Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍPRAVEK NA POTLAČENÍ CHUTI K JÍDLU

Jak zvýšit chuť k jídlu

V případě nechutenství si můžete pomoci i tím, že do svého jídelníčku zařadíte jídla, která chuť k jídlu povzbuzují a podporují. Může jít třeba o kyselé mléko, jogurt, žaludeční čaje.

Potraviny, které povzbuzují chuť k jídlu:

  • pomeranče – stimulují produkci trávicích enzymů, zlepšují trávení a podporují apetit;
  • grepy – tonizují žaludek a zvyšují chuť k jídlu;
  • jablka – podporují produkci enzymu pepsinu v žaludku, který se podílí na štěpení bílkovin;
  • česnek – podporuje trávení a chuť k jídlu.

Zdroj: Chuť k jídlu

Diskuze: obethin diskuze

Já mohu potvrdit, že obethin vážně , alespoň u mně, funguje. Zahnal až chorobné pocity hladu a chuti k jídlu.

Zdroj: diskuze Obethin diskuze
Počet odpovědí: 0

Extrakt ze šafránu na potlačení hladu

Pokud se snažíme o potlačení hladu přírodní cestou, tak se nevyhneme doplňkům stravy. Doplněk stravy není zrovna jídlo nebo potravina, ale může se i tak jednat o opravdu efektivní potlačení chuti k jídlu. Účinný doplněk stravy je šafránový extrakt, který ovládá hlad jinak a efektivněji, než většina potravin, které potlačují chuť k jídlu. Ukazuje se, že stejné vlastnosti, které u některých lidí dělají šafrán účinným prostředkem při boji s depresí, můžou být zároveň i dobrým způsobem, jak pomoci emocionálním jedlíkům k bezpečnému hubnutí.
 

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Diskuze: Re: pangamin

Tablety pivních kvasnic pouze podporují chuť k jídlu. Takže po těchto tabletách nepřiberete. Přiberete po jídle, na které díky nim budete mít větší chuť. Dalším prostředkem na podporu chuti k jídlu je například sušený kořen pampelišky. Důležité pro nabírání je dostatečně bohatý jídelníček na bílkoviny a sacharidy. Bílkoviny je třeba jist i před spaním, protože tělo roste - nabírá, když spíme.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin
Počet odpovědí: 1

Účinky Obezinu

Revoluční výživový doplněk Obezin způsobuje snížení chuti k jídlu a tím podporuje proces hubnutí. Tobolka se během 30 minut po požití rozpustí v žaludku a stonásobně zvětší svůj objem, čímž vytvoří gelovou substanci. Žaludek vysílá do mozku signál, pokud je sytý. Po konzumaci jídla je gelová substance smíchána s jídlem a dochází ke zpomalení procesu trávení. Užívání přípravku Obezin se doporučuje osobám držícím redukční dietu. Díky svým unikátním účinkům pomáhá lidem se snížením chuti k jídlu a eliminuje pocit hladu, protože dojde k zaplnění žaludku. Obezin má vynikající detoxikační účinky, což je při dietě žádoucí.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Diskuze: dieta na bázi brusinek

slyšela jsem o nějakým rozpustným prášku na bázi brusinek, asi doplněk stravy při dietě. Údajně snižuje chuť k jídlu. Chtěla bych shodit pár kilek, ale jsem příšerně pořád při chuti. Jelikož nesouhlasím s drastickými dietami, chtěla bych tímto nahradit jen nějaký jídlo mezi hlavními jídly. Nemohl by mě někdo poradit ?? Prosím ?? Děkuji.

Zdroj: diskuze Dieta na bázi brusinek
Počet odpovědí: 2

Potraviny, které potlačují chuť k jídlu

Pravdou je, že mnoho druhů potravin může omezit chuť k jídlu, ale to neznamená, že se po nich hubne. Právě umírněnost v jídle je opravdu klíčem ke štíhlé postavě. Mluvíme-li o potravinách, které potlačují hlad, tak hovoříme o potravinách, které mohou zasytit i v menších porcích. Je pravda, že každý příjem potravy odstraní pocit hladu, ale na druhou stranu ne všechny potraviny jsou pro hubnutí dobré. Potraviny potlačující chuť k jídlu, mají vysoký obsah vlákniny a některý druh škrobu. Zejména vláknina umožní cítit dříve pocit nasycení, protože nemůže být strávena. Mezi potraviny zabraňující chuti k jídlu patří potraviny bohaté na vlákninu, jako je ovoce a zelenina, jenže tyto potraviny jsou dost často přehlíženy. Proto, hledáte-li potraviny, které potlačují chuť k jídlu, tak byste měli vybírat brambory, fazole, čočku, hrách a listovou zeleninu.
 

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Diskuze: Re: lék gurmar

Gurmar není lék, ale potravní doplněk získávaný z rostliny Gymnema (lat.: Gymnema Sylvestre) Gymnema je keř původem z Indie a Afriky. K léčivým účelům se používají listy z této rostliny. Gymnema má dlouhou historii použití v indické ajurvédské medicíně. Její jméno v Hindštině, gurmar, znamená "ničitel cukru".

V současné době se gymnema používá především k léčbě diabetu, metabolického syndromu, při hubnutí a na kašel. Dále se také užívá při malárii, jako antidotum při hadím kousnutí, prostředek povzbuzující trávení, jako projímadlo, prostředek na potlačení chuti k jídlu a jako diuretikum.

Jak to funguje?
Gymnema obsahuje látky, které snižují vstřebávání cukru ze střeva. Gymnema může také zvýšit množství inzulínu v těle a zvyšuje růst buněk ve slinivce břišní, což je místo v těle, kde vzniká inzulín.

Co se týče interakce s Warfarinem, tak zatím nejsou žádné důkazy o tom, že by společné užívání bylo nebezpečné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék gurmar
Počet odpovědí: 5

Nechutenství

Nechutenství (lat. anorexia) je symptom, při kterém člověk nebo zvíře odmítá přijímat potravu. Většinou úzce souvisí s nevolností. Jedná se o nespecifický symptom běžný pro řadu nemocí. U lidí, vzácněji u zvířat, může mít psychickou příčinu. V této souvislosti je známa takzvaná mentální anorexie u žen.

Snížená chuť k jídlu a nechutenství mohou být průvodním jevem řady různých onemocnění. Nechutenství může signalizovat onemocnění trávicího traktu, ale i jiných orgánů. Často provází onemocnění mozku, časté je u úrazů hlavy, celiakie, cystické fibrózy a nádorových onemocnění. Nechutenství také nezřídka doprovází anemii, chudokrevnost z nedostatku železa. Ztráta chuti k jídlu může být vedlejším příznakem užívání některých léků a při déletrvajících potížích je třeba obrátit se na lékaře, který vyloučí závažnější příčinu.

Zdroj: Chuť k jídlu

Diskuze: Re: dlouho trvající průjem.

Siofor je lék na cukrovku a mezi jeho časté nežádoucí účinky patří právě zažívací potíže, jako je nevolnost (nauzea), zvracení, průjem, bolesti břicha (v břišní krajině) a ztráta chuti k jídlu. Tyto nežádoucí účinky se nejčastěji objevují na počátku léčby přípravkem Siofor. Pro zmírnění těchto nežádoucích účinků si zkuste své dávky léku Siofor rozdělit na ještě více menších dáveček a ty pak užívejte společně s jídlem. Pokud příznaky přetrvají, přestaňte Siofor užívat a neprodleně kontaktujte svého lékaře, který Vám lék předepsal. On se pokusí upravit medikaci, aby lépe vyhovovala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dlouho trvající průjem.
Počet odpovědí: 2

Použití pampelišky

Listy pampelišky působí jako diuretikum a zvyšují množství moči, kterou tělo produkuje. Listy se také používají ke stimulování chuti k jídlu a pomáhají trávení. Květ pampelišky má antioxidační vlastnosti. Pampeliška může také zlepšit imunitní systém.
Bylinkáři používají kořen pampelišky k detoxikaci jater a žlučníku a listy pampelišky zase pro podporu funkce ledvin.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Diskuze: Re: holandský řízek

do halandského řízku,česnek nepatří ale záleží na chuti.

Zdroj: diskuze Holandský řízek
Počet odpovědí: 2

Dnešní použití pampelišky

Doposud nebyly zveřejněny žádné kvalitní vědecké studie ve prospěch pampelišky. V současnosti jsou používány hlavně kořeny pampelišky, které se používají jako aperitivum. Aperitiva jsou prostředky na podporu chuti k jídlu. Dále se kořen pampelišky dnes hojně používá k léčbě problémů jater a žlučníku. Z pampelišky dnes ještě využíváme listy, které se používají jako diuretikum. Diuretika jsou prostředky, které pomáhají tělu zbavit se přebytečné tekutiny.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Diskuze: www.čím zvýšit chuť k jídlu

Manžel má rakovinu prostaty. Chodil na chemoterapii a teď mu dávají radioaktivní
injekce, protože má poškozené i kosti.
Byl nemocný s chřipkou, ale tři dny co snědl to zvrátil. Zhubl o čtyři kila a nemá
vůbec potřebu jíst.
Nevím co mu uvařit a nebo podat, aby měl chuť k jídlu.
Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Www.čím zvýšit chuť k jídlu
Počet odpovědí: 0

Nejlepší jídlo proti hladu je bramborový salát

Škrob, který je obsažen v bramborách, potlačuje chuť k jídlu. V bramborech je obsažen přírodní rezistentní škrob, který má podobné účinky jako vláknina. Brambory pomohou cítit se sytě, hlavně vařené a pak ochlazené. Jako neúčinnější, nikoliv nejzdravější, jídlo, které potlačuje hlad, by se dal označit bramborový salát.
 

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Diskuze: Re: nedostatek soli v těle

Nejspíše mu nic neschází. Je teprve na začátku poznávání chutí a zrovna mu dělá dobře pocit ze slané chuti. Nechte ho být, ono ho to zanedlouho přejde. Abyste mu trochu srovnali denní příjem soli, tak k tomu mírně přizpůsobte výběr potravin a jídel, která má přes den k dispozici a poskytněte mu ty s menším obsahem soli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nedostatek soli v těle
Počet odpovědí: 2

Přípravky k potlačení chuti k jídlu

Jde o přípravky zabraňující vstřebávání tuků do organismu a přípravky pomáhající odbourávat v organismu již uložené tuky. Existuje několik přírodních látek, které mohou různými způsoby ovlivňovat chuť k jídlu. Patří sem například výtažek z rostliny Garcinia cambogia. Tato látka pomáhá potlačovat chuť k jídlu, kromě toho se uvádí, že podporuje snižování přeměny sacharidů na tuky. Z tohoto důvodu se potom v organismu vytváří méně tuků. Dále podporuje spalování kalorií v klidu – snižuje se tedy ukládání kalorií v organismu. Výtažek z této rostliny se nachází v přípravku Acai Slim.

Další prospěšnou látkou je chrom. Podporuje snížení chuti k jídlu, potlačuje chuť na sladké, zvyšuje snížení potřeby dojídání a snižuje hladinu krevního cukru, lidé trpící cukrovkou se o vhodnosti užívání musí poradit s lékařem. Chrom je možné užívat například v přípravku Chromium Star.

Jinou látkou omezující chuť k jídlu je sušený výtažek z kaktusových fíků, známý pod názvem Bio Nopal. Nopal neboli opuncie je kaktusovitá rostlina, jejíž plody byly jednou z hlavních součástí jídelníčku již předkolumbovských indiánských národů. Opuncie obsahuje většinu důležitých živin v ideálním poměru, a to vitamíny a minerály, 17 esenciálních aminokyselin, lignin, celulózu, hemicelulózu, pektin a vlákninu obsaženou v rostlinném slizu. Právě tyto látky mohou v žaludku nabobtnat a snížit tak pocit hladu.

Rovněž šafrán zvyšuje hladinu serotoninu a pomáhá tak člověku cítit se lépe a méně jíst. Samotný šafránový extrakt není ideálním způsobem hubnutí, ale může výrazně pomoci, když se zkombinuje s pravidelným cvičením a správnou dietou. Totéž se dá říci i o jiné přírodní látce, l-tryptofanu.

Další možností jsou léky, které potlačují chuť k jídlu. Patří sem přípravky:

  • Orlistat Sandoz 60 mg – je indikován ke snížení tělesné hmotnosti u dospělých pacientů s nadváhou (index tělesné hmotnosti (BMI) 28 kg/m2), užívá se v kombinaci s mírně nízkokalorickou dietou s nízkým obsahem tuků.
  • Orlistat Teva 60 mg – je indikován ve spojení s mírnou nízkokalorickou dietou s nízkým obsahem tuku ke snížení tělesné hmotnosti u dospělých pacientů s nadváhou (body mass index (BMI) rovno nebo vyšší než 28 kg/m2).
  • Adipex retard – tlumí nadměrnou chuť k jídlu, potlačuje pocit hladu a tím usnadňuje udržování dietních omezení a pokles tělesné hmotnosti. Léčivá látka fentermin je vázána ve formě polystyrolsulofnátu, ze kterého se postupně v těle uvolňuje. Pomalé uvolňování léčivé látky má za následek nepřerušovaný anorektický účinek trvající nejméně 8 hodin. Adipex retard je určen k podpůrné léčbě při dietě u pacientů s obezitou a body mass indexem (BMI) 30 a vyšším, u nichž samotná redukční dieta nestačí ke snížení tělesné hmotnosti.

Všechny léky na snížení chuti, především Adipex retard, užívejte jen po doporučení lékaře!

Zdroj: Chuť k jídlu

Diskuze: Ztrata chuti v ustech

Byla jsem na orl ztratila jsem chuť v ústech spíše mam sladko v ústech kouřim a mam obavy

Zdroj: diskuze Ztrata chuti v ustech
Počet odpovědí: 0

Jak snížit chuť k jídlu

Kdo chce zhubnout, musí snížit příjem kalorií a zvýšit výdej energie pomocí vhodného dietního a pohybového režimu, existuje řada přípravků, které nám mohou pomoci tohoto cíle dosáhnout. Snížení chuti k jídlu musí jít ruku v ruce se zlepšením metabolismu a správnými stravovacími návyky.

Jezte po celý den a stravujte se alespoň pětkrát denně, čili kromě snídaně, oběda a večeře nezapomínejte ani na svačiny. Nejdůležitější je vyvážená snídaně s dostatečnou zásobou energie a vlákniny, ale s minimem tuku. Na oběd pomůže, pokud si dáte bílkoviny a sacharidy v kombinaci se zeleninou, ale večeře by měla být již lehčí, zaměřená více na bílkoviny než sacharidy.

Pijte po celý den, a to zejména neslazené nápoje, ideálně čistou vodu. Její výhodou je, že spolu například s vlákninou dokáže poměrně rychle zaplnit žaludek a snižuje pocit hladu, což samo o sobě je již první metoda na potlačení chuti k jídlu. Pokud se napijete ještě před snídaní, zlepší to metabolismus, pokud ještě i před každým jídlem, zlepší to pocit plnosti po něm.

Zdravé tuky, bílkoviny a sacharidy nemusí být problémem ve správném a vyváženém poměru. Důležité je se přizpůsobit tomu, jaký máte metabolismus, tedy zda vaše tělo lépe spaluje tuky, nebo naopak lépe spaluje sacharidy. Důležitý je mít i dostatek vlákniny, ale sladkostem a slaným pamlskům se vyhýbejte, jak jen se dá, protože ty vás nezasytí a pocit hladu je rychle zpět. To platí i o jídlech z fastfoodu!

Podstatné je i samotné zpracovávání potravy. Je nutné jíst pomaleji, ideálně i 20 minut, protože pocit sytosti se postupem času zvyšuje. Pokud hlavní jídlo velmi rychle sníte, pocit plnosti se nestihne dostavit například dříve, než si dáte dezert. To je samozřejmě špatné, nemluvě o tom, že pokud dezertem není jablko, tak půjde ručička na váze velmi rychle nahoru.

Zelenina a ovoce jsou známé tím, že ve správné kombinaci například s masem nebo sýrem dokážou člověka zasytit, a přitom nejde o vysoce kalorické bomby, z nichž se tloustne. Každý správný oběd a večeře by tedy měly obsahovat dostatek zeleniny i ovoce. Na oběd může jít klidně i o dvojnásobnou dávku, v případě večeře ale buďte opatrnější.

Zdroj: Chuť k jídlu

Diskuze: Furolin 100

Furolin 100 jsem dostala na základě bakterie v močovém ústrojí.
Beru ho už 8 den 3x denně. Nástup účinku jsem zjistila, až 4 den, kdy začal pomáhat, ale ty nežádoucí účinky: bolení za očima, nespavost ( usnu až cca 00:30, ), šílený chutě k jídlu...
Jsem ráda, že už ho dobírám, ale snad už nikdy ho nebudu brát!!!!!!

P.S.: OPRAVDU mě pobavil text na krabičce: Přípravek je používán v rámci specifického programu. Chi...

Zdroj: diskuze Furolin diskuze
Počet odpovědí: 27

Jak šafránový extrakt funguje

Šafrán zvyšuje hladinu serotoninu, který pomáhá člověku cítit se lépe a méně jíst, tedy pokud má tato osoba tendenci jíst, hlavně když je vystresovaná nebo v depresi. Je to zcela přirozené, hlavně bezpečné, ne jako jiné doplňky stravy nebo dokonce léky, které potlačují chuť k jídlu. Samotný šafránový extrakt není ideální způsob na hubnutí, ale může výrazně pomoci, když se zkombinuje s pravidelným cvičením a správnou hubnoucí dietou.

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Extrakt ze šafránu cena

Tady je vidět, kde se dá koupit nejlevněji šafrán v tabletách extrakt ze šafránu cena.
 

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Trávení a chuť k jídlu

Nechutenství je jedním z nejčastějších příznaků onemocnění jater. Snížená chuť k jídlu vede ke ztrátě hmotnosti a nesprávný metabolismus tuků, sacharidů a bílkovin může zkomplikovat situaci. K nechutenství vede i anémie zapříčiněná nesprávnou výživou nebo onemocněním hepatocytů (jaterních buněk). Anémie se projevuje také zvracením, nevolností nebo průjmy. Někdy se ve zvratcích může objevit krev, zejména v případě žaludečních vředů. Zvýšený výskyt vředů pochází z komplexní interakce histaminu, dusíku, žlučové kyseliny, gastrinu, portální hypertenze a změněné sliznice žaludku.

Zdroj: Projevy špatné funkce jater

Neustálá chuť k jídlu

Nezvladatelnými chutěmi tělo naznačuje, že něco není v pořádku. Obvykle jde o výsledek akutního nedostatku nějaké konkrétní látky, kterou organismus potřebuje. Neustálá chuť k jídlu může být výsledkem psychického vypětí, negativních pocitů či únavy. Tento typ reakce je velmi nebezpečný. Pokud se člověk naučí reagovat na stresové situace zvýšenou konzumací, obvykle kaloricky velmi vydatného jídla, z dlouhodobého hlediska se tak vystavuje riziku obezity a všem zdravotním důsledkům, které z ní plynou.

Chuť na sladké ve většině případů způsobuje psychika, která je závislá na serotoninu. Konzumace sladkého dokáže nárazově prudce zvednout hladinu serotoninu, což je také důvod, proč se po jeho konzumaci cítíte tak dobře. Pokud jste v depresi nebo se cítíte vyčerpaní, vaše tělo reaguje tímto konkrétním typem chuti. Chutí na sladké také reaguje na nízkou hladinu krevního cukru. Sladká jídla dokážou krevní cukr pozvednout velmi rychle, i když na velmi krátkou dobu. Jinak je to s čokoládou. Ta je pro mnoho lidí spojená s pozitivními emocemi a přestavuje prostředek k úniku z každodenního tlaku. Kromě toho je dokonalým spojením cukru a tuku, takže po ní řada lidí sáhne v případě, že se cítí zcela vyčerpáni. U žen může být chuť na čokoládu spojená i s nedostatkem hořčíku, mědi a železa, často také s premenstruačním syndromem.

Chutí na výrazně slaná jídla vám tělo naznačuje, že by potřebovalo mnohem víc vody. Sůl reguluje množství vody v těle, a pokud se začíná projevovat dehydratace, sůl zadržuje vodu a tělo si tak snaží udržet alespoň ty zásoby tekutin, které už má. Až příště pocítíte nutkání dát si dvojitou porci hranolků, vypijte místo toho raději sklenici vody. Chuť na slané je také projevem deficitu minerálů. Sodík zvyšuje vylučování vápníku a tělo tak má pocit, že problém s jeho nedostatkem byl odstraněn. Při akutní chuti na slané vám pomůže kousek celeru nebo okurky, které vašemu tělu dodají sodík.

Pokud nemáte chuť na nic jiného než na maso, jde pravděpodobně o známku nedostatku vitamínu B12, tuku nebo železa.

Chuť na těstoviny či na pečivo je důsledkem příliš malého přísunu kalorií. Touhou po sacharidech tělo signalizuje nedostatek energetického paliva a nutnost jeho doplnění. Prázdné kalorie, jako jsou například sladká jídla, však problém nevyřeší. Soustřeďte se raději na kvalitní potraviny, které vám dodají energii a přitom se nepromění na tukové zásoby. Jezte víc bílkovin, jídel bohatých na vlákninu, čerstvou zeleninu a ovoce.

Zdroj: Chuť k jídlu

Příbalový leták

Forfemina – přípravek na odvodnění těla je doplněk stravy, bylinný přípravek s minerálem. Zinek přispívá k normálnímu metabolismu sacharidů. Zinek přispívá k normálnímu metabolismu kyselin a zásad.

Existuje mnoho důvodů zadržování vody v těle, ale většina z nich je spojena s nevyváženou stravou, hormonálními poruchami, užíváním antikoncepce a nedostatkem pohybu.

Forfemina:

  • pomáhá odstraňovat přebytečnou vodu z těla
  • pomáhá udržet normální tělesnou hmotnost
  • přispívá k detoxikaci organismu
  • brání vzniku otoků dolních končetin a rozvoji celulitidy

Složení Forfemina přirozeně napomáhá odstranění přebytečné vody z těla, to také přispívá k udržení zdravé váhy tím, že poskytuje optimální podmínky pro odstranění toxických látek z těla:

  • extrakt z klikvy velkoplodé pomáhá k udržení zdraví močového ústrojí, přispívá ke zdraví močových cest, má příznivý vliv na močový systém, pomáhá eliminovat patogenní bakterie z močového ústrojí
  • extrakt z kopřivy je nápomocný při léčbě zánětlivých onemocnění dolních močových cest a je pomocnou látkou při prevenci a léčbě ledvinového písku a kamenů; dále podporuje vylučovací funkci ledvin, pomáhá udržovat normální funkci vylučovacího systému, rovněž napomáhá posilování pohybového aparátu a udržení pružných svalů, kloubů a šlach
  • jablečný ocet působí jako remineralizér a tonikum, pomáhá udržovat normální chuť k jídlu a spalovat přebytečný tuk
  • zinek přispívá k normálnímu metabolismu sacharidů a normální syntéze mastných kyselin a proteinů

Složení 1 kapsle:

80 mg prášku z brusinek (klikvy velkoplodé), 50 mg extraktu z kopřivy, 50 mg prášku z jablečného octa, 12 mg zinku (120 % doporučené denní dávky)

Dávkování:

1 kapsle denně se zapije vodou.

Balení:

30 kapslí – dávka na 1 měsíc

Upozornění:

Přípravek Forfemina – přípravek na odvodnění těla cps.30 – je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Zdroj: Forfemina přípravek na odvodnění

Složení Obenzinu

Výživový doplněk má čistě přírodní složení, které není škodlivé lidskému zdraví. Na sestavení Obezinu se podílel tým specialistů. Obezin se skládá z patentovaného rostlinného komplexu přírodních viskózních polysacharidů. Významnou složkou je látka Spirulina (řasa), která obsahuje fenylalanin. Tato aminokyselina působí na chuťové centrum v mozku a tím snižuje chuť k jídlu. Produkt neobsahuje žádné alergeny a díky obsahu přírodních látek udržuje přirozenou hladinu cholesterolu v krvi.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Kdo může používat sérum s melatoninem?


ASATEX® sérum je kosmetický přípravek volně dostupný v lékárnách určený k vnějšímu použití na suchou pokožku hlavy - nejlépe před spaním. Doporučuje se aplikovat po dobu minimálně 3 měsíců. Sérum je vhodné pro muže i ženy v různých stadiích řídnutí vlasů. Přípravek nemá vedlejší účinky, je bezpečný a mohou ho používat těhotné či kojící ženy. Přípravek je vhodný i pro lidi trpících Seborrhoeou (Seborrhoická dermatitida), jelikož snižuje produkci séba ve vlasové pokožce.

Zdroj informací: www.asatex.cz
PR prezentace

Zdroj: Patentovaný přípravek s melatoninem zastavuje padání vlasů

Chuť k jídlu medicínsky

Obezita se stala jedním z hlavních zdravotních problémů. Ovládnutí chuti je však velmi delikátní problém. Nejprve je třeba umět rozlišovat mezi hladem a chutí, abyste byli schopni efektivně řídit své stravovací návyky. Hlad a chuť jsou dva faktory, které ovlivňují naše chování při stravování, jsou to naprosto odlišné mechanismy s neméně různými důsledky.

Hlad: Hlad je pocit (nepodmíněná fyzická reakce organismu) vyvolaný nedostatkem potravy. Je důležitým signálem, který sděluje tělu potřebu příjmu potravy a energie z ní. Hlad vzniká, když hladina glukózy v krvi poklesne pod určitou hranici. Potřeba přijímat potravu je ovšem ovlivněna také signály z trávicí soustavy a působením některých hormonů, svou roli hraje rovněž psychické rozpoložení, stav pozornosti a podobně, takže pocit hladu se dostavuje u různých jedinců s různou rychlostí a intenzitou a je také různě snášen – někteří lidé snášejí pocitu hladu dobře, u někoho se dostavují změny nálady jako podrážděnost nebo rozmrzelost. Při delším hladovění dochází k odbourávání zábran a zásad (kanibalismus z nouze), což může být doprovázeno halucinacemi či paranoiou. Řídícím orgánem ovládajícím hlad je část mozku zvaná hypotalamus – zde je sledován obsah glukózy v krvi. Je-li správné fungování hypotalamu narušeno, mluvíme o poruchách příjmu potravy. Ty mají psychosomatický charakter – může se jednat o ignorování potřeby jíst, přejídání se nebo periodický nadměrný a nedostatečný příjem potravy, vyvolaný špatnou nebo zpožděnou indikací sytosti. Pocit hladu se u člověka dostavuje již po několika hodinách od posledního nasycení. Zdravý člověk může přežít okolo 50 dní bez jídla při dostatku tekutin. Tělo je schopno zpracovávat látky z posledního příjmu potravy zhruba tři dny, poté při upotřebení energie přechází z glukózy na proces zvaný ketóza, ve kterém játra začínají odbourávat, zpracovávat a spotřebovávat tělesný tuk. Po třech týdnech se tělo přepíná do „režimu hladovění“ – v této fázi bere energii ze svalů a vnitřních orgánů; dochází i k úbytku kostní dřeně, který začíná ohrožovat život.

Chuť k jídlu: Chuť k jídlu je pouze psychický stav, který vzniká stimulací vůní pokrmu nebo na základě obrázků zajímavých jídel. Chuť je smysl, který dovoluje vnímat chemické látky rozpuštěné ve slinách nebo vodě. U člověka existují chuťové receptory vnímající hořké, sladké, slané, kyselé, umami, a podle nových výzkumů i „vápníkové“ a tučné. I zvířata mají různé chuťové receptory. Tyto receptory jsou nerovnoměrně rozmístěny v chuťových pohárcích, které se nacházejí především na jazyku, ale také na patře a v krku. Chuťových pohárků má člověk 500–10 000. Důsledkem tohoto poměrně velkého rozptylu je, že citlivost chuti u jednotlivých lidí může být značně rozdílná. Děti mají chuťových pohárků průměrně více než dospělí. ROZLOŽENÍ CHUTI NA JAZYKU: Chuťové chemoreceptory jsou umístěny na kuželovitých papilách s tupou špičkou. Každá papila obsahuje receptorové buňky, které mají brvy citlivé na určitou chuť vstupující do póru. Přibližně každý týden jsou staré receptorové buňky nahrazovány novými. Papily vzadu na jazyku rozlišují chuť hořkou, po stranách více vzadu je chuť kyselá, kousek více vepředu chuť slaná a úplně na špičce jazyka je chuť sladká. Když dostanete chuť na sladké, tak je dobré dát si sladké, ale netučné. A pokud možno kryté vlákninou. Pokud možno vždycky uvažujte o tom, co je to „zdravé sladké“. Pokud vlastně máte chuť na sladké, tak je vysoká pravděpodobnost, že máte nedostatek sacharidů. Výraznou chuť na sladké mají lidé, kteří omezují přílohy, omezují pečivo. Dejte tělu ovoce anebo med.

Chuť k jídlu a potřeba jíst jsou do jisté míry dané genetickými dispozicemi.

Zdroj: Chuť k jídlu

Kloubní výživa Klokan

Přípravek na klouby Klokan představuje unikátní revoluční formu kolagenu, neboť jako jediný přípravek v ČR kombinuje 3 typy kolagenu a vitamín C pro normální tvorbu kolagenu přirozeně obsaženého v chrupavkách, vazech a šlachách. Kloubní výživa Klokan je unikátní a efektivní kombinací 7 složek v jednom přípravku: tři kolageny, vitamín C, glukosamin, chondroitin a kyselina hyaluronová z bezpečného přírodního zdroje. Kloubní přípravek Klokan je také jediný kolagen na trhu, který není z jatečního dobytka. Klokan na klouby je doplněk stravy.

Zdroj: Klokan na klouby, šlachy a vazy

Přírodní produkt

Společnost Danare vytvořila čistě přírodní produkt, který pomáhá při snižování hmotnosti a to bez pocitu hladu. Obezin v sobě skrývá směs rostlin, které jsou patentovány pro svou jedinečnost společností Danare. Obezin je výživový doplněk vytvářející pocit nasycení a tím snižuje chuť k jídlu. Užívají se dvě tobolky Obezinu půl hodiny před jídlem. Tobolky se zapijí vodou. Obezin se v žaludku rozpouští a stonásobně zvětšuje svůj objem. To má za následek poloviční konzumaci jídla. Žaludek po dvaceti minutách vyšle signál, že jste nasyceni a nemáte potřebu s přejídáním. Směs patentovaných rostlin výrazně eliminuje chuť na sladké a navíc udržuje cholesterol v normě.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Potlačení sladkých potravin

Vedle změny stravovacích návyků je třeba potlačit i chuť na sladké. Obezin obsahuje výtažek z řasy Spirulina platensis, zejména konkrétní složku aminokyseliny fenylalaninu potlačující chuť. Působí na chuťové centrum v mozku, které ji efektivně snižuje. Pokud nedokážete vydržet bez rafinovaného cukru, Obezin je ta správná volba, jak začít.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU