Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RECEPT NA ZÁZVOROVOU MASKU NA PLEŤ

OBSAH

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ PLEŤOVÁ MASKA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahoj našla jsem bezva recept na pleťovou masku z droždí, tak vám sem píšu recept. Pleťová maska má dvě základní přísady, droždí a mléko, ale je možné použít místo mléka i vodu. V misce se smíchá půl kostky droždí s trochou mléka a pořádně se to rozmíchá. Po rozmíchání se to nanese na obličej, kde se nechá působit až do jejího zaschnutí. Potom je možné masku z pleti buď oloupat nebo smýt vlažnou vodou. Kvasnicová pleťová maska výborně čistí póry a zanechává pleť hladkou a hebkou na dotek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketka64.

Já jsem byla z článku o droždí zdravi-hubnuti.cz/dr… fakt překvapená, a díky za tenhle recept. Určitě se bude hodit.

Zdroj: diskuze Droždí pleťová maska návod

Zpevňující maska z mandlí

Recept na mandlovou masku: hrst sladkých mandlí, 3 jahody, ½ okurky, 1 lžička medu, 1 lžička jogurtu. Vše zamíchejte, až z toho vznikne hladký krém. Nechte masku několik minut působit a následně smyjte masku z obličeje. Poté naneste obvyklý denní krém. Hydratační maska z mandlí nevysušuje kůži a může být bezpečně použita i v okolí očí. Kromě toho, že má tato maska silné zpevnění je důležité, aby oči zůstali stále volné.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Recept na domácí pleťovou masku z cukru a tvarohu

  • 3 lžíce plnotučného tvarohu
  • 1 lžíce hroznového cukru
  • 1 vejce
  • šťáva z půlky citrónu

Z bílku ušlehejte sníh, do kterého zlehka vmíchejte tvaroh, cukr, žloutek a citronovou šťávu. Hotovou masku naneste na obličej a nechte působit cca 20 minut.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Diskuze

V diskuzi PÉČE O PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Musím souhlasit s paní doktorkou!
Přípravky Nouri fusion bych nevyměnila:-)
Vřele doporučuji i čistící a hydratační masku:-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče o pleť

Cukrová maska na pleť

Předtím než budete chtít použít pleťovou masku, nezapomeňte si důkladně vyčistit pleť. Aby se do kůže lépe vstřebaly výživné látky, je dobré pokožku nejprve prohřát a prokrvit, k tomu můžete použít buď krátké napaření kůže nad horkou lázní, nebo lehkou masáž tváře, či jemný peeling. Prokrvená kůže totiž opravdu lepé přijímá a metabolizuje výživné látky.

Poté již můžete na tvář nanést v tenké vrstvě a stejnoměrně hotovou cukrovou masku (recept na ni nabízíme níže), přičemž se raději vyhněte oblasti kolem očí a okolí rtů. Masku nechte působit asi 15 minut, ne však déle než půl hodiny! Poté cukrovou masku důkladně opláchněte vlažnou vodou, osušte si tvář a namažte ji krémem v pro váš typ pleti.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Diskuze

V diskuzi LECIVE UCINKY POMERANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Mala-Musilova.

predevsim me zajima lecivy ucinek pomerancove kury, zda pri prikladani pusobi hloubkove a ktera strana je leciva?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hedvika.

Já používám masku z pomerančové kůry proti černým tečkám na obličeji. Maska z pomeranče je velmi jednoduchá. Na masku z pomerančové kůry potřebujete jen rozemletou pomerančovou kůru a pár kapek vody. Tuto směs naneste na dokonale vyčištěnou pleť a nechte masku působit nejméně 15 minut. Výsledky budou viditelné hned po prvním použití. Masku z pomerančové kůry můžete použít opakovaně. Pomerančová kůra může být použita čerstvá a nebo usušená.

Zdroj: diskuze Lecive ucinky pomerance

Čistící maska z droždí

Chcete-li vytvořit kvasnicovou čistící masku, tak potřebujete čajovou lžičku citronové šťávy, 3 lžíce mléka a balení kvasinek. Všechno promíchejte dohromady a následně aplikujte na obličej. Tuto masku nechte působit asi 20 minut a pak umyjte masku teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ SÉRA/OLEJE/MASKY NA ŘASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris.

Dobrý den, neznáte nějaký domácí recept na sérum, olej či masku na prodloužení a zhuštění řas ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí séra/oleje/masky na řasy

Osvěžující maska z okurek

Tato maska je určena mastné a problémové kůži. Okurky jsou ideální pro velké póry na kůži, protože jejich složení stáhne kůži a minimalizuje tak rozšířené póry. Stačí buď jen plátky okurky přímo na obličeji, nebo jako intenzivní maska s jogurtem. Recept na okurkovou masku: 2 lžíce okurkové šťávy se smíchají se 2 až 4 polévkovými lžícemi přírodního jogurtu nebo tvarohu. Natřete masku na kůži a necháte ji 20 minut působit.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi PLEŤOVÉ MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

Doporučuju tuto pleťovou masku - tak krásnou hladkou a zdravou pleť jsem neměla snad léta:
www.lecivemasti.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleťové masky

Hydratační maska z ovoce

Ovocná maska je pro všechny typy pleti. Kdo má rád masku z ovoce, potřebuje jen kousek zralého ananasu nebo papáji. Dřeňovou směs z tohoto ovoce aplikujete na obličej. Po opláchnutí stačí, když použijete své obvyklé denní krémy na obličej. Pokud je tato maska pro vás příliš ovocná, tak můžete vyzkoušet alternativní masku z mandlí.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Chtěla jsem se zeptat na masku proti rozšířeným pórům z bílku a citrónu. Bílek se má vyšlehat, nebo nanést na pleť v tekutém stavu? :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Sabino, v masce na rozšířené póry se bílek nešlehá, jen se smíchá s citronovou šťávou a takto okyselený se v tekutém stavu nanese na pleť a nechá zaschnout. Při účinkování této masky ucítíte pnutí v aplikované oblasti.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Čistící maska z oleje a medu

Čisticí masku si také můžete udělat sami. Tuto masku stačí dělat jen jednou týdně. Je důležité, aby byla kůže čištěna pomocí čisticí masky pravidelně. Na výrobu čisticí masky vám stačí: 25 g umletých slunečnicových semínek, polévková lžíce horké vody, 2 lžíce rostlinného oleje a lžička medu. Aplikujte masku na obličej, nechte ji zaschnout a poté ji setřete. Tvář důkladně opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi OLEJ CUKR MED NA PORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adrianka.

Prave jsem vyzkoušela masku ,,cukorvý peeling,, a musím říct opravdu super, pleť je hebká, odumřelá kužička pryč. Doporučuji :-)

PS: Klidně by i stačila 1 lžička oleje, lžička cukru a lžička medu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olej cukr med na pory

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi S ČESNEKEM OPATRNĚ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Isabelle.

Česnek ma sice priznive antibakterialni ucinky, ale k pokožce je velmi agresivni, proto doporučuji aplikovat spiš lokalne (na akne), nez jako masku na celou pleť. Nebo když na celou tvar, tak jen na velmi kratkou dobu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze S česnekem opatrně!

Medová maska na vrásky

Medová maska je dobrá proti vráskám a jemným linkám. Smíchejte jednu lžičku medu s vaječným bílkem a asi 50 gramů ječné mouky. Bílky musí být rozmíchány do sněhu. Masku naneste na obličej a nechte ji působit asi 20 minut. Poté masku omyjte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Recept na zázvorovou koupel

Musíte napustit vanu horkou vodou a dát do ní 2 lžíce strouhaného zázvoru. Pokud není k dispozici zázvor, tak stačí zázvorový olej (8 – 10 kapek). Doporučuje se být v této koupeli asi 30 minut, protože do této doby zázvor pomáhá zmírňovat bolest a stres.
Tato koupel se stala součástí moderního životního stylu. Zázvorová koupel je ideální způsob, jak si odpočinout a dopřát si nějaký odpočinek od každodenní rutiny.

Zdroj: Zázvorová koupel

Jogurtová maska na pleť

Rychlá hydratační jogurtová maska

Postup: Na obličej a krk naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte 20 minut působit. Poté pleť opláchněte a ošetřete ji hydratačním pleťovým krémem.

Zvláčňující jogurtovo-mléčná maska

Postup: Na obličej naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte zaschnout. Poté smyjte pomocí asi 125 ml plnotučného mléka a nakonec pleť opláchněte vlažnou vodou.

Čisticí jogurtová maska

Postup: Smíchejte lžíci jogurtu se lžičkou citronové šťávy a lžičkou medu a hotovou masku naneste na pleť. Nechte několik minut působit a pak ji opláchněte teplou vodou. Ostatně jogurt bez chemických přísad a konzervantů je rovněž výborný i na atopický ekzém. Potřete jím obličej a krk, nechte působit 15 až 20 minut a poté pleť umyjte vlažnou vodou.

Zdroj: Jogurt pro krásnou pleť

Recept na výrobu domácí cukrové pasty II.

  • 9 lžic cukru se 3 lžícemi citronové šťávy

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Recept na výrobu domácí cukrové pasty I.

  • smíchat 2 hrnky cukru, ¼ hrnku vody a ¼ hrnku citronové šťávy

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Čištění pleti

  • Sladký mandlový olej a jojobový olej: jemně masírujte, umyjte teplou vodou a froté rukavicí.
  • Papája – vydlabejte vnitřek, rozmačkejte a aplikujte na celý obličej, jemně promasírujte a odstraňte teplou vodou.

Tonika na pleť

Bylinkové tonikum: 30 ml (3 hrsti) čerstvých kostivalových listů, 600 ml vody. Pomalu ohřejte bylinky ve vodě, jemně zapařte, nevařte. Odstavte z plotny a nechejte vychladnout přes noc. Používejte jako regulérní tonikum. Udržujte v chladu a používejte během 3 dnů. Zbytek vylijte.

Exfoliační biologický peeling na citlivou pleť - recept:

Grapefruit a ovesné vločky nebo mouka z ovesných vloček: přidejte 3­/4 lžíce ovesných vloček do šťávy z grapefruitu. Zamíchejte do směsi, aplikujte na pleť a nechejte působit 15 minut. Pak odstraňte vlažnou vodou.

Zdroj: Citlivá pleť potřebuje speciální péči


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Válková

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP