Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

REŽIM PO BOTOXU

OBSAH

Vybírejte svého lékaře pečlivě

Injekce botoxu musí být podávány pouze pod lékařským dohledem. Informujte se u svého lékaře, který by vám měl doporučit nejlepšího odborníka v tomto oboru. Důležité je, aby měl lékař dobrou zkušenost s botoxem. Zručný lékař s příslušným certifikátem vám může poradit, jak postupovat, a pomůže vám zjistit, zda injekce botoxu vyhovuje vašim potřebám a zdraví.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi CENA BOTOXU PŘI LÉČBĚ POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Středová.

Prosím o sdělení jaké jsou výsledky aplikace botoxu, jeho cena, na koho se nejlépe obrátit ? Středová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cena botoxu při léčbě pocení

Rizika a nežádoucí účinky botoxu

Injekce botoxu jsou relativně bezpečné, pokud je jejich aplikace prováděna zkušeným lékařem. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří otoky nebo podlitiny v místě vpichu injekce, bolesti hlavy nebo příznaky podobné chřipce. Pokud není injekce aplikována správně, může se látka rozšířit do okolních tkání a způsobit problémy, například suché oči nebo nadměrné slzení, pokřivený úsměv, zešikmené obočí a povadlá víčka.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE V HOMEOPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Dobrý den. Trpím nadměrným pocením v oblasti hlavy a tváře. Můžete mi prosím poradit která homeopatika by byla vhodná na řešení tohoto velmi nepříjemného problému.
Děkuji za odpověď.
Jelínková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel žádná. Zkuste aplikaci botoxu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje v homeopatii

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Poradna

V naší poradně s názvem STEM CELLS BOTU INTENSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Zdravím, znáte někdo Stem Cells Botu Intense? dle popisu to je "sérum s kmenovými buňkami na hluboké mimické vrásky", četla jsem o tom samou chválu, ale známe to, máte s tím někdo zkušenosti? Vrásky mám opravdu hluboké a ráda bych se jich zbavila. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z medicínského hlediska je možné hluboké mimické vrásky redukovat jen pomocí chirurgického liftingu nebo zabráněním mimiky v obličeji pomocí botulotoxinu. Ovšem botox aplikovaný zevně na pokožku nemá prakticky žádný účinek na mimické svalstvo a vrásky nevyhladí. Z osobní zkušenosti doporučuji z těch dvou zmíněných chirurgickou plastickou operaci obličeje, při které se mírně vypne pokožka a tím dojde ke zmírnění hloubky vrásek se zachováním schopnosti přirozeně se usmát. Kdežto u botoxu dojde k ochromení mimických svalů, které atrofují, čímž se prověšují a zabraňují přirozenému úsměvu, který při botoxu vypadá spíše jako šklebení. Úsměv a výraz v obličeji se změní po obou zákrocích, ale u botoxu je to více ošklivé a nápadnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stem Cells Botu Intense

Nežádoucí účinky botoxu

Je sice málo pravděpodobné, ale bohužel možné, že se botulotoxin může rozšířit do jiných částí těla a způsobit příznaky podobné botulismu. Pokud se tak stane, ihned informujte svého lékaře, zvláště jestli zaznamenáte některý z níže uvedených nežádoucích účinků v době zahrnující hodiny až týdny po aplikaci injekce botoxu. Může dojít:

  • ke svalové slabosti celého těla;
  • k problémům se zrakem;
  • k potížím s mluvením nebo polykáním;
  • k potížím s dýcháním;
  • ke ztrátě kontroly močového měchýře.

Injekce botoxu se nedoporučují ženám, které jsou těhotné nebo kojí, protože nejsou známy vedlejší účinky botulotoxinu na dítě.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi VRASKY V 16 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Je mi 16 let a mam vrasky kolem oci je to strasne nevim cim to je dodrzuji pitny rezim, i pravidelny spanek a presto se mi delají. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HELP...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pikolo.

Ahoj Lucko,

mimicke vrasky jsou nam dane, u nekterych lidi mohou vznikat jiz v rannem veku. Svou roli hraje genetika a samozrejme kvalita pokozky. Nekdy jsou vrásky naopak krásné, dodávají obličeji výraz a jakýsi smrnc. Mozna to Vase okoli vnima jinak nez Vy. Nicmene lze jim castecne zabranit aplikaci botoxu, avsak na to jste jeste hodne mlada a rovnez bych nedoporucila ani doplnky stravy. Ty jsou primarne urceny pro plet ve veku kolem 30 let +. Zamerte se proto na kosmetiku,ktera je urcena pro mladou plet. Kazda z rad by mela obsahovat take krem / gel na ocni okoli. Gel obvykle pokozku schladi a vypne, efekt vrasek je pak mene viditelny. ze znacek muzete sahnout po Nivea, Garnier anebo Frais Monde, pripadne Mastik spa - ty posledni 2 znacky jsou kvalitnejsi.

Hezky den, Pikolo

Zdroj: diskuze Vrasky v 16

Botox na artritidu

Jako další možné využití botoxu se jeví využití jeho účinků ke snížení bolesti artritidy v rameni, koleni či kyčli. Aplikace malých dávek botoxu do specifických svalů blokuje chemické signály, které způsobují omezení pohyblivosti svalů. Některé studie potvrzují slibné výsledky, kdy došlo ke zmírnění bolesti artritidy. Ale nebylo stoprocentně potvrzeno, zda za to může opravdu jen botox. Tyto výzkumy stále pokračují, ale jsou zde i ověřené možnosti léčby, které zahrnují cvičení, snížení váhy a medikamentózní léčbu.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ SKVRNY NAD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zavadilova.

Prosím o radu,mám tmavé skvrny nad očními víčky-jako bych měla namalované tmavé hnědé stíny..co to může znamenat?diky Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Oblast očí spadá pod ledviny, takže zvýšit pitný režim a brát čaj (kapky) na podporu čištění krve/ledvin.

Zdroj: diskuze Tmavé skvrny nad očima

Kdy po botoxu na solárko

To samé jako u slunění platí i pro návštěvu solária. Asi týden po aplikaci botulotoxinu je vhodné vyhýbat se UV záření, aby nedošlo ke špatnému vstřebávání botoxové injekce.

Zdroj: Botox a slunce

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

Užívání Warfarinu - vliv zeleného čaje, bylinného čaje (např. heřmánek,máta) ovocného čaje
- snažím o pitný režim, kolik šálků(hrnků)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro udržení pitného režimu, respektive příjmu nezbytného objemu telutin, je nejlepší používat čistou nebublinkovou vodu. Může být vychlazená s trochou citronové šťávy nebo i vlažná. Minerálky a čaje mají při dlouhodobém používání negativní účinky a není dobré je užívat trvale. Pití čaje jen pro chuť a zřídka Warfarinu nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a čaj

Co je botox na vlasy?

Základem přípravku s botoxem na vlasy je vysoce regenerační sérum, které skutečně společně s posilující maskou nebo regenerační péčí dle typu vlasů, vlasy opravdu zaceluje a posiluje. Po aplikaci botoxu na vlasy nastává totiž okamžitá hloubková regenerace uvnitř vlasů, jejich vnitřní struktura je obnovena, vyplněna, zpevněna a zacelena. Vlasy jsou po botoxu na vzhled přirozené, pevné a sametově hebké na dotek, jako by byly znovuzrozené.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

prosim o radu.pri tenise jsem pretahl chodidlo a ucitil silne zastipani a dal uz jen silna bolest od paty smeren k prstum.chuze nemozna uz jen po spicce codidla.mirne otekle a v miste bolesti modrina.bolest v klidu zadna, jen pri chuzi.dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světluše Vinšová.

Dobrý den,
Pravděpodobně jste si při sportovní činnosti natáhl šlachu. Je nutné chodidlo ledovat a mít klidový režim. Pokud by se stav nezlepšil je třeba vyšetření u ortopeda. Je také dobré končetinu dát do zvýšené polohy.

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Botox na kontaktní granulom

Kontaktní granulom je obtížně léčitelné onemocnění hrtanu. Botulotoxin, který se aplikuje do bočních svalů krku, má u tohoto onemocnění velmi pozitivní účinky.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem KARPÁLNÍ TUNEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den pane doktore,ano byla a zítra jdu zas,pan doktor mi pověděl,že než se vše uzdraví potrvá delší dobu,a že musím počkat,do práce mi zatím nedoporučuje chodit,mám mít tu ruku bez námahy,ale asi v dnešní době nevím zda si mě tam nadále nechají,vím že zdraví je 1 mistě,ale opravdu nevím co dál.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dodržujte klidový režim, jak vám radí lékař. U svého praktického lékaře se zeptejte na možnosti invalidního důchodu a přemýšlejte o jiném zaměstnání, kde nebudete muset tolik namáhat ruce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Karpální tunel

Botox

Botox byl prvním lékem využívajícím botulotoxin, mezi nejnovější produkty patří Dysport, Myobloc a Xeomin. Výrobky se od sebe liší zejména v dávkování, takže nedochází k záměně jednotlivých produktů.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY PŘI JATERNÍ CIRHOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Toman.

Byl jem týden na kapačkách,když mě propouštěli dali mi jen jednoducý seznam co mů a co nemůžu jíst. Tak hledám nějaké recepty. Mám dietu č.4
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dieta č. 4 je šetřící stravovací režim zaměřený na omezení škodlivých tuků a upřednostnění tuků zdravých. Dieta číslo 4 se používá právě pro nemocná játra. Jak a co vařit a čemu se vyhnout, se dočtete v těchto článcích:

VHODNÉ POTRAVINY
www.ceskenemoci.cz/j…

JATERNÍ DIETA
www.ceskenemoci.cz/j…

JÍDELNÍČEK
www.ceskenemoci.cz/j…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Recepty při jaterní cirhoze

Kdy na slunce po botoxu

Asi týden po aplikaci botulotoxinu je vhodné vyhýbat se pobytu na slunci, jinak by mohlo dojít ke špatnému vstřebávání botoxové injekce. Po aplikaci je možné navrátit se ihned do práce, není nutné žádné delší zotavování.

Zdroj: Botox a slunce

Poradna

V naší poradně s názvem INFO-STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lázok františek.

Dobrý den - můžete mi poradit prosím-když mám stolici ráno tak se nikdy nevyprázdním do konce vždy tam něco zůstane děkuji vám- nashle a odepište.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na vině je nevhodný režim stravování, kdy se podstatná část stravy konzumuje odpoledne a večer. Když posilíte snídani a oběd a omezíte večeři a mlsání u televize, tak se vše urovná. Pomoci může také, když budete přechodné užívat psyllium, které jde koupit volně v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Info-stolice

Výsledky léčby botoxem

Injekce botulotoxinu začíná fungovat několik dní po ukončení léčby. V závislosti na problému léčby může účinek trvat 3 až 12 měsíců. Chcete-li zachovat trvalý efekt, budete muset podstupovat injekce s botulotoxinem v pravidelném intervalu.

Zdroj: Injekce botoxu

Prevence

Efektivními prostředky proti nežádoucím mimickým vráskám jsou krémy se syntetickými látkami. Výsledný efekt používání takových krémů se dá přirovnat k účinkům botoxu. Látky sice neochromují obličejové svaly jako botox, ale snižují napětí v kůži a tím vrásky vyhlazují.

Zdroj: Vrásky kolem horního rtu a brady

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Rizika botulotoxinu

Vedlejší účinky jsou minimální a obvykle se vztahují k lokálnímu vpichu. Bolestivost nebo mírné podlitiny jsou méně časté. Make-up může být nanášen po léčbě normálně, ale je třeba dbát na to, aby po aplikaci botulotoxinu nebylo místo vpichu masírováno. Ve vzácných případech se může u pacienta vyskytnout dočasná slabost okolních svalů, dočasný povis obočí nebo očního víčka či bolesti hlavy.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Průběh a výsledky léčby botoxem

Váš lékař bude chtít vědět, zda jste během posledních čtyř měsíců nepodstoupili již nějaké injekce botulotoxinu. Jestliže užíváte léky na ředění krve, budete je muset několik dní před aplikací injekce vysadit, aby se snížilo riziko krvácení nebo vzniku podlitin. Lékař se vás bude také ptát, jestli užíváte léky na spaní nebo na alergii.

Zdroj: Injekce botoxu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP