Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PSYCHOSOMATICKÉ PŘÍČINY NEMOCÍ SEZNAM

OBSAH

Příčiny

Psychosomatické příčiny nemocí vznikají, pokud tělesné zdravotní obtíže přetrvávají a pokud biologický samoléčivý potenciál člověka z psychických nebo sociálních důvodů selhává, a naopak dlouhodobé tělesné potíže vedou k duševní zátěži, která se může projevit psychickými problémy. K léčení psychosomatických zdravotních obtíží je třeba komplexní, takzvaný celostní přístup k pacientovi, při němž se spojí specialisté z různých oblastí somatické medicíny, psychologie a psychiatrie. Jejich úzká spolupráce může vést k porozumění příčin nemoci a k její léčbě. Většinou je dokonce obtížné určit, kde je prvotní příčina nemoci. Téměř každá nemoc je totiž důsledkem kombinace fyzických, psychických a sociálních vlivů současně působících na člověka. Při celostní léčbě nemocí a péči o zdraví je proto potřeba věnovat se zároveň dobré kondici těla i duše.

Zdroj: Psychosomatická deprese

Poradna

V naší poradně s názvem BIOMODULAČNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Habanec.

Dobrý den, chci se zeptat, zda je biomodulační léčba vhodná, či možná u myopatie druhého typu, při souběhu obou podtypů. V případě, že ano, jak kde a koho kontaktovat. Předem děkuji.
S pozdravem Milan Habanec

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Biomodulační léčba může být účinná všude, kde panuje důvěra v tuto metodu a důvěra v lékaře, který ji provádí. Jde o metodu soustřeďující se na psychosomatické příčiny zdravotního problému. Pokud biomodulační léčba nepomůže, tak určitě neuškodí. Pro podrobnosti k této léčbě můžete kontaktovat nestátní zdravotnické zařízení Endala.
Adresa: Na Příkopě 998/31
110 00 Praha 1, pasáž Broadway budova A, I.patro
Telefon: +420 225 113 355
Mobil: +420 604 226 652
E-mail: recepce@endala.cz
Pracovní doba
pondělí – čtvrtek: 8:00 – 20:00 hodin pátek: 8:00 – 16:00 hodin

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Biomodulační léčba

Definice psychosomatického onemocnění

Psychosomatické onemocnění je onemocnění, při kterém se psychické problémy projeví navenek jako tělesné nemoci. Dostaví-li se tělesné obtíže vlivem dlouhodobého stresu, postižený vyhledá lékaře. Pro zdravotní potíže psychického původu je charakteristické, že výsledky jsou v normě, nejsou zjištěny žádné abnormality. Pacient se dozví, že je zdravý, přestože jeho potíže přetrvávají. Podle některých odborníků je až 70 % všech tělesných potíží psychického původu. Starosti, nespokojenost, stres představují pro naše tělo takovou zátěž, že se s ní nedokáže vyrovnat jinak než vznikem nějakého tělesného problému. Nejčastější příčinou psychosomatických onemocnění bývá dlouhotrvající stres, nedostatek spánku, nedostatek času na aktivní odpočinek, starosti, obavy, strach.

Zdroj: Psychosomatická deprese

Diskuze

V diskuzi PLICNÍ CHLAMIDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Brož.

Dobrý den mám kamaráda který je na kyslíku 2 roky a plíce mu jdou na 45%
a léčí se na plicní chlamidie je možno to od něho dostat asi 3x jsem ho s manželkou navštívili jestli bychom se neměli dát vyšetřit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Allohová.

Dobrý den,

ano nakazit se můžete a velice snadno, stačí aby na vás dotyčný zakašlal či kýchl, což je při této velice INFEKČNÍ nemoci normální a můžete to tzv.chytit. Důležité je jak funguje vaše imunita. Máte-li podezření, nechte si udělat krevní testy u obvodní lékařky, příznaky nemoci, kašlání, kýchání, bolest hlavy, dále nemoc může postupovat bolestí kloubů, astmatem, RS atd. Vždy záleží na vaší imunitě. Renata Allohová r.allohova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Plicní chlamidie

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem KAMBODŽA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Sýkorová.

Dobrý den,syn byl na tři týdny v Kambodži.Vrátil se 27.3.2014.,
Chtěla bych se zeptat jak dlouh trvá karantén a jestli musí být nějaké vyšetření.Je rozvedený a bývalá žena trvá na potvrzení o jeho zdravotním stavu,kvůli synovi,kterého si bere jednou za 14dní na víkend.Jinak mu nevydá.Má strach aby jej nenakazil.
prosím Vás o radu, děkuji s pozdravem Sýkorová Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obvykle se exotické nemoci projeví nejpozději do jednoho měsíce od návratu. Ovšem můžou nastat situace, kdy je nakažený člověk jen přenašeč bez zjevných příznaků a to může být skutečně nebezpečné. Pro jistotu doporučuji zajít do nějakého centra cestovní medicíny a poradit se tam s nimi o možných vyšetřeních. Seznam center cestovní medicíny je tady www.ockovacicentrum.…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kambodža

Příznaky

Příznaky psychosomatických onemocnění jsou varovnými signály těla, které nám mají říci, že je třeba něco změnit, něco napravit. Příznaky psychosomatických onemocnění jsou velmi pestré. Nejčastější psychosomatické projevy jsou:

  • chronické bolesti (hlavy, břicha, zad či kloubů)
  • chronická únava
  • brnění končetin nebo v obličeji
  • gynekologické obtíže (například silný premenstruační syndrom)
  • kožní problémy a ekzémy
  • astma
  • vředová choroba žaludku
  • vysoký krevní tlak, bušení u srdce, nepravidelnost srdečního rytmu
  • píchání na hrudi a dušnost
  • nespavost
  • ulcerózní kolitida nebo Crohnova choroba
  • bušení srdce, píchání na hrudi, dušnost
  • nechutenství nebo nadměrná chuť k jídlu
  • zažívací obtíže (průjem, zvracení, žaludek na vodě)
  • jiná onemocnění, která se vrací

Zdroj: Psychosomatická deprese

Diskuze

V diskuzi LEČITELÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miro Záhor.

Není léčitel jako léčitel.Bez odborných znalostí a letitých zkušeností je to riskantní volba k někomu jít.Nejlepší je zjistit si preference a nebo doporučení o úspěšných terapeutech.

Vyzkoušet si můžete třeba adresu I.De@seznam.cz

kde vám z ofocených očí zjistí nejen vaše zdravotní problémy,ale i příčiny a navrhnou řešení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miro Záhor.

Je to fakt.

Zdroj: diskuze Re: lečitelé

ANSAMYCINY

Do této skupiny se řadí dvě antibiotické látky a to GELDANAMYCIN A HERBIMYCIN. Zatím se obě látky využívají v experimentální protinádorové léčbě. Přesné nežádoucí účinky ještě nejsou známé.

Zdroj: Seznam antibiotik

Poradna

V naší poradně s názvem NEKOMPLETNÍ SEZNAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Venuše.

Tento seznam není kompletní, mnoho nehrazených léků chybí! např. Detralex, Gopten, Vitacalcin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, zde jsou uvedeny jen volně prodejné léky, které od července 2012 nebudou hrazeny zdravotními pojišťovnami. Léky, které zmiňujete, jsou na lékařský předpis a proto v tomto seznamu nejsou. Vitacalcin v seznamu uveden je, mezi léky s názvem K až Z.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nekompletní seznam

ZÁNĚT KŮŽE

Projevy

Projevují se zarudlou barvou, svěděním, případně je kůže pokrytá šupinkami, které mohou i hnisat.

Příčiny

Záněty kůže jsou obvykle následkem nějakého zapaření, otlaků a jiných onemocnění.

Léčba

Součástí léčby je odstranění příčiny a zároveň vyčištění postiženého místa.

Prevence

Prevence je v takovémto případě obtížná, chovatel by měl jen hlídat prostředí, ve kterém se králík pohybuje, jestli není stelivo mokré, povrch jestli je vhodný atd.

Nakažlivost

Ne

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY NEMOCÍ ŽLUTÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirošová Naďa.

dobrý den prosím pěkně náš syn 15měsíců měl týden průjmy teplotu 24h a zvracení párkrát,viroza přešla,ale jeho jazyk je žlutý až nahnědlý.Co by to mohlo znamenat???Moc vám děkuji za odpověď.Syn je kojený.

Moc děkuji za každou radu a pomoc.Jirošová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčiny nemocí žlutý jazyk

MONOBAKTAMY

Do této skupiny antibiotický látek patří AZTREONAM (obchodní název antibiotika Azactam). Monobaktamy se užívají proti gramnegativním aerobním bakteriím. Nežádoucími účinky u nich jsou nevolnost, průjem, vyrážka.

Zdroj: Seznam antibiotik

Diskuze

V diskuzi LEČITELÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tamara Polanski.

Milý Honzo,

vzhledem k tomu, že se ve své profesi přímo použvám vlastní metodu práce s energiemi a s informacemi v nich uložených a v oblasti zdraví se zaměřuji na odstranění příčin nemoci, mohu potvrdit účinnost této metody, přesto, že je jiná než oficiální medicínský přístup. Je vhodná pro každého, kdo připustí, že příčiny potíží nalézáme v psychice a pokud uzdravíme Duši, je možné, aby se uzdravilo i tělo. Nejedná se jen o řešení nemocí - např.lupénka, rakovina aj., ale také potíží ve vztazích, neúspěchů, negativních emocí, práce, celé vlastní budoucnosti apod. Více na www.tamarapolanski.cz.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: lečitelé

Červené ve slabinách

Kopřivka je toxicko-alergické onemocnění charakteristické rychlým vznikem svědivých edematózních kožních změn.

Příčiny jsou imunologické (přecitlivělost na biopreparáty, léky, krmivo, toxiny vnitřních parazitů a bodavého hmyzu) a neimunologické (psychogenní faktory, dráždivé chemické sloučeniny, fyzikální příčiny – tlak, chlad, teplo, genetické abnormality).

Projevy jsou edematózní prosáknutí kůže s různou svědivostí a velmi rychlý nástup účinku, tvorba kožních pupenů, zježení srsti. Kopřivkové změny jsou nejrůznější velikostí a tvaru.

Prognóza je příznivá.

Zdroj: Psí nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem NÁHLÉ POCENÍ,BEZ PŘÍČINY?JDU DO ČTVRTÝCH ANTIBIOTIK. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra123.

Vážený pane léčiteli.Došla mě další věc,která asi komplikuje můj zdravotní stav.Chyba je asi na mé straně,ale neudělala jsem to schválně.Brala jsem dlouhodobě medrol/ od revmatologa,on mě ho dovolil přestat brát po 3 letech,přibývala jsem na váze a otékala jsem.brala jsem nejnižší sílu Medrolu.Neřekl,že postupně nebrat a další lék Lyrica 135 mg.jsem měla od neurologa na neuropatii,tu jsem vysadila sama,když jsem měla potíže s vyléčením močových cest.Zatajila jsem to v nemocnici,na kapačkách.Lyrica mě také dělala hodně vedlejších problémů.teprve te´d mě došlo,že to pocení,ta stálá vlhkost těla,která neustupuje může být z toho.Poradíte co s tím,nechci se k těmto lékům už nikdy vracet.nedělaly mě dobře.Děkuji předem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypravte se za svým revmatologem a sdělte mu svou současnou situaci s užíváním léků, které Vám předepsal. Poraďte se s ním o svých komplikacích s pocením a také o tom, jak máte dál postupovat v léčbě neuropatie. Vezměte s sebou seznam všech léků a doplňků stravy, které užíváte nebo hodláte užívat. Určitě najdete řešení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náhlé pocení,bez příčiny?

Příčiny žlutého jazyka

Silný žlutý povlak může být známkou zažívacích problémů, jako je zácpa. Pokud je povlak suchý, bývá obvykle problém v žaludku a střevech, pokud je mokrý, jde o přebytek hlenu. Tenký žlutý povlak může znamenat plicní infekci.

Zdroj: Nemoci jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM NÁROK NA DÁVKY PŘI NEMOCI S CROHNOVOU NEMOCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richterová Iveta.

Dobrý den mám nárok na dávky při nemoci s crohnovou nemocí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Obecně ne. Ale záleží na tom, jak vám nemoc komplikuje výkon pracovní činnosti. To je u každého člověka individuální a záleží na tom, jak to zváží posudkový lékař. Částečný invalidní důchod by při této diagnóze mohl být přiznán. Zeptejte se na podrobnosti svého praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám nárok na dávky při nemoci s crohnovou nemocí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP