Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RECENZE NA INHALÁTOR COMBAIR

OBSAH

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Diskuze

V diskuzi WWW.NICORETTE INHALATOR.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Regin Čása.

Kolik stojí nicorette inhalator

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Www.nicorette inhalator.cz

Cena

Zde můžete vidět, kolik stojí přírodní produkt Parazitex.

Autor: © svevi
Foto:
© Max

Zdroj: Parazitex – recenze

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Mám už několik let tak asi šet let CHOPN středě těžký užívám asi rok nově ANORO jednu inh.dávku ráno ,večer euphylin pohotovostně ventolín , pro ještě lepší dýchání mohu i combair alespon jednou denně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

mohu užívat alespon jednou denně combair ,když užívám anoro jeden vdech ráno a večer euphilin léčím se na CHOPN

Zdroj: diskuze Existuje náhražka kortikoidu?

Ultrazvukový inhalátor

Ultrazvukový inhalátor je nejmodernější technologií proudění vzduchu. Tento inhalátor zajišťuje tichý chod a mlžinu s vysokým počtem malých částic. Ultrazvukovým vlněním dojde k rozbití léčiva na mikroskopické částice. Inhalátor je vhodný pro všechna léčiva řídké konzistence, hustší medikamenty potřebují naředění.

Zdroj: Inhalátor

Poradna

V naší poradně s názvem ASTMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nemáte prosím někdo radu jak alespoň trošku zmírnit astmatický záchvat?Je víkend a došel mi inhalátor.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste při záchvatu chvíli dýchat do většího papírového pytlíku na střídačku s čerstvým vzduchem z venku. Kdybyste to nemohla bez svých léků vydržet a dušnost se zhoršovala, tak mějte při sobě stále telefon s připraveným číslem 112 pro přivolání rychlé záchranné služby. Co nejdříve se stavte u svého pneumologa - plicního lékaře, aby vám předepsal další léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Astma

Nosní inhalátor

Nosní inhalátor přináší rychlou úlevu při neprůchodnosti nosních dírek. Použití inhalátoru má za výsledek uvolnění horních dýchacích cest a pomoc při alergiích. Nosní inhalátor může obsahovat mentol a eukalypt, které jsou velmi vhodné pro rychlou úlevu při rýmě. Je dostupný v lékárnách a je cenově výhodný.

Zdroj: Inhalátor

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Inhalátor Artsana ProJet

Ultrazvukový inhalátor Artsana ProJet se vyznačuje jednoduchou obsluhou, ovládáním i čištěním. Jeho charakteristikou je také tichý chod a možnost regulace množství a vlhkosti mlžiny. Je vhodný pro domácí používání, používá se pro léčbu astmatu, chronické bronchitidy a respiračních onemocnění. Snadno se obsluhuje, ovládá a čistí. Výhodou tohoto inhalátoru je, že se jedná o stolní ultrazvukový inhalátor, je tichý, vhodný i pro děti a je plně hrazen pojišťovnami. Nevýhodou je vyšší finanční částka.

Zde můžete vidět, jak vypadá inhalátor Artsana ProJet.

Zde naleznete cenu inhalátoru Artsana ProJet.

Zdroj: Inhalátor

Inhalátor na Vincentku

Inhalátor Vincentky Vapinal je vybaven tepelnou deskou a určen k teplé inhalaci minerálních vod, například Vincentky. Inhalátor vytváří teplou páru obohacenou minerály, jejichž inhalace vede k podpoření a urychlení léčby nachlazení a rýmy. Teplá inhalace znamená inhalaci mezi 38 až 42 stupni, která vede k prokrvení sliznice a zvýšené produkci sekretu. Využívá se především při léčbě rýmy z nachlazení. Inhalátor má zabudované bezpečnostní prvky: dvojitou tepelnou ochranu a bezpečnostní ventil při překročení tlaku 2 barů. Inhalátor má vynikající technické parametry, výbornou kvalitu a zaručenou spolehlivost provozu.

Zde můžete vidět cenu inhalátoru Vincentky Vapinal.

Zdroj: Inhalátor

Diskuze

V diskuzi ROSUMOP 20MG RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den, prosím o recenze na lék rosumop a jestli ho můžu brát společně s lékem Lokrén.. je lepší ho brát ráno nebo na noc? děkují.. zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Venglová.

Dobrý den, je možné, aby mi po tomto léku otékaly dole nohy a docela hodně, četla jsem o reakcích, ale týkají se obličeje-otékání-v únoru mi bude 79 let. Anebo to může být od bolestí páteře a okolí, děkuje Venglová.

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Inhalátor na slanou vodu

Pro inhalaci slané vody je vhodný kompresorový inhalátor, který je určen k aerosolizaci u léků a slané vody a pro pacienta při různých respiračních onemocněních. Jeho používání léčbu urychluje, ale zároveň je inhalace slané vody skvělou prevencí těchto onemocnění. Inhalátor využijete při léčbě horních a dolních cest dýchacích (inhalátor na kašel).

Malý kompaktní inhalátor s nízkou hmotností a v moderním designu zaujme na první pohled. Investice do inhalátoru představuje jednoduché a vysoce účinné řešení, které vám umožní omezit používání antibiotik.

Kompresorový inhalátor se používá na:

  • nachlazení
  • astma
  • onemocnění dýchacího ústrojí

Léčivo se inhalací rychle dostane do plic, čímž se výrazně zvyšuje efektivita jeho působení v organismu.

Tento inhalátor je jednoduchý na obsluhu a prakticky bezhlučný, je vhodný i pro děti. Vyznačuje se hlavně nízkou spotřebou elektrické energie.

Pracovní podmínky:

  • teplota okolí: 5–40 °C
  • elektrické třídění: typ B, třída II
  • pracovní doba: maximálně 20 minut (se 40minutovou přestávkou před dalším použitím)
Součástí balení je:
  • maska pro dospělé
  • maska pro děti
  • náustek
  • rozprašovač s nádobkou na léčivo
  • adaptér
  • šňůrka na upevnění masky kolem hlavy
Technické údaje:
  • výkon: AC220V, 50 Hz
  • maximální frekvence rozprašovače: > 0,2 ml/min
  • maximální tlak kompresoru: > 0,15 MPa
  • průtok vzduchu v kompresoru: > 10 l/min
  • hladina zvuku: < 65 dB (A)

Kompresorový inhalátor se doporučuje používat maximálně 20 minut. Před dalším použitím je třeba nechat přístroj vypnutý cca 40 minut.

Čištění a údržba: Kompresorové příslušenství je možné dezinfikovat a tím i opětovně používat. Dezinfekce povrchu přístroje je možná běžným dezinfekčním prostředkem.

Název: Kompresorový inhalátor Yuwell 405B

Cena: 1 009 Kč

Recenze: Respondenti uvádějí, že přístroj je velmi jednoduchý na obsluhu. Jeho výhodou je, že obsahuje masku pro děti i pro dospělé.

Zdroj: Inhalace slané vody

Může se Forfemina v těhotenství

V těhotenství se užívání přípravku Forfemina nedoporučuje.

Zdroj: Forfemina - recenze

Diskuze

V diskuzi CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Číhalová.

Dobrý den.

Mám artrozu III.st. v levé kyčli a v pravém koleni. Od 30 let mámproblémy s páteří. Užívám už více jak 5 let Condrosulf 800, 1 tabletu denně. Mám dotaz, zda je dlouhodobé užívání vhodné. V poslední době beru denně 1 - 2 tablety Biofenac, protože se stav zhoršuje a Brufen 400 nestačí. Je mi 74 let, bydlím ve 4.patře bez výtahu, ale snažím se denně absolvovat aspoň krátkou procházku, cvičení ani jízdu na kole nezvládnu. Jezdím pravidelně do lázní. Mohu v popsané léčbě dále pokračovat ? Děkuji za odpověď. AČ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maria Urbaczková.

dobrý den,je vhodné užívat conrosulf 800,nebo začít čtyřstovkou...děkuji

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Viadrus Lignator – recenze

Viadrus Lignator patří do skupiny „kotle na dřevo“. Tento kotel dle recenzí splňuje emise, má výbornou účinnost a je z litiny.

Recenze uvádějí i skutečnost, že záleží na tom, jak budete topit, pokud dřevem je to „watově“ v pořádku, ale pokud chcete „jet jen na automat“, nastává problém, musíte si vzít silnější těleso o řadu kilowat.

Dále recenze uvádějí, že když kotel vykazuje teplotu spalin 234 °C, je to normální. Teplota UT by měla být 75 °C. Šamotové desky u kotle jsou povinné pro správné prohořívání a odchod spalin.

Zdroj: Viadrus Lignator

Poradna

V naší poradně s názvem EXISTUJE NÁHRAŽKA KORTIKOIDU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

D.den!Již několik let se léčím na astma 3.stupně.Beru tyto léky-Berodual,Euphyllin 300,ketotifen,Spiriva respimat,Montelar,Medrol,KCL,Combair,Lanzul,Ventolin,AA Cotrimoxazol,Purinol 300 a Castispir,Chci se zeptat,strašně z toho přibírám,dají se některé ty kortiodidy něčím jiným nahradit,vyměnit,vyloučit?Za roka pul jsem přibrala asi 10kg!!! Děkuji za odpovědˇ!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Náhradu léků můžete učinit jen po doporučení vaším plicním lékařem. Prodiskutujte s ním své problémy a požádejte ho o návrh alternativ k vaší léčbě. Obecně platí, že po lécích se nepřibírá. Přibírá se z jídla a z nedostatku pohybu - nezdravý životní styl. Léky mohou zvyšovat chuť k jídlu, zadržovat v těle vodu a bránit v pohybu, tím mohou napomoci v nárůstu tělesné hmotnosti. Avšak samotné rozhodnutí o tom, jestli sníte to či ono, je na vás, stejně tak i zdali přidáte ve zdravém pohybu. Přírodní zákony platí pro každého stejně, na jedné straně je příjem ve formě stravy a na druhé výdej jako zdravý pohyb. Když je příjmu více než výdeje, tak přibíráte. Když naopak, tak hubnete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Existuje náhražka kortikoidu?

Inhalátor Omron

OMRON C28P je kompaktní kompresorový inhalátor pro astmatiky a alergiky, který výborně poslouží při zvlhčování horních i dolních cest dýchacích. Umožňuje samozřejmě i inhalaci lékových forem. Přístroj využívá technologii V. V. T. (Virtual Valve Technology), která zajišťuje menší ztrátovost vdechovaného aerosolu v inhalačním setu a tím pádem je léčivá látka účinnější. Jednotlivé části inhalátoru navíc není nutné tolik čistit, a tak je jeho údržba mnohem snadnější.

Objem zásobníku na léky je 7 ml, nebulizační výkon je pak 0,5 ml za minutu. I přes nespornou výkonnost se hlučnost drží na přijatelné hranici 60 dB. V ceně inhalátoru je také bohaté příslušenství, včetně praktické cestovní tašky, takže se dá celý přístroj snadno přenášet. V sadě naleznete také druhý inhalátor zdarma.

Vlastnosti a funkce: technologie V. V. T., nebulizační výkon 0,5 ml/min, velikost produkovaných částic 3,0 um (MMAD – střední průměr částic), objem zásobníku na léky 7 ml, úroveň hluku (ve vzdálenosti 1 m) 60 dB.

Hmotnost: 1 900 g

Příkon: 192 VA

Rozměry: 170 x 103 x 182 mm

Příslušenství: maska PVC pediatrická/dětská, maska PVC pro dospělé, kompletní nebulizační set (PVC), inhalační hadička (PVC) 207 mm, nosní inhalační nástavec, 5x náhradní vzduchový filtr, cestovní taška.

Výhodou tohoto kompresoru je, že je plně hrazen pojišťovnami a má zdarma druhou inhalační soupravu. Nevýhodou je velikost a je hlučnější.

Zde můžete vidět, jak vypadá inhalátor OMRON C28P.

Zde naleznete cenu inhalátoru OMRON C28P.

Zdroj: Inhalátor

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Plně s Vám souhlasím.Mám s tím stejné zkušenosti. Je to jeden velký podvod. Václav P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš V..

Poctivě jsem užíval (postřikoval) jak říká návod a po spotřebování ŽÁDNÉ výsledky.
Neutrácejte zbytečně !!!

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Léková skupina

Oba produkty (Glyvenol, Detralex) patří do skupiny venofarmak.

Zdroj: Glyvenol recenze

Kortikoidy na astma

Inhalační kortikosteroidy jsou hlavním lékem u většiny případů nekontrolovaného astmatu pro svůj silný protizánětlivý účinek. Doporučenou alternativou jsou dnes již jen antileukotrieny (Singulaire), možné je i užití kromanů (Tilade) a teofylinů (Eufyllin). U správně léčených astmatiků kortikoidy dobře zajišťují hlavní cíl léčby, kterým je dosažení a udržení kontroly projevů této dříve svízelné nemoci. Astma však neléčí ve smyslu ovlivnění jeho dlouhodobého přirozeného vývoje.

Na účinnou kortikoidní léčbu má značný vliv inhalační systém. Některé oblíbené inhalační systémy jsou dnes již zastaralé. Jde zejména o systém Diskus u preparátů Seretide či Flixotide, který generuje částice velkých rozměrů s nežádoucím dopadem zejména na osud léku v dýchacích cestách. Optimální velikost částic, klíčovou pro správnou distribuci léku v dýchacích cestách a uložení léku v plicích, prokazují sprejové systémy, například systém Modulite (Combair).

Zdroj: Co jsou to kortikoidy

Nežádoucí účinky masti Ophthalmo-Septonex

  • Poruchy kůže a podkožní tkáně;
  • Pálení;
  • Svědění;
  • Erytém;
  • Papulovesikulární vyrážka.

Předávkování

Není známo, že by došlo k předávkování.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Jak inhalovat

Klasická domácí inhalace je popsána výše. Ale můžete inhalovat i pomocí zakoupených inhalátorů. Jejich výběr je poměrně široký. Pokud nepotřebujete inhalovat těžce rozpustná protialergická léčiva, stačí vám jednoduchý ultrazvukový inhalátor. Pro preventivní inhalaci Vincentky jsou tyto přístroje ideální. Pro husté formy protialergických léčiv jsou naopak vhodné inhalátory kompresorové. Díky pravidelné inhalaci bude sliznice dýchacího ústrojí schopna sama se s těmito nečistotami vypořádat.

Zdroj: Inhalace slané vody

Dávkování

Tři nápoje denně by měly být schopny dokonale nahradit běžnou stravu a uspokojit hlad. MANA se podle doporučení jí pětkrát denně v menších dávkách. Nicméně pořád je to jeden sáček na den.

Zdroj: MANA - recenze

Je Condrosulf volně prodejný

Condrosulf 800 mg je pouze na lékařský předpis. U produktu Condrosulf 400 mg je dostupnost bez receptu, pacient však zaplatí platí celou částku. Koupit se dá v jakékoli kamenné i internetové lékárně.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP