Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SAVO NA PLÍSNĚ

OBSAH

Babské rady na plíseň nehtů

Jako alternativní léčba plísně nehtů se používá česnek, banánová slupka, olej Tea tree, extrakt z grapefruitových jadérek, hypermangán a nebo petrolej, ale neexistuje žádný vědecký důkaz prokazující jejich léčivé účinky na plíseň nehtů.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Peroutka.

Zdravim....reaguji na komentar....prosim chci se jen optat i savo pokud s nim pracuji 5dni v tydnu(akvarijni rybicky--desinfekce,celou pracovni dobu mam bud ruce ponorene v redenem savu a neustale cisteni akvarii a pokud jsou nemoce pochopitelne savem cistime porad a nez mit holinky,kde se noha zapari,tak radeji v pantoflich,ale podstupuji,za me vse na nohy tece....tak nevim co mam delat,rohy u palcu u nohou mam urcete take napadene...proto se ptam jeli savo take spatne??ja myslala naopok...diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Savo ničí vše živé, tedy i plísně, ale zároveň i protiplísňové mikroorganizmy, které brání vzniku a rozvoji plísňové nákazy nehtů a kůže. Prsty rukou a nohou, které jsou trvale vystaveny působení Sava tak ztrácí svou přírodní ochrannou schopnost a při prvním styku se spóry plísně okamžitě začíná masívní zachvácení onychomykózou. Je třeba používat ochranné pracovní pomůcky, aby se Savo nedostalo do styku s pokožkou! Máte-li již na svých nehtech znatelné známky plísně, tak je u vás již mykóza zabydlená několik měsíců a návrat nehtu do původního zdravého stavu bude trvat přibližně stejně dlouho, jak dlouho byla přítomna plíseň, tedy také několik měsíců.
Jako vhodnou léčbu doporuřuji nehty pořádně čistit 2x týdně a dále používat spray Clotrimazol AL 1% dvakrát denně po dobu jednoho měsíce. Po této době je třeba přejít na preventivní léčbu stejným lékem, ale s aplikací jen 2x až 3x do týdne. Spray se musí pečlivě aplikovat pod vyčištěný nehet. Takto by se to mělo za několik měsíců vrátit zpět do původního zdravého stavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Stříhání nehtů pomáhá vyléčení

Bylo prokázáno, že krátký nehet, každý týden odstřihnutý vždy těsně u nehtového lůžka má větší šanci se rychle vyléčit od plísně nehtů, než nehet, který je sice pravidelně čištěný, ale je dlouhý. Pod dlouhým nehtem se totiž vytváří po delší dobu příhodné klima pro růst plísní než u krátkého nehtu.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SKVRNY OD ČERVENÉHO VÍNA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Odstranění skvrny od červeného vína z textilu dosáhneme potřením potřísněného místa savem. Savo obsahuje chlór, který zbavuje pigmenty jejich barev a díky tomu dokáže skvrny na textilu vybělit. Postup při odstraněné fleků od červeného vína je jednoduchý. Pod potřísněnou látku vložte dostatečně velký mikrotenový sáček. Pak na skvrnu nakapejte savo, které se rychle rozpije do okolí. Na okraji vlhkého oka ze sava se vytvoří fialový okraj, který bude následným vypráním odstraněn. Nechte savo na textilu působit 20 minut. Potom na místo, kde byla skvrna, nalijte tekutý prací prostředek, dobře tkaninu proměte a pak ji vyperte běžným způsobem s ostatním prádlem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anajstol@seznam.cz.

1.posypeme solí a promneme a po cvíli vypereme.2.pokapeme bílým vínem a promneme,potřeme vodkou a vypereme.3.skvrny namočíme do horkého či kyselého mléka a po delší době vypereme.savo se dá uplatnit jen na bílé látce.4.skvrnu zakapeme citronovou štavou promneme a hned přepereme,staré skvrny vyčistíme 10%roztokem kyseliny vinné nebo citronové a běžným vypráním

Zdroj: diskuze Jak odstranit skvrny od červeného vína?

Co je Savo?

Hlavní látkou Sava je chlór. Tato chemická látka je pronikavě páchnoucí, žlutozelený plyn. Působí silně toxicky na živé bytosti a zabíjí rostliny, ale i mikroorganismy, jako jsou řasy, plísně nebo bakterie. Chlór je jedním z nejčastěji používaných dezinfekčních prostředků a zajišťuje vodu bez bakterií například v bazénech.

Chlór se v přírodě vyskytuje také jako chlorid ve formě vodného roztoku. Při nadměrném zásobení rostlin chlórem dochází k příznakům otravy. Množství chlóru, které rostliny snášejí, se liší podle druhu rostliny, ale téměř všechny rostliny si dokážou poradit s chlórem až do hodnoty 0,3 miligramu na litr, aniž by utrpěly trvalé poškození.

Plevel na zahradě lze celkem efektivně odstranit chlórem, tento proces však není ekologický, protože může poškodit sousední rostliny na záhonech. Měly by být preferovány jiné metody, jako je mechanické odplevelení, likvidace plevele párou nebo zakrytí záhonů proti plevelům.

Zdroj: Savo na plevel

Diskuze

V diskuzi THUJE A PES se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri Neoral.

Zdravim,existuje nejaky pripravek odradujici psa mocit na thuje? Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Metr před thuje natáhnu provázek. Nic jiného není, bydlím v centru města, kde psi močí po fasádě. Vyzkoušela jsem savo,pepř i mnoho chemických přípravků a nic nepomáhá.

Zdroj: diskuze Thuje a pes

Bělidlo / SAVO

Ačkoli to může zabít roztoče, bělidlo je drsná chemikálie a měla by být vždy ředěna a používána s velkou opatrností.

Může poškodit kůži, oči a plíce člověka. Mělo by se používat pouze jako čisticí prostředek a neměl by přijít do kontaktu se samotnou pokožkou nakaženou svrabem.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Jak funguje chlór?

Chlór není neškodná látka, která může být při nesprávném použití nebezpečná jak pro lidi, tak pro životní prostředí. Při nesprávném použití představuje chlór pro lidi a životní prostředí tato rizika:

  • Je vysoce žíravý, takže s chlórem byste nikdy neměli manipulovat bez rukavic a/nebo vhodného oblečení.
  • Výpary chlóru dráždí a napadají dýchací cesty.
  • Prostředek zanechává škody nejen na plevelech, ale často i na sousedních rostlinách.
  • Kvůli špatné dávkovatelnosti by se chlór měl na zahradě používat jen s velkou opatrností.
Působí Savo proti plevelům a jak by se měl používat?
Chlór působí velmi dobře proti plevelům, ale sousední rostliny jsou často silně zasaženy a vykazují známky otravy. Množství účinné látky, se kterou si rostliny poradí, se liší. Bohužel, často se stává, že pěstované rostliny se většinou ukáží jako méně odolné než plevel, kterému vyhlásíte válku s chlórem.

Zdroj: Savo na plevel

Diskuze

V diskuzi CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milde1.

Mám cukrovku typu 1,již nemam co ztratit.Bolesti zatvrdlá kůže plísně ,to vše na chodidlech.
Začal jsem používat náplasti DETOX pharma.Již je používám druhý měsíc,bolesti,plísně
ustoupily.Dokonce udržím rovnováhu na jedné noze.Pokračuji.Pro mě výborné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrovka

Nebezpečí u plísně na kůži

Komplikace plísně nehtů může vznikat jako bakteriální superinfekce nebo jako další jiné dermatofytýdy vyvolané zánětem na jiném místě těla, nežli je primární plísňová infekce.
Rizikové faktory pro vznik kožní plísně jsou malé kožní léze, oslabený imunitní systém, HIV infekce a Diabetes.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Diskuze

V diskuzi PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Domca.

Z hľadiska tradičnej čínskej medicíny za plesne na nohách môžu kvasinkové infekcie, huby a pliesne v črevách živiace sa cukrom. Takéto mykózy na nechtoch nohy sú len vonkajším prejavom zaneseného organizmu, preto treba spraviť detox- aspoň 2 týždňovú ryžovú kúru. Ak to nezvládnete, tak aspoň na mesiac úplne vysaďte sladké potraviny a obmedziť mliečne, mäso a soľ. Garantujem úplne zmiznutie plesní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David .

můžete mě poradit jak mám začit tuto rýžovou dietu?

Zdroj: diskuze Plísně

Jak lze plevel hubit chlórem?

Pokud se chcete přes všechna rizika poprat s plevelem pomocí chloru, měli byste rozhodně dodržovat tato preventivní opatření:

  • Před použitím chlór nařeďte. Poměr míchání by neměl překročit 8 dílů vody ku 2 dílům chlóru.
  • Při aplikaci noste speciální rukavice, aby nedošlo k poškození kůže.
  • Chlór použijte jen na utěsněné povrchy.
  • Chlór je v nejlepším případě vhodný k ničení jednotlivých rostlin. Chcete-li odstranit plevel na velké ploše, měli byste použít jinou metodu.

Konkrétně v přípravku Savo proti proti plísni je koncentrace chlóru 5%, což je dávka, která zahubí jakoukoliv rostlinu. Výrobek je navíc prodáván v balení obsahující rozprašovač, takže není potřeba jakkoliv manipulovat s tekutinou, někam ji přelívat nebo ředit. Stačí koupit a stříkat a stříkat.

Chemické přípravky na likvidaci rostlin se nesmí používat na chodnících, zpevněných příjezdových cestách nebo na terase. Patří sem i chlór, pokud chcete tímto přípravkem zničit otravný plevel. Porušení zákona může být potrestáno vysokou pokutou.


Zdroj: Savo na plevel

Diskuze

V diskuzi VODA V ZAHRADNÍM JEZÍRKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Do zahradního jezírka, kde mám zatím umístěné pouze lekníny jsem napustil dešťovou vodu z nádrží. Voda je však trochu "mléčná".Chtěl bych jí pročistit než tam dám rybičky. Neublíží rostlinám SAVO ORIGINÁL pro čištění studní a bazénů ? Poraďte. Děkuji.
Jarda

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Voda v zahradním jezírku.

Ložiska kožní plísně

Kůže, nehty a vlasy jsou tvořeny keratinem, který je základní potravou pro dermatofyty, které způsobují kožní plíseň. Vnitřní onemocnění dermatofyty nebylo nikdy pozorováno. Plísně se množí především v okrajových oblastech prstencových lézí, kde bývá součastně i nejsilnější zánět. Pokud patogeny napadnou vlasy, tak bývají často umístěny ve vlasových folikulech.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem VINNÁ RÉVA PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štembera Jiří.

Kdy a čím stříkat révu proti plísním v oblasti Praha východ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Plíseň révy vinné se stříká dvakrát. Jednou před květem v květnu a pak po odkvětu v červnu.
Zde je návod na postřik proti plísni v květnu: www.ceskenapady.cz/k…
Zde je návod na postřik proti plísni v červnu: www.ceskenapady.cz/k…

Zdroj: diskuze Vinná réva plísně

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Diskuze

V diskuzi VINNÁ RÉVA PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Procházková.

Kdy začít postřik proti plísní.Plísen se objevuje začátkem července,koncem srpna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Štembera Jiří.

Kdy a čím stříkat révu proti plísním v oblasti Praha východ

Zdroj: diskuze Vinná réva plísně

Příklady kožní plísně a jejich patogenů

  • Plísně na kůži (Tinea corporis) způsobují dermatofyty Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum a Microsporum canis.
  • Mykóza kůže na nohou (Tinea pedis), kterou nejčastěji způsobuje E. floccosum, Trichophyton rubrum a Trichophyton mentagrophytes.
  • Plíseň ve vlasech (Tinea capitis), kterou způsobují Trichophyton tonsurans, Microsporum canis a Microsporum audouinii.
  • Plíseň ve vousech (Tinea barbae), kterou způsobuje Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum a Trichophyton rubrum.
  • Plíseň na nehtech neboli onychomykóza (Tinea unguium), kterou způsobují E. floccosum, Trichophyton rubrum a Trichophyton mentagrophytes.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Diskuze

V diskuzi VINNÁ RÉVA PLÍSNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Procházková.

Kdy začít postřik proti plísní.Plísen se objevuje začátkem července,koncem srpna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Každý rok nám hrozny chytne plísn šedá.Nevíme kdy stříkat a čím. Děkuji Jana i.

Zdroj: diskuze Vinná réva plísně

Mohou opakované mykózy po čase způsobit nějakou závažnější nemoc kůže?

To v podstatě nemohou, zvlášť pokud se má na mysli například rakovina z plísně, či podobné nesmysly. Důležité ale v této souvislosti je třeba zmínit oblíbené rozlejzání plísně na kůži. Je to právě v případech, kdy se velmi často vrací třeba postižení onoho zmíněného meziprstí. V takových případech je poměrně velká pravděpodobnost toho, že máme plísní infikované boty nebo ponožky, a že ty spory přežívají právě v těchto věcech. Při takovýchto opakovaných nákazách plísní kůže meziprstí pak může i docházet k nákaze nehtů a může tak vzniknout nepříjemná plíseň nehtů.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Plíseň nehtů a preventivní opatření

Prvořadým preventivním opatřením proti plísni je nošení vlastní obuvi. Dále je vhodné upřednostnit více nošení vzdušné obuvi, které je vyrobená z různých přírodních materiálů. Dále je také prospěšné, v případě, že máme postiženo to zmíněné meziprstí a právě procházíme léčbou plísně nebo si léčíme plísní postiženou kůži, tak používat vlastní ručník na dolní končeny. Je to z toho důvodu, že v mnohých rodinách dochází k takovým malým miniepidemiím plísně, kdy může být donekonečna touto cestou předávána nákaza plísní mezi jednotlivými členy rodiny a ti se nikdy toho pak nezbaví. Takže na tomto místě je třeba zdůraznit, že je potřeba, aby každý měl vlastní ručník!

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Jak probíhá léčba octem

Při léčbě plísně nehtů a nohou postupujte následujícím způsobem...

Postup: Nejprve aplikujte ocet přímo na nehet a nechte působit. Poté po několika minutách použijte sodu, abyste zvýšili antifungální ošetření.

Ingredience:

  • 6 šálků vody (1,5 l)
  • ½ šálku jablečného octa (125 ml)
  • 7 a ½ polévkových lžic sody (75 g)

Příprava: Teplou vodu ohřejte, dokud nedosáhne přijatelné teploty pokožky. Přidejte jablečný ocet. Ponořte nohy do roztoku a nechte působit 15 minut. Poté nohy dobře vysušte.

Aplikujte sodu pomocí jemné exfoliační masáže. Vmasírujte sodu přímo do nehtů a nechte působit dalších 15 minut. Nohy opláchněte teplou vodou a opět usušte. Opakujte tuto proceduru denně před spaním, tímto odstraníte plíseň nehtů i plíseň nohou. Odstranění plísní je dlouhodobou záležitostí, takže jedna aplikace vás plísně nezbaví. Jablečný ocet a soda jsou přirozenou a dostupnou volbou pro odstranění plísní, které ovlivňují strukturu nehtů. Pravidelným používáním této metody byste se měli zbavit plísně nehtů a nohou.

Zdroj: Nehtová mykóza a lěčba jablečným octem

Příčiny kožního plísňového onemocnění

Mezi nejčastější příčiny kožní plísně patří kontakt s těmito dermatofyty: T. rubrum, Microsporum canis, T. interdigitale a T. mentagrophytes. Jejich hlavní přenos probíhá při přímém kontaktu s nakaženými lidmi či zvířaty. Mezi vzácné příčiny nákazy patří, přenos prostřednictvím kontaktu s půdou.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Co je to Tetra Tea Tree

Tetra Tea Tree je společnost zabývající se výrobou dětských matrací a polštářů, které mají náplň z čajovníku.

Výhody:

  • Jsou prodyšné – přirozeně podporují proudění vzduchu v matracích a polštářích pro dětské postýlky.
  • Nejsou alergenní – ideální matrace pro děti s alergiemi nebo citlivou pokožkou.
  • Jsou antibakteriální – přírodní složky bezpečně eliminují houby ani plísně.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Plíseň nehtu příznaky

Plíseň nehtů se většinou projevuje změnou barvy postiženého nehtu. Nehet, který postihla plíseň, je zažloutlý, ztluštělý nebo hrbolatý a drolí se nebo se ulamuje. Pod nehtem se také tvoří bílá hmota, jako produkt plísně. Na nehtu dochází k šíření nákazy od volného kraje nehtu a jeho laterálních (postranních) okrajů směrem k nehtovému valu.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP