Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘECE

OBSAH

Účinky Carzapu

Účinná látka kandesartan blokuje buněčné receptory pro sloučeninu angiotenzin II. Ta vzniká v našem organismu a má mnoho funkcí včetně korigování krevního tlaku. Zablokování angiotenzinu II je v důsledku podobné účinku ACE-inhibitorů, které blokují samotný vznik angiotenzinu I. Sartany a ACE-inhibitory jsou proto podobné léky, nutno však přiznat, že ACE-inhibitory jsou přece jen o něco účinnější.

Carzap účinkuje tak, že uvolňuje a rozšiřuje cévy, čímž napomáhá snižovat krevní tlak. Srdci také pomáhá snadněji rozvádět krev do celého těla. Tento lék se tak používá k léčbě vysokého krevního tlaku (hypertenze) u dospělých pacientů a k léčbě srdečního selhání u dospělých se sníženou funkcí srdečního svalu.

Zdroj: Carzap

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

A ta mořská voda je dobrá proč, jak to vyčistí nos? To přece od rýmy nepomůže a ten nasivin je na léčení rýmy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mořská voda obsahuje chlorid sodný (mořská sůl) a ten je od pradávna používán jako jemná desinfekce. V nose sůl působí jako uvolnovač sekretu a desinfikuje dutiny. Spreje do nosu proti rýmě zase stáhnou nateklé sliznice v nose a uvolní dýchání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Pygeum Dream Body s.r.o. Vsetín

Firma Dream Body má adresu na poště ve Valašských Kloboukách, telefonní spojení žádné a jednatele v Lucembursku. Firma nabízí kromě potravinového doplňku také jahodníky a posilovací stroje. Společnost Dream Body s. r. o. je v obchodním rejstříku zapsaná od roku 2013 v Praze, jako adresu však uvádí P. O. BOX ve Valašských Kloboukách. Jednatelem je Patrick Meunier.

Podobné firmy obvykle fungují podle stejného schématu a často za nimi stojí i stejní lidé. V tomto případě nejpravděpodobněji Slováci, kteří si v příhraničních městech pronajímají schránky na poštách. V roce 2008 operovala podobná společnost z Brumova-Bylnice. Policie vyšetřovala jednu takovou firmu, případ ale odložila, protože nešlo o trestný čin. Policie se zabývá i dalšími firmami, ovšem nezveřejnila, zda se jedná o Dream Body. Podvedení lidé by se měli obracet na Českou obchodní inspekci nebo soudy, trestní řízení je až krajním řešením.

Z tohoto vyplývá, že než si cokoli objednáte, zjistěte si podrobné informace o dodavateli. Jde přece o vaše finance!

Zdroj: Pygeum PRO

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

O něm jsem neslyšela zatím. Jak má vyšší dávky, o trošku víc přece nemůže být nějak markantně poznat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

O trošku vyšší dávky určitě poznat nejsou. Ale mrkni na rosenpharma.cz a uvidíš, že mají několik gramů v denní dávce, zatímco jiné mají úplně minimum :)

Zdroj: diskuze Kolagen

Octové obklady na teplotu

Octové obklady se používají běžně. Jedná se o postup, který se předává z generace na generaci. Dítě má vysokou teplotu a my přemýšlíme, jak nejrychleji zakročit. Vzpomeneme si, co nám dávala maminka, potažmo babička – přece octový zábal nebo „octové ponožky“. A ve většině případů to zabralo.

Zdroj: Octový zábal

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

biotronik - tak se přece říká tomu vysílání energie, co dělají léčitelé, ne? Po revoluji byl takokovej v telce, mával tam tak legračně rukama. Myslíte že to může pomoct?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Nežádoucí účinky

Závažným nežádoucím účinkem jsou krvácivé stavy převážně v oblasti zažívacího traktu. Problematické je to i s cenou přípravku, přece jen jde stále o relativně drahý preparát. Od roku 2016 je v ČR používán preparát Praxbind, který je vůči léku Pradaxa účinnou protilátkou.

Zdroj: Pradaxa - nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

já už jsem sundal taky 2 kg, ale až po 8 dnech. každopádně se musim přiznat, že nedržím žádnou dietu. no uvidíme za měsíc, 8 dnů je přece jen krátká doba na nějaké výrazné výsledky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Serža.

Zdravim z Karlovych Varu. Ja tež užival ten produkt protože moje žena mi furt nadavala že mi roste pupek z vodki. Po 2 mesicach pupek zmizel :-)
Serža

Zdroj: diskuze CGA 800

Smuteční verše pro dceru

Nikdo nám neřekne,

nikdo nám nepoví,

čím byla dcerunka každému z nás.

Nikdo ji nevrátí,

nikdo ji nevzbudí,

nikdy již nezazní nám její hlas.

~

Neplačte, že jsem odešla,

ten klid a mír mi přejte,

jen věčné světlo vzpomínky

mi stále zachovejte.

~

Nikdo mne nemusí slzami ctít

a pohřbívat s pláčem.

Když o mně hovoříte

a myslíte na mne,

žiji přece dál...

Zdroj: Smuteční verše

Poradna

V naší poradně s názvem HORCIK A PRIBIRANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Dobrý den užívám Magnosolv jeden sáček ob den a dozvěděla jsem se že se po něm přibirá na váze.To bych nerada .Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak to je ale pěkný nesmysl! Na váze se přibírá z nadměrné stravy a nedostatku pohybu. Ale určitě se nepřibere po nějakém prášku. To dá přece rozum, né? Hořčík je skvělý na kosti a proti svalovým křečím. Také se po něm dobře spí a proto je lepší užívat ho večer.

Zdroj: diskuze Horcik a pribirani

Dávkování

Pokud se přece jen rozhodnete pro použití Endiaronu k zastavení průjmu, ale po dobu 3 dnů podávání tohoto preparátu nedojde ke zlepšení, vyhledejte neprodleně veterinárního lékaře.

Dávkování by i přes výše uvedené informace mělo být následující: pes o hmotnosti do 10 kg ¼ tablety, a to maximálně 2x denně, pes o hmotnosti nad 10 kg ½ tablety, a to maximálně 2x denně.

Zdroj: Pes a endiaron

Diskuze

V diskuzi CHLAMYDIA PNEUMONIE LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana šimonová.

Na infekční ambulanci v Brně mi mladičká doktorka po škole řekla: "To nic není,chlamydie mají všichni!". Léčbu nenabídla .Přece mají - li všichni,je to "normální ".
Pěkně děkuji za takovou léčbu.
Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cechlova Jana.

taky mě lékař konstatoval chlamydie a také řek že je má každý.někomu,ale asi nevadí a žádne zdravotní problémy nemá_?? je to možné

Zdroj: diskuze Chlamydia pneumonie léčba

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.

Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Dobrý den, já vařím buřtguláš podle své maminky i babičky a smetanu tam nikdy nedávaly. Ale každý má přece své zvyky, své chutě, nikde není dáno, že dané jídlo musí být přesně takhle. Tak proč se kvůli tomu hádat?

Zdroj: diskuze Recept na buřtguláš

Jak svědění předcházet

Základem je dobrá kompenzace diabetu, ale zároveň se vyvarujte příliš horkých koupelí. Nedoporučuje se používat parfémované krémy ani udržovat pokožku příliš vlhkou, to přináší riziko vzniku plísní (především na nohou). Na druhé straně by však kůže neměla být ani vysušená. K mazání jsou ideální hypoalergenní krémy. Pokud se svědění přece jen objeví a nezmizí, je na čase navštívit lékaře, který doporučí další postup.

Zdroj: Svědění kůže na těle

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

na jejich stránky jsem se taky koukal. A co takovej Alzheimer? S tím se přece nedá nic dělat to jenom stárneš a čekáš, kdy začneš slintat. Všechno osttní na tom genscanu mi přišlo jako rozumný sdělení ale Alheimer je mimo. To už se může rovnou předpovídat kdy že člověk umře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Smuteční verše pro babičku

Já půjdu k branám věčnosti

a šťastna i tou cestou poslední,

vždyť půjdu k Otci, půjdu k domovu,

kde na věky se pro mne rozední.

Ta cesta k smrti není přece zlá,

když Bůh nás vede jejím údolím.

Já často o ní dlouze přemýšlím

a cesty té se nijak nebojím.

~

Až budu spát,

přijď na můj hrob se podívat,

jen podívat - a neplač moc,

kdo zemřel již, spí každý rád

neb svatá je ta tichá noc,

když přejde den.

~

Celý svůj život zasvětila práci,

pro rodinu, vnuky, pravnuky,

teď všichni její zlaté srdce ztrácí,

vzpomínat budeme navěky!

Zdroj: Smuteční verše

Diskuze

V diskuzi ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

dobrý den,mám 7 měsíčního syna a všimla sem si že se mu dělají černé tečky hlavně na líčkách a taky rozšířené póry to přece není normální ne?prosím o radu z čeho by to mohlo být a co s tím nechci aby měl ve starším věku pleť s kterou nepůjde už nic udělat děkuju moc za rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PH15.

Dobrý den,

zkoušela jste výrobky jako www.bioderma-cz.com/… ?

Zdroj: diskuze Černé tečky

Kávová maska proti vypadávání vlasů a pro suché vlasy

Na její přípravu potřebujete:

  • 1 žloutek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté kávy

Postup:

Vše pořádně promíchejte, vytvořte kašičku, kterou si natřete na suché vlasy, v případě vypadávání vlasů až ke kořínkům. Nechte působit 20 minut a pak důkladně omyjte. Omývejte vlažnou vodou, aby se žloutek na vlasech nesrazil. Každá maska, která obsahuje vajíčko, se za použití teplé vody totiž změní v „cucky“. Pokud se vám to někdy přece jen stalo, nechte vlasy uschnout a poté je důkladně vyčešte.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČITEL OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie vitovjáková.

Dobrý den,
prodělala jsem zánět žil na pravé noze a hrozí mi operace ( metodou parvacross ). Existuje nějaká možnost, že bych se mohla operaci vyhnout ? Mám totiž strach z anestezie, přece jen už nejsem nejmladší ( 66).
Prosím o radu.
mvit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krosektomie se dnes provádí velmi šetrně. Dochází při ní k preparaci zdravých žil, kterými se pak nahrazují ty poničené zánětem. Vlastně se dá říci, že je to zatím nejlepší způsob, jak vrátit zpět původní žilní funkce, jako před zánětem. Anestezie se bát nemusíte. Pokud byste nechtěla celkovou anestezii, tak můžete požádat o epidurální anestezii, při které zůstáváte při vědomí a znecitliví se vám jen spodní část těla. Alternativní medicína je při léčbě již poničených žil slabá. Může pomoci jen daleko před tím, než zánět zničí žíly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčitel otec pleskač

Plíseň na penisu – prevence

Účinnou prevencí je bezesporu dodržování základních pravidel hygieny, a to tím více, pokud je to před pohlavním stykem. Penis omýt, přetáhnout předkožku a vymýt smegma (výpotky mazových žláz pohlavního orgánu), které se tam neustále tvoří (a má to tak být). Pokud se ale přece jen na žaludu objeví již zmíněné červené pupínky nebo flíčky jak hladké, tak i drsné, měl by se začít tento charakteristický znak mykózy léčit, i když nejsou zjevné žádné jiné problémy. Poté informovat partnerku a dohodnout se na společné léčbě. Mykóza se totiž může dále rozšířit i do okolí pohlavních orgánů.

Zdroj: Mykóza na penisu

Vzorová smuteční řeč na pohřbu otce

Drazí pozůstalí,

sešli jsme se zde, abychom se rozloučili s naším milovaným bratrem, otcem a kamarádem – Karlem. Karel byl dobrý chlap. Znal jsem ho už od kolébky a on mě taky. Dělali jsme spolu absolutně všechno. Jeho manželka by mohla vyprávět. Karel byl velice dobrý člověk, který měl pro každého ve svém srdci místo. Nikomu nikdy neublížil, a tak si jistě říkáte, že někdo takový prostě musel mít krásnou a bezbolestnou smrt.

Ach, neplačte, děti. Váš tatínek vás přece miloval, a vy to víte! Měl vás všechny rád, to mi věřte. Život se s ním nemazlil.

Teď, když se moje řeč pomalu chýlí ke konci, chtěl bych poděkovat panu faráři za krásnou mši. Navždy budeš v našich srdcích! Nikdy na tebe nezapomeneme!

Zde naleznete ukázku smuteční řeči pro otce.

Zdroj: Smuteční řeč na pohřbu otce

Účinky

Bezinky mají blahodárné účinky na náš organismus. Plody černého bezu používali již naši předkové ve starověku. Byly součástí alternativní medicíny, ale používaly se i ve zdravotnictví. Doporučuje se je však vždy tepelně zpracovat, nebo alespoň nechat projít kvašením. V syrovém stavu jsou totiž jedovaté. Sice v malém množství, ale přece jen obsahují jedovaté látky. Nejlépe bude, když je povaříte nebo upečete – koláč s bezinkami je opravdu výborný. Bezinky mají velice výraznou chuť. Jsou účinné při chřipce a nachlazení v jakékoli formě. Při nachlazení je dobré uvařit si z nich čaj a do něj i použít šťávu z černého bezu. Ten působí také proti nervozitě v žaludku. Na zácpu se doporučují 2–3 lžíce bezinkového sirupu. Bezinky působí na imunitní systém, snižují horečku a zabraňují šíření viru v těle. Pokud máte problémy s chutí k jídlu, tak vám také pomohou produkty z bezinek. Bezinky obsahují vitamín A, B, C, hořčík a železo.

Zdroj: Bezinková šťáva z plodů

Rychlý jablečný koláč s drobenkou

Ingredience: 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 150 ml zakysané smetany, 1 hrnek polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 velkých jablek, skořice dle chuti, 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce krupicového cukru na drobenku, máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky. V míse smícháme cukr, vejce a zakysanou smetanu. Pak přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva a vymícháme těsto. Z hrubé mouky, másla a cukru vypracujeme prsty drobenku. Koláčovou kulatou formu vymažeme máslem a vysypejme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně poklademe strouhanými jablky. Můžeme přidat i mletou skořici. Posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Drobenka musí být zlatavá, a když vpíchneme špejli do těsta, musíme ji vytáhnout suchou.

Pamatujete? To je přece ten výborný jablečný koláč od babičky. Vyzkoušejte jej, je opravdu rychlý a výtečný.

Zdroj: Jablečný koláč na plech

Ukázka smutečního proslovu

Drazí truchlící!

Chtěl bych vám vyjádřit svou soustrast. Vy a celá vaše rodina jste utrpěli velkou ztrátu. Musíte se rozloučit se svým dítětem.

Staří Řekové našli tato slova útěchy: „Koho bozi milují, umírá mlád“. Jeden arabský prorok vyslovil myšlenku, že naše děti nejsou našimi dětmi. Přicházejí pouze skrze nás, ale ne z nás. A přestože jsou s námi, přece nám nepatří. Jejich tělům smíme poskytovat domov, ale ne jejich duším. Jejich duše sídlí v domě zítřka, který nemůžeme navštívit ani ve snu. Můžeme se snažit být jako oni, ale nemůžeme je přizpůsobit k obrazu svému. Život totiž neběží zpět, pouze se včera pozdržel.

Živote, živote, kouzlo tvé uvadlo, nad mojí mladostí slunéčko zapadlo.

Loučíme se s tebou sluníčko naše.

Smuteční verše, které jsou vhodné k poslednímu rozloučení s dítětem, popřípadě mladým člověkem, protože smrt si bohužel nevybírá a někdy nás opouštějí i ti, kteří měli ještě celý život před sebou.

Zdroj: Smuteční řeč na pohřbu dítěte

Med se skořicí – recept

Med má řadu léčivých účinků, obsahuje glukózu, fruktózu a minerály, jako je železo, vápník, fosfát, chlor, draslík a hořčík. Najdeme v něm také vitamíny B1, B2, B3, B5 a B6. Navíc má antiseptické, protizánětlivé, antioxidační, antibakteriální a léčebné vlastnosti.

Skořice patří mezi nejzdravější druhy koření na světě. Oba druhy skořice (kasiová/čínská i cejlonská) mají řadu léčivých účinků, ovšem cejlonská skořice je přece jen o něco zdravější a je vhodnou volbou, pokud chcete skořici konzumovat pravidelně. Obsahuje rovněž vitamíny A, E, D a K, navíc má silné antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti. Společně s medem tak funguje jako přírodní léčba mnoha nemocí.

Skořice a med pomáhají léčit řadu různých onemocnění. Zlepšují zdraví srdce, pomáhají léčit rány a tato kombinace je vhodná pro diabetiky. Vyzkoušejte například tento jednoduchý recept:

Recept

Postačí vám jedna polévková lžíce medu a skořice a trocha teplé vody. Vše rozmíchejte a vypijte.

Med se skořicí můžete buď konzumovat přímo, nebo nanášet zevně na pokožku. Kupujte pouze vysoce kvalitní, surový (nefiltrovaný) med a cejlonskou skořici. Jedině tak dosáhněte těch nejsilnějších léčivých účinků.

Zdroj: Na co je dobrá skořice a med


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP