Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRUJEM PO OPLODNENI

OBSAH

Oplodnění vajíčka den po dni – video

Zde můžete vidět oplodnění vajíčka den po dni.

Zdroj: Chci oplodnit

Poradna

V naší poradně s názvem KDY DOŠLO K OPLODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada.

Dobrý den,
poslední menstruaci jsem měla 18.9.2018 a další už nepřišla. 24.10 2018 jsem byla u lékaře a řekl, že je to úplný začátek těhotenství cca 14-18 dní. Kdy došlo k oplodnění?

Děkuji mnohokrát za odpověď.

Lada

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

K oplodnění u vás došlo ve dnech mezi 10.10. až 14.10.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Léky na průjem

Domácím lékem na průjem je Smecta. Smecta je přírodní čištěný jíl.

Smecta na akutní průjem - dávkování:

  • průjem u dětí do 1 roku: 2 sáčky denně po dobu 3 dnů, potom 1 sáček denně,
  • průjem u dětí nad 1 rok: 4 sáčky denně po dobu 3 dnů, potom 2 sáčky denně,
  • průjem u dospělých: doporučená denní dávka na začátku léčby je 6 sáčků denně, může být snížena na 3 sáčky denně podle vývoje příznaků.

Zdroj: Léčba průjmu

Poradna

V naší poradně s názvem OVLIVNUJE MASAŽNÍ OLEJ OPLODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chci se zeptat snažíme se s přítelem o dítě a místo lubrikačních gelů používáme masážní olej. Ovlivnuje to nějak oplodnění? Děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, oleje mohou inhibovat spermie a ty se pak nedostanou k vajíčku. Jestli chcete mít jistotu, že neovlivňujete početí, tak raději používejte silikonový lubrikační gel, který se dá koupit v lékárně. Tento gel je vhodný i na masáž, protože nevysychá. Stačí ho malinko a bezvadně a hlavně příjemně klouže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ovlivnuje masažní olej oplodnění

Příznaky těhotenství hned po oplodnění

Příznaky oplodnění vajíčka nejsou v podstatě žádné, i přesto, že řada žen tvrdí, že o těhotenství věděla již od prvního dne. Ve skutečnosti se ale oplodnění na zdravotním stavu ženy nijak neprojevuje. Všechny projevy těhotenství se objevují až v pozdějším období, ne na úplném začátku.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

3 dny po oplodnění

Tři dny po oplodnění se v ženském těle vše připravuje na vznik embrya, projevy těhotenství ale nejsou u žen snad téměř žádné. Výjimečně tento proces může provázet mírná bolest v podbřišku (jako při menstruaci), případně i zvýšená teplota.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem HORVATHOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada.

Chtela bich se zeptat kolik stoji odvazani vaječniku bila sem v depresi a dala se podvazat jense chci zeptat kolik to stoji dekuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sterilizace ve formě podvázání vejcovodů je nevratný zásah, který zabraňuje přirozenému početí do konce života. Jediná možnost, jak otěhotnět s podvázanými vejcovody, je umělé oplodnění. O možnostech umělého oplodnění ve vašem případě vám více poví váš gynekolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Horvathova

Jak vypadá hlen po oplodnění

Jak již bylo popsáno, hlen po oplodnění má ochrannou funkci - je hustý, lepkavý a tvoří zátku, která brání spermiím a infekci proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

A je tu někdo, komu nepomohl ?

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Hlen po oplodnění

Hlen po oplodnění má lepkavou konzistenci a nevypadá jako bílek. Ženy, které si vyhodnocují podobu hlenu delší dobu, dokážou rozeznat normální hlen od těhotenského, ale obecně se změna hlenu nebere jako jeden z příznaků těhotenství. Mezi ně patří citlivá prsa, nevolnost, zvýšená potřeba močení a špinění sedmý až desátý den po oplodnění, kdy se zárodek uhnizďuje v děloze. Dalším důkazem těhotenství je, když období vyšších teplot přesáhne 17 dní.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM JAK LÉČIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Mám v souvislosti užíváním léku na cukrovku průjem a to čím silnější lék tím častější a vytrvalejší průjem. Poraďte a odpobvězte. .- Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Takové zažívací problémy včetně průjmu způsobuje například lék na cukrovku Siofor. Pro zmírnění těchto následků je dobré si dávky léku rozdělit na ještě menší dávky, třeba na 6 dílů a ty pak užívejte společně s jídlem během dne. Když to nepomůže, tak kontaktujte svého diabetologa, aby Vám upravil medikaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem jak léčit

Kdy dochází k nidaci

Nidace začíná 6.–7. den po oplodnění a končí 12. den po oplodnění (12 dpo). Považuje se za skutečný počátek těhotenství. Při uhnízdění mohou být ve sliznici dělohy narušeny drobné cévy, zanoření oplodněného vajíčka může vyvolat slabé krvácení („špinění“), jež mohou některé ženy omylem zaměnit za menstruaci.

Zdroj: Příznaky nidace

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubin.

Měl jsem šílený průjem. Dal jsem si na doporučení lékárníka 2 Probiolacty ráno a 2 večer a průjem byl ten tam.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Děložní čípek v raném těhotenství

Po oplodnění vajíčka zůstává čípek během celého těhotenství zavřený a zároveň produkuje hustý lepkavý hlen, který jako zátka brání spermiím proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

Měl jsem silný průjem. Dal si na doporučení lékárníka 2 Probiolacty ráno a 2 večer a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sanda.

ja pouzivam prolacton a jsem spokojena, hlavne ho nezapominat na ty cesty

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Oplodnění po ovulaci

Oplodnění po ovulaci je možné. Ovulace sama o sobě trvá jen kratičkou chvilku. Občas si ji někdo plete s plodným obdobím a ptá se – kolik dní trvá ovulace? Pro vyjasnění pojmů – ovulace trvá jen pár sekund, ale plodné dny nastávají právě kolem tohoto okamžiku – zhruba tři dny před ovulací a den po ní.

Zdroj: Chci oplodnit

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šarlota.

Čivava 3roky hárá a přetrvává průjem 4dny velice akční ji velice dobře akorát nemůžeme zastavit ten průjem dekuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na průjem u psa pomohou psí probiotika. Dají se koupit v lékárně. Tady je vidět jak to vypadá a kolik to stojí www.zbozi.cz/kultura…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem u psa

Příznaky týden po oplodnění

I 5. den po oplodnění stejně jako celý 1. týden po oplodnění se stále jedná o ranné těhotenství, které se nemusí vůbec nijak projevovat. Absolutní většina žen v tu dobu ještě ani netuší, že je těhotná. Pokud v tuto dobu očekává menstruaci, může se domnívat, že došlo k jejímu zpoždění, ale nepřikládá tomu význam. Právě vynechání menstruace bývá prvním příznakem těhotenství, postupně se mohou (ale nemusí, je to velmi individuální) objevit i další, jako zvýšená teplota, bolesti prsou, pocit napětí, zvýšená únava a spavost, změna chuti, pocity nevolnosti, změny nálad, časté močení a další.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT PRŮJEM U ŠTĚNĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ještě jsem se chtěla zeptat jestli můžu odčervit štěně když má průjem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak léčit průjem u štěněte

Příznaky těhotenství – průjem

Těhotenství je „jiný“ stav a každá nastávající maminka má obavy. Průjem jako průvodní znak u těhotné ženy je však běžný jev. Pokud není průjem doprovázen křečemi, zvracením, horečkou a čímkoliv jiným, co by naznačovalo spíše virózu nebo otravu, tak může být součástí těhotenství.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Příznaky těhotenství před menstruací

Ženy obvykle začínají zjišťovat, jestli nejsou těhotné v okamžiku, kdy se jim zpozdí menstruace. K takové diagnostice jim stačí zakoupit si těhotenský test, ale pozor, ten nemusí v první dny vyjít pozitivní, druhá čárka se klidně může objevit až postupně. Jistotu ženě může dát až návštěva gynekologa, s níž ale není třeba pospíchat, protože k projevení se těhotenství je třeba, aby nebylo na úplném počátku. To znamená, že hned druhý den po oplodnění ani nejlepší gynekolog nezjistí, jestli je žena těhotná.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Krvavý průjem u psa

Krvavý průjem může být důsledkem podrážděného řitního otvoru psa. Při tomto problému je krve ve stolici menší množství. Psa určitě nechte vyšetřit veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu a psa bude léčit.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Změny nálady

Změny nálady mohou být podobné příznakům premenstruačního syndromu, a tak může být obtížné zjistit, zda souvisejí s menstruačním cyklem nebo příznakem těhotenství. Pokud premenstruační syndrom obvykle nezažíváte, může to být pro vás zřejmý příznak těhotenství.

Zdroj: Co se děje 7. den po oplodnění

Citlivé bradavky

Citlivosti bradavek si můžete všimnout již jeden až dva týdny po početí. Je to důsledek zvýšeného průtoku krve do prsou a zvýšení jejich velikosti. Mnoho žen si v tomto období stěžuje na bolest bradavek, mravenčení a zvýšenou citlivost.

Zdroj: Co se děje 7. den po oplodnění

Co znamená průjem a zvracení

Zvracení a průjem mají nejčastěji infekční příčinu (viry, bakterie). Pokud tento stav trvá déle, je důležitá konzultace u lékaře. U dětí se užívají probiotika, například Enterina 1 x 1 lahvička, Laktobacílky (je vhodné je podat preventivně ostatním členům domácnosti), při průjmu ještě přidat preparáty typu Enterol či Smecta (Enterol – podávejte menším dětem do rozmačkaného banánu 1 kapsli).

Zdroj: Jak zvládnout průjem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP