Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

SPALDOVA MOUKA PRI HUBNUTI


Zajímáte se o téma SPALDOVA MOUKA PRI HUBNUTI? Tak právě pro vás je určen tento článek. Špaldová mouka se mele ze špaldy. Lidový název je špalda. Je to prastarý druh nešlechtěné pšenice. Zrnko obsahuje tři části: jádro, klíček a otruby. Celé zrnko, ať už špaldové, pšeničné, případně žitné, je přirozeně zdraví prospěšné. Bílá mouka vzniká rozemletím takzvaného obroušení zrna, což je zrno zbavené vrchní obalové části, takzvaných otrub a klíčku. Bílá mouka je proto značně ochuzena o významnou část vitamínů, minerálních látek, neobsahuje vlákninu, a proto má tendenci lepit se na stěny střev a může způsobovat zácpu.


Špaldová mouka a lepek

Celozrnná mouka se získává mletím celého zrna. Celozrnná mouka je obecně definována jako takzvaný střední typ mouky, tedy polohrubá. Avšak i celozrnnou mouku lze namlít na hladkou, polohrubou a hrubou. Samozřejmě existuje i špaldová bílá hladká mouka. Hladká mouka oproti celozrnné mouce po umletí prochází sítkem, a má tak přirozeně nižší obsah otrub. Nejedná se čistě o bílou hladkou mouku, která vzniká odstraněním klíčku a otrub, ale o jemnou, hladkou mouku, která má nižší obsah otrub a je vhodná na pečení i vaření. Mouka se mele tradičním, velmi šetrným způsobem na mlýnských kamenech. Takto mletá mouka si zachovává všechny živiny, minerální látky, vitamíny a trávicí enzymy. Čerstvě namletá mouka navíc krásně voní, což způsobuje zejména klíček. Kupovat mouku s prodlouženou dobou spotřeby do zásoby, znamená, že si kupujeme mouku, která už neobsahuje klíček, ve kterém je život a který tvoří základ pro novou rostlinku. Je to mouka, v níž se již opravdu nemá co pokazit.

Špaldová mouka obsahuje méně lepku než pšeničná mouka. Zdravá mouka vzniká rozemletím všech tří částí zrna. Někteří celiatici ji snášejí dobře, jiní, s nižší tolerancí lepku, musí i tuto mouku vyřadit ze svého jídelníčku.

Zdroj: článek Špaldová mouka

Poradna

V naší poradně s názvem ŠPALDOVÁ MOUKA - JE VHODNA NA DIETU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Je špaldová mouka vhodná na redukční dietu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mouka špalda obsahuje stejné množství sacharidů, jako mouka klasická z pšenice. Sacharidy jsou nositelem energie a teprve jejich omezení má redukční účinky. Méně sacharidů v potravě = méně energie = hubnutí. Mouka špalda má ale jednu výhodu oproti klasické pšeničné mouce, a to, že se v těle rozkládá pomaleji a vydrží tak zásobovat tělo energií po delší dobu, a proto je z tohoto pohledu při redukční dietě lepší než mouka pšeničná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Špaldová mouka - je vhodna na dietu?

Jaká jsou oblíbená použití špaldové mouky

Špaldová mouka se s oblibou používá na vaření a pečení. Zdravé pečení ze špaldové mouky se týká třeba koláčů a buchet. V receptech se obvykle doporučuje až polovinu množství klasické bílé mouky nahradit právě moukou špaldovou. Moučník pak bude zdravější a také vás na delší dobu zasytí. V porovnání s běžnou moukou je ta špaldová stejně energetická.

Celozrnná mouka je chuťově výraznější. Proto pro ty, kteří se ji teprve chystají zařadit do svého jídelníčku, doporučuji smíchat celozrnnou mouku s hladkou moukou v poměru minimálně 30 % celozrnné mouky. Takto se dá postupně zcela přejít na celozrnnou mouku. Špaldová mouka je oproti pšeničné mouce o něco hustší. Chleba ze špaldové mouky je tak nižší, hustší. Pšeničný chléb, respektive koláče nakynou víc. I proto je vhodné tyto mouky v receptu smíchat. V koláčích se doporučuje kombinovat hladce namletou mouku s takzvanou polohrubou moukou, respektive s celozrnnou moukou. Když totiž použijeme pouze čistě hladkou mouku, těsto je hustší, těžší. Pokud však přidáme například 30 % celozrnné mouky, která je namletá středně, získáme nadýchanější, lehčí těsto a doma se nám po koláči jen zapráší. Ze špaldové mouky, ať už hladké, nebo celozrnné, můžeme plnohodnotně vařit a péct stejně jako z pšeničné mouky.

Základem receptu bývá špaldová mouka, kvásek, respektive kvasnice, sůl, ostatní si už lidé přidávají podle vlastní chuti, například brambory, kmín, semínka, jadérka a podobně. Někteří rádi pečou i špaldový chléb s jogurtem. V kuchyni také můžeme využít celé špaldové zrno, které se skvěle hodí jako zdravá příloha či jako přísada do špaldota.

Zdroj: článek Špaldová mouka

Příběh

Ve svém příspěvku KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrika.

Taky se zajímáte o koktejly na hubnutí? A zkoumáte které koktejly na hubnutí jsou účinné a kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat o koktejlech na hubnutí? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout a jak je správně brát, aby se skutečně zhublo. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí https://www.asistentka.cz/n…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ema Lip..

Koktejly si dělám velmi často a teď mi moc chutná tento - https://youtu.be/wDM26ft_yv8. Našla jsem ho nedávno, ale je fakt výborný.

Zdroj: příběh Koktejl na hubnutí

Tipy na hubnutí

"Snídani sněz sám, o oběd se poděl se svým přítelem a večeři dej svému nepříteli." Staré přísloví, u nějž je alespoň první část pravdivá. Snídaně je grunt a je potřeba se jí nevyhýbat. Správně se najíst totiž pomáhá rychlému a dobrému nastartování metabolismu. Není ale potřeba se vyhýbat večeři, jen je třeba ji sníst minimálně dvě hodiny před spaním a vyhýbat se těžkým jídlům.

Při hubnutí je celkově nutné se vyhnout těžkým a mastným jídlům. Proto by se měl člověk vyhýbat tradičním omáčkám a přílohám. Je lepší je třeba nahradit zeleninou.

Při konzumaci jídla je důležité také nespěchat. Každé sousto je třeba pořádně rozkousat, jídlo si tak člověk může pořádně vychutnat. Důležité je i se na jídlo soustředit a nedělat u jídla tisíc dalších věcí. Člověk si musí uvědomovat vše, co do pusy vkládá.

Při hubnutí je důležité také dodržovat pitný režim a nejen to, je vhodné vypít sklenici vody před každým jídlem. Voda zaplní žaludek a člověk pak nemá pocit hladu.

Při hubnutí se také doporučuje jíst častěji, ideálně pětkrát až šestkrát denně menší porce. Je potřeba si ale správně jídlo rozvrhnout. Někteří lidé se přes den odbývají a pořádné jídlo si dají až večer po příchodu domů. To ale není správné, tělo přes noc nedokáže spálit velké množství kalorií, které obvykle hlavní jídlo obsahuje. Večer by jídlo měl být lehké s minimem kalorií.

Při chuti na sladké je dobré jíst raději ovoce, mandle. Aby člověk chuť na sladké zbytečně "nepovzbuzoval" je lepší si odstranit sladké z dohledu a naopak ukládat v úrovni očí zdravé potraviny, které mohou sladkosti nahradit (ořechy, ovoce). Stejně tak se stává, že člověka přepadne velká chuť na pizzu, zmrzlinu nebo brambůrky (hlavně tedy večer). Asi není potřeba připomínat, že v rámci hubnutí jsou tyto potraviny "zakázané". Když nás tedy chuť na něco takto nezdravého přepadne, je dobré se hned nevrhat na žádné jídlo, ale dát si patnáct minut pauzu a během nich obvykle chuť zmizí.

Při hubnutí se snad každý člověk potýká s tím, že ho večer začne trápit pocit hladu. Nejčastějším důvodem je, že přes den hladověl a večer se to tělo snaží dohnat. Důležité je se udržet a večer se nepřejídat, ideálně v noci vůbec nejíst, protože jídlo těsně před spaním není zdravé, v noci tělo totiž přijaté kalorie nemá šanci spálit, a tak se ukládají jako tělesný tuk. Pokud tedy člověk pocítí hlad, je lepší si dát třeba hrnek čaje, ten žaludek dostatečně zaplní.

Další zakázanou potravinou při hubnutí je alkohol, nejenže obsahuje zdraví škodlivé látky, ale má i hodně cukru, což není pro hubnutí to pravé.

Nesmí se také zapomenout na&nbs

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Babské rady na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem DENNÍ POTŘEBA PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Děkuji za reakci na můj dotaz. Ještě Vás poprosím o jednu odpověď.
Při redukci váhy manžel přidal pohybovou aktivitu 30 min denně procházky a navýšil příjem bílkovin (cottage, tvaroh..1 g bílkovin na kg. ) Může dojít při rychlejší redukci váhy 2 kg za týden ke zvýšení kyseliny močové ?
Je něco na co si dát pozor při redukci váhy související s kyselinou močovou ?
Děkuji moc za Vaši odpověď. Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V první řadě je treba si uvědomit, že hubnutí rychlostí 2 kg za týden není vůbec zdravé. Při této rychlosti hubnutí dochází k nadměrné metabolizaci látek, které se roky ukládaly v měkkých tkáních a při rychlém hubnutí se rychle uvolňují a enormně zatěžují játra a ledviny. Dna je také spojena s nedostatečnou funkcí ledvin a takové hubnutí ji bude zhoršovat. Optimální rychlost hubnutí je 1 až 2 kg za měsíc. Ptáte-li se na posílení bílkovin ve stravě u pacienta se dnou, tak je potřeba zvolit vhodné zdroje bílkovin. Mezi ně patří vejce, ořechy, semena a ryby ze studených mořských vod. Mléčné výrobky jsou také vhodné, ale jen ty s nízkým a nebo žádným tukem.
Aby váš manžel neměl hlad, tak je dobré posílit potraviny s vyšším obsahem vlákniny, což je celozrnné pečivo a celozrnné těstoviny, ovoce bohaté na vitamín C a zelenina bez květáku, chřestu, špenátu a hub.
Pitný režim minimálně 3 litry denně je nutné udržet především pramenitou vodou, kávou a čajem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Denní potřeba purinů

Po čem se hubne

Pro nejúčinnější hubnutí se doporučuje konzumace grepu alespoň třikrát denně ideálně před jídlem, vždy jen pár měsíčků. Grapefruit funguje totiž jako spalovač tuků. Podporuje látkovou přeměnu cukrů a tělo je pak neukládá do tuků. Konzumace grepu má také vliv na snížení chuti na sladké. Jeho nahořklá chuť c zlepšuje trávení a dokáže "přesvědčit" žaludek, že nemá chuť na sladké. Grep navíc také snižuje obsah cukru v krvi. Grep je i vhodný na léčbu zánětů, vyrážek, akné, oparů, lupének.

Stejně jak grep, je pro hubnutí prospěšné i domácí kysané zelí, které urychluje metabolismus a zároveň pomáhá pročišťovat střeva. Kysané zelí podporuje i množení bakteriích nutných nejen k urychlení trávení ale i k odvádění škodlivých látek z těla. Další výhodou kysaného zelí je, že má jen 17 kalorií na 100 g, k tomu neobsahuje žádný tuk. Kysané zelí zvyšuje i odolnost organismu a jeho obranyschopnost. Kysané zelí navíc obsahuje hodně vlákniny, která napomáhá k pročišťování těla. Kysané zelí je vhodné i proto, že dobře člověka zasytí a zároveň odbourává cholesterol.

Další vhodnou potravinou pro hubnutí je i chilli, to by totiž mělo "rozproudit" metabolismus a přimět ho k rychlejšímu spalování přijatých kalorií. Chilli je prý vhodné hlavně pro spalování tuků v oblasti boků a břicha. U chilli je ale potřeba dát si pozor, aby se to nepřehnalo s jeho množstvím. Kromě chilli je možné konzumovat feferonky i papriky, všechny tyto potraviny obsahují totiž kapsaicin, který napomáhá spalování tuků.

K zatočení s obezitou se doporučuje také konzumace jablečného octu. Kyselina octová podporuje spalování tuků a povzbuzuje metabolismus. Doporučuje se vypít lžíci jablečného octu buď hned po ránu, anebo před každým jídlem, aby se snížilo množství tuku v těle. Jablečný ocet by měl také zlepšovat trávení, navozovat pocit sytosti a zbavovat člověka chuti na sladké. Je potřeba si ale dát pozor na dlouhodobé užívání, v takovém případě totiž hrozí zažívací potíže a problémy se zubní sklovinou a se sliznicí žaludku. Navíc jeho konzumace není vhodná pro každého, rozhodně by ho k hubnutí neměly užívat těhotné a kojící ženy, osoby s žaludečními problémy, žaludečními vředy a s pálením záhy.

Další doporučovanou potravinou, spíše tedy nápojem je modrozelený čaj Maté. Tento čaj obsahuje velké množství kofeinu. Z čaje se doporučuje udělat tinkturu, která nabudí organismus a zbaví člověka pocitu hladu. K tinktuře je potřeba 1 lžíce sypaného čaje a 2 dl 60 % lihu (vše se nechá 14 dní louhovat). Tinktura se užívá 3 x denně 10 kapek asi 3 týdny.

S úbytkem váhy by měl pomoci i me

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Babské rady na hubnutí

Příběh

Ve svém příspěvku CO JE ŠPALDOVÁ MOUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hlaďas.

,,Pšenice špalda má vysoký obsah vlákniny – až 8,8 % na 100 gramů mouky.´´
Kolik procent je v 1 kg?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Co je špaldová mouka

Recepty

Plněná špaldová placka

Ingredience placka: sůl, špaldová mouka, trochu sádla, voda (musí vzniknout těsto jako na nudle)

Ingredience náplň: ½ kg krůtích prsou, 1 červená cibule, sušené chilli (dle chuti), 1 čerstvá paprika (nejlépe červená kapie), 1 lžíce rostlinného oleje, čerstvé nebo sušené oregano (dobromysl)

Ingredience omáčka: 1 zakysaná smetana, 3 stroužky česneku, sůl, čerstvá pažitka

Postup: Z uhněteného těsta vyválíme velmi tenké placky, které krátce opečeme dozlatova. Omyté maso, papriku i cibuli nakrájíme na tenké proužky. Vše vložíme do misky, osolíme, přidáme oregano, chilli a promícháme. Restujeme na trošce oleje. Pokud máme oregano čerstvé, přidáme ho až nakonec. Podáváme zabalené v placce se smetanovou omáčkou a s pažitkou.

Špaldové palačinky

Ingredience: 300 g špaldové mouky jemně mleté, 500 ml mléka, 1 vejce, mořská sůl, nasekané bylinky (oregano, máta, meduňka)

Ingredience náplň: 1 žervé rozmíchané s pažitkou

Postup: Z uvedených surovin vymícháme hladké těstíčko a usmažíme palačinky. Naplníme připraveným žervé. Můžete vytvořit i pikantní variantu, a to tak, že položíte na palačinku plátek uzeného lososa a potřete Lučinou s jemně sekaným koprem.

Koláč ze špaldové mouky

Ingredience: 3 vejce, 150 g hnědého cukru, 50 g másla, 200 g špaldové mouky, 50 g ořechů, 50 g rozinek, 1 jablko, 100 g jogurtu, prášek do pečiva

Postup: Celá vejce utřeme s cukrem, přidáme máslo, mouku s práškem do pečiva, jogurt, nastrouhané jablko, nasekané ořechy a rozinky. Vše dobře promícháme, pečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Pečeme cca 45 minut na 180 °C. Vychladlý koláč můžeme potřít zakysanou smetanou nebo uvařeným pudinkem.

Špaldový chleba

Ingredience: 300 g žitného kvásku, 250 ml podmáslí nebo mléka, 200 g špaldové mouky, 200 g hladké mouky, 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku), 2 lžíce oleje, 1 lžíce kmínu, 1 lžíce otrub, 2 lžičky soli, 3 lžíce ovesných vloček, slunečnicová semínka

Postup: Vytvoříme těsto, necháme vykynout a pečeme 40 minut na 180 °C. Nebo zaděláme v pekárně. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne těsto dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůř než pšeničná). Po zvukovém signálu můžeme přidat ovesné vločky a podle chuti semínka. Pečeme na celozrnný program.

Zdroj: článek Špaldová mouka

Poradna

V naší poradně s názvem CVICENI PRI UHLOVODANOVE DIETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tramin.

dobrý den drzim již 2 měsice uhlovodanovou dietu a k tomu cvičím doma na ministepperu. slyšela jsem názor že cvičení hubnutí zpomaluje chci se zeptat co je na tom pravdy. osobně tomu moc nevěrím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro hubnutí je důležité snížit objem přijaté energie a zvýšit její výdej formou pohybu. To je přesně to co děláte. Uhlovodanová nebo-li sacharidová dieta je na hubnutí účinná i pohyb na stepperu je dobrý. Při takovéto skladbě se dá zhubnout až o dvě až tři kila za měsíc.
Cvičení v některých případech skutečně může hubnutí zpomalit, ale jen za předpokladu, že se cvičením myslí kulturistický trénink v posilovně. Při tomto tréninku se totiž podpoří růst nové svaloviny, která pak zvýší tělesnou hmotnost. Ale toto není váš případ.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Cviceni pri uhlovodanove diete

Jak špaldová mouka ovlivňuje zdraví

Zrno špaldy obsahuje cca 16–17 % bílkovin, zatímco u klasické pšenice je to jen asi 12 %. Také je díky menšímu stupni přešlechtění menším alergenem, a tudíž i reakce na tento druh potraviny je podstatně nižší. Pšenice špalda je také obecně více doporučována pro jedince zabývající se dietou podle krevních skupin. Špaldě se přisuzují pozitivní účinky na imunitní systém. Špalda, a tudíž i špaldová mouka obsahují celou řadu zdraví prospěšných látek, jakými jsou například nenasycené mastné kyseliny, vláknina, vápník, hořčík, draslík, fosfor, zinek, vitamín A, vitamín E a některé vitamíny skupiny B.

Cena špaldové mouky.

Zdroj: článek Špaldová mouka

Poradna

V naší poradně s názvem CHCI ZHUBNOUT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra .

Jsem dietářka z věcnými jojo efekty mám mnoho zdravotních problemu a už jsem téměř rezignovala,ale po přečtení vašeho článku si zas říkám co kdyby?Je mi 54roku merim 175cm vazim 119 kg co mi poradite???
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Milá Věro, pokud jste se inspirovala tímto článkem, tak doporučuji pořídit knihu od Antonie Mačingové, kde je přesně popsán denní režim a mnoho vhodných receptů na hubnutí a zdravý životní styl.
Podstata hubnutí je prostá a skrývá se v těchto několika bodech:
- jíst každé tři hodiny MALÉ porce (včetně malých hlavních jídel)
- ranní jídlo může být kaloricky vydatné (sladké, tučné, co máte ráda)
- dopolední svačina (ovoce, neslazený jogurt)
- oběd průměrně kalorický (polévka, příloha, maso)
- odpolední svačina (odtučněná tvarohová pomazánka a malé celozrnné pečivo, zelenina)
- večeře nízkokalorická (libové maso nebo odtučněný tvaroh s cibulí, s česnekem, se šunkou nebo Šmakoun a jeden menší brambor + nesladká zelenina)
- večerní svačina (odtučněný tvaroh, nesladká zelenina)
- při hubnutí nesmíte pít žádný alkohol ani sladké vody
- málo solte a nemlsejte slané ani sladké pochutiny
- vykonejte každý den alespoň 20 minut pohybu (v kuse), při kterém se zpotíte a zadýcháte.
Při dodržení těchto pravidlech začne Vaše tělo zdravě hubnout kilo až dvě kila týdně. Budete se při tom cítit dobře, a když si na to zvyknete, tak se žádné jojo efekty neobjeví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Chci zhubnout

Čaj na spalování tuků

Většina lidí pije zelený čaj kvůli jeho jedinečné chuti a vůni. Pokud nahradíte nápoje s vysokým obsahem kalorií právě tímto čajem, pomůže to snížit váš denní příjem kalorií, zhubnout a spálit přebytečný tělesný tuk. Na mnoha webových stránkách jsou i různé recenze zaměřené na toto téma.

Laboratorní studie a studie na zvířatech potvrzují, že některé druhy čajů pomáhají nejen při hubnutí a odbourávání tuků, ale brání též tvorbě nových tukových buněk (spalovač tuků). Toto tvrzení je však nutné podpořit dalšími studiemi. Některé druhy čajů obsahují vysokou koncentraci zdraví prospěšných účinných látek, jako jsou flavony nebo katechiny, které rovněž pomáhají při hubnutí.

Jeden až dva šálky zeleného čaje denně jsou v kombinaci se zdravými stravovacími návyky a dostatkem pohybu tou nejlepší věcí, kterou můžete udělat, pokud potřebujete zhubnout, udržet si tělesnou hmotnost ve zdravém rozmezí a spálit škodlivý břišní tuk.

Čaje podporující hubnutí jsou v populaci oblíbené a z recenzí vyplývá, že nejlepším spalovačem tuků je, jak již bylo v úvodu zmíněno, právě zelený čaj, který obsahuje velké množství antioxidantů zvaných katechiny, které pomáhají při hubnutí a spalování tuků. Dále je to čaj Pu-erh, který účinně pomáhá při hubnutí, a navíc snižuje cukr a triglyceridy v krvi. Klasický černý čaj je bohatým zdrojem flavonů a je spojován s kladnými účinky na hubnutí, index tělesné hmotnosti a obvod pasu. Také čaj Oolong pomáhá snižovat tělesnou hmotnost a spalovat tuky, protože účinně zrychluje metabolismus a podporuje odbourávání tuků. Rovněž výtažek z bílého čaje pomáhá při hubnutí a spalování tuků. Nicméně se u tohoto čaje musí provést další studie na lidech, aby se jeho účinky ověřily. Bylinkové čaje, zázvorový čaj, ibiškový či šípkový čaj, včetně čaje Rooibos, ty všechny pomáhají při hubnutí a spalování tuků.

Zdroj: článek Zelený čaj na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem VÍNO A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Ráda bych se zeptala, jestli pitím vína se dá zhubnout? Slyšela jsem, že je dobré víno na hubnutí, je to pravda?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Kláro, víno je zdraví prospěšné, nejvíce to červené a nejvíce pro ženy. Podle výzkumů byl prokázán pozitivní vliv vína na snížení hladiny cholesterolu. Cholesterol se ukládá na stěnách cév a způsobuje jejich zůžení a v takových případech pak může dojít i k infarktu. Cholesterol je spojen se zvýšeným příjmem tuků v naší stravě a může být spojen tedy i s problematikou hubnutí. Víno ale v sobě obsahuje alkohol, který bohužel působí negativně při redukčních dietách. Po alkoholu se tloustne! Tedy i po víně se tloustne. Leda, že by se pilo víno bez alkoholu. Víno bez alkoholu by pak mohlo mít na hubnutí pozitvní vliv.

Zdroj: příběh Víno a hubnutí

Recenze

Na téma Forskolinu se v médiích vedou skutečně dlouhé a živé diskuse. Nejnovější doplněk stravy. Kdo ví, kde je pravda. Farmaceutické firmy stále bojují s někým, kdo by se jim opovážil konkurovat a ti, kteří se snaží nabízet pilulky, které člověku možná dopomohou zhubnout, ale zničí funkci orgánů, ti jsou druhý extrém. Pro tělo je hubnutí pomocí pilulek obrovská zátěž. Zdravé hubnutí znamená úbytek váhy maximálně 3 kg za měsíc, nikoli 12 kg.

Moderním trendem je hubnout co nejrychleji, nejlépe bez diet a bez cvičení. Optimální váhový úbytek je však 0,5 – 1 kg za týden. Rychlejší hubnutí by mohlo vést k jojo efektu a dalším zdravotním komplikacím. Pokud tedy chceme zhubnout trvale, zaměřme se na vyvážený jídelníček určený k hubnutí. Zdravé hubnutí můžeme také podpořit vhodnými přípravky na hubnutí, ať už to jsou koktejly na hubnutí či nejrůznější tablety na hubnutí. V poslední době je velmi populární zelená káva na hubnutí. Správný jídelníček je však jen polovina úspěchu. K tomu, abychom dosáhli naší vysněné postavy, je třeba zařadit také vhodné cvičení.

Zdroj informací: http://www.drugs.com/npp/forskolin.html

Zdroj: článek Zkušenosti s forskolinem

Příběh

Ve svém příspěvku ZELENÁ KÁVA EXTRA NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Henryho.

Je zelená káva schopná pomoci vám v hubnutí? Chcete se cítit lépe, být fit a v pohodě?

Zelená káva EXTRA s chrómem a vitamínem C vám prospěje v mnoha směrech díky vyváženému složení kapslí obsahujících

výtažek ze zelené kávy, chróm a vitamín C. Přírodní, účinná, šetrná, hubnutí bez Jojo efektu.



Jak působí extra Zelená káva?

spalovač tuků
potlačuje chuť k jídlu
zvýší vaši soustředěnost
dodá energii po celý den
zrychluje metabolismus a trávící procesy
zpomaluje proces stárnutí - vysoký obsah antioxidantů


Více zde: https://www.zdravickoboskov…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Zelenou kávu na hubnutí mi doporučila i moje nutriční asistentka.

Zdroj: příběh Zelená káva extra na hubnutí

Nepoužívejte legální či nelegální léky na hubnutí

Užívání léků na hubnutí, které nejsou určené pro hubnutí, je velmi špatným nápadem, který může být také velmi nebezpečný. Rizika, která jsou spojena s užíváním těchto léků, jako je kokain, speed, léky na štítnou žlázu a diabetické léky, na podporu hubnutí, vysoce převyšují přínosy v podobě možného úbytku na váze. Rizika z těchto léků zahrnují i fyzické i psychické závislosti, sociální a finanční problémy, ničí vztahy, způsobují úzkost, bolesti hlavy, zapříčiňují cévní mozkové příhody a srdeční, plicní nebo ledvinové problémy. Použití jakékoliv takového léku k hubnutí se důrazně nedoporučuje z důvodu potencionálního nebezpečí. Nač používat nebezpečné léky k hubnutí, když vám stačí trocha zeleniny, ovoce, masa a zdravého cvičení. Po tom také zhubnete a nemusíte si kazit život léky, pilulkami na hubnutí a můžete používat přírodní zdroje, které jsou mnohem účinnější a neohrožují vás na zdraví.

Zdroj: článek Nejčastější chyby při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem CGA800 NÁZORY LÉKAŘŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EVŽENIE HAVERLANTOVÁ.

Dobrý den,měla bych zájem to se zelenou kávou zkusit ale.......
beru léky na vysoký tlak,cholesteroly,cukrovku a tak bych prosila zda zelená káva a všechny tyto léky včetně inzulinu mi nemůže spíše ublížit než pomoci.Děkuji za dotaz Haverlantová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U žádného přípravku se nedají zcela vyloučit nežádoucí účinky nebo interakce s léky, ale v případě zelené kávy je riziko minimální. Když dodržíte výrobcem doporučené dávkování, tak nehrozí nebezpečí. Pravděpodobně chcete zelenou kávu užívat abyste zhubla. Uvědomte si prosím, že zelená káva je jen vedlejším pomocníkem při hubnutí. Největší roli při hubnutí hraje zvýšení pohybu a úprava jídelníčku. Sladká a kalorická jídla zařaďte na snídani nebo na oběd a k večeru konzumujte spíše jen libové maso a zeleninu bez dalších příloh a jezte každé 3 hodiny (snídaně, oběd, večeře a mezi tím menší svačiny). Zelená káva vám pomůže při sportování lépe odbourávat uložené tuky. Podobně účinkuje i látka L-carnitin. Sportování provozujte nejlépe hned po snídani. Čím později začnete, tím menší výkon vydáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Cga800 názory lékařů

PICKLES SALÁT ledový

Makrobiotické recepty

Obilovinový salát se seitanem

Postup: Uvaříme ječmen, špaldu (předem namočit), fazole azuki (vařit ve stejné vodě, ve které jsme fazole namáčeli s kouskem řasy kombu). Přidáme vařenou zeleninu (mrkev, celer, kedlubnu, pastinák), cibulku nebo pórek, kyselé zelí, vše smícháme, přidáme tofunézu. Seitan obalujeme v hrašce nebo v těstíčku (celozrnná mouka, voda) a smažíme. Salát: nastrouhat čínské zelí, ředkev, ochutit umeoctem.

Tofu ala ryba

Postup: Uzené tofu rozkrájet na polovinu, natřít umepastou, hořčicí, obalit namočenou řasou. Dusit pod poklicí se zázvorem, sójovou omáčkou, umeoctem.

Pohankové karbanátky

Postup: Uvařenou pohanku smícháme s ovesnými vločkami, přidáme česnek, majoránku, petrželku, sůl. Vše důkladně promícháme, vytvoříme placky, které obalujeme v mouce a smažíme.

Dýňová omáčka

Postup: Osmažit cibuli, nakrájenou dýni dusit se solí a trochou vody. Ochutit umeoctem, rozmixovat.

Knedlíky se švestkami

Postup: Smíchat uvařené jáhly, špaldovou mouku, trochu vody, sůl. Tvořit knedlíky, dovnitř zabalit švestku. Vařit v osolené vodě.

Fazolová omáčka

Postup: Fazole (vraní oko) uvařit s řasou kombu. Orestovat cibulku šalotku, přidat uvařené fazole, sůl, vodu, zahustit škrobem, přidat umeocet, sójovou omáčku, nahoru čerstvou majoránku.

Halušky

Postup: Smíchat špaldovou mouku, sůl, voda a olej. Lžičkou dávat do vařící vody kousky, uvařit. Hotové promíchat s nakrájenou šalotkou.

Guláš se zelím

Postup: Na oleji osmažit cibuli a mrkev nakrájené na měsíčky, přidat kmín, bobkový list, červenou papriku, podusit. Poté přidat nakrájený seitan, vodu a dusit. Nakonec vsypat kyselé zelí, chvíli podusit.

Těstoviny

Postup: Uvařit těstoviny a těstoviny se zelenou řasou, poté smíchat. Do uvařených těstovin kápnout trochu oleje a přidat nakrájenou šalotku.

Marmeládové koláčky

Postup: Mouka 1 – napůl špaldová a pšeničná jemně mletá, umeocet, sůl, olej, trochu vody. Mouka 2 – napůl špaldová a pšeničná jemně mletá, Ceres soft. Nechat 2 hodiny odpočinout. Poté vyválet těsto, přeložit do psaníčka, rozválet, ještě několikrát přeložit napůl, rozválet na placku. Krájet čtverečky, dovnitř pomerančový džem se zázvorem, zabalit do psaníčka, doprostřed zapíchnout oloupanou mandli.

Zdroj: článek Makrobiotika a zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem CHIA SEMÍNKA HUBNOUCÍ ZÁZRAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den chci se zeptat opravdu se jí 3 lžičky semínek denně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Polévková lžíce k snídani a lžička k obědu a k večeři. Jde o dietní plán na hubnutí a chia semínka jsou kalorická. Proto se jich nejí kvanta. Chia semínka obsahují hodně tuku, který při nadměrné konzumaci vede k tloustnutí. Chia semínka jsou při hubnutí důležitá hlavně díky gelu, který vytvářejí při spojení s vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Chia semínka hubnoucí zázrak

Recepty pro bezlepkovou dietu

BEZLEPKOVÝ CHLÉB

Ingredience

500 g mouky (kukuřičná, rýžová, pohanková, kombinace těchto druhů)

250 ml vody

200 ml mléka

1 lžička soli

3 lžíce oleje

2 lžíce octa

1 lžíce cukru

1 a ½ sáčku sušeného droždí

1 hrst chia semínek

1 lžička chlebového koření

Postup

Do  nádoby nalijte vlažnou vodu a mléko, přidejte sušené droždí, cukr, sůl, ocet, olej, mouku a chlebové koření. Směs řádně promíchejte, pokud je příliš hustá, přidejte ještě trochu vody. Po zamíchání surovin vytvarujte bochník a posypte ho chia semínky. Chleba se peče v troubě asi 45 minut při teplotě 220 °C.

MRKVOVÉ MUFFINY

Ingredience

½ hrnku jablečného pyré

½ hrnku oleje

3 lžíce rozmixovaného lněného semínka

8 lžic vod

1 a ½ hrnku mouky (rýžová, kukuřičná, pohanková)

½ hrnku kokosu

½ hrnku třtinového cukru

1 lžička prášku do pečiva z vinného kamene

1 lžička skořice

Muškátový oříšek

Sušený mletý zázvor

Sůl

3 hrnky nastrouhané mrkve

Postup

V jedné nádobě si smícháte jablečné pyré, olej, lněné semínko a  vodu. V druhé nádobě smícháte mouku, kokos, třtinový cukr, prášek do pečiva, skořici, špetku muškátového oříšku, sušeného mletého zázvoru a soli s nastrouhanou mrkví. Obě směsi smícháme a naplníme tím muffinové košíčky. Košíčky se neplní celé, asi jen do dvou třetin. Muffiny se pečou při  teplotě 170 °C asi půl hodiny.

RÝŽOVÉ VLOČKY S OVOCEM

Ingredience

200 g rýžových vloček

700 ml mléka

Špetka soli

1  vanilkový cukr

Ovoce (jahody, jablka, hrušky, atd.)

Postup

Vločky se  společně s mlékem a špetkou soli přivedou k varu. Do  této směsi se přidá cukr a může se přidat nakrájené/rozdrcené ovoce. Ovoce se může dát i závěrem na uvařenou kaši.

ZELENINA S KOZÍM SÝREM

Ingredience

Libovolné množství oblíbené zeleniny

Olivový olej

1 cibule

1  stroužek česneku

Pepř

Sůl

Bazalka

Kozí sýr

Postup

Oloupeme si a na kostičky nakrájíme cibuli, k tomu se nakrájí na slabé plátky česnek. Cibule a česnek se na pánvi zpění na olivovém oleji. Přidá se zelenina a dusí se doměkka. Zelenina se ochutí pepřem, solí a bazalkou. Na závěr se zelenina posype kozím sýrem.

RÝŽE S KUŘECÍM MASEM A ŽAMPIONY

Ingredience

1  balíček rýže

1 kuřecí prso

1 cibule

Žampiony

Sůl

Pepř

Olivový olej

Voda

Citrónová šťáva

Petržel

Postup

Rýže se 

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Bezlepková dieta

Příběh

Ve svém příspěvku MRAVENČENÍ KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Skulinová.

Ráda bych se podělila o vlastní zkušenosti s mravenčením končetin a nadměrného bušení srdce. Léta jsem tímto trpěla. Protože intenzivně zatěžuji ruce jako kosmetička a dále se věnuji horolezectví, navštívila jsem neurologa pro případné vyloučení syndromu karpálního tunelu. Vyloučila se cukrovka, roztroušená skleróza i páteřní problémy. Jednalo se o tetánii. Civilizační chorobu z nedostatku hořčíku. Naordinovaný magnosolf nepomáhal, zabraly až kapačky s hořčíkem, ale ty se nedaly aplikovat dlouhodobě. Protože se zabývám alternativní medicínou, hledala jsem příčiny tetánie a došla k jednoduchému ale zásadnímu řešení. Poté, co jsem si dlouhodobě ověřovala překyselení v moči pomocí pH papírků a potvrdila si, že překyselení z počátku nebolí, ale z dlouhodobého hlediska je požíračem našich cenných minerálů v těle, upravila jsem si životosprávu.

1. Zjistila jsem příčiny překyselení u sebe (možná i u vás, ale nerada zevšeobecňuji): stres, mouka, cukr, maso, mléko, alkohol, sport.

2. Vyloučila jsem stresory ze svého života, nastolila si řád, pravidelný spánek 8 hodin, každodenní sport, pravidelná strava co 3 hodiny, pravidelné malé radosti.

3. Jídelníček promýšlím a plánuji. Nejím cokoliv, až když mám hlad. Jím 5x denně ovoce, semínka, ořechy, zeleninu, ryby, vločky, luštěniny i maso. Hlavně zásadité potraviny, bohaté na proteiny, úplně jsem vyloučila sladkosti a bílé pečivo.

4. Pořídila jsem si potravinové doplňky od certifikované firmy (ráda doporučím, mám je 2 roky ověřené na sobě) v podobě minerálů, které užívám hlavně při sportu na odkyselení (výborné po náročném tréninku nebo při horských tůrách).

5. Pravidelně 3x denně piju aloe vera gel na cévy. A to je ten nejdůležitější moment ve změně mého zdravotního stavu! Aloe vera je úžasná bylina s protizánětlivými účinky, silně zásaditá a udržuje naše cévy v perfektním stavu. Řeší následky překyselení, kdy dochází k tzv.řetízkování červených krvinek v periferiích našich vlásečnic, které se ucpou a nedokrvují se, to pociťujeme jako mravenčení. Narušené cévy díky cukrům a mouky dostávají zánět, který ošetřuje "špatný" cholesterol tak dlouho, až se zvýší tlak popřípadě pacient dostane infarkt nebo mrtvici. Laicky řečeno, působí na cévy jako náplast a hromadí se na poraněném místě, až ucpe cévu. Když se naše tělo správně neprokrvuje, znamená to, že se i špatně vyživuje a to je počátek všech nemocí kloubů, mozku, končetin a jednotlivých orgánů.

Naše zdraví je v podstatě jednoduchá záležitost. Péče o něj však vyžaduje základní znalosti, vůli a vytrvalost. Zdraví je postaveno na třech pilířích: zdravá strava, zdravá psychika a zdravý pohyb. Pokud si zapamatujeme, jaké potraviny jsou pro nás prospěšné a jíme je pravidelně bez hladovění, pokud se denně hýbeme ( chůze, běh, jóga, plavání, kolo...) a pravidelně spíme, relaxujeme, tzn., že poskytneme tělu vhodné podmínky pro rovnováhu, není důvod pro nemoc.

Přeji všem čtenářům, aby tento příspěvěk byl přínosem na cestě ke zdraví! S pozdrav

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriela.

Dobrý den paní Skulinová, moc vás prosím - napište mi název minerálů, které užíváte. Děkuji G.Žížková

Zdroj: příběh Mravenčení končetin.

Menstruační bolesti mimo menstruaci

Menstruační bolesti po menstruaci mohou vznikat drážděním nervových zakončení v břiše. Dráždit mohou různé látky tělu vlastní i cizí, záněty, výrůstky, vředy až nádory.

Nejčastější příčiny jsou:

  • špatná strava, přejídání (kde je řešením ubrat na množství a zlepšit svou výživu);
  • poruchy menstruace (únava, bolest břicha, podbřišku, zad, kříže, beder, hlavy, otoky nohou, svědění pochvy, zvracení, podrážděnost, úzkost, lítostivost);
  • zánět slepého střeva (bolest břicha a pravého podbřišku citlivá na dotek, pocit na zvracení až zvracení, nechutenství, zvýšená teplota);
  • celiakie, alergie na lepek (bolest břicha, průjem, hubnutí, pocit plnosti, únava, krev ve stolici, kožní vyrážka);
  • dráždivý tračník (průjem či zácpa, silná potřeba vyprazdňování nejčastěji po jídle, bolest břicha, plynatost, pocit plnosti, deprese);
  • zánět žlučníku, žlučových cest a městnání žluče (bolest břicha, bělavá, mastná stolice, průjem, tmavá moč, žloutenka, svědění kůže, teplota, potíže s trávením);
  • zánět žaludku nebo gastroduodenální vřed (bolest břicha, nevolnost, zvracení, nechutenství, pocit plnosti, bolest hlavy, zápach úst, krev ve stolici);
  • střevní neprůchodnost, ileus (záchvatovitá, urputná bolest břicha, zvracení, absence stolice).

Další možné příčiny:

  • zánět močových cest (časté močení, pálení, bolest při močení, tmavá, zakalená, zapáchající moč, možná příměs hnisu či krve, bolest zad);
  • Crohnova choroba (únava, bolest břicha, průjem, nadýmání, teplota, hubnutí, krev ve stolici, bolest kloubů, žlučové, ledvinové kameny, zánět duhovky, bolestivé uzlíky v podkoží);
  • ulcerózní kolitida (únava, krev ve stolici, bolesti břicha, konečníku, bolestivý vleklý průjem i několikrát denně, plynatost, nadýmání, teplota, bolest kloubů, afty);
  • syndrom zvýšené propustnosti střeva (bolest břicha, pálení žáhy, nespavost, nadýmání, úzkost);
  • ledvinové, močové kameny (silná bolest zad, břicha, podbřišku až třísel, stehen, krev v moči, málo moči);
  • zánět slinivky břišní (bolest břicha, nadbřišku, horší po jídle, zvracení; u chronické formy: průjem, hubnutí, pocit plnosti, potíže s trávením, nechutenství, cukrovka I. typu);
  • žloutenka (žluté bělmo, pokožka a sliznice, tmavá moč, světlá stolice, bolest břicha, teplota, nechutenství, pocit plnosti, zvětšení jater, sleziny);
  • hepatitida (únava, bolest břicha, kloubů, nechutenství, teplota, žloutenka);
  • ztučnění, steatóza jater (střídání zácpy a průjmu, bolest břicha, únava, pocit na zvracení, nechutenství, pocit plnosti, zvětšení jater);
  • urputná bolest doprovází žlučové, žlučníkové kameny (urputné křeče břicha, žloutenka, svědění kůže, potíže s trávením, nevolnost, zvracení);
  • divertikulóza, střevní výchlipky (pocit plnosti, zácpa, plynato

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Babské rady na menstruační bolesti

Příběh

Ve svém příspěvku KÁVA A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Káva obsahuje kofein, který, jak je známo, podporuje metabolizmus, avšak tím způsobem, že dodá energii a Vy pak při cvičení víc "vydáte". Jestli však nepomohla klasická káva, pak zelená už nic nezachrání :). Zázračné prostředky neexistují. V 90-tych letech naletělo mnoho lidí na zázračné enzymatické přípravky (tuším z ananasu), dnes tento trend pokračuje, prostě a zkrátka lidé vždy budou hledat snadnější způsob hubnutí.

Podívejte se spíše na vlákninu s obsahem omega 3 (prospěšné pro organizmus) - třeba semínka Chia Benexia, které jsou potraviny, šmakoun (čistá bílkovina bez tuku, resp. 0% tuku a chutná), dále UP!Slim nebo Koenyzm Q10 pro dodání energie při únavě, zelený čaj a borůvky.

Hezký den všem,

A.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Káva a hubnutí

Druhy umělé výživy

Máme dva druhy umělé výživy, a to enterální výživu (EV) a parenterální výživu (PV). Typ nutriční podpory pak závisí na celé řadě faktorů.

Enterální výživa (EN) je takový druh výživy, kdy se nutriční tekutina aplikuje do střeva přes katetr směrem do žaludku nebo tenkého střeva. Existují různé způsoby, jak poskytovat enterální výživu.

Parenterální výživa (PN) je taková výživa, kdy je nutriční tekutina aplikována do setu, který je zaveden do žíly (intravenózně). PN si klade za cíl poskytnout celkovou nutriční podporu, i když to není vždy možné. PN se obvykle používá, když lidé nejsou schopni mít EN. K tomu může dojít, pokud jde o velkou operaci tenkého střeva s neprůchodností střev nebo v případě, že aplikace EN by byla obtížná nebo nevhodná.

Tekutá strava pro seniory

Stárnutí je spojeno se sníženou fyzickou aktivitou, která v kombinaci se změnami v chuti a schopnosti jíst může vést ke ztrátě svalové hmoty, hubnutí, snížené funkci a zvýšené závislosti na druhých. Stáří je období, kdy dochází z mnoha příčin k tomu, že je přijímání stravy pro seniora obtížné. Mění se a snižuje chuť k jídlu. Dochází k postupné ztrátě sluchu, zraku, hybnosti, což omezuje celkovou mobilitu, takže nakupování potravin a příprava jídla je obtížnější. Zubní problémy a obtíže s polykáním mohou vést k udušení.

S věkem klesá potřeba energetického přísunu potravin a vytváří se pocit, že se nemusí tolik jíst, přestože potřeba většiny živin zůstává relativně nezměněna, a to pak následně vede ke zvýšenému riziku podvýživy. Podvýživa je spojená se sníženou kognitivní funkcí a s oslabením schopnosti pečovat o sebe sama. Tento fakt podtrhuje význam správné výživy u starších lidí.

V současné době existují různé formy tekuté stravy pro seniory, které mohou být připraveny i za 3 minuty a nevyžadují žvýkání. Všechny živiny obsažené v tekuté stravě pro seniory jsou lehce a rychle stravitelné. Poskytují optimální výživu pro seniora. Většinou obsahují vyváženou hodnotu bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sacharidů, které jsou pro organismus nepostradatelné. Příjem bílkovin působí proti ztrátě svalové hmoty a pomáhá seniorům udržet svou váhu a zůstat silný a funkční. Tekutou stravu lze použít samostatně, jako elementární (pre-stravitelnou) tekutou dietu, nebo je jí možno pouze částečně nahradit či doplnit stávající stravu.

Steroidy, antidepresiva a další léky plus snížení fyzické aktivity vedou ke zvýšení tělesné hmotnosti u seniorů. Tekutá strava pro seniory umožní i hubnutí v tomto období, ale na základě dostatečného energetického příjmu živin. Senior si sám může kontrolovat svůj denní příjem kalorií a přitom získat potřebné živiny

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Tekutá strava

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ MĚ POKOŽKA NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažková Olga.

Již 2 roky mě svědí pokožka na hlavě a píchá celé tělo. Je to takové bodání na tom nebo onom místě. Padají vlasy a nové rostou jemnější.Vyšetřena jsem snad na vše a žádná změna. Prosím poradte. Prášky na vlasy zapůsobily tím, že mám chlupatější atmavší ruce až k loktum. Hlava stále svědí až jemně pokožka na dotek bolí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den paní Blažková, zkuste ve svém jídelníčku omezit cukry, a to jak přímé (cukr, sladké pití, cukrovinky), tak i cukry nepřímé - sacharidy (mouka, pečivo, rýže, knedlíky, atd.) Na místo toho si dejte každý den pytlíček dýňových semen a ráno berte B-komplex podle návodu. Dále přidejte ještě Lecithin s obsahem 70% phosphaditylcholinu v dávkování 2 mg na každých 10 kg hmotnosti, minimální dávka 8-10 mg za den. A k tomu užívejte rybí tuk v kapslích, zož jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, v dávkování 2 - 4 g těchto mastných kyselin denně (podle tělesné váhy a návodu). Na vlasy si často dělejte odvar z měsíčku lékařského. A na tělo používejte přírodní glycerinové mýdlo obsahující bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pak si celé tělo promastěte kokosovým olejem.
Do svého životního stylu zařaďte nějakou vhodnou aktivitu, která Vás bude bavit a zároveň trochu zrychlí Váš krevní oběh, například delší procházky svižnou chůzí (musíte se při tom zadýchat a také i spotit).
Toto praktikujte celý měsíc a pak zde spolu zhodnotíme Vaše výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Svědí mě pokožka na hlavě

Zkušenosti z praxe - brusinky na hubnutí

V naší redakci jsme všichni zařadili kanadské brusinky do své stravy, abysme si pročistili močové cesty, takže jako prevenci. Užívali jsme Cran-Urin Brusinky od firmy Barnys po dobu 3 měsíců, dvě tablety denně, jednu ráno a jednu večer. Přípravek Cran-Urin jsou kapsle, které obsahují rozpustný prášek na bázi brusinek. Tuto léčbu jsme volili jako preventivní péči o své močové cesty. Po této léčbě jsme s překvapením zjistili, že aniž bychom se nějak snažili, tak jsme během léčby brusinkami všichni zhubli v průměru o tři kila - jedno kilo za měsíc. Zkusili jsme tedy pokračovat v užívání brusinek na hubnutí dále, ale v dalších měsících se již hubnutí tolik neprojevovalo. Z našeho vlastního poznání tedy můžeme doporučit brusinky na hubnutí, ale je potřeba brusinky užívat v cyklech. Na hubnutí je potřeba brusinky brát tři měsíce 2 kapsle denně (ráno a večer), pak vysadit a za dva měsíce zopakovat tuto brusinkovou dietu znovu na tři měsíce. Na hubnutí působí jen rozpustný prášek na bázi brusinek, který je obsažen v kasplých, nikoliv celé plody. Plody brusinek bývají kandované a nebo obsahují svůj přírodní ovocný cukr, po kterém se naopak rychle tloustne a na hubnutí by to nemělo negativní dopad.

Zdroj: redakce zdravi-lecba.cz

www.kanadske-brusinky.cz

Zdroj: článek Záněty močových cest a léčba

Poradna

V naší poradně s názvem KETOZA JSMÍ SE JÍST CIBULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

zajímalo by mne za se při ketonové dietě smí jíst cibule .
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Keto dieta je založena na omezení příjmu sacharidů. Cibule patří mezi potraviny s nízkým obsahem sacharidů a je tedy vhodná při ketóze. Tady je recept na cibulové kroužky (2 porce):
Ingredience
- velká žlutá cibule nakrájená na kolečka
- kokosová mouka 30 g
- 40 g parmazán, strouhaný
- špetka soli podle chuti
- jeden malý stroužek česneku
- špetka mletého černého pepře
- 1 vejce
- 125 ml kokosového oleje, rafinovaný, pokud nemilujete kokosovou chuť

Postup
Pokyny jsou pro 2 porce. Upravte podle potřeby.

Kokosový olej zahřejte na velké pánvi, na nízkou teplotu.
Zatímco se olej zahřívá, rozšlehejte vejce spolu s trochou kokosové mouky a špetkou soli. Rozšlehejte, dokud se ingredience nespojí. Potom nasypte zbytek všech suchých ingrediencí do středně velké mísy.
Pomocí vidličky každý cibulový kroužek důkladně navlhčete rozšlehaným vejcem, potom cibulový kroužek zvedněte a upusťte do moučné směsi. Lžičkou nahrňte mouku na celé kolečko a poté jemně přendejte kroužky na talíř.
Do pánve přidejte několik prstenů a mezi jednotlivými prsteny ponechte mezeru. Smažte asi 3–4 minuty na každou stranu, dokud není zlatohnědá, a poté vyjměte na talíř vystlaný papírovými ubrousky, aby vychladla. Pokračujte v tomto procesu, dokud není hotovo, a poté posypte solí podle chuti.

Tipy
Použití vidličky, kleští nebo špachtle usnadní jemný způsob, jak otočit cibulový kroužek bez narušení obalu.

Pokud nemáte rádi kokosový olej, můžete smažit na sádle nebo jiném tuku odolným proti vysokým teplotám.

Uvedený obal může být docela tlustý a tuhý, zjemnit ho můžete smetanou nebo vodou, a smícháním všech ingrediencí dohromady a vyrvořením konzistence jako těsto na palačinky. Poté do toho ponořte cibulové kroužky a jemně vložte do mírně zahřátého oleje.

Zdroj: příběh Ketoza jsmí se jíst cibule

Špalda a vitamín B

Tato mouka je zdrojem několika B vitaminů, v 38 g je stejné množství vitamínů B, jako v jednom plátku chleba. 100% špaldová mouka má více thiaminu, riboflavinu a niacinu, nežli klasická pšeničná mouka. Tyto vitaminy převádějí jídlo na energii a podporují tvorbu a správnou funkci červených krvinek.

Zdroj: článek Mouka špalda

Co je to špalda

Pšenice špalda je druh rozpadavé pšenice, která byla pěstována již před 8000 lety v Egyptě. Od jejího pěstování se postupně ustoupilo – z trhu ji vytlačila šlechtěná pšenice s vyššími výnosy. Na umělá hnojení však špalda reaguje minimálně a je také odolnější proti škůdcům, v porovnání s dalšími druhy pšenice, a to ji dělá zajímavou z hlediska alternativního a zdravého stravování. Špaldová mouka mletá původním způsobem na kamenném mlýně si v sobě zachovává co nejvíce nutričních hodnot.

Zdroj: článek Špaldová mouka

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Jitka Konášová

 Bc. Jakub Vinš

 Mgr. Jana Fábryová


špaldová mouka při dietě
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
špaldová mouka recept
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.