Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRUŽNOST CÉV

OBSAH

Další využití

Mnoho produktů na léčbu nehtů obsahuje panthenol, protože jimi účinně proniká a nehty hydratuje, zvyšuje jejich pružnost a snižuje poškození. Je vhodný při dietě, protože dochází ke snadné přeměně na vitamín B5. Některé přípravky o dutinu ústní obsahují panthenol jako uklidňující a hojivou látku.

Zdroj: Použití panthenolu

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Kolagen je pro nehty každopádně velmi důležitý, ale určitě bych se kvůli němu nekrmila každý den hovězím. Rozhodně jsou podstatně zdravější alternativy, např. potravinové doplňky určené přímo pro nehty, protože ty obsahují kromě kolagenu i celou řadu dalších účinných látek, které nehty zpevní, podpoří jejich růst a pružnost a zároveň působí i preventivně proti plísním.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: kolagen v potravinách

Rutin a jeho zdravotní účinky.

Rutin má řadu pozitivních zdravotních účinků, mezi jeho největší přínosy patří především schopnost léčit křehkost krevních kapilár a zvyšovat pružnost cév. Rutin pomáhá na prasklé žilky v oku. Snižuje LDL cholesterol. Rutin je také významný antioxidant s antikarcinogenními účinky a schopností pohltit volné radikály. Rutin zesiluje účinek vitaminu C.

Zdroj: Rutin v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGIE NA VÍNO PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva OK.

Dobrý den,
máme vinohrad a pijeme domácí víno.
Od letošního léta mi opakovaně červená pleť kolem očí - pod obočím a u vnějších koutků + na krku. Je to provázeno svěděním pálením otokem nad očima.
Momentálně mi zůstala pleť kol. očí povadlá se sklady u vnějších koutků.
Velmi mě to trápí, jelikož jsem dosud neměla potíže s pevností pleti.
Lékař mi dělal kožní testy i na potraviny a pyly - vše negativní.
Lze provést test na víno? Myslíte, že se pokožka může opět zregenerovat a vrátit do původ. stavu - jak?
Budu velmi ráda za odpověď.
S pozdravem

Eva OK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě šlo o projevy atypického ekzému, po kterém zůstala omezená pružnost pokožky. Pomůže na to parní sauna na obličej a následné schlazení studenou vodou, což zrychlí obnovu pokožky. Dále doplnění výživy o kolagen a koenzym q10. K zevní péči použijte dlouhodobě krém na oční oblasti s kyselinou hyaluronovou a koenzymem q10. Rovněž bude potřeba obnovit tonus ve svalech na spáncích, což vytáhne povadlou pokožku. Tonus se dá zvýšit speciálními mimickými cviky a nebo pohodlněji pomocí elektrických miostimulátorů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alergie na víno projevy

Účinky

Krém obsahuje účinné látky z pagaštanu a ginkga: tyto látky zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Výtažky z arniky, levandule a čajovníku pomáhají vstřebávat už popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání.

Zdroj: Krém Antižilka

Diskuze

V diskuzi MASTIČKA NA PRASKLÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Našla jsem mastičku, která má pomáhat na prasklé žilky. Jmenuje se Antižilka a ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již poprskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka se dá koupit tady pohadkoukezdravi.717…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mastička na prasklé žilky

Fontanela u dětí

Fontanela u dětí je vazivová destička mezi lebečními kostmi novorozenců a malých dětí. Fontanela umožňuje pohyblivost příslušných kostí a změnu tvaru hlavičky během porodu. Na novorozenecké lebce jsou obvykle čtyři fontanely, které s postupným srůstáním lebečních kostí zanikají. Při pravidelném pediatrickém vyšetření kojence se sleduje velikost, pružnost a poloha vzhledem k okolí.

Zdroj: Fontanela

Poradna

V naší poradně s názvem RUTIN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Ahoj, poradíte mi ve kterých potravinách je obsažen rutin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obecně se dá říci, že rutin se nachází ve všech červených potravinách. Například rutin obsahují potraviny: červené papriky, červená rajčata a podobně. Dále mezi nejvýznamnější zdroje rutinu patří potraviny: pohanka obecná, routa vonná a jerlín japonský. Dále se rutin také vyskytuje v chřestu, ve slupkách rajčat, v kůře citrusových plodů, v jablečné slupce, v broskvích, nektarinkách, lesních plodech, kiwi, banánech, a také ve výluhu zeleného a černého čaje.

Rutin a jeho zdravotní účinky
Rutin má řadu pozitivních zdravotních účinků, mezi jeho největší přínosy patří především schopnost léčit křehkost krevních kapilár a zvyšovat pružnost cév. Rutin pomáhá na prasklé žilky v oku. Snižuje LDL cholesterol. Rutin je také významný antioxidant s antikarcinogenními účinky a schopností pohltit volné radikály. Rutin zesiluje účinek vitaminu C.

Zdroj: diskuze Rutin v potravinách

Calzedonia Silonky

Punčochové kalhoty Calzedonia Silonky mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena nedostatečně, pružnost dostatečně, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 42 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (59 %).

Zde můžete vidět cenu Calzedonia Silonky.

Zdroj: Nejlepší silonky

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Vložila jsem foto bez laku, byl to gel lak, odbrusovala jsem, nehet je tedy tim brousenim na povrchu poskozeny.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadá to, že jste měla gelový nehet příliš dlouhý a ten pak narážel na hranu boty, nebo jste o něco zakopla. Gelový lak zpevnil váš nehet, který tím ztratil svou přirozenou pružnost a veškeré tlaky z nárazů se přenášely přímo do kořene nehtu. V kořeni nehtu je mnoho cév a jejich poranění způsobilo rozsáhlé krvácení a zbarvilo tuto oblast do tmava. Z vaší fotografie je také vidět, že máte vbočený palec a na druhém prstu máte rovněž drobný krevní výron. To může vypovídat o tom, že nosíte boty s příliš úzkou špičkou. Myslím, že by bylo vhodné navštívit ortopeda, který vám pomůže najít opatření, které zastaví deformaci prstů na noze a předejde dalším podobným příhodám.
Nyní udržujte nehet na palci krátký, aby nevyčníval a zkontrolujte své boty, které případně nahraďte novými s více místa pro prsty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina kůže pod nehtem

Fiore Alani

Punčochové kalhoty Fiore Alani mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dostatečně, pružnost uspokojivě, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny nedostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 185 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (49 %).

Zde můžete vidět cenu Fiore Alani.

Zdroj: Nejlepší silonky

Diskuze

V diskuzi ZDRAVÉ CÉVY, INFARKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Stan..

Dobrý den, paní Zdeno,
pružnost cév je dána geneticky, postupně dále oslabuje věkem. Také "diagnóza vysoký cholesterol" ještě nemusí (obvykle však představuje) znamenat problém. Odborná veřejnost se tomuto problému příliš nevěnuje a jako rychlé řešení nasazuje léky na bázi statinů. Kdo si chce najít jejich vedlejší účinky, stačí zadat do vyhledávače a připravte se na zajímavé čtení.
Obrovský vliv má strava, jenže ta musí zůstat upravená trvale, dále pohyb a celkově upravený životní styl. Z doplňků stravy je výborný Avita Vascular Healt ( www.zbozi-kosmetika.… ), stačí porovnat složení s jinými přípravky, případně konzultujte s lékařem. Obecně však lze doporučit omega kyseliny (především Omega 3) a jako vyvážený zdroj lze považovat semínka Chia Benexia (zakoupíte v lékárnách), více informací třeba zde www.barnys.cz/1-/241…

Přeji hodně zdraví,

Renata

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zdravé cévy, infarkt

Let The Day Begin Micro fiber tights

Punčochové kalhoty Let The Day Begin Micro fiber tights mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost dobře, tažnost dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny uspokojivě. Čas potřebný pro vybití náboje je 110 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (73 %).

Cena kolem 199 Kč.

Zdroj: Nejlepší silonky

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Change Tights supersoft

Punčochové kalhoty Change Tights supersoft mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena velmi dobře, pružnost dobře, tažnost velmi dobře, žmolkování dobře, vybíjení statické elektřiny velmi dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 24 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu Change Tights supersoft.

Zdroj: Nejlepší silonky

Poradna

V naší poradně s názvem PRIPRAVA DOMÁCEHO DYNOVY OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mb121264.

Zná někdo recept na přípravu domáceho dýňového oleje ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj, dýňový olej si děláme doma pravidleně každý rok na podzim. Většinou je to hned po tom, co dolisujeme víno, tak pak ve stejném lisu lisujeme i dýňový olej. Jsou k tomu potřeba vyloupaná dýňová semena. Ty po vyloupání a těsně před lisováním rozprostřeme na plech a zahřejeme je na 40 stupňů. Pak takto rozehřátá je nasypeme do lisu a vylisujeme z nich domácí dýňový olej. Jde o vysoce kvalitní a zdravý domácí olej, který je bohatý na vitamíny E, A, zinek, drahocenné omega kyseliny Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny (ale pozor, vysokým teplem se ničí!). Jeho barva je hnědo-zelená a řadí se do kategorie olejů nejvyšší kvality. Nedoporučuje se olej tepelně zpracovávat, například na smažení ani na pečení. Pro zachování jeho vyjimečných vlastností by měl být uchován v lednici.

Ideální užití dýňového oleje je za studena. Jako lék se dá konzumovat jen tak, po lžičce denně, či přidat do proteinových koktejlů. Při tomto vnitřním užití slouží bezvadně jako prevence proti zhoubnému bujení a nemocem prostaty a podpoří v růstu a pevnosti vaše nehty. Dýňový olej povzbuzuje krevní oběh a je doporučován na kazivost zubů, na lupénku, na herpes, proti akné, na potíže s trávicím traktem, na ekzémy.

Při použití dýňového oleje na pokožku využijeme jeho blahodárné hojivé a sklidňující účinky, jelikož je zdrojem organicky vázaného zinku. Při zevním použití je dále také výborný jako základ na vyživující vlasový zábal, při kterém podpruje obnovu buněk a pružnost kůže a učiní vaše vlasy krásně lesklé. Domácí dýňový olej mohu jen doporučit!

Zdroj: diskuze Priprava domáceho dynovy oleje

Bellinda die passt 20, matt tights

Punčochové kalhoty Bellinda die passt 20, matt tights mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena velmi dobře, pružnost dostatečná, tažnost dobře, žmolkování uspokojivě, vybíjení statické elektřiny nedostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 140 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (48 %).

Zde můžete vidět cenu Bellinda die passt 20, matt tights.

Zdroj: Nejlepší silonky

H&M Sheer Tights Semi Shiny (2 páry)

Punčochové kalhoty H&M Sheer Tights Semi Shiny (2 páry) mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dostatečně, pružnost nedostatečně, tažnost dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 49 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena uspokojivě. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu H&M Sheer Tights Semi Shiny.

Zdroj: Nejlepší silonky

Lindex Tights Matt (2 páry)

Punčochové kalhoty Lindex Tights Matt (2 páry) mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost dobře, tažnost velmi dobře, žmolkování nedostatečně, vybíjení statické elektřiny velmi dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 0 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (67 %).

Zde můžete vidět cenu Lindex Tights Semi Shine.

Zdroj: Nejlepší silonky

Lindex Tights Semi Shine

Punčochové kalhoty Lindex Tights Semi Shine mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost uspokojivě, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny uspokojivě. Čas potřebný pro vybití náboje je 115 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (60 %).

Zde můžete vidět cenu Lindex Tights Semi Shine.

Zdroj: Nejlepší silonky

Elite Aloe vera Aliana

Punčochové kalhoty Elite Aloe vera Aliana mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost dostatečně, tažnost dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny dostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 120 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (57 %).

Zde můžete vidět cenu Elite Aloe vera Aliana.

Zdroj: Nejlepší silonky

Co je Antižilka

Antižilka je krém, který ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty, k nimž dochází při ztrátě elasticity pokožky. Krém obsahuje účinné látky z pagaštanu a ginkga, jež zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Výtažky z arniky, levandule a čajovníku pomáhají vstřebávat už popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Mast Antižilka je slovenský výrobek a 150 gramů masti stojí 12 €. Objednat si ho můžete zde: krém Antižilka cena.

Zdroj: Krém Antižilka

Účinky

Kyselina hyaluronová je v podstatě zodpovědná za pružnost vaší kůže. Plní funkci zásobníku vody, která se ukládá v tělesných buňkách. S přibývajícím věkem se začínají tvořit vrásky, kůže je méně pružná, a to je právě následek klesající hladiny kyseliny hyaluronové. Tu je naštěstí možné doplňovat pomocí tablet a tím zamezovat ochablosti kůže.

Kyselina hyaluronová nemá vliv pouze na krásnou pleť, ale je také důležitou součástí kloubní tekutiny. Pomůže vám tedy i při osteoporóze kolen, umožní bezbolestný pohyb kloubů.

Zdroj: Kyselina hyaluronová v tabletách

Vodová ondulace – postup

Techniky vodové ondulace

  • natočení na natáčku
  • kroužkování
  • kladená vlna
  • foukaná vlna
  • foukaná do varu účesu
  • splétání do copánků

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlasu dáme požadovaný tvar – natočíme jej na natáčku, usušíme a vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Při ručně pokládané vlně se mokré vlasy učešou do požadovaného tvaru vln. Než se položí první vlna, tak se vlasy trochu uvolní, aby bylo možné zjistit přirozený spád vlasů. První vlna musí být orientována doleva, nebo doprava v souladu se směrem růstu vlasů. Pokud se vlny pokládají po celé hlavě, tak se vlna klade vždy z jedné strany na druhou. Teprve poté se začne s další vlnou do opačného směru. Vlny v požadovaném tvaru se upevňují pinetami nebo hřebínky na upevňování vodové vlny.

Vytváření foukaného účesu vysoušecím hřebenem se provádí podobným způsobem jako ručně pokládaná vodová vlna. Pro foukanou vlnu je důležitým předpokladem ovládání techniky pokladené vodové vlny. U foukané vlny se dosahuje většího objemu než u ručně pokládané vlny a hrany vln nejsou tak ostré. Vlny pak působí přirozeněji a měkčeji.

Kroužkování

Kroužkování vlasů je nejstarší a osvědčený způsob práce, kterým vznikají po usušení přirozené kadeře, lokýnky nebo vlny. Kroužky jsou lokny, které se tvarují prsty. Rozlišujeme dvě základní techniky kroužkování: od pokožky a od konečků vlasů.

Kroužkování od konečků vlasů

Výsledkem tohoto postupu jsou plošně přilehající časti účesů. Pokud jsou uspořádány v řadách ve střídavém směru, tak vznikají vlnité části účesu nebo celé vlnité účesy. Pro velmi dlouhé a kudrnaté vlasy není tato technika vhodná. Průměr kroužků určuje pramen vlasů, který se odděluje, pružnost vlasů a šířku vlny.

Kroužkování od pokožky

Vytvářejí se jím objemné, husté účesy. Čím větší objem požadujeme u kořínku vlasů, tím větší musí být úhel mezi partií vlasů a hlavou. Průměr kroužků určuje velikost pramenů. Ta je rozhodující pro objem účesu a pružnost vlasů.

Vedle výše uvedených technik existují ještě další varianty kroužkovaní, které se odvozují buď od kroužkování od pokožky, nebo od konečků, například kroužkování u kořínků vlasů, kroužky na konečcích vlasů, harlekýnské kroužky.

Všechny kroužky se zásadně připevňují pinetami. Aby nebylo na lokně vytlačené místo, nesmí se pineta dávat přes celý kroužek. Při kroužkování je používaní pinet klasickou upevňovací technikou. Kroužky lze ale vytvářet i běžnými nebo speciálními natáčkami. Obě dvě tyto možnosti se hodí pro dlouhé, ztrvalené nebo přirozeně kudrnaté vlasy. Kroužkování patří ke klasickým technikám práce při změně tvaru vlasů, ale ani zde nejsou kreativitě kadeřníka kladeny žádné meze.

Průměr natáček je také zde rozhodující pro pružnost a šířku vln, popřípadě velikosti loken. Výběr průměru natáček a uspořádaní natáček se řídí podle požadovaného účesu.

Natáčení vlasů na natáčky

Natáčky jsou nejběžnější pomůcky pro vytváření objemnějších částí účesu. Průměr natáčky určuje pružnost loken a vln:

  • malý průměr – velká pružnost;
  • velký průměr – menší pružnost.

Natáčení na natáčky se provádí s ohledem na potřebný úhel mezí partií vlasů a vlasovou pokožkou, správnou šířkou a tloušťkou partií vlasů.

Zdroj: Ondulace vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP