Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RYBÍ TUK V KAPSLÍCH

OBSAH

Tekutý nebo v kapslích

Tekutý rybí tuk je v poslední době špatně sehnatelný, místo něj si je však možné zakoupit rybí tuk v kapslích. Výroba tekutého rybího tuku zvyšuje totiž výrobcům náklady na výrobu a navíc kvůli nutnému zahušťování ztrácí přirozené antioxidanty, které je nutno nahrazovat syntetickými.

Rybí tuk v kapslích slouží jako doplněk stravy pro děti od 12 let a dospělé. Bývá podáván ve formě želatinových tobolek, které se snadno polykají. Kapsle bývají zbaveny rybího zápachu a obsahují zhruba 35 % omega-3 mastných kyselin a 0,5 až 1 g rybího oleje.

Zdroj: Rybí tuk

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sulim.

Koupila jsem vnučce Omega Marine Forte+ doplněk stravy. Může je užívat, když je jí 16. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano!!! Rybí tuk je prospěšný v každém věku. Obzvláště v dětském věku je rybí tuk dobrý, protože se neovlivňuje s žádnými jinými léky a prospívá zdravému vývoji kardiovaskulárního systému.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Dávkování tekutého rybího tuku

Rybí tuk v oleji zajišťuje příjem přirozeného a vysoce čištěného rybího oleje. Jeho výhodou je možná konzumace po lžičkách, což může být při podávání dětem nebo seniorům výhodou, neboť mají problémy s polykáním rybího tuku v kapslích. Olejový rybí tuk je vysoce přírodní, zbavený rybího zápachu a možných toxinů. Jeho chuť je příjemná díky přidanému přírodnímu ovocnému aroma.

Zdroj: Rybí tuk

Diskuze

V diskuzi MASÁŽ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Pokud by to někoho zajímalo, našel jsem článek o nejlepších kapslích/tabletkách na léčbu prostaty.
prostata.regen50-nut…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pet5974.

Zdravím,
já chodím na masáž prostaty do jednoho erotického studia. Jedná se jak o příjemný zážitek, tak i pro zdraví prospěšný. Rozhodně bych o to neprosil přítelkyní, ale takhle anonymně mi to je příjemné. Nechám zde odkaz, kdyby to někdo chtěl zkusit redmassage.cz/masaze…

Zdroj: diskuze Masáž prostaty

Rybí tuk při hubnutí

Rybí tuk pomáhá dokonce s obezitou. Můžete jej do svého jídelníčku doplnit jak v podobě ryb, tak oleje či kapslí.

Zdroj: Rybí tuk

Poradna

V naší poradně s názvem RYBÍ TUK Z NORSKA V OMEGAMARINE FORTE + se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Flekacova.

Chci se zeptat,jestli může uzivat 10 létě dítě omegamarine forte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano. Pro děti je rybí tuk velice prospěšný. Dávkování je stejné jako pro dospělé, jak je uvedeno na obalu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je vhodná omega marine forte plus pro děti

Mátový olej v kapslích

Přednost mátového oleje v kapslích spočívá v tom, že pomáhá účinně regulovat tvorbu střevních plynů. Je tedy vhodný při takových potížích, jako je nadýmání, pocit tlaku a plnosti v podbřišku, zvýšený odchod střevních plynů a další. Olej v kapslích uvolňuje stahy hladkého svalstva trávicí trubice a pozitivně působí na činnost žlučníku. Přípravek je určen dospělým a dětem od 6 let, neobsahuje cukr, je proto vhodný i pro diabetiky. Mátový olej v kapslích mohou užívat těhotné i kojící ženy.

Zde můžete vidět cenu mátového oleje.

Zdroj: Mátový olej

Diskuze

V diskuzi RYBÍ TUK Z NORSKA V OMEGAMARINE FORTE + se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, chci se zeptat na ten rybí tuk mám cukrovku a jestli je to dobré i na paměť zdá se mi, že dosti zapomínám.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte +

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGA 3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mohu užívat tobolky Omega Marine forte + vlastně omega 3,6,7,9 +vitamín D3 v době kojení?Nebo nemohu a musím něco jiného.Dekuji,s pozdravem Dvořáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já jsem taky užívala Omega forte po i před porordem a lékaři k tomu nic nenamítali. V kapslích je obsažen především přírodní olej a na něm není nic škodlivého, ani pri kojení.

Zdroj: diskuze Omega 3

Přírodní rybí olej – definice

Rybí olej je forma mastné kyseliny, která je extrahována z tkání tučných ryb. Obsahuje omega-3 nenasycené mastné kyseliny včetně eikosapentaenové kyseliny (EPA) a dokosahexaenové kyseliny (DHA). Vysoce purifikovaný rybí olej je vynikajícím přírodním zdrojem vitamínů A a D a omega-3 mastných kyselin. Olej je vhodný k užívání zvláště během zimního období, kdy se nevytváří dostatek vitamínu D v pokožce působením slunce.

Zdroj: Rybí tuk z norského lososa

Diskuze

V diskuzi MÁTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den,můžete mi prosím poradit,kde lze koupit mátový olej v kapslích?
Děkuji,Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Brandnerová.

Dobrý den, mátový olej v kapslích má v prodeji společnost doTERRA. Jsem jejím poradcem. Můžete mne kontaktovat na iva.brandnerova@email.cz

Zdroj: diskuze Máta

Rybí tuk pro děti od 1 roku

Během těhotenství a hlavně ve třetím trimestru je nezbytný příjem rybího tuku, který se podílí na správném vývoji mozku a očí plodu, u chlapců také na vývoji kvalitních spermií. Novorozenec či kojenec přijímají rybí tuk kojením v mateřském mléce. U nekojených dětí je třeba rybí tuk doplňovat. Vybíráte-li rybí tuk pro děti, je důležité, aby byl z toxického hlediska co nejčistší, to znamená, že by měl mít certifikát. Chuť je pro dítě velmi důležitá, a proto jsou rybí tuky pro děti zbaveny rybího zápachu a chuť je zpříjemněna citronovou nebo pomerančovou příchutí. Rybí tuk určený dětem je prodáván ve formě želatinových bonbonů. V zimních měsících je vhodný rybí tuk z tresčích jater, který garantuje obsah vitamínu D, který je v zimních měsících kvůli sníženému slunečnímu záření nedostatečný. Rybí tuk s nejvyšším přirozeným obsahem omega-3 mastných kyselin je vyrobený z celých tresek. Obsah rybího tuku je ve výši 40 %.

Zdroj: Rybí tuk

Poradna

V naší poradně s názvem TEKUTÝ NEBO KAPSLE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tekutý je lepší.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Máte nějakou zkušenost? Mě právě v obchodě tvrdili, že lepší je v prášku nebo kapslích.

Zdroj: diskuze Tekutý nebo kapsle?

Rybí tuk na cukrovku

Podle posledních průzkumů bylo zjištěno, že pokud se k lékům proti diabetu užívá ještě jedna tobolka rybího tuku, tak se tím výrazně zvyšuje léčivý účinek těchto léků a lépe se pak léčí diabetes mellitus.

Zdroj: Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte +

Poradna

V naší poradně s názvem RYBÍ TUK Z NORSKA V OMEGAMARINE FORTE + se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chci se zeptat zda je možná abych po uznávaní Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte + měla žlutou stolici? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to možné, ale jen pokud by byl tuk kontaminován nějakou bakterií, která nepříznivě ovlivňuje trakt a zbarvuje stolici do žluta. Nejlepší způsob na ověření, je přestat to užívat a pozorovat změny. Prokazatelně to může zjistit kterákoliv zdravotnická laboratoř a nebo hygienická stanice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Omega-3 z Norska

Rybí olej primárně obsahuje omega-3 mastné kyseliny, avšak často je ve výsledné podobě kombinován s vitamíny A a D. Hlavními funkčními látkami jsou EPA a DHA (kyselina eikosapentaenová a kyselina dokosahexaenová). Ty přispívají ke správné funkci srdce. Příznivého účinku lze dosáhnout pravidelným přísunem 250 mg EPA a DHA. Průměrný Čech ovšem konzumuje v průměru o 50 % méně ryb, než je průměr na člověka v Evropské unii. V porovnání s Norskem je to dokonce 4x méně!

Produkt OmegaMarine Forte získal popularitu zejména díky své vysoké kvalitě a také účinkům na lidské zdraví. Omega-3 kyseliny představují totiž asi nejvíce studovanou látkou s prokázaným pozitivním účinkem na srdce, mozek, oči a imunitu.

Omega-3 mastné kyseliny je možné získat konzumací prakticky většiny druhů ryb. Rybí maso je zdrojem prvotřídních bílkovin a takzvaných zdravých tuků. Díky kombinaci s vitamínem D je rybí tuk přirozeným antioxidantem a jeho příjem – především pak přechod ze „špatných tuků“ obsažených v oblíbeném červeném mase na tuk dobrý – má pozitivní vliv na hladinu cholesterolu v krvi. Zdaleka ne všechny ryby však pocházejí z průzračně čistých vod s prokazatelným původem, složením krmiva a informacemi o případných chemických látkách, kterým mohly být během chovu vystaveny. Oproti tomu olej použitý v kapslích OmegaMarine Forte pochází jedině z ověřených zdrojů a je tak 100% dohledatelný. Při zpracování oleje, ke kterému dochází jen během několika málo hodin po ulovení, je olej navíc dodatečně očištěn. Výsledkem je tedy purifikovaný a 100% bezpečný zdroj omega-3 mastných kyselin.

Zdroj: Rybí tuk z norského lososa

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Horáková.

Dobrý den.
Jsem ve 33 tt a chtěla jsem se zeptat jestli výrobek mohu užívat. Díky za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rybí tuk je prospěšný a je možné ho užívat i během celého těhotenství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užít omega marine forte v těhotenství

OmegaMarine Forte+ čistý rybí olej v kapslích

Balení: celkem 120 kapslí (na 2 měsíce)

Dávkování: 1 kapsle denně

První balení (60 kapslí) jen za cenu poštovného 1,95 €, pak každý druhý měsíc 60denní balení.

Produkt OmegaMarine Forte je určen mužům a ženám, ale i dětem od 3 let. Je pro všechny, kdo hledají ověřený a bezpečný výživový doplněk s vysokým obsahem omega mastných kyselin v příznivém poměru.

OmegaMarine Forte se prodává trochu jinak, než jste asi byli doposud zvyklí. Nekoupíte ho totiž v lékárně ani jiných e-shopech se zdravou výživou. První testovací balíček dostanete zdarma po vyplnění formuláře na internetu. Tedy ne zcela zdarma – za 60 kapslí zaplatíte dopravné a balné 49 Kč. Po měsíci k vám pak dorazí 60denní balení (120 kapslí) v rámci věrnostního programu za 549 Kč. Dopravné a balné je v tomto případě zdarma. A každý druhý měsíc další balení.

1 kapsle (při dvouměsíčním balení) vás vychází na 4,60 Kč, denní dávka tedy na 9,20 Kč a měsíční kúra na 274,50 Kč.

Pokud se rozhodnete, že už nechcete dále OmegaMarine Forte užívat a chcete zrušit členství ve věrnostním programu, je třeba kontaktovat společnost NaturMed a pravidelné zasílání produktů můžete kdykoli bezplatně přerušit nebo úplně zrušit. Doporučuji přečíst si před objednáním přípravku pečlivě obchodní podmínky na oficiální stránce OmegamarineForte.cz.

Zdroj: Rybí tuk z norského lososa

Rybí tuk při užívání Xarelta

Xarelto se obvykle užívá 1x denně s večeří. Je velmi důležité nevynechat dávku! To znamená zajistit, aby vám tabletky nikdy nedošly. Při užívání jakéhokoli z výše uvedených léků by měl pacient přestat užívat následující doplňky: rybí tuk, krilový olej, vitamín E, česnek a bromelain.

Zdroj: Co nejíst při užívání léku Xarelto

Olej z krilllu je lepší nežli rybí tuk

Je mnoho lidí, kteří argumentují tím, že výhody oleje z krillu jsou lepší, nežli rybího tuku. Pointa je v tom, že olej z krillu obsahuje až 100x více omega 3 mastných kyselin při stejném dávkování, jako podobné doplňky z rybího tuku. Ryby samy o sobě neprodukují omega 3 mastné kyseliny, ale přijímají je z krillu a jiných řas, či planktonu žijících v oceánu. Rybí tuk se získává z ryb, které požírají menší živočichy, tedy i krill a olej z něho musí nejdříve strávit a umístit ve svém těle. Po vylovení se z těchto ryb teprve ždímá rybí tuk, který původně přijaly i od krillu.

 

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Vysoce koncentrovaná Omega-3 z norského lososa pro maximální vstřebání

Vědecký výzkum ukazuje, že Omega-3 z lososa je lidským tělem snadněji vstřebávána, než jiné podobné rybí tuky. OmegaMarine Forte obsahuje vysoce koncentrovanou Omegu-3, Omegu-6, Omegu-7 a Omegu-9, které jsou vyvinuty tak, aby se snadno vstřebávaly a byly maximálně účinné.

Zdroj: Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte +

Diabetes

U diabetiků se vyskytuje svědění kůže, které může být způsobeno nedostatečným zásobením kyslíkem. Může za to špatný krevní oběh. Jestliže máte nepříjemný pocit svědění kůže, měli byste se postarat o její zvláčnění. V lékárně si můžete koupit vhodné hydratační prostředky. Nezapomínejte na pravidelnou kontrolu hladiny cukru. Do svého jídelníčku zařaďte potraviny s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin (makrela, losos, sardinky, lněná semínka). Neuškodí vám rovněž rybí olej v kapslích.

V případě stoupající hladiny glukózy dochází u buněk ke ztrátě tekutin a tím k jejich vysychání. V takovém případě může docházet rovněž ke zvýšení močení. To vše vede k dehydrataci, která se projevuje suchou pokožku. V takovém případě je doporučeno diabetikům zvýšit příjem tekutin v podobě vody bez bublinek, bez kofeinu a bez přidaného cukru. Výrazně omezte teplé koupele a teplé sprchy zkraťte rovněž na minimum. Při koupání či sprchování používejte přípravky, které neobsahují parfémové složky a během mytí a osušování pokožku netřete, ale poklepávejte. Hydratační prostředky, dětské olejíčky a podobně aplikujte vždy na ještě vlhkou pokožku.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Rybí polévka z filé

Suroviny:

  • 200 g filé
  • máslo
  • mrkev, petržel, celer
  • 1 masox
  • 2 l vody
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • vegeta, sůl

Postup:

Nastrouhanou zeleninu poduste na másle, pak přidejte litr vody, filé, masox a sůl. Přidejte koření dle vlastní chuti a vařte 10 minut. Filé vyndejte, pokrájejte a dejte zpět. Nakonec přidejte kysanou smetanu a dochuťte vegetou.

Zdroj: Recepty na rybí polévku

Rybí polévka z tresky

Suroviny:

  • 1,5 l vody
  • 300 g rybího filé z tresky
  • 100 ml kysané smetany
  • 50 g másla
  • 2 cibule
  • olej
  • 1 citron
  • 3 rajčata
  • 1 mrkev
  • 2 papriky
  • 1 rajský protlak
  • sůl, pepř, petrželka

Postup:

Rybí filé z tresky dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka, pak tresku vyndáme a pokrájíme na kousky. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájené papriky a mrkev na nudličky. Vše smícháme a chvilku restujeme. Poté přidáme rajský protlak, vývar z tresky, trošku citronové šťávy a vaříme asi 10 minut. Na pánev si dáme rozpustit máslo, opečeme kousky nakrájené tresky a nasypeme do polévky. Při podávání ozdobíme polévku lžící kysané smetany a kouskem petrželky.

Zdroj: Recepty na rybí polévku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP