Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ROZTŘEPENÉ A LÁMAVÉ NEHTY

OBSAH

Trápí vás rozpraskaná pokožka na rukou a třepící se nehty? V zimě naše pokožka i nehty trpí mnohem více než na jaře anebo v létě. Kůže i nehty se poměrně rychle regenerují. To však předpokládá příjem nutričně kvalitních látek z potravy a také důslednou péči. Poradíme vám, jak na to, vyzkoušejte naše tipy pro krásné ruce a nehty. Hlavně v zimě bychom měli dbát na to, co jíme. Naše nehty, pokud jsou křehké, třepí se a pomalu rostou, potřebují nenasycené mastné kyseliny a kolagen. Doplňte proto do svého jídelníčku ryby, slunečnicová semínka, ořechy, dále olivový nebo sezamový olej (za studena lisovaný). Můžete si připravit i domácí regenerační zábaly, které zjemňují a vyživují pokožku rukou a posilují nehty.

Zdroj: Domácí triky proti třepení nehtů

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Křemík na nehty

Klíčem ke zdravým nehtům je správná výživa. Nehty patří k nejsilnějším tkáním organismu a skládají se téměř výhradně z vazivové tkáně. Křemík příznivě ovlivňuje štěpivé a lámavé nehty. Vzhledem k tomu, že na sebe váže vodu, udržuje křemík elasticitu nehtů, při onemocnění nehtů je tudíž dobré užívat křemík jako doplněk stravy.

Zdroj: Křemík nejen pro krásné nehty

Diskuze

V diskuzi MÁM HRUBÝ POVRCH NEHTU CO JE PŘÍČINOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

hrbolate nehty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel A. Králová.

Moje nehty mají rýhy od lůžka nahoru a jsou lámavé v těch rýhách, zkouším všechno možné a nedaří se mně to zlikvidovat.
Prosím poradí někdo co s tím

Zdroj: diskuze Mám hrubý povrch nehtu co je příčinou

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kasalová.

Už jsem vyzkoušela kde co, ale nehty mám roztřepené pořád. Jedla jsem zinek, křemík, Capimin, vitamíny, používala jsem olejové koupele a nic. Všelijaké kúry na nehty jsou pouhým vyhazováním peněz. Vše pomohlo na chvíli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mě na nehty prospívá užívání multivitamínu Calibrum a jako zevní péče je účinný krém na ruce Garnier růžový nebo i ten červený, přičemž oba stojí jen kolem 60 Kč. Díky multivitamínu mi úplně zmizely bílé měsíčky pod nehty a díky Garnier - Ochranný krém na ruce proti vysušování se mi nehty znatelně zpevnily. Je třeba být ale trpělivý, protože nehet na rukou se vymění až za 6 měsíců, takže toto je minimální doba, po kterou by měla být péče nehtům věnována než se objeví první úspěchy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci nehtů

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHE A ROZTREPENE KONECKY VLASYA LAMAVE NECHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

co mam delat kazdy druhy den si musim mit vlasy mam je vysusene mastne..a trepijou se mi konecky..a ani nechty nemam nemam pevne chci mit dlouhe..ale pokazde se mi z lomijou..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suche a roztrepene konecky vlasy a lamave nechty je nejlepsi potravni doplnek Revalid.

Zdroj: diskuze Suche a roztrepene konecky vlasya lamave nechty

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Lámavé nehty – domácí léčba

Nejčastějším důvodem návštěv nehtového studia bývá lámavost nehtů. Pokud má některá žena zlomený nehet, vadí jí to stejně, jako kdyby si ráno nevyčistila zuby nebo se neučesala. Nehty si můžeme zlomit celkem běžně při vykonávání ruční práce nebo při zaměstnání, a nemusíme mít potíže s jejich lámavostí. Mnohdy nám ale chybí železo, vitamín A nebo má mnoho žen potíže se štítnou žlázou – lámavost nehtů je pak důsledek. Důležitá také bývá ochrana rukou při práci s čisticími prostředky. Obsahují totiž aditiva, která mohou mít na lámavost nehtů a ruce celkově velmi negativní vliv. Při zvýšené lámavosti nehtů je nutné nejen ruce, ale i celou nehtovou ploténku řádně promastit. Při větším poškození jsou vhodné olejové zábaly nebo koupele prstů ve vlažném oleji. Následuje řádné promasírování. Důležitá je prevence, která spočívá v ochraně ruky, a tedy i nehtu. Při práci se saponáty nebo jinými odmašťujícími chemikáliemi je nutno použít pryžové nebo tekuté rukavice.

Zdroj: Nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš podélně vroubkované nehty, tak ti nechybí žádný vitamín, ale je to věkem. Takto vroubkované nehty se začínají objevovat po třicítce a vroubkování se zvýrazňuje každým rokem navíc. Tady je článek o tom, co znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Poškozené vlasy

Kromě suchých a matných vlasů nás občas potrápí i problém roztřepených konečků. Tento problém trápí především vlasy suché, bez lesku, lámavé a nepoddajné. Možná vás překvapí fakt, že roztřepené konečky trápí i vlasy jemné a mastnější. Kvalitu našich vlasů neustále ovlivňuje počasí, životní prostředí, ve kterém žijeme. V létě je vysušuje sluneční záření a v zimě zase trpí pod vlivem větru a mrazu. Z času na čas je potrápíte barvením, fénováním a nešetrným zacházením. Není divu, že se to odrazí nejdříve na vlasových konečcích. Konečky vlasů jsou nejcitlivější části vlasů. Vlas jako takový je již mrtvé vlákno, které v průběhu svého růstu již není vyživováno. O to více péče je nutné vlasům věnovat. Konce vlasů přicházejí často do kontaktu s oblečením, kde dochází ke tření. Na výrobu oblečení se poměrně často používají umělá vlákna, které způsobují tzv. „elektrizování“ a vysoušení vlasů. K poškození nejdříve dochází na povrchu vlasu – kutikula. Když se poškodí ochranný obal, vlas je narušen a dochází k jeho poškození i zevnitř. Avšak všechno má své řešení.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

na péči o nehty doporučuju sadu od Nevo Dead Sea Spa, používám ji už dlouho a konečně mám krásné, pevné, zdravé nehty a nádherně jemné ruce (nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

Bruska na nehty JD 500

Bruska na nehty JD 500 s nástavci, 30 000 ot. Bruska na nehty se používá pro urychlení vaší práce. Je vhodná jak při doplňování nehtů, tak i při nové modelaci. S bruskou na nehty bude vaše práce o polovinu času rychlejší.

Funkce: přepínání levé a pravé rotace, ruční ovládání otáček, navolení libovolné rychlosti.

Příslušenství: nožní pedál, sada 4 nástavců + 1 brusný kotouček, stolní držák brusky.

Pro urychlení a zkvalitnění práce doporučujeme zakoupit tvrdokovové frézy.

Zdroj: Bruska na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ NEHTY ŽLUTÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

chodila jsem si dělat gelové nehty...pak jsem přestala nebyl čas. Týden na to mi nehty zežloutly a konce nehtů mám uplně žluté až do oranžova....prosím nevíte co s tím mám dělat?...docela mě to děsí už.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na zničené nehty po dlouhodobém přelepování gelovými náhražkami? Nechat odrůst, což bude trvat přibližně půl roku a po tuto dobu nepěkný vzhled obnažených nehtů maskovat vhodným lakem na nehty. A nebo stále pokračovat v aplikaci gelových náhradních nehtů a vzhledový problém s nehty překrývat. Nehty takto rozruší a zbarví lepení náhradních nehtů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění nehty žluté

UV lampa 1000 W na gelové nehty – cena

UV lampa na gelové nehty je určená pro použití na UV gely a lehce tvrzené akryly. Tato UV lampa na nehty využívá vysoce energeticky výkonné UVA žárovky pro dosažení rychlejšího, bezpečnějšího a bezzápachového vytvrzení UV gelu. Tato moderní designová lampa s časovačem je vhodná jak pro profesionální, tak i pro domácí použití.

Zde můžete porovnat ceny UV lamp.

Zdroj: Gelové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

UV gel

Gelové nehty jsou umělé nehty, které mají velmi přirozený vzhled. Jsou tenké, ohebné, nežloutnou a nejsou porézní. Gelové nehty jsou čím dál více populárnější mezi profesionálními i domácími uživatelkami. UV gely se dělí na UV gely modelovací, UV gely podkladové, UV gely vrchní a UV gely na francouzskou manikúru.

Zdroj: Gelové nehty

Sada na akrylové nehty

Sada na akrylové nehty obsahuje vše, co potřebujete pro modeláž nehtů akrylem:

  • Akrylový prášek 30 g – čirý
  • Akrylový prášek 5 g – bílý
  • Akryl Liquid 100 ml
  • Štětec na akryl č. 6 – Kolinsky
  • Pilník blok fialový – hrubý 80/80
  • Pilník blok bílý – 180/100
  • Pilník na nehty rovný 100/180 – bílý
  • Pilník na nehty rovný 80/80 – černý
  • Pilník leštící v pouzdru
  • Tipy French přírodní – sada 100 ks v boxu
  • Gilotina – kleště na umělé tipy
  • Lepidlo na umělé nehty 3 g
  • Čistič – odstraňovač gelu 100 ml
  • Čisticí papírové polštářky 500 ks
  • Primer 15 ml
  • Nehtový olejíček 15 ml – Freesia
  • Zdobení na nehty
  • Skleněná mistička
  • Pomerančové dřívko, krátké
  • Kopýtko – zatlačovač nehtové kůžičky

Zdroj: Akrylové nehty

Akrylové nehty

Pro modelování akrylových nehtů se používá akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž dokonalých akrylových nehtů. Výsledné akrylové nehty jsou tenké, velmi pevné a odolné. Na akrylové nehty není zapotřebí UV lampy.

Zdroj: Nehty

Fotogalerie

Zde můžete vidět, jak vypadají akrylové nehty.

Zdroj: Akrylové nehty

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP