Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SODA MELASA PŘED JÍDLEM

OBSAH

Melasa složení

Melasa obsahuje vitamíny, minerály, nenasycené kyseliny, glukózu a sacharidy. Tyto látky jsou pilířem blahodárných účinků, kterými melasa vůči lidskému organismu disponuje. Může být prevencí, ale též pomocným alternativním lékem různých onemocnění. Úspěch, s jakým se projevuje na našem zdraví, je také dílem snadné vstřebatelnosti všech látek, které melasa obsahuje.

Zdroj: Melasa – černý zázrak

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta30.

Četla jsem že jedlá soda má blahodárný vliv na organismus, ať už v boji s překyselením, rakovinou, bolestí hlavy a dalšími problémy. Máte s tím zkušenost? Opravdu to pomáhá? Radí smíchat lžičku jedlé sody s citronovou šťávou a užívat to každý den před jídlem. Myslíte, že to má smysl? Už dlouho trpím na migrénu a zkouším co se dá. Toto asi ublížit nemůže ne?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rudolf.

Jedla soda skutečně pomáhá. Já ji užívám již dávno, ale:
Jedla soda se nesmí užívat víc než 6 lžiček denně, nesmí se užívat déle než dva týdny v kuse.
Jedlu sodu nesmíte z důvodu strávení jídla užívat 30 minut před nebo po jídle.
Zda pomáhá na migrénu netuším.
Já z dcérou jezdím na masáže krční páteře, které ji s migrénou výborně pomáhají. Ale chce to najít zkušeného maséra.

Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék

Prodej melasy a cena

Melasu si můžete zakoupit v prodejnách zdravé výživy a e-shopech, většinou v bio kvalitě. Ceny se různí dle výrobce a velikosti balení. Melasu můžete koupit například zde.

Zdroj: Melasa – černý zázrak

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Kdy se používá -před jídlem nebo po jídle

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Užívání Warfarinu není závislé na způsobu podání, takže je jedno, jestli ho užijete s jídlem, před jídlem a nebo po jídle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Škodí jedlá soda

Obvykle se podává jedna lžička sody na sklenici vody, a to půl hodiny před jídlem. Tři sklenice denně by neměly být problém. Ale nic se nemá přehánět – pozor na předávkování jedlou sodou každý den. Existuje teorie, že když se žaludeční kyselina jedlou sodou neutralizuje, tak má tělo tendenci jí pak tvořit více a paradoxně to může zhoršovat problémy se žaludkem. Ale krátkodobě je jedlá soda skvělá a velmi účinná věc nejen na bolest žaludku.

Jedlou sodu nepoužívejte dlouhodobě k pití, třeba při pálení žáhy. Odbourává z těla vitaminy a minerály. Obzvláště vitaminy řady B. Při dlouhodobém vnitřním užívání dochází k odvápnění kostí!

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Jedlá soda proti kocovině

Proti překyselení žaludku po alkoholu je osvědčeným prostředkem jedlá soda (soda bicarbona), a to 2 lžičky sody rozpustíme v 60 ml vody a vypijeme.

Zdroj: Jak se neopít

Poradna

V naší poradně s názvem NEURITOGEN ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagbert Lukovský.

Neuritogen - zarazilo mne použití před jídlem: proč ? a jak dlouho před? Ď. Dag

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobce doplňku stravy Neuritogen udává, že se má užívat před jídlem. Pro správnou funkčnost každého léku je třeba dodržovat pokyny obdržené společně s ním.

Pro léky, které se mají užívat před jídlem obecně platí následující:

Některé léky je potřeba užívat před jídlem nebo na lačný žaludek. Je to proto, že jídlo a některé nápoje mohou ovlivnit účinek těchto léků.

Například užívání některých léků současně s jídlem může zabránit tomu, aby váš žaludek a střeva absorbovaly lék, což snižuje jeho účinnost.

Alternativně mohou některé potraviny interagovat s vaším lékem, a to buď zvýšením nebo snížením množství léku v krvi na potenciálně nebezpečnou úroveň, nebo na hladiny, které jsou příliš nízké na to, aby byly účinné.

Obecně platí, že léky, které se mají užívat před jídlem, by se měly užívat asi hodinu před jídlem nebo 2 hodiny po jídle.

nedodržení těchto pokynů ve ojedinělých případech pravděpodobně neuškodí, ale pravidelné užívání těchto léků s jídlem může znamenat, že nebudou fungovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neuritogen zkušenosti

Vzorec

Soda bicarbona - hydrogenuhličitan sodný - NaHCO3 ("jedlá soda")

Zdroj: Med a soda bicarbona

Poradna

V naší poradně s názvem CARBOFIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Zdravím. Prosím, jak se má užívat Carbofit? Množství a kolikrát denně to vím, ale jde mi o to, zda s jídlem, po jídle nebo před jídlem, eventuálně s jakým předstihem? Děkuji.Milan.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro očistu těla dospělí užívají Carbofit 2 tablety denně, přičemž první tableta se užije 2 hodiny po snídani a další jídlo - oběd nebo svačina následuje hodinu po spolknutí Carbofitu. Druhá tabletka se užije dvě hodiny po obědě a další jídlo - svačina nebo večeře nasleduje hodinu po spolknutí tabletky Carbofitu. Při polykání Carbofitu by mělo být v žaludku prázdno. Tablety Carbofitu se zapíjejí čistou vodou bez bublinek v množství 300 ml.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Carbofit

Jak chutná jedlá soda

Soda bicarbona – hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 (jedlá soda, sodná sůl kyseliny uhličité) – je bílý jemný krystalický prášek se zásaditou reakcí a chutí, znáte ji jako součást prášku do pečiva nebo jako lék na pálení žáhy (vyrovná překyselení žaludku). Soda má nejen alkalizující, ale i antibakteriální účinek a antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Má lehce štiplavou chuť.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Hájková.

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o jídelníček na berettuv jicen. Mnohokrát děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepším přírodním prostředkem na reflux jícnu je jablečný ocet. Požitím kyseliny před jídlem oklamete svůj žaludek, aby počkal s tvorbou vlastní kyseliny.
Svaly dolního jícnového svěrače se aktivují a stahují v závislosti na kyselině. Pití jablečného octa před jídlem aktivuje svěrač a omezí tak přístupu kyseliny do jícnu. Zastánci jablečného octa navrhují přidat dvě až tři čajové lžičky do malé sklenice vody a vypít ji před každým jídlem.
Také je dobré po každém jídle sníst čtyři mandle, což může omezit reflux.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta

Jedlá soda a ocet

Jedlá soda a jablečný ocet pomáhají při redukci váhy.

Ingredience: 1 šálek vody, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce organického jablečného octa

Postup: Smíchejte jedlou sodu s organickým jablečným octem, přidejte vodu a promíchejte. Pijte 1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Recept

Soda a med proti rakovině

Ingredience: 1 polévková lžička sody (bez obsahu hliníku), 3 polévkové lžíce medu

Postup: Spojte sodu s medem v malé misce. Na míchání použijte nerezovou lžíci a směs ohřívejte při nízké teplotě cca 10 minut. Často míchejte a nechte jen mírně probublat. Nalijte směs do nádoby a nechte ji vychladnout. Zavíčkujte a dejte do chladu.

Použití: Užívejte 3x denně 1 lžíci této směsi půl hodiny před jídlem, a to po dobu jednoho měsíce. Vždy si vyrobte jen jednu dávku této směsi, abyste měli zaručenou čerstvost a účinnost. Během léčby se vyvarujte pšenice, cukru a mléčných výrobků, snižte příjem masa.

Zdroj: Med a soda bicarbona

Poradna

V naší poradně s názvem DÁVKOVÁNÍ WOBENZYMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Vystrečil.

Dobrý den
Chci použít Wobenzym na úraz ramene. Dávkování 3x před jídlem ,jelikož neustále cestuji a v podstatě nevím kdy a kde a v kolik budu jíst oběd, mám problém s polední dávkou a jejím časováním na 1/2 hodinu před jídlem. Je možné se tomu vyhnout změnou dávkování na 2x ? Ráno a večer žádný problém nemám.
Děkuji Vyst. Praha

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Klidně udržte dávkování třikrát denně a polední dávku vezměte ve prostředku dne. Nemusíte jíst přesně za půl hodiny po Wobezymu. Jídlo můžete dát klidně za hodinu i dvě. Důležité je, vzít si to na lačný žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dávkování wobenzymu

Kde se dá jedlá soda koupit

Jedlá soda se dá běžně koupit, zde je cena v různých obchodech.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Škodí soda bikarbona?

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a je to naprosto bezpečná látka. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 - protispékavá látka a kypřící prášek.

Zdroj: Použití sody bikarbony

Diskuze

V diskuzi JAVOROVÝ SIRUP A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Saša.

Dobrý den, nemáte prosím někdo přímou zkušenost s vyrobením směsi? I přez zakoupení těch nejlepších surovin (kvalitní sirup a čistá soda bez hliníku) a dodržení postupu mi ve směsi soda sedimentuje ke dnu. Nevím kde nastala chyba. Děkuji za odpověď. Saša

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babula.

Javorový sirup je potřeba zahřát a za tepla vmíchávat sodu

Zdroj: diskuze Javorový sirup a jedlá soda

Škodí soda bikarbona?

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a jde o naprosto bezpečnou látku. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 – protispékavá látka a kypřicí prášek.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Cena

Jedlou sodu v prášku (50 g) prodává řetězec Kaufland v rozmezí 4–5 korun. DM drogerie nabízí ve svém sortimentu produkt Jedlá soda čistič (1 kg) za cenu 69,90 Kč, Jedlá soda čistič (5 kg) za cenu 299 Kč, Deodorant stick bergamot + limetka (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč, Deodorant stick aktivní uhlí & hořčík (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč. Oba deodoranty slouží pouze k zevnímu použití.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Dávkování

Při akutních onemocněních, jako je chřipka či nastydnutí konzumujte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 4–6x denně po dobu několika dní.

Při chronických onemocněních anebo jako formu prevence konzumujte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 2x denně po dobu několika týdnů. Po čase si dejte na chvíli pauzu a potom kúru zopakujte.

Vodu se sodou užívejte vždy alespoň 30 minut před jídlem. Její užití po jídle by neutralizovalo kyseliny v žaludku a tím by došlo k narušení trávení jídla!

Nikdy neužívejte více než 5 čajových lžiček denně!

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Jak užívat jedlou sodu

Při akutních onemocněních jako chřipka či nachlazení: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 4–6krát denně po dobu několika dní.

Při chronických onemocněních nebo jako forma prevence: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 2krát denně po dobu 2 týdnů.

Detoxikace: Jednu čajovou lžičku jedlé sody smíchejte se dvěma polévkovými lžícemi citronové šťávy a trochou vody. Vše pijte na lačný žaludek. Směs je vynikající na detoxikaci jater, podporuje pohyb střev a eliminuje odpad z organismu. Navíc je bohatá na vitamín C.

Vodu s jedlou sodou užívejte vždy alespoň 30 minut před jídlem. Její užití po jídle by neutralizovalo kyselinu v žaludku a narušilo trávení jídla. Nikdy neužívejte více než 5 čajových lžiček denně.

Jedlá soda je zázračná přírodní látka, ale nesmí se zneužívat.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Jedlá soda a žlučník

Jedlá soda se používá i ke zklidnění žlučníku. Nekonzumujte ji však déle než dva týdny. Při dlouhodobém užívání se mohou dostavit nepříjemné nežádoucí účinky v podobě průjmu a ztráty vitaminů a minerálních látek.

Dávkování

Lžičku jedlé sody rozmíchejte ve sklenici vody a vypijte. Chuť není příliš dobrá, ale účinek se dostaví velmi rychle.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Soda bikarbona a její účinky

Tabletovanou jedlou sodu mohu doporučit všem, kteří mají problémy s pálením žáhy a stoupání žaludečních šťáv do dutiny ústní. Jedlá soda vyrovná překyselenost žaludku a odstraní tyto problémy. Dále se dá sypká soda použít jako bezvadný lapač pachů v chladničce (jeden prášek do pečiva na jeden měsíc). V kosmetice se používá také sypká jedlá soda rozmíchaná ve vodě jako čistící pleťová voda. Na popáleniny je rozmíchaná soda ve vodě také dobrá, protože zmírňuje bolest při popáleninách od slunce, požahání kopřivami a nebo po bodnutí hmyzem. Dále se rozmíchaná soda s vodou dobře uplatní jako ústní voda na afty. Když se prášek sody vmasíruje do vlasů, tak se tím dají omezit lupy.

Zdroj: Použití sody bikarbony


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP