Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROENZI A WARFARIN

OBSAH

Složení Proenzi

  • Glukosamin sulfát: 1500 mg
  • Chondroitin sulfát: 600 mg
  • Unique MSM: 900 mg

Zdroj: Proenzi

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PROENZI 3 PLUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena Hůlová.

Omlouvám se, předchozí dotaz bych ještě rozšířila - jak je to se současným užíváním warfarinu a přípravku PROENZI 3 PLUS. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proenzi obsahuje glukosamin a chondroitin, jenž zlepšují stav kloubů. Obě tyto látky ovlivňují léčbu Warfarinem - snižují jeho účinky a hrozí vznik sraženin a ucpání cév. Společné užívání s Warfarinem je možné, ale je třeba vyladit dávku Warfarinu a pak dodržovat pravidelné užívání obou přípravků. Po skončení léčby Proenzi je nutné znovu zkontrolovat srážlivost krve a případě upravit dávkování Warfarinu. Na přesném postupu se dohodněte s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a PROENZI 3 PLUS

Nežádoucí účinky Proenzi

Nežádoucími účinky jsou u produktu Proenzi ojedinělé průjmy. Jsou také známé reakce s otokem kolem očí po zahájení léčby. Při výskytu těchto nežádoucích účinků je vhodné snížení léčebné dávky na jednu tabletu denně a během dvou týdnů ji opět zvýšit na obvyklou dávku 3 tablety denně. Také nepolykejte celou denní dávku tablet najednou, dávejte přednost užití jedné tablety třikrát denně a po jídle.

Zdroj: Proenzi

Diskuze

V diskuzi JEDNOZNAČNĚ PROENZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Přípravek Proenzi (Proenzi 3, Proenzi Forte,Proenzi MSM ) jsem si koupila levně na dobírku z pardubické lékárny. Balení 90 tablet je za 339 Kč a balení 180 tablet za 649 Kč. Objednáte-li si 3 balení najednou dostanete další slevu 10 %. Objednávala jsem to přes mailovou adresu proenzi@email.cz nebo na tel. 608 883836. Vřele doporučuju, nejnižší cena na trhu!!! Proti kamenné lékárně je to minimálně o stovku míň na malém balení a 150 na velkém balení...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jednoznačně proenzi

Pro zdravé klouby - Proenzi

Proenzi 3 Složení

Denní dávka 3 tablety Proenzi 3 obsahuje:

  • Glukosamin sulfát: 1 500 mg;
  • Chondroitin sulfát: 600 mg;
  • Unique MSM®: 900 mg.

Z tohoto pohledu Proenzi 3 představuje vysoce účinný kloubní preparát, jehož složení odpovídá doporučení předních světových odborníků.

Proenzi 3 dávkování

Dospělí užívají 3 tablety denně. Děti od 12 let 1 tabletu denně. Tablety se užívají nejlépe po jídle. Při problémech s polykáním je možné tablety půlit či drtit. Pro optimální účinnost všech látek se doporučuje pravidelné nepřetržité užívání po dobu 3 měsíců, pak na stejnou dobu vysadit a potom znovu takto dlouhodobě pokračovat.

Proenzi a léky na ředění krve

Přípravek proenzi může být užíván současně s léky na ředění krve, jako například Warfarin.

Pronezi 3 nežádoucí účinky

Při užívání přípravku Proenzi může ojediněle dojít k průjmu. Jsou také známé reakce s otokem kolem očí po zahájení léčby. V takových případech se doporučuje snížit léčebné dávky na jednu tabletu denně, kterou je třeba během dvou týdnů zvýšit na obvyklou dávku 3 tablety denně. Také je vhodné vyhnout se polykání tablet naráz. Lepší je užít jednu tabletu 3 krát denně po hlavních jídlech (snídaně, oběd, večeře)

Proenzi 3 cena

Tady je vidět seznam nejlevnějších cen Proenzi 3.

Foto: BruceBlaus

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Proenzi Hyal

Proenzi Hyal je přípravek, který obsahuje přírodní extrakt kyseliny hyaluronové. Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující glykosaminoglykan a tvoří jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Kyselina hyaluronová je součástí pojivových, epiteliálních a nervových tkání, je rovněž hlavní složkou kloubní tekutiny. Nadto je důležitou součástí kloubní chrupavky, kde plní funkci ochranného pláště okolo každé buňky. Průměrný 70kilový člověk má okolo 15 gramů kyseliny hyaluronové v organismu, z čehož se jedna třetina každodenně obměňuje (rozklad a nová tvorba).

Zdroj: Proenzi

Poradna

V naší poradně s názvem MATEŘÍ KAŠIČKA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Bohužel mateří kašička může ovlivňovat léčbu Warfarinem - posiluje jeho účinky a může způsobit krvácení. Zatím se touto interakcí nezabýval žádný vědecký výzkum, ale z praxe je potvrzeno krvácení u jednoho pacienta, který mateří kašičku užíval společně s Warfarinem. Nejlepší je neužívat mateří kašičku při léčbě Warfarinem. Pokud ale je to nezbytné, tak je nutné zkontrolovat srážlivost krve v prvních dnech užívání.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růžena Hůlová.

Dobrý den, za odpovědi v neuvěřitelně krátké době od položení dotazu moc děkuji (i když z nich moc velkou radost nemám

Zdroj: diskuze Mateří kašička a warfarin

GS Condro nebo Proenzi?

Základem všech kloubních přípravků GS Condro je glukosamin sulfát a revoluční komplex Fortescin. Komplex Fortescin obsahuje speciální látky aescinu (extrakt Aesculus hippocastanum) v denní dávce 40 mg. Aescin přispívá ke správnému krevnímu zásobení kloubních pouzder, vazů a šlach. Také přispívá ke zlepšení oběhu tělních tekutin na úrovni jednotlivých tkání (mikrocirkulace tkání). Další složkou GC Condro je vitamin C (v denní dávce 12 mg), který je důležitý pro správnou tvorbu pevné kolagenní sítě chrupavek a menisků. Toto složení přípravku GS Condro podporuje nejen správnou funkci kloubního, ale i pojivového aparátu.

Proenzi obsahuje glukosamin sulfát a chondroitin sulfát, které tvoří základní stavební složky kloubní chrupavky, a je obohacen o unikátní ExPur complex. Jde o kombinaci kolagenu typu II a vitaminu C. Kolagen typu II je jednou ze základních stavebních součástí kloubní chrupavky a vitamin C přispívá ke tvorbě kolagenu, potřebného pro správnou funkci chrupavek a kostí.

Zde najdete ty nejlevnější ceny produktu GS Condro.

Zde je nejlevnější cena přípravku Proenzi.

Zdroj: Proenzi

Poradna

V naší poradně s názvem PROENZI NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

užívám léky na vysoký tlak,dále godasal,a caltráte a jiné.bohužel. chci se zeptat zda mužu užívat jen 2 krát denně k tomu Proenzi 3 plus.Poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Proenzi 3 plus užívat můžete i s těmi svými léky. Informujte o tomto doplňku svého praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proenzi nežádoucí účinky

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Diskuze

V diskuzi LIGNISUL 3 NEBO PROENZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Oba přípravky jsou stejné složením i váhou v mg/1tbl.

Jen ceny jsou rozdílné,Proenzi je většinou dražší o 50 až 80 k.

Taková je moje zkušenost.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Lignisul 3 nebo Proenzi

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi LIGNISUL 3 NEBO PROENZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Golf.

Dobrý den, vážená Iveto.

Nechci se moc rozebírat v možnostech léčby vašeho onemocnění, tedy problémů s klouby, ale dovoluji si Vás upozornit na vynikající ALOE VERA FREEDOM, bližší k tomu zjistíte na www.lr-cosmetic.cz. S léky jako LIGNISUL 3 či PROENZI se nedá srovnávat, ostatně to se dozvíte na uvedené web stránce. Přeji hodně úspěchl s AVF.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Chacha.

Vážený Golfe a v čem se nedá LR srovnávat s ostatním? :) průměrné a podprůměrné produkty za nadprůměrné ceny s image vyjímečnosti obestřené omáčkou z polopravd a komických triků. Mimochodem L3 a P3 nejsou léky, nýbrž DS stejně jako LR. Každopádně gschs produktum typu L3 či P3 ve světě dávno odzvonila hrana, to jen u nás je trh zabetonovaný směšnými produkty za vyšroubované ceny. Cenu za nejkomičtější vložku si zaslouží právě nástupce P3 nový Proenzi 3+ s Expur komplex. 20,0 µg kolagenu typu II. v denní dávce je pro tělo fakt darda :D shlédli se ve Walmarku v minimalismu, nebo začli šálit lidi kouzly? :) No ale jaký trh, takové produkty a dokud budou lidi brát na prostituci hereckých osobností v TV, či si nechávat vymývat mozek psychopatickými prodejci z multilevlu, podmínky se u nás bohužel nezlepší :)

Zdroj: diskuze Re: Lignisul 3 nebo Proenzi

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Diskuze

V diskuzi LIGNISUL 3 NEBO PROENZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobry den, ja jsem donedavna uzivala Proenzi, ale pak jsem si zacala kupovat Barnys 3. Jedna se o stejne pripravky co do kvality a obsahu slozek, dokonce i pocet tablet v baleni je stejny, ale velky rozdil je v cene! Barnys 3 je proste levnejsi a navic mi ho doporucili v lekarne. Miriam

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Dobry den, psala jsem na tyto stranky do poradny. je mi 46 let a mam dlouhodobe problemy s klouby - artroza. Lekar mi doporucil uzivat Ibalgin, ale ruku na srdce ... vsichni vime o jeho negativnych vedlejsich ucincich. Muj nazor na nase odborniky proto zde radeji psat nebudu. Pred trema tydny jsem si na zaklade doporuceni pana Votruby koupila Lignisul a k tomu Comfort G proti bolesti a je to novinka a jeste i samotne MSM - to je taky proti bolesti kloubu. Ze zacatku jsem jeste zhruba tyden uzivala i Ibalgin - v mensi davce, ale pote uz jen ty pripravky. Muj stav se zlepsuje, neni to jeste idealni, ale aspon klidne spim a vim, ze si nelikviduji travici system. Tyto pripravky a v takoveto kombinaci jsou opravdu vyborne. Nejlevnejsi jsem nasla na www.lekarna.cz, dodaji to do tydne az domu.

Zdroj: diskuze Re: Lignisul 3 nebo Proenzi

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Čočka a Warfarin

Nízký obsah vitaminu K má zejména červená čočka.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Nebyly prokázány žádné účinky.

Přípravek Warfarin Orion obsahuje monohydrát laktózy. Pokud víte, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, informujte o tom lékaře ještě před zahájením užívání přípravku Warfarin Orion.

Zdroj: Warfarin - příbalový leták


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP