Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SNÍŽENÍ PLYNATOSTI V TĚLE

OBSAH

Rozdíl mezi nadýmáním a plynatostí

Rozdíl mezi nadýmáním a plynatostí není, odborně se tento stav nazývá meteorismus. Průměrný člověk vytvoří přibližně půl litru střevních plynů denně a v průměru si člověk od střevních plynů uleví cca 14krát denně. K samotnému úniku plynů dochází někdy bez nápadných slyšitelných projevů, případně s tichým zasyčením, jindy však i s velmi hlučným charakteristickým zvukovým efektem („prdem“). Rychlost úniku plynů je v průměru 3 m/s, individuální odchylky rychlosti v ústí jsou možné a závisí na aktuálním tlaku plynu.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Já to pomalé čištění dělám každý den ráno po dobu půl roku. Pak půl roku pauza a potom znovu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Díky za příspěvky. Držel jsem to 10 dnů poctivě, změny byly znatelné, především ve zvýšené plynatosti, což nevím, zda je vpořádku. Změna extrementu, především jeho barvy, byla evidentní a to takřka žlutá. Tak prozatím nepokračuji, dám si přestávku a uvidím.

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Babské rady, jak se zbavit plynatosti

Smíchejte čajovou lžičku kmínu, fenyklu, máty peprné a heřmánku. Dvě čajové lžičky směsi zalijte 250 ml horké vody a nechte 10 minut louhovat. Přeceďte a pijte několikrát denně teplé. Čaj nemusí být vhodný pro děti.

Pokud trpíte plynatostí dlouhodobě, měli byste vynechat z jídelníčku luštěniny, některé druhy zeleniny, sycené nápoje nebo kávu. Krátkodobější terapie spočívá v konzumaci čajů před nebo po jídle. Používá se zázvorový nebo mátový čaj, připravovaný z čerstvých surovin (ne sáčkový). Pomáhá také pravidelné žvýkání zázvoru před jídlem.

Pokud máte malé děti, které trápí nadýmání, připravte jim čaj z fenyklu. Do hrnku vroucí vody přidejte lžičku rozdrcených semen fenyklu. Nechte louhovat a po pěti minutách můžete dětem podávat po malých lžičkách.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi VELKÁ PLYNATOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpánek Petr.

Dobrý den mněl bych k vám dotaz.Trpím velkou plynatostí a chtěl bych vědět jestli může mit vliv na krevní tlak.Stává se mi že po ránu mám velký tlak v žaludku mám vyšší tlak.Když si párkrát říhnu tak se mi uleví a tlak jde dolů Děkuji za odpověd. děkuji Štěpánek

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Velká plynatost

Příčiny zapáchající plynatosti

Průměrné složení plynu je 59 % dusíku, 21 % vodíku, 9 % oxidu uhličitého, 7 % metanu a 4 % kyslíku. Tato směs je kvůli obsahu metanu a vodíku hořlavá, nicméně zastoupení těchto plynů silně záleží na bakteriích, které žijí ve střevě.

Zápach je dán sulfanem, což je sloučenina síry. Mezi množstvím zkonzumované potravy obsahující síru a výsledným pachem je úměra. Teplota plynů až do jejich úniku odpovídá tělesné teplotě, tedy asi 36,5 °C.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

z výživových doplńků mi nejvíce na snížení hladiny cukru v těle pomohl tento přípravek, www.ceskyrajzdravi.c… akorát mi přijde, že je škoda, že není na trhu tak známý

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi

Léky na plynatost

K léčbě plynatosti a pocitu plnosti se nejčastěji používá lék Espumisan ve formě drobných tobolek, které se velmi snadno polykají, nebo tobolky Motilium.

Tipy, jak se zbavit nadýmání po jídle:

  • dopřejte si dostatek pohybu – zlepšíte peristaltiku střev a zrychlíte metabolismus, vyzkoušejte také masáž břicha či nahřívání;
  • vyzkoušejte bylinky – doporučujeme osvědčený fenyklový nebo heřmánkový čaj, bylinné čaje však rozhodně neslouží jako náhražka léků;
  • omezte nadýmavé potraviny – pozor na čerstvé pečivo, těstoviny a luštěniny, omezte sladké limonády s bublinkami.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

mě taky pomohl přípravek s názvem glukorizin, s jiným nemám zkušenost, ale tento opravdu zabírá na snížení hladiny cukru v těle.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viola.

www.ceskyrajzdravi.c… tohle je ono o čem tady pšete?

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ DESTIČKY - FUNKCE V TĚLE A PREVENCE KE SNÍŽENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Gerlová.

U lékaře mně naměřil krevní destičky "50" a dnes "110". Za půl roku mám kontrolu. Je nějaká prevence jak snížit hladinu - strava, cvičení apod.
Kolik by měla být správná hladina?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevní destičky - funkce v těle a prevence ke snížení

Jaká onemocnění způsobuje vysoká hladina kyseliny močové v těle?

Vysoká hladina kyseliny močové v krvi, je onemocnění samo o sobě známé jako hyperurikémie. V průběhu času může hyperurikémie vést až k tvorbě krystalů z kyseliny močové, které se mohou usadit v kloubech, na šlachách a v okolních tkáních. Tyto krystaly mají tvar jehly a chovají se jako cizí předměty, takže způsobují typické reakce. Přirozené protizánětlivé procesy proti těmto krystalům způsobují zarudnutí, otok, teplotu, zánět, tuhnutí a velmi velké bolesti. To jsou všechno příznaky onemocnění zvané dna. Jinými slovy, vysoké hladiny kyseliny močové v těle vedou ke dně.

Zdroj: Přírodní prostředky na snížení kyseliny močové

Diskuze

V diskuzi KREATININ SNÍŽENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

exzistuje něco na snížení kreatininu a zlepšení funkce ledvin

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kreatinin snížení

Příznaky nedostatku

Důsledkem nedostatku soli v těle bývá silná žízeň, pocity únavy, bolesti hlavy, někdy i deprese, křeče svalů lýtek a prstů na nohou. Dostavuje se oslabení, ztráta chuti k jídlu, mdloby a zvracení, neschopnost jasně myslet a v létě nebezpečí úpalu.

Zdroj: Nedostatek sodíku v těle

Diskuze

V diskuzi MRAZENÍ PO TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Mám nesnesitelné mrazení po celém těle.Není to mravenčení,je to jakoby mě lil někdo ledovou vodu po těle.Mohu se navléct do čeho chci,nic nepomůže,ba naopak.Tepláky mě studí na lýtka atd.Hlavně se to projevuje v noci pod silnou peřinou z vlákna,matrace kvalitní s ovčím rounem na povrchu.V noci mě chlad budí,špatně se vyspím,chodím na WC na malou,moč mám v pořádku.Jsem slabá,bez nálady unavená.Už opravdu nevím co dělat.Trvá to už víc než rok a lékaři to neberou vážně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobrý den,takové mrazení po těle mám taky a vždy když mi stoupá krevní tlak.Prodělala jsem před 2 měsíci covid a od té doby mám teplotu 37,2 a mrazení po celém těle a silné pocení v noci.Crp mám 1,4 Nevím, co s tím mám dělat.

Zdroj: diskuze Mrazení po těle

Jak poznat nadbytek soli v těle

Denní spotřeba soli by neměla přesáhnout 5 gramů, tedy přibližně dvě malé lžičky. Nadbytek soli se na našem těle podepíše ve formě vysokého krevního tlaku, otoků, nemocí oběhového systému, srdce i ledvin. Ledviny totiž ve snaze odbourat zvýšené množství soli ztrácí více draslíku, než by měly. To může být problém především u dětí, které draslík potřebují ke zdravému růstu. Proto dětem nepodávejte příliš slaná jídla a solte velice střídmě.

Zdroj: Nedostatek soli

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BULKY NA TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Štika.

Už třicet let si nechavám tukové bulky chirurgicky vyřezávat a mám jich více a více.Muže mi nekdo poradit jak to řešit jinak.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina Keyřová.

Moje maminka má po celém těle tukové boule a kdysi asi před padesáti lety jí lékař řekl že je to špatná funkce štítné žlázy protože nerozpouští v těle tuky. Já i můj bratr už je máme také.

Zdroj: diskuze Tukové bulky na těle

Obrázek slinivky břišní

Zde můžete vidět, jak vypadá slinivka břišní.

Zdroj: Slinivka a její umístění v těle

Poradna

V naší poradně s názvem NEŽIT ALIAS KARBUNKL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Zkuste zavolat svému praktickému lékaři a požádejte ho o recept na mast Framykoin. Recept vám přijde na mobilní telefon, který pak ukážete v lékárně. Mastí pak natírejte postižená místa 3 krát denně. Za týden by mělo být vše zahojené. Pokud to nepomůže, bude třeba jít na kožní a udělat stěr z výpotku některého z pupínků (výpotek je ten hnis uvnitř pupínku). Podle výsledku laboratorního vyšetření se určí vhodná léčba. Rovněž si nechte udělat testy na HIV.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Patrik.

Můj prakticky lékař mi předepsal antibiotika která mi nepomáhají, říkal že se mi udělala plíseň na těle a jelikož mám kopřivku tak jsem si to roznesl po celém těle.
Testy na HIV nejsou třeba
Zdravím Patrik

Zdroj: diskuze Nežit alias karbunkl

Kvasinky u mužů

U mužů je průběh onemocnění kvasinkami skrytější, zato horší. Při masivní invazi kvasinek mohou skončit na oddělení ARO s těžkými příznaky selhání organismu bez správné diagnózy. Candida je kvasinka, která běžně žije v našem těle od narození. A žije zde v harmonii s ostatními kvasinkami. Ovšem různé životní situace způsobí, že se přemnoží a začne škodit. Může škodit i dvacet let, aniž byste správně diagnostikovali příčinu. Někdy je nenápadná a tajně škodí, jindy je nápadná až moc. Má ji v dnešní době většina populace a stojí i za roztroušenou sklerózou a rakovinou. Kvasinky jsou všude: ve střevech, v plicích, v kloubech, v ústech, v žaludku, na kůži, zkrátka všude v těle, kde jsou sliznice a kde je jim teplo a mají výživu.

Jeden z toxinů se podobá hormonům a napadá hormonální systém, a tak také dochází ke snížení sexuální touhy. Nejprve se jedná o malé, bezvýznamné problémy. Později se připojují nevratné změny v organismu. Tělo je prostoupeno toxiny, jedy a selhává na všech frontách. Mrtvé kvasinky jsou stejně nebezpečné jako živé. Vytvářejí totiž toxiny, na něž tělo těžce reaguje. Může dokonce nastat porucha jater.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem BULKA V TĚLE U PÁNEVNÍ KOSTI VELIKOSTI FAZOLE NEBOLESTIVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Šášková.

Dobrý večer.Našla jsem si na těle v přední části na levém straně u pánevní kosti bulku,nádorek velikosti fazole.Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nejspíše to bude neškodný lipom. Ale abyste měla jistotu, tak zajděte na kožní a nechte si to vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bulka v těle u pánevní kosti velikosti fazole nebolestivá

Mravenčení v malíčku

Mravenčení v malíčku je nejčastěji způsobeno drážděním nervu nebo špatným prokrvením. Při dlouhodobém stavu zajděte k lékaři, který provede základní vyšetření a na základě výsledků doporučí adekvátní léčbu.

Zdroj: Mravenčení v těle


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP