Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÁNÍ KE KŘTU MIMINKA

OBSAH

Potničky u miminka

Potničky u miminka obvykle vznikají, když je venku horko nebo se dítě zapaří ve více vrstvách oblečení.

Příznaky

Vyrážka vypadá jako kapičky potu na kůži, později mění barvu v červenou.

Co s tím dělat

Na potničky pomáhá Sudocrem a jiné dětské pudry, které kůži lehce vysuší.

Obrázky

Takto vypadají potničky u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi UCPANÝ NOC U MIMIKA,JAK ŘEŠÍTE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Jak řešíte ucpaný nosík u mimča?resp.kojence?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jancur.

U miminka řeším ucpaný nos a rýmu kapičkami s mořskou vodou Quixx Baby. Přírodní přípravek, 100% bezpečný, dávat jde od narození. Já dávám jako prevenci, ale v případě rýmy je mořská voda ideální, protože ředí hlen v nosíku miminka a lépe se pak odsává.

Zdroj: diskuze Ucpaný noc u mimika,jak řešíte?

Kojenecké akné

Novorozenecké akné se objevuje se od druhého týdne života a podobá se akné dospělého jedince. Může za něj hormonální nerovnováha, kdy si organismus miminka zvyká fungovat samostatně, bez těla matky.

Příznaky

Novorozenecké akné jsou drobné pupínky na obličeji miminka. Pleť je místy začervenalá, objevuje se vyrážka. Pupínky připomínají klasické pubertální akné s bílou čepičkou (acne vulgaris). Akné u novorozence se nejčastěji objeví 3. týden po porodu.

Co s tím dělat

Pomáhá odvar z řepíku, potírání černým čajem nebo mateřským mlékem. Novorozenecké akné ale odezní většinou samo během několika dní.

Obrázky

Takto vypadá kojenecké akné.

Zdroj: Dětské pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem EKZEM NA HLAVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ajda.

Zdravim, mam problem s ekzemem na hlave. Trva to jiz 2 mesice a vubec se to nelepsi i pres podani nekolika druhu kortikoidu a specielnich samponu. Naopak se to zhorsuje. Neni to dedicna zalezitost, ale spise alergickeho puvodu. Delala jsem si zabal z olejicku prirodni kosmetiky Weleda. Nejprve to svedelo. To jsem rozskrabala a zrejme se do toho dostala infekce. Jsem zoudala, protoze to priserne svedi a nic nepomaha. Mel by nekdo nejaky domaci recept, jak se toho zbavit? Je to nesnesitelne, kortikoidy pomuzou tak na hodinu az dve.
Pouzivam nejsetrnejsi sampony, protoze dehtovy a s mocovinou to bylo k nevydrzeni.
Dekuji za jakykoliv komentar.
Ajda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ekzémy jsou vždycky svízel a je třeba mnohdy vyzkoušet několik léků, než dojde k zahojení. Většina účinných léků je na předpis, takže vydržte v úsilí a společně se svým kožním lékařem hledejte co na to pomůže. Jako domácí léčbu zkuste, namísto všech šampónů, používat šampon pro miminka, který střídejte s léčivým šamponem Nizoral. Nizoral volně koupíte v lékárně. Vlasovou pokožku vždy po vysušení namažte olejíčkem pro miminka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ekzem na hlave

Babské rady na studený nos u miminka

Studený nos u miminka signalizuje, že je děťátku chladno. Novorozenci do 6 týdnů věku prospěje teplo v podobě zavinovačky. Cítí se v ní jako u matky před narozením. Na hlavičku je vhodné dát plátěnou nebo lehkou přízovou čepičku. Hlavičkou je totiž odváděno až 30 % tepla z těla a dítě tak může trpět chladem.

Zdroj: Studený nos

Diskuze

V diskuzi CO POMÁHÁ NA ZÁCPU U MIMINKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

toto jsem našla. S tím olivovým olejem do jídla to by možná stálo za vyzkoušení

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co pomáhá na zácpu u miminka

Hemangiom u miminek

Hemangiom má celá desetina nedonošených dětí. Některá miminka se s hemangiomem narodí, u některých miminek se objeví až v prvních měsících života. V 90 % případů není důvod k panice. Tento nezhoubný útvar sám zmizí, a to bez jakékoliv léčby. Ale někteří pacienti takové štěstí nemají.

Zdroj: Hemangiomy - nezhoubné kožní nádory

Diskuze

V diskuzi VIGANTOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Vigantol taky dáváme a jsme spokojení, snadno se podává a věříme že když nám ho doktor předepsal že je to pro dobro miminka :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vigantol

Stříbrná lžička ke křtinám

Stříbrná lžička je vhodným dárkem ke křtu pro miminko. Lžička může mít netradiční tvar. Rukojeť je možné lemovat proužkem a obrázkem, lze na ni nechat vyrýt například monogram nebo křestní jméno i datum narození. Záleží jen na vaší fantazii.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Espumisan jsou výborné kapičky na prdíky ....a můžou je i kojenečci od narození....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

S kolikami jsme u miminka bojovali hrozně dlouho. Měli jsme problém už v porodnici, zlepšilo se nám to až po www.sunar.cz/produkt…

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Monitory dechu

Na trhu již existuje velký počet podobných elektronických zařízení určených ke sledování dechu, které pomohou zmírnit rodičovské obavy. Některé monitory dechu se připojují přímo na bříško miminka, jiné, jako je například Baby Alert, používají speciální tlakovou podložku nebo matraci, která vysílá ultrazvukové vlny nad postýlku. Všechna tato zařízení pracují na základě detekce změn v oblasti hrudníku a břicha. Pokud dojde k zastavení dechu po dobu 20 vteřin, automaticky začne zvonit budík s lehkou světelnou signalizací. Některé monitory dechu měří i teplotu těla a srdeční tep.

Monitory dechu jsou obzvlášť přínosné pro strachující se rodiče, neboť dokážou vyvolat poplach již do 15 sekund změny v dýchání, čímž zamezí zbytečným obavám rodičů. Pediatři často tvrdí, že je docela normální zástava dětského dýchání po dobu 20 sekund nebo déle. Po této době se navrátí spontánní dýchání. Rodiče by měli být pro případ potřeby raději proškoleni v resuscitačních technikách, monitor dechu sice dokáže upozornit na problém, ale nedokáže dech dítěte obnovit.

Zdroj: Monitory dechu pro miminka

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pája Zikova.

Dobrý den, chtela bych se zeptat můžu používat olej 31 bylin do koupele když jsem těhotná. Jsem 17+3 abych neublížila miminka mám bolesti zad.Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Dobrý den, taky jsem si kladla podobnou otázku, ale osobně si myslím, že by to problém být neměl.. Já na doporučení používám tento olej www.alchymystique.cz… který pomáhá celkově na bolest svalů, nervů a tak..

Zdroj: diskuze BOLESTI ZAD

Monitory dechu a falešný poplach

Některé monitory dechu způsobují časté falešné poplachy. Nedávný průzkum zjistil, že sedm z deseti matek používajících monitor dechu uvádí, že se jim monitor po opakovaném falešném poplachu dokonce vypnul. Na druhou stranu mohou monitory dechu vytvářet i falešný pocit bezpečí, protože nedokážou zjistit obstrukční apnoi, kdy dítě pravidelně dýchá, ale průdušnice zabraňuje vstupu kyslíku do plic. Některé monitory dechu nefungují tak, jak by měly, protože dochází ke spuštění poplachu i při pouhé změně polohy těla, při pohybu dítěte.

Zdroj: Monitory dechu pro miminka

Poradna

V naší poradně s názvem VZNIK PIGMENTOVÉ SKVRNY U NOVOROZENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evík.

Chtěla jsem se zeptat, zda má na pigmentové skvrny u novorozence vliv stres a fyzické týrání matky ve vysokém stádiu těhotenství...
Můj přítel mě bil přes holé nohy měla jsem na obou nohách zarudlé bolavé fleky. Po porodu se mému synovi v těch samých místech objevili modřinky stejného tvaru a ve stejných místech a ty se během pár dnů změnily v pigmentové skvrny. ( tmavě hnědé fleky )
Je to možné, že by se to přenášelo z matky na plod? Nebo je to jen náhoda a babská povídačka...
Má s tím někdo nějakou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Evíku, co takhle vyměnit manžela??? Přenos zevních ran a pohmožděnin z matky na plod před porodem je vyloučený. Vyloučena ale není recidiva Vašeho manžela, který by stejné postupy fyzického násilí mohl aplikovat i na Vaše miminko. Buďte opatrná a raději si popovídejte se svou dětskou lékařkou, která fleky u Vašeho miminka může vidět a lépe je diagnostikovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vznik pigmentové skvrny u novorozence

Přání ke křtinám

Přání ke křtinám můžete ozvláštnit drahokamem. Můžete si pohrát se symbolikou drahokamů. Každý drahokam něco znamená, před něčím ochraňuje. Některé drahokamy jsou přiřazené určitým měsícům, pokud dítěti věnujete drahokam měsíce, ve kterém se narodilo, potom může nosit svůj drahokam narození.

Jaká poselství můžete drahokamem vyjádřit:

  • smaragd – dávám ti inspiraci, přeji ti štěstí, věrnost a bezvýhradnou lásku
  • akvamarín – do života ti dávám odvahu a rozvahu
  • diamant – jsi čistý a neposkvrněný, ať je stejně průzračný i tvůj život
  • rubín – ať máš celý život hodně energie a rovnováhy, běž za svým štěstím
  • safír – přeji ti moudrost, ať jsi vždy sám sebou
  • opál – chci tě chránit, aby se ti na cestě životem nestalo nic zlého
  • topaz – ať vždy dosáhneš toho, co si přeješ, a najdeš lásku

Pokud máte básnický sklon, je vhodné i ručně psané přání, které je originálním dárkem.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi OBSAH PURINU V LISTOVE ZELENINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian.

Dobrý den,prosím Vás kolik purinu obsahuje listova zelenina např.římský salát,ledovy salát,zeli apod.?Předem dekuji za odp. spozdravem a přání hezkého dne přeje Metela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obsah purinu v listove zelenině

Novorozenecká vyrážka

Běžná novorozenecká vyrážka se objeví brzy po porodu, většinou okolo 3. týdne života. Během několika dní sama bez léčení zmizí. Kůže novorozence je velmi citlivá, proto se na ní snadno objeví kopřivka, pupínky nebo vyrážka.

Příznaky

U dětí se může objevit po celém těle, na rukou, na zadečku pod plenkami nebo pouze na obličeji. Projevuje se tak alergie, infekční nemoci, atopický ekzém nebo pouze běžné novorozenecké akné.

Co s tím dělat

Původ vyrážky u dětí pozná spolehlivě pouze kožní lékař. I když může kůže miminka vypadat někdy děsivě, většinou nejde o závažný problém.

Obrázky

Takto vypadá novorozenecká vyrážka.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA OTEKLÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kloučková.

Dobrý den, já mám takové přání a to nechat si udělat oční linky takhle www.radchenko.cz/per… Ale trpím právě otoky očí. Dříve jsem měla oteklé oči jen po nedostatečném spánku nebo po větším pláči. Ale teď mi začaly otekat každé ráno po probuzení a obávám se, že by mohl být ten permanentní make-up v tomto případě problém.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na oteklé oči

Mince ke křtu

Marně si lámete hlavu, co darovat novorozenému dítěti, aby to byl dárek na památku? Anebo byste rádi věnovali hodnotný a symbolický dárek děvčátku či chlapci k jeho narozeninám nebo k jiné významné příležitosti? Pak si určitě přejete, aby to byl dárek krásný a jedinečný. Nejlépe dárek ze zlata či stříbra s trvalou uměleckou i finanční hodnotou. Mezi takové dárky patří samozřejmě šperky, ale mohou to být například i zlaté či stříbrné pamětní mince a medaile.

Zvyk darovat peníz pochází již z počátku 16. století. Mince a medaile měly závěsná ouška a nosila je nejdříve šlechta, později i bohatí kupci a měšťané. V pozdější době měly mince již jinou funkci. Sloužily jako mince vínkové, které dostával novokřtěnec od svých kmotrů do peřinky. Jednalo se většinou o drobnější mince od grošíku až po čtvrttolarové mince. Děvčata tyto mince nosila zavěšena na krku mezi korály nebo českými granáty, někdy též u růžence. Mládenci nosili vínkové peníze na řetízku u hodinek. V 19. století pominul zvyk darovat minci ke křtu. Církev u nás zavedla speciální křestní medaile a také byly raženy medaile na první biřmování.

V současnosti u nás stoupá počet křtěných dětí a také roste obliba zlatých mincí darovaných při příležitosti narození dítěte či jeho křtu. Zlaté dukáty naši předkové dávali dětem do kolébky, aby jim přinesly zdraví, štěstí a blahobyt. A tato krásná tradice pokračuje i ve 21. století. Věnovat dítěti můžete i stříbrný tolar.

Dítěti můžete darovat i stříbrný nebo zlatý medailon se symboly štěstí. Je to krásný dárek, který bude neustále připomínat významnou událost, jakou je právě narození dítěte. A také bude neustálou připomínkou toho, kdo novorozeňátko obdaroval, mohou to být například prarodiče, příbuzní, kmotr či kmotra, rodinní přátelé. I v dospělosti se člověku při doteku s medailonem vybaví vzpomínka na babičku. Oblíbené jsou také stříbrné medaile zobrazující znamení zvěrokruhu. Krásným dárkem jsou rovněž stříbrné pamětní medaile s dětskými motivy.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ GANGLIONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miriam.

Dobrý den prosím vás udělala jse mi na zápěstí boule doktrorka mi řekla , že je to ganglion a chci to chirurgicky odstranit myslíte prosím vás když na své požádání chci bouličku vyříznout , že mi to udělají děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ganglion jde vyříznout na přání pacienta. Může zde být problém v tom, kdo to zaplatí. Když to nevyžaduje zdravotní stav, tak je to vnímáno jako kosmetický zákrok, který hradí pacient. Když prokážete, že nevyříznutí bude znamenat ohrožení zdravotního stavu například vznikem deprese z bouličky, tak by to mohla pojišťovna zaplatit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění ganglionu

Dárek ke křtinám od kmotra

Křtiny jsou velmi starým náboženským obřadem, kterým se člověk přijímal do určité církve, tedy ne jen římskokatolické. A když je dnes v naší zemi naprostá většina nevěřících, stává se křest určitým obřadem přijetí malého človíčka do společnosti. Proto můžete obdržet pozvání na křest dítěte i od lidí, od kterých byste to nečekali.

Svátost křtu je základem křesťanského života. Tento obřad otvírá dítěti dveře do života ve víře a dává mu možnost se později v životě účastnit dalších důležitých obřadů a svátostí. Křest slouží k očištění od prvotního hříchu, jde také o začlenění nového věřícího do společenství církve. Je to nádherný a nesmírně významný svátek pro všechny věřící, protože jde o začátek života v Bohu a s Bohem. Původ slova „křest“ je v češtině zřejmý – má velmi blízko ke Kristovi. Hodně se podobá židovskému svátku Tvilah, který je také očistným rituálem ve vodě a používá se při konvertování na židovskou víru. Tvilah se však během života opakuje, zatímco křest je jen jeden. Za zakladatele svátosti křtu považujeme Jana Křtitele. První křty byly zřejmě realizovány ponořením do vody, později se zredukovaly jen na pokropení hlavy. Prý to bylo proto, že se ze začátku křtili převážně dospělí, později spíše děti, i když ponoření do vody se praktikovalo ještě v 16. století. Katolická církev se dodnes snaží o to, aby byl křest výjimečným a neopomenutelným obřadem plným víry a křesťanské lásky.

Na křtiny se stejně jako na svatbu nechodí bez dárečku. Co ale darovat šestiměsíčnímu dítěti? Mělo by to být něco hodnotného, něco, co bude dítěti po celý život připomínat tento významný den, ale mělo by to být zároveň i dětské. V Itálii, kde je křtěné prakticky každé dítě, patří mezi nejoblíbenější tipy na dárky ke křtinám velice dekorativní stříbrné dětské rámečky a dětská alba na fotografie, nebo různé ikony a obrázky s křesťanskými motivy ze dřeva a stříbra.

Vybrat dárek ke křtinám může dát pořádně zabrat. Dárky ke křtinám bychom však mohli rozdělit do tří základních kategorií:

  • Hodnotné dary: dárky, které mají vysokou hodnotu. Může jít třeba přímo o peníze či různé termínované účty a spoření. Mimo ty jsou to ale nejčastěji šperky či investiční diamanty.
  • Dary víry: dárky, které reprezentují náboženství a jeho důležitou roli v životě dítěte. Často jsou to různá vydání Bible, biblické příběhy pro děti, modlitbičky, růžence, křížky na stěnu, hračky na motivy různých biblických postav a podobně.
  • Vzpomínkové dary: předměty, které mají především připomínat den křtu nebo osobu, která dar věnovala. Může jít o ručně vyrobené deky, vyšívané dečky, oblečení se jménem dítěte, zarámované obrázky a jiné osobní dary. Kreativní duše mohou napsat například básničku nebo složit píseň.

U křtu můžete být jako host, ale i jako kmotr. Ten je pověřen několika funkcemi, ale co máte jako kmotr dítěti darovat? Na dárku je dobré se domluvit s rodiči, protože dárek patří miminku (ale pozor, křtiny mohou mít i dospělí lidé!). Vhodná je nějaká vkladní knížka s určitým základním vkladem, který ale nemusí být významně veliký. Dalším dárkem by mohl být nějaký řetízek na krk, pokud jde o chlapce, u děvčat to mohou být i zlaté náušnice. Doplňkem řetízku by měl být zlatý křížek nebo medailon, či zlatý peníz. Pokud to bude medailon, měl by mít jeho vzor nějaký vztah ke jménu miminka, pokud je to možné, jinak lze volit neutrálního Krista, sv. Václava a podobně. Je pravdou, že být kmotrem je veliká čest, takže dárek má člověku připomínat po celý život jeho dětství, i když si na křest ani nepamatuje.

Pokud jsme hosty, je vhodný malý dárek. Samozřejmě nás může napadnout také vkladní knížka s menším vkladem, ale kdyby to napadlo vícero lidí, mělo by dítě více různých vkladních knížek, což by mu působilo problémy. S tím se tedy raději poraďte třeba s kmotrem nebo rodiči, aby se peníze nedělily.

Dárek do kolébky nebo ke křtinám je dárkem pro novorozené děťátko, nepleťte si ho s dárkem pro novopečenou maminku, který je dárkem pro matku, ne pro dítě.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Jak hemangiom vypadá 

Z hlediska vizuálního je vidět sytě červený útvar, podobný jahodě nebo malině, který se rozšiřuje buď do plochy na kůži, nebo může být pod kůží a nad ním je neporušená kůže. Roste do vnitřních struktur, které jsou vidět pod kůží. Hemangiom roste hlavně v prvních šesti týdnech, to je počáteční růst, do devíti měsíců roste velmi aktivně. Následně se do jednoho roku zastavuje jeho růst a většinou se začíná vstřebávat. Takové zkušenosti má většina rodičů. Stačí, když jejich pediatr růst hemangiomu hlídá. Léčba by v takových případech zbytečně zatížila organismus dítěte.

Fotky, na kterých je vidět hemangiom:

  • foto hemangiom jater je zde.
  • foto hemangiomy pod rentgenem jsou zde.  
  • foto hemangiom v krku a v hrtanu je zde.
  • foto hemangiomy u miminka jsou zde.
  • foto hemangiomy simplex zde.

Zdroj: Hemangiomy - nezhoubné kožní nádory

Monitory dechu a úmrtí

Monitory dechu jsou velmi rozšířené a výzkumy nepotvrdily, že by mohly být příčinou úmrtí dítěte, ale jisté je, že monitor dechu nedokáže sám o sobě zabránit úmrtí dítěte. Úmrtí v postýlkách a sklon ke spánkové apnoi nebyl dosud potvrzen.

V případech, kdy jsou děti považovány za vysoce rizikové, jsou kvalitní monitory dechu s odbornou podporou velmi užitečné. Doporučuje se monitor dechu používat v případě, že se již podobné úmrtí v rodině stalo. Syndrom náhlého úmrtí je největším zabijákem dětí do jednoho roku, proto bývají rodiče velice úzkostliví a strachují se o své potomky. Nejlepším způsobem snížení tohoto rizika je přestat kouřit během těhotenství, vyhýbat se zakouřeným místnostem, dávat dítě při spaní na záda, zabránit přehřátí dítěte a nechávat hlavu dítěte odkrytou.

Zdroj: Monitory dechu pro miminka

Dárek ke křtinám pro chlapce

Chlapcům se dárek vybírá složitěji, protože šperky u chlapců nejsou tak obvyklé. Skvělým a netradičním dárkem pro kluka však může být diamant. Nemusí být osazený ve šperku, může jít o diamant s investičním potenciálem. Takovýto dar je nejen krásným spojením absolutní čistoty křtu a vzácného drahokamu, ale navíc v sobě ukrývá investiční potenciál. Když malý chlapeček vyroste, z diamantu se může stát finanční základ, na kterém bude moci stavět. Z darovaného diamantu se také může stát kamínek, který jednou osadí do zásnubního prstenu své vyvolené. Každopádně však jde o dar s úžasnou symbolikou, která ho bude provázet po celý život.

Zdroj: Dárek ke křtinám

BIODERMA ABCDerm Babysqam

BIODERMA ABCDerm Babysquam (40 ml) je jedinečný krém odstraňující šupinky a krusty z hlavičky miminka díky dvojitému olupovacímu efektu (arabinogalactan, kyselina mléčná). Okamžitě hydratuje, promašťuje a zvláčňuje pokožku.

Bez parfému a konzervantů.

Jednoduše se nanáší pomocí aplikátoru přímo na šupinky (nejlépe těsně před koupáním) a nechá se 15–30 minut působit, poté se smyje (nejlépe ABCDerm Moussant čisticím gelem).

Protože je produkt BIODERMA ABCDerm Babysquam bez parfémů, zaručuje skvělou toleranci. Díky tubě s hubičkou se přípravek i velmi snadno aplikuje, není lepkavý, neštípe v očích a jednoduše se smývá šamponem.

Bioderma ABCDerm BabySquam použití:

  • přípravek naneste na místa postižená seboroickou dermatitidou (pokožka hlavy, obočí, obličej, anebo za ušima) a jemně ho vmasírujte (špička tuby ulehčuje aplikaci);
  • přípravek nechte půlhodinu působit a potom ho smyjte jemným šamponem, nejlépe pěnivým čisticím gelem ABCDerm Moussant na obličej, tělo a vlasy.

Pokožka vašeho děťátka je mimořádně jemná a stejně jako u dospělých slouží jako ochranná bariéra mezi vnějším a vnitřním prostředím. Francouzské laboratoře BIODERMA myslí na pokožku vašeho miminka, a vyvinuly proto ve spolupráci s dermatology a pediatry speciální řadu produktů BIODERMA ABCDerm. Kladou přitom největší důraz na čistotu, šetrnost a maximální účinnost. Řada BIODERMA ABCDerm se skládá z jemných hygienických přípravků a produktů péče o pokožku dítěte.

Složení:

  • aqua/water/eau, glycerin, butyrospernum parkii (shea) butter, DI-C12-13 alkyl malate, Isotridecyl sterate, galactoarabinan, behenyl alkohol, zea mays (corn) starch, surose stearate, tocopheryl acetate, 1,2-hexanediol, capryloyl glycine, caprylyl glycol, xanthan gum, citric acid, sodium phyate, sodium, hydroxide.

Neobsahuje:

  • parabeny, barviva, fonoxyethnol, chlorfenesin, chlorhexedin,, BHA, BHT, MIT-MCIT, ftaláty nebo éterické oleje.

Zdroj: Seborea u miminek

Jak poznat autismus u miminka

Pro zdravé, správně se vyvíjející dítě je fyziologické, že si samo pro sebe začne broukat a žvatlat do 12. měsíce věku. Gestikulace a natahování ručiček se objevují taktéž do 12. měsíce, většinou ale mnohem dříve. Napodobování druhých osob se většinou objeví do 15. měsíce, užívání prvních slov do 16. měsíce a používání slovních spojení pak do 24. měsíce věku.

Příznaky autismu u kojenců:

  • 2 měsíce: pláč dítěte je obtížné vysvětlit;
  • 6 měsíců: dítě je méně aktivní a méně náročné než jiné děti; menšina dětí je extrémně podrážděná a nevyhledává oční kontakt, nevyžaduje sociální kontakt;
  • 8 měsíců: dítě omezeně a neobvykle žvatlá (piští a kvičí), nenapodobuje zvuky, gesta a výrazy obličeje; těžko se zklidňuje, když je nešťastné; asi třetina dětí je velmi uzavřená a může odmítat aktivně vzájemnou komunikaci; asi jedna třetina přijímá vzájemnou komunikaci, ale podněcuje ji velmi nepatrně; v bdělém stavu mohou převažovat opakující se pohyby tělem;
  • 12 měsíců: mohou se objevovat první slova, ale nebývají používána smysluplně; dítě často a hlasitě pláče, přičemž se dá pláč obtížně vysvětlit; družnost často poklesne, když dítě začne chodit a lézt; nemá problémy s odloučením.

Zdroj: Autismus – příčiny a projevy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP