Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROKRVENÍ

OBSAH

Co znamená bioinformační krém

Bioinformace jsou frekvence, které napodobují řídicí frekvence podkorových center mozku regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací a k vyvolání zpětného regeneračního procesu.

Jedná se o přírodní přípravky, které podporují činnost srdce a prokrvení organismu. Mají široké spektrum účinků na pokožku, od regeneračních přes masážní až po relaxační. Pokožku maximálně hydratují, a to díky vysokému obsahu polysacharidů a přírodnímu obsahu ceramidů. Mají antimikrobiální, protikřečové a imunostimulační účinky. Zlepšují strukturu praskající a křehké pokožky a zesilují ji. Vyhlazují vrásky a eliminují drobné jizvy. Podporují periferní prokrvení. Přírodní vůně krému působí příznivě na psychiku. Artrinu se přezdívá krém zraněných duší.

Zdroj: Artrin

Poradna

V naší poradně s názvem PROKRVENÍ ŽALUDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Funguje hloh i na prokrvení žaludu na penisu? Nebo mi prosím poraďte, jak bych ho mohl více prokrvit, aby byl větší. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žalud se prokrvuje prostřednictvím topořivých tělísek, pomocí kterých se také zvětšuje. Průtok krve topořivými tělísky a tedy i to jak bude žalud prokrven řídí mozek v závislosti namíře erotického vzrušení. Pokud nestačí erotické vrušení na pořádné napumpování krve do penisu a jeho úplné ztvrdnutí, tak je tu ještě možnost použít vakuovou pumpu. Vakuovou pumpu je třeba používat pomalu a postupně odčerpávat vzduch, jak se bude penis zvětšovat. Tato procedura trvá několik desítek minut. Pak, až je penis díky podtlaku naplněn krví, tak se zaškrtí u kořene erekčním kroužkem, aby z něho krev tak rychle neodtekla.
Hloh v této souvislosti je jen podpůrným prostředkem pro správnou funkci hlavní pumpy - tedy srdce a může takto nepřímo i podpořit prokrvení žaluda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prokrvení žaluda

Mast na prokrvení penisu

V současné době jsou k dispozici různé možnosti léčby erektilní dysfunkce. Jsou to například PDE5 inhibitory, injekční terapie, perorální léky, vakuové přístroje, chirurgické implantáty, bylinné nebo volně prodejné léky.

Velmi účinné je transdermální použití nitroglycerinu v krému nebo pastě, které se aplikují na žalud penisu. Tento prostředek lze úspěšně použít k léčbě erektilní dysfunkce, ale může mít různé nežádoucí účinky, včetně bolestí hlavy.

Dalším lékem je papaverin, který je k dostání ve formě gelu. Tento gel zvyšuje průtok krve do penisu. Používá se lokálně.

Asi nejúčinnějším lékem je nitroglycerin, který působí vazodilatačně, což způsobuje svalovou relaxaci. Tato mast se aplikuje 30 až 60 minut před pohlavním stykem. Nežádoucími účinky jsou hypotenze a bolesti hlavy.

Zdroj: Erektilní dysfunkce

Diskuze

V diskuzi OPERACE UCPANÝCH CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Richterová.

bolesti hlavy, špatné prokrvení mozku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace ucpaných cév

Výhody

Lze říci, že dobře provedená místní anestezie méně zatěžuje organismus rizikových nemocných, umožňuje spolupráci a prodlužuje bezbolestné období po operaci.

Indikace místní anestezie je chirurgická nebo nechirurgická (léčba bolesti, svalového spazma, poruch prokrvení).

Rozsah a hloubku místní anestezie ovlivňují především tyto faktory: technika místní anestezie, místo aplikace, druh, množství a koncentrace místního anestetika, anatomické poměry a prokrvení anestezované oblasti, přísady k LA, u SAB poloha nemocného.

Zdroj: Svodná anestezie

Poradna

V naší poradně s názvem BRNENI PRSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobry den,docela casto me brni a boli konecky prstu, staci kdyz je mi trochu zima na ruce nebo je mam delsi dobu v jedne poloze tak mi konecky zbelaji, jakoby je necitim ale velmi to boli..neustale nosim rukavice, velmi rychle mi ruce prochladnou. Obcas me boli i zapesti. Zacala se mi pod nehtama delat tvrda kuze ktera praska a boli me to a nehty se mi hodne kazi. Nejdrive jsem myslela ze by to mohla byt nehtova plisen, ale nikdy jsem s tim problemy nemela takze si spis myslim ze je to od toho spatneho prokrveni. Je mi 20 a nadvahou netrpim, zdrave se stravuji. Prosim poradte mi co si koupit v lekarne nebo jake potraviny zaradit do sveho jidelnicku ziju nyni v zahranici a nemam moznost se tu nechat vysetrit. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na zlepšení prokrvení periferií nejlépe pomáhá dlouhodobé užívání ginkgo biloba (jinan dvoulaločný). Pod latinským názvem to jde sehnat i v zahraničí. Taktéž mírné popíjení červeného vína (jedna až dvě deci denně) napomůže prokrvení a zahřátí končetin. Pravidelný pohyb se zatěžováním všech partií, například ve fitness, také pomáhá řešit tyto problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brneni prstu

Čaj na prokrvení končetin

Bylinný čaj není skutečný čaj, ve skutečnosti se jedná o takzvaný odvar. Z listů prastarého čínského stromu Gingko biloba (jinan dvoulaločný) se získává výtažek obsahující flavonoidy a terpenlaktony, mezi jejichž hlavní účinky patří schopnost rozšíření cév, čím dochází k lepšímu prokrvení organismu.

Také zázvor obsahuje řadu důležitých a zdraví prospěšných látek a mezi jeho vlastnosti patří i schopnost rychle prokrvit organismus. Nemusíte si hned dávat zázvorovou koupel, někdy postačí domácí zázvorový sirup. Krevní oběh stimuluje rovněž obyčejná cibule, česnek a chilli papričky nebo běžně používané koření, jako je hřebíček, fenykl, pepř, kmín či skořice.

Zdroj: Nedokrvování končetin

Diskuze

V diskuzi LÉK MEDROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Kadlecova.

Užívám pondělí středa pátek medrol 4mg na revma artritidu. Je to. Tak dobře.... Děkuji z odpověď večer pak každý den plaquenil a na prokrvení suell du eff

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lék Medrol

Reflexní masáž

Reflexní masáž působí na rozdíl od masáže klasické především na úrovni nervové. Účinky, které se dají touto masáží vyvolat, se rozdělují na změny místní, to je prokrvení a zvýšení teploty v místě působení, a na vzdálené, ty jsou vyvolány v místech, které jsou s danou oblastí spojeny nervově. K nim patří především změny prokrvení, ovlivnění svalového napětí a v neposlední řadě ovlivnění bolesti. Reflexní masáž se provádí na sucho, bez použití masážních prostředků, hmaty jsou prováděny pomalu. Poloha pacienta záleží na vybrané sestavě, využívá se polohy na břiše nebo vsedě. Pořadí jednotlivých hmatů je dáno, každý hmat je zaměřen na některou ze struktur (kůže, podkožní vazivo, fascie, sval, periost). Délka jedné masáže je přibližně 20 až 25 minut.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi JAKÉ CIKY NA PROKRVENÍ DOLNÍCH KONČETIN PŘI UZÁVĚRU PÁNVE - STENTGRAFTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Prosím o radu, jakými cviky bych podpořil prokrvení dolní končetiny, u které došlo k uzávěru pánve. Jsem po EVAR AAA před 3 roky a IM před 30 lety, trpím Idiopat. plicní fibrozou.
Cévní lékař mi doporučil rehabilitaci dol. konččetin, ale nevím, jaké cviky bych měl provádět.
Podotýkám, že při chůzi mám po chvíli tupou bolest v celé noze a v třísle a mohu jíti jen velmi pomalu.
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké ciky na prokrvení dolních končetin při uzávěru pánve - stentgraftu

Babské rady na ledový nos

Pokud máte permanentně studený nos, může se jednat o cévní problém či poruchu cévní reaktivity na změny okolí teploty. Můžete zkusit nějaký přípravek s jinanem dvoulaločným (Gingko biloba) nebo jiný volně prodejný lék na rozšíření cév a zlepšení periferního prokrvení. Ale pokud by se stav během několika týdnů nezlepšil, navštivte lékaře.

Zdroj: Studený nos

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslava.

Moji milí,tak já jsem dostala Tebocan na prokrvení mozku a asi to souvisí i na ty naše uši..no a v nich pořád hučí,jenom ten mozek se mi někdy jeví lepší a na uši mi pomohla "hyperbarická komora"..pěkný den.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Léčba

Při léčbě akutního i chronického zánětu prostaty se používají antibiotika, která musí dosahovat dostatečných koncentrací v prostatě a jejich užívání musí trvat dlouho, alespoň 30 dní. U chronického zánětu prostaty se uplatňují režimová opatření jako dieta s vynecháním dráždivých jídel, která zvyšují prokrvení ve žláze, dále je nutné vynechat některé aktivity, jako je například jízda na kole. Další možností, kterou je výhodné kombinovat s antibiotiky, je masáž prostaty, a to 2x až 3x týdně. Masáž totiž zvyšuje prokrvení a usnadňuje průnik antibiotik do tkáně. Podobného efektu lze dosáhnout častou ejakulací. V prevenci zánětu prostaty se uplatňuje předcházení rozvoji infekce dolních cest močových, jako je intimní hygiena, nezadržovat dlouhodobě moč a podobně. Pokud se onemocnění rozvine, dodržujte užívání antibiotik. Komplikace, které se mohou rozvinout, jsou závažné, jde například o zánět parenchymu ledvin, který může vést až ke ztrátě jejich funkce, zánět nadvarlete a další.

Zdroj: Zánět prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem PROKRVENÍ ŽALUDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Žalud se prokrvuje prostřednictvím topořivých tělísek, pomocí kterých se také zvětšuje. Průtok krve topořivými tělísky a tedy i to jak bude žalud prokrven řídí mozek v závislosti namíře erotického vzrušení. Pokud nestačí erotické vrušení na pořádné napumpování krve do penisu a jeho úplné ztvrdnutí, tak je tu ještě možnost použít vakuovou pumpu. Vakuovou pumpu je třeba používat pomalu a postupně odčerpávat vzduch, jak se bude penis zvětšovat. Tato procedura trvá několik desítek minut. Pak, až je penis díky podtlaku naplněn krví, tak se zaškrtí u kořene erekčním kroužkem, aby z něho krev tak rychle neodtekla.
Hloh v této souvislosti je jen podpůrným prostředkem pro správnou funkci hlavní pumpy - tedy srdce a může takto nepřímo i podpořit prokrvení žaluda.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luki.

Radu jste dostal hezkou, ja k ni pridam jeste jedno varovani a to na NAPLASTI NA PENIS - nefunguji, je to blaf a navic muzete chytit exem -- takze NEKUPOVAT!!!

Zdroj: diskuze Prokrvení žaluda

Léky na prokrvení končetin

Mezi léky na prokrvení končetin patří například Enelbin.

Enelbin je lék, který předpisují zejména cévní lékaři. Patří do skupiny takzvaných vasodilatačních léků, což jsou lidově řečeno léky na roztahování cév. Účinnou látkou je sloučenina naftidrofuryl. Naftidrofuryl uvolňuje hladkou svalovinu cév, rozšiřuje je, zlepšuje průtok krve, a dokonce působí velmi lehce proti shlukování destiček a srážení krve.

Největší využití má tento přípravek v cévním lékařství. Lék se obvykle podává u ischemické choroby dolních končetin, při postižení cév končetin při cukrovce 1. typu či 2. typu, u Raynaudovy nemoci a při pocitu chladných končetin. Enelbin se může podávat u různých nemocí mozku vznikajících na podkladě zhoršeného prokrvení při ateroskleróze. Obvykle se podávají dvě 100miligramové tablety denně.

Lék většinou nemá zásadní vedlejší účinky, je však nutno zdůraznit, že nedokáže zázraky a u těžších forem ICHDK je nutné ho považovat spíše za podpůrnou léčbu.

Pokud jste příznivci přírodní léčby, tak jako prevenci zkuste vodoléčbu. Při nedokrvení končetin nejlépe poslouží právě osvědčená domácí vodoléčba, ke které potřebujete pouze teplou a studenou vodu, vanu nebo velký škopek. Končetiny musí být před vodoléčbou pořádně zahřáté – masírujete je kartáčem, třete rukama a podobně. Léčení vodou je tak staré jako lidstvo samo. Starým osvědčeným receptem proti nedokrvování nohou je i chůze naboso ve vlhké trávě hned po ránu, jakmile vstanete z teplého lůžka. Zpočátku choďte v trávě jen několik minut. Nohy pak řádně otřete, obujte si vhodnou obuv a choďte do zahřátí a prokrvení nohou.

Zdroj: Nedokrvování končetin

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tebokan je lék na zlepšení paměti a svůj účinek má založen na zlepšení prokrvení mozku. Účinky zlepšující prokrvení mohou zároveň posilovat účinky Warfarinu a mohlo by dojít ke krvácení. Pro bezpečné společné užívání bude třeba provést přeměření srážlivosti krve na začátku léčby Tebokanem a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Po skončení léčby Tebokanem se provede znovu přeměření srážlivosti krve a přizpůsobí se dávkování Warfarinu. Obě tyto změny v léčbě Warfarinem i potřebné testy srážlivosti vám udělá praktický lékař. Uvědomte svého lékaře o svém záměru užívat společně s Warfarinem lék Tebokan a dohodněte si s ním zmíněný postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Příčiny

Nedokrvování končetin nebo jejich necitlivost bývají vyvolány poruchou nervového systému, například od páteře, sedacích nervů, případně cévní nedostatečností anebo nedostatečnou látkovou výměnou, kterou více trpí ženy než muži. Končetiny jsou stále studené i při pohybu a těžko se zahřívají. Nejčastěji ženy trpí na nedokrvení prstů na rukou, na studené nohy a brnění prstů. Nepomáhají ani teplé ponožky a teplá obuv. Špatné prokrvení končetin může vyvolat další onemocnění, například cévní potíže, prochlazení a zánět močového měchýře.

Zdroj: Nedokrvování končetin

Babské rady na studené ruce, nohy a nos

Studené ruce, nohy a nos jsou často příznakem nemocí cév a nervů, ale také metabolických a autoimunitních onemocnění. Mezi nejčastější patří například cukrovka, zúžení malých tepen nebo snížená funkce štítné žlázy.

Základní doporučení:

  • Nevystavujte se zbytečně nízkým teplotám a mrazu.
  • Chraňte se před chladem vhodným oblečením. Nezapomeňte na teplé ponožky a rukavice.
  • Nenoste příliš těsné oblečení, které vás škrtí – může narušit správnou cirkulaci krve v končetinách.
  • Vyhýbejte se stresu a dodržujte správnou životosprávu.
  • Na končetiny jsou vhodné masáže za použití teplého olivového, sezamového nebo měsíčkového oleje.
  • K prokrvení nohou je vhodné používat masážní podložku nebo chodit po nerovném povrchu, třeba po kamíncích.
  • Sprchujte se.
  • Aplikujte střídavou koupel v teplé a studené vodě.
  • Koupejte se v některém z osvědčených nálevů, a to z křenu, z drceného hořčičného semínka, ze zázvoru, z rozmarýnu nebo z levandule.
  • Pijte bylinné čaje na prokrvení – máta, srdečník, maliník, meduňka, měsíček.
  • Krevní oběh podpoříte i rostlinnými preparáty – vynikající je zejména brazilská guarana, osvědčil se i ženšen nebo jinan dvoulaločný.

Zdroj: Studený nos

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Zmírnění příznaků

Funkce Anurexu je jednoduchá, dochází k ochlazování rektální oblasti, čímž se snižuje prokrvení, záněty a otoky. Díky tomu zároveň odeznívá bolest a krvácení. Šance na úspěšnou léčbu jsou okolo 90 %. Toto vyléčení je možno zaznamenat v období dvou dnů. Anurex se také používá k léčbě hemoroidů. Ale uvědomte si, že krvácení z konečníku nemusí být způsobeno jen hemoroidy. Důležitou prevencí rektálních dysfunkcí je především vyvážený životní styl. Nezbytný je rovněž příjem potravin s vysokým obsahem vlákniny a dostatečná konzumace tekutin, především (a nejlépe) obyčejné vody.

Zdroj: Bolestivé svědění konečníku

Co od ošetření očekávat?

Diamantová mikrodermabraze pleť výrazně omlazuje, podporuje regeneraci kožních buněk, kolagenových a elastinových vláken. Už po prvním ošetření vrátíte čas o několik let zpátky, pleť je oživená, jemná na dotek, vyhlazená a vizuálně sjednocená. Zlepšuje se prokrvení pokožky, povrchové pigmentové skvrnky a póry se výrazně zjemňují. Velkou výhodou je, že celá procedura trvá zhruba 45 minut. Přestože první výsledky jsou znatelné již po prvním ošetření, doporučuje se proceduru zopakovat alespoň 5 – 6 krát, pak jsou výsledky opravdu výborné.

Zdroj: Diamantová dermabraze, trochu jiná péče o pleť

Účinky

Hloh představuje efektivní lék při srdečních potížích a snižuje krevní tlak. Působení hlohu je uznáváno i ze strany mnohých lékařů, kteří ho také doporučují jako podpůrný doplněk léčby. Látky obsažené v hlohu mají stimulační účinek na srdeční sval a jeho prokrvení, zlepšují průchodnost cév a tepen a celkově zlepšují prokrvení celého těla. Působí i jako regulátor, a to zejména v případě vysokého krevního tlaku, který účinně snižují. Hloh funguje rovněž jako prevence a léčba anginy pectoris, doporučuje se i jako prevence infarktu a na rekonvalescenci po něm. Uklidňujících účinků hlohu lze využít například v případě nespavosti nebo v čase silného nervového vypětí a dlouhodobého stresu. Pomáhá i ženám v období menopauzy, kdy zmírňuje nepříjemné stavy. Při užívání hlohu je velmi důležitá vytrvalost a trpělivost. Výsledný léčivý efekt je výsledkem pravidelného a dlouhodobého užívání. Výhodou hlohu je, že na rozdíl od mnoha jiných bylin s účinkem na srdce a krevní oběh není toxický, nejsou u něj známé žádné nežádoucí účinky, jediným problémem by mohla být kontraindikace s jinými léky. Léčivé účinky mají listy a plody hlohu (takzvané hložinky), ovšem ne tak výrazné jako květ.

Zdroj: Hloh

Projevy

První příznaky aterosklerózy mohou být přítomny již u dětí v podobě tukových proužků, které se nalézají ve vnitřní stěně velkých cév. Stabilní pláty postupně zužují cévní průsvit a dávají tak vznik typickým námahovým bolestem na hrudi, například u nemocných trpících anginou pectoris. Nestabilní pláty se manifestují nestabilní anginou pectoris nebo infarktem myokardu. Zúžení cév vyvolává onemocnění, jako je srdeční infarkt, cévní mozková mrtvice, selhávání ledvin, angina pectoris, nedostatečné prokrvení dolních končetin a porucha srdečního rytmu. Taktéž impotence, což je ztráta sexuálních schopností u muže, je výsledkem aterosklerotického onemocnění cév, které zásobují krví penis a nervy umožňující při pohlavním vzrušení erekci. 34 procent mužů ve středním věku trpí impotencí. Zbývá jen určit, kolik těchto případů je důsledkem onemocnění cév. Pro muže by měla hrozba tohoto onemocnění znamenat větší motivaci k lepší péči o vlastní zdraví než riziko mozkové mrtvice nebo infarktu. Snížený přívod krve do ledvin způsobený zúženými cévami má za následek zvyšování krevního tlaku a selhávání ledvinové funkce. Trpí-li nohy nedostatkem nepostradatelných živin, chůze se stává bolestivou. Nakonec může vzhledem k nedostatečnému prokrvení dojít k odumření chodidla i celé nohy, tedy ke vzniku gangrény, což samozřejmě vyžaduje amputaci.

Zdroj: Jak se projevuje ucpávání cév

Účinná pomoc na vrásky

Bezvadná věc na vrásky - funguje na principu mechanického peelingu, kdy diamantové částečky obrušují vrchní vrstvu kůže, současně pleť čistí a rozjasňují a vyhlazují vrásky nebo i skvrny po akné. Po ošetření může následovat další ošetření, např. aplikace liftingového séra, pulsní světlo IPL atd. Při ošetření dochází k odsátí odstraněných kožních buněk, zlepšení prokrvení pokožky a stimulaci kolagenních vláken. Jednou z předností je skutečnost, že výsledky jsou znatelné již po prvním ošetření.

Pro koho je toto ošetření určeno?

  • Především pro povadlou, nečistou a skvrnitou pleť s projevy známek únavy a stárnutí.
  • Poradí si i s pigmentovými skvrnami a rozšířenými póry.
  • Zjemňuje jizvičky po akné, neštovicích.
  • Vyhlazuje drobné vrásky a strie.

Zdroj: Diamantová dermabraze, trochu jiná péče o pleť

Co všechno hloh léčí?

Hloh obecný léčí především počáteční stavy nemocí srdce. Například, když se objeví vysoký tlak, který je ukazatelem na blížící se infarkt, tak pravidelně a dlouhodobě užívaná tinktura z hlohu dokáže tento trend zvrátit a snížit riziko tohoto infarktu. Hloh má obecně blahodárné účinky na srdce, nejen že podporuje lepší prokrvení srdečního svalu, ale zároveň zmírňuje silné bušení srdce a mírní srdeční arytmie, takže uklidňuje činnost srdce. Hloh také rozšiřuje věnčité tepny kolem srdce a pomáhá odstranit vápenaté usazeniny v cévách, čímž podporuje odvápnění věnčitých tepen. Hloh léčí dobře, ale velmi pomalu. Léčebné účinky hlohu jsou znatelné až po několika týdnech, někdy i měsících pravidelného a nepřerušeného užívání, ale za to jsou zase překvapivě silné a trvalé.

Zdroj: Tinktura z hlohu obecného


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP