Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SILNĚ PÁCHNOUCÍ MOČ

OBSAH

Zápach moči v těhotenství

Pokud se domníváte, že je vaše moč nejen silně cítit, ale i jinak, než je obvyklé, může to být známkou infekce, například onemocnění močového měchýře. Zvláštní zápach moči u žen může také signalizovat počátek těhotenství. Ať tak či onak, je vhodná návštěva lékaře, který vám s tímto problémem pomůže.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Čaj-bylina-Kontryhel-Alchemilka okamžitě zastavuje silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Zápach moči po rybině

Nepříjemný je zápach rybiny, kterou bývají cítit lidé, kteří mají nemocné plíce (včetně tuberkulózy), průdušky, ale třeba i tlusté střevo. Pokud trpíte tímto charakteristickým zápachem moči, je vhodná návštěva lékaře, který prověří váš zdravotní stav.

Silně páchnoucí moč

Existuje celá řada situací včetně mnoha chorobných stavů, které mohou způsobit silnější nebo neobvyklý zápach moči. Vždy je vhodné navštívit ošetřujícího lékaře, který stanoví diagnózu a případnou léčbu.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Bylina Kontryhel-Alchemilka-čaj zastavuje okamžitě silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Měkká a páchnoucí stolice

Lehce zapáchající stolice, která plave nebo je obtížně smývatelná, může znamenat, že je zvýšeno ukládání tuku ve stolici. Stolice je někdy také bledá.

Zdroj: Druhy stolice

Diskuze

V diskuzi SILNÉ MENSTRUAČNÍ KRVÁCENÍ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlb.

Bylina Kontryhel / Alchemilka /-čaj zastavuje silné krvácení !!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Silné menstruační krvácení v přechodu

Zápach moči po amoniaku

U moči je zápach po čpavku vcelku přirozený, byť by neměl být zvláště nápadný. Výraznější zápach po čpavku v moči se vyskytuje při nedostatečném příjmu tekutin.

Při zesíleném dýchání a případně i zvýšeným výdejem potu ztrácí člověk dost tekutin, které je třeba záhy doplnit. Po zvýšeném množství tekutin dojde k úpravě zápachu moči.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi PRYČ S POCENÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fífa.

Pocení a s tím spojený zápach byl pro mě i mé okolí velký problém. Po používání Antipe se stal malý zázrak. Pocení postupně ustávalo až zmizelo úplně. Prostě bomba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kubas.

Zpocené a páchnoucí nohy nejsou příjemné nikdy. Navíc, když se zujete po celodenním chození v pracovních botách. Zkoušel jsem co šlo a co kdo poradil. Pak mi jednou někdo řekl o Antipe. Četl jsem komentáře na netu a pak ji objednal. Přesvědčilo mě i to, že ji můžu do určité doby vrátit. Ale nevrátil jsem. Po pár použitích byla znát změna.

Zdroj: diskuze Pryč s pocením

Zápach moči po myšině

Tento příznak je typický u fenylketonurie, což je dědičné metabolické onemocnění, kdy chybějící enzym způsobí hromadění jedné aminokyseliny (fenylalaninu). Ten je částečně přeměňován jinou metabolickou cestou na fenylpyruvát, který je vylučován močí. To způsobí, že moč je cítit myšinou.

Pokud se prokáže, že má dítě fenylketonurii, může až do skončení vývoje mozku jíst jen některé potraviny, ve kterých není fenylalanin. Po skončení vývoje nervové soustavy mohou již pacienti jíst, co chtějí.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi PÍŠTĚLE NAD KOSTRČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslav.

Dobrý den
Mám dlouholetý problém s pištěli v oblasti kostrče.
Stale to zlobí ... Jak se to dá odstranit a jaká je pooperační rekonvalescence... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Angelika.

Již dva měsíce pod dvorcem,vyplachuji, dovnitř ranky dávám inj. stříkačkou mast
Betadine,sterilní krytí.Kolem píštěle silně červené,kůže silně podrážděná.
Pravidelné návštěvy u lékaře.
Můžete poradit,jak se píštěle zbavit?

Zdroj: diskuze Píštěle nad kostrčí

Světlá stolice

Stolice, která je bledá nebo šedá, může být způsobena nedostatečným žlučovým výstupem z důvodu cholecystitidy, žlučových kamenů, Giardia parazitní infekce, hepatitidy, chronické pankreatitidy nebo cirhózy. Žlučové soli z jater dávají stolici nahnědlou barvu. Pokud se sníží výstup žluči, stolice je mnohem světlejší. Jiný typ světlé stolice je zapříčiněn použitím antacidu, který obsahuje hydroxid hlinitý. Stolice se může stát dočasně světlou rovněž po zkoušce iriografie. Světlá stolice může být lesklá nebo mastná a je odporně páchnoucí kvůli nestrávenému tuku ve stolici.

Zdroj: Druhy stolice

Diskuze

V diskuzi PES SE ŠKRÁBE A KOUŠE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Zdravym.lecim svoji fenku uz cca 4 roky.nikdo si nevi rady vse jsme zkouseli az muselo dojit na prednison tablety:fenka neustale drbani,okusovani rlapek,a neznami zapach i po vykoupani fenka na zadech se orosi pachnouci mastnou tekutinou.Kabirka vse v poradku jen vyssi obsahhistaminu myslim.co mame delat?obcas nepomaha prednison tak veterinarka ji pichne injekci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pes se škrábe a kouše

Co s tím

Souvisí-li silné krvácení s nově užívanou substituční léčbou, jedná se pravděpodobně o nežádoucí účinek. V případě, že krvácení přetrvává, je vhodné navštívit gynekologa a zvážit změnu léčby. Protože je krvácení příznak velmi nespecifický, způsobený celou řadou příčin, rozhodně se doporučuje v případě pochybností vyhledat gynekologa.

Zdroj: Velmi silné menstruační krvácení v přechodu

Diskuze

V diskuzi VELMI SILNÉ KRVÁCENÍ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den chtěla jsemse zeptat zda je normální v přechodu u žen velmi silné krvácení které trvá už 14 dnů a vůbec neustupuje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Bylina-čaj -Kontryhel - Alchemilka / hlavně nalačno/ okamžitě zastavuje krvácení.

Zdroj: diskuze Velmi silné krvácení v přechodu

Co znamená silné krvácení v přechodu

Během přechodu se dostavují různě dlouhé menstruace, které mají různě silné krvácení. Za čas se menstruace úplně zastaví, to znamená, že dochází k menopauze. Kvůli opožďování ovulace se cyklus nejprve prodlužuje a poté zase naopak dochází k jeho zkracování. Důsledkem je obvykle častější měsíční krvácení. To ustane až ve chvíli, kdy se vyčerpá zásoba vajíček schopných k dozrání.

Více se o této problematice dozvíte zde.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Poradna

V naší poradně s názvem JINAN DVOULALOČNÝ GINGO BILOBA ZPRACOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Studeníková.

Prosím o sdělení, jestli mohu nějak využít semena-malé oříšky, které jsou uvnitř velmi zapáchajících žlutých plodů. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Žluté páchnoucí ovoce velikosti melounu se jmenuje Durian a pochází z jihovýchodní Asie. Roste na vysokém stromě a vyžaduje teplo a sluneční svit minimálně 9 hodin denně. Semena je možné zasadit, ale nečekejte žádnou krásnou rostlinu. Ze semen Durianu začne růst stromek velký jako naše lípa. Nejlépe je zasadit semeno v zimě a až vzejde, tak mu co nejvíce přisvětlujte na osluněném místě. V létě se mu bude dařit venku pokud teplota neklesne pod 10°C. Více informací najdete tady: cs.m.wikipedia.org/w…

Zdroj: diskuze Jinan dvoulaločný gingo biloba zpracování

Zapáchající moč u mužů

Dusíkaté sloučeniny, jako je například amoniak, mohou způsobit výraznější charakteristický zápach moči. Množství dusíkatých zplodin v moči je do jisté míry určené dietou a je vyšší u lidí s vysokým příjmem dusíku, který je přítomen v bílkovinách. Z tohoto důvodu může moč silněji páchnout lidem s vyšším příjmem masa. Proto u mužů, jelikož ve většině případů častěji konzumují maso, může moč takto zapáchat.

Při snížení konzumace masa dojde k úpravě odéru mužské moči. Samozřejmě může jít i o jiné příčiny zápachu moči, a to na základě:

  • léků – některé léky způsobují zvláštní zápach moči, z těch běžných se jedná zejména o penicilinová antibiotika;
  • dehydratace – koncentrovaná moč mívá silnější zápach, což je důvodem, proč o něco výrazněji páchne ranní moč; podobné je to u pacientů trpících dehydratací;
  • močové infekce – páchnoucí tmavá moč poměrně často doprovází infekce močových cest; kromě změny vzhledu a zápachu moči bývá přítomno pálení a řezání při močení;
  • cukrovky 1. typu – neléčená (nebo nedostatečně léčená) cukrovka 1. typu může způsobit charakteristický zápach moči, který je způsoben přítomností acetonu; aceton je kromě toho vydechován a způsobuje zápach z úst;
  • selhávání ledvin – u pacienta s chronickým selháním ledvin se může měnit zápach moči a udává se, že moč páchne „myšinou“; zápach je pro neznalého dost těžko popsatelný.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi CHLAMYDIE PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk Praveček.

Zdravím poradí někdo? Mám čas od času silně zapálená třįsla která silně pálí a,, pot,, který je mezi šourkem a stehnem silné zapáchá. Používám bepante,kanesten a různé protiplísňové masti kapesníčky pro vysušení, příznaky zmizí, ale po čase se zase vše opakujte.S tímto se potýkají 5_6 let bývalá přítelkyně ke gynekologovi nechodila podobné příznaky neměla až na občasný hrozný odér z intimních míst nechtěla nic řešit. Mám obavy aby se nejednalo o nějaké chlamydie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky

Tmavá stolice u dětí

Černá stolice může vzniknout ve dvou situacích. Ta první je vcelku nezávažná – tmavší zabarvení je způsobeno nadměrnou konzumací některých potravin a případně léků. Z potravin jsou to především borůvky, černý rybíz, červené víno a červená řepa. Při užívání živočišného uhlí je stolice také zbarvena černě a rovněž tmavší zabarvení získává i po dlouhodobém užívání preparátů obsahujících železo. Druhý typ černé stolice je už vážnější. Stolice je na rozdíl od výše zmíněného stavu mazlavá a nasládle páchne. Říká se jí meléna a je způsobena krvácením v horních částech trávicího ústrojí.

Černá stolice, hlavně mazlavá a páchnoucí, je projevem vážných až život ohrožujících stavů. Je důležité při těchto příznacích navštívit co nejdříve lékaře, který provede vyšetření ke zjištění příčiny krvácení.

Zdroj: Stolice u dětí

Diskuze

V diskuzi ČERNÉ TEČKY VE STOLICI U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Dobry den,
Nase mala ma 4 mesice, je exkluzivne kojena a take se nam objevily male cerne tecky v jinak normalne vypadajici a pachnouci stolici. Vypadaji jako zrnicka mleteho pepre a na dotyk jsou tvrda. Nemam prasklinu v bradavce, mala nema rymu, banan jsem nemela ani ja, ani ona, vitaminove doplnky stravy neberu. Tak nevim, jestli nemam zajit hned k doktorovi. Holcicka je jinak v pohode, spi a saje normalne, snad jen poslednich par dni vice riha.

S pozdravem,

Dagmar

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černé tečky ve stolici u miminek

Ošetření vlasů

Po cibulových kúrách si hlavu umyjte tak, jak to běžně děláte. Aplikovat vlasové zábaly je potřeba 2x až 3x do měsíce. Pokud by vám náhodou cibule podráždila pokožku, zřeďte příště cibulovou šťávu s čistou vodou, aby byla méně koncentrovaná.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Rizika spojená s předčasným přechodem

Jedná se zejména o osteoporózu, která se projevuje zvýšenou lomivostí kostí, bolestí kloubů a zad. Mezi nejběžnější zlomeniny patří zlomené předloktí, krček stehenní kosti nebo obratle. Tato nemoc se diagnostikuje za pomoci měření hustoty kostí.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Zapáchající moč u žen

Zvláštní zápach moči u žen může být způsoben změnou složení stravy a neznamenat žádný závažný problém. Na zápachu se projeví aromatické potraviny jako česnek nebo tropické ovoce, silnější sladký zápach má moč po vitamínu B12.

U onemocnění jater nebo ledvin se v moči mohou objevit metabolity, které by normálně vůbec vylučovány nebyly. Onemocnění jater vyvolá zápach způsobený sirnými aminokyselinami. Na složení moči mají vliv i jiné metabolické poruchy jako cukrovka neboli diabetes. Při špatné kompenzaci je z moči cítit aceton.

Hnilobný zápach může mít moč při bakteriálních infekcích dolních močových cest, kdy zvláště po delším odstavení namnožené bakterie produkují zvýšené množství zapáchajících bakteriálních produktů.

Aby byl zápach z moči odstraněn, je nutné dodržovat pitný režim, protože koncentrovaná moč zapáchá intenzivněji. Amoniak a močovina jsou cítit silněji při nadměrné konzumaci masa. Ta by neměla překračovat normu, protože tyto metabolity bílkovin se mohou v těle usazovat a způsobit například dnu. Pokud je zápach moči spojen s řezáním a pálením znesnadňujícím močení, jedná se pravděpodobně o bakteriální zánět a je třeba co nejdříve zajít za obvodním lékařem, který předepíše antibiotika. I ostatní změny zápachu moči, pokud přetrvávají i po úpravě jídelníčku a pitného režimu, je vhodné konzultovat kvůli metabolickým poruchám se svým lékařem.

Zdroj: Páchnoucí moč


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP