Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRIESSNITZ MAST NA NOHY

OBSAH

Přiměřené množství tělového krému Priessnitz vmasírujte do ztuhlého a bolestivého místa. Účinky přípravku budou intenzivnější, když na místo aplikace přiložíte zábal.

K zevnímu použití! Skladujte při teplotě 15–25 °C. Skladujte mimo dosah dětí. Neaplikujte do očí ani na sliznici.

Zde se můžete podívat, jaká je cena masti na žíly Priessnitz.

Zdroj: Mast na žíly Priessnitz

Diskuze

V diskuzi PRIESSNITZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Na doporučení známé jsem si na oteklé nohy koupila priessnitz žilní výživu a užívám pravidelně a otok noh zmizel.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozef.

Ten Priessnitz sa natiera na chleba ked si to užívala ? K čomu je dobrá tá REKLAMA.. mne to nepomáha , iba lekárnikovi , že tam nechávam peniažky.

Zdroj: diskuze Priessnitz

Výhody masti a účinky

Mast Priessnitz při masáži dokáže díky obsahu transmitteru rychle ulevit Vašim ztuhlým a bolestivým místům. Konzistence tohoto emulzního tělového krému vytváří optimální podmínky aplikace s výbornou roztíratelností a vstřebatelností. Krém si uchovává méně prodyšný charakter, který významně prodlužuje hřejivý účinek.

Mast na žíly Priessnitz obsahuje kapsaicin, což je rostlinný alkaloid, který stimuluje receptory nervových zakončení, a tím prohřívá organismus. Přispívá k podpoře krevní cirkulace a zvýšení rychlosti metabolismu. Další složkou masti je kafr, který prokrvuje pokožku, po vmasírování pozitivně působí na ztuhlá a bolestivá místa. Mast též obsahuje boswellii, což je jedinečný strom rostoucí v Indii, severní Africe a na Středním východě. Tato rostlina má významné účinky v medicíně, neboť extrakt z kůry obsahuje řadu biologicky účinných látek.

Zdroj: Mast na žíly Priessnitz

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolína.

Měla jsem oteklé nohy a pořád pocit těžkých nohou.. Kámoška mi doporučila ať si koupím nějakou mast, která obsahuje kaštan koňský.. Tak jsem googlila a nejlepší recenze jsem našla na právě zmíněný Priessnitz žilní. Koupila jsem si mazání na žíly a ulevil mi :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Dobrý den,
Posledních 14 dní mě trápí brnění a otékání končetin (rukou i nohou)..
Trpím panickou poruchou,cronovou chorobou v tenkým střevě,exémem a nízkým tlakem.
Již třetí menstruační cyklus mám hodně bolestivý (bolest v kříži a beder)...
Tento týden mám zablokované lopatky a před měsícem se mi stalo, že jsem čůrala dvakrát krev.
Za prášky nyní beru /Sertralin 50mb (beru od 4,1, 2016) ,Pentasa 2x,Omeprazol (když ho neberu, tak mě pálí žáha),B-komplex a když je mi hůř, tak zobnu Rivotril...
Podotýkám, že mi je 26let a letos plánujeme miminko..
Nevíte co mi může způsobovat to otékání ?

Moc děkuji za odpověď...
Veronika

Zdroj: diskuze Oteklé nohy

Priessnitz na metličkové žilky

Na metličkové žilky můžete zkusit i Priessnitz na žíly a cévy. Mast Priessnitz je hřejivé mazání, které bylo vyvinuto dle nejnovějších poznatků moderní farmacie. Jde o přípravek s unikátním složením, který obsahuje směs éterických a aromatických složek, především kafr a kapsaicin. Dá se koupit v lékárně bez receptu a je výborný nejen na metličkové žilky, ale i jako prevence proti křečovým žilám. Tento přípravek žíly vyživuje a zabraňuje tak jejich ztenčování. Konzistence tohoto emulzního tělového krému vytváří optimální podmínky aplikace s výbornou roztíratelností a vstřebatelností. Krém si uchovává méně prodyšný charakter, který významně prodlužuje hřejivý účinek.

Zdroj: Metličkové žilky

Co dělat, když otékají nohy

Léčba otoku nohou spočívá v léčení příčiny. Moderní medicína nabízí diuretika na odvodnění, venofarmaka na lepší kondici cév. K podpoře léčby je klíčová změna pohybových návyků, pravidelný sport, procházky, cyklistika, plavání.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thea.

V praci mi hrozne natekaly nohy,byla jsem u lekare ale vsechny kontroly jsem mela vporadku.Nedalo mi to,protoze jsem se za ty "hnaty"stydela-sla jsem do lekarny a tam mi doporucila pani lekarnice PRIESSNITZ zilni mazani- ktere mi pomohlo-otok se pomalicku vytracel.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé nohy

Zábal na krk pro děti

Na krk je nejvhodnější Priessnitz. Kapesník namočte v teplé vodě, překryjte mikrotenovým sáčkem a ovažte suchým šátkem. Zábal ulevuje hlavně od bolesti v krku. Na bolest v krku můžete přidat odvar z řepíku společně se slézovým čajem.

Zdroj: Olejový obklad na krk

Poradna

V naší poradně s názvem MĚSÍČKOVÁ MAST A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Markovicova@seznam.cz.

Dobrý den,měla jsem zlomený kotník a v pondělí mi sundali sádru,ale stále nesmím chodit.Dělám si masáže s měsíčkovou mastí,ale nevím zda tato mast nemá vliv na účinek Warfarinu.|Ten mi nasadili,když jsem dostala plicní embolii na základě zlomené nohy.Děkuji Jana Suržinová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měsíčková mast se může v klidu používat na masáže zlomené nohy, i když se současně užívá Warfarin na ředění krve. Masáže vždy provádějte ve směru od prstů nohy, přes kotník ke kolenům. Tím podpoříte správný krevní oběh i oběh lymfatického systému.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Měsíčková mast a warfarin

Oteklé nohy v těhotenství

V těle maminky koluje během vývoje dítěte větší množství tekutin, a to vede k otokům především ve vyšších fázích těhotenství. V tomto období za otoky zpravidla může i rychlý nárůst váhy. Otoky se umocňují, pokud nastávající maminka dlouho stojí nebo sedí. V těchto polohách se totiž podporuje ukládání tekutiny mimo krevní oběh. Ideálním řešením je polohovat nohy a podnikat malé svižné procházky. Také je nutné regulovat příjem tekutin.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem TINKTURA NEBO MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Mitrusová.

Dobrý den

Mám dotaz Prodělala jsem jiiž 3x trombozu, mám křečové žíly, natékají mi nohy.Mohu použít pouze kaštanovou tikturu,nebo je lepší kaštanová mast.


Děkuji Mitrsová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mast se v tomto případě bude lépe a šetrněji nanášet. V rámci mazání se kaštanovou mastí také provádějte masáž lítek od kotníků směrem ke kolenům. Nejdříve namasírujte lýtka a pak stehna od kolen k hýždím. Tuto masáž provádějte tak, že obejmete dlaněmi svoji nuhu a pomalu s ostatečným tlakem posunujte ruce od kotníků nahoru. Nejlépe se to dělá v sedě s pokrčenýma nohama.

Zdroj: diskuze Tinktura nebo mast

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÉ NOHY PO CHEMOTERAPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Můj příbuzný prodělal chemoterapii a nyní se mu rozbolavěli nohy - lýtka. Nohy má oteklé, dělají se mu otvory do lýtek, neustále mu z těchto ran něco teče a ničím se to nedá zahojit.Nohy mu stále ošetřujeme, přebalujeme, mažeme ruznými mastmi a k ničemu to nevede. Velmi prosím o radu, co by bylo dobré použít k ošetření.
Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je potřeba, abyste tyto problémy konzultovali s onkologem, který vedl chemoterapii vašeho příbuzného. Otevřené nohy mohou být následkem rozkolísané hladiny krevního cukru, ale také následkem chemoterapie. Než konzultaci s onkologem provedete, tak nohy pečlivě převazujte a udržujte bez zánětu. Proti zánětu otevřených nohou je dobrá mast na záněty - Triamcinolon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavé nohy po chemoterapie

Mast na oteklé nohy

Na oteklé nohy se doporučuje nošení kompresivních punčoch, aplikace speciálních gelů a krémů, existují rovněž léky či doplňky stravy zpevňující žilní stěnu. Užitečný je gel či krém proti otokům nohou, například Venosil.

Venosil je konopné mazání. Tento gel je jemně chladivý a slouží k osvěžení unavených, těžkých nohou. Gel se lehce vstřebává, nelepí. Pravidelná jemná masáž Venosilem je ideální ke zmírnění otoků kotníků, pocitu nadměrné únavy a těžkých nohou a při obtížích spojených s křečovými žilami, například u zaměstnání s dlouhým stáním či sezením, v těhotenství nebo při problémech s nadváhou.

Použití: Během aplikace postupujte vždy od chodidel směrem k srdci. Opakujte několikrát denně podle potřeby. Do míst s křečovými žilami či metličkami nanášejte gel jemně, bez přílišného tlaku. Před oblékáním nechte gel na pokožce zaschnout. Po aplikaci gelu si umyjte ruce.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tina.

Dobrý večer, mám na nohách (oboch predkoleniach a lýtkach) dlho nehojace sa rany hlboké cca pol centimetra. Pomôže hypermangán?
Ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pomůže, ale jen jako desinfekce. Nejlepší by byla mast s antibiotiky a vhodné zvlhčující krytí speciálním obvazem. Vše vám doporučí a předepíše lékař na kožním oddělení a pak to dostanete v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nohy

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Antistax

Antistax je speciální výtažek z červených listů vinné révy, poskytující účinnou úlevu oteklým nohám. Listy vinné révy jsou v oblasti výzkumu léčby žil velmi dobře známé a ceněné. Antistax působí chladivě, uvolňuje a osvěžuje unavené a těžké nohy. Speciální dermatologicky testovaná kosmetická sestava má neutrální pH a navrací pokožce její přirozenou vláčnost. Je příjemně osvěžující zejména v horkých dnech a navečer po dlouhém a namáhavém dni. Je ideální i v mezidobí a při pohybu. Osvěžující a uvolňující účinek lze zaznamenat bezprostředně po aplikaci.

Způsob aplikace: Natřete osvěžující chladivý gel Antistax a jemně jej vmasírujte vždy od chodidel směrem vzhůru ke stehnům.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ ČERVENÝCH NOHOU PO VYLÉČENÍ BERCOVÝCH VŘEDŮ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Charous.

Nepíšete nic co by mě pomohlo nechte to lékařum a nepleťte nám hlavy Já chci vědět jakoiu mast mám použít po vyléčených bolačkách bercových vředů BERCOVÝCH vředů když mě nohy červenají. Indiferentní pasta doporučená lékařem moc nezabírá. A nohy navíc boli nohy pořád To by chtělo zase prášek proti bolesti
a zase doktor nic neví. Useknout si mnohy nechci Dřevěny by mě nebolely. ale na vozík nemám. V květnu mě bude teprve 82 let a chtěl bych ještě něco užít.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčení červených nohou po vyléčení bercových vředů nohou

Použití

Černá mast se používá na kůži k léčbě infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Zdroj: Ichtyolová mast

Léčba křečových žil

Léčba křečových žil je dvojí, buď konzervativní, nebo radikální:

Léčba konzervativní je léčba, ke které se přistupuje v počátečních stadiích vzniku křečových žil. Představuje spíš podpůrné prostředky, které uleví od bolesti, zmírní příznaky a poněkud oddálí rozvoj choroby. Jedná se především o léčbu medikamenty (léky, masti, speciální krémy) nebo o komplexní terapii, kdy se doporučují speciální úlevové cviky, které současně napomáhají i lepšímu zpětnému toku krve v žilách dolních končetin. Při práci i při denních činnostech se doporučuje nošení speciálních kompresivních punčoch.

Radikální léčba se zahajuje, pokud jsou křečové žíly již v pokročilejším stadiu: jsou-li viditelné a způsobují pacientovi zdravotní a estetické potíže, doporučí lékař některou z metod radikálního odstranění křečových žil. Ty se provádí na specializovaných pracovištích. Předchází jim důkladné vyšetření celkového zdravotního stavu pacienta i sonografické (ultrazvukové) vyšetření cév dolních končetin. Podle výsledků lékař doporučí vhodnou metodu radikální léčby. Tato léčba není plně hrazena pojišťovnou a pacient si ji musí buď celou uhradit, nebo si aspoň připlatit.

Zdroj: Mast na žíly Priessnitz

Cena

Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Například v lékárně Dr.Max je ichtyolová mast běžně dostupná a můžete ji koupit zde.

Zdroj: Ichtyolová mast

Složení

Sirná mast obsahuje ambiderman, síru a olivový olej. V plastovém kelímku se šroubovacím uzávěrem se dodává 50 ml masti.

Zdroj: Sirná mast

Co na oteklé nohy u dětí

Na oteklé nohy u dětí v případě, že jejich příčinou není nějaké onemocnění, je vhodné plavání. Plavání je jednou z mála aktivit, během nichž se dolní končetiny nadřou tak akorát, a zároveň dojde k úlevě od otoku a bolesti. Stačí 30 minut aktivity.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Co na oteklé nohy od srdce

Oteklé nohy mohou být známkou počínající srdeční nedostatečnosti. Zrovna tak ale může být daný stav způsoben onemocněním žilního systému nohou, onemocněním ledvin, nebo prostě jen zadržováním tekutin.

Na oteklé nohy od srce, tedy na otoky nohou způsobené srdeční nedostatečností, je vhodná Epsomská sůl, která působí jako kouzlo na bolestivě oteklé nohy. Rozpuštění několika skleniček soli ve vodní lázni vám poskytne opravdovou úlevu. Pokud nechcete plýtvat vodou, můžete si připravit solnou lázeň pouze pro nohy – v menším lavoru.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP