžete obdržet pozvání na křest dítěte i od lidí, od kterých byste to nečekali.

Svátost křtu je základem křesťanského života. Tento obřad otvírá dítěti dveře do života ve víře a dává mu možnost se později v životě účastnit dalších důležitých obřadů a svátostí. Křest slouží k očištění od prvotního hříchu, jde také o začlenění nového věřícího do společenství církve. Je to nádherný a nesmírně významný svátek pro všechny věřící, protože jde o začátek života v Bohu a s Bohem. Původ slova „křest“ je v češtině zřejmý – má velmi blízko ke Kristovi. Hodně se podobá židovskému svátku Tvilah, který je také očistným rituálem ve vodě a používá se při konvertování na židovskou víru. Tvilah se však během života opakuje, zatímco křest je jen jeden. Za zakladatele svátosti křtu považujeme Jana Křtitele. První křty byly zřejmě realizovány ponořením do vody, později se zredukovaly jen na pokropení hlavy. Prý to bylo proto, že se ze začátku křtili převážně dospělí, později spíše děti, i když ponoření do vody se praktikovalo ještě v 16. století. Katolická církev se dodnes snaží o to, aby byl křest výjimečným a neopomenutelným obřadem plným víry a křesťanské lásky.

Na křtiny se stejně jako na svatbu nechodí bez dárečku. Co ale darovat šestiměsíčnímu dítěti? Mělo by to být něco hodnotného, něco, co bude dítěti po celý život připomínat tento významný den, ale mělo by to být zároveň i dětské. V Itálii, kde je křtěné prakticky každé dítě, patří mezi nejoblíbenější tipy na dárky ke křtinám velice dekorativní stříbrné dětské rámečky a dětská alba na fotografie, nebo různé ikony a obrázky s křesťanskými motivy ze dřeva a stříbra.

Vybrat dárek ke křtinám může dát pořádně zabrat. Dárky ke křtinám bychom však mohli rozdělit do tří základních kategorií:

  • Hodnotné dary: dárky, které mají vysokou hodnotu. Může jít třeba přímo o peníze či různé termínované účty a spoření. Mimo ty jsou to ale nejčastěji šperky či investiční diamanty.
  • Dary víry: dárky, které reprezentují náboženství a jeho důležitou roli v životě dítěte. Často jsou to různá vydání Bible, biblické příběhy pro děti, modlitbičky, růžence, křížky na stěnu, hračky na motivy různých biblických postav a podobně.
  • Vzpomínkové dary: předměty, které mají především připomínat den křtu nebo osobu, která dar věnovala. Může jít o ručně vyrobené deky, vyšívané dečky, oblečení se jménem dítěte, zarámované obrázky a jiné osobní dary. Kreativní duše mohou napsat například básničku nebo složit píseň.

U křtu můžete být jako host, ale i jako kmotr. Ten je pověřen několika funkcemi, ale co máte jako kmotr dítěti darovat? Na dárku je dobré se domluvit s rodiči, protože dárek patří miminku (ale pozor, křtiny mohou mít i dospělí lidé!). Vhodná je nějaká vkladní knížka s určitým základním vkladem, který ale nemusí být významně veliký. Dalším dárkem by mohl být nějaký řetízek na krk, pokud jde o chlapce, u děvčat to mohou být i zlaté náušnice. Doplňkem řetízku by měl být zlatý křížek nebo medailon, či zlatý peníz. Pokud to bude medailon, měl by mít jeho vzor nějaký vztah ke jménu miminka, pokud je to možné, jinak lze volit neutrálního Krista, sv. Václava a podobně. Je pravdou, že být kmotrem je veliká čest, takže dárek má člověku připomínat po celý život jeho dětství, i když si na křest ani nepamatuje.

Pokud jsme hosty, je vhodný malý dárek. Samozřejmě nás může napadnout také vkladní knížka s menším vkladem, ale kdyby to napadlo vícero lidí, mělo by dítě více různých vkladních knížek, což by mu působilo problémy. S tím se tedy raději poraďte třeba s kmotrem nebo rodiči, aby se peníze nedělily.

Dárek do kolébky nebo ke křtinám je dárkem pro novorozené děťátko, nepleťte si ho s dárkem pro novopečenou maminku, který je dárkem pro matku, ne pro dítě.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Originální dárky ke křtinám

Křtiny jsou takovou malou oslavou, nebojte se tedy darovat dar, který dotyčnou slavnostní chvíli ještě více podtrhne, jedná se především o delikatesní koše, které jsou pro takové události jako stvořené. Také šperk je ideální kombinací všech tří kategorií dárků. Nejenže je to cenný dar často s investiční hodnotou, ale pokud vyberete například přívěsek ve tvaru křížku, může jít navíc o dar se symbolem víry. Na většinu šperků můžete nechat vygravírovat osobní přání, jméno či datum, může to tedy být zároveň upomínkový předmět.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Ukázka porodního plánu

Každá porodnice by měla mít nějakou brožuru nebo tiskopis, v nichž informuje potencionální rodičky o své filozofii a politice. Tyto informace by si měla žena prostudovat dřív, než začne porodní plán sepisovat, aby věděla, co má ve svém porodním přání zmínit, a také, s jakými názory se může ze strany porodnice setkat. Rodička by se měla zaměřit na možné alternativy porodu (přítomnost porodní židličky, porodního vaku, zapnutí CD přehrávače, zapálení vonného oleje a podobně), podporující polohy během porodu, zda je možné mít s sebou doprovod u porodu, na možnost využití epidurální anestezie nebo Entonoxu a další.

Porodní plán by měl být nedílnou součástí porodu, jak vypadá, naleznete zde.

Zdroj: Porodní plán

Přípravky pro krásné a plné rty, potlačení vrásek a zvětšení rtů

V kosmetickém průmyslu najdeme spoustu výrobků, kterými rty zvětšíme a dočasně „vyplníme“. Za zmínku rozhodně stojí Pretox Pout, novinka, která Vám splní přání o božských rtech.

Podobně Pretox Pout zvětšuje rty, zlepšuje jejich hydrataci, redukuje vrásky, nabízí však promyšlenější složení. Hlavními látkami výrobku jsou komplex speciálních peptidů a kyselina hyaluronová. Účinné látky jsou dopravovány dovnitř rtů pomocí liposomů = jeden z možných typů nosiče (nanotechnologie). Díky tomu je zajištěna vysoká funkčnost přípravku. Obnovuje produkci glukosaminglykanů a kolagenu, zlepšuje konturu rtů a zvýrazňuje linii rtů. Neobsahuje parabeny, petrochemikálie ani parfém.

Zdroj: Božské rty aneb přirozené zvětšení rtů

Text na smuteční stuhu

Stuhy pro starší osoby se doporučují v barvě černé či hnědé. Pro muže středního věku vyberte šedou nebo zelenou stuhu. Pro ženy středního věku spíše fialovou, vínovou nebo šedou stuhu. Pro mladší osoby jsou vhodnější bílé, světle žluté nebo šedé smuteční stuhy. Smuteční stuha je rozdělena na dvě části: pravý a levý cíp. Text můžete volit zcela dle svého přání. Chcete-li se držet tradice, do levého cípu umístěte obecný text obsahující vzkaz zemřelému. Příkladem může být: Poslední sbohem, Na rozloučenou, Myslíme na Tebe, Se vzpomínkou, S láskou a podobně. Do pravého cípu je potom nejvhodnější uvést osoby, od nichž smuteční květina je. Například jsou to texty jako: rodina Novákova, dcera Jana s rodinou a podobně.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Vasektomie cena

Celková cena za vasektomii je 13 500 Kč. Cena zahrnuje: Vstupní vyšetření – po tělesném vyšetření následuje sonografie močopohlavního traktu, poučení pacienta o výkonu a odpovědi na případné dotazy pacienta (vyšetření trvá cca 45 minut). V ceně vyšetření jsou zahrnuty veškeré potřebné laboratorní testy moči a krve. Operační výkon vasektomie se provádí v místním znecitlivění na zákrokovém sále příslušného zdravotnického zařízení. Výkon trvá celkem cca 90 minut a zahrnuje přípravu před operací, vlastní výkon a kontrolu operační rány cca 30 minut po výkonu. Dále veškeré pooperační kontroly – první kontrola s převazem je za 1–3 dny po výkonu, další kontroly u naprosté většiny pacientů již nejsou nutné. Nezbytné vyšetření ejakulátu potvrdí nepřítomnost spermií v ejakulátu za 3 měsíce po provedeném výkonu s následnou poslední kontrolou v daném zdravotním zařízení. Na přání pacienta je možné zajistit před vasektomií kryoprezervaci ejakulátu ve spermobance. Cena tohoto úkonu je 5 000 Kč.

Zdroj: Vasektomie

Fuchsiová barva

Stejně jako móda i svatby podléhají trendům. Pokud se nevěsta po souhlasu s partnerem rozhodne pro určitou barvu svatby, měly by ji svatebčané respektovat. Pokud mají svatebčané na pozvánce uvedenu barvu svatby, je velmi vhodné ji dodržet a neměnit. A ne chodit v jiné barvě, nebo naopak ve tmavých barvách. Jedná se také o společné foto a momentky ze svatby, které mají manželé na památku. V poslední době určují barvy oblečení pro hosty právě nevěsty. Nebýt nevěsty, kolikrát nevíte, zda hlouček tmavě oblečených lidí je svatba nebo pohřeb. Proto je vhodné dodržet přání nevěsty. Mnohdy i sám fotograf asertivně pošle někoho nevhodně oblečeného do zadní řady, aby manželům nekazil svatební foto.

Charakteristika fuchsiové barvy

Fuchsiová barva je velmi jasná, spíše studená růžová barva, někdy se jako fuchsiová může označovat i teplejší nebo méně sytá barva. Vždyť na samotném květu fuchsie také najdete spoustu odstínů.

Kódy fuchsiové barvy

Hex: #FF0080

RGB: 255, 0, 128

CMYK: 0, 100, 49.8, 0

HSV: 330, 100, 100 

Fotografie

Zde můžete vidět svatbu a doplňky ve fuchsiové barvě.

Zdroj: Fuchsiová barva

Campanula addenda

Takto se označují zvonky od společnosti Addenda, která se zabývá jejich pěstováním a hlavně šlechtěním. Sdružuje velké množství pěstitelů a její hlavní sídlo je v Holandsku. Zvonky této společnosti byly vyšlechtěny převážně na základě potřeb a přání zákazníků. Jejich důležitou vlastností je, že nevyžadují skoro žádnou speciální péči a jsou tedy téměř bezúdržbové. Dokonce se jako zvonky bezúdržbové někdy také označují. Jsou to nenáročné bujně kvetoucí pokojové rostliny, jejichž květy mohou být fialové, modré i bílé. Dají se tak velmi pěkně kombinovat. Květy se poprvé objevují už v dubnu nebo květnu, podruhé pak znovu v září. Zvonky Campanula Addenda patří k rostlinám s menším vzrůstem, i jejich převislé varianty jsou menší. Daří se jim v polostínu, vyhněte se přímému jižnímu slunci. Jednou za týden vyžadují mírnější zálivku, v době květu se doporučuje hnojit je příslušným tekutým přípravkem. Přes zimu by místnost, kde je pěstujete, měla mít teplotu kolem 16 stupňů Celsia. V zahradnictvích a hobby marketech si je můžete pořídit zhruba za 100 až 120 korun. Všechny odrůdy Addenda jsou licenčně chráněné, proto by se bez licence neměly množit.

Zdroj: Campanula


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Ing. Romana Šebková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP