Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROFESIONÁLNÍ ODVŠIVENÍ

OBSAH

Argumenty pro výběr chemických bělících produktů

  • Jsou pohodlné.
  • Dají se nalézt ve většině lékáren a na internetu.
  • Profesionální chemické bělicí produkty mohou mít rychlejší výsledky.

Zdroj: Čím vybělit pihy

Diskuze

V diskuzi CHI VLASOVÁ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka cermakova.

A znáte sérum s kaviárem na profesionální ošetření pleti? Má to výživné a regenerační účinky! Více na zapakatel.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chi vlasová kosmetika diskuze

Acylpyrín jako levná maska na akné a na vrásky

Kyselina salicylová je k dispozici v celé řadě profesionálních výrobků určených k péči o pleť. Patří sem speciálně upravené exfoliační krémy a pleťové peelingy na profesionální úrovni, po kterých se kůže sloupne. Kyselina salicylová je také dostupná v mnohem jednodušší, a pravděpodobně i levnější formě. Aspirin nebo Acylpyrin je volně prodejný levný lék proti bolesti a na horečku a co je pro nás na tomto léku významné, je fakt, že z velké části tvořen právě kyselinou salicylovou, která se dá podle našeho receptu použít na pleť jako levná domácí exfoliační maska.
Ačkoli je Acylpyrín primárně určen pro vnitřní použití, tak jeho lokální aplikace dokáže přinést omlazující účinky podobné těm, které dosahujeme při profesionální péči v kosmetickém studiu. Jak na to? Jednoduše, zde je recept na výrobu domácí exfoliační masky z acylpyrinu.

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Diskuze

V diskuzi KERATIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elisaa.

Já mám velmi doubré zkušenosti s www.vlasy-levne.cz. Velmi profesionální přístup, pracují převážně s pravými lidskými vlasy. Jsem opravdu spokojená.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarculka.

A nechávala jste si vlasy prodloužit jak? Permanentní metodou nebo dočasně Clip inem?

Zdroj: diskuze Keratin

Mlýnek na kávu De′Longhi

Mlýnek na kávu De′Longhi je profesionální mlýnek, který kávu drtí, takže máte jistotu, že vždy budete pít kvalitně a čerstvě umletou kávu.

Zde můžete vidět mlýnek na kávu De′Longhi.

Zdroj: Mlýnek na kávu

Diskuze

V diskuzi PÉČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamilla.

Péče o pleť je s věkem náročnější a důležitější. Například sérum s kaviárem a jinými prvky na profesionální ošetření pleti. Má to výživné a regenerační účinky. (píší o tom na zapakatel.cz) Ale pro tělo je dobrý také olej z Mrtvého moře. Někomu může vyhovovat nejlépe zase dětský olivový olej z lékárny...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče

Frézky na nehty

Péče o nehty vyžaduje řadu pomocníků. Zejména pokud pečujete o gelové či akrylové nehty. V případě umělých nehtů se setkáváme i s takzvanými frézkami na nehty, které napomáhají k jejich pozdějšímu odstranění. Frézky na nehty mohou být profesionální anebo určené pro domácí použití. Profesionální frézky mají větší výkon, vyšší paletu funkcí a převážně také množství doplňujících nástrojů. Frézky pro domácí účely mají výkon nižší, což se odráží i na jejich životnosti. Nejsou určeny k náročnému a častému užívání. Toto je také jeden z důvodů jejich nižší pořizovací ceny. Pokud se zabýváte manikúrou a modeláží nehtů na profesionální úrovni, pořiďte si určitě kvalitní a dražší frézky. Frézky na nehty slouží například ke snižování tlustých nehtů, ke snižování vrchních vrstev gelů a dají se použít i k odstranění hrubé kůže na chodidlech a patách. Hodí se pro každou práci a ošeření na kůži a nehtech. Sterilizace a dezinfekce je nutná u všech nástrojů a nástavců. Frézky se na našem trhu prodávají v různých barevných provedeních a v různých kvalitách.

Zdroj: Bruska na nehty

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ CCA OPERACE ANEURYZMA MOZKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Gajdziok,JUDr..

Děkuji za odpověď, operace se týkala mé manželky, velikost výdutě činila 8 x 12 mm, operace trvala skutečně 4 h, proběhla 7.6.2017 v pořádku, bez komplikací, propuštěna dne 16.6. 2017 domů. Děkuji lékařům za profesionální zákrok, jako i za příkladnou následnou péči celému personálu neurochirugie FN Ostrava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana.

Dobrý den,
přeji manželce brzké uzdravení a plnohodnotný návrat do běžného života.
Jsem po operaci již druhý rok, výdutě jsem nakonec měla tři. Pokud by jste se chtěli podělit o zkušenosti pište prosím na e-mail. děkuji s pozdravem Ivana

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá cca operace aneuryzma mozku?

Profi mlýnek na kávu

Profesionální mlýnek na kávu je jedním z nejdůležitějších příslušenství pro správnou přípravu kávy. Ať už si připravujete kávu jako espreso, v překapávači, moka konvici nebo french pressu, čerstvé a správné namletí kávy v kávomlýnku vám pomůže k dokonalému výsledku. Na našem trhu je široká nabídka těchto profesionálních mlýnků, stačí si jen vybrat.

Zdroj: Mlýnek na kávu

Poradna

V naší poradně s názvem DERMATOVENEROLOGIE KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kolínská.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli u Vás odstrańujete metličkové cévky, jakým způsobem, zda je možné se objednat na konzultaci a ceník výkonu. Děkuji předem za odpověď. Přeji krásný den.
Kolínská Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kožní na Karlově náměstí je spíše na léčení kožních nemocí. Estetické výkony je lepší absolvovat v centrech estetické medicíny. Kousek od Karlova náměstí je Ústav estetické medicíny, kde tyto úkony dělají na profesionální úrovni. Cena se pohybuje do 5000 Kč. Kontakt je zde: www.uem.cz/

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dermatovenerologie karlovo náměstí

Co je v nabídce

Je přirozené, že od prodavače, který má provize z prodeje, jen těžko můžeme očekávat objektivitu a doporučení produktu, který doopravdy potřebujeme. Při výběru bychom se měli řídit zdravým rozumem a obsahem naší peněženky. Někteří dávají přednost luxusnější a dražší kosmetice, jiní se spokojí s levnější variantou z drogerií či lékáren. Pamatujte, že na výběr máte celou škálu výrobků: nabízí se dermokosmetika, přírodní a BIO kosmetika, luxusní a profesionální kosmetika atd.

Zdroj: Nenechte si vnutit nejlepší kosmetiku na trhu!

Diskuze

V diskuzi PROFESIONÁLNÍ ODSTRANĚNÍ VŠÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenula.

Jo vši, to je svinstvo!!! My jsme před měsícem úspěšně dobojovali a to jen díky kvalitnímu šamponu, který jsme koupili v lékárně, Liquido forte nám rychle zabralo, má v balení i hřebínek a čepku a hlavně jeho aplikace je úplně jednoduchá, stačí umýt vlásky, napěnit, nechat působit a opláchnout, pak jen česat a česat a česat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Profesionální odstranění vší

Značka Enii nails

Enii nails je prodejcem profesionální nehtové kosmetiky, pořádá rekvalifikační kurzy a školení týkající se nehtové kosmetiky, manikúry a pedikúry, současně je provozovatelem vlastních nehtových studií. Hlavní sídlo této společnosti je v Uherském Hradišti, Vodní ulice 111, školicí centrum naleznete na adrese Uherské Hradiště, Palackého náměstí 175, 1. patro. Novinky, změny, nápady a vše o společnosti Enii nails můžete sledovat na Facebooku enii-nails.cz.

Zdroj: Enii nails

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Bruska na nehty s odsáváním

Profesionální bruska na pedikúru s odsáváním je zařízení, které se používá k léčbě nohou a zdravotní pedikúry. Její použití je bezpečné a kvalitní. Je určena k léčbě onemocnění nohou a k pedikúrnímu ošetření. Může být provozována pouze kvalifikovaným pedologem nebo pedikérkou.

Sada obsahuje: ovládací zařízení, hlavice s mikromotorkem se 30 000 otáček/min, rukojeť, záruční list.

Dodatečně je možno dokoupit nožní přepínač a pedál.

Zde můžete vidět porovnání cen brusek s odsáváním.

Zdroj: Bruska na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÉ KLOUBY PRSTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den, nejsem si jistá, jestli můj problém patří vůbec do této kategorie, ale zkusím se informovat.Je mi
40 let a často mně nenatékají pouze samotné prsty na rukou,nýbrž celé dlaně.(z horní strany)Vypadají,jakoby se narukovaly. Při zmáčknutí jednoho místa, zůstane po vztlaku důlek a okolí doteku je ihned po stlačení bílé. Po chvíli se zbarví zase do normálu. Ruce mě nebolí, občas ale,při zkrčení do pěsti cítím jistý tlak a dělá mi problém zcela je pokrčit. Pokud jsou dny, které jsou oteklé více, nejde vlastně ani vidět,klouby, pokud jsou pěsti sevřeny.
Je mi jasné že nejlepší bude navštívit lékaře, ale můžete-li mi alespoň zkusit poradit,o co by se mohlo jednat,budu moc ráda. Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lymfedém je otok způsobený nahromaděním lymfatické tekutiny. Tento stav je nejčastější u žen, kterým byly během léčby rakoviny odstraněny nebo poškozeny lymfatické uzliny. Pokud se vás rakovina prsu a odstranění lymfatických uzlin z podpaží netýká, můžete se také narodit s primárním lymfedémem. I když neexistuje žádný lék na lymfedém, lymfatická drenážní masáž a snížení příjmu soli může pomoci snížit otoky a zabránit hromadění tekutin v rukou. Váš lékař vám předepíše rehabilitace, v rámci kterých můžete absolvovat profesionální a bezpečnou lymfodrenáž celých paží. Jak taková masáž vypadá, se můžete podívat v následujícím videu: youtu.be/Fv3Zre7XXHI

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklé klouby prstů na ruce

Přírodní bělicí metody

Přírodní bělení pokožky může být dobrým řešením pro nápravu pigmentace kůže, pokud máte z chemikálií strach nebo musíte přestat s užíváním chemických bělidel. Jestliže máte tedy problémy s chemickým bělením, používejte ověřené přírodní produkty, které bezpečně ošetří vaši pokožku. Dokonce i profesionální ošetření, zejména lasery, které jsou velmi drahé, mohou být nebezpečné. Naštěstí existují osvědčené ingredience pro zesvětlení kůže.

Zdroj: Čím vybělit pihy

Diskuze

V diskuzi MAGDA BALOGOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda balogova.

dobry den mam prozbu na tema toho samponu
nevim kde ho mam koupit pisete tady ve vibranych drogerijich ale nesehnala sem tam zadnej takovej sampon prosim kde bych ho mohla senat nebo objenat na dobirku predem dekuji a heskej den preju magda balogova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pikolo.

Dobry den, nejedna se o sampon, ale o specialni pripravek, ktery se aplikuje v salonech, kde pracuji s kosmetikou Kerastase. Lze ho sice zakoupit na eshopu www.zbozi-kosmetika.cz, jenze je potreba dodrzet spravny postup aplikace, jinak bude efekt velmi maly. Poradte se proto primo v kadernictvi anebo si vyzadejte podrobny postup naneseni pripravku na vlasy.
K vetsimu objemu mohou pomoci take pripravky s volumizacnim efektem = sampony, tuzidla, spreje anebo specialni sera. Vhodne je pouzivat profesionalni kosmetiku, avsak tu v beznych drogeriich nesezenete (pouze kadernicke salony, eshopy)

Pekny den

Zdroj: diskuze Magda balogova

Co je kvalitní

Některé značkové výrobky, které obsahují kvalitní ingredience, budou skutečně převyšovat kvalitu běžných výrobků z lékáren anebo drogerií. Tento fakt se však zdaleka nevztahuje na všechny profesionální značky prodávané v kosmetických studiích, anebo dokonce na všechny výrobky od jednoho producenta. Zkrátka, některé výrobky jsou více či méně povedené a rovněž platí pravidlo, že každému bude vyhovovat jiný produkt.

Zdroj: Nenechte si vnutit nejlepší kosmetiku na trhu!

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Průchová.

Dobrý den,prosím vás chtěla bych se zeptat na vyrážku na kůži v oblasti začínajících vlasů...jakoby nakonci čela hned kde už jsou vlasy. Mělajsemtak před rokem zpálenou hlavu do krve a to od profesionální kadeřnice ,která používala značku Loreál. Měla jsem to otřesný a skutečně krvavé. Od té doby stále kůži léčím drahými šampony. Jeniný který mi vyhovuje je od La rose z lékárny,jenže jsem to konzultova s prodejcem a tento šampon se používá jen 3 týdny pak strácí učinek. Tudíž už nevímčím si hlavu mýt,protože už třetí den po umytí my hlava začíná svědět a cítím jak se mi tam vytváří vyrážka... Máte prosím vás někdo s tímto zkušenost či nákou radu ??? popř.napište mi na mail jandula1702@seznam.cz moc děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Dobrý den.Měla jsem ten samý problém.Lékařka mi zakázala si barvit vlasy na černo.Dostala jsem kortikoidy ruzné vodičky a masti dost mi taky vlasy vypadaly.Hodně mě pomohl Alpicort F přestaly mi padat vlasy a zmizely šupinky .Dnes mi vlasy dorostly mám je zesvětlený ale byly to muka. Na svědění hlavy mi pomáhá hodně šampon z lékárny KLORANE s pivonkou 200kč stídám ho s dehtovým šamponem .Přeji mnoho štěstí a brzké vyléčení OLGA

Zdroj: diskuze Vyrážka ve vlasech

Při sportování pijte iontové nápoje

Profesionální sportovci jsou na toto trénovaní, ale i oni si během zátěže doplňují tekutiny a pijí iontové nápoje během toho výkonu nebo závodu, nebo když podávají nějaký extremní výkon. Bohužel mnozí cyklisté amatéři, většinou tyto tekutiny nedoplňují a některé ionty, které jsou důležité, tak jim potom chybí a to také prodlouží následnou regeneraci. Takže je možné, že váš metabolismus se potřebuje zregenerovat mnohem déle než 24 hodin nebo 48 hodin a de facto příznaky úpalu mohou přetrvávat i takto dlouho.

Zdroj: Úpal při jízdě na kole

Zvýšení hnojení orchidejí při květenství

Je snadné koupit speciální hnojení pro kvetoucí orchideje, které obsahuje mírně odlišné mikroživiny nebo nutriční hodnoty, jejímž cílem je zlepšit kvetení orchideje. Je to sice lákavé, ale pokud nejste profesionální pěstitel, je to pro rostliny jen malý přínos. Za prvé, ve většině domů máte sbírku více druhů orchidejí, které kvetou v různých ročních obdobích. Za druhé, různé druhy mají různé kvetoucí požadavky. Když si pořídíte vysoce kvalitní NPK - vyvážené hnojivo, je stejně efektivní v produkci květu, jako hnojivo k tomu určené a bude přínosem pro všechny vaše orchideje, i ty co právě nekvetou.

Zdroj: Hnojení orchidejí

Jak se zbavit vší?

Odvšivení může proběhnout několika různými způsoby. Doposud se používaly především chemické insekticidy, jejichž účinnost je založena na poškození nervového systému vší. Jsou však poměrně toxické a to i pro pacienta. Pacientům může jejich používání způsobit nemalé potíže v podobě například alergických reakcí. Avšak v poslední době přestávají být účinné, neboť si na ně vši vytvořily rezistenci - vši se staly odolnými. Často se v boji proti vším používají také šampóny na bázi olejů a dalších účinných látek. Zde však dochází k ředění účinné složky vodou, a proto je lze doporučit jen jako doplněk k samotné léčbě.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Sikovky Knipex

Jde o profesionální sika kleště s rychle nastavitelnou pozicí pomocí posuvného průchozího kloubu. Mají vysokou stabilitu díky dvojitému vedení aretačního tlačítka, které zajišťuje posuvnou čelist v nastavené poloze. Na trubkách a maticích jsou samosvorné, což pro vás znamená žádné sklouzávání na sevřené součásti, práci šetřící sílu a vynaložení menší síly. Plochy čelistí mají speciálně kalené zuby (chrom-vanadová elektroocel, kovaná a kalená v oleji), tvrdost zubů asi 61 HRC, trvale spolehlivé uchopení díky vysoké odolnosti proti opotřebení. Robustní provedení, odolné proti opotřebení, je vhodné zejména pro práci ve venkovním prostředí. Ochrana proti sevření zabraňuje poraněním způsobeným skřípnutím. Kleště jsou opatřeny dvoubarevnými vícesložkovými návleky rukojetí.

Zdroj: Kleště sikovky

Špatná ústní hygiena

Špatná ústní hygiena je nejčastější příčinou smradlavého dechu. Je také příčinou špatného dechu po operaci úst. Pokud si špatně čistíte zuby, plak se může hromadit a ztvrdnout na zubní kámen. Drsný povrch zubního kamene podporuje další hromadění plaku. Kromě toho vám také mezi zuby uvízne jídlo, které může časem hnít.

Četné bakterie v plaku v kombinaci s hnijícími kousky jídla ve vašich ústech způsobují nepříjemný zápach.

Vzhledem k tomu, že jste nedávno podstoupili operaci ústní dutiny, můžete se při čištění vyhýbat některým oblastem úst. Když to uděláte, začnou se tvořit bakterie a pak způsobí zápach z úst.

Cvičení správné ústní hygieny je v tomto případě jediným řešením. Zuby si čistěte po každém jídle a pravidelně choďte k zubaři na prohlídku a profesionální zubní hygienu.

Zdroj: Zápach z úst po vytržení zubu

Cena gelových nehtů za rok – srovnání

  • V nehtovém studiu utratíte ročně přibližně 5 550 Kč (při průměrné ceně a doplňování 1x za 4 týdny).
  • Doma, pokud si koupíte jednu z levnějších sad, pak zaplatíte zhruba 2 500 za rok. Druhý rok vás vyjde ještě levněji, protože odpadne počáteční investice do sady s UV lampou. Samozřejmě je třeba zvážit i spotřebu materiálu na zaučování, nové štětce, zářivky do UV lampy, dekorace a podobně. Proto je velmi těžké odhadnout přesně celkové náklady na domácí modeláž nehtů. Odhad ceny je tak pouze velmi přibližný.

I přesto, že domácí modeláž vyjde levněji než ta profesionální, je třeba zvážit rizika domácí laické tvorby. Pozor si musíme dát především na to, abychom si nepřivodily problémy s nehty a také abychom nehty modelovaly krásně tenké, čehož dosáhneme pouze delší praxí. Záleží tedy na vás, které z variant dáte přednost.

Zdroj: Gelové nehty - cena


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP