Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ROSSMANN SKORICOVY GEL

OBSAH

Skořice patří nepochybně mezi nejznámější koření na celém světě. Je to prastaré koření pocházející z Asie s několika tisíciletou tradicí. O skořici existují zmínky v čínském léčitelství staré více než 4000 let. Tato magická rostlia, skořice, byla známá také i v řecku, jako bylina na hojení ran. Skořice, jak ji známe dnes, se získává z kůry stromu dorůstajícího do výšky až 10metrů. Pěstuje se na Cejlonu, v Číně, na Jávě a v dalších tropických oblastech. Nejkvalitnější surovinu poskytují stromy osmileté, anebo starší.

Zdroj: Skořice, magická a léčivá

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Rossmann Alterra Anti Age Orchidee Q10 

dTest: hodnocení dostatečně (38 %)

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí

Poradna

V naší poradně s názvem UBROUSKY NA POHLCOVÁNÍ BAREV ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ahoj, máte někdo prosím zkušenosti s ubrousky na pohlcování barev do pračky? Slyšela jsem o nich, prý když se tento ubrousek přidá do pračky k prádlu, nasaje do sebe barvu, kterou některé oblečení pouští a tím se neobarví ostatní prádlo, je to pravda? Jsou tyto ubrousky jednorázové nebo se dají použít víckrát? Kde tyto ubrousky kupujete? Moc děkuju za rady. Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejlepší odbarvovací ubrousky jsou značky Iberia a mají je v drogériích Rossmann, mají nejlepší výsledky při pohlcování barvy z prací vody. Na internetu se dají odbarvovací ubrousky koupit tady: www.zbozi.cz/?q=COLO… nevím ale jakou mají účinnost.

Zdroj: diskuze Ubrousky na pohlcování barev zkušenosti

Skořicový zábal recept

Když u našeho receptu zaměníte mletou kávu za poloviční množství mleté skořice a zachováte výrobní postup, tak získáte báječný skořicový zábal, který výborně prospívá duši i tělu například při hubnutí. Skořice, podobně jako kofein, zrychluje krevní oběh a tím pomáhá odbourávat tukové zásoby typicky ihned po namáhavém pohybu. Skořicový zábal tedy pomáhá zhubnout.

  • Více informací o účincích kofeinového zábalu se dočtete zde: kofeinový zábal recept.
  • Více informací o účincích skořice na hubnutí a recept na domácí skořicový nápoj najdete tady účinky skořice.

Zdroj: Recept na domácí kofeinový zábal

Poradna

V naší poradně s názvem SKOŘICOVÝ NÁPOJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

V jednom pořadu Prostřeno s p. Patrasovou tam účinkující pijí vodu se skořicí. Prý je to moc zdravý nápoj. prosil bych o recept jak se ten nápoj vyrábí. Moc děkuji za odpověď.

Pokorný Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je ten recept na domácí skořicový nápoj, co pili u Dády Patrasové. www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Skořicový nápoj

Účinky skořicového sirupu

Skořicový sirup je voňavý a lahodný sirup, který má povzbuzující účinky, zklidňuje žaludek a povzbuzuje chuť k jídlu, je proto vhodný například pro děti, které nechtějí jíst. O skořici se také říká, že má jisté afrodiziakální účinky. Skořicový sirup si zachovává veškeré vitamíny a zdraví prospěšné látky. Má blahodárný vliv na lidský organismus. Co se týče jeho složení, obsahuje pouze přírodní složky (je bez konzervačních látek), a sice citrónovou šťávu, cukr, vodu a skořici. Skořicový sirup je vhodný k přípravě dezertů (například jako poleva na zmrzlinu, palačinky, omelety a ovocné saláty). Sirup lze přidávat i do nápojů, výtečný je mimo jiné se studenou vodou a kapkou citrónu nebo pomeranče. Též si s ním můžete přisladit černý čaj nebo kávu. Pro přípravu čaje se pak dává jedna lžička skořicového sirupu do šálku s čajem.

Zdroj: Skořicový sirup

Poradna

V naší poradně s názvem SKOŘICOVÝ NÁPOJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Slavomír Růžička.

Dobrý den,

v posledních dnech jsem brouzdáním po internetu navštívil Vaše stránky a přiznám se,že mi hodně zaujaly.
Je mi 59 let a mám potíže s diabetem II.typu.
Protože jsem potravinářský technolog-tak proto chemii v potravě pokud možno nemusím a snažím se hledat přírodní zdroje a varianty.
Zaujal mne Váš skořicový nápoj a chci ho zkusit.
Mám ale jeden dotaz-je-li to možné.V receptu je uváděn pytlíček černého čaje,ale pak je,že tam být nemusí.Chci se zeptat,zda ten čaj můžu skutečně vynechat či ne.Pokud by tam ten čaj být nemusel,tak ten litr vody by se mohl počítat do příjmu vody pro organismus.Protože černý čaj tělo odvodňuje a do bilance vody se nezapočítává.
Možná je to kvůli chuti.

Mohu poprosit o odpověď ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den pane Růžičko, černý čaj je v receptu na skořicový nápoj použitý skutečně jen pro lepší chuť a také pro povzbuzení. Když černý čaj vynecháte, tak docílíte nápoje, který neodvodňuje a dá se v plném svém objemu započítat do pitného příjmu. Vyvarujte se různých nahrazení černého čaje například šťávou z citrónů nebo jiného ovoce, neboť by se tím narušila zásaditost nápoje. Ale to Vy, jako potravinářský technolog, určitě dobře víte :-).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Skořicový nápoj

Pánská jednorázová holítka

Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive

Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive má 3 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny dobře. Trvanlivost čepelí je uspokojivá. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je dobře (60 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive.

Gillette Sensor3

Gillette Sensor3 má 3 břity. Počet holítek v balení – 6 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je velmi dobrá. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (58 %).

Zde můžete vidět cenu Gillette Sensor3.

dm Balea / men Einwegrasierer

Strojek dm Balea / men Einwegrasierer má 2 břity. Počet holítek v balení – 10 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je uspokojivá. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (42 %).

Rossmann Cerrus 2

Rossmann Cerrus 2 má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny dostatečně. Trvanlivost čepelí je dostatečná. Holítko se obsluhuje dostatečně. Celkové hodnocení podle dTestu je dostatečné (30 %).

Wilkinson Sword Extra2 Sensitive

Wilkinson Sword Extra2 Sensitive má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je dostatečná. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je dostatečně (30 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Extra2 Sensitive.

V testu jednorázových pánských holítek těsně vítězí Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive nad Gillette Sensor3. Ten sice o trochu hůře holí a více dráždí pleť, zato má na jednorázový holicí strojek velmi trvanlivé břity.

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT DADY PATRASOVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabča.

Prosila bych o recept na skořicový nápoj od Dády.
Na www.ceskaordinace.cz to nemohu najít :-(
Předem děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady posílám odkaz na skořicový nápoj: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Recept dady patrasove

Použití skořice

Recept je jednoduchý – užívat by se měla zhruba 1 lžička skořice denně (v žádném případě neužívejte větší množství, mohli byste si způsobit zdravotní potíže). Uvařit si můžete i skořicový nápoj na hubnutí. Pokud vypijete každý den šálek čaje nalačno a večer před spaním, na své postavě to poznáte již za několik dní.

TIP:

Skořicový čaj je výborný s medem, se kterým má ještě blahodárnější účinky – posiluje imunitní systém, snižuje hladinu cholesterolu, zabraňuje vytváření křečových žil, pomáhá při zánětech močových cest, působí preventivně proti žaludečním vředům a čistí průdušky. Dále zbaví plynatosti nebo osvěží dech.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Výrobky proti celulitidě

Christian Dior Plasticity Gel Lipo-Correcteur Anti-Cellulite

Kladem gelového výrobku Christian Dior Plasticity Gel Lipo-Correcteur Anti-Cellulite je, že se dobře roztírá a má velmi dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku Christian Dior Plasticity Gel Lipo-Correcteur Anti-Cellulite je, že výrobce slibuje výrazné zlepšení celulitidy za čtyři týdny.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku Christian Dior Plasticity Gel Lipo-Correcteur Anti-Cellulite.

dm Balea / Body Cellulite Gel Creme

dm Balea / Body Cellulite Gel Creme je gelový krém, který se dobře roztírá a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku dm Balea / Body Cellulite Gel Creme je, že výrobce slibuje výrazné zlepšení příznaků celulitidy za jeden měsíc.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku dm Balea / Body Cellulite Gel Creme.

Florena Cellulite Cremegel

Florena Cellulite Cremegel je krémový gel, který se dobře roztírá a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku Florena Cellulite Cremegel je, že výrobce slibuje prokazatelnou redukci projevů celulitidy po 4 týdnech.

Zde se můžete podívat, jaká je cena výrobku Florena Cellulite Cremegel.

Frei Cellulite MassageÖl

Výrobek Frei Cellulite MassageÖl je masážní olej, který se dobře nanáší a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku Frei Cellulite MassageÖl je, že výrobce slibuje viditelné napnutí kožního vaziva a hladší pleť po několika týdnech.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku Frei Cellulite MassageÖl.

Garnier bodytonic Cellulite Massage Roller

Garnier bodytonic Cellulite Massage Roller je gel s masážním roll-on, dobře se aplikuje a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku Garnier bodytonic Cellulite Massage Roller je, že výrobce slibuje viditelné zeštíhlení a vyhlazení pokožky.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku Garnier bodytonic Cellulite Massage Roller.

ipb SLIM TENS Elektronisches Anti-Cellulite WL-2402

ipb SLIM TENS Elektronisches Anti-Cellulite WL-2402 je elektrostimulační přístroj, se kterým se dobře manipuluje, zanechává dobrý pocit na kůži a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku ipb SLIM TENS Elektronisches Anti-Cellulite WL-2402 je, že výrobce slibuje účinné odstranění tukových polštářků.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku ipb SLIM TENS Elektronisches Anti-Cellulite WL-2402.

L'Oréal Paris Body Expertise Perfect Slim Pro

L'Oréal Paris Body Expertise Perfect Slim Pro je gel s masážním roll-on, který se dobře aplikuje, zanechává dobrý pocit na kůži a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku L'Oréal Paris Body Expertise Perfect Slim Pro je, že výrobce slibuje snížení projevů pomerančové kůže po 2 týdnech.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku L'Oréal Paris Body Expertise Perfect Slim Pro.

Lanaform StopCell

Lanaform StopCell je vibrující masážní roller, který zajistí dobrou aplikaci, zanechá dobrý pocit na kůži a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku Lanaform StopCell je, že výrobce slibuje snížení až zamezení usazování tuků a tvorby pomerančové kůže.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku Lanaform StopCell.

Nivea Body Good bye Cellulite

Nivea Body Good bye Cellulite je gelový krém, který zajistí dobrou aplikaci, zanechá dobrý pocit na kůži a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku Nivea Body Good bye Cellulite je, že výrobce slibuje viditelnou redukci vnějších projevů celulitidy po 4 týdnech.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku Nivea Body Good bye Cellulite.

Rossmann Isana Body Roll-on vyhlazující účinek

Rossmann Isana Body Roll-on vyhlazující účinek je gel s roll-on, který zajistí dobrou aplikaci, zanechá dobrý pocit na kůži a má dobrou snášenlivost.

Záporem výrobku Rossmann Isana Body Roll-on vyhlazující účinek je, že výrobce slibuje intenzivní ošetření problémových partií a redukci příznaků celulitidy.

Zde se můžete podívat na cenu výrobku Rossmann Isana Body Roll-on vyhlazující účinek.

Podle dTestu všechny tyto výrobky měly účinnost 10 %, což je v hodnocení nedostatečně. Vliv přípravků na celulitidu nebyl prokázán.

Zdroj: Co je nejúčinnější proti celulitidě

Recept

Skořicová voda

Postup: Vhoďte jeden svitek (tyčinku) skořice do karafy s vodou a nechte přes noc v chladničce. Doporučuje se pít tři, maximálně čtyři šálky denně.

Skořicový čaj na hubnutí

Ingredience: 1 šálek horké vody, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička kvalitního medu (nemusí být)

Postup: Smíchejte skořici a med v horké vodě. Nechte chvíli odstát a vypijte.

Skořicový čaj na nachlazení a chřipku

Ingredience: 1 skořicová tyčinka, vařící voda, bylinný čaj (zelený čaj)

Postup: Vhoďte skořici do vroucí vody a nechte ji tam dvě minuty. Když voda trochu vychladne, vytáhněte ji. Pak nalijte do skořicové vody bylinný čaj, který pomůže snížit příznaky nachlazení a chřipky.

Zdroj: Skořicová voda

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ NÁPOJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Müllerová.

Prosím o zaslání receptu ,skořicový nápoj děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový nápoj

Hodnocení podle dTestu

  • Nivea Sun Apres-Creme se zásobníkem opálení − hodnocení: dobře (74 %).
  • Louis Widmer Selftan samoopalovací krém na obličej a tělo − hodnocení: dobře (64 %).
  • Nivea Sun Sun Touch ošetřující samoopalovací mléko − hodnocení: dobře (64 %).
  • Vichy Capital Soleil samoopalovací mléko na tělo − hodnocení: dobře (64 %).
  • Clinique Self-Sun Face/Body 15 SPF na obličej/tělo s ochranným faktorem − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Delial Natural Bronze samoopalovací přípravek (maximální přírodní bronzová měď) − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Lancome Flash Bronzer Light Self-Tanning Milk samoopalovací mléko na obličej a tělo − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Lavera Naturkosmetik Sun Sensitiv samoopalovací přípravek − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Schlecker AS Sun samoopalovací mléko − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Yves Rocher Bronze Nature Express & Easy samoopalovací ošetřující sprej − hodnocení: uspokojivě (58 %).
  • Drospa Alando Sun samoopalovací mléko − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Garnier Ambre Solaire Express samoopalovací sprej − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Lancaster Self Tan Face & Body Silk Bronze 6 SPF Medium samoopalovací hydratační mléko na obličej a tělo − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Rossmann Sun Ozon samoopalovací mléko − hodnocení: uspokojivě (52 %).
  • Dm Sun Dance samoopalovací sprej − hodnocení: uspokojivě (50 %).
  • Migros Sun Look Bright Selftan samoopalovací sprej − hodnocení: uspokojivě (48 %).
Veškeré poznatky z testů zjistíte na těchto stránkách: www.dtest.cz.

Zdroj: Samoopalovací krémy − cesta k nejrychlejšímu zhnědnutí

Poradna

V naší poradně s názvem SKOŘICOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je léčivá a vyrábí se z ní silice, tinktury, olej a z něj pak i masti. Má kořeněně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména sloučenina cinnamaldehyd.

Skořicová mast - návod.
6 trubiček skořice
100 ml olivového oleje
1 sáček želatiny agar
2 kapsle vitamínu E 400 mg
1 lžička čerstvé citonové šťávy

Nejprve si uděláme ze skořice výtažek, tak že skořici necháme macerovat v oleji po dobu 1 dne. Po tuto dobu udržujeme olejovou lázeň teplou do 80*C. Skořice se nesmí v oleji spálit. Pro lepší výsledek můžeme skořici hrubě umlít. Po uplynutí doby macerace přeceďte olej a nechte ho vychladit. Podle návodu připravte želatinu agar a také ji nechte zchladit na stejnou teplotu jako je zchlazen skořicový olej. Pak si připravte hnětací misku, do které dejte želatinu, skořicový olej a k tomu vyprázdněte dvě kapsle vitamínu E a přidejte lžičku citronové šťávy. Vše pak metličkovým mixérem promixujte na nejvyšší rychlost, až vznikne hladká krémová emulze. Tu pak používejte jako běžný mastný krém na svou pokožku. Zbytek masti uzavřete do vhodné nádoby a nechte v temnu a chladnu nejlépe v lednici. Takto emluze vydrží být stabilní až jeden měsíc.

Pozor! Lidé s nemocnými ledvinami vědí, že se mají skořici vyhýbat, proto tato mast není určena pro takto nemocné lidi.

Skořicová mast - účinky
V místech aplikace skořicové masti se podpoří krevní oběh a tím i rychlejší prohřátí zevní tkáně. Výborná je pro revmatiky. Může pomoci při lokální desinfekci pokožky svými antibakteriálními a desinfekčními účinky.

Podobným způsobem se dá vyrobit i rozmarýnová mast, kde rozmarýn působí také jako desinfekce a čistící činidlo. Místo skořice použijte rozmarýn.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicová mast

Ovesné lívance s jablky

Suroviny:

  • 0,5 l mléka
  • 150 g ovesných vloček
  • 140 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 400 g strouhaných jablek
  • špetka soli
  • 1 skořicový cukr
  • olej na smažení

Postup:

Ovesné vločky dáme do misky, zalijeme 0,25 l ohřátého mléka a necháme zhruba 20 minut nabobtnat. Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka. Takto připravené přidáme do nabobtnalých vloček, přidáme mouku, zbytek mléka, vejce, skořicový cukr, moučkový cukr a špetku soli. Vše pořádně promícháme. Rozpálíme pánev s trochou oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Podáváme namazané marmeládou a ozdobené tvarohem. Pro labužníky můžeme pouze obalit ve skořicovém cukru.

Zdroj: Lívanečky z ovesných vloček

Hodnocení barev podle dTestu

WELLA VIVA

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,0)

Po obarvení byly vlasy v dobrém stavu. I po 4 týdnech na nich barva dobře držela. Oproti barevné škále byl odstín o trochu tmavší. Produkt lehce zbarvuje pokožku a zabarvuje textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku WELLA VIVA.

L’ORÉAL RÉCITAL

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,1)

Barva s dobrými až velmi dobrými výsledky. Pouze lesk vlasů po obarvení byl hodnocen jako uspokojivý. Produkt lehce zbarvuje pokožku hlavy.

LONDA LONDACOLOR

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,2)

Z testovaných přípravků dosáhl nejlepších výsledků při barvení a vlasy se po jeho použití hezky lesknou. Barva je však méně odolná vůči působení světla. Lehce zbarvuje pokožku vlasů, zejména mokré vlasy následně zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku LONDA LONDACOLOR.

SCHWARZKOPF DIADEM SEIDEN-COLOR

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,2)

Dobrá barva s drobnými nedostatky. Průměrný lesk vlasů, průměrné překrytí šedin po 4 týdnech. Nižší odolnost vůči působení světla. Zejména mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku SCHWARZKOPF.

GARNIER NUTRISSE CREME

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,2)

Výsledky barvení jsou dobré, avšak po 4 týdnech se vytrácí rovnoměrnost obarvení. Barva je méně odolná vůči mytí vlasů a působení světla.

Zde můžete vidět cenu výrobku GARNIER NUTRISSE CREME.

SCHWARZKOPF DIADEM CARE GLOSS

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,3)

Dobrá barva s drobnými nedostatky. Průměrný lesk vlasů. Méně odolná vůči mytí vlasů a působení světla. Mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku SCHWARZKOPF DIAMEN CARE GLOSS.

POLY PALETTE INTENSIV-COLORATION

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,3)

Dobré výsledky barvení, avšak vlasy nejsou na omak hebké a nelesknou se. Nižší odolnost vůči mytí vlasů i působení světla. Lehce zbarvuje pokožku hlavy. Především mokré vlasy pak zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku POLY PALETTE INTENSIV-COLORATION.

L’ORÉAL EXCELL 10’

Hodnocení dTestu: DOBŘE (2,4)

Vlasy obarví za 10 minut, avšak odstín se odchyluje od barevné škály. Stálost překrytí šedin je po 4 týdnech uspokojivá. Nižší odolnost vůči mytí vlasů a působení světla. Lehce zabarvuje textilie.

SCHWARZKOPF COLORISTE 10 MINUT

Hodnocení dTestu: USPOKOJIVĚ (2,7)

Vlasy obarví za 10 minut, avšak odstín se odchyluje od barevné škály. Překrytí šedin, lesk a stálost barvy po 4 týdnech jsou uspokojivé. Menší odolnost vůči mytí vlasů i působení světla.

Zde můžete vidět cenu výrobku SCHWARZKOPF.

LONDA LONDACOLOR

Hodnocení dTestu: USPOKOJIVĚ (3,3)

Výsledek barvení ještě dobrý, ale po 4 týdnech již jen dostačující. Velmi nízká odolnost vůči působení světla. Produkt lehce barví pokožku hlavy. Zejména mokré vlasy následně zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku LONDA LONDACOLOR.

ROSSMANN/ACCENT

Hodnocení dTestu: USPOKOJIVĚ (3,4)

Oproti barevné škále je barva vlasů tmavší, jejich stav po obarvení je uspokojivý. I po 4 týdnech dobře kryje šediny. Lehce zbarvuje pokožku hlavy, zejména mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku ROSSMANN / ACCENT.

POLY PALETTE PERMANENT NATURAL COLORS

Hodnocení dTestu: DOSTATEČNĚ (3,6)

Pouze uspokojivá shodnost s deklarovanou barevnou škálou. Vlasy se po obarvení málo lesknou. Produkt dobře a rovnoměrně kryje šediny. Nízká odolnost vůči mytí vlasů a velmi nízká vůči působení světla. Zejména mokré vlasy zabarvují textilie.

Zde můžete vidět cenu výrobku POLY PALETTE PERMANENT NATURAL COLORS.

L’ORÉAL EXCELLENCE

Hodnocení dTestu: DOSTATEČNĚ (3,7)

Vcelku dobré výsledky při barvení, jen se barva mírně odchyluje od barevné škály a vlasy se příliš nelesknou. Po 4 týdnech průměrné překrytí šedin. Nízká odolnost vůči mytí vlasů a velmi nízká vůči působení světla.

ROSSMANN / ACCENT – kaštanové odstíny

Hodnocení dTestu: DOSTATEČNĚ (3,7)

Uspokojivý výsledek barvení, ale barva na vlasech příliš neodpovídá barevné škále. Uspokojivý je rovněž stav vlasů po barvení (s ohledem na rozčesávání a lesk). Velmi nízká je však odolnost vůči působení světla.

Zde můžete vidět cenu výrobku ROSSMANN / ACCENT kaštanové odstíny.

Zdroj: Nejlepší barvy na vlasy

Dámská jednorázová holítka

Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty

Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty má 3 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny dobře. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je dobře (75 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty.

Rossmann Isana / Damen Einwegrasierer 3-Klingen

Rossmann Isana / Damen Einwegrasierer 3-Klingen má 3 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny dobře. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je dobře (68 %).

Cena kolem 100 Kč.

Gillette Simply Venus 2 

Gillette Simply Venus 2 má 2 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (55 %).

Zde můžete vidět cenu Gillette Simply Venus 2.

Wilkinson Sword Extra2 Beauty

Wilkinson Sword Extra2 Beauty má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (53 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Extra2 Beauty.

Bic twin lady Sensitive

Bic twin lady Sensitive má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje dostatečně. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (42 %).

dm Balea / Einwegrasierer

Strojek dm Balea / Einwegrasierer má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje dostatečně. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (40 %).

Ženská pokožka je obecně sušší než mužská a liší se i způsob holení. Při holení nohou je třeba oholit velkou plochu. Tomu jsou přizpůsobeny i holicí strojky. Kvalita čepelí je sice srovnatelná s pánskými strojky, liší se ale jejich rozmístění a celkový tvar hlavice. Více drobných poranění jsme zaznamenali u strojků, jejichž hlavice měly hranatý tvar. Při použití pánského holicího strojku bylo riziko pořezání větší a strojek nebyl tak jemný vůči pokožce jako dámské modely, nicméně holil velmi dobře.

Nejlepší z jednorázových holicích strojků Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty se oproti ostatním lépe přizpůsoboval zejména konturám nohou, jeho břity jsou totiž velmi ohebné, na druhou stranu dlouhé a tenké břity ztěžovaly holení v podpaží. Lepších výsledků než se strojkem za téměř dvě stě korun tak dosáhnete použitím jednorázového holítka, za které zaplatíte deset korun.

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Skořicová mast postup výroby

Nejprve si uděláme ze skořice výtažek, tak že skořici necháme macerovat v oleji po dobu 1 dne. Po tuto dobu udržujeme olejovou lázeň teplou do 80*C. Skořice se nesmí v oleji spálit. Pro lepší výsledek můžeme skořici hrubě umlít. Po uplynutí doby macerace přeceďte olej a nechte ho vychladit. Podle návodu připravte želatinu agar a také ji nechte zchladit na stejnou teplotu jako je zchlazen skořicový olej. Pak si připravte hnětací misku, do které dejte želatinu, skořicový olej a k tomu vyprázdněte dvě kapsle vitamínu E a přidejte lžičku citronové šťávy. Vše pak metličkovým mixérem promixujte na nejvyšší rychlost, až vznikne hladká krémová emulze. Tu pak používejte jako běžný mastný krém na svou pokožku. Zbytek masti uzavřete do vhodné nádoby a nechte v temnu a chladnu nejlépe v lednici. Takto emluze vydrží být stabilní až jeden měsíc.

Pozor! Lidé s nemocnými ledvinami vědí, že se mají skořici vyhýbat, proto tato mast není určena pro takto nemocné lidi.

Zdroj: Skořicová mast - návod na výrobu

Recepty na výrobu

Domácí skořicový sirup

Ingredience: 200 g cukru krystal, 200 g třtinového cukru, 500 ml vody, 4−5 kusů celé skořice, 6 kapek citrónové šťávy.

Postup: Cukr rozpustíme v hrnci a necháme trochu zkaramelizovat (dejte si pozor na to, aby nebyl cukr příliš tmavý − zhořkl by). Karamel zalijeme vodou s citrónovou šťávou a přivedeme k varu, aby se karamel znovu rozpustil. Přidáme 4 celé skořicové tyčinky a necháme 20 minut povařit. Vzniklý sirup lijeme do čistých lahví. Skořici můžete nechat v láhvi jako ozdobu a pro výraznější chuť. Takto připravený domácí skořicový sirup je ideální do čaje, pro přípravu osvěžující limonády, do latté, na dezerty, do krémů, do svařeného vína a do koktejlů (alkoholických i nealkoholických). Pro zvýraznění chuti je možné přidat pomerančovou nebo citrónovou šťávu.

Domácí sirup na polévání dezertů a palačinek č. 1

Ingredience: 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku vody, 2 tyčinky skořice.

Postup: Všechny přísady dáme do hrnce a mícháme je při středně vysoké teplotě. Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme ještě 5 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí. Sporák vypneme a tekutinu necháme vychladnout, poté můžeme takto připravený sirup konzumovat.

Domácí sirup na polévání dezertů a palačinek č. 2

Ingredience: 5 lžic másla, 1 šálek smetany, 3 lžíce hnědého cukru, 1/2 lžičky javorového extraktu, 1/2 lžičky mleté skořice.

Postup: V hrnku rozpustíme máslo (na mírném ohni). Vmícháme smetanu, hnědý cukr, javorový extrakt a skořici. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně nezhoustne (cca 3−4 minuty). Poté podáváme s lívanci.

Zdroj: Skořicový sirup

Skořice na hubnutí

Zajímavé poznatky, o přímých účincích skořice na hladinu inzulinu a s tím souvisejícím hubnutím, jsou pěkně rozebrány v tomto článku: Článek rozebírá účinky skořice na snížení chlesterolu, účinky skořice na hubnutí a recept na domácí skořicový nápoj.

Autor: JK, doktor-zdravi.cz a zdravi-lecba.cz

Foto: Fotolia.cz

Zdroj: Spalování tuků a tepová frekvence


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP