Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SLABÉ SRDCE

OBSAH

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi MUŽE SELHAT SRDCE Z NÁDORU VARLETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika duždova.

dobri den muj manžel je po operaci srdce má defibrilator fukčnost srdce má na 30°°procent tet je po operaci nádoru varlete je možné aby ten nádor bránil k zlepšeni funkčnosti srdce jestli nějak muže škodit tomu srdíčku děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muže selhat srdce z nádoru varlete

Noční oživovací kůra na slabé chemlonové vlasy

Na tuto péči budete potřebovat kulatý modrý krém NIVEA, který se dá běžně koupit v kterékoliv drogérii. Tímto krémem před spaním důkladně promastíme všechny vlasy od kořínků až po konečky. Pak vlasy upravte do kompaktního stavu a překryjte je igelitovým sáčkem. Sáček vhodně zajistěte proti uvolnění, aby se vám ve spánku nesvlékl. Ráno pak igelit sundejte a vlasy nemyjte, jen opatrně pročešte a uvidíte ten bezvadný účinek, který popište v diskusi pod článkem. 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ V KONČETINÁCH,BUŠENÍ SRDCE, ZTUHLÉ KONČETINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Ještě dodatek:na srdeční arytmii beru lék,ten nesmím vynechat a ten mě nedělá problémy.Jestli berete na bušení srdce,nebo cokoliv na srdce a tlak,tak to brát!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Lidé zlatí,
jak to tady čtu, napadá mě jediné, věřím, že pro mnohé z Vás správné řešení. S velkou pravděpodobností tyto problémy pramení z parazitární zátěže organizmu! Kdo jste blíž Praze nebo Hradci Králové, kontaktujte paní Ivetu Polly Belušovou, je to vynikající terapeutka alternativní medicíny a jsem si jistá, že mnohým z Vás dokáže pomoci.Kdo jste blíž Brnu, kontaktujte paní ing. Hanu Bláhovou.
Obě jsou republikové špičky v oboru a mají i klienty ze zahraničí. Paní Belušová dokáže pomoci navíc i s psychickými problémy.
Já v žádném případě nezatracuji klasickou medicínu, ale v těchto případech, co zde čtu, by alternativa mohla být velmi platná. Upozorňuji ale, že je potřeba makat na sobě, dodržovat doporučení, být trpělivý a pozitivně smýšlející člověk.
Tak to pošlete dál, ať se může pomoct hodně lidem.
Moc Vám všem držím palce, teda vlastně pěsti :-) . Eva
( www.bioara.cz - Iveta Polly Belušová, www.medicelo.cz - Ing. Hana Bláhová)

Zdroj: diskuze Mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny

Krvácení

Obecně slabé krvácení (špinění) po kyretáži dělohy ustává do týdne.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi BIOLOGICKÉ HODINY VNITŘNÍCH ORGÁNŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaňková Šárka.

Dobrý den,
prosím vysvětlit pojem "obal srdce" a krev, není to srdce jako takové, co je to ten obal. Tělo by mělo mít od 19 hod do 21.hod večer aktivní právě obal srdce a krev, co se děje v našem těle. Od 21. hodiny jsou v provozu tzv. ohřívače těla. Co to znamená. Mám přítele, kterému se po 9 hodině večerní začlo ozývat srdce, zvýší se mu tlak na 170/91 /a zvýší se mu hodně tep. Už byl u kardiologa a srdce má prý v pořádku. Děkuji Š.Kaňková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Biologické hodiny vnitřních orgánů

Rizikové faktory tuku

Strava významně ovlivňuje, zda kardiovaskulární systém běží hladce, a to i ve stáří. Obsah soli v rychlém občerstvení zvyšuje krevní tlak. Tuky z potravin živočišného původu zaplaví tělo cholesterolem, který se ukládá v tepnách. Srdce pak musí zvýšit tlak, aby krevní oběh fungoval, vyvíjí tedy mimořádné úsilí. Je-li zvýšena tělesná hmotnost, vede to k nadváze, která je způsobena nedostatkem pohybu, což srdce opět oslabuje. Nebezpečný kolotoč je tak uveden do pohybu a následkem může být infarkt.

Zdroj: Vitamíny pro zdravé srdce a cévy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÉ ŠPINĚNÍ V MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helga Sabová.

Je mi 70 let,nikdy jsem v době menopauzy neslíbila ani nekrvacela.Nyni jsem začala slabě špinit,je prosím důvod k návštěvě gynekologa nebo k panice?
Děkuji
Sabová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rozhodně návštěva gynekologa bude na místě. Pravidelné prohlídky na gynekologii i po skončení menstruace jsou důležité a mohou vám zachránit nebo prodloužit život. Choďte ke gynekologovi alespoň jednou do roka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slabé špinění v menopauze

Pohyb a srdce

Sedavé činnosti a nedostatek pohybu vedou ke zpomalení mnoha funkcí v těle. Stejně jako každý jiný sval i srdce ztrácí na výkonu, když není pravidelně zatěžováno. Fyzicky aktivní jedinci nejen že trénují své svaly, ale také srdce a cévy. Pohyb přidá na rychlosti tělesných funkcí a orgánům a svalům je dodávána čerstvá energie. Znečišťující látky jsou odstraněny a rychle vyloučeny. Pravidelné cvičení posiluje srdeční sval a snižuje krevní tlak. Zvýšení energetického výdeje inhibuje škodlivý cholesterol v krvi a dochází k jeho snížení, díky čemuž jsou cévy chráněny proti ateroskleróze. Lze tedy shrnout, že pozitivní účinky sportu snižují riziko srdečního infarktu. Když ale srdce musí pracovat plnou rychlostí a nedochází k trvalé relaxaci napětí, působí nadměrná zátěž (stres) na srdce negativně a neumožňuje delší životnost srdce. Redukce stresu a pravidelná relaxace jsou tedy cennými pomocníky v ochraně proti srdečním onemocněním.

Zdroj: Vitamíny pro zdravé srdce a cévy

Diskuze

V diskuzi PŘEVISLÉ MUŠKÁTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Vališová.

První květy mají velmi slabé stonky . Mám je odštipat ? Nebo zesílí ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Převislé muškáty

Slabé špinění po menstruaci

Slabé špinění po menstruaci může mít různé příčiny, od psychických problémů, užívání léků až po onemocnění. Důležité je proto jakékoliv podezření konzultovat s gynekologem. Zde jsou nejčastější poruchy menstruačního cyklu:

  • menoragie – silné či prodloužené krvácení, které trvá déle než týden. Žena při něm může ztratit i víc než 80 ml krve. Tampon nasaje zhruba 5 ml krve, menstruační vložka asi 5 až 15 ml. Podle počtu spotřebovaných tamponů či vložek tedy dokáže lékař určit intenzitu krvácení a případně začít hledat příčinu této poruchy;
  • hypomenorea – slabé krvácení či špinění, kdy žena spotřebuje méně než 2 vložky či tampony denně; takové krvácení obvykle trvá nejvýše 2 dny;
  • metrorhagie – k menstruačnímu krvácení dochází mimo cyklus, to znamená, že začnete krvácet v době, kdy byste menstruaci pravidelně neměly mít;
  • polymenorea – menstruace nastupuje za méně než 25 dní od prvního dne předchozí menstruace;
  • menometroragie – menstruace je opakovaně nepravidelná, intenzita i délka krvácení se různí;
  • oligomenorea – menstruační cyklus je delší než 35 dní a také intenzita krvácení je slabší;
  • postkoitální krvácení – ke krvácení dochází po pohlavním styku.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVÉ SKVRNY A INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Dobrý den,
mám po těle slabé pigmentové skvrny. Mohu požívat Infrasaunu kde je teplovlnné záření s teplotou od 45 - 60°C děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě se ptáte proto, abyste zamezil šíření nebo zintenzivnění pigmentových skvrn. Infrasauna neprodukuje ultrafialové záření a proto je vůči pigmentových skvrnám neškodná. Infrasaunu tedy používat můžete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny a Infrasauna

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VITAMÍNY NA SRDCE CÉVY ENERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kombucha.

Mně vzhledem k rodinné anamnéze doktor doporučil brát MaxiCor s Omega3 mstnými kyselinami, že je to dobré jak na srdce a cévy, tak na cholesterol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Allemagne.

Také beru MaxiCor, protože máme v rodině špatný cholesterol; po dvou měsících už mi na testech vyšel dobře, tak ho užívám pravidelně i dál.

Zdroj: diskuze Nejlepší vitamíny na srdce cévy energii

Znamená špinění po menstruaci těhotenství

Téměř každé těhotenství provází nějaký vaginální výtok nebo drobné špinění. A rozhodně nejde o žádnou tragédii. Nicméně jakmile se objeví krvácení, měla byste zbystřit, může to být varovný signál něčeho komplikovanějšího. Proto by každé špinění či krvácení mělo být důvodem návštěvy u gynekologa, který určí, co je způsobilo a zda je vše tak, jak má být. Slabé špinění se může objevit v prvních měsících těhotenství, a to proto, že oplodněné vajíčko se zahnízďuje do děložní sliznice, což může vyvolat drobné krvácení či špinění. Pokud vás nebolí břicho a cítíte se jinak v pořádku, většinou to neznamená nic vážného. Špinění se také může objevit po pohlavním styku, kdy dojde k natržení cévky v poševní sliznici, která je v graviditě překrvená, a jakékoli podráždění může vyvolat slabé špinění. Jsou ženy, které špiní po celou dobu těhotenství a narodí se jim zdravé miminko.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem ZNAMÉNKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Kňažková.

Asi před třemi měsíci se mi udělalo na obličeji slabé znaménko, a nyní se uvnitř zabarvilo do fiaova a je celé červené. Potřebovala bych vědět co mám dělat.

Děkuji
Dana Kňažková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte do ordinace kožního lékaře. Tam si na znaménko posvítí dermatoskopem a hned vám řeknou, jestli je to nebezpečné nebo neškodné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní klinika karlovo náměstí

Vzájemný vliv srdce a ledvin

Ledviny vykonávají v těle více funkcí než jen filtrování odpadních látek a odstranění nadbytečné vody z krve. Pomáhají udržovat kosti ve zdravém stavu. Produkují hormon zvaný erytropoetin, který reguluje tvorbu červených krvinek. Tvoří enzym renin, který se podílí na kontrole krevního tlaku. A udržují v těle v rovnováze hladiny fosforu a vápníku, což je nezbytné pro správnou funkci srdce.

Při chronickém onemocnění ledvin se netvoří dostatek erytropoetinu, takže pacienti trpí nedostatkem červených krvinek (anémií). Ledviny naopak produkují příliš mnoho reninu, což způsobuje zvyšování krevního tlaku. Celý nežádoucí proces může být navíc podpořen narušením rovnováhy hladin fosforu a vápníku.

Abychom si zachovali zdravé ledviny, je nutné udržet si i zdravé srdce a cévy.

A naopak: Onemocnění ledvin doprovázené ledvinnou nedostatečností mnohonásobně zvyšuje riziko onemocnění srdce a cév (změny přeměny látkové při ledvinné nedostatečnosti vedou k vysokému krevnímu tlaku a urychlenému kornatění tepen).

Zdroj: Onemocnění ledvin a srdce

Diskuze

V diskuzi DLOUHE SPINENI PO MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den menstruace mi mela skocit a pokracuje to dal slabe krvaceni a nic meneboli prosim o radu dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dlouhe spineni po menstruaci

Zrychlený tep srdce, hodnoty

Pro dospělého člověka může být normální rychlost tepu jakákoli hodnota mezi 60 až 100 údery za minutu. Obvykle platí, že čím je člověk zdravější a v lepší fyzické kondici, tím je jeho tep pomalejší. U špičkových atletů se dokonce klidový tep může pohybovat okolo 40 úderů za minutu, například světoznámý cyklista Lance Armstrong měl normální klidový tep 32 úderů za minutu. U kojenců a malých dětí je naproti tomu normální tep vyšší. Srdce zdravého novorozence tluče rychlostí až 160 úderů za minutu a u předškolních dětí je normální klidový tep i 120 úderů za minutu.

Zdroj: Zrychlený tep v klidovém režimu

Diskuze

V diskuzi DLOUHÁ MENSTRUACE V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Dáňová.

Je mi 55 od nového roku stále slabě krvácím mám myom a nevím jestli je to k přechodu nebo bych měla navštívit gynekologa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Dáňová.

Je to normální?, je mi 55

Zdroj: diskuze Dlouhá menstruace v přechodu

Zavodnění organismu a srdce

Otok je vždy signál těla, že v něm něco není v pořádku. Některé nemoci se projevují tím, že se v těle zadržuje voda. Může se jednat o srdeční choroby, onemocnění ledvin nebo cirhózu jater. Ty musí léčit lékař a domácí rady na odvodnění nepomohou. Jestliže se otoky drží striktně jen kolem kotníků, jedná se pravděpodobně o chorobu srdce. Pokud je organismus dlouhodobě zavodněn, dochází ke zvýšené námaze srdečního svalu, která může vyústit až do srdečního selhání.

Zdroj: Zavodnění organismu

Vitamíny a péče pro slabé nehty

  • Správný jídelníček – vitamíny a minerální látky na slabé nehty jsou: vitamíny B, hořčík, zinek a vápník, to je naprostý základ. U většiny žen má právě jídelníček ten největší vliv na nehty, a často stačí jen nepatrná změna a obohacení stravy a nehty hned vypadají zdravěji.
  • Rozmyslete si umělé nehty – pokud máte nehty slabé a nemocné, neuvažujte o gelových náhražkách. Sice to může vypadat pěkně, ale co až je sundáte? Nehty na tom budou ještě hůř.
  • Správný pilník a pilování – železný pilník doopravdy nadělá víc škody než užitku, a pokud už chcete nehty pilovat, a ne stříhat, vždy pilujte pouze na jednu stranu – pokud budete pilovat na levou a pak na pravou stranu, nehet se hodně ohýbá a i to může způsobovat jeho třepení.
  • Vyživující laky – je jich vážně velká spousta, stačí si jen vybrat ten ve vaší cenové kategorii a takový, který vám bude vyhovovat. Nebojte se jich koupit víc a víc jich také vyzkoušet, alespoň si to otestujete a dáte svým nehtům to nejlepší.
  • Hydratace rukou – pokud máte suchou kůži, může se to lehce projevit i na nehtech. Kupte si dobrý hydratační krém (ať už klasický, nebo přímo určený pro péči o ruce a nehty) a denně s ním pečujte o ruce.

Zdroj: Domácí triky proti třepení nehtů

Tipy pro srdce a krevní oběh

  • Pravidelné cvičení, sport způsobuje zefektivnění funkce srdce a oběhového systému.
  • Chronický stres a vysoký krevní tlak nutí srdce a krevní oběh k nadměrnému výkonu, čímž dochází k rychlejšímu opotřebení. Dejte sobě a svému tělu dostatek času na regeneraci.
  • Snižte sůl v potravinách, tím zabráníte vysokému krevnímu tlaku a ochráníte cévy.
  • Živočišné potraviny, zvláště tuky, jsou pro tělo škodlivé. Cholesterol podporuje rozvoj aterosklerózy (kornatění tepen). Konzumujte jídla se spoustou zeleniny a držte se dál od potravin s vysokým obsahem tuku, zejména živočišných potravin (klobásy).
  • Kouření zaplavuje tělo tvrdými toxiny, snižuje obsah kyslíku v krvi, oslabuje sílu srdeční svalu a vede k vysokému krevnímu tlaku a ateroskleróze.

Nejdůležitějšími živinami jsou kyselina listová, vitamín B12, vitamín E, vitamín K, vápník, draslík, železo, měď, selen, flavonoidy, omega-3 mastné kyseliny.

Zdroj: Vitamíny pro zdravé srdce a cévy

Příčiny hromadění vody v těle

Zavodnění je stav, kdy se v tkáních, dutinách nebo v oběhovém systému nahromadí voda. Je to poměrně běžná situace například během těhotenství, kdy dochází k otokům dolních končetin, kotníků a také rukou. Zadržování vody ale zažívají častěji i málo aktivní lidé, lidé se sedavým způsobem života nebo lidé, kteří se dlouhodobě nestravují zdravě a vyváženě.

Retence (zadržování) vody obvykle není nebezpečný stav, ale z dlouhodobého hlediska se může podílet na selhání srdce nebo onemocnění ledvin. Ve většině případů se ale zavodnění dá pohodlně omezit, čímž se otok zmenší.

Zdroj: Zavodnění těla od srdce

Onemocnění ledvin způsobující nemoci srdce

Onemocnění ledvin výrazně zvyšuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění, jako je infarkt či mozková mrtvice. Onemocnění nemusí pacient sám zpozorovat, proto je důležitá prevence. Včasná diagnostika může ledviny vyléčit anebo průběh nemoci zmírnit. Vyšetření ledvin je rychlý a bezbolestný proces. Jestliže vaše ledviny nepracují správně, může to způsobit významné zdravotní komplikace postihující srdce. Pro ochranu srdce při chronickém onemocnění ledvin je důležité:

  • Mít pod kontrolou krevní tlak – vysoký krevní tlak představuje zvýšenou zátěž pro srdce, která může vést až k srdečnímu selhání. Pro udržení zdravých hodnot krevního tlaku je důležité jeho pravidelné měření, dieta s nízkým příjmem sodíku, omezit konzumaci alkoholu, skončit s kouřením, udržovat hmotnost v doporučeném rozmezí a pravidelně cvičit.
  • Absolvovat vyšetření na anémii a léčit ji – při anémii nejsou srdce a další orgány dostatečně okysličovány. Jelikož anémie může být jedním z faktorů přispívajících k srdečnímu selhání, je třeba jí věnovat dostatečnou pozornost a dodržovat pokyny lékaře ohledně léčby.
  • Kontrolovat hladiny minerálních látek – narušení rovnováhy hladin fosforu a vápníku v krvi může vést ke vzniku onemocnění srdce. Při vysoké hladině fosforu omezujte stravu s vysokým obsahem fosforu, případně užívejte vazače fosfátů. Při nízké hladině vápníku je možné užívat doplňky stravy s obsahem vápníku.

Zdroj: Onemocnění ledvin a srdce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP