Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRAŠKY NA ARTROZU KYČLI NA BOLEST

OBSAH

Léky na artrózu

Artróza kolene se léčí podobně jako artróza kyčelního kloubu. Důležitá je rehabilitace a speciální cvičení, která pomáhají kloub rozpohybovat. Lékaři mohou předepsat léky na bolest nebo speciální nesteroidní antirevmatika a injekce. Možná je také operativní léčba. Nejlepší lék na artrózu neexistuje. Provádí se výplach kloubu. Když není jiná možnost, je provedena totální náhrada postiženého kloubu. Co se týče prevence, je důležitý pravidelný pohyb a dostatek zdravé stravy.

Zdroj: Artróza kolenního kloubu

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA NEBO WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gutlébetová Lubomíra.

Je mi 81 let, kardiolog mi vyměnil Warfarin za PRADAXU 110 mg. Mám artrozu obou kyčlí a kolen. Prosím Vás o Vaše doporučení, která analgetika mohu při užívání
PRADAXY brát. Předem Vám děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba Pradaxou je v podstatě za odměnu, protože oproti Warfarinu nemusíte držet žádnou dietu, ale jeden háček to má, a tím je velmi omezená možnost léčby bolesti volně prodejnými léky. Při Pradaxe můžete na bolest použít pouze paracetamol (Paralen). Maximální dávka paracetamolu může být 4 gramy za den, což je 8 tablet. Ale nezoufejte, protože na bolest existují další silnější léky vázané na předpis. Dohodněte se s lékařem, od kterého máte Pradaxu, aby vám předepsal vhodný lék na bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa nebo warfarin

Co znamená bolest kyčle při ležení

Bolest je vždycky signálem, který nás má upozornit, že v našem organismu není něco v pořádku. Bolest kyčlí v žádném případě normální není. Je důležité navštívit lékaře, který zjistí příčinu onemocnění.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi LÉK MILGAMMA N se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oľga Burešová.

Dobrý den, užívám na neuropatii při cukrovce typu II lék Pregabalin Milan 150mg. Protože výsledky při užívání 3x1 tableta, byla mi dávky zvýšená na 1,1,2.Problémy se zmírnily,. Když jsem se ale dotazovala na užívání léku Milgama N, tak mi to lékař nedoporučil. O tomto léku jsem se dověděla od známé, ktéré ho psala reumatoložka. Můj dotaz je, zda bych mohla užívat obojí, nebo, které raději.

Kromě toho užívám Metformin 850 1-1, betaloc ZOOM 251 , Verospiron 251 Furon 40,1 Apopurinol,1.
Atoris 1, Calcichev D3,1, Vigantol 6 kapek denně.

Děkuji za odpověď. Burešová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga Burešová.

Omlouvám se, ale u předchozího dotazu jsem opoměla uvést, že mám endoprotézu obou kyčlí, artrozu a koksartrozu, též reumatoidní artritidu a kardiostimulátor. Děkuji Burešová.

Zdroj: diskuze Lék milgamma N

Jaký má dopad hmotnost a cvičení na artrózu?

Pohyb zabraňuje nadváze a pomáhá tak předcházet osteoartróze kolene, kyčle a páteře, také snižuje stres těchto nosných kloubů a snižuje bolest postižených kloubů.

Cvičení je důležité pro zlepšení pohyblivosti kloubů a posílení svalů, které obklopují klouby. „Jemné“ cvičení, plavání nebo chůze na rovném terénu, je pro vaše klouby menší zátěží. Vyhněte se činnostem, které zvyšují bolesti kloubů, jako je jogging nebo aerobik. Zejména pacienti s osteoartrózou kolenního kloubu by měli vyhledávat přiměřený pohyb, aby si posílili svalstvo kolem postiženého kloubu a snížili tak i jeho bolestivost.

Zdroj: Artróza

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kocourek Antonín.

Mám problémy s kyčlí a kolenem. Bohužel na operaci kyčelního kloubu nemůžu jít k vůli léčení plícní embolii a beru prášek Pradaxa 150 2x denně a ani nevím,za jak dlouho bude možné na výměnu kyčelního klubu jít. Bohužel bolest v kyčli i koleně je někdy velmi značná a proto si pomáhám práškem proti bolesti Ibubrufenem Dr. Max. 400 mg. Většinou beru 2 prášky najednou,někdy i 2x denně z časovým odstupem min 4 hodiny od sebe Tyto beru nejméně 4 hodiny po prášku Pradaxa.Jen nevím,zda tyty dva léky se neovlivnují a nezhoršují můj zdravotní stav. Děkuji za informace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ibuprofen je skvělý lék proti nahodilé bolesti, ale když se užívá dlouhodobě a ve vyšších dávkách, tak má vážné nežádoucí účinky na srdce a na zažívací trakt. Proti bolesti ve vašem případě bude lepší použít léky, které jsou na lékařský předpis. Stavte se co nejdřív u svého ortopeda a dohodněte se s ním na vhodnější léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa - nežádoucí účinky

Možné příčiny bolesti kyčlí

Bolest kyčle nám ukazuje, že něco není v pořádku. Za bolestmi kyčelního kloubu může stát některá z níže uvedených příčin:

  • dlouhodobé přetěžování kloubů – velmi časté u těžce pracujících lidí a u sportovců
  • koxartróza – dochází až k omezení hybnosti; bolest často vystřeluje jakoby do třísel
  • dysplazie kyčlí
  • luxace kyčle
  • Perthesova choroba
  • artróza – dochází k úbytku chrupavčité tkáně v kloubu

Léčba se bude lišit podle toho, jaká je příčina těchto bolestí. V léčbě se využívá odlehčení kyčlím. Používají se také přípravky na podporu chrupavčité tkáně. Na začátku se často volí konzervativní léčba, ale v některých případech může být jediným řešením výměna kyčelního kloubu.

Další příčinou bolestí kyčelního kloubu je úraz, řídnutí kostí, nádor anebo zánět.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi MD GUNA INJEKCE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Kuldová.

Dobrý den,

prosím o radu, kde bych mohla koupit injekce Guna MD-HIP.

Moc děkuji a přeji pěkný den

M.Kuldová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristina.

Dobrý den, momentálně se léčím na bolest bederní páteře -byl mě přiznaný před několika měsíci ČID I.stupně. Na RTG kyčlí byla zjištěna artróza - pravý kyčel 3.stupeň (dle MUDr.ortopeda 2+), levá kyčel 2 stupeň....RTG starý asi 10 měsíců. Momentálně pociťuji bolestivost v pravé kyčli, před 10 měsíci jsem bolest pravé kyčle nepociťovala. Mám zájem o MD kolagenové injekce. Prosím o radu, kde se dají koupit a jaká je cena. Děkuji za informaci. S pozdravem K. Valentová

Zdroj: diskuze Md guna injekce koupit

Nespavost

Myšlenka, že nějaká pilulka může okamžitě vyřešit naše problémy se spánkem, je velmi lákavá. Ale prášky na spaní nevyléčí základní příčinu nespavosti. Ve skutečnosti může v dlouhodobém horizontu vzniknout problém ještě horší.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Vašková.

Mám patní ostruhu,místo.nad.patou je.cervené i opuchlé.a hodně boliMam i artrozu,léčenou,ale moc mně bolí,hlavně po ránu, nebo.když sedím, záda v křižích..prosím,alobal.se dává na kůži jakou stranou? Matnou,nebo.lesklou?.Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obě strany alobalu jsou rovnocenné. To, že jedna strana je lesklá a druhá matná, souvisí pouze s technologií výroby a na účinky proti bolesti to nemá žádný vliv. Proto alobal můžete přikládat z kterékoliv strany.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Antidepresiva používaná jako prášky na spaní

FDA neschválila antidepresiva pro léčbu nespavosti. Nicméně někteří lékaři věří, že nespavost souvisí s depresí. Stejně jako u všech léků na deprese, je i zde významné riziko sebevražedných myšlenek nebo zhoršení deprese, a to zejména u dětí a dospívajících.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST 6 MĚSÍCŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Nikdo pro mě nemá nějakou radu? Mám za sebou aplikaci injekcí Dolmina a B12, léky na bolest silné (opiáty), nic nezabralo. Od úterý jsem nebyla schopná chodit, padala jsem, brněla mě půlka těla, dnes mě odvezla záchranka na neurologii, kde mi dali kapačku. Stále se nic neví. Jen prý asi mám artrózu - ve 38 letech. Napadá někoho něco? Jsem objednaná na další kapačky, čekají na rentgen a v plánu prý jsou další vyšetření. Na noc mám nějaké silné léky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Váš příběh sledujeme. Pište dál jak postupuje vaše léčba.

Zdroj: diskuze Sekvestrace meziobratlového disku

Kognitivní behaviorální terapie vs. prášky na spaní

Nedávná studie na Harvard Medical School zjistila, že kognitivně behaviorální terapie, včetně relaxačních cvičení, a přechod na správné návyky spánku byly účinnější v léčbě chronické nespavosti než užívání léků na nespavost.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Číhalová.

Dobrý den.

Mám artrozu III.st. v levé kyčli a v pravém koleni. Od 30 let mámproblémy s páteří. Užívám už více jak 5 let Condrosulf 800, 1 tabletu denně. Mám dotaz, zda je dlouhodobé užívání vhodné. V poslední době beru denně 1 - 2 tablety Biofenac, protože se stav zhoršuje a Brufen 400 nestačí. Je mi 74 let, bydlím ve 4.patře bez výtahu, ale snažím se denně absolvovat aspoň krátkou procházku, cvičení ani jízdu na kole nezvládnu. Jezdím pravidelně do lázní. Mohu v popsané léčbě dále pokračovat ? Děkuji za odpověď. AČ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje účinnou látku Chondroitin sulfát, což je přírodní látka získávaná z hovězích nebo vepřových chrupavek. Chondroitin sulfát nemá při dlouhodobém užívání žádný negativní vliv na zdraví a můžete ho bez obav takto dále používat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Bolest palce na ruce

Palec je ze všech prstů ruky vystaven největší zátěži při každodenních činnostech. Na druhou stranu po něm vyžadujeme největší pohyblivost v prostoru ze všech prstů. Má-li palec splňovat tyto nároky, je nezbytné, aby si zachoval pevnost vazů kolem kloubu a kvalitní kloubní chrupavky. Zvýšená zátěž, poranění, ale i systémové nemoci mohou způsobit úžení prostoru, kudy probíhá šlacha ohýbače palce, pak mluvíme o takzvaném lupavém prstu/palci. Bolestivý a omezený pohyb palce bývá i u řady dalších nemocí palce. S úrazem spojený bývá nejčastěji spojený takzvaný lyžařský palec či nestabilita základního kloubu (CMC kloubu) palce, která vede k rozvoji rhizarthrózy.

Zlomeniny palce zasahující do kloubů jsou vždy závažné a jsou vesměs indikovány k operačnímu řešení. Poúrazové stavy s bolestmi palce, kde je přítomna mechanická překážka, blokáda či nerovnost, je nutné většinou řešit chirurgicky. Pokud jde o artrózu, ta se řeší medikamenty, a to nesteroidními antiflogistiky.

Zdroj: Bolavé ruce

Diskuze

V diskuzi MAS NA ARTROZU Z AMERIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kučera.

dnes ráno byla v nabídce ve zprávách

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mas na artrozu z ameriky

Bylinky na artrózu

Jak léčit artrózu pomocí nechemických látek? Zde je několik tipů:

  • Do jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na draslík, jako jsou meruňky, slívy, broskve i sušené, bílé fazole, hrách, vlašské ořechy, telecí maso, melasa z cukrové třtiny.
  • V jídelníčku značně omezte nebo z něho úplně vylučte brambory a veškeré lilkovité rostliny (například rajská jablíčka), které nepříznivě působí na ledviny a jsou nevhodné při artróze.
  • Organismu dodávejte želatinu v různých podobách. Uvařte si například sulc z telecích kostí a kůže. Působí stejně jako želatinové přípravky.
  • Nezapomeňte rovněž zvýšit přísun vitamínu C, který zlepšuje funkční vlastnosti kolagenu. Získávejte ho například konzumací listové zeleniny, černého rybízu, rakytníku a přes zimu jezte kysané zelí a pijte šípkový čaj.
  • Důležité je snížení nadváhy a také pohyb – samozřejmě cvičení určené pro postiženou část těla.
  • Dále jsou velmi příznivé aromaterapeutické masáže pomocí rostlinných olejů, při nichž se masírují postižené tělesné části. Denně si masírujte klouby jemným kartáčem a dopřávejte si teplé koupele.

Zdroj: Artróza kolenního kloubu

Diskuze

V diskuzi ALAVIS PRO LIDI DÁVKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kanta Josef.

dobrý den měl bych zájem vyzkoušet alavis .mam začínajicí artrozu v rameni . mam 115 kilo . ale spíše me zajima jestli neni problem v tom že jsem měl před rokem lehkou mrtvici . tlak ,krev všechno v pořadku ,jen mi prostě praskla žilka. děkuji Kanta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

mám artrozu 2 stupenˇv koleně , hrozí mě endoprotéza. Pomůže alavis?
Děkuji

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Bolest hlavy vzadu

Bolest hlavy vzadu je tenzní bolest (propagace obtíží z krční páteře): bolest na vrcholu hlavy, ztuhlá šíje a zkrácené trapézové svaly, pocit tlaku v hlavě, někdy nevolnost a zvýšená citlivost na světlo.

Zdroj: Bolest hlavy

Diskuze

V diskuzi BOLEST PATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Nanárová.

Dobrý večer mám pořád bolesti v patách beru na bolest prášky recosa a vůbec to nepomáhá,také mám ortopedické vložky do bot a je to horší už jsi nevím řady děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest paty

Bolavá kyčel

Nejčastěji se bolest kyčlí vyskytuje u artrózy. Artróza (osteoartróza) je bolestivé onemocnění kloubů, které velmi často postihuje lidi zhruba od 50 let věku. Statistiky hovoří až o 80 %, s věkem nárůst onemocnění ještě stoupá. Neznamená to však, že artrotickými příznaky nemohou trpět i lidé podstatně mladší. Artrózou jsou postiženy nejčastěji velké klouby, páteř a některé malé klouby rukou. Nemoc se projevuje nejen bolestí, ale i omezením funkčnosti kloubů. Léčba artrózy kyčelního kloubu je často chirurgická ve smyslu osteotomie či totální endoprotézy kyčelního kloubu. Lehčí stupně artrózy kyčelního kloubu lze zvládnout pomocí medikamentů a rehabilitace. Více se o této problematice dozvíte zde: https://www.ceskaordinace.cz/artroza-kycle-ckr-1056-9386.html

V těhotenství se bolest kyčle obvykle vyskytuje až ve třetím trimestru, ale může se objevit i dříve. Do jisté míry je přirozená, ale může být způsobena i zhoršením předchozích, i nerozpoznaných, zdravotních problémů vlivem těhotenských změn v organismu ženy. Na bolest kyčlí má vliv především nárůst tělesné hmotnosti, oslabení břišního a zádového svalstva, utlačení nervů a vyšší hladiny hormonů (estrogeny, progesteron a relaxin). V důsledku působení uvedených hormonů dochází k prosáknutí vazů a kloubních pouzder a rozvolnění kloubů. Ke konci těhotenství se rozšiřuje pánev, povoluje stydká spona, otevírá se porodní kanál a žena používá při pohybu takzvanou kachní chůzi. Pro těhotnou ženu může být především v posledních měsících pohodlné spaní s kojícím polštářem mezi koleny. Vhodnou volbou bývá i cvičení pro těhotné, jedná se o protahování a jemné posilování. Některým těhotným ženám pomáhá nošení těhotenského pásu z pružného materiálu, který podpírá rostoucí bříško.

U některých žen pokračuje bolest kyčlí také po porodu, kdy se trápí s nabranými kily během těhotenství. Klouby neunesou silnou zátěž a začínají vypovídat svou službu. Aby žena předešla operaci a novému umělému kyčelnímu kloubu, měla by se nad svou životosprávou zamyslet. Důležité je začít zdravě a správně jíst, mít dostatek pohybu, který odpovídá věku a zdravotním možnostem ženy. Z oblasti sportu je vhodný například nordic walking, který při chůzi s hůlkami tolik nezatěžuje klouby, dále jízda na kole nebo plavání.

Bolest kyčlí se nevyhýbá ani dětem. Děti může trápit bolest kyčle nejčastěji v předškolním věku, kdy dítě rychle roste a objevují se růstové bolesti. Bolest kyčlí v mladém věku se vyskytuje v případě, že se dostavilo onemocnění nebo vrozená vada, kterou je zapotřebí konzultovat s odborníkem, tedy ortopedem.

Zdroj: Bolavé kyčle

Slivovice na bolest ucha

Z babských rad můžete zkusit na bolest ucha použít smotek vaty namočený ve slivovici, který vložíte do ucha, převážete šátkem a pěkně to zaspíte. Dle zkušeností tato metoda vždy to pomůže.

Zdroj: Bolest ucha

Bolest ucha z větru

Na bolest ucha z větru pomůže teplý zábal, při delší bolesti je nutné navštívit ORL, protože to může být zánět středního ucha nebo zánět zvukovodu.

Zdroj: Bolest ucha

Kapky na bolest ucha

Přípravky na bolest ucha dostupné v kamenných či internetových lékárnách můžete vidět zde.

Zdroj: Bolest ucha

Bolest na hrudi vpravo

Bolest hrudi od hrudní páteře vpravo je nejčastější příčinou bolesti. Bodavá bolest vystřeluje z oblasti hrudní páteře do hrudníku. Tato bolest není nijak nebezpečná, ale je dosti nepříjemná pro pacienta, protože tento typ bolesti hrudi závisí na pohybech a poloze trupu. Bolest hrudi se při hlubokém dýchání může zhoršovat. Pacient dokáže ukázat přesné místo bolesti.

Zdroj: Co může znamenat bolest na hrudi

Nežádoucí účinky Rameltonu

Závratě, zhoršení příznaků deprese; neměl by být používán u pacientů s těžkým poškozením jater.

Zdroj: Prášky na spaní


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP