Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRUHY POD OCIMA

OBSAH

Bílé vodorovné pruhy na nehtu

Bílé pruhy na nehtu způsobuje otrava arzenikem. Mohou se objevit na jednom, nebo na několika nehtech, směřují rovnoběžně ke špičce nehtu. Důležitý je následný test vlasů a tkáně, aby mohla být otrava potvrzena.

Zdroj: Nemoci podle nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem HRBOLATÉ PRUHY NA NEHTECH U RUKOU RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika.

Ráda bych se dozvěděla, co znamenají hrbolaté nechty na rukou a jak se toho mám zbavit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Hedviko, tady je k tomu detailní info, co přesně znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Hrbolaté pruhy na nehtech u rukou rada

Tmavé kruhy pod očima a játra

Tmavé kruhy pod očima znamenají, že není něco v pořádku s játry, nemusí se jednat o onemocnění, ale o zatížení. Je dobré pít čisticí čaj nebo užívat tinkturu na játra. Kruhy pod očima mohou být nahnědlé, namodralé, načervenalé. Pokud byste jedli pouze zeleninu, tak jsou kruhy pod očima menší a světlejší.

Zdroj: Játra

Diskuze

V diskuzi NEMOCI PODLE NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřich.

Dobrý den.
O nemoci nehtů jsem přečetl kde co, ale většina se jen opakuje na 5 či 6 případů.
Mám problém s nehty na palcích rukou a na některých prstech nohou. Nehty se jakoby stáčejí do trubičky. Prosím poraďte jakou nemoc to signalizuje.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Strnadová.

Dobrý večer,dělají mně starosti narudlé pruhy na nehtových lůžkách.Nikdy jsem to nepozorovala.Vždy byli jenom narůžovělé.A také na palcích mám asi tak 3 měsíce deformace nehtů.Nehty si nemaluju.Nevím je to v pořádku? Děkuji Vám za odpověď.Strnadová
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Nemoci podle nehtů

Vrásky pod očima

Křehká pokožka pod očima je náchylná ke tvorbě vrásek. Kůže pod očima ztrácí kolagen a elastin a rychle ochabuje. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jemnou pokožku kolem očí je třeba jak hydratovat, tak i posilovat. Důležitá je cílená noční péče s krémem, který obsahuje retinol.

Vrásky pod očima foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky pod očima.

Zdroj: Vrásky

Vzhled tmavých kruhů

Zbarvení kruhů pod očima může být od hnědé až po fialovou. Výsledná barva je způsobena otokem krevních cév pod očima, nejvíce je to patrné u dětí, které jsou bledší. Kruhy mají jednotný vzhled, to znamená, že se objevují pod oběma očima, a mohou být doprovázeny mírným otokem nebo „vaky“ pod očima.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Diskuze

V diskuzi NEMOCI PODLE NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriel.

Dobrý den mám pár let na prstě tento pruh. viz foto Chtěl jsem se zeptat jestli to není melanom? Vůbec nevím že něco takového existuje dneska mě moje manželka zarazila když narazila náhodou na tyto stránky nevěděl jsem že tyto pruhy na prsteh jsou špatné
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristina.

Dobrý den, mám to samé, byla jsem u dvou kožních lékařů a spíše mě odbili. Také se bojím, že by to mohlo být něco takového, co píšete, kdybyste se dozvěděl více, vlastním vyšetřením u lékaře, budu ráda, za info, email krisent@centrum.cz, děkuji

Zdroj: diskuze Tmavy pruh pod nehem

Proč mám mžitky před očima a rozmazané vidění

Mžitky před očima a rozmazané vidění mohou souviset s počátečními projevy migrény. Migréna je nepříjemné onemocnění, které se projevuje nejen prudkými záchvaty bolesti hlavy, nevolností a zvracením, ale mohou se při ní objevovat také mžitky před očima a rozmazané vidění. V takovém případě není nutné propadat panice, protože mžitky před očima jsou důsledkem právě probíhající migrény.

Zdroj: Mžitky před očima

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlynářová anna.

léčím se s glaukomem, mohu pít zázvorový čaj? nezvyšuje nitrooční tlak?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Inge Doubkova.

Par let mam problem s očima.Když jsrm v lese a neustale se snazim hledat,koukat tak po zhruba 15.min.zacnu videt rozmazane a lrrjdr to do pul hodky, nebo z niceho nic zacnu mit poradny mzitky pred ocima.Je mi 45 let.

Zdroj: diskuze Zázvor

Kruhy pod očima – foto

Zde je několik fotografií zachycujících tmavé kruhy pod očima.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KRUHY A SKVRNY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den ..potřebovala bych poradit ?--mám tmavé kruhy ..a nechápu proč mi narostly pod ocima skvrny ?vypada to jako světlé hnědé .. měla sem to malinky a najednou mi to zvětšuje ..nevím sčeho to mám ?..nevím jak se mám poradit ..?mohli bych ste mi poradit ? děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabina.

dobry sem zase tady ja .byla sem k ocnimu ...pry se da odstranit skvrny pod ocima ..a plati se 500 kc ..?? nevim jestli to mam souhlasit .. mam stoho strach jestli nebudu mit horsi ?

Zdroj: diskuze Tmavé kruhy a skvrny pod očima

Léčba kruhů pod očima

Někteří dermatologové doporučují používání hydratačních krémů, zejména těch, které mají bělicí účinky.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Tipy

Možným tipem je namáčení žínky do studené vody s následnou aplikací na plochu pod očima dítěte. Tato metoda by se měla provádět po dobu 10 minut každé ráno. Chlad stahuje cévy, takže může částečně dojít ke zlepšení vzhledu tmavých kruhů pod očima kojence.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den, již od června mám na prsteníčku šedý pruh pod nehtem. Nyní jsem jo objevila i na dalších nehtech. O co by se mohlo jednat? Děkuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jde o tak zvaný subungvální hematom. Subungvální hematom je obvykle výsledkem nějakého poranění krevních cév pod nehtovým lůžkem. Častý je u běžců a turistů, zejména u těch, kteří často běhají nebo jdou z kopce. Když je v přední části boty málo místa, dochází k nadměrnému tlaku na krevní cévy na prstech. To může způsobit prasknutí krevních cév a krvácení pod nehtem. Výsledkem jsou pak takové tmavé skvrny a pruhy pod nehtem. Pokud podmínky, které daly vzniknout hematomu přetrvávají (malé boty, špatně uvázané boty, shrnuté ponožky ve špičce, namáhavá chůze nebo běh), může se hematom stále obnovovat a dlouhou dobu nezmizí (měsíce). Prozkoumejte své boty, vyndejte vložky a podívejte se, kde jsou na nich otlaky od prstů. Pokud jsou na samém kraji, nebo blízko okraje, potřebujete větší boty.
Váš problém s pruhy na nehtech není nebezpečný, ale je dobré ho řešit, abyste dobudoucna předešla zkřivení a deformaci prstů a nebo opakování jejich výskytu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Jak se zbavit mžitek před očima

Lékař provede řadu vyšetření a odhalí příčinu těchto mžitek před očima. Mžitky před očima mohou signalizovat i vážnější onemocnění – především očí nebo mozku. Zpozornět byste měli ve chvíli, kdy se mžitky před očima objevují také v klidovém stavu a setkáváte se i s dalšími problémy, jako je rozmlžené vidění, neostré vidění, pocit zúžení zorného pole. Ideální je, pokud se obrátíte na očního lékaře nebo neurologa. Mžitky před očima mohou kromě závažnější nemoci souviset také se stresem nebo psychickým vypětím. Je však třeba nejprve vyloučit právě přítomnost onemocnění očí, proto návštěvu lékaře neodkládejte.

Zdroj: Mžitky před očima

Diskuze

V diskuzi RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Používal jsem omega forte již před dvěma roky.Nejdříve po sprchování mně svědilo celé tělo.Když jsem přestal kapsle brát tak svědění přestalo.Po nějaké době se mi na nohách objevily tmavší ohraničené pruhy (jako ponožky) které postupovali směrem vzhůru.Po čase se mi rozptýlily po celém těle.Na rukách od dlaní k loktům mám tmavé fleky které po přiložení ruky pálí.V tříslech a v pase mám tmavě hnědé pásy.Nevím tedy co je na tomto rybím tuku dobré.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Mám stejné zkušenosti jako pan Petr ze dne 5.3.2019. Proto tuku OmegaMarine Forte +nevěřím!

Zdroj: diskuze Omega marine forte diskuze

Jak vypadají mžitky

Mžitky v očích má někdy každý. Popis mžitek je individuální – jedinec buď vidí světýlka, nebo má pocit, že vidí něco jako vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky, případně barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Diskuze

V diskuzi VRASKY PRI SMICHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

jak se usmeju mam strasne vrasky pod ocima ale nekteri tam maji takove pytle a ne vrasky cim to je ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vrasky pri smichu

Mžitky a krční páteř

Mžitky mohou souviset i s krční páteří. Změny na páteři se mohou projevovat i v podobě takzvaných Schmolových uzlů, což je nevratné poškození páteře, které se nedá vyléčit ani odstranit. Dochází k otisku uzlu do kosti obratle, takže vznikají nerovnosti na povrchu obratle a s tím následně i projevy, mezi něž mohou patřit i mžitky před očima, vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky či barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Mžitky před očima po sportu

Mžitky před očima mohou souviset s různými faktory při zátěži. Občasný výskyt tohoto příznaku je zcela normální. Zvláště byl-li vyvolán únavou, dehydratací, rychlou změnou polohy, dlouhým stáním nebo pobytem v místnosti s vydýchaným vzduchem. Jsou-li však potíže časté a nespojují se s žádnou podobnou situací, je určitě namístě co nejdříve navštívit lékaře.

Zdroj: Mžitky před očima

Náhlé kruhy a vaky pod očima

Pytle pod očima se objeví, když to předchozí večer přeženete s energetickým příjmem prostřednictvím sacharidů. Jinými slovy, když před spaním debužírujete, tak počítejte s vaky pod očima, které jsou patrné ráno po probuzení. Energetický příjem zaručeně zvýší alkohol a míchané nápoje s ním. Dále například slané brambůrky, zákusky, pečivo, krekry, čokoláda, ovoce, suchary. Pokud se pak vrátíte ke střídmé stravě, tak tyto vaky většinou do druhého dne splasknou. Pomoci tomu můžete, když si na zavřené oči položíte pytlíky použitého černého čaje a necháte je na očích co vydržíte.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Kdy je důležité navštívit lékaře?

I když dá někdy genetika do vínku přetrvávající přítomnost kruhů pod očima bez konkrétní příčiny, měli byste být ostražití. Tmavé zbarvení pod spodním víčkem může být varovným příznakem. Pokud je tedy váš boj proti kruhům a otokům dlouhodobě marný a i přes veškerou snahu nedochází ke zlepšení, navštivte svého praktického lékaře. O čem nejčastěji kruhy pod očima a otoky informují?

  • o narušené činnosti štítné žlázy
  • o špatně fungujícím metabolismu
  • o onemocnění srdce
  • o onemocnění ledvin
  • o onemocnění jater
  • o onemocnění střev

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima

Mžitky před očima v těhotenství

Mžitky před očima v těhotenství může způsobit:

  • vysoký krevní tlak;
  • nízký krevní tlak;
  • únava;
  • přechod ze tmy na světlo a naopak;
  • dehydratace, při ní je charakteristická ještě bolest hlavy;
  • stav před omdlením, což bývá doprovázeno ještě „hučením v uších“, bledostí a malátností – mdloby jsou stav, ze kterého se postižený sám do 5 minut probere, přičemž nejeví známky zmatení nebo dezorientace, trvají-li mdloby déle, je nutné volat záchranou službu;
  • rychlá změna polohy;
  • dlouhé stání;
  • pobyt v místnosti s vydýchaným vzduchem;
  • součást aury u migrény – mžitky před očima jsou pouze jedním možným projevem aury;
  • cukrovka – při nízké i vysoké hladině cukru v krvi.

Zdroj: Mžitky před očima

Mžitky před očima při zátěži

Občasný výskyt tohoto příznaku je zcela normální. Zvláště byl-li vyvolán únavou, dehydratací, rychlou změnou polohy, dlouhým stáním, zátěží nebo pobytem v místnosti s vydýchaným vzduchem. Jsou-li však potíže časté a nespojují se s žádnou z popsaných situací, je určitě namístě co nejdříve navštívit lékaře. Po mžitkách před očima mohou následovat mdloby. Najdeme-li člověka, který je v uzavřené místnosti s těmito projevy: nevolnost, zvracení, bolest hlavy, euforie, závratě a poruchy sluchu, případně nalezneme-li postiženého už v bezvědomí, musíme okamžitě zavolat záchrannou službu.

Zdroj: Mžitky před očima


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP