Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

REISHI A WARFARIN

OBSAH

Kontraindikace

Neexistují žádné hlášené kontraindikace u Reishi Ganoderma. Výsledky vychází z více než dvou tisíc let pozorování, a to proto, že Reishi Ganoderma je přírodním doplňkem stravy v čínské medicíně. Ovšem Reishi Ganoderma a další imunomodulační látky, by měly být užívány s opatrností u lidí, kteří používají imunosupresiva nebo prochází obdobím transplantace orgánu. Lidé užívající léky proti srážení krve, jako například Warfarin, Heparin, Aspirin by se Reischi měli zcela vyhnout.

Obecně platí, že všechny věkové skupiny reagují podobně na léčbu houbou Reishi Ganoderma. Nejsou zaznamenány žádné další nežádoucí účinky v žádné věkové skupinově. Nicméně, před začátkem užívání houby Reishi Ganoderma se poraďte se svým lékařem.

Zdroj: Reishi - nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem REISHI SPOLU S WARFARINEM LZE UŽÍVAT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Dostala jsem k vánocům jako dárek 3 balení REISHI BIO. 14 roků užívám Warfarin, lze užívat Reishi s Warfarinem. Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ganoderma lucidum alias reishi je houba, jejíž pozitivní účinky byly potvrzeny v čínské medicíně. Reishi v sobě mimo to skrývá i řadu nebezpečí, obzvláště při léčbě Warfarinem a Aspirinem. Užívání Ganodermy může zvýšit riziko krvácení, protože její užívání přímo ovlivňuje srážení krve. Reishi totiž obsahují adenosin, což je látka, která by mohla bránit shlukování krevních destiček. Reishi by se neměly používat, pokud máte onemocnění, které způsobuje problémy s krvácením. V souvislisti s podporou krvácení by se reishi také neměly používat těsně před nebo po operaci a v období porodu. Ve vašem případě bude vhodnější reishi věnovat někomu, kdo není ve stavu zvýšeného rizika krvácení. Nejlépe se reishi hodí k léčbě krevního tlaku, diabetu, častých infekcí a také při a po žloutence. Nepřetržitá léčebná kůra pomocí reishi by neměla přesáhnout dobu tří měsíců v jednom půlroce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reishi spolu s warfarinem lze užívat?

Ganoderma lucidum reishi

Ganoderma lucidum reishi v překladu znamená „božská houba nesmrtelnosti“, česky pak lesklokorka lesklá. Tato houba byla ve starověké Číně pro své léčivé schopnosti vyhrazena pouze císařské rodině. Kdo ji našel, musel ji okamžitě odevzdat u císařského dvora. Neodevzdání se trestalo smrtí.

Zdroj: Reishi

Poradna

V naší poradně s názvem REISHI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Vobrová.

Prosím, mám hustou krev......mohla by mi reishi pomoc ředit krev? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vysoké dávky houby reishi mohou zpomalit krevní srážlivost. Problém je v tom, že nevíme přesně jaké dávky budou účinkovat ve vašem případě. Můžete se domluvit se svým lékařem, aby vám častěji měřil srážlivost krve, než se podaří najít zpusob, jak udržet krevní srážlivost na potřebné míře. Samozřejmě platí, že nejbezpečnějším způsobem, jak udržet srážlivost krve, je prostřednictvím antikoagulační léčby. A to proto, že s jistotou víme, že každá pilulka bude působit každý den stejně, kdežto u hub se toto zaručit nedá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reishi

Tablety s reishi

Tablety s reishi jsou k dostání v lékárnách. Většinou obsahují 500 mg čisté biomasy, pojiva (u tablet) – mikrokrystalická celulóza, oxid křemičitý, rostlinný stearan hořečnatý, rostlinná kyselina stearová. Dávkování je 2 až 6 tablet denně. Velikost jednoho balení je obvykle 90 tablet.

Zdroj: Reishi

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Prosím,může se brát k léku Eliquis houba Reishi?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vysoké dávky houby reishi mohou zpomalit srážení krve. Užívání houby reishi spolu s léky, které také zpomalují srážení, by mohlo zvýšit pravděpodobnost vzniku modřin a krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Nežádoucí účinky

Při užívání houby Reishi může docházet k mírným nežádoucím detoxikačním účinkům. Tyto nežádoucí účinky se obvykle vyskytují v začátku užívání a zahrnují mírné trávicí problémy, bolesti svalů, kožní vyrážky a závratě. Nicméně se jedná se o normální známky, které obecně naznačují, že Reishi Ganoderma funguje dobře a dochází k léčebným účinkům. Někteří lidé při užívání houby Reishi uvádí závratě, sucho v krku, sucho v ústech, krvácení z nosu, rozrušení. Nicméně, ne všichni lidé mají tyto příznaky.

Zdroj: Reishi - nežádoucí účinky

Reishi Gano čaj

Reishi zelený čaj s ganodermou obsahuje polyfenol, ale neobsahuje konzervanty, syntetická barviva ani ochucovadla. Osvěží vaši mysl i tělo. Velmi vhodný je, pokud máte rádi tučná jídla. Zelený čaj totiž zrychluje metabolismus, působí jako spalovač tuků, dodá energii. Obsahuje vitamíny B1, B3, B6, C, vápník, sodík, železo, draslík, fosfor.

Obsah: 20 sáčků x 2g

Složení: Camellia sinensis (čajovník čínský) 98 %, extrakt z Ganodermy 2 %

Návod na přípravu: Vložte do konvice jeden sáček Reishi Gano čaje a zalejte horkou vodou, z jednoho sáčku připravíte až 1,5 litru kvalitního a velmi chutného čaje.

Zdroj: Reishi

Poradna

V naší poradně s názvem MEDROL,,ASTMA,, OSTEOPOROZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

DOBRÝ DEN, prosím o radu ,,užívám 5 let, Medrol 4mg--na astma-jaké mohu užívat ,,jiné doplnující léčiva--je možné REICHI-houbu,,???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba s Reishi může mít dobré účinky na astma. Užívání společně s Medrolem však bude vyžadovat časté návštěvy u plicního lékaře, protože se může stát, že bude možné snížit dávkování Medrolu. Obraťte se proto na svého lékaře a informujte ho o svém záměru užívat Reishi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Medrol,,astma,, osteoporoza

Reishi a rakovina

Polysacharidy v reishi vykazují široké spektrum protinádorových účinků. Mají potvrzený cytotoxický účinek na rakovinné buňky, zlepšují proliferaci makrofágů a stimulují jejich činnost proti nádorovým buňkám. Ganodermic kyseliny zvyšují interleukin a distribuci interferonu, vedou k apoptóze rakovinných buněk zasahováním do mitochondriálních funkcí a potlačují formování DNA a RNA v nádorových buňkách, čímž je buněčná schopnost proliferace dramaticky snížena. Antiandrogenní účinek obsaženého ganoderolu B se projevuje v úspěšném použití houby u rakoviny prostaty a benigní prostatické hyperplazie.

Zdroj: Reishi

Poradna

V naší poradně s názvem XARELLTO A REISHI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Baráthová.

Dobrý den, od února mne čekají chemoterapie. Jako podpůrnou lečbu při ní jsem si koupila canodermu super strong (reishi), ale zjistila jsem, že není dobré reishi užívat, jestli-že beru léky na ředění krve. Kvůli fibrilacím síní užívám Xarellto 20 mg 1x denně.Dále mi bylo doporučeno užívat společně s reishi i přípravek Chemossuport a Cordyceps.Prosím, poraďte mi zda některé z těchto produktů mohu vzhledem k užívání Xarellta brát.Další léky, které užívám jsou Amprilan 2,5, Betaloc Zok 25mg, Cipralex 10mg a Rivotril0,5mg vše 1x denně. Děkuji za odppověď Baráthová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S takovýmto mixem léků je velká pravděpodobnost, ze může docházet k interakci. Bude třeba se poradit s lékařem, který vede vaší léčbu, a zeptat se ho, jaký podpůrný doplněk stravy potřebujete a jestli je vůbec prospěšné přidávat do těla další chemikálie. Sama raději uvedenou doplňkovou léčbu nezačínejte, protože skutečně hrozí zvýšené riziko krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarellto a reishi

Reishi káva

Reishi káva má nejen lahodnou chuť, ale díky 2% podílu extraktu houby červená reishi (Ganoderma lucidum) má i příznivé účinky na lidský organismus. Pití klasické kávy s sebou přináší vedlejší účinky, které však houba reishi potlačuje a díky tomu je vhodné i dlouhodobé pití této kávy. Oproti klasické kávě má Reishi káva snížený obsah kofeinu a samotná káva je zdrojem množství antioxidantů a minerálních látek. Konzumace této kávy s sebou tedy nenese rizika známá při užívání klasické kávy.

Vlastnosti Reishi kávy: nedochází k pálení žáhy, i přes snížený obsah kofeinu dodává tělu dlouhodobě energii, obsahuje organické germanium, je bohatá na antioxidanty, minerály a vitamíny, nedráždí žaludek, má příjemnou lahodnou chuť, neobsahuje dochucovadla ani jiné přidané látky.

Pravidelné užívání této kávy prospívá k posílení zdraví a je součástí zdravého životního stylu. Reishi káva se doporučuje i lidem s vysokým krevním tlakem či trávicími problémy, kteří si takto mohou dopřát několik šálků kvalitní kávy bez vedlejších nežádoucích účinků.

Zdroj: Reishi

Diskuze

V diskuzi REISHI ČESKÁ VÝROBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer,

mohu REISHI užívat zároveň s jinými potravinovými doplňky popř. s bylinkovou kůrou? Jak dlouho je vhodné kapsle užívat (2x denně 1 tbl.)?

Děkuji a zdravím Vás Marcela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Reishi česká výroba

Warfarin a těhotenství

Warfarin se během těhotenství nedoporučuje. Žena, která otěhotní nebo plánuje otěhotnět, by měla v případě, že užívá Warfarin, informovat svého lékaře.

Zdroj: Warfarin

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ TABLETEK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Foldyna.

Čeho v jídelníčku se vyvarovat při užívání léku Xarelto

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Karas.

Dobrý den.

Mám dotaz, od září beru lék xarelto, kvůli trombóze LDK. Dále užívám léky na vysoký krevní tlak tezeo 40, hipres 5 mg, a lék betaloq 200 na srdce (mitrální chlopeň).
Před měsícem jsem začal brát doplněk stravy hlívy ústřičné, bez problémů. Nyni jsem si koupil jiný: Hlíva ústřičná doplněna o Reishi, Cordyceps a Železo. Moc rád bych to užíval dál. Někde jsem čet', že Reishi také řeší krev, je tedy problém užívat Xarelto společně s tímto doplňkem stravy?

Děkuji za odpověď.

Jsem s pozdravem, Karas Jan

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání tabletek xarelto

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP