Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRISTROJ NA MERENI HUSTOTY KRVE

OBSAH

Cena Nioxinu v eshopu

Zde můžete porovnat cenu výrobků Nioxin.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ VARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Slúková.

Dobrý den, moje 85 letá maminka má cukrovku, bere již delší dobu Varfarin. pravidelně chodíme k lékaři na kontroly, ale poslední dobou má testy stále špatné, naposledy měla naměřenou hodnotu hustoty krve 4,54. Maminka si kupuje šťávu z kysaného zelí, kterou popíjí. Mohla by mít vliv na testy. Je vůbec vhodné při léčbě Varfarinem šťávu pít?
Děkuji za odpověď.
Hana Slúková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin ovlivňují potraviny s vyšším obsahem vitamínu K. Čerstvé zelí patří mezi potraviny s vyšším obsahem vitamínu K. Kysáním se obsah vitaminu K snižuje a kysané zelí pak patří mezi potraviny s nízkým obsahem. Vitamín K je především v pevných částech kysaného zelí, ve šťávě téměř není. Proto pití šťávy z kysaného zelí nijak neovlivňuje funkce warfarinu. Zůstaňte i nadále v kontaktu s lékařem, který bude pravidelně kontrolovat srážlivost krve a podle vývoje přizpůsobí antikoagulační léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívání varfarinu

Papírky na měření

Velmi levná, ale zároveň velmi nespolehlivá metoda je pomocí „ketoproužků“, které se dají zakoupit online nebo i v některých lékárnách. Vyjdou na pár korun a jediné, co je po vás požadováno, je kapka moči. Bohužel technologie použitá pro detekci ketonů nepatří (na rozdíl například od proužků na měření pH) mezi ty nejpřesnější.

Měření ketonů v krvi je velmi přesná, ale zároveň nejdražší metoda. Na (celosvětovém) trhu je několik producentů přístrojů, které vám velmi přesně změří množství ketonů v krvi, a to během několika sekund poté, co kapku krve na testovací proužek kápnete. Cena proužků se pohybuje v rozmezí 50 až 70 korun.

Měření ketonů v dechu je možné pomocí přístroje Ketonix, který si můžete pořídit za 110 dolarů (přibližně 2 400 Kč). Použití je velmi jednoduché, stačí připojit tester do USB portu počítače nebo na externí USB baterii, zhluboka se nadechnout a po dobu přibližně 15 sekund do testeru jednorázově vydechnout. Během několika sekund vám Ketonix na barevné stupnici ukáže, v jakém stavu ketogeneze se vaše tělo nachází.

Zdroj: Papírky na měření ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE TO KVIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

dobry den. přečetla jsem si hodnoty krve. takže vyznam co je to kvik je to meřeni krve aby nedošlo ku sraženinam pakliže je krev husta musí se ředit tim valfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, i tak by se to dalo laicky říci.

Zdroj: diskuze Co je to kvik

Ředění krve před letem

Ke zvyšování hustoty krve dochází i v nadmořských výškách. Dbejte na přísun tekutin, opět je nejvhodnější pitná voda nebo neperlivé minerálky s obsahem vápníku a hořčíku. Podle údajů ministerstva zdravotnictví zemřou ročně na hlubokou žilní trombózu tucty pasažérů dálkových leteckých spojů. Lékaři doporučují vzít si před letem tabletu aspirinu. Ten ředí krev, takže vás může účinně chránit proti nebezpečí vzniku krevních sraženin.

Kdo je ohrožen syndromem turistické třídy:

  • starší nebo těhotné ženy;
  • lidé, kteří byli ošetřování chemoterapií nebo trpí nadváhou.

Jak tomu předejít:

  • rezervovat si místo k sezení do uličky nebo do řady, kde jsou pouze dvě sedadla;
  • během letu se občas projít;
  • nenosit těsné oblečení;
  • nekouřit;
  • vyhýbat se alkoholu a kofeinu;
  • lidé s oběhovými potížemi by měli užít aspirin.

Co způsobuje trombózu:

  • těsné prostředí, minimální pohyb kombinovaný s dehydratací přeruší zásobování určitých částí těla okysličenou krví;
  • trvale recyklovaný vzduch a tlak v kabině letadla toto přerušení ještě posiluje.
Příznaky se mohou objevit tři hodiny až několik týdnů po přistání.

Zdroj: Ředění krve

Diskuze

V diskuzi RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Pokud chcete zabránit vypadáváním vlasů, zkuste Clinical Heir care. Užívám ho 3 měsíce s výsledky se dostavují, přestávají mi vypadávat vlasy a pocítila jsem změnu hustoty. Opravdu doporučuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Růst vlasů

Rozdíl mezi warfarinem a novějšími antikoagulanty

Existuje několik rozdílů. Hlavním rozdílem je nutnost častých krevních testů zaměřených na měření rychlosti srážení krve při užívání warfarinu. Warfarin interaguje s mnoha jinými léky a potravinami. To znamená, že může docházet k rychlejší srážlivosti krve, nebo v opačném případě k příliš pomalé srážlivosti krve. Na rozdíl od warfarinu nedochází u novějších antikoagulantů ke změně dávkování v průběhu léčby, není potřeba měnit dávky. Výhodou starších typů antikoagulantů je to, že se používají několik desetiletí a fungují dobře. Zároveň je známa většina vedlejších účinků. Novější typy antikoagulantů se předepisují méně, protože se používají méně let a stále nejsou známy možné vedlejší účinky.

Zdroj: Antikoagulanty, léky proti srážení krve

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KASTANKA.

...Vyzkoušejte COLONIX...,mé kamarádce se po něm opět navrátila bujná hříva.... :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Tak to je pekny nesmysl. Pokud by existoval takovy zazracny pripravek na vraceni hustoty vlasu, tak by to byl svetovy trhak ... ale bohuzel nic takoveho neni. Irena

Zdroj: diskuze Re: vlasy

Diastolický tlak

Krevní tlak je síla krve, která tlačí na tepny s tím, jak plyne tělem. Pokud máte vysoký krevní tlak, tak vaše tělo vyvíjí příliš velkou sílu na vaše tepny a práce vašeho srdce – pumpování krve – je tak těžší, než by měla být. Při měření krevního tlaku se zobrazují dvě čísla, ta představují hodnotu systolického a diastolického krevního tlaku. Systolický tlak měří tlak krve, který působí na tepny, když srdce bije, zatímco diastolický krevní tlak je měření tlaku krve působícího na tepny, když srdce odpočívá. Srdce je silný a efektivní sval, ale pokud je příliš a dlouho namáhán, tak se může zvětšit, opotřebit nebo způsobit infarkt, mrtvici, aneurysma, případně předčasnou smrt. Kromě tlaku je důležitý i srdeční tep. Delší život se spojuje s nižšími hodnotami tepu v klidu. Když srdce pracuje na nižších otáčkách, méně se opotřebovává a více vydrží. Kdysi se za zdravý pulsní tlak považovalo sedmdesát až osmdesát úderů za minutu. Nyní se označuje za optimální, pokud se pohybuje kolem šedesátky. Lidem s pulsem dlouhodobě vyšším než pětasedmdesát úderů za minutu hrozí až trojnásobně větší riziko srdečně-cévních chorob.

Zdroj: Vysoký spodní krevní tlak

Diskuze

V diskuzi OSMO DRY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Vnouček.

No vše je velice hezké,ale pakovat se na přístroji,který vyrobíte za pár kaček takovýmto způsobem je zlodějina...výrobce si lehce spočítal kolik stojí podřezání a dal stejnou cenu..to si ho radši podřežu a mám to za babku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marci.

na odvlhčení domu jsi chceme nechat nainstalovat přístroj osmodry ,zajímalo by nás jestli tento přístroj používá někdo vnašem okolí Třemošná u Plzně a s kým by jsme se mohli spojit.

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze

Injekce na ředění krve a alkohol

Při léčbě injekcemi na ředění krve se v žádném případě nedoporučuje konzumovat alkohol, aby se nezvýšilo riziko krvácivých komplikací.

Zdroj: Ředění krve

Diskuze

V diskuzi HLADINA CUKRU V KRVI - TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rostislav.

Dobrý ráno. Prosím vás přístroj na měření cukru mi ukazuje 5,8 mM . Co znamená mM
Děkuji Rostislav.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hladina cukru v krvi - tabulka

Ředění krve a menstruace

Léky na ředění krve způsobují prodloužení srážlivosti, což může při menstruaci způsobit delší a silnější krvácení.

Zdroj: Nové léky na ředění krve

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJI MERENI CEVNIHO VEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evasebedinska.

kolik stoji měření cévního věku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolik stoji mereni cevniho veku

Nioxin šampon

Čisticí šampon Systém 1 (300 ml) čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Tento šampon je určen pro mírné řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 2 je určen pro pokročilé řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 3 je určen pro jemné vlasy. Čisticí šampon Systém 4 je určen pro normální až silné vlasy. Čisticí šampon Systém 5 je určen pro vlasy s přírodní barvou. Čisticí šampon Systém 6 je určen pro chemicky ošetřené vlasy.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem STUPNICE MĚŘENÍ CUKRU V KRVI TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Žurek.

Glukometrem naměřím hodnoty 158,146 atd.Jsem zvyklý na 7,1..8,6.Jaký je převod? Žurek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hodnoty v desítkách 158, 146 a podobně, jsou hodnoty glukózy v miligramech na decilitr krve. Hodnoty, na které jste zvyklý 7,1 a 8,6 jsou v milimolech glukózy na litr krve. Převod je jednoduchý. Stačí, když hodnotu z glukometru vydělíte 18. Takže potom hodnota 158 bude znamenat 8,78 a hodnota 146 zase 8,11.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stupnice měření cukru v krvi tabulka

Nioxin 4

Sada Nioxin 4 osahuje revitalizér, šampon a očištění pokožky. Revitalizér Systém 4 (300 ml) je odlehčený kondicionér, který pomáhá získat pružnost a dodává vyváženou hydrataci výrazně řídnoucím vlasům. Čisticí šampon Systém 4 (300 ml) čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Ošetření pokožky Systém 4 (100 ml) je neoplachující péče, která obsahuje důležité antioxidanty, rostlinné výtažky a methylnikotinát, obnovuje okolí pokožky. Obsahuje UV ochranu, která chrání pokožku výrazně řídnoucích vlasů.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO JÍST PŘI ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Moje maminka pořád zápasí s ředěním krve.Prosím o vysvětlení co může jíst a co né.Předem děkuji. Uživá prašky na ředšní krve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sestavte s maminkou vyvážený týdenní jídelníček z toho co ji chutná a ten pak několik týdnů neměňte. Po prvním týdnu tohoto jídelníčku nechte mamince odebrat krev na zjištění její krevní srážlivosti u lékaře, který ji předepisuje Warfarin. Lékař podle výsledků upraví dávkování Warfarinu. Až se jí jídelníček přejí, tak sestavte nový a celý proces s odběrem krve zopakujte. V jídelníčku zcela vynechte grapefruity a kadeřávek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Krevní tlak u dětí

Krevní tlak u dětí narůstá s věkem, přičemž jeho stoupání je u chlapců a dívek odlišné. V dnešní době je zaznamenán nárůst vysokého krevního tlaku u dětí. 50 % obézních dětí má vysoký krevní tlak, tito pacienti mají i vyšší riziko vzniku kardiovaskulárních komplikací v dospělosti. Pokud se diagnostikuje vysoký tlak krve již v dětském věku, je vysoká šance, že tito pacienti budou mít problémy s krevním tlakem i v dospělosti.

Při hodnocení krevního tlaku u dětí se postupuje podle druhé zprávy americké pracovní skupiny pro dětskou hypertenzi (Report of the Second Task Force), respektive dle její aktualizace. Nejnovější čtvrtá zpráva této skupiny při hodnocení optimálního krevního tlaku u dítěte bere v úvahu nejen věk a pohlaví dítěte, ale i jeho tělesnou výšku.

Podle nynějších doporučení se má optimální krevní tlak u dítěte měřit od 3. roku života na každé preventivní prohlídce, tedy alespoň každé dva roky. Další indikací ke zjištění krevního tlaku jsou problémy dítěte, které by mohly souviset s vysokým krevním tlakem (například bolesti hlavy, krvácení z nosu a podobně). Měření se provádí na horní končetině rtuťovým tlakoměrem. Digitální oscilometrické tlakoměry jsou rovněž akceptovány, ale v případě nálezu je třeba hodnotu ověřit i rtuťovým měřičem tlaku. Výjimkou jsou kojenci, u nichž se upřednostňuje oscilometrický tlakoměr.

Při správném měření krevního tlaku u dětí se musí zvolit vhodná velikost manžety. V dnešní době jsou na trhu manžety, které jsou vhodné pro dětské pacienty, k dispozici jsou různé velikosti. Před samotným měřením tlaku je důležitá příprava dítěte.

Doporučení při měření krevního tlaku:

  • Dítě by mělo být před měřením 5 minut v klidu.
  • Dítě by mělo sedět na židli s rukou položenou na stole.
  • Během měření se na dítě nemá mluvit, dítě se nemá hýbat.
  • Měření tlaku by se mělo opakovat po 1–2 minutách.
  • Je nutné zaznamenat si výsledek měření.

Při každém měření se tlak přeměří alespoň dvakrát, každých sedm dní, ráno a večer a před užitím léků. Frekvence měření tlaku závisí na klinickém stavu dítěte.

Zdroj: Stanovení krevního tlaku podle věku

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ORTOPENDEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Livoncová.

Mohu uzivat ortopeden když beru warfarin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U Warfarinu platí, že každý doplněk stravy by měl být prokonzultován s lékařem, ke kterému chodíte na QUICK - měření srážlivosti krve. Je to proto, že se nedá u každého pacienta vyloučit interakce doplňků stravy s Warfarinem. Lékař vám řekne kdy máte začít užívat doplňkovou léčbu Ortopendenem a zároveň naplánuje častější kontroly srážlivosti krve, aby se ujistil, že vše funguje správně. Proč je to důležité, aby o tom věděl lékař? Warfarin je vaší vstupenkou na prodloužený život. Když nebude Warfarin správně fungovat, tak ani vaše vstupenka nebude platit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a konopi

Nioxin 2

Sada Nioxin 2 osahuje šampon, revitalizér a očištění pokožky. Čisticí šampon Systém 2 má obsah 300 ml. Šampon čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Revitalizér Systém 2 s obsahem 300 ml je odlehčený kondicionér, který pomáhá získat pružnost a dodává vyváženou hydrataci výrazně řídnoucím vlasům. Ošetření pokožky Systém 2 s obsahem 100 ml je tvořen nesplachující péčí, která obsahuje důležité antioxidanty, rostlinné výtažky a methylnikotinát, který obnovuje okolí pokožky. Obsahuje UV ochranu, která chrání pokožku výrazně řídnoucích vlasů.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Důležité informace

  1. před odběrem krve dbejte pokynů lékaře – některé odběry vyžadují provedení nalačno nebo dodržení určité diety;
  2. dbejte na dostatečné zavodnění organismu (minerálky, neslazené čaje, apod.);
  3. pokud užíváte léky na ředění krve, informujte zdravotnický personál;
  4. po odběru krve je nezbytně nutné stlačit místo vpichu po dobu nejméně 2 až 5 minut, zabráníte vzniku hematomu (modřiny) v místě vpichu;
  5. v den odběru nenoste těžké věci v ruce, ze které byl odběr proveden, necvičte.

Zdroj: Poliklininka Karlovo náměstí odběry krve

Nioxin maska na vlasy

DEEP Repair Hair Masque, obsah 150 ml, je intenzivní maska na vlasy která s hloubkovou péčí posiluje pružnost vlasů a dodává jim ochranu proti poškození – redukuje jejich lámavost. Posíleným vlasům ponechává zdravou hladkost. Úprava vlasů po ošetření je velmi snadná. Složení velmi účinných látek pro obnovu vlasů je určeno poškozeným, suchým nebo barveným vlasům. Pomáhá vlasům dodat správnou ochranu, posílí střední část vlasů proti poškození, což redukuje jejich lámavost. Maska obsahuje intenzivní, lehké ošetřující složky. Používejte dle potřeby. Doporučeno aplikovat po umytí vlasů, rovnoměrně do celé délky vlasů. Nechte působit 3–5 minut a poté důkladně opláchněte. Používejte před aplikací Ošetření pokožky. Maska je součástí 3fázového Systému Nioxin.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Použití antikoagulantů

Antikoagulanty se předepisují na prevenci krevních sraženin nebo jejich léčbu, aby se tak zabránilo větším krevním sraženinám.

Prevence antikoagulantů:

  • fibrilace komor;
  • srdeční chlopně;
  • endokarditida (infekce vně srdce);
  • mitrální stenóza;
  • poruchy krve;
  • endoprotézy.

Zdroj: Antikoagulanty, léky proti srážení krve

Alternativní možnosti

Problém husté krve se obvykle řeší hematologickým vyšetřením a poté tradiční antikoagulační terapií, jež se často spoléhá pouze na využití léků navržených tak, že inhibují shlukování krevních destiček, které jsou zodpovědné za vznik krevních sraženin. Antikoagulační terapie tedy zajišťuje „ředění krve“. Tento druh léčby velmi efektivně zabraňuje vzniku dalších krevních sraženin u lidí, kteří prodělali infarkt nebo mrtvici. Při léčbě se používají léky Coumadin, Plavix a podobně. Lze řešit houstnutí krve jiným způsobem? V život ohrožujících situacích určitě ne. Nicméně v určitých případech se mohou při ředění krve využít bylinné léky.

Zdroj: Bylinky na ředění krve

Alkohol a ředění krve

Není nápoj jako nápoj. Užívání alkoholu, kávy a dalších tekutin, které jsou močopudné a zároveň zahušťují krev, způsobuje únavu. Paradoxně to lidé často řeší další kávou. Správné je napít se čisté nebo minerální vody.

Zdroj: Ředění krve


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP