Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

RAJSKÝ PLYN PRODEJ


Použití rajského plynu

Rajský plyn (Entonox) můžete dostat kdykoliv během porodu. Směs lze dýchat pomocí masky nebo náustku, a to vždy přes antibakteriální filtr. V počátečním stadiu porodu se však doporučují jiné prostředky k odvedení pozornosti od bolesti, například dechová cvičení, chození nebo jemné pohupování na porodním míči. Rajský plyn se používá především v poslední fázi porodu, aby se zmírnila velká bolest.

Zde nabízíme přesný postup, jak se rajský plyn používá:

  • použijte náustek nebo masku;
  • přes náustek nebo masku rovnoměrně a zhluboka dýchejte;
  • dýchejte, dokud se nedostanete do stadia, ve kterém se vám točí hlava – v této fázi sejměte masku nebo náustek;
  • během několika vteřin se budete cítit naprosto normálně.

Ke správnému načasování je potřebná praxe. Rajský plyn se dostává do krve asi po 30 sekundách. Jakmile se objeví kontrakce, začněte vdechovat rajský plyn. Pokud budete čekat s dýcháním na bolestivé kontrakce, účinky rajského plynu se objeví mezi kontrakcemi. Rajský plyn by se neměl vdechovat mezi kontrakcemi nebo po dlouhou dobu, protože může dojít k závratím a k mravenčení.

Zdroj: článek Entonox alias rajský plyn

Poradna

V naší poradně s názvem NARKOZA U ZUBAŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,

syn má 23 let. V 15 letech byl naposledy ošetřen u zubního lékaře, kdy mu zubař omylem ošetřil zdravou stoličku a on si vytrpěl dost bolesti a vzal spoustu Ibalginu , než se ten bolavý zoubek vyléčil. Od té doby u zubaře nebyl. Má panickou hrůzu ze zubaře. Zuby ho bolívají víckrát do roku, bere nějaké léky, bylinky ...Mám strach o jeho chrup. Je možné jeho vyšetření pod citlivou narkózou a následná léčba? Jsou tyhle zákroky hrazeny pojišťovnou? Syn je registrován u RBP-213. Chtěla bych mu pomoct, jeho strach je obrovský.

Prosím, poraďte. Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ve třiadvaceti letech je již plně odpovědný za své chování a nijak ho nelze nutit k prohlídce u zubního lékaře. Existují určité techniky, které zubař může použít pro zklidnění pacienta, jako je rajský plyn nebo sedativa. Ale není možné aplikovat celkovou anestezii, aby se omezil jeho odpor k zubnímu lékaři. Můžete se synem o tom diskutovat a přirozeně ho přimět k ošetření zubů. Když se Vám to nepovede, tak to za Vás dříve nebo později udělá nesnesitelná bolest, která ho donutí jít k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Narkoza u zubaře

Vedlejší účinky narkózy podle věku

Do pacientova hrtanu se zavede plastová kanyla, kterou proudí narkotizační médium. Příprava na operaci začíná návštěvou anesteziologa, který zjišťuje všechny potřebné údaje k provedení narkózy, tedy prodělané choroby, užívané léky, vztah k nikotinu a alkoholu. Před operací dostane pacient uklidňující tabletku a může být dopraven na operační sál. Následuje nitrožilní injekce, která vyvolá během několika sekund útlum vědomí. Další injekce ochromí svalovou činnost, aby bylo usnadněno vložení kanyly do hrtanu. Teprve potom do těla operovaného proudí vlastní narkotizační plyn. K narkóze dnes slouží složitá směs asi padesáti substancí, obsahující hypnotika (pro útlum vědomí), látky ke zmírnění bolesti a relaxanty (k uvolnění svalstva). Protože narkóza vyřazuje z činnosti i dýchací svaly, je třeba pacienta napojit na přístrojové dýchání. Moderní narkóza umožňuje mnohem přesnější dávkování a zaručuje vysokou bezpečnost a minimální škodlivost.

Během operace je pacient neustále udržován na příslušné anestetické úrovni. Přesto se ve výjimečných případech může stát, že během operace vnímá okolí (což neznamená, že také cítí bolest), hlasy lékařů nebo zákroky na svém těle. Pozdější vzpomínky na tyto stavy mohou vyvolávat úzkost, nespavost a deprese. Byl zaznamenán i případ muže, který během operace dával pohybem palce u nohy lékařům znamení, že je při vědomí. Aby se podobným případům předcházelo, má se práce anesteziologů v budoucnu opírat o detailní počítačové vyhodnocení narkózy. Podle intenzity naměřených elektrických proudů v mozku lze pak určit hloubku narkózy na čtrnáctibodové stupnici.

Celková anestezie zahrnuje:

  • hypnotickou složku (ztrátu vědomí): umožní nevnímat bolest a k tomu slouží intravenózní (injekce) nebo inhalační anestetika;
  • analgezii: odstranění vnímání bolesti a nežádoucích reflexních odpovědí organismu, které by mohly operaci zkomplikovat;
  • svalovou relaxaci: potřebné uvolnění svalů je závislé na typu prováděné operace;
  • vegetativní stabilizaci: zajišťuje zmírnění stresové reakce organismu na šok z provedeného zákroku.

Při náročnějších operacích musí být také vyřazeno samovolné dýchání, které je pak nahrazeno dýchacím přístrojem. I během operace jsou anestetika pravidelně doplňována, aby byla udržena správná hladina bezvědomí.

Nejznámějším plynným anestetikem je oxid dusný, bezbarvý plyn nasládlé chuti, který je běžně známý pod pojmem rajský plyn. V současné době je nejpoužívanějším inhalačním anestetikem látka zvaná isofluran. Při inhalování anestetik putují plyny do plic a dýchacích cest, odkud se dostávají do krve, která je dopraví až do mozku a k orgánům. Při anestezii zaváděné ni

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Vliv narkózy na mozek

Příběh

Ve svém příspěvku HUBNUTÍ PODLE MANČINGOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

28 denní očistný program podle Antonie Mačingové je účinná očistná kůra na 28 dní.



Mačingová dieta a detoxikační mančingová dieta - jídelníček na 28 dní:

1. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Brokolice s česnekem, strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy , strouhaný sýr
2. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem, strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Salát z červené řepy , strouhaný sýr
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky , med
Oběd: Mrkvová perkelt, strouhaný sýr
Večeře: Prokládána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové lusky česnekem, strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Fazolové lusky se zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem, vařené vajíčko
7. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd? Salát z červení řepy, vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt, strouhaná sýr
8. DEN Snídaně:BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem, nízkotučný sýr
Večeře: rychlá hrachová polévka
10. DEN Snídaně: Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy, vajíčko
11. DEN Snídaně: BIO bílý jogurt, vlašské ořechy, med, skořice
Oběd: Fazolové lusky, vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN Snídaně: Kiwi, banán, ořechy, med, mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, med, hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt, sýr
Večeře: Boršč
14. DEN Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíc chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, se zázvorem a strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN Snídaně: Šťáva z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohlíky, med a ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
16. DEN Snídaně? Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Zeleninová polévka, fazolové lusky, salát s červené řepy
Večeře: Mozzarella, rajče nebo okurky
17. DEN Snídaně: vařené jáhly, ořechy, sušené švestky, med
Oběd: Zeleninová polévka, prokládaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt, ořechy, med
Oběd: Vařená červená řepa, tuňák, cibule
Večeře: Salát z červené řepy, smažená krutí prsa obalena v mletých vlašských ořechách
19. DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko , ořechy, med
Oběd: Celerové hranolky, filety s mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt, strouhaný sýr, brokolice s česnekem
20. DEN Snídaně:Mrkev, jablko, ořechy, hrozinky, med
Oběd: Celerové h

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar.

Děkuji za jídelníček i s recepty. Pomáhá. D.

Zdroj: příběh Hubnutí podle mančingové

Co jiného bych měla vědět o rajském plynu?

  • Pravděpodobně bude plyn veden přes náustek. Je možné, že vám bude nabízena gumová maska způsobující nevolnost.
  • Náustky a filtry jsou na jedno použití, takže byste měla být jediným uživatelem. Některé nemocnice používají náustky a filtry opakovaně. Pokud se vám nezdá náustek a filtr čistý, požádejte o nový.
  • Mezi kontrakcemi se doporučuje používat balzám na rty a doplňovat tekutiny, aby byla vaše ústa vlhká.
  • Pokud budete rodit doma, ujistěte se, že jsou náustek i trubice v provozuschopném stavu. Měla byste si překontrolovat, zda máte dostatek rajského plynu.
  • V druhé fázi porodu se nedoporučuje užívat rajský plyn nebo se doporučuje jen malé množství směsi na začátku kontrakce, aby nebylo narušeno soustředění se na každé tlačení. V této fázi by vám měla porodní asistentka poskytnout především radu a podporu.
  • Pokud vám rajský plyn nepomáhá s úlevou mezi kontrakcemi, nevadí, můžete vyzkoušet něco jiného. Místo rajského plynu lze použít léky na úlevu od bolesti.

Zdroj: článek Entonox alias rajský plyn

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Bednář.

prosím,jsem tři dny po skončené radioterapii močového měchýře a mám stálé nucení na stolici a velké křeče.Ve střevech žádnou stravu nemám,ale nucení mám stále.Nevím,jestli se tomu říká průjem,ale jde ze mě nějaký hlen někdy i nepatrné stopy krve.Prý je to následek po radioterapii.Můžete mi prosím sdělit,jak dlouho tento stav potrvá a co proti tomu se dá dělat? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Váš stav se nazývá chronická radiační enteritida. Je to odborný termín pro dlouhodobé poškození funkce střev, které může vzniknout po radiační terapii. Tyto následky mohou vést k chronickému průjmu, inkontinenci a střevní urgentnosti. Často k tomu dochází po léčbě různých druhů rakoviny, které vyžadují radiační terapii do břišní oblasti. Tyto nežádoucí účinky se mohou vyskytovat měsíce nebo dokonce roky po ukončení léčby.

Následující návrhy vám pomohou zvládnout chronický průjem:

1. Pokud se jedná o nový příznak, informujte o tom svého lékaře. Váš lékař vám může pomoci určit, zda je tento váš stav léčitelný a v případě potřeby předepsat léky k jeho zvládnutí.
2. Požádejte svého lékaře, aby vás zkontroloval na infekci C. diff (Clostridium difficile). C. diff je následek přerůstání normálních GI bakterií a může způsobit vážné průjmy a křeče v břiše.
3. Každý den vypijte nejméně 3 litry (12 šálků) tekutiny, aby nedošlo k dehydrataci. Pijte tekutiny ohřaté na pokojovu teplotu a pomalu je popíjejte po celý den. Vyhněte se pití velkého množství najednou a vyhněte se sladkým nápojům, jako je džus a limonády. Ty mohou zhoršovat průjem. K pití vyzkoušejte masový vývar, kávu bez kofeinu, čaj bez theinu a vodu. Vyhněte se alkoholu a kofeinu.
4. Jezte malá, častá jídla a občerstvení. Vyhněte se konzumaci velkých jídel, která by příliš mnoho zatěžovala trávicí trakt.
5. Zaznamenejte, co a kolik jste toho snědl, ať už jsou to jídla domácí nebo z restaurace, jejich teplotu a denní dobu konzumace. Uveďte i přesné podrobnosti o příznacích, které se u vás objeví. Pak deník vezměte k lékaři a promluvte si s ním o jídle a symptomech. Lékař vám pomůže určit, co vyvolává nepříjemné příznaky. Identifikace příčin může trvat několik týdnů, takže buďte trpěliví!
6. Projděte si se svým lékařem všechny doplňkové a alternativní terapie, které používáte, jako jsou speciální čaje, vitamíny, minerály, bylinné doplňky a další živiny. Některé byliny a doplňky stravy mohou způsobit průjem.
7. S lékařem si také promluvte o možných lécích proti průjmům. Imodium nebo jiná protiprůjmová léčba umožní jíst pestřejší stravu.
8. Co nejdříve doplňte stravu psylliem, guarovou gumou, inulinem nebo jiným rozpustným vlákninovým produktem. Začněte jednou dávkou denně, podle pokynů v balení. Později pak dávku zvyšte.
9. Změňte současně pouze vždy jeden aspekt své léčby. Například změňte léky proti průjmům nebo příjem potravy, ale ne obojí najednou. To vám umožní vyhodnotit, co funguje a co ne.
10. Občerstvení můžete založit na suchých slaných jídlech, jako jsou slané sušenky nebo suchý toast.
11. Vyhněte se těžko stravitelným jídlům, jako je popcorn, hrášek, kukuřice a syrová zelenina. Patří sem brokolice, květák, zelí, růžičková kapusta, kapusta, mangold, cibule, česnek a pór.
12. Vyhněte se kořenitým jídlům, pokud zhoršují váš průjem
13. Vyvarujte se potravin bez cukru a žvýkaček a cukrovinek vyrobených z cukerných alkoholů, jako je sorbitol, mannitol a xylitol. Cukrové alk

Zdroj: příběh Dlouho trvající průjem.

Jaké jsou nevýhody rajského plynu?

Rajský plyn je bezpečný a používá se během porodu. Případné vedlejší účinky zmizí, jakmile ho přestanete vdechovat. Nevýhody zahrnují:

  • mírné bolesti;
  • ospalost, závratě nebo nevolnost;
  • brnění, mravenčení a dočasné svalové křeče nebo křeče v zápěstí a hlezenním kloubu;
  • vysušení úst po dlouhodobém použití;
  • zastavení nebo zablokování průchodnosti plynu v trubici, způsobené pohybem matky při porodu;
  • načasování správného účinku při vrcholu stahů.

Zdroj: článek Entonox alias rajský plyn

Poradna

V naší poradně s názvem ERISYPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doris CHALUPOVA.

Dobrý den, chci se zeptat jestli při opakovaných erisylelech může pomoct plazmová terapie. Děkuji Chalupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pouze koagulaci argonovou plazmou lze považovat za účinnou metodu profylaxe nekrotických a hnisavých komplikací erysipelu zejména u pacientů s vysokým rizikem těchto komplikací.
Co je argonová koagulace? APC je postup, který využívá ionizovaný plyn argon k vyvolání srážení krve a k vytvoření zdravé zjizvené tkáně v postižené oblasti. Argonová koagulace je dostupná ve větších zdravotnických zařízeních a provádí ji vždy lékař, proto vše prodiskutujte se svým ošetřujícím lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Erisypel

Recepty

Recepty při žlučníkové dietě nemusí být monotónní. Svůj jídelníček můžete obohatit o chutná, a navíc i zdravá jídla. Spousta receptů žlučníkové diety je dostupných na internetu. Mějte ale na paměti, že každý člověk je originál, takže co může konzumovat jeden, druhému může způsobit bolesti.

Pomoci s výběrem receptů pro žlučníkáře může tato kuchařka, která vám poradí, co vařit při žlučníkové dietě. Výtečné jsou pak recepty na kuřecí maso v této kuchařce.

A co třeba naše kuchařka? Zde je několik tipů na vhodné recepty:

Zapečené těstoviny se špenátem

Ingredience: 300 g těstovin, 1 balení mraženého špenátu, 2 bílky, 100 g eidamu (20%), sůl, máslo

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ale tak, ať nejsou úplně uvařené. Mezitím rozpustíme v hrnci špenát a necháme chvíli vařit. Lehce osolíme a můžeme přidat i trošku másla. Nastrouháme sýr na struhadle. Mísu na zapékání vymažeme máslem a vkládáme vrstvu těstovin, špenátu a strouhaného sýra. Opakujeme ještě jednou, poté zalijeme směsí dvou rozmíchaných bílků se solí (ne sníh) a nakonec posypeme sýrem. Pečeme v troubě asi 20 minut. Recept je koncipován na 4 porce.

Šunková pomazánka

Ingredience: 250 g šunky s podílem masa 93–95 %, 200 g čerstvého sýra Cottage light, 1 rovná kávová lžička rajského protlaku, sůl, hladkolistá petržel

Postup: Do nádoby dáme šunku pokrájenou na menší, asi centimetrové čtverečky. Přidáme čerstvý sýr a rajský protlak. Vše rozmixujeme do hladka. Ochutnáme a trochu dosolíme. Ještě jednou, krátce, pustíme mixér nebo sekáček, přidáme rozsekanou nať z petržele a máme hotovo.

Kuřecí maso ve špagetách

Ingredience: 100 g kuřecích prsíček, 2 rajčata, rajský protlak, 50 g strouhaného eidamu, mletá sladká červená paprika, mletý kmín, petrželová nať, špagety

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, okořeníme je a dusíme v trošce vody. Přidáme k nim na kostičky nakrájená rajčata. Až bude maso měkké, přidáme rajský protlak (cca 2 polévkové lžíce) a petrželovou nať. Omáčka by neměla být moc vodnatá. Při servírování omáčkou polijeme špagety, které posypeme sýrem. Tento jednoduchý a chutný recept je určen pro jednu osobu.

Salát z červené řepy

Ingredience: uvařená červená řepa, špetka soli, sýr Cottage light, hrst nasekané hladkolisté petrželky

Postup: Uvařenou řepu nastrouháme, lehce osolíme. Přidáme nasekanou petrželku a dle chuti sýr Cottage light. Vše promícháme. Můžete podávat k bramborové kaši s plátkem libového masa.

Treska se sýrem

Ingredience: 150 g tresky, 50 g tvrdého sýra (do 30 %), 1 citron, sůl, kmín, brambory, máslo

Postup: Rybu omyjeme a osušíme, poté ji položíme na plec

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Vhodné potraviny při žlučníkové dietě

Příběh

Ve svém příspěvku VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa83.

Ahoj holky, tak si tady ctu vasi diskusi. právě včera jsem si nechala poslat všechny tři dávky Silgardu. Mylím si, že je lepší, protože působí proti 4 serotypům toho papilomaviru, kdežto Cevarix jen proti 2. Je mi uz 25 let a tak jsem dost váhala, jestli do toho mám jít nebo ne, ale pak jsem si řekla, že náhoda je blbec, pak někdy v 50 oněmocním a budu si vyčítat, že jsem se nenechala naočkovat a jěště k tomu přispěl fakt, že rodiče mého kamaráda mají lékarnu a dali mi všechny tři dávky za 8000 a tomu se už nedalo odolat...


Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dolores Ibaruri.

Po ověření vaší IP adresy dávame podnět k zahájení trestního stíhání pro neoprávněný prodej vakcíny na předpis bez předpisu. A vzhledem k tomu, že zdravotní pojištovny přispívají na tuto vakcínu, není ta vaše částka nijak luxusní. :-(

Zdroj: příběh Re: vakcina Silgard

Rekonvalescence po operaci sítnice

(nemoci: odchlípnutí sítnice, makulární degenerace)

Po operaci odchlípnuté sítnice oka obvykle zůstává pacient nějakou dobu pod dohledem v nemocnici, ale ani po návratu domů není možné, aby se okamžitě zapojil do pracovního procesu, je třeba klidový režim i po dobu několika měsíců.

I po operaci oka postiženého makulární degenerací je nutné strávit nějaký čas v nemocnici pod dohledem, obvykle pacienta navíc čeká trávení tohoto času v poloze na břiše, či v předklonu s pohledem dolů. I doma je poté nutné zachovat po nějakou dobu klidový režim.

V některých případech je ale u těchto chorob možné provést daný zákrok ambulantně pod lokální anestezií, využívají se k tomu prostředky vnitřní tamponády, které pomáhají k tomu, aby se sítnice správně zahojila při odchlípení sítnice a při edému. Lékař k zákroku může využít expanzní plyn, nebo silikonový olej. Expanzní plyn se vstřebává postupně asi měsíc, po celou dobu ale brání správnému vidění. Silikonový olej se vstřebat nedokáže a je nutné ho z oka po půl roce vypustit. V rámci pooperačního režimu si musí pacient pravidelně kapat oční kapky, udržovat tělo v poloze, kterou mu stanoví lékař a rozhodně nechodit do zakouřeného a prašného prostředí, ani do bazénu a sauny.

Zdroj: článek Nemoci oční sítnice

Příběh

Ve svém příspěvku BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michalina.

Dobrý den, mám na prodej petrolej z Ukrajiny, který jsem koupila od paní/slečny také doporučení k léčení. Objednala jsem na více stranách tak mám navíc mohu Vám ho nechat jestli je to aktualní 627,-.250ml. S pozdravem Baloushová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka .

michalina: mela bych zajem koupit mate jeste na prodej?

Zdroj: příběh Bílý petrolej

Stolice páchne jako čpavek

Amoniak je silně páchnoucí plyn. Zápach čpavku můžete znát z domácích čističů nebo čističů oken, protože tyto produkty často obsahují čpavek. Tento plyn může také zapáchat jako stará moč.

Tlusté střevo produkuje amoniak, když tráví bílkoviny. Játra ho pak neutralizují a pomáhají tělu se ho zbavit. Zápach amoniaku ze stolice může signalizovat problém s játry, což by mohlo nasvědčovat onemocnění jater.

Některé typy bakterií v tlustém nebo tenkém střevě mohou také vytvářet vysoké hladiny amoniaku. Proto stolice páchnoucí po čpavku může být známkou nerovnováhy mezi „dobrými“ a „špatnými“ bakteriemi v trávicím systému. Tyto nerovnováhy bývají často způsobeny některými antibiotiky a dalšími léky.

Zdroj: článek Zápach stolice po čpavku

Dočasně špatné vidění po operaci

S plynem, který byl aplikován do oka, aby pomohl uzavřít makulární díru, bude vidění ve vašem oku velmi špatné – trochu jako když máte oko otevřené pod vodou.

Může být ovlivněna vaše rovnováha a budete mít problémy s odhadováním vzdáleností, takže si dávejte pozor na kroky a hlavně schody a obrubníky. Můžete mít problémy s činnostmi, jako je nalévání tekutin nebo sbírání předmětů.

Během 7 až 10 dnů po operaci se bublina plynu začne pomalu zmenšovat. Jak se to stane, prostor, který zabral plyn, se vyplní přirozenou tekutinou vytvořenou vaším okem a vaše vidění by se mělo začít zlepšovat.

Obecně se plyn vstřebá za 6 až 8 týdnů a zrak se zlepší.

Zdroj: článek Makulární díra, operace a prognóza

Příběh

Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Keliška.

Dobrý den.
Vlastním Tibetskou houbu. Kefír s houbiček užívám více jak 3 roky, mohu jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Nabízím Tibetskou houbu do mléka na zdravý domácí kefír.
pište, volejte
jasinkocin@seznam.cz
tel: 732231707

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: příběh Tibetská houba prodej

Jaké jsou výhody rajského plynu?

  • flexibilita a rychlý účinek;
  • snadné použití;
  • použití závisí na vás;
  • nemá vliv na porod;
  • nezůstává v těle;
  • velice efektivní je mezi kontrakcemi;
  • je bezpečný pro miminko i pro vás;
  • při použití není třeba sledování dítěte;
  • může se používat i při porodu do vody.

Zdroj: článek Entonox alias rajský plyn

Příběh

Ve svém příspěvku CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natasha.

Dobrý den všem, mám dotaz, nevíte někdo jestli se u toho musí držet nějaká dieta a cvičit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Jednoznačně ano!!! Bez diety a cvičení to prostě skutečně nejde, to jsou zákony přírody. Všichni co tu píšou, že zhubli bez diety a cvičení jenom z toho, že užívali CGA tak nepíší pravdu, ale snaží se podpořit prodej tohoto přípravku!!! CGA 800 pomáhá zhubnout, ale samo na hubnutí nestačí.

Zdroj: příběh CGA 800

Recepty podle Mačingové

Boršč: Použijte odměrku – kompotovou misku: misku nakrájené mrkve, petržele, celeru, kedlubnu, zelené papriky, tři misky červené řepy nakrájené na malé kostičky, sůl, pepř, kmín mletý, pět kuliček nového koření, mletou červenou papriku, tři bobkové listy, olej, rajský protlak, dva stroužky česneku, jednu středně velkou cibuli.

Postup: Na oleji si osmažte všechnu kořenovou zeleninu. Oleje se nebojte, obsahuje nenasycené mastné kyseliny a pomáhá rozpouštět podkožní tuk. Zeleninu za stálého míchání restujte 15 minut. Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvíli míchejte, přidejte červenou mletou papriku a přilijte půl litru vody. Vařte do změknutí kořenové zeleniny. Potom přidejte uvařenou červenou řepu a vařte dále. Zatímco se polévka vaří, osmažte si na pánvi na oleji cibuli nakrájenou na kostičky. Přisypte na plátky nakrájený česnek, restujte a přidejte rajský protlak. Nechte ho převařit a podlijte vodou. Vše vlijte do uvařené zeleniny. Na závěr můžete přidat petrželovou nať.

Brokolice se zázvorem, sypaná tvrdým sýrem nebo vajíčkem: brokolice, zázvor, sůl, pepř, sýr nebo natvrdo uvařené vejce, 2 stroužky česneku

Postup: Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kořen zázvoru očistěte, stačí kousek velikosti palce, nakrájejte ho na tenké plátky a smažte na osoleném oleji, přidejte na tenké plátky nakrájené dva stroužky česneku a smažte, dokud česnek nezezlátne. Přisypte povařenou brokolici. Pokrm můžete posypat nízkotučným sýrem nebo na kostičky pokrájeným vejcem.

Plněná krůtí, kuřecí roláda: 100 g řízků, kyselá okurka, natvrdo uvařené vejce, asi 6 cm dlouhý kousek klobásy, čtyři kousky červené papriky, francouzská hořčice, sůl, pepř, kuchyňské jehly, 0,5 dcl oleje

Postup: Řízky omyjeme, osušíme, naklepeme. Potřeme francouzskou hořčicí. Okurku, vajíčko a klobásu podélně překrojíme na čtvrtky a spolu s paprikou poklademe na maso. Svineme do rolády, zpevníme jehlami, vložíme na rozehřátý olej a zprudka opečeme. Poté přelijeme trochou vody a pod pokličkou asi dvacet minut dusíme.

Zdroj: článek Hubnutí s Mačingovou

Příběh

Ve svém příspěvku ZDRAVÁ TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel Chlup .

Dobrý den,

Prodej houby na dobírku je ještě aktuální.

Děkuji Chlup

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Novotná.

Dobrý den, nabídka je aktuální, mohu Vám zaslat v PO.

Zdroj: příběh Zdravá Tibetská kefírová houba

Kaviár z lilku

Suroviny: 3 lilky, 1 cibule, pažitka, olej, rajský protlak, česnek, pepř nebo pálivá paprika, sůl

Postup: Lilky omyjeme, odkrojíme konce a pečeme v troubě asi půl hodiny. Necháme vychladnout, rozřízneme je podél, dužinu vydlabeme lžící a nadrobno posekáme. Pokrájenou cibulku necháme na oleji zesklovatět, přidáme rajský protlak, lilek a dusíme 15 minut. Pak přidáme utřený česnek se solí, 1 až 2 lžíce vinného octa, pepř a papriku. Podáváme studené. Místo lilků můžeme použít patisony nebo tykev chřestovou, které dusíme nakrájené na kousky.

Zdroj: článek Kaviár

Příběh

Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den ,hledám tuto houbu tady v v Rychnovském kraji nejlépe kolem Dobrušky jestli někdo ji nemá na prodej a nebo ji má víc . Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Tibetská houba

Recepty z oregana

Lasagne

Ingredience: 1000 g brokolice, sůl, 60 g másla, 90 g hladké mouky, 750 ml zeleninového vývaru (může být z kostky), 250 g šlehačky, pepř, 150 g tvrdého sýra, 6 plátků lasagní, 4 plátky dušené šunky (1 plátek asi 150 g), svazek oregana.

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, omyjeme teplou vodou a rozkrájíme na menší kousky. Povaříme je asi 8 minut ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, prošleháme a krátce (asi 5 minut) povaříme. Potom přilijeme šlehačku a za stálého míchání ochutíme solí a pepřem. Bešamel mícháme, dokud nezhoustne. Lasagne uvaříme podle návodu a necháme okapat. Sýr nastrouháme nahrubo. Zapékací misku nahřejeme a na její dno nalijeme asi 3–4 lžíce omáčky. Rozložíme na ni 2 plátky lasagní, 2 plátky šunky, polovinu brokolice a posypeme 1/3 strouhaného sýra. Na sýr opět položíme lasagne, přelijeme je částí bešamelu, narovnáme na ně opět plátky šunky, brokolici, posypeme druhou třetinou sýra a na to položíme poslední vrstvu lasagní. Zalijeme zbývajícím bešamelem. Troubu zahřejeme na 200 °C. Zapékací misku překryjeme alobalem a lasagne zapékáme asi 35 minut. Potom odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut. Povrch bešamelu by měl zezlátnout. Nakonec posypeme zbylým sýrem a necháme jej na povrchu rozpustit. Lasagne podáváme teplé a zdobíme je lístky oregana.

Kuře v bylinné směsi

Ingredience: 1 kuře, 15 dkg slaniny, 2 větší cibule, 1 palička česneku, 1 rajský protlak, 10 polévkových lžic kečupu, větvička oregana, špetka chilli, sůl, pepř.

Postup: Omyté a naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20–30 minut. Mezitím si připravíme směs, tzn. pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme rajský protlak, kečup, sůl, pepř, oregano a chilli, popř. můžeme přilít cca 1–2 dcl vody. Směs přidáme do pekáče ke kuřeti, promícháme a pečeme asi hodinu nebo podle zvyklostí. Posledních 10–15 minut pečeme při zvýšené teplotě. Podáváme s chlebem.

Chléb Pita

Ingredience: 270−320 g mouky, 4 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g instantních suchých kvasnic, 5 lžic (75 g) olivového oleje, 160 ml teplé vody, oregano na posypání, 1 vejce pokojové teploty.

Postup: Pořádně rozmícháme vodu, cukr, kvasnice a 70 g mouky. Necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vlažné máslo a sůl a dobře promícháme. Přidáme 50 g mouky a pomocí vidličky trochu našlehané vejce. Znovu vše spojíme dohromady. Nakonec přidáme tolik mouky, aby vzniklo

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Oregano alias dobromysl obecná

Příběh

Ve svém příspěvku PROGESTERON KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Sobotíková.

Dobrý den,
nemohu na internetu najít adresu, kde se dá progesteron krém koupit. Můžete mi prosím poradit?
Děkuji předem a jsem s pozdravem Soňa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobry den,chtěla jsem se zeptat ma Vase zkusenosti s progesteronem krémem,pomáhá?Kde a za kolik ho kupujete?Našla jsem jeho prodej za 700kc- v Praze -studio Vanda,nevím,zda ho objednat,velice dekuji za odpověď Jama

Zdroj: příběh Progesteron krém

Příklady receptů pro druhý týden

Boršč: Nakrájíme si na kostičky zeleninu do kompotových misek: mrkev, celer, petržel, kedluben, zelená paprika, červená řepa (uvařená, nakrájená na kostičky), dále 3 ks bobkového listu, 5 ks nové koření, 1 malý rajský protlak, 2 stroužky česneku, jedna středně velká cibule, červená mletá paprika, olivový olej, sůl, pepř, drcený kmín. Na oleji restujeme 15 minut všechnu zeleninu s výjimkou řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půllitrem vody a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme uvařenou řepu nakrájenou na kostičky a dále vaříme. Nakrájíme si na kostičky cibuli a na plátky česnek. Obojí orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajský protlak, orestujeme, zalijeme menším množstvím vody, povaříme a vlijeme do polévky. Ještě necháme přejít varem a servírujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.

Bezvaječné těstoviny se špenátem: 150 g uvařených těstovin smícháme s předem připraveným špenátem. Na oleji orestujeme 1 cibuli, ke které přidáme čerstvé listy špenátu. Špenát podusíme, osolíme, opepříme a dochutíme česnekem.

Kuře s celerem: Kousky kuřete marinujeme přes noc v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari koření. Maso před použitím vyndáme a pomeleme, a umeleme i čtvrtku syrového celeru, přidáme žloutek, sůl, pepř, mletý kmín. Vypracujeme směs a tvoříme karbanátky, které opečeme na oleji, v němž jsme marinovali maso.

Zdroj: článek Jídelníček na 28 dní od Mačingové

Příběh

Ve svém příspěvku KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomíra.

Prodám kefírovou /tibetskou/ houbu.Cena 40,- Kč osobně Brno,nebo poštou + 89,- Kč poštovné.Dávka na 1 hrnek.Houba se po 14-ti dnech rozmnoží.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie Klepáčková.

Prosím o zaslaní poštou na dobírku Tibetskou houbu na adresu


Městka nemocnice Litoměřice Recepce
Klepáčková Emilie

Zitenícka 2084
Litoměřice 41201
Předem děkuji

Zdroj: příběh Kefírová houba prodej

Dietní recepty

Dietní recepty vycházející z diety číslo 4.

Špagety s kuřecím masem

Ingredience: 100 g kuřecích prsíček, 2 rajčata, rajský protlak, 50 g strouhaného eidamu, mletá sladká červená paprika, mletý kmín, petrželová nať, špagety.

Postup: Prsíčka nakrájíme na kostičky, okořeníme a dusíme je v trošce vody. Přidáme k nim na kostičky nakrájená rajčata. Až bude maso měkké, přidáme rajský protlak (2 plechovky) a petrželovou nať. Omáčka by neměla být příliš vodnatá. Omáčkou polijeme špagety a ty pak posypeme sýrem. Tento jednoduchý a chutný recept je určen pro 1 osobu, která musí dodržovat dietu číslo 4.

Zapečené těstoviny se špenátem

Ingredience: 300 g těstovin, 1 balení mraženého špenátu, 2 bílky, 100 g strouhaného eidamu (20 % tuku v sušině), sůl, máslo.

Postup: Těstoviny vaříme v osolené vodě (vaříme je kratší dobu než obvykle, aby nebyly úplně uvařené). Mezitím v hrnci rozpustíme špenát a necháme ho chvíli vařit. Lehce osolíme a můžeme přidat i trošku másla. Zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme do ní vrstvu těstovin, vrstvu špenátu a vrstvu strouhaného sýru. Vrstvení ještě jednou zopakujeme. Poté vše zalijeme dvěma rozmíchanými bílky se solí (ne sníh) a nakonec posypeme sýrem. Pečeme v troubě asi 20 minut. Recept je určen pro 4 osoby.

Treska se sýrem

Ingredience: 150 g tresky, 50 g nastrouhaného tvrdého sýru (do 30 % tuku v sušině), 1 citron, sůl, kmín, brambory, máslo.

Postup: Pokud máme tresku chlazenou, omyjeme ji, pokud mraženou, tak ji necháme chvíli „odpočinout“ při pokojové teplotě a pak ji omyjeme. V obou případech tresku následně osušíme. Rybu umístíme na plech s pečicím papírem, pokapeme ji šťávou z citronu, trošku osolíme a okmínujeme. Následně tresku hustě posypeme sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15–20 minut. Hotovou rybu podáváme s brambory a máslem. Recept je určen pro 1 osobu.

Zdroj: článek Pankreas

Notino

Notino, dříve Parfums.cz, je internetový obchod, který má od roku 2004 v nabídce prodej parfémů. Společnost Notino, s.r.o., patří k významným online prodejcům parfémů v Evropě. Roku 2016 se Parfums.cz přejmenovalo na Notino. Primárním důvodem bylo sjednocení značky ve všech zemích, kde firma působí pod různými obchodními názvy. V průběhu let 2016-2017 měly postupně všechny zahraniční pobočky přejít pod jednotnou značku. Od dubna 2017 mateřská společnost Internet Shop, s.r.o., změnila název na Notino, s.r.o., čímž sjednotila svůj název se svou novou obchodní značkou.

Notino se specializuje na prodej parfémů a nověji také kosmetiky. Firma není výrobcem prodávaného zboží. Společnost si vybudovala postavení na trhu svou cenovou politikou a také orientací na zákazníka(sleva, parfémy levně). Firma původně fungovala pouze jako e-shop, později však zprovoznila i výdejny zboží a akvizicemi získala také kamenné prodejny.

Společnost Notino aktuálně působí ve 22 evropských zemích a v USA. Po prvním e-shopu v Česku postupně expandovala na Slovensko (2005), do Polska (2006), Německa (2007), Rakouska (2007), Maďarska (2008), Rumunska (2009), na Ukrajinu (2010), do Bulharska (2012), Slovinska (2013), Španělska (2013), Portugalska (2014), USA (2014) a Velké Británie (2015). Rekordního počet nových zemí společnost zaznamenala v roce 2017, kdy spustila nové e-shopy ve Francii, Itálii, Belgii, Nizozemsku, Chorvatsku, Řecku a ve skandinávských zemích Švédsku, Finsku a Dánsku. V témže roce koupilo Notino i německého prodejce parfémů Mussler Beauty, zázemí této firmy se pak stalo po Brně druhou největší pobočkou Notina.

Recenze

Společnost Deloitte Česká republika prohlásila Internet shop, s.r.o., druhou nejrychleji rostoucí společností ve střední a východní Evropě. Ve věku do pěti let se tak stala parfumerie Parfums.cz nejúspěšnější českou firmou v této soutěži. V roce 2015 dosáhla firma obratu 4,5 miliardy Kč a v roce 2016 vyrostl obrat až na 5,9 miliardy Kč. V roce 2010, 2011 a 2012 získal český e-shop rovněž Cenu popularity v soutěži ShopRoku. V roce 2015 se v této soutěži umístil na prvním místě Ceny kvality v kategorii Krása a zdraví, tuto cenu obhájil i v roce 2016, kdy se stal i absolutním vítězem Ceny kvality napříč všemi e-shopy. Notino v soutěži ShopRoku boduje také na Slovensku. V letech 2009 až 2013 se umístilo na první příčce Ceny popularity. A v letech 2015 a 2016 se stalo absolutním vítězem Ceny kvality.

Notino Brno

V obchodním centru Letmo (OC Letmo) na Nádražní 2a v Brně naleznete v 1. patře přes 500 nejprodávanějších produktový

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Oblíbené parfémy

Co na silně zapáchající větry

Vylučovaný plyn se skládá především z dusíku (20–90 %), dále z vodíku (0–50 %), oxidu uhličitého (10–30 %), kyslíku a metanu (oba okolo 10 %). Flatus je tvořen jednak plynem exogenním (spolykaný vzduch při jídle a podobně), jednak plynem endogenním, který vzniká jako důsledek činnosti bakteriální flóry. Zvuk při flatulenci je vyvolán především vibrací análního svěrače.

Velice častou příčinou meteorismu je nevhodná strava a špatné stravovací návyky. Je zde důležité také osazení bakteriální flórou. Potraviny můžeme podle vztahu ke vzniku flatu rozdělit na tři základní skupiny:

  • Normoflatugenní potraviny: po jejich konzumaci odejde nanejvýš 10 flatů za den, jedná se především o maso (kuřecí, rybí, libové hovězí) a o zeleninu (zejména květák, brokolice, rajče a paprika), ořechy a podobně.
  • Středně flatugenní potraviny: po jejich konzumaci dojde k odchodu 20–40 flatů za den, k nim počítáme brambory, lilek, pečivo a další.
  • Silně flatugenní potraviny: po jejich konzumaci odchází více než 40 flatů za den, jsou to mléko a výrobky z něj, fazole, banány a podobně.

Lékař (gastroenterolog) zpravidla při nadýmání doporučuje opatření, která se týkají stravovaní a kultury stravování. Člověk, který jídlo hltá ve spěchu, totiž spolyká kromě jídla i značné množství vzduchu, což plynatost přímo podporuje. Často lékař používá terapeutický test, který trvá 14 dní a vyřazuje se při něm mléko, pokud to nepomůže, jsou vyřazovány další potraviny.

Ve vážných případech lékař předepisuje flatulentia (snižují povrchové napětí plynu), různé probiotické přípravky, které mají obnovit správnou bakteriální flóru, a enzymatické preparáty, které usnadňují trávení.

Vše je o stravě, pohybu a klidu. Pokud toto pravidlo dodržíte, nebudou vaše větry zapáchat.

Zdroj: článek Babské rady na nadýmání a plynatost

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Bc. Jakub Vinš

 Mgr. Marie Svobodová

 Mgr. Jitka Konášová


rajsky plyn na uspani
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
rajsky plyn u porodu
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.