Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROSTATA METODA REZU

OBSAH

Co je prostata

Prostata aneb žláza předstojná je veliká v průměru asi 4cm a obklopuje močovou trubici těsně pod močovým měchýřem. Vyskytuje se jen v mužském těle. Prostata hraje hlavní roli při rozmnožování. Způsobuje totiž uzavření močové trubice při ztopoření před výstřikem semene a brání tak průniku moči například při vyvrcholení u soulože. Prostata mužům slouží tedy jako taková výhybka, do které přicházejí dvě trubice (močová a semenovod) a ústí z ní jen jedna, která pak vrcholí v penisu muže.

Nákres umístění prostaty

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Diskuze

V diskuzi LONGOVA METODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Joštová.

Je longova metoda hemoroidu hrazena pojištovnou VOZP,jsem objednana na poliklinice Sokolovska ulice 810 Vysočany Praha 9,na 3.5.2021.Dekuji Joštová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Longova metoda

Unikátní metoda řezu

Metoda Rezum zmírňuje vedlejší účinky na minimum. Pacienti po této metodě se s inkontinencí a impotencí prakticky vůbec nesetkají a problémy s ejakulací může mít cca 5 % mužů, zatímco u klasické operace je to až 65 %. Díky této metodě se často začnou léčit i ti muži, kteří se doposud operace kvůli vedlejším účinkům obávali. Strach z vedlejších účinků je u mnohých mužů tak silný, že raději trpí, než aby podstoupili operaci. Nezanedbatelná je i ekonomická výhoda této léčby. Přestože samotný zákrok vyjde na podobné peníze jako klasická operace, trvá jen několik minut a muž odchází okamžitě po zákroku domů, zatímco operace trvá v průměru 90 minut a muž zůstává v nemocnici tři dny.

Metoda Rezum ovšem není vhodná pro muže, jejichž prostata má opravdu velké rozměry. U nich lékaři doporučují laserovou operaci. Nevýhoda metody Rezum také spočívá v tom, že její účinek není okamžitý. K odumření tkáně dochází pozvolna a může trvat 3–8 týdnů, než dojde ke zmírnění či úplnému odeznění potíží.

Zdroj: Metoda Rezum

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pokud jste mohl dosáhnout erekce před operací, tak to půjde i po ní. Až se obnoví nervová zakončení v oblasti pánevního dna, tak budete moci znovu dosáhnout erekce. To může trvat až půl roku. Změnu pocítíte při vyvrcholení, protože se změní množství ejakulátu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav.

mnohokrát vam dekuji za informaci:ztpořený ůdu po opraci prostaty.budu na to myslet!stefiano

Zdroj: diskuze Prostata

Příznaky karcinomu prostaty

Hlavním příznakem rakoviny prostaty je bolavá prostata, kde při onemocnění prostaty může docházet k palčivým bolestem při ejakulaci, případně i několik minut po ní či před ní. Dále dochází k pozvolným a později výrazným potížím při močení, kdy se bolestivá prostata zduří a ucpe močovou trubici. Konkrétně jde o častý pocit nutkání k vymočení, ale přitom množství vypuštěné moči je zanedbatelné. Frekvence takovýchto odskočení je čím dál vyšší.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem MUZ PO OPERACI RAKOVINY PROSTATY MUZE MIT DETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Val.

Dobry den chci se zeptat muj muj ma rakovinu prostaty je po operaci muze mit deti ja jsem snim.mela pohlavni styk prosim odepiste dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Záleží jak radikální operace prostaty byla. Pokud je prostata odstraněna celá, tak společně s ní byly odstraněny i semenné váčky a je také znemožněn vstup chámovodů do močové trubice, proto nemůže dojít k oplodnění. Pokud je ale zásah na prostatě jen mírný a jsou zachovány vstupy chámovodů a prostata funguje jak má, tak je možné bezproblémové sexuální vyvrcholení i s možným oplodněním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Muz po operaci rakoviny prostaty muze mit deti?

Je Longova metoda hrazena pojišťovnou?

Longova metoda byla v České republice ověřena Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která v rámci pilotního projektu financovala v roce 2002 několik set operací na vybraných pracovištích. Po zvážení všech výhod a nevýhod klasických a moderních postupů operací hemoroidů dnes jednoznačně Longova metoda i při své vyšší finanční náročnosti na jednorázový nástroj vítězí a je zatím nejmodernějším způsobem operační léčby hemoroidů.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi LINX OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobry den, aplikuje se u nas metoda Linx ? Jsem po rozvolněné fundoplikaci a dalsi nechci absolvovat.Děkuji za odpověd.Karel.36 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radmila Krechlerová.

dobrý den, chci se zeptat zda se už v České republice neprovádí operativní metoda jícnu zvaná LINX, a pokud ne, tak kde v Evropě je to dostupné?
Zatím jsem našla Londýn, Mnichov, a nevíte prosím kolik ta operace stojí kč? cca

děkuji Krechlerová

Zdroj: diskuze Linx operace

Cena

Cena speciálního operačního nástroje, který je pouze na jedno použití, činí zhruba 15 tisíc Kč.

Stapler pro operaci hemoroidů – Longova metoda (jen pro pojištěnce VZP, pojištěnci ostatních pojišťoven tuto částku nehradí) 15 000 Kč.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ OZAŘOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Ivo Kvasnička.

Dobrý den,
postihl mne tumor plicní - malobuněčný plicní karcinom, i když se cítím zcela zdráv a plný chuti do života. Jsem pojištěncem Vojenské zdravotní pojišťovny, ročník 1933 a žiji v Táboře.
Prosím - jakou mám naději . Děkuji . Kvasnička.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Svoboda.

manžel prodělal ozařování prostata 2011 a ted má PSA 25 A PAN DOKTOR nas upozornil, že bude nutná další chemoterapie. Prosím o sdělení zda by nebyla vhodná protonová léčba, DÍKY ZA ODPOVĚD SVOBODOVÁ

Zdroj: diskuze Protonové ozařování

Zánět prostaty podle Wikipedie

Wikipedie uvádí, že prostatitida je zánět předstojné žlázy, spíše známé pod názvem prostata. Jedná se o nejčastější urologický problém mužů do 50 let. Mezi symptomy tohoto zánětu patří horečka, zimnice, dysurie či sexuální poruchy. K léčbě jsou indikována antibiotika.

Typy prostatitidy:

  • akutní prostatitida
  • chronická bakteriální prostatitida
  • chronická prostatitida – syndrom chronické pánevní bolesti
  • asymptomatická zánětlivá prostatitida

Zdroj: Zánět prostaty

Diskuze

V diskuzi DÝŇOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matouš.

Dýňový olej mohu jen doporučit, lisování je pro mě zbytečně náročné, dýňový olej kupuji zde: www.siladoteku.cz/si… Proč čekat až na podzim? Oblíbili jsme si ho i v kuchyni, žena ho má spojený s péčí o vlasy a nehty, já jsem zase zjistil, že je užitečný pro muže, které trápí prostata...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dýňový olej

Zdravotní účinky masáže hráze

Masáž hráze napomáhá uvolnění a elasticitě oblasti, která je namáhána zejména při porodu. Na tuto masáž se používají oleje, které mají příznivé účinky. Tato příprava je důležitá pro prvorodičky, které mají oblast hráze ještě velmi pevnou a málo pružnou. Ale i maminky, které se chystají na druhý či třetí porod a při tom předchozím porodu musely nástřih podstoupit, mohou zkusit tuto proceduru. Druhý porod může probíhat jednodušeji a právě masáž hráze může jeho průběh ještě usnadnit.

Masáž hráze u mužů se provádí v oblasti mezi intimními partiemi a análním otvorem, čímž se intenzivně stimuluje prostata. Právě prostata bývá považována za mužský bod G a její masáž vyvolává v mužích velice vzrušivý a intenzivní pocit. Často se stává, že masáž hráze končí vyvrcholením. Také můžete přejít k jemné přímé masáži prostaty přes anální otvor, díky které dojde k dokonalému uvolnění. Po masáži se budete cítit odpočatí a zbavíte se nahromaděného stresu.

Zdroj: Masáž hráze

Diskuze

V diskuzi EREKCE PO OPERACI PROSTATY - NESTOJÍ MI CO MÁM DĚLAT ??? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Borec.

Co mám dělat, aby mi opět stále ? Byly mi odooperována prostata a už se mi nepostavil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ONDREJ kanci.

dobri den den mam problem po operaci s erekci malo mi stoji pomuzou nejake prasky

Zdroj: diskuze Erekce po operaci prostaty - nestojí mi co mám dělat ???

Účinky

Doplněk stravy obsahující kůru ze slivoně africké vychází z podobného základu jako originální lék Tadenan, ale nejedná se o generikum. To by totiž za cenu požadovanou prodejcem za obdobný doplněk stravy bylo neprodejné.

Porovnání srovnatelných balení:

  • Tadenan, lék na lékařský předpis, 30 cps.: cca 300 Kč
  • Pygeum Pro 30 cps. doplněk stravy: 1 190 Kč
  • Di Prostan 30 cps. doplněk stravy: 230 Kč
  • Prostalex 60 cps. doplněk stravy: 319 Kč
  • Prostatex 60 cps. doplněk stravy: 399 Kč
  • PROSTATA 60 tbl. doplněk stravy: 216 Kč
  • PM Elixír 60 cps. doplněk stravy: 211 Kč
  • Prostabil 100 cps. doplněk stravy: 590 Kč

Všechny uvedené doplňky stravy jsou téměř identické s Pygeum Pro. Původní receptura přípravku na prostatu je zesílena účinkem dalších extraktů z urologických bylin.

Zdroj: Pygeum PRO

Poradna

V naší poradně s názvem LINX OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobry den, aplikuje se u nas metoda Linx ? Jsem po rozvolněné fundoplikaci a dalsi nechci absolvovat.Děkuji za odpověd.Karel.36 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Metoda Linx se používá při léčbě refluxu a je zatím dostupná jen v USA. Metoda Linx spočívá v nasazení magnetického kroužku na ústí jícnu. Kroužek je tvořen malými vzájemně propojenými magnety, které se mohou přirozeně od sebe vzdálit a rozšířit celkový průměr kroužku až na 1,5 cm v případě polknutí stravy. Po transportu stravy do žaludku se magnety opět vlivem své magnetické přitažlivosti opět semknou a uzavřou ústí. Tím je zcela zabráněno pronikání žaludečních šťáv do jícnu a dochází k vyléčení GERD.
Je to velmi nadějná metoda, která pomůže tam, kde dosavadní metody nestačily. Provádí se laparoskopicky, tedy miniinvazivně a pacient odchází druhý den do domácího doléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Linx operace

Komplikace

Recidivy onemocnění se téměř nevyskytují, drobné komplikace, pokud se ojediněle vyskytly, byly snadno zvládnuty. Tato metoda léčby hemoroidů je velmi vhodná rovněž pro opakující se onemocnění po předchozích jiných zákrocích kvůli hemoroidům. Při klasickém odstraňování hemoroidálního uzlu hrozilo pacientům opakování nemoci a nebezpečí inkontinence způsobené narušením svěračů. Tyto komplikace u Longovy metody odpadají.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klára.

Dobrý tip, domluvím si se svou kadeřnicí,která metoda porodloužení by byla pro mne vhodná a objednám si u nich.

Zdroj: diskuze Vlasy

Zánět prostaty u mladých mužů

Při narození je prostata malinká, v pubertě naroste do velikosti kaštanu a takto zůstane až do období kolem padesáti let, kdy se vlivem hormonálních změn může začít zvětšovat. V mladém věku se může objevit zánět.

Akutní zánět nepřehlédnete, objevují se vysoké horečky, bolest v podbřišku i v oblasti genitálií a pálení při močení.

Chronický zánět prostaty je svými příznaky méně nápadný, ale také se objevují nepříjemné pocity při močení, časté nucení na močení, pocit nedokonalého vyprázdnění, bolesti podbřišku, genitálií a spodní části zad. Přidat se mohou i potíže s nedobrovolným únikem moči – inkontinence.

Zdroj: Zánět prostaty

Diskuze

V diskuzi CLIP IN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamula.

Při prodlužování vlasů preferuji clip in. Metoda je cenové dostupná a pokud si pořídíte clipy z dobrého materiálu, tak vydrží.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adina.

O clip in jsem slyšela, kamarádka nakupuje u www.vlasy-levne.cz, mají kvalitní materiál.

Zdroj: diskuze Clip in

Kontraindikace

Použití systému Rezum je kontraindikováno pro:

  • pacienty s implantátem močového svěrače
  • pacienty s penilní protézou

Zdroj: Metoda Rezum

Je nutná narkóza

Výkony jsou prováděny v lokální anestézii.

Zdroj: Metoda Rezum

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Cena

Přerušení vejcovodů je vysoce efektivní a levná metoda. Protože se jedná o novinku, zatím probíhají jednání s pojišťovnami o možných formách finanční spoluúčasti. Pacientku tak v současné době zákrok včetně spirálek vyjde na 25 000 korun, antikoncepci má však vyřešenou trvale.

Zdroj: Sterilizace ženy

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Metoda Linx

Metoda Linx je také známa pod názvem Reflux Management System. Tato metoda byla schválena agenturou Food and Drug Administration (angl. Food and Drug Administration) v roce 2012. Metoda Linx v podstatě představuje implantaci magnetického zařízení do dolní části jícnu. Implantát obsahuje množství magnetických kuliček titanu, které jsou spojeny do elastického kruhu a tvoří prstenec. Implantát je rovněž pokryt vrstvou z titanu, takže Linx není odmítán imunitním systémem pacienta. Umístění kroužku v těle pacienta trvá desítky minut. Prstenec se roztáhne, když pacient spolkne jídlo. V klidu má prstenec průměr přibližně 0,5 cm, rozšířit se může až do průměru 1,5 cm. U pacientů, kteří podstoupili tuto metodu, bylo pozorováno méně nežádoucích účinků, jako je nadýmání, zvracení nebo říhání po jídle, v porovnání s pacienty po operaci fundoplikací. Metoda Linx je v současnosti stále ve fázi výzkumu. V loňském roce obdržel FAD akreditaci Linx tým vědců provádějící výzkum a vydávající další a další zprávy ze zkušebního postupu s pozitivním výsledkem. Pro 20 % populace ve vyspělých zemích trpících onemocněním gastrointestinálního traktu by tento postup znamenal konec nemoci.

Linx je k dispozici ve speciálních medicínských centrech v USA a Evropě.

Zdroj: Fundoplikace


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP