Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RÁNO NEMOHU OTEVŘÍT OČI

OBSAH

Co znamená bolest chodidel ráno

Skřípnutí nervu nebo blokace nervu se projevuje bolestí vystřelující do okolních míst. Když ráno vstanete a šlápnete na nohu, dojde k podráždění vnitřní tkáně tou měkkou vnější a následně k blokaci nebo skřípnutí nervu, který pak způsobuje onu nepříjemnou bolest. Zkuste horký zábal na postižené místo. Pokud bolest nezmírní, navštivte neurochirurgii.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Poradna

V naší poradně s názvem NEOTEVŘENÍ VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Pěkný den.Asi před 5 týdny jsem mněla každé ráno červené oči.Během dne,bylo vše v pořádku.Tak jsem nic neřešila.Ale v posledních 14 dní mám problém.Nemohu otevřít v noci nebo ráno oči.Nemám je slepené.Musim je promnout a rukou je otevřít.Někdy se stane,že mám pocit písku pod víčky.Někdy jen malinko je otevřu.Každý den je to jiné.Byla jsem u lékaře.Předepsal mně Spersadex Comp.Bohužel,žádné zlepšení.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Musíte znovu k lékaři, aby vám předepsal jiná antibiotika, popřípadě Maxitrol - oční kortikosteroid s antibiotiky. A když ani ten nepomůže, tak zkusit delší dobu kapat Zaditen do obou očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neotevření víček

Dávkování detoxikační česnekové tinktury

Smíchejte kapky česnekové tinktury s trochou teplé vody. Tuto směs pijte vždy půl hodiny před jídlem, aby směs prošla žaludkem, jakmile začnete jíst. Užívejte kapky opatrně, protože mohou dráždit sliznici. Pokud stále nepřicházejí viditelné změny, tak si dávkujte česnekovou tinkturu jen jednou denně.

Rozpis dávkování česnekové tinktury na 10 dní

1. den jedna kapka ráno před snídaní, 2 kapky před obědem a 3 kapky před večeří.

2. den 4 kapky ráno před snídaní, 5 kapek před obědem a 6 kapek před večeří.

3. den 7 kapek ráno před snídaní, 8 kapek před obědem a 9 kapek před večeří.

4. den 10 kapek ráno před snídaní, 11 kapek před obědem a 12 kapek před večeří.

5. den 13 kapek ráno před snídaní, 14 kapek před obědem a 15 kapek před večeří.

6. den 15 kapek ráno před snídaní, 14 kapek před obědem a 13 kapek před večeří.

7. den 12 kapek ráno před snídaní, 11 kapek před obědem a 10 kapek před večeří.

8. den 9 kapek ráno před snídaní, 8 kapek před obědem a 7 kapek před večeří.

9. den 6 kapek ráno před snídaní, 5 kapek před obědem a 4 kapky před večeří.

10. den 3 kapky ráno před snídaní, 2 kapky před obědem a 1 kapku před večeří.

Často se stává, že lidé s nahromaděným odpadem si nevšimnou po prvním užití žádných velkých změn. V tomto případě je vhodné opakovat léčbu po 3 až 4 týdenní přestávce znovu. V opačném případě stačí lék užívat jednou za rok.

Pokud při nebo po užívání česnekové tinktury trpíte bolestmi kostí, kloubů nebo svalů, tak je možné, že se vám už začaly rozpouštět toxiny v těle. Je to stejné jako u všech detoxikací, musíte pít dostatek vody s nízkým obsahem minerálů, aby se jedy z těla vyplavily.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Klimtova.

Užívám 5 den trittico. Mám problém se spánkem nemohu usnout.Brala jsem 1 rok stilnox který už neučinkoval.Dostala jsem trittico 125 mg.Ale také nemohu usnout. Tak si přiberu Xanax. Usnu vyčerpana ve 2 hodiny. Tak jsem začala brát trittico ráno. Múžu si vzít ještě jeden večer?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trittico obsahuje léčivou látku trazodon, což je sedativní antidepresivum s duálním serotonergním mechanismem účinku. Používá se pro smíšené stavy deprese a úzkosti v kombinaci s nespavostí. Počáteční dávka je 125 mg/den, která se užívá v rozdělených dávkách po jídle nebo jako jedna dávka večer před spaním. Největší část rozdělené dávky se má užít vždy před spaním. Dávku lze bezpečně zvyšovat až na 300 mg/den. To je dvě a čtvrt tablety vašeho Trittica denně. Vyzkoušejte vyšší dávkování a pokud vám budou účinky více vyhovovat, domluvte se se svým lékařem na zvýšení dávky.
Kombinace léků Trittico a Xanax může zvýšit nežádoucí účinky, jako jsou závratě, ospalost, zmatenost a potíže se soustředěním. Někteří lidé, zejména starší lidé, mohou také zaznamenat poruchy myšlení, úsudku a motorické koordinace. Během léčby těmito léky byste se měla vyhnout nebo omezit pití alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trittico

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi TROLKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Jeřábek.

Dobrý den,

obávám se, že mi po umrtvení zubu ve spodní čelisti, byl (zastupujícím lékařem) injekcí napíchnutý trojklanný nerv. Po odeznívání umrtvení (asi třetí den) mi stále pobolívala čelist, někde pod levým uchem. Nelepšilo se to a začal jsem pozorovat, že nemohu naplno otevřít ústa (MAXIMÁLNĚ 2,5 CM). Hodně to bolí a ještě horší je to při kousání! Nemohu otevřít ústa a dělá mi velké potíže vůbec něco sníst, jak to bolí. Můj lékař mi radí cvičit prsty ruky roztahování čelistí. Mně to ale nejde, hodně to bolí. Nemohu normálně jíst.
Prosím, poraďte, co mám dělat?
Rozhodně nechci obcházet svého dobrého doktora a plně mu důvěřuji, ale chtěl bych slyšet názor i jiného odborníka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Zdravím, mám to samé. Co s tím? Prosíííím.....ATB či lék na uvolnění svalu.Děkuji moc moc moc....pomáhám chiropraxí a diagnostikou zlomenin ostatním a teď jsem sama v bolestech. Pomůže mi prosím někdo či poradí. Děkuji P.

Zdroj: diskuze Trolklaný nerv

Léčba

Subkutánní cysty lze chirurgicky otevřít a odstranit méně zralé larvy. Pokud jsou cysty zralé, lze je otevřít a odstranit pomocí nůžek. Potažení pórů vazelínou může pomoci tyto larvy odstranit.

Pokud jsou larvy objeveny v tělesných tkáních spíše než v podkoží, jediným způsobem léčby je chirurgické odstranění. U psů lze použít Ivermektin s kortikosteroidy k zastavení migrace larev. U cerebrospinální cirhózy nebyla popsána žádná léčba.

Zdroj: Larvy much u psa

Diskuze

V diskuzi ROSOLOVITÁ BOULE POD KOLENEM NEBOLÍ, JENOM NEMOHU RÁNO NOHU ROZEJÍT A KULHÁM, se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila jirků.

mám jít k lékaří neb stačí mast? jirků

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rosolovitá boule pod kolenem nebolí, jenom nemohu ráno nohu rozejít a kulhám,

Co je to Colageina 10 

Colageina 10 je z části rozpustný prášek ve vodě, se kterým se připraví koktejl s obsahem kolagenu, elastinu, keratinu a vitamínu C. Kolagenový koktejl se připraví ze dvou lžiček přípravku Colagiena 10 a pije se to jednou deně, ráno nebo večer. Podrobný návod v češtině je k dispozici zde: Colageina 10 návod v češtině. Je to strojový překlad, ale je z toho pochopitelné k čemu Colageina 10 je.

Zdroj: Colageina 10

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A STRAVA, DĚKUJI VÁM, MOC..... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Brabec.

Dobré ráno vám všem přeji. děkuji vám, za odpověď co mohu, či nemohu jíst v případě užívání warfarinu na ředění sraženin v krvi , ještě jednou vám moc děkuju.

Brabec

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Warfarin a strava, děkuji vám, moc.....

Firma na zabouchnuté dveře v Brně

V Brně je několik firem, které řeší zámečnické služby. Mezi ty s dobrými referencemi patří Zámečnictví Brno Petr Kodýs.

Firma se zaměřuje na zabouchnuté a zamčené dveře, opravu zámků, ztrátu klíčů, montáže zámků, závor, výměny vložek. Poradí si téměř se vším, co souvisí se zámky a klíči.

Cena za otevření bytu či domu se stanovuje individuálně.

Zdroj: Jak otevřít zabouchnuté dveře

Diskuze

V diskuzi NEJDOU OTEVŘÍT OČI PO PROBUZENÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Léčím se s glaukomem s uzavřeným úhlem, jsem po laserové iridotomii vloni, úhel stále uzavřen, kapu Pilocarpin 2%oční kapky. Poslední dobou se mi stává, že při probuzení že spánku (jedno, jestli v noci, nebo ráno) nemůžu dlouho otevřít oči. Bolí to, nejde to. Přitom je nemám slepene. Jen to prostě nejde. Když se to konečně podaří, bolí, pálí a rezou, dokud se pořádně nerozkoukam a musím hodně mrkat, pak potíže zmizí. Přes den nemám ani červené oči, jen běžné omezení ve vidění několik hodin po nakapani Pilocarpinu, což je ale normální. Jaká by mohla být příčina mých obtíží? Na oční samozřejmě jdu, ale šlo to vyjednat až za 4dny.
Děkuji za případnou odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejdou otevřít oči po probuzení.

Firma na zabouchnuté dveře v Praze

V Praze je několik firem, které řeší zámečnické služby. Mezi ty s dobrými referencemi patří například Zámečnická pohotovost Praha a okolí nonstop Key.

Zaměřují se na zabouchnuté a zamčené dveře, opravu zámků, ztrátu klíčů, montáže zámků, závor, výměny vložek. Poradí si téměř se vším, co souvisí se zámky a klíči.

Cena za otevření bytu či domu je od částky 350 korun, záleží na náročnosti.

Zdroj: Jak otevřít zabouchnuté dveře

Diskuze

V diskuzi STÁLE OTIKAJICI TVAR OD ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den
V sobotu ráno me začal bolet zub 3 na hoře kde zde byl cepel s korunkou. V nedeli ráno již lehce otekle a bolest nesnesitelná byla jsem tedy na pohotovosti.
Zde mi to nad zubem narizli a dali dren a antibiotika.
Bolest byla o něco lepší ale hned během nedělního dopoledne tvar netekla extrémně.
V pondělí sem byla tedy u svého zubaře který mi zub vytrhl. V úterý ráno tvář otekla tak ze uz nemůžu ani skoro otevřít oko. Bolest cítím u spodní 6 zubu. Ale da se to vydržet. Otok je od spodní čelisti přes nos oko horní vicko spodní víčka- prostě celá tvář i s okem a nosem. Prosím nevíte co by to mohlo být?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aneta.

Podle popisu tam ještě zánět probíhal. Já jsem měla něco podobného. ejprve strašná bolest, pak dren a atb. Po týdnu extrakce, čištění a šití. Brala jsem na doporučení wobenzym a do tří dnů jsem to měla ok. Ale oproti běžné exrakci bez zánětu, to byla pořádná bolest!

Zdroj: diskuze Jak zmírnit otok tváře

Firma na zabouchnuté dveře v Ostravě

V Ostravě je několik firem, které řeší zámečnické služby. Mezi ty s dobrými referencemi patří například Zámečnictví Ostrava – zámečnická pohotovost Jaroslav Straka.

Firma se specializuje na zabouchnuté a zamčené dveře, opravu zámků, ztrátu klíčů, montáže zámků, závor, výměny vložek. Poradí si téměř se vším, co souvisí se zámky a klíči.

Cena za otevření bytu či domu je od částky 600 korun, záleží na náročnosti.

Zdroj: Jak otevřít zabouchnuté dveře

Poradna

V naší poradně s názvem MRAVENČENÍ A NECITLIVOST RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Havlikova.

Dobrý den,mám letitý problém brnění pravé ruky. EMG vyhodnotilo počátek špatných karpalů,na operaci to prý neni.Velice tim trpím, nemohu jezdit na kole,ráno vyčistit zuby nebo vyfenovat vlasy je pro mě obtížné,omezuje me to i v práci, kde držím neustále jehlu a nůžky. Nevím co dělat. Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste změnit neurologa. Více hlav více informací.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost ruky

Kokosový olej na vlasy – zábal

Kokosový olej je skvělý jako regenerační maska pro namáhané a poškozené vlasy. Ať už po chemickém zásahu, nebo použijete-li ho, protože Vaše vlasy jsou suché a bez lesku. Kokosový olej se nejlépe aplikuje do rozčesaných, nejlépe lehce provlhčených vlasů, a nechá se působit. Dobu působení rozhodně nezanedbejte – čím déle, tím lépe. Pokud se nebojíte mastného polštáře, klidně si přes vlasy přehoďte ručník a olej smyjte až ráno. Nebo ho nechte působit 2 hodinky: i to pro základní regeneraci stačí.

Postup: Kokosový olej rozehřejte na příjemnou teplotu a vmasírujte ho do vlhkých vlasů. Zabalte ručníkem a nechte působit co nejdéle. Můžete ho použít i na noční péči, tj. nechat zábal působit přes noc. Ráno ale vstaňte o něco dřív než obvykle, abyste ho mohli důkladně vymýt šamponem. Díky svojí velmi malé molekulární struktuře proniká do vlasových folikulů a hydratuje tak vlasy do větší hloubky než ostatní oleje.

Zde se můžete podívat, jaká je cena Kokosového oleje na vlasy.

Zdroj: Kokosový olej na vlasy

Diskuze

V diskuzi ASI MÁM KOPŘIVKU ? KDO PORADÍ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav (64 let).

Z ničeho nic mám každé ráno po téle svědivé pupeny a červenou vyrážku, již asi 14 dní. Také jsem měl oteklý ret a oční víčko. Jinak jsem poměrně zdravý, mám slabší cukrovku II.typu, neberu žádné láky, Během dne se mi vyrážka a pupeny téměř ztratí. Zkoušel jsem vynechat různá jídla a pití ale bez ůzpěchu. Je to zřejmě nějaká alergie a nemohu zjistit na co. Kdo máte podobné problémy a poradíte ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den předpokládám že už váš problém asi nebude aktuální, ale mám takový problém také. Doktoři na nic nepřišli. V lednu roku 2016 se mi to objevilo poprvé trvalo asi čtyři měsíce a z ničeho nic přestalo každý den ráno výsev puchýřů po těle pokaždé na jiných místech jiné velikosti. A před dvěma dny to samé. Po 4 letech se mi to znovu vrátilo.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vyrazka na tele

Firma na zabouchnuté dveře v Olomouci

V Olomouci je několik firem, které řeší zámečnické služby. Mezi ty s dobrými referencemi patří třeba Zámečnická otevírací služba nonstop Gasta a Čoupek.

Tato zámečnická služba se zaměřuje na zabouchnuté a zamčené dveře, opravu zámků, ztrátu klíčů, montáže zámků, závor, výměny vložek. Poradí si téměř se vším, co souvisí se zámky a klíči.

Cena za otevření bytu či domu se stanovuje individuálně.

Zdroj: Jak otevřít zabouchnuté dveře

Diskuze

V diskuzi ANTONIE MAČINGOVÁ 28 DENNÍ JÍDELNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Vedralová.

Dobrý den koukala jsem na jídelníček který jste mi zaslali vše je pohodě až na to že česnek nemohu a luštěniny také nemohu jak to mám udělat brokolice ,hrách česnek ,jsou které nemohu .děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika břenová.

Dobrý den,mohu poprosit o zaslání celehé jídelníčku?děkuji moc.

Zdroj: diskuze antonie mačingová 28 denní jídelniček


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP