Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SEXUÁLNÍ POLOHY

OBSAH

Vylepšené klasické polohy

Misionářská poloha

Umístěte si polštář pod hýždě. Místo toho, abyste jen ležela, když partner vniká dovnitř a ven, zvedněte hýždě a pomalu je opřete dozadu. Opakujte, dokud jeden z vás nevyvrcholí.

Kruhová variace

Posaďte se na partnera tak, abyste se dotýkala chodily podlahy, a zvedejte a snižujte pánev v malých kruzích. Sama uvidíte, jak perfektní zážitek prožijete oba.

Zdroj: Sexuální polohy

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

Ale ja jsem tak do 1minuty!!! A pal us se mi nepostavy...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Použijte co nejsilnější kondom, klidně i dva na sebe a měňte sexuální polohy. Na oddálení ejakulace používejte polohy, u kterých nebudete hýbat pánví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Má menopauza vliv na sexuální život u všech žen stejně?

Ve skutečnosti ne, některé ženy v postmenopauze mají dokonce zvýšené sexuální touhy, ty byly totiž dříve potlačeny úzkostí, strachem z otěhotnění. Mnoho žen v postmenopauze má i méně rodičovských povinností, což jim umožňuje relaxaci a vychutnání si intimního partnerského života.

Zdroj: Sex a menopauza

Diskuze

V diskuzi ROSUCARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Nežádoucí sexuální učinky léku Rosucard.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Gertnerová.

Začala jsem užívat lék rosucard 10,mimo to užívám 3krát týdne Milurit 100 a vigantol 25 kapek jednou týdně.Také antidepresiva - cipralex 15mg,rivotril 0,25mg a mirtazapin 0,75mg.Chtěla bych se zeptat jestli tyto léky mají spolu nějaké vedlejší účinky.Rosucard užívám zatím 14 dní.Začínají mně více pobolívat klouby a svědí mně oční víčka.Děkuji za odpověď.Jana Gertnerová

Zdroj: diskuze Rosucard

Jak se bránit chlamydiové infekci?

Chcete-li snížit riziko infekce způsobené chlamydiemi:

  • použijte kondom při každém pohlavním styku;
  • omezte počet sexuálních partnerů;
  • dodržujte sexuální abstinenci nebo omezte sexuální kontakt na jednu neinfikovanou partnerku/partnera;
  • pokud se domníváte, že jste nakaženi, měli byste se vyhnout sexuálnímu kontaktu a vyhledat lékařskou pomoc.

Jakékoli neobvyklé symptomy v oblasti genitálií (výtok nebo pálení při močení či neobvyklá bolest nebo vyrážka) by měly být signálem k sexuální zdrženlivosti. Poté je důležité navštívit odborného lékaře. Pokud již máte chlamydie nebo jiné sexuálně přenosné choroby a léčíte se, měli byste informovat všechny své poslední sexuální partnery, kteří by měli rovněž navštívit lékaře a v případě potřeby se léčit.

Chlamydie se objevují bezpříznakově, mnoho lidí je infikováno nevědomky. Lékaři doporučují, aby všechny osoby, které mají více než jednoho sexuálního partnera, byly testovány na chlamydie pravidelně (i při absenci příznaků).

Zdroj: Chlamydie

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

prosim o radu.pri tenise jsem pretahl chodidlo a ucitil silne zastipani a dal uz jen silna bolest od paty smeren k prstum.chuze nemozna uz jen po spicce codidla.mirne otekle a v miste bolesti modrina.bolest v klidu zadna, jen pri chuzi.dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světluše Vinšová.

Dobrý den,
Pravděpodobně jste si při sportovní činnosti natáhl šlachu. Je nutné chodidlo ledovat a mít klidový režim. Pokud by se stav nezlepšil je třeba vyšetření u ortopeda. Je také dobré končetinu dát do zvýšené polohy.

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Jak zlepšit sexuální život v období menopauzy?

V současnosti neexistují žádné léky k léčbě sexuálních problémů u žen v období menopauzy. Kombinace estrogenu a mužského pohlavního hormonu (androgenu) je užitečná při zvyšování libida u žen. Estrogen sice pomáhá k méně bolestivému pohlavnímu styku, protože léčí vaginální suchost, ale jeho účinnost při léčbě sexuálních problémů výzkum nepotvrdil.

Není snadné hovořit o vlastních sexuálních problémech, proto se obraťte na svého lékaře, ten by vám měl doporučit poradce, který se specializuje na sexuální dysfunkce a který vám poradí na individuálním základě. Tento typ poradenství je velmi úspěšný, ale je prováděn pouze krátkodobě.

Zdroj: Sex a menopauza

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA PO RAKOVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Borovka.

Po odstranění konečník/ vývod trvalý/ došlo ke strátě sex.aktivity. Kde je příčina a zda je možné to léčit. Věk 70 let. Po operaci 19 let.
Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto problémy se ztrátou sexuální aktivity se dají řešit. Pomůže vám s nimi lékař urolog, který nejdříve zjistí funkčnost reprodukčních orgánů a hladiny důležitých hormonů v krvi. Podle výsledků pak vám předepíše léky, které vám umožní plnohodnotný sexuální život. Objednejte se na urologii a poraďte se tam s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ztráta erekce po operaci prostaty

Tantrická masáž

Tantrická masáž je pozvánka do světa tělesné smyslnosti, něžné péče i vzrušujícího objevování extatických zážitků. Má podobu intimního rituálu mezi dávajícím a přijímajícím, přičemž je spojuje energie, prvky starodávných tantricko-taoistických technik a klasické masáže. Tantrická masáž se provádí při světle svíček a za zvuku orientální hudby. Součástí masáže jsou možné doteky od jemných až po dynamické. Zažijete přikládání horkých ručníčků, hlazení peříčky, kožíškem a masáž celého těla s použitím oleje. Tantrická masáž na rozdíl od jiných masáží zahrnuje i masáž intimních partií, v tantře nazývaných joni a lingam.

Účinky tantrické masáže

Tantrická masáž nejen uvolní, ale také naplní vzrušením, něhou i pocitem síly a inspirací. Neustále proudící energie výrazně přispívá k regeneraci celého těla a posiluje vitalitu a chuť do života. Její příznivé účinky byly prokázány i při problémech s otěhotněním, dosahováním orgasmu či znovuobjevení vlastní sexuální energie. Tantra se však zaměřuje i na psychiku člověka. Příznivě ovlivňuje stavy depresí, stresu či napětí. Pomáhá přijmout vlastní sexualitu, nahotu, intimitu a překonat stud či jiné překážky.

Pokud se nechcete vrhnout do tantrického milování, můžete vyzkoušet polohy, které upřednostňují muži, a které naopak ženy. Více o této problematice zjistíte zde.

Zdroj: Jemné milovaní bez antikoncepce

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Neubauerová.

Dobrý večer,
dnes jsem poslouchala rádio Čr. Brno. Byl tam dotaz na vybočený palec.
Ráda bych dostala radu, jestli se s tím dá něco dělat a jak postupovat.
Děkuji, Alena Neubauerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vybočený palec se léčí nasazovací ortézou, která vrací palec blíže původní polohy. Tady je vidět, jak tato pomůcka vypadá: www.google.cz/images…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Tongkat ali

Tropické afrodiziakum původem z Malajsie stále získává na popularitě jako doplněk stravy. Tato bylina spolehlivě zlepšuje hladinu testosteronu a sexuální zdraví. Tongkat ali může mít přínos i pro růst svalů, ale jen při pravidelném cvičebním režimu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě existuje způsob, jak snížit svůj sexuální apetit bez pomoci léků. Normálně k tomu použijte masturbaci. Pomocí orgasmů dosažených svépomocí ulevíte svému tělu a snížíte tak chuť na další sex. Je to bezpečné, bez vedlejších účinků a funguje to na 100%.
Dalším způsobem, kterým se dá snížit sexuální touha, je kastrace nebo vasektomie. Tyto zásahy Vás zcela zbaví chuti na sex, ale jsou nevratné.
Léky, které potlačují sexuální chtíč, bych ve Vašem případě nedoporučoval. Je to škoda se zbavovat libida za cenu výrazných biologických změn spojených s jejich užíváním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Bylinky na erekci

Řapíkatý celer má lepší, jemnější chuť než celer bulvový a již ve Starém Egyptě byl vyhledáván pro své výrazné afrodiziakální účinky, které doslova přesahují jeho pověst. Celer má prý schopnost léčit poruchy erekce.

Kořen ženšenu u mužů zlepšuje sexuální funkce podobně jako při používání viagry.

Zdroj: Potence u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem CIPRALEX-KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria.

Dobrý den ,ako užívám Cipralex tak priberam na vahe ,za 2 mesiace 7 kil,moze to být z toho? 2/ ako užívám Cipralex,tak mám problémy so sexom a ked dojde niekedy vyvrcholeniu,tak cítím tlak na hrudi.prosim vás o odpověď na obě otázky ,sa obávám o svoje zdravie , dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po Cipralexu se netloustne, ovšem Cipralex může ovlivnit rozhodování o tom, co sníte. Takže, abyste předešla dalšímu nárůstu váhy, tak si nechte od výživového poradce vytvořit jídelníček na týden a kupujte si potraviny jen podle vytvořeného výživového seznamu a spotřebovávejte je jak určí poradce.
Cipralex bohužel ovlivňuje sexuální prožitky. Pro podporu sexuální náruživosti můžete použít sport. Lehké a pravidelné cvičení zlepší krevní oběh i náladu a s tím se podpoří i lepší sexuální prožitky. Ve fitness centrech se pořádají kruhové tréninky pro začátečníky, zkuste se někam připojit a pozorujte na sobě pozitivní účinky, které vám to přinese.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co zpusobuje vysazeni cipralexu

Gardnerella přenos

  1. Sexuální transfer
  2. Přetrvávání infekce z dřívějška – snížená imunita kojících žen zde může hrát roli
  3. Nesexuální transfer – možný přes prostředí, kde je vlhko a teplo, ke kontaktu musí dojít velmi rychle, protože mimo genitál baktérie Gardnerelly rychle hynou i v pro ně optimálním prostředí

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Poradna

V naší poradně s názvem KRÉM HEPAROID PROTI MODŘINÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den, nutné potřebuji, Heparoid mast, nemohu ji nikde sehnat, neporadil by mi někdo v které lékárně koupit, sehnat, dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlépe bude, když si obvoláte lékárny ve svém okolí. Tady najdete seznam lékáren včetně výběru podle vaší polohy. search.seznam.cz/?q=…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krém Heparoid proti modřinám

Léčba

U náhlého poklesu krevního tlaku postiženým prospěje pravidelné cvičení, plavání. Jedinci by se měli vyvarovat náhlých změn polohy. Doporučuje se zvýšení příjmu soli cca na 10 a více gramů na den. Jídlo by mělo být častější a měly by se konzumovat menší porce. Doporučuje se používání elastických punčoch, bandáž dolních končetin a užívání léků, které ovlivňují napětí ve stěně cév.

Zdroj: Náhlý pokles krevního tlaku

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Hlavně v noci mám pocit ,že mne svědí uši vevnitř..nebo jako by mi v nich něco lozilo....je to asi půl roku...co je na to dobré??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martinova.

Uši mě také svědí hlavně v noci - moc. Zjistila jsem ze při ležení je toho příčinou páteř!!! Když si lehnete trochu jinak - nutno vypozorovat, svědění mě přestane. Vždy mě svědí jedno ucho. Po změně polohy svědění mě přejde. Také svědí uši při sezení a pod. Opět pohnuti s páteří. Hodně úspěchu!

Zdroj: diskuze Příčina svědění v uších

Oblíbené techniky jemného milovaní

Představa, že pouze něžné milování je to jediné přijatelné a správné, je naivní. Něžné milování je úžasné, samozřejmě, ale sexuální energie není jen jemná, ale také vášnivá, dravá až divoká. Vždyť i život má své světlé a temné stránky, stejně tak každá lidská bytost, a je nutné tento aspekt nepotlačovat.

Romantické milování v sexuálních vztazích převládá, nicméně je důležité dopřát si i dravější sexuální potřeby a snažit se je kompromisně uspokojit. Zkuste s partnerem výlet za temnou stránkou, posune vás to dále, budete si sex užívat plnějšími doušky, snáze a kvalitativně na jiné úrovni. Temné stránky sexuality lze do milování začlenit v rámci hry. Ovšem tyto praktiky musí být odsouhlaseny oběma partnery, a to z důvodu toho, že milování je o rozkoši, nikoliv o utrpení. Požitek z aktu musí mít oba partneři. Jinak to nefunguje.

Zdroj: Jemné milovaní bez antikoncepce

Diskuze

V diskuzi PROBLÉM S EREKCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heřmanová.

chtěla bych se zeptat přítel má cukrovku bere léky, jedny které mu lékař předepsal mu způsobily problém s erekcí trvá to zhruba rok ale při jiném způsobu dráždění nějakou erekci má na penisu je vidět zvětšení ale nemůže dosáhnout takové tvrdosti aby jsme mohli souložit já mu našla informace o přírodních doplncích stravy přemýšlel o viagře já našla tablety Levitra prý jsou účinné nerada bych aby se příteli něco stalo jen aby mohl souložit jeho doktor mu řekl,že neví jestli to bude fungovat děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Zdravím, nevím jestli má rada pomůže ale nezkoušeli jste třeba lubrikační gely na podporu erekce? Známému to velice pomohlo plus teda obohatit a zpestřit sexualni život.

Zdroj: diskuze Problém s erekcí

Bolest varlat při rakovině prostaty

Prostata úzce souvisí se semenovody a semennými váčky ve varlatech. Při onemocnění prostaty může docházet k přetlaku v těchto pohlavních orgánech a proto můžou varlata bolet. Bolest varlat v souvislosti s onemocněním prostaty bývá bez zjevné příčiny a varlata bolí, ikdyž nejsou nijak drážděna, například tlakem a nebo sexuální erotickou stimulací.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Zdravé müsli

Zdravé müsli neboli Chlorophytum borivilianum. Müsli obsahuje saponiny, které jsou chemicky podobné testosteronu. Tento klíčový hormon upravuje desítky funkcí v mužském těle, včetně sexuálního zdraví a síly svalů. V Ájurvédě, tradiční systémové medicíně pocházející z Indie, je zdravé müsli vnímáno jako bylina užitečná pro muže trpící chronickou únavou, sexuální dysfunkcí nebo svalovou slabostí.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Co v sobě obsahuje Smilax lékařský?

Sarsaparilla veracruz - Smilax lékařský obsahuje zejména steroidní saponiny, rhynchophyllin, hirsutin, mitraphylin, beta sitosterol a glykosidy. Dále pak stopové prvky vápník, měď, železo, jód, mangan, draslík, křemík, sodík, síru. Vitamíny B - komplexu, vitamíny A, C a D. Smilax byl indiánům Jižní Ameriky velmi znám a byl jimi oblíben pro své tonizační a afrodiziakální účinky. Smilax totiž podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, čímž ovlivňuje i sexuální apetit u mužů i u žen.

Zdroj: Smilax lékařský

Tak tedy, jdeme na to

Tantrické milování

Tantrické milování nezahrnuje pouze milostné spojení, ale jedná se o neuvěřitelně komplexní nevýslovné umění, vnímané skrze prožitky dvou hluboce propojených bytostí v intimní milostné hře. Na úrovni samotného milování je v tantře kladen důraz mimo jiné i na milostné polohy, hluboce uvolněnou relaxační atmosféru, používání afrodiziak či na provádění rituálních gest, která během milostného spojení navozují posvátnost a pomáhají páru spolu s kontrolou dechu a tvořivou vizualizací kontrolovat své sexuální energie. Níže najdete tantrické polohy, které se během milostné hry používají nejčastěji.

Pět základních skupin poloh duchovního milování jsou:

  • žena nahoře
  • muž nahoře
  • polohy na boku
  • sedící polohy
  • polohy, kdy žena sedí zády k muži

K těmto základním polohám existuje samozřejmě nepřeberné množství variací, jako jsou polohy ve stoje, obrácené polohy, „na všech čtyřech“ a další.

V umění tantrického propojení se obvykle objevuje také pět dalších poloh. Jedná se o polohy pro orální milování.

Typy poloh

  • žena ve stoje, v podřepu nebo v sedě na muži, čelem k němu, vagina se dotýká jeho úst
  • muž ve stoje, v podřepu nebo v sedě, žena na kolenou nebo v sedě, čelem k němu, věnuje pozornost jeho lingamu
  • muž leží nebo sedí, žena sedí nebo klečí zády k němu, čelem k jeho nohám
  • muž a žena v pozici 69, žena nahoře
  • muž a žena v pozici 69, muž nahoře

Zde můžete vidět sexuální pozici 69.

Žena potřebuje k dosažení orgasmu více času než muž, je vhodné začínat takovými pozicemi, které jí poskytují co největší stimulaci, takže je třeba za pomoci praxe zjistit, které polohy to jsou. Muž se obecně vzruší velmi rychle a dosáhne rychle i orgasmu. Má se proto snažit na počátku milování naopak volit takové polohy, které jsou pro něj co nejméně dráždivé, aby mohl dokonale kontrolovat svou sexuální energii.

Většina mužů přechází obvykle do dominantní role a doufá, že takto svoji milenku skrze mohutné pronikání lépe uspokojí. Často tak však u nich pouze dojde k ejakulaci dříve, než úplně uspokojí svoji partnerku, anebo vůbec ještě před dosažením orgasmu.

V tantrickém milování uspokojení ženy však představuje skutečný základový kámen. Někteří tantrici navrhují, aby na počátku spojení muž poskytl ženě orální stimulaci. K tomu lze použít některou z popsaných poloh. Muž má vášnivě líbat ohanbí své milé a ta mu má ochotně sdělovat, jaký způsob laskání se jí líbí nejvíce, a vést ho, aby mohli společně dosáhnout na vrchol milostného vzrušení. K dokonalé souhře během erotické hry se mohou milenci čas od času dívat vzájemně do očí, aby empaticky lépe vycítili, jak prožívá potěšení a radost ze vzájemného hlubokého spojení ten druhý.

Dále může žena přejít do pozice nahoře, sedět nebo klečet nad milencem a nechat se vzrušivě pronikat jeho ztopořeným údem. V této fázi musí být muž opět dostatečně pozorný vůči kontrole sexuální energie. Nemá se zdvihat, aby ženu lépe prostoupil, ale má zůstat ležet a provádět co nejsilnější kontrakce svalů v pánevní oblasti. To mu pomůže vyvarovat se předčasné ejakulaci, kterou by promrhal svoji energii.

Při tantře se musí žena cítit velmi svobodně a volně, musí být osvobozena od předsudků či jakýchkoliv sexuálních zábran, aby potěšení z milostné hry mohlo vzrůst na maximum. Je dobré, když na začátku milostné hry se svým milencem zaujme aktivní roli. Jakmile dosáhne prvního orgasmu, je možné si role vyměnit s tím, že se milenci snaží nerozpojit a udržet intimní kontakt, aby společně prožili tolik co nejvíce rozsáhlých orgasmů, jak je to jen možné.

Z pozice, ve které byla žena nad mužem, se vymění, aby zaujali milostnou polohu v sedě, čelem k sobě, kdy se vzájemně dívají do očí. Tyto polohy neumožňují příliš rozsáhlé pohyby. Žena přenechá penetraci na muži, sedí na něm obkročmo, takže její ňadra a rty jsou snadno přístupné jeho ústům a záda i zadeček v dosahu jeho rukou. Sedící pozice prohlubují v páru intimitu a poskytují velmi dobrou kontrolu nad sexuálními energiemi.

U sedících tantrických poloh, kdy zůstává v náruči svého milého, čelem k němu, může žena stále kontrolovat průběh a rytmus milování. Má provádět kontrakci pánevní oblasti a kontrakci vaginálního svalstva, aby tak rytmicky tiskla penis partnera. V takové poloze může být snadněji probuzena základní energie bytosti, která je následně vždy směřována páteří vzhůru. Pociťované vibrace a vzrušení je pro oba milence nanejvýš příjemné.

Ze sedící polohy je pro ženu snadné lehnout si dozadu a požádat milého, aby se s ní miloval, zatímco leží pod ním. Jedná se o polohu, kde muž může převzít dominantní roli. Širokým rozevřením nohou a jejich odtlačením dozadu, s koleny u hlavy, může muž pronikat do vagíny velmi hluboko.

Poté se milenci mohou položit do polohy na boku, která usnadňuje hlubokou relaxaci a intimní spojení jejich těl, zůstávají stále tváří k sobě. Mají směřovat pozornost na dech, oba se snaží naladit na rytmus toho druhého, což vede k prohloubení pocitu vzájemného sdílení a k hlubokému spojení na úrovni duší.

Muž, aniž by se rozpojili, otočí partnerku tak, aby se dostala zády k němu. To mu umožní proniknout lingamem do oblastí její joni, které jsou jinak v jiných polohách nedostupné. Po dostatečné době mohou milenci snadno přejít k poloze 69 a pokračovat tak v jejich přenádherné erotické svátosti. Tato pozice usnadňuje dosažení některých velmi silných a rozsáhlých orgasmů, které jsou prožívány simultánně.

Tantrický sex důrazně rozlišuje mezi orgasmem a ejakulací. Ačkoli se obojí ve většině případů odehrává ve stejný okamžik, muži jsou schopni dosáhnout vyvrcholení bez ejakulace. Základem je ale vždy pomalu stupňované vzrušení a co nejdéle odkládaná ejakulace. Ve skutečnosti je však tantrický sex velmi příjemný zážitek, který prohlubuje a posiluje partnerské vztahy.

Zdroj: Jemné milovaní bez antikoncepce

Co mají rády ženy

Většina sexuálních poloh a jejich variant je popsána v nejznámější knize o sexu, kterou je Kámasútra. Kámasútra je sice skvělou inspirací pro milování, ale jak radí odborníci, není nutné v průběhu jednoho milování vyzkoušet úplně všechny polohy a techniky. Doporučuje se spontánnost a vynalézavost, aby se zabránilo pádu do nudné sexuální „povinnosti“, a podpora zdravých nových návyků v dlouhodobém vztahu. Některé ženy jsou v této oblasti velmi vynalézavé a hledají nové pozice, které je uspokojují. Níže najdete několik tipů.

Poloha dráp

Stojíte s partnerem čelem k sobě. Žena obtočí nohy kolem trupu partnera. Ten položí ruce pod hýždě partnerky a zvedne ji nahoru a zavede úd. Poté se provádějí pohyby nahoru a dolů. Jedná se o velmi náročnou pozici po fyzické stránce pro partnera. Žena je v této pozici uvolněna, a tak si může vychutnat rozkoš z této polohy. Pro umocnění sexuálního požitku je možné použít dětský olej Johnson a potřít jim nejen úd, ale i třecí plochy partnerů. Vzhledem k poloze nemusíte mít strach z umaštění okolí.

Odvrácená misionářská pozice

Žena leží na břiše, případně s rozevřenýma nohama, muž leží na ní. Je vhodné vložit polštář pod boky ženy, aby se v této pozici zvýšila stimulace oblasti klitorisu nebo bodu G. Účinnost této polohy podpoří i namazání třecích ploch olejem. Jsou ženy, pro které je tato poloha velmi erotická ve venkovním prostředí v kombinaci s laskáním ústy krku a rtů. Když ještě partner přidá hlazení a lehké doteky v oblasti rozevřených hýždí partnerky, může být žena nezvykle překvapena jejich účinky. Je to primitivní a vášnivá poloha, kterou by si měl každý pár určitě vyzkoušet. Tuto polohu mají rády ženy, které touží po tom, aby byly uchváceny a razantně uspokojeny. Některé ženy ji vyhledávají proto, že není příliš intimní a nevidí při ní partnerovi do tváře. Mají tak pocit, že sex není osobní, ale je prostě přímo a jen animální, sloužící pro uspokojení potřeby. Způsob stimulace pochvy v této poloze, velký rozsah pohybů a razantnost penetrace ženám poskytují větší šanci na prožití silného vaginálního orgasmu, zvlášť pokud vhodně nastaví pánev při penetraci, aby pronikání silně dráždilo jejich citlivá místa uvnitř pochvy. Proto je tato poloha oblíbená ženami, které jsou schopné dosahovat vaginálního orgasmu. Masochistky oceňují, když je partner občas zatahá za vlasy nebo za vlasy přitáhne k sobě. Je to poloha pro ženy v sexu spíše divoké, které upřednostňují razantní a intenzivní sex. Romantické ženy ji určitě vyžadovat nebudou.

Misionářská poloha s předehrou

Před samotným milováním některé ženy upřednostňují jahody a šlehačku na intimních místech, kdy dochází při jejich konzumaci k erotickému dráždění rty, zuby a jazykem. Následuje erotické vydráždění, které umocní misionářská poloha, kdy žena leží na zádech s nohama položenýma přes ramena partnera, který do ní vniká. Je to klasická poloha, která ženě umožňuje prožívat sílu, mužnost partnerova těla a poskytuje pocity bezpečí v náručí muže. Silnějším ženám umožňuje skrýt bříško. Volí ji především ty ženy, které se dokážou při milování uvolnit a jsou rády, když iniciativu předají mužům. Často k ní inklinují i v pracovním životě vědomě dominantní ženy, které si alespoň u milování chtějí od své dominance odpočinout. Je vhodná také pro citlivé ženy, které mají rády objímání a při milování komunikují a udržují s partnerem oční kontakt.

Poloha zezadu v kombinaci punčoch a vysokých podpatků

V této kombinaci se některé ženy cítí opravdu sexy, a to zvláště v případě, že je tento zážitek umocněn polohou zezadu, kdy partnerka klečí na zemi, pohovce nebo posteli, opírá se o zeď, roztáhne nohy a partner do ní vniká. Ženám poskytuje tato poloha větší šanci na prožití silného vaginálního orgasmu, zvlášť pokud vhodně nastaví pánev při penetraci, aby pronikání silně dráždilo jejich citlivá místa uvnitř pochvy.

Zdroj: Sexuální polohy

Co mají rádi muži

Mužské erotogenní zóny jsou soustředěny zejména v rozkroku. Další choulostivá místa se nacházejí ve vnitřní oblasti stehen. Najdou se i tací, kteří mají rádi laskání a líbání na krku či žmoulání bradavek. Zkuste odhalit společné skryté body vášně. Pokud se vzájemně naučíte dotýkat se tak, aby to vyhovovalo vašim potřebám a citlivosti pokožky, bude váš vztah mnohem bohatší. Muži jsou na polohy méně nároční než ženy, a proto si vybírají ty, které mají nejpohodlnější, nebo je nejvíce vzrušují. O misionáři se zmiňovat netřeba, ale okamžitou dvojkou je poloha odzadu. Ptáte se proč? V této animální pozici je muž pánem situace. Nesledujete výraz jeho tváře, takže vás může sledovat a mít blažený výraz vítězství.

Sněžný anděl

Nenechte se zmást názvem, rozhodně nejde o žádné éterické požitky, ale o pořádnou vášeň, přitom nikterak těžkou. Je to v podstatě obrácený misionář. Žena si lehne na záda a partner na ni, jen hlavou k jejím nohám. Poté, co partner pronikne dovnitř, může žena sama určovat přirážení tím, že povede muže svýma rukama na jeho hýždích.

X pozice

Pozice X může také trochu připomínat nůžky. Ačkoliv se zdá jako pořádně ostrá, opak je pravdou. Jde totiž o velmi jemnou a intimní souhru dvou těl, kterou si maximálně užijete. Žena si lehne na záda a roztáhne nohy. Partner si sedne naproti ženě, přehodí přes ni jednu nohu a druhou dá pod nohu partnerky. Vytvoří se tím poloha X. Aby všechnu práci neoddřel jen muž, může mu partnerka pomoci při přirážení tak, že ho chytne za ruce a bude ho směrovat.

Poloha tváře

Těžko říct, podle čeho vzniklo pojmenování této polohy. Kouzlo se skrývá v samotné poloze! Jde o orální sex, při kterém si partnerka podloží hlavu polštářem. Dostane se tak trochu do výšky v oblasti penisu partnera, kterého uspokojuje, přičemž on klečí nad ní ve vzpřímené poloze a rukou se opírá o zeď.

Poloha vodopád

Muž si lehne na okraj postele tak, že na ní bude mít spodní část od pasu dolů a jeho tělo bude splývat až na zem. Vy si na něj nasednete tak, že se nohama budete zapírat o hrany postele. Vašemu partnerovi se tak naskytne neuvěřitelný pohled, který už sám o sobě bude stimulovat každou jeho buňku. Vy si na něm můžete diktovat tempo, podle toho, jak vám to bude vyhovovat, a hlubokými průrazy, které tato poloha poskytuje, tak dosáhnout nevídané slasti.

Poloha krtka

Další z poloh, které vyžadují partnerčinu dobrou ohebnost. Žena leží na zádech a pokrčené nohy vysoko zvedne, přičemž stehna přitiskne k hrudi. Muž přiklekne k jejímu zadečku a zavede svůj erigovaný penis do rozevřené vaginy. Poté se zapře rukama vedle jejího těla a umožní partnerce, aby se chodidly opřela o jeho hruď nebo si je položila na jeho ramena. Partner provádí pomalé a táhlé pohyby, aby ženě nezpůsobil bolest. Oba prociťují masivní stimulaci svých genitálií. Velmi vzrušující poloha.

Zdroj: Sexuální polohy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP