Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SÁČKY

OBSAH

Léky na průjem

Domácím lékem na průjem je Smecta. Smecta je přírodní čištěný jíl.

Smecta na akutní průjem - dávkování:

  • průjem u dětí do 1 roku: 2 sáčky denně po dobu 3 dnů, potom 1 sáček denně,
  • průjem u dětí nad 1 rok: 4 sáčky denně po dobu 3 dnů, potom 2 sáčky denně,
  • průjem u dospělých: doporučená denní dávka na začátku léčby je 6 sáčků denně, může být snížena na 3 sáčky denně podle vývoje příznaků.

Zdroj: Léčba průjmu

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT PRAGANDU A SMES NA SALAMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Koštál.

D.den jsem z Vlašimska a chtel bych koupit pragandu ,
tři sáčky po 250g a 3 sáčky na výrobu salamu, udejte místo nákupu neb zašlete na
adr. Antonín Koštál,Družstevní 291,25765 Čechtice neb volejte 773877493 dik za info Ko

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pragandu i kořenící směsi do salámů můžete koupit na internetu v mnoha obchodech. Jejich seznam je uveden zde:
- praganda: www.zbozi.cz/hledani…
- koření: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Kde koupit pragandu a smes na salamy

Aulin cena

Pokud vás trápí akutní bolesti, jde o jednu z běžných voleb, kterou vám předepíše lékař. AULIN sáčky se proto používají třeba po úrazech. Konkrétní cena, kterou za přípravek dáte v lékárně, závisí od toho, jak na něj přispívá vaše zdravotní pojišťovna. Obsahem balení 100 mg je 15 granulí rozpustných ve vodě. Slouží tedy k přípravě perorálního roztoku. Balení vás vyjde asi na 200 Kč. AULIN sáčky tedy nestojí nejméně, ale na druhou stranu cena nepatří zase k nejvyšším. Použití pečlivě konzultujte se svým lékařem, zda nemáte přecitlivělost na některou složku přípravku. Přípravek obsahuje protizánětlivé složky, které tiší bolest. Používají se pouze na zmírnění projevů bolesti, na léčení jejich příčiny musí lékař předepsat něco jiného než AULIN sáčky. Cena medikamentu se může lišit také podle toho, ve které lékárně jej zakoupíte. Bližší informace vám poskytne lékař.

Zdroj: Aulin

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorotka.

Nějaká babská rada, na bolavé oči, slyšela jsem, že pomáhá šalvějový obklad..má někdo zkušenosti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálie.

Dva sáčky s černým čajem spařte vroucí vodou a nechte 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkejte vodu a na 10 minut přiložte na oči. Třísloviny v čaji by měly otok zmírnit.

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Nimesil bez receptu

Lék Nimesil je pouze na lékařský předpis a volně prodejný není. Nimesil se vyrábí jako sáčky s drobnými granulemi, které se rozpouští ve sklenici vody. Užívá se obsah jednoho sáčku při obtížích, obvyklá dávka jsou dva sáčky denně.

Zdroj: Nimesil

Poradna

V naší poradně s názvem MAGNOSOLV SÁČKY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Santariusová.

Tomu nerozumím. Mi lékařka dala recept na Magnosolv a v lékárně jsem musela platit plnou cenu 275,-Kč. A tady se píše o podstatně menším doplatku. Tak, jak to je?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Magnosolv je hrazen ze zdravotního pojištění jen pro malou skupinu pacientů. Jde o pacienty s onemocnením hypomagnezémie - chronický nedostatek hořčíku v organismu. Navíc je třeba, aby recept vystavil lékař specialista v oboru: psychiatrie, dětská a dorostová psychiatrie, gerontopsychiatrie, klinická onkologie, dětská onkologie a hematologie, radiační onkologie a onkogynekologie, neurologie, dětská neurologie, vnitřní lékařství, gynekologie a porodnictví, dětská gynekologie, geriatrie, endokrinologie. A to není všechno. Pro získání příspěvku od pojišťovny je oprávněn Magnosolv předepsat pouze lékař, který má pro svou specializovanou způsobilost uzavřenu se zdravotní pojišťovnou smlouvu o poskytování předmětné zdravotní služby, nebo jím písemně pověřený jiný lékař. V takovém případě pak cena za 30 sáčků Magnosolvu činí pouhých 40 Kč. Pro ostatní pacienty je cena za 30 sáčků Magnosolvu ve výši 160 Kč. Pokud jste platila více, tak se obraťte na Ombudsmana pro zdraví, který vám pomůže.
Adresa:
Kancelář Ombudsmana pro zdraví, z.s.
Národní 9 (5. patro)
110 00 Praha 1
telefon: 222 075 103
e-mail: ochrance@ombudsmanprozdravi.cz
Úřední hodiny
středa: 9.00 – 11.30, 13.00 – 17.00

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Magnosolv sáčky cena

Cena a kde se dá koupit

Baycor 25 WP se dá zakoupit v zahradnictvích nebo na internetových obchodech. Jeho cena se pohybuje kolem 200 korun za balení, které obsahuje 3 sáčky po 15 g. Na trhu jsou k dostání i menší balení, například sáčky po 5 nebo 10 g, zde je pak cena samozřejmě nižší.

Zdroj: Baycor 25 WP

Diskuze

V diskuzi ŽELATINA AGAR AGAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kecka.

Nevíte náhodou někdo, kolik jsou tři sáčky želatiny agar gramů? A taky by mě zajímalo, jestli je tato želatina vhodná také pro přípravu pleťových krémů? Co to dělá s pletí? Bylo by možné tím nahradit včelý vosk?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Želatina agar agar

Co se dá ještě pohodlně rozmačkat vidličkou

Existuje už jen málo málo dalších potravin, které lze pro dítě rozmačkat vidličkou. Podívejte se na tato další skvělá jídla:

  • Měkké tofu;
  • Rýže;
  • Ryby, pečlivě připravené bez kůže a malých kostí;
  • Mleté kuře nebo krůta;
  • Těstoviny;
  • Quinoa.

Mnoho z nich lze kombinovat a naplnit s nimi opakovaně použitelné sáčky na jídlo pro rychlé nakrmení kdekoliv venku. Bavte se s tím a sledujte, která kašovitá jídla má váš malý drobeček nejraději. Zde máte ještě seznam nabídek na sáčky, do kterých můžete rozmačkané jídlo vložit a použít ho třeba na výletě: kašovitá strava - sáčky.

Zdroj: Kašovitá strava pro malé děti

Diskuze

V diskuzi VÁNOČNÍ KAKTUS STŘÍHÁNÍ A KDY DÁT NA BALKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Šromová.

V truhlíku s muškáty se snaží nějaký opeřenec udělat hnízdo, dala jsem tam alobal, špejle, sáčky a už podruhé je tam do rána malé hnízdečko s peříčky a trávou, vyhodím ho, je pěkné kulaté, ale štve mě to, muškáty jsou krásné růžové, druhý den je to tam zase, ptáky mám ráda, ale ne v truhlíku s muškáty, co mám dělat??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vánoční kaktus stříhání a kdy dát na balkon

Bílé bělmo pomocí domácích prostředků

V extrémních případech spojených s náhlou změnou barvy očního bělma, je nejlepší obrátit se na optika nebo lékaře.

Tyto jednoduché domácí prostředky pomohou k vyčištění bělma:

Čajové sáčky

Jednoduše ponořte 2 sáčky zeleného nebo černého čaje do hrnku horké vody na 5 minut, vyjměte čajové sáčky, vymačkejte přebytečnou vodu a dejte je do lednice asi na 10 minut nebo trochu déle. Vychlazené čajové sáčky přiložte na zavřené oči a nechte 5 minut působit.

Okurka

Nakrájejte pár silných plátků okurky a dejte je na 15 až 20 minut do lednice. Poté chlazené plátky položte na zavřená víčka, dokud se nezahřejí. Poté vypláchněte oči vodou.

Dostatek ovoce a zeleniny

Oranžové a žluté ovoce a zelenina, jako je mrkev, dýně, citrony a pomeranče, obsahují vitamíny a antioxidanty, které vám pomohou udržet oči bílé. Jíst zelené, listové potraviny, jako je špenát a kapusta, má také pozitivní vliv na zdraví vašich očí.

Dostatek spánku

Důrazně se doporučuje, abyste si dopřáli alespoň 7 až 8 hodin spánku každou noc, protože dostatek spánku každou noc zajistí, že vaše tělo bude odpočaté a v důsledku toho budou i vaše oči odpočaté a budou obnoveny do své přirozené bílé barvy.

Zdroj: Jak vyčistit bělmo

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepa.

Píšete v návodu 3 sáčky želatiny Agar Agar (jeden sáček 10g). To znamená 1 sáček 1litr vody, celkem 3 litry vody? A do toho 150 ml kaštanové tinktury? 3 litry vody není trochu moc? U běžně koupené želatiny (Natura) 20g do 150 ml vody. Je to opravdu 3litry vody? Děkuji za odpověď. Růžička

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já používám jen jeden pytlíček želatiny, aby byla mast dostatečně koncentrovaná.

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Výroba domácí masti z ptačince

  • Nakrájejte vepřové sádlo na kousky a vložte jej do malého hrnce.
  • Do hrnce přidejte ptačinec, který musí být nasekaný na drobné kousky.
  • Roztavte vepřové sádlo (při nízké teplotě) a počkejte, dokud se úplně neroztaví.
  • Přidejte ptačinec, který by měl při zahřátí syčet, protože obsahuje vodu. Dávejte pozor, abyste směs nesmažili, ale pouze jen uvolnili šťávu, která obsahuje léčivou látku.
  • Vepřové sádlo a ptačinec nechte chvíli na mírném ohni (30 minut).
  • Obsah hrnce přelijte do hluboké misky. Misku překryjte tenkým hadříkem nebo čajovými filtračními sáčky.
  • Přebytek tuku přeceďte přes hadřík nebo čajové sáčky.
  • Nakonec označte misku datem a popisem.

Zdroj: Domácí mast z ptačince

Poradna

V naší poradně s názvem CEVKY PRASKAJÍ V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Dobrý den,mám takový problém,že mi často praskají cévky v očích a oko je celé červené 14 dní,co si mám koupit,aby už cévky nepraskaly.
Děkuje Ilona Šarafínová email- ilomil@razdva.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ilono, na prasklé žilky v očích je vhodný Ascorutin. Je to vitamín C obohacený o rutosid. V lékárně jde koupit bez předpisu jako potahované tablety. Je třeba ho užívat delší dobu v předepsaném množství 1 - 2 tablety 3-krát denně s jídlem nebo i na lačno. Dále jako prevenci doporučuji každodenní kvalitní osmihodinový spánek a občas si můžete dát na oční víčka obklad z černého čaje. Stačí k tomu dva použité a vychladlé čajové sáčky, které se přiloží na zavřené oči a nechají se působit po dobu 20 až 30 minut. A samozřejmě důležitá rada na závěr - nemnout si silně oči! Doporučuji také nechat si změřit hladinu cukru v krvi na vyloučení diabetu, při kterém dochází ke krvácení do očního bělma.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cevky praskají v oku

Rychlá pomoc

Okamžitě použijte ledové kostky a zchlaďte si spálené rty, dobrým pomocníkem jsou i nachlazené použité čajové sáčky, které si přikládejte na rty. Samozřejmě takto postiženou část těla nevystavujte slunci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Diskuze

V diskuzi NEKUPTE TO !!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M..

Také jsem si zakoupila 60 ks.za 1 199,- Kč. Nepomohly, potíže se ještě zhoršily.Požadovala jsem vrácení 100% garance peněz. Odkázána jsem byla na obchodní podmínky, které jsem dle přání splnila, včetně nesmyslného rámečku na obálce, vyvedeného v červené barvě a ještě požadovaného rozměru. /?/.nevím k čemu.Sáčky ve kterých byly náplastě zaslány jsem vrátila, potvrzení o platbě, převzetí zásilky včetně kódu a čísla zásilky,atd.
Ovšem chtějí zpět i smradlavé celofánové pytlíčky, které jsem z pochopitelných důvodů vyhazovala.Tak že jsem NESPLNILA Obchodí podmínky a nic nedostanu. Dobře mne tak !!!
Lituji jen toho, že jsem si neschovávala i použité náplasti a nevrátila je v těch smradlavých sáčcích.
No nekupte to , když vrácení je tak jednoduché. Nepomohly mne náplasti, ale pochopila jsem
úroveň šmejdů a vytahování peněz z důvěřivých lidí. BOHUŽEL.
Jsem důchodce, mohu si dovolit vyhodit 1 199,- Kč - vždyť jsem dostala přidáno celých 40,- Kč!!!§

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mili.

Mohu jen potvrdit,že negativní reakce na náplasti jsou opodstatněné.Někdo si z toho pakuje kapsy.Taky jsem je využila,žádné zlepšení v ničem jsem nepocítila.Je to asi jen další blud na důvěřivce jako já.Škoda peněz a už si nic podobného nekoupím.

Zdroj: diskuze Nekupte to !!!

Užívání Nimesilu

Užívání se řídí doporučením předepisujícího lékaře. Nimesil se vyrábí jako sáčky s drobnými granulkami, které se rozpouští ve sklenici vody. Užívá se obsah jednoho sáčku při obtížích, obvyklá dávka jsou dva sáčky denně. Lék by pro riziko nežádoucích účinků neměl být užíván pravidelně v dlouhodobém horizontu.

Použití: Obsah sáčku nasypte do sklenice neperlivé vody. Zamíchejte pomocí lžíce, abyste získal/a suspenzi s pomerančovou příchutí. Vzniklou suspenzi je třeba vypít ihned po její přípravě. Aby se omezily nežádoucí účinky, užívejte Nimesil co nejkratší dobu a ne déle než 15 dní během jednoho léčebného cyklu. Dospělí a mladiství od 12 do 18 let: 1 sáček (100 mg nimesulidu) dvakrát denně po jídle. Starší pacienti: U starších pacientů není třeba snižovat denní dávku. Nimesil nesmí užívat děti mladší 12 let.

Zdroj: Nimesil - vše co o něm chcete vědět

Babské rady na oteklé oči

  • Jako obklad si můžete na oči přiložit vlažné – použité – sáčky s čajem. Nejlépe vám poslouží ten heřmánkový.
  • Říká se, že proti otokům pomáhá i nastrouhaná brambora, kterou zabalíte do látkového kapesníku. Přikládat můžete i plátky okurky.
  • Mrazák a dvě čajové lžičky má doma jistě každý. Stačí dát lžičky na chvilku do mrazáku a pak si je asi na 5 minut přiložit na oteklá víčka. Otok dozajista zmizí.
  • Vatové tampóny namočte do studeného mléka nebo smetany, pak už stačí jen lehce vymačkat zbytky, aby tekutina netekla po obličeji, a opět přiložit na oteklá víčka. I po probdělé noci se vám oči zase rozjasní a rozzáří.
  • Dva sáčky s černým čajem spařte vroucí vodou a nechte 2 minuty louhovat. Potom už jen vymačkejte vodu a na 10 minut přiložte na oči. Třísloviny v čaji by měly otok zmírnit.

Zdroj: Babské rady na oteklé oči

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ TMAVÝCH KRUHŮ V KOUTKU OCICH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

radu prosim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde je přehled toho, co se dá dělat s kruhy pod očima.
Domácí léčba:
Použijte studený obklad
Studený obklad může pomoci snížit otoky a zmenšit rozšířené cévy. To může snížit výskyt otoku a pomoci odstranit tmavé kruhy. Zabalte několik kostek ledu do čisté žínky a aplikujte na oči. Můžete také navlhčit žínku studenou vodou a aplikovat ji na kůži pod očima po dobu 20 minut. Tento proces opakujte, než se látka zahřeje nebo se led roztaví.
Spánek navíc
Více spánku může také pomoci snížit výskyt tmavých kruhů. Spánková nedostatečnost může způsobit, že se vaše pleť bude jevit bledá. Dopřejte si sedm až osm hodin odpočinku, abyste zabránila vzniku tmavých kruhů.
Podložte si hlavu
Mimo spánkovou nedostatečnost může hrát roli při vzniku tmavých vaků pod očima i způsob, jak spíte. Podložte hlavu několika polštáři, abyste zabránila hromadění tekutin pod očima. Nahromaděná tekutina může způsobit, že okolí očí vypadá nafouklé a oteklé.
Léčba čajovými sáčky
Aplikace studených čajových sáčků na oči může zlepšit jejich vzhled. Čaj obsahuje kofein a antioxidanty, které pomáhají stimulovat krevní oběh, zmenšují krevní cévy a snižují retenci tekutin pod kůží. Namočte dva sáčky s černým nebo zeleným čajem do horké vody na pět minut. Nechte je vychladnout v chladničce po dobu 15 až 20 minut. Jakmile jsou chladné, aplikujte je na zavřené oči po dobu 10 až 20 minut. Po odstranění opláchněte oči studenou vodou.
Make-up líčení
I když make-up a kosmetika nevyléčí tmavé oční kruhy, mohou vám pomoci s jejich maskováním. Korekrory mohou zakrýt tmavé kruhy, takže pak vypadají jako vaše normální barva pleti. Nezapomeňte, stejně jako u jakékoli lokální léčby nebo make-upu, používat náležitou péči k očistě pleti. Některé přípravky mohou způsobit zhoršení vašich příznaků a mohou vyvolat alergickou reakci. Pokud začnete pociťovat neobvyklé příznaky z jakékoli lokální léčby, okamžitě ji přestaňte užívat a naplánujte návštěvu u svého lékaře.

Lékařské ošetření tmavých kruhů pod očima
Pro efektivnější a trvalé řešení jsou k dispozici některá léčebná opatření, která snižují výskyt tmavých kruhů. Mezi běžné metody patří:

- chemické peelingy ke snížení pigmentace;
- laserová chirurgie k obnově pokožky;
- lékařské tetování pro vstřikování pigmentu do řídčích oblastí kůže;
- tkáňové výplně zakrývají krevní cévy a melanin, které způsobují obarvení kůže pod očima;
- odstranění tuku, dstraněním přebytečného tuku a kůže se docílí hladší a rovnoměrnější povrch v okolí očí;
- chirurgické implantáty z tuků nebo syntetických materiálů.
Než se rozhodnete pro jakoukoliv kosmetickou proceduru, poraďte se s lékařem. Chirurgická léčba může být drahá, bolestivá a často vyžaduje dlouhou dobu zotavení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění tmavých kruhů v koutku ocich

Sáčky zeleného čaje

Abyste snížili podráždění a související zánět či zarudnutí, navlhčete sáček zeleného čaje a položte ho přímo na postiženou kůži. Taniny v zeleném čaji potlačují zanícení tkáně a svědění. Tato metoda se opakuje dle potřeby.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Recepty na čaj s kardamomem

Východoevropský kardamomový čaj

Čaj z kardamomu se připravuje nejlépe z lusků. Jde o lahodný čaj, který je ideální na zimu, protože zahřívá organismus a brání jej před nachlazením, kašlem a chřipkou. Na výrobu tohoto čaje budete potřebovat:

  • 4 lusky kardamomu
  • 4 kuličky černého pepře
  • 4 kousky hřebíčku
  • 1 celou skořici
  • několik plátků čerstvého zázvoru

Všechny ingredience se vloží do konvice na čaj a poté zalijí vroucí vodou. Čas louhování je mezi 20 až 30 minutami. Pro zlepšení chuti je možné přidat trochu mléka nebo medu. Tento čaj pijte dvakrát denně.

Domácí kardamomový čaj s pomerančovou kůrou a zeleným čajem

Do tohoto čaje je možné přidat i pomerančovou kůru nebo trochu cukru, medu či agáve.

Potřebujete:

  • 8–10 lusků zeleného kardamomu
  • sáčky zeleného čaje
  • 1 polévková lžíce strouhané pomerančové kůry

Dejte vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Poté přidejte zelené lusky a vařte je ve vodě po dobu 2 až 3 minut. Po uvaření lusků vložte sáčky se zeleným čajem a pomerančovou kůru a nechte louhovat po dobu 5 až 10 minut. Po vylouhování vyjměte čajové sáčky i lusky. Nakonec můžete přidat trochu cukru, nebo medu či agáve.

Indický bylinný čaj ze zázvoru, kardamomu a citronové trávy

Budete potřebovat:

  • 3 až 4 sáčky černého čaje
  • 1 až 2 lžičky zázvoru
  • 2 až 3 drcené lusky kardamomu
  • 1 svazek citronové trávy
  • 3 až 4 lístky máty
  • 3 až 4 lístky bazalky
  • 8 čajových lžiček třtinového cukru

Do konvice na čaj dejte vařit vodu, mezitím si oloupejte zázvor a nakrájejte jej na malé kousky (nastrouhejte). Lusky kardamomu rozdrťte. Přidejte citronovou trávu (můžete ji nakrájet), lístky máty a bazalky. Tuto směs bylinek zalijte vroucí vodou a nechte louhovat po dobu 7 až 8 minut, dokud se nezmění barva vody. Výsledná barva by měla být mírně nažloutlá. Jakmile je vylouhováno, přidejte třtinový cukr, sáčky černého čaje a po dobu dalších 3 minut nechte louhovat, dokud nebude mít voda načervenalý odstín. Poté se vše vyndá nebo přecedí a čaj se může pít.

Zdroj: Léčivé účinky kardamomu

Ovocný dort s tvarohovo-pudinkovým krémem

Kromě korpusu na ovocný dort, který naleznete hned u prvního receptu tohoto článku (postačí jednoduchá dávka, nemusíte zdvojovat), budete na přípravu ovocného dortu s tvarohovo-pudinkovým krémem ještě potřebovat 250 g měkkého tvarohu, 2 sáčky vanilkového pudinku, 5 lžic cukru krupice, půl litru mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 želatinu v prášku a ovoce dle chuti, například banány, broskve, jahody, kiwi.

Když budete mít korpus upečený, nechte ho chladnout a zatím si připravte pudink, který svaříte společně s mlékem a cukrem. Poté jej za občasného míchání nechte vychladnout. Až bude pudink studený, smíchejte ho s tvarohem a vanilkovými cukry. Takto připravený krém namažte na studený korpus a ozdobte ovocem.

Dle návodu na obalu připravte želatinu, za občasného míchání ji nechte chvíli zchladnout, poté lžící dort želatinou lehce polijte, aby ovoce neosychalo a dort zůstal stále čerstvý. Nechte chvíli ztuhnout a můžete krájet.

Zdroj: Ovocný dort

Nimesil sáčky

Produkt Nimesil obsahuje nimesulidum 100 mg v jednom sáčku, obsahujícím 2 g granulí pro přípravu perorální suspenze. Pomocné látky jsou cetostearomakrogol, sacharosa, maltodextrin, kyselina citronová, pomerančové aroma. Jedná se o analgetikum, nesteroidní antirevmatikum.

Zdroj: Nimesil - vše co o něm chcete vědět

Věci, které budete potřebovat

  • hrnek vody;
  • jeden nebo dva čajové sáčky heřmánku, zeleného čaje nebo květy měsíčku;
  • kuchyňskou váhu;
  • 100 ml mandlového oleje;
  • 20 ml oleje z pšeničných klíčků;
  • 90 g strouhaného vosku;
  • malou pánev nebo kastrůlek;
  • 20 ml glycerolu (glycerinu);
  • 20 ml gelu Aloe vera;
  • 6 až 10 kapek esenciálního oleje (levandule, růže, heřmánek nebo pomeranč);
  • ponorný mixér;
  • malou sklenici se šroubovacím víkem.

Zdroj: Výroba hydratačního krému

Aulin granulát

Granule pro přípravu perorálního roztoku jsou v papírovém sáčku a jednotlivé sáčky jsou umístěné v papírové krabičce. Velikost balení na našem trhu je: 3, 6, 15, 30 sáčků. Granule pro přípravu perorálního roztoku AULIN obsahují sacharosu. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí fruktosy, malabsorpcí glukosy a galaktosy nebo sacharoso-izomaltasové deficienci by tento přípravek neměli užívat. Granule pro přípravu perorálního roztoku se před použitím musí rozpustit ve sklenici vody.

Zdroj: Aulin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP