Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍRODNÍ LÉK NA MODŘINY

OBSAH

Heparoid je mast na modřiny, která obsahuje léčivou látku heparinoid. Heparoid působí proti otokům, má protizánětlivý a protisrážlivý účinek. Tento přípravek je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto Heparoid vždy používejte přesně podle návodu, aby vám co nejvíce prospěl.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY BEZ PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den,
již rok užívám Cyclo 3Fort 2krát denně a Anopyrin 100 jedenkrát denně. V posledních dvou měsících se mně začaly objevovat po těle modřiny(hlavně na stehnech), bez zjevné příčiny. Prosím, mohlo by to být užíváním těchto dvou léků dohromady? Děkuji za odpověď. S pozdravem
Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cyclo 3 Forte i Anopyrin 100 obsahují kyselinu acetylsalicylovou, což je léčivá látka užívaná ke zpomalení srážlivosti krve. Přílišné zpomalení srážlivosti krve, například předávkováním, způsobí výrony krve do podkoží po sebemenším tlaku. Výron krve je pak vidět na kůži jako modřina. Určitě kontaktujte svého lékaře, který dohlíží na srážlivost vaší krve a ukažte mu to.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny bez příčiny

Jak nechat zmizet modřiny rychleji

Urychlit ústup modřiny můžete přípravky s obsahem hirudinu. Tato látka tlumí srážení (koagulaci) krve.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY PŘI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jsem po operaci achillovky a preventivně mi byl nasazen warfarin orion 5mg. Z nemocnice jsem si odnesla i léky na vysoký tlak prestarium neo 5mg, dlouhodobě užívám omeprazol 20 mg na reflux, teď jsem měla asi tři dny nechutenství a skoro nic jsem nemohla jíst. I trochu průjem. Při hygieně se zjistilo, že mám na zádech dvě větší modřiny v bederní části. Bolela mě záda, tak jsem si je namasírovala právě tam. No konzultace tf s lékařem, dostavit se quick test ráno na pohotovost. Taky se to už někomu stalo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Modřiny při léčbě Warfarinem jsou častým vedlejším efektem. Při masáži se vlivem tlaku poruší stěna podkožních vlásečnic. Za normálních okolností se trhliny rychle rychle zacelí krevními destičkami. Warfarin však těmto shlukům krevnich destiček brání a prodlužuje dobu krvácení. Díky tomu dojde i při malém poranění k dlouhému krvácení a následně se vytvoří viditelné modřiny. Aby se předešlo nadměrnému krvácení, provádí se měření srážlivosti pomocí testu Quick. Podle jeho výsledků lékař upraví dávkování Warfarinu, aby čas srážení krve byl optimální.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny při warfarinu

Modřiny na těle

Pokud se vám modřiny na těle tvoří často a bez větší příčiny, například po lehkém doteku či zcela bez důvodu, okamžitě vyhledejte lékaře. Lékaře kontaktujte také tehdy, jsou-li modřiny na těle neobvykle velké a bolestivé. Provázejí-li tvorbu modřin další příznaky, jako například krvácení (z dásní, z nosu, v moči či stolici), opět neváhejte s návštěvou odborníka.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ KRÉMY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Také jsem za přírodní kosmetiku. Vždycky jsem kupovala kosmetické přípravky testované na zvířatech a plné chemikálií, a dost často se mi stávalo že sem z toho měla vyrážky apod…. Tak jsem začala pátrat po něčem přírodním a narazila na tuto kosmetiku www.bioaromakosmetik… a jsem naprosto vpohodě, takže za mě přírodní, přírodní přírodní! :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Žílová.

Jé moc děkuju za doporučení. Našla jsem si na těch stránkách že ta kosmetika není testovaná na zvířatech, na to se hodně dívám tak odtud něco moc ráda vyzkouším

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Modřiny v těhotenství

Zvýšená tvorba modřin v tomto období může souviset s poruchou srážlivosti krve. Nebo může jít o nedostatek rutinu, vitamínu C či nedostatečnou elasticitu cév. Nemusí to tedy být nic vážného, ale je třeba přijít na příčinu a po jejím zjištění nasadit léčbu, popřípadě dodat vitamíny.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Diskuze

V diskuzi DISKUZE PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana Dosedělová.

Tak tuhle přírodní kosmetiku tedy neznám, ale já osobně mám ráda přírodní řeckou kosmetiku Bodyfarm. Už je k sehnání i u nás, takže já mohu jen vřele doporučit, také využívá pozitivních přírodních vlivů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabča.

přírodní kosmetiku nakupuju na milujubio.cz je tam super výběr oblíbených značek :-)

Zdroj: diskuze Diskuze přírodní kosmetika

Něco na modřiny podle babičky

Babské rady doporučují aplikovat na modřinu ocet smíchaný s teplou vodou anebo drcené petrželové listy, které na modřinu zafixujete obvazem či obinadlem.

Na modřiny přikládejte vlažnou spařenou nať z pelyňku pravého. Snižuje bolest a urychluje vstřebávání modřiny. Jednu lžíci natě přelijte 0,5 l vroucí vody, 15 minut vyluhujte a sceďte. Do vlažného nálevu namočte plátěný kapesník a ten přiložte na modřinu.

Na modřiny přikládejte obklady z výluhu 30 g listů mateřídoušky úzkolisté. Dejte do 0,5 l vody, vařte 5 minut, 10 minut luhujte a sceďte. Obklady musí být vlažné.

Na vstřebávání modřin dobře působí med. Potírejte jím postižená místa a překryjte plátnem. Modřina se dobře vstřebává a snižuje se i bolest. Tento recept se velmi osvědčil i v nemocnici u dětí, které měly modřiny po nitrožilních infuzích.

Spařte mladé kaštanové listy (jírovec maďal) vroucí vodou. Listy přiložte ještě vlažné na modřinu a převažte suchým šátkem. Místo kaštanových listů můžete použít listy routy vonné.

Obklady nebo koupele ze slézu planého změkčí zatvrdlé rány a hojí modřiny: 25 g květů a listů slézu vařte 15 minut v 0,5 l vody, odvar sceďte do koupele nebo v něm namáčejte obklady.

Modřiny potírejte vymačkanou šťávou z kořene čekanky obecné. Kdo je citlivý, může šťávu zředit vodou nebo ji zamíchat do medu a tím potírat postižené místo.

Na potírání nebo obklady modřin se používá i odvar květů divizny velkokvěté: 60 g květů povařte v 1 l mléka 5 minut. Obklad hojí modřiny, zatvrdliny či otoky. Stejným způsobem připravíte obklad na modřiny z prhy chlumní (arniky), která má na pohmožděniny rovněž silný léčivý vliv.

Pokud se modřiny objevují často a po slabém nárazu, zvyšte přísun rutinu, který je obsažen v pohankových slupkách, borůvkách, černé jeřabině, červeném zelí a ostružinách. Zvyšte denní přísun vitamínu C. Nejlepšími zdroji vitamínu C jsou pažitková nať, zelená paprika, červený rybíz, rakytník, křen a kysané zelí.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Co se s tím dá dělat

Není-li porušená kůže, nemusíme přikládat náplast ani obvaz. Zhojení modřin může urychlit držení postižené oblasti ve zvýšené poloze a v klidu. Přikládejte několikrát denně ledové nebo studené obklady v průběhu jednoho až dvou dnů po vzniku poranění. Jako ledový obklad dobře poslouží například sáček mražené zeleniny zabalený do utěrky (nikdy nepřikládejte přímo na kůži, hrozí její poškození). Obklady často vyměňujte. Pohyb a přímá námaha místa s modřinou narušují hojení. Ani masážemi ústup modřiny neurychlíte.

Cévní stěnu lze posílit pestrou stravou s dostatkem vitamínu C. Z preparátů funguje osvědčený Ascorutin, jehož účinnými látkami jsou kyselina askorbová (jiný název pro vitamín C) a rutin, které se zabudují do cévní stěny a tím ji zpevní. Efekt se dostaví už po měsíci užívání v denní dávce 3x 1 nebo 2 tablety. Ascorutin také slouží lékařům jako jednoduchý a pacienta nijak nezatěžující test k odlišení poruch cévní stěny od poruch srážlivosti. Samozřejmě jen tam, kde je sklon ke zvýšené lomivosti cévní stěny zjevný a nejsou přítomny známky závažnějšího zdravotního problému.

Mezi přírodní zdroje rutinu patří pohanka, otruby, ovesné vločky, luštěniny, chřest, ořechy, slupky jablek a rajčat, citrusy, listová zelenina, květenství bezu černého nebo zelený čaj.

Pokud se tvoří modřiny bez příčiny, neprodleně navštivte ošetřujícího lékaře. A to zejména v těchto případech:

  • máte rozsáhlejší modřiny v oblasti očí, zvláště máte-li poruchu vidění;
  • máte neobvykle rozsáhlé nebo bolestivé modřiny, zvláště pokud se tvoří zdánlivě bez příčiny;
  • modřiny se vám tvoří velmi snadno a zároveň míváte i jiné známky krvácení (z nosu, z dásní, krev ve stolici nebo v moči);
  • dříve se vám modřiny netvořily, náhle však vznikají i po malém násilí.

Zdroj: Modřiny bez příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA LÉČBU LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Existuje nějaký zaručeně přírodní lék na zlepšení funkce
Jater?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jasně, že existuje, je to jablečný ocet a brusinková šťáva. Směs se připraví ze 4 lžic jablečného octa, 250 ml neslazené brusinkové šťávy, jedné lžíce sirupu z agáve a 100 ml vody. Celé se to vypije hned ráno po probuzení najednou. Během dne se pak pije neslazená brusinková šťáva rozmíchaná s vodou. Takto se to provádí 10 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na léčbu ledvin

Modřiny na nohou

K výskytu modřin na nohou můžete mít dědičné sklony podobně jako třeba k tvorbě křečových žil. Může za to vrozená zvýšená fragilita neboli křehkost cévní stěny, která je dána kvalitou vaziva, jež je součástí cévní stěny. Poruchy cévní stěny mohou být i získané v průběhu života. Často za nimi stojí nedostatek vitamínu C, který je pro správnou strukturu cévní stěny velmi důležitý.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Přírodní diuretika na hubnutí

Přírodní diuretika vám nepomohou s odstraněním ošklivého tělesného tuku, ale pomohou vám s odstraněním přebytečné vody nebo tekutin z těla. Přírodní diuretika jsou přírodní potraviny a byliny, které umožňují větší průtok moči a tím pomáhají s odstraněním tekutin z těla.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Přírodní antibiotika na boreliózu

Mezi přírodní antibiotika na boreliózu patří: eleuterokok ostnitý, topol.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Přírodní antibiotika na angínu

Mezi přírodní antibiotika na angínu patří: merlík a picao preto.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Co proti modřinám nabízí lékárna

Preparáty z lékárny obsahují uměle vyrobený hirudin. Vstřebávání modřin lze podpořit hlavně klidovým režimem. Naopak pohyb a přímá námaha místa s modřinou narušují hojení. Ani masážemi ústup modřiny neurychlíte. Ze syntetických preparátů funguje Ascorutin, jehož účinné látky (kyselina askorbová a rutin) se zabudují do cévní stěny a tím ji zpevní. Efekt se dostaví už po měsíci užívání v denní dávce 3x1 nebo 2 tablety. Dále se k urychlení vstřebávání používají různé deriváty heparinu ve formě mastí a gelů, jako je například Lioton gel a Heparoid krém. Modřina se jimi obvykle potírá několikrát denně.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Co jsou kortikoidy

Kortikoidy v lécích jsou uměle vyrobené chemické látky. Jedině v našem těle lze nalézt přírodní kortikoidy. Přírodní kortikoidy produkuje jen kůra lidských nadledvinek a nazývají se kortikosteroidy. V žádné z bylin, kromě brambor nelze přírodní kortikoidy nalézt. V domácích podmínkách ale není možné vyrobit si domácí mast s domácími kortikoidy.

Zdroj: Přírodní kortikoidy v bylinách

Přírodní antibiotika na zánět

Na léčbu zánětu jsou vhodné tyto přírodní léky: agáve, aloe, bedrník, blahokeř, borůvka, bukvice lékařská, cibule kuchyňská, citrón, černý bez, fíkovník, penízovka, jalovec obecný, kadidlovník, kalanchoe, lékořice, mutanba, měsíček, netík, picao preto, tymián.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Značka Weleda

Weleda je u nás známá především jako výrobce přírodní kosmetiky. Ve světě je to uznávaná farmaceutická firma, která vyrábí produkty na čistě přírodní bázi, jenž většina z nich nese známku kvality BIO a v kosmetice Kontrolované přírodní kosmetiky (BDIH). Weleda má ve svém portfoliu víc než 100 druhů léčivých přípravků, z nichž většinu najdeme v zahraničí. Přípravky jsou vyvíjeny na základě principů komplementární medicíny což znamená, že pohlížejí na člověka jako celek a součást přírody.

Zdroj: Už jste vyzkoušeli přírodní kosmetiku Weleda?

Přírodní antibiotika na zuby

Přírodními antibiotiky na zuby jsou: černucha, hřebíček, jitrocel kopinatý, kadidlovník pravý, kramerie trojmužná, potočnice, propolis, ricinový olej.

Zdroj: Přírodní antibiotika


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP