Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RAKOVINA A MERUNKOVY OLEJ

OBSAH

Meruňkový olej na vlasy

Meruňkový olej je bohatý na nenasycené kyseliny. Předchází padání vlasů a používá se také na vlasy suché a bez lesku.

Meruňkový olej:

  • se přidává do šamponů nebo kondicionérů pro jejich hebkost a hydrataci;
  • se používá jako šampon na zmírnění růstu nových vlasů;
  • se aplikuje na vlhké nebo suché vlasy, protože zvyšuje hydratační účinky a dodává vlasům lesk;
  • obsahuje zvláčňující vlastnosti, zároveň vlasy stabilizuje;
  • je vhodný pro léčbu roztřepených konečků;
  • je ideální pro dlouhé vlasy, aby se zabránilo jejich poškození.

Zdroj: Meruňkový olej

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA OLEJ Z MERUŇKOVÝCH JADER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Zdravím všechny "alchymisty".
Snažím se letos vyrábět různé olejíčky, kapky a krémy, mám nasušeno spoustu meruňkových pecek a ráda bych vyrobila olej z jejich jader. Prosím, podělí se někdo o svůj recept? Hledám na internetu ... a nenacházím. Děkuji předem. Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pecky je třeba vyloupat a jádra nechat důkladně vyschnout. Po několika týdnech sušení je nasekejte na kousíčky, nahřejte chvíli v 80ti stupňové troubě a pak pomocí malého ale silného lisu je stlačte, až se z nich začne uvolňovat panenský meruňkový olej lisovaný za studena.
Druhá možnost je teplá cesta, kdy se usušená nasekaná jádra ohřejí ve vodní lázni 80 °C teplé po dobu 60 minut a pak se přecedí a pevné zbytky zase prolisují. Veškerá tekutina se nechá den v klidu, v chladničce nejlépe v nějaké PET láhvi. Tak budete druhý den pěkně vidět oddělenou vrchní vrstvičku meruňkového oleje a spodní vodu se sedlinou. Vodu pomocí hadičky vypusťte, láhev roztříhněte a vyberte ztuhlý olej.
Studená cesta přinese kvalitnější olej se zachováním všech vzácných složek. Teplá cesta přinese více oleje.

Zdroj: diskuze Recept na olej z meruňkových jader

Meruňkový olej na strie

Meruňkový olej je nejen efektivní proti stárnutí a dehydratované pleti, ale je i velmi cenově dostupnou alternativou k léčbě a prevenci strií. Strie jsou způsobeny řadou věcí, včetně rychlého hubnutí. Nejčastěji se vyskytují u těhotných žen. Velmi vhodné je časné aplikování meruňkového oleje na strie, zejména by se měl aplikovat na místa s největším výskytem strií, jako jsou boky, hýždě, stehna a prsa. Meruňkový olej hydratuje pokožku. Výhodou tohoto oleje je, že neobsahuje žádné chemikálie ani konzervační látky a je dostatečně jemný pro použití i na potomka (miminko).

Zdroj: Meruňkový olej

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Prosím o radumjak použít hřebířkový olej a Teatree olej na svrab děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Čítala som, že Tea tree oil 1 PL zmiešať s 2 dcl kokosový olej a natrieť celé telo 3-4 x. Nemám odskúšané, ale vraj toto zabralo.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Meruňkový olej na pleť

Olej získávaný z jader meruňky patří mezi absolutně nejluxusnější kosmetické oleje vhodné pro každý typ pleti. Má zvláčňující, čisticí, výživné a regenerační účinky. Pleť je po ošetření jemná a vitální. Je vhodný také k masážím obličeje. Výborné výsledky dosahuje při použití ve formě zábalů (na vlasy, ruce). Olej je nedráždivý, je tedy možné ho použít i na velmi citlivou pleť. Je vynikající také k ošetření ekzémů, akné a po spáleninách.

Zdroj: Meruňkový olej

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LIS NA OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej

Meruňkový olej na pokožku

Meruňkový olej je lehký a jemný. Používá se v krémech, pleťových vodách a jiných kosmetických výrobcích. Organický meruňkový olej je lisovaný za studena a má velmi slabou aromatickou vůni, což z něj dělá velmi účinný nosný olej. Nosné oleje se používají k ředění vonných olejů před tím, než dojde k jejich aplikaci na kůži.

Meruňkový olej snadno a jemně hydratuje pokožku. Zároveň je velmi účinný na mastnou pleť a hormonální, reaktivní pokožku. Lehká textura oleje z meruňkových jader je vhodná pro pleťová séra nebo směsi olejů používaných k hydrataci obličeje. Meruňkový olej je celkem světlý, což je výhoda, protože nezanechává na pokožce žádné viditelné změny. Ačkoli je meruňkový olej nejužitečnější pro mastnou pleť, je vhodný i pro použití na každý typ pleti. Meruňkový olej také napomáhá s hydratací suché pokožky. Organický meruňkový olej je bohatý na kyselinu linolovou. Tato kyselina udržuje rovnováhu vlhkosti pokožky. Zároveň dochází ke zpevnění a tonizaci pleti. Také obsahuje velké množství vitamínů A a E, které zklidňují pokožku a zpomalují známky stárnutí. Mezi velmi pozitivní výhody tohoto oleje patří protizánětlivý účinek, který je vhodný pro uklidnění drobných kožních poranění (ekzém).

Zdroj: Meruňkový olej

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ V LÉKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den poradi mi někdo kde objednat hřebickovy olej dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej v lékárně

Meruňkový krém – recept

Meruňkový olej je prospěšný pro vaši kůži, protože je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, kyseliny olejové a linolové. Je ideální pro použití do mastí všeho druhu, protože se rychle absorbuje do kůže.

Nejlepší je kombinovat různé ingredience. Při tepelném zpracování se nedoporučuje používání mikrovlnné trouby, protože může zničit prospěšné chemické vlastnosti másla a meruňkového oleje, nezbytné pro kvalitu vyráběného krému. Doporučuje se zkombinovat meruňkový olej a máslo (4 lžíce oleje a 1 lžíce másla). Poté je dobré přidat trochu vosku. Pokud máte raději krémy, které jsou hustší, můžete přidat větší množství. Při míchání složek se doporučuje používat kovová metla. Po mírném ochlazení můžete do směsi přidat silici nebo pár kapek éterických olejů. Důležité je mast pravidelně míchat, než docela vychladne. Poté se směs přelévá do vzduchotěsného obalu, který by měl být vyroben z cínu, nebo do uzavíratelné skleněné nádoby.

Tady jsou názorná videa, na kterých je vidět, jak si vyrobit meruňkový krém doma.

Zdroj: Meruňkový olej

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Lze úspěšně nahradit olivový olej za lněný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Také olivový olej zbožňuji, salát si bez něj nedokážu představit.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Zdravotní účinky meruňkového oleje

Z jader pecek meruněk se za studena lisuje panenský olej. Tento olej je bez přídavných barvících a konzervačních látek, obsahuje hlavně vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B12, A, C, E, F, draslík, velké množství nenasycených esenciálních mastných kyselin. Jsou v něm obsaženy i vitamíny B15 (kyselina pangamová), B17 (leatril) a B19, které žádné jiné panenské oleje neobsahují. Tyto vitamíny mají protirakovinné účinky, likvidují buňky napadené rakovinou a chrání buňky zdravé. Meruňkový olej příznivě ovlivňuje vývoj nových buněk, podporuje krevní oběh, krvetvorbu a čistí ledviny, močové cesty, krev, cévy, mozek. Tento panenský olej také zklidňuje nervový systém (dá se použít i na nespavost), působí proti křečím, snižuje cholesterol a vyrovnává kolísavý tlak, upravuje činnost srdce, jater, zažívacích orgánů a štítné žlázy, regeneruje kůži, posiluje imunitu. Oči chrání proti záření a zlepšuje vidění, je tedy velice vhodný pro jedince pracující často a dlouho na počítači.

Zdroj: Meruňkový olej

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Zdravotní účinky

Nejvzácnější látkou je však vitamin B17 (známý i jako nitrosid), který je obsažen v oleji z meruňkových jader. Meruňkový olej je podle názoru amerického biochemika Ernsta Krebse díky vitamínu B17 odpovědný za zdraví přírodně žijících národů, u kterých se prakticky nevyskytuje rakovina. Podle průzkumu obyvatelé severního Pákistánu přijímají denně až dvěstěkrát větší množství vitaminu B17 než průměrný obyvatel Evropy.

Ty nejkvalitnější meruňky nejsou zlatavé, jak je známe z našich supermarketů, ale temně hnědé a scvrklé. Meruňky se suší na slunci šest až devět týdnů a jejich kvalita se posuzuje podle barvy. Nejžádanější jsou právě nevzhledné tmavé kousky, jejichž barva je garantem stoprocentního přírodního produktu. Naproti tomu se u nás meruňky ošetřují oxidem siřičitým, aby i po vysušení zůstaly krásně oranžové. V každém případě je baltistánská meruňka takovou lahůdkou, že ani nevíme, o co přicházíme. Teď je již pouze na nás, čemu dáme přednost: syté oranžové barvě nebo všeléku z přírody. Zda se jedná o další ze zázraků naší planety, ukáže čas. Faktem ale je, že prevence vůči civilizačním nemocným nebolí a někdy dokonce i chutná.

Zdroj: Pohádkový antioxidant - meruňky

Diskuze

V diskuzi DÝŇOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matouš.

Dýňový olej mohu jen doporučit, lisování je pro mě zbytečně náročné, dýňový olej kupuji zde: www.siladoteku.cz/si… Proč čekat až na podzim? Oblíbili jsme si ho i v kuchyni, žena ho má spojený s péčí o vlasy a nehty, já jsem zase zjistil, že je užitečný pro muže, které trápí prostata...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dýňový olej

Jak udělat olej z pecek meruněk

Meruňkový panenský olej je údajně spolubojovníkem proti rakovině. Z jader pecek meruněk se za studena lisuje panenský olej. Tento olej obsahuje vitaminy skupiny B, vitaminy A, C, E, F a prvek draslík, dále velké množství nenasycených esenciálních mastných kyselin (palmitovou, palmitoolejnou, stearovou, olejovou, linolovou a linoleovou). Jsou v něm obsaženy i vitaminy B15 (kyselina pangamová) a B17 (laetril), které žádné jiné panenské oleje neobsahují. Tyto vitaminy mají protirakovinné účinky – likvidují buňky napadené rakovinou a chrání buňky zdravé.

Navíc meruňkový olej příznivě ovlivňuje vývoj nových buněk, podporuje krevní oběh, krvetvorbu a čistí ledviny, močové cesty, krev, cévy, mozek.

Tento panenský olej také zklidňuje nervový systém (dá se použít i na nespavost), působí proti křečím, snižuje cholesterol a vyrovnává kolísavý tlak, upravuje činnost srdce, jater, zažívacích orgánů a štítné žlázy, regeneruje kůži, posiluje imunitu. Oči chrání proti záření a zlepšuje vidění, je tedy velice vhodný pro jedince pracující často a dlouho na počítači.

Využití meruňkového oleje:

  • působí proti rakovině
  • posiluje imunitu
  • podporuje krevní oběh a krvetvorbu
  • vyrovná kolísavý tlak
  • zlepšuje činnost srdce a mozku, jater a štítné žlázy
  • posiluje nervový systém
  • pozitivně působí na trávicí systém
  • čistí ledviny a močové cesty
  • působí proti křečím
  • chrání oči proti zářením monitorů
  • regeneruje kůži
Doporučené užívání:
  • 3–5 ml (až 1 kávová lžička) ráno na lačno a minimálně hodinu po večeři
Meruňkový olej lisovaný za studena:
  • je vynikající pleťový a masážní olej vhodný pro všechny typy pokožky
  • je ideální i pro malé děti
  • blahodárně působí při potížích s akné a ekzémy
  • ošetřuje kůži po opalování
  • tvoří základ vysoce kvalitních masážních směsí
Složení:
  • meruňka obecná (Prunus armeniaca) 100 %
Jak používat:
  • aplikujte vtíráním do kůže a masáží dle potřeby i několikrát denně
  • vnitřně užívejte kávovou lžičku 1 až 3x denně

Zdroj: Pecky z meruněk

Diskuze

V diskuzi DÁ SE POUŽÍT TECHNICKÝ RICINOVÝ OLEJ MÍSTO LÉKAŘSKÉHO ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím - jaký je rozdíl Ricinový olej technický - Ricinový olej z lékáren ? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, může mi někdo odpovědět Jaký je rozdíl v Ricinovém oleje z lékárny a Ricinovým olejem technickým ? Může se použít technický na pokožku nebo jen pro práci ve výrobě.
Děkuji předem za informaci.

Zdroj: diskuze Dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?

Prognóza u rakoviny jater

Rakovina jater je závažné onemocnění, které je v současné době nevyléčitelné. Dnešní medicína však dokáže život s tímto onemocněním prodloužit. Pokud není rakovina jater léčena, je doba přežití v horizontu šesti až devíti měsíců. Jestliže byla rakovina jater zaléčena, musí pacient doživotně chodit na pravidelné kontroly na onkologii.

Zdroj: Rakovina jater

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS A CBD OLEJ, MŮŽOU SE UŽÍVAT SOUČASNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

beru eliquis 2x 1/2 5 mg,můžu brát cbd olej

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zatím není známa žádná interakce mezi lékem Eliquis a Kanabidiolem. Vzhledem k tomu, že Eliquis vám umožňuje žít déle, je jakékoliv potenciální ovlivnění jeho účinků nebezpečné pro váš další život. Proto doporučuji obrátit se na svého lékaře a každou doplňkovou léčbu provádět pod jeho dozorem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a cbd olej, můžou se užívat současně

Co je rakovina

Slovo „rakovina“ je nesprávným překladem původně v řečtině použitého slova karkinoma – tedy krabovina. Rakovina je onemocnění, při kterém dochází k nekontrolovanému růstu určité skupiny buněk. Obecně lze říci, že u každého typu buněk, jenž v lidském organismu existuje, může dojít k rakovinnému bujení. Nádorová onemocnění se dělí podle náležitosti buněk k určitým základním typům.

Zdroj: Jak se projevuje rakovina

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska Chaloupkova.

Dobrý den,
Mám uz nekolik měsíců velice suché vlasy, dále mám problém i s vypadavanim i růstem. Pořídila jsem si tedy ricinovy olej i 100% rozmarynovy olej (také dále mám arganovy a třešňový olej). Poradila by jste mi jak tyto oleje smichat abych vytvořila nejlepši kombinaci na moje vlasy?

Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suché vlasy plně postačí kvalitní šampon a arganový olej. Stačí ho jen malinko vetřít do mírně vlhkých vlasů.

Zdroj: diskuze Ricinový olej

Věk

Kolorektální karcinom většinou vzniká ve věku nad 50 let, výjimkou ale nejsou ani pacienti v mladém věku. Rakovina konečníku ve 20 letech je naštěstí jen výjimečným případem.

Zdroj: Rakovina konečníku

Sušené meruňky

Koncem září jsou střechy baráků v údolí Baltistánu temně oranžové, neboť je pokrývá vrstva sušících se meruněk. Pro obyvatelé to nejsou jen meruňky, ale také hlavní obživa v zimním období a jediný přísun vitaminů. Z meruňkových jader získávají ženy lisováním vzácný meruňkový olej, na kterém pak připravují většinu jídel, a kterému se připisují zásluhy na dlouhodobém zdraví těchto lidí.

„Divoké“ meruňky snesou i drsné podmínky a rostou až do nadmořské výšky 4000 metrů. Plody těchto meruněk jsou ale mnohem menší, než meruňky rostoucí u nás a velikosti připomínají třešně. O to sladší a výraznější je jejich chuť. Není divu, že baltistánské meruňky jsou s úspěchem vyváženy do celého světa. Dlouhověkost a nevídané zdraví pákistánských horalů vzbudili zájem vědců. Netrvalo dlouho a místní tajemství bylo odhaleno.

O dlouhověkosti místních horalů se ví už dávno. Vědce ale spíše zajímal fakt, že v údolí Karákorámu se prakticky nevyskytuje rakovina, ani další civilizační nemoci. To byl dostatečný důvod pro vědce, aby prozkoumali život obyvatelů. Zdejší sady jsou zalévány vodou z ledovce, a proto ovoce obsahuje vysoké množství vápníku, hořčíku, železa a dalších minerálních látek. Meruňky mají také vysoký obsah vlákniny a vitaminů, díky tomu příznivě působí na krevní tlak a cholesterol. Hrst sušených plodů má v sobě dvojnásobek doporučené denní dávky beta-karotenu, který je jedním z nejsilnějších antioxidantů.

Zdroj: Pohádkový antioxidant - meruňky

Rakovina jater metastázy

Metastázy rakoviny jater se nejčastěji šíří do plic, mozku nebo slinivky břišní. Ovšem mohou se vyskytnout také jinde. Tyto metastázy výrazně snižují šanci na přežití.

Zdroj: Rakovina jater

Léčba

V léčbě se využívá extirpace, což je vyříznutí postižené tkáně a následné ozařování místa.

Zdroj: Rakovina rtu

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Příznaky

V první fázi jde o příznaky lokální, jako je zduření rtu, které nebolí, později může dojít ke krvácení útvaru, mohou být zvětšené (zduřené) krční uzliny, kam mimo jiné může nádor metastazovat.

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina rtu.

Zde můžete vidět video s rakovinou rtu.

Zdroj: Rakovina rtu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP